Dodaj do ulubionych

Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta

IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.10, 10:53
trochę wstyd za Szczurka bo nie widzi że w dzisiejszych czasach kluczem jest współpraca a on ciągle ma jakieś antymetropolitalne fobie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Edi Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: 62.29.173.* 06.10.10, 10:58
      Dlatego są wybory i jest wreszcie kontrkandydat.

A prezydent ma niestety muchy w nosie i myśli że poparcie zawsze będzie miał mega. Może lud zauważy że Gdynia nie jest jego folwarkiem i się ocknie wreszcie
    • Gość: Obcy z Flatwoods Re: Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 11:04
      tak jak by się przyjrzeć temu zdjęciu to mi on wujka Adolfa przypomina....
    • Gość: Piotr Redaktorek się włącza w kampanię wyborczą? IP: 195.33.34.* 06.10.10, 11:08
      Wstyd redaktorku, wstyd. To nie Twój prywatny folwark, żebyś swoje rozdwojenie jaźni nam tu prezentował. Zamiast sterty gdybania podawaj jakieś fakty.

Jedyne co tu widzę to próba na siłę oczernienia Gdyni. A gdzie wypowiedź kogoś kto w Gdyni przygotowuje tą kartę? Gdzie osoby i rzetelne informacje a nie Twoje marne domysły? To ma być artykuł? Żenada..
      • Gość: Tobiasz Re: Redaktorek się włącza w kampanię wyborczą? IP: 81.95.206.* 06.10.10, 11:20
        pięknie - teraz już leć do szczura po kieszonkowe - zasłużyłeś!
        • Gość: Piotrek hahahah IP: 195.33.34.* 06.10.10, 11:30
          Kompletnie nie trafiłeś. Jestem Gdańszczaninem. Kocham Gdańsk najbardziej z całego Trójmiasta, co nie znaczy żeinne miasta mam gdzieś.

Artykuł jest TENDENCYJNY i mimo że nie jestem wielkim fanem Gdyni to w przeciwieństwie do Ciebie potrafię to dostrzec...
          • Gość: bebe Re: hahahah IP: *.chello.pl 06.10.10, 16:20
            calkowita racja, czytalem ten artykul i nie moglem oprzec sie wrazeniu, ze pisala go osoba ktora nie potrafi spojrzec na trojmiasto obiektywnie, a tylko i wylacnzie przez pryzmat mieszkanca gdanska, zapatrzonego w swoje miasto i nie akceptujacego zadnych dzialan sasiada. W artykula brak jakichkolwiek faktow, M. Tusk wyciagnal jakas karte z rekawa, napisal tekst na kolanie i zamiast tworzyc jakies przyjacielskie stosunki miedzy mieszkancami trojmiasta do jakich tak nawołuje sieje tylko zamet i wzajemna niechec do mieszkancow 3miasta. Po tym artykule mam Pana za nikogo.
    • Gość: Filozof Dlaczego M. Tusk pisze bzdury? IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.10.10, 11:17
      no bo jest debilem tak jak jego stary!
      • Gość: leć na zmywak napisała emigrancka miernota nwrk.east.verizon.net IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:32
        nie dość że to typowy przedstawiciel sekty 10 kwietnia to jeszcze do tego gdyński matoł, czyli podwójne nieszczęscie
        • Gość: s W końcu gdynia ma alternatywe w postaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:35
          kandydata PO w wyborach.
          By skończyć męczarnie z uśmiechniętym nierobem z antygdańską fobią.
          Gdynia to najgorsze pkb w trójmieście, najwyzsze bezrobocie, największe zadłużenie i zastój inwestycyjny.
          • Gość: Slavik Re: W końcu gdynia ma alternatywe w postaci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.10, 12:15
            I tak się jakoś dziwnie składa, że red. MT jest mocno z PO również skojarzony czy też tego chce czy nie chce... artykuł pokazuje, że jednak tego chce.
            • Gość: obiektywny z Gdyni Re: W końcu gdynia ma alternatywe w postaci IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.10, 12:48
              zZmiast utyskiwać na nazwisko redaktora może ktoś zacznie w końcu myśleć o współpracy przede wszystkim z Sopotem ale też z Gdańskiem?? Wyglądamy jak zaścianek z tym naszym prezydentem leczącym sobie kompleksy których my Gdynianie nie powinniśmy mieć! Komu przeszkadza wspólna karta turystyczna? Zagranicą też się będziemy promowali jako Gdynia-Zosia samosia? Z Gdańskiem i Sopotem jesteśmy silniejsi!
    • Gość: lloret Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:56
      Próbuję dobrać odpowiednie słowo dla Szczurka... warchoł???
    • Gość: Filozof PeZero to łamanie praw człowieka w Polsce ! IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.10.10, 12:42
      Pan Prezydent Szczurek ma 100% racji we wszystkich sprawach dotyczacych Miasta Gdynia !

Zobacz na wlasne oczy jakie jest piekne lotnisko w Kosakowie :-)))

www.maplandia.com/poland/pomorskie/puck/kosakowo/
    • Gość: wyb Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.pl 06.10.10, 13:12
      wydzial sledziowej propagandy ale w bialych rekawiczkach znowu na forumie, i jak to ma w zwyczaju kopie ponizej pasa. Dostaje sie redachtorowi, dostaje sie wpisujacym a na koniec podaje sie ze robi to zatwardzialy gdanszczanin "na dlugiej smyczy" ciagnacej sie od Gdanska po lotnisko w kossa-kakaowie.
      • valllia ile "Śledziowej" propagandy 06.10.10, 13:32
        Policz człowieku, ile jest wpisów nienawistnych wobec Szczurka, wypuszczonych jak zło z puszki Pandory przez młodego Tuska, a ile jest wpisów broniacych Gdyni? I czy nie róznią się aby stylem? Ufff. To kolejny akcent kampanii, to jasne jak słonce Peru. Czy płaci za to Byczkowski?
      • Gość: Joanna Grajter <a href="http://www.turystyczna.pl/gdansk/index.php" target="_blan IP: *.miasto.gdynia.pl 06.10.10, 13:46

Proponuje, by czytelnicy, zwłaszcza ci, którzy za autorem artykułu tak skwapliwie krytykuja Gdynie zajrzeli tutaj, czyli na strone internetowa GDAŃSKIEJ KARTY TURYSTYCZNEJ.
        www.turystyczna.pl/gdansk/index.php
        Mozna sie sporo dowiedziec. O Gdańsku i jego atrakcjach. O Gdyni - nic! Choc owszem - karta uprawnia do przejazdu komunikacja publiczna z Gdańska do Chyloni. Rewelacja!
        Nie ma jednego słowa o atrakcjach takich jak: Akwarium Gdyńskie, Dar Pomorza, ORP Błyskawica, Muzeum Miasta Gdyni, Muzeum Motoryzacji, Centrum Nauki EXPERYMENT, Teatr Muzyczny, Teatr Miejski, Hala Sportowo-Widowiskowa, Narodowy Stadion Rugby i wielu innych turystycznych ofertach naszego miasta.
        Zatem - przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli, ze az miło.
        Panie Michale - warto było tu zajrzeć przed rozpoczęciem pisania artykułu - z tezą.

• Gość: Argus Re: <a href="<a href="http://www.turystyczna.pl/gdansk" target IP: 195.66.103.* 06.10.10, 14:18
          Bardzo dziękuję Pani Joanno za kompetentne i merytoryczne wyjaśnienie. Ja z autopsji wiem, że jak już pisze Tusk to artykuł tendencyjny, ale warto zaczerpnąć wiadomości u źródła.
          Jeszcze raz dziękuje, a także gratuluje za szybką reakcję Pani a przede wszystkim Agencji Rozwoju Gdyni.
          • Gość: Michał Tusk Odpowiedź autora IP: *.chello.pl 06.10.10, 14:28
            Pani Rzecznik,

Dziękuję za mejla, oraz zabranie głosu na forum - to, rzadki i bardzo pozytywny przykład zabierania głosów urzędników w takiej formie.

Nie mniej myli się Pani - zarówno w wysłanym do mnie majlu, jak i przytoczonym linku.

Mam nadzieję, że to wynik niewiedzy, a nie świadomej manipulacji.
            Oficjalną stroną Karty Turysty "Gdańsk-Sopot-Gdynia" (a nie karty gdańskiej, jak ją Pani nazwała) jest strona www.gdansk4u.pl/kartaturysty
            Powinna Pani o tym wiedzieć, tym bardziej, że miasto Gdynia było inicjatorem tego pomysłu. Na podanej przeze mnie stronie możemy m.in. poznać gdyńskie atrakcje turystyczne.

Pani podała adres producenta tej karty. Ciekawi mnie, jak go Pani znalazła. Jakby nie szukać, po wpisaniu w google hasła "Karta turysty Gdańsk" i podobnych zawsze wyskakuje podana przeze mnie witryna.

• Gość: K. Re: Odpowiedź autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 14:47
              Panie Michale, wystarczy wpisać 'trójmiejska karta turysty', szósty i siódmy link. Artykuł jest tendencyjny, słuszna jest jedynie teza, że miasta powinny dążyć do tworzenia wspólnych inicjatyw. Niestety nie postarał się pan nawet o wypowiedzi ludzi z ARG. Może współpraca z GOT nie przebiega gładko?

W kolejnych artykułach życzę trochę więcej rzetelności dziennikarskiej.
              • Gość: Michał Tusk Re: Odpowiedź autora IP: *.chello.pl 06.10.10, 14:59
                Wypowiedzi ludzi z GOT i ARG są - w wersji papierowej (to już nie moja sprawka :) )

Możemy się prześcigać z wynikami google. Proszę bardzo:

"Karta Turysty Gdańsk" - strona oficjalna - 1 link. strona producenta podana przez panią rzecznik - 4

Karta Turysty Gdynia - odpowiednio 2 link i tyle (strony producenta nie ma)

Gdańska Karta Turysty - odpowiednio 1 i 4

Gdańska Karta Turystyczna - odpowiednio 1 i 2.

We wszystkich przypadkach strona podana przeze mnie jest wyżej, z reguły na 1 miejscu.

Jedyny wyjątek to hasła z "Trójmiejska".

Jednak to wszystko nie ma znaczenia. Argument Pani rzecznik jest błędny - bo oficjalna strona Karty Turysty "Gdańsk-Sopot-Gdynia" to www.gdansk4u.pl/kartaturysty

I nie ma co czarować rzeczywistości - to projekt wspólny, w którym nacisk na równouprawnienie miast został dochowany.

Innymi slowy - Gdynia ma już Kartę Turysty - rozwijającą się, coraz popularniejszą. Po co ARG robi własną???
                • Gość: K. Re: Odpowiedź autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 16:26
                  "Wypowiedzi ludzi z GOT i ARG są - w wersji papierowej (to już nie moja sprawka :) )"

W takim razie zwracam honor ;)
            • Gość: * Re: Odpowiedź autora IP: 195.66.103.* 06.10.10, 14:52
              Panie Autorze,
              - wiadomości (jak u Prezydenta RP) z google. Dlaczego Pan jako młode pokolenie nie może wznieś się ponad partykularne partyjniactwo. Czas zacząć pisać obiektywnie. Przez takie wyczyny przestaje szanować GW, o PO też zmieniam zdanie na gorsze.
          • pawelo04 Re: <a href="<a href="<a href="http://www.turystyc" target 06.10.10, 17:37
            Gość portalu: Argus napisał(a):

> Bardzo dziękuję Pani Joanno za kompetentne i merytoryczne wyjaśnienie. Ja z aut
            > opsji wiem, że jak już pisze Tusk to artykuł tendencyjny, ale warto zaczerpnąć
            > wiadomości u źródła.
            > Jeszcze raz dziękuje, a także gratuluje za szybką reakcję Pani a przede wszystk
            > im Agencji Rozwoju Gdyni.

Agencja Rozwoju Gdyni to ta fabryka długów skupiajaca nieudaczników, którzy w 2 lata zamiast zysków generują kilka mln długu??? Może tak choćby 1 przykład (poza podanym przeze mnie) osiagnięć tego tworu???
      • Gość: Piotre pewnie młody jesteś... IP: *.rev.pro-internet.pl 06.10.10, 20:20
        ..a juz jak moher. Żal. Nie idzie ku lepszemu niestety. Jeśli nie widzisz tendencyjności artykułu to jesteś frajer zaślepiony.

Możliwe że jest tak jak artukuł o tym mówi, ale nie wie tego nikt, bo artykuł nie pokazuje DWÓCH stron. Niestety dziennikarze jusię przyzwyczaili, że media rządza w naszy kraju i takie łosie jak Ty uwierzą we wszystko co przeczytają. To jest dopiero manipulowanie tłumem.

Idź owieczko idź i czytaj bez krzty własnych przemyśleń...

chciałbym żeby Trójmiasto się jednoczyło a nie dzieliło, a taki artykuł wspólnemu działaniu na pewno nie służy...

Tusk osiągnął reporterskie dno. Szkoda.
    • Gość: gdy Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.opera-mini.net 06.10.10, 13:43
      po co takie pisanie dla pisania, nwet nie udowodnil, ze faktycznie taka karta m powstac. Ale nawet jeli tak, t moze trzeba tak zapytac sie autorow pomyslu dlczego??? Malo czasu, brak telfonu?
    • Gość: Argus Dlaczego Tuskowi chodzi o tur- Gdyne? IP: 195.66.103.* 06.10.10, 13:58
      Tak jest za wspólny bilet komunikacyjny też jest odpowiedzialna Gdynia:) i wszystko co się nie udaje także. No, ale odznaczyliście(PO) najlepszego samorządowca prezyd.Adamowicza w kolejce czeka Karnowski, to w czym problem?
      Zostawcie Gdynię w spokoju. A jeszcze, jak do karty ma się budowa lotniska? Może ktoś tu może wytłumaczyć.
    • Gość: HI-polit Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.chello.pl 06.10.10, 14:21
      Nie obrażając Prezydenta Gdyni ton on podrzuca procesom integracyjnym Trójmiasta kolejnego szczura. Po co nam oddzielna Karta Turysty dla Gdyni?
      Przecież takie rozwiązanie zaprzecza całej ideii jaka legła u podstaw tego przedsięwzięcia o usprawnieniu sposobu poruszania się turystów w dżungli trójmiejskiego trafiku i infrastruktury kulturalnej. Trzeba umieć wznieść się ponad partykularne interesy własnego miasta i umieć grać na skrzypcach na wszystkich strunach a nie na jednej.
      • Gość: Joanna Grajter Partykularne interesy Gdyni? IP: *.miasto.gdynia.pl 06.10.10, 14:57
        Pozwalam sobie przypomniec, ze takie inicjatwywy jakkolej metropolitalna, czy tramwaje wodne powstały nie gdzie indziej tylko w Gdyni i przez dłuzszy czas traktiowane były przez sasiadów jak fanaberia. Podobnie jest z projektem - bardzo juz zaawansowanym bo po prostu dobrym - dotyczacym lotniska Babie Doły. Wbrew ignorantom i złosliwcom - nie powstaje ono na przekór lecz w sukurs Gdańskowi. W odróznieniu od takich inicjatyw gdańskich jak niegdys targowisko Renk, ostatnio zas port kontenerowy, czego nie racza zauwazyc gromko grzmiacy przeciw Gdyni forumowicze oraz autor artykułu ( takze innych tekstów na podobne tematy)
        Doprawdy - animozje nie służa komukolwiek. Podkrecanie atmosfery kłótni i rywalizacji za wszelka cene - takoz.
        A temat karty turystycznej jest ciekawy i warto zastanawiać sie oraz badać na modelach symulacyjnych, czy powinna byc jedna wspólna, czy oprócz niej takze lokalne. Bez teorii spiskowych.
        • Gość: Michał Tusk Odpowiedź autora IP: *.gdansk.agora.pl 06.10.10, 17:46
          Pani Joanno :)

Moim zdaniem to nie jest wszystko takie proste i jednoznaczne - Kolej Metropolitalna powstała w Gdyni być może w tym sensie, że jedna z osób - inicjatorów tego projektu jest Gdynianinem. Ale zgoda - wydaje mi się, że wszyscy ten duch gdyński w tym projekcie doceniają, w tym i ja.

Z tramwajem wodnym to już trochę jest inaczej - świetny pomysł powstał w Gdyni, miałbyć do niego włączony Sopot, ale gdy Sopot zaproponował też wejście Gdańska i zrobienie tego jako projektu wspólnego zapał Gdyni osłabł. I Gdynia zrobiła tramwaje sama, a Sopot - rok później z Gdańskiem. Super, że w Gdyni taka fajna idea się narodziła. Moim zdaniem metropolitalność polega między innymi na tym, że jeśli jakaś inicjatywa jednego miasta jest ciekawa i fajna, to powinno ono włączać do niej pozostałe 2 miasta (albo najlepiej wszystkie gminy aglomeracji). U nas często jest tak, że jak ktoś wpadnie na dobry pomysł, to bardzo dba o to, by wszyscy widzieli, że to jest jego, własne, przez niego wymyślone itd...
          Lotnisko do tego wzoru pasuje nijak, bo jedno trójmiejskie już mamy i potrzebna jest rzetelna analiza, jak drugie lotnisko wpłynie na całość usług lotniczych w aglomeracji - w kilku tekstach wykazywałem na podstawie argumentów, że w najbliższych 10-15 latach może mieć wpływ głównie negatywny bo obecnie kluczowe jest "pompowanie" liczby pasażerów w jednym, bo to kusi kolejnych przewoźników - przede wszystkim tych tradycyjnych, których by się jeszcze w Trójmieście kilku przydało...
          Terminale kontenerowe to zupełnie inny temat - to inwestycje prywatne, nie angażujące pieniędzy z podatków.
          A Renk to była po prostu głupia inwestycja, i tyle :)
          • Gość: wernyhora Re: Odpowiedź autora IP: 195.66.103.* 06.10.10, 18:45
            A co tam Sejmik i"Regionalna strategia rozwoju transportu w województwie pomorskim na lata 2007-2020" i lista z 10 projektami niezwykle ważnych przede wszystkim dla rozwoju Gdyni i regionu, a na 2-gim miejscu "Budowa pasażerskiego Portu Lotniczego Gdynia - Kosakowo – drugiego lotniska pasażerskiego" Nie ważne, żeby ucywilzować to lotnisko, gdzie będzie można praktycznie z dnia na dzień uruchomić połączenia towarowe z innymi miastami w Europie. A z resaztą Port Lotniczy Gdynia-Kosakowo, wpisany został do wykazu Master Plan PL 2012, jako lotnisko wspomagające Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej Euro 2012. masterplan.2012.org.pl/ Tak się zastanawiam po co Marszałek zlecał b.drogie opracowanie odnośnie rozbudowy jak i prognozy ruchu pasażerskiego oparte na analizie wykonanej przez PriceWaterHouseCoopers .
            Jak wystarczyło o to wszystko zapytać Pana redaktora Michała Tuska on wie od wszystkich lepiej, że lotnisko dwa pasy startowe, najnowsze sytemu naprowadzania itd itp - pewnie należy ZAORAĆ!!! A ten szkodnik Szczurek, chce to wykorzystać przeciwko Gdańskowi - zgroza.
          • Gość: Rav Re: Odpowiedź autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 16:25
            Hmmm, tak?
            Wydawało mi się, że tramwaje wystartowały równolegle? Nawet był z tym jakiś numer odnośnie podziału jednostek pływających między miasta?
    • Gość: wyb Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.pl 06.10.10, 14:58
      kto to jest Pan Byczkowski i komu placi nie znam goscia ? nie mnie placi. Ale jako jedyna - Pani rzecznik swiadomie wystepuje i wiem kto Jej placi. Pan Tusk strzela gola pani rzecznik i to tez jest fajne a na koniec lotnisko, co jak co a ja sie na liczeniu pinidzy znam, ja rozumiem ze buduje je Gdynia za wlasne bo rzadowe ida na istniejace i tyle> dodam ze wyprodukowanie "swojej" karty przez Gdynie bedzie mozliwe do sfinansowania przez miasto to przecie nie lotnisko na ktore trzeba kupe kasy.
    • Gość: Gdynia citizen Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.10, 15:02
      jestem mieszkanką Gdyni i bardzo podoba mi się, że Gdynia będzie miała własną kartę turysty, może to rozrusza turystykę w naszym mieście, bo większość wycieczek jedzie do Gdańska, ew. do Sopotu, w przewodnikach po Trójmieście też jest dominacja Gdańska. Dlaczego? Przecież Gdynia jest fantastycznym miastem, wyjątkowym na skalę Europy. Poza tym jest przyjaźniejsza dla ludzi, mieszkałam w Gdańśku też, a pracowałam we wszystkich 3 miastach i uważam, że w Gdyni jest najlepiej.
    • Gość: Rav Re: Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 15:23
      Michale...

"Czy nowa karta ma być uzupełnieniem tej "wspólnej" - na zasadzie wyboru "karta na Trójmiasto" albo wyłącznie na Gdynię, tylko na Gdańsk, na sam na Sopot?

Być może."

Czyli oparłeś cały artykuł na przypuszczeniu?
      • Gość: Michał Tusk Odpowiedź autora IP: *.gdansk.agora.pl 06.10.10, 17:37
        W tym przypadku to przypuszczenie - ale nie ma ono znaczenia dla tego, o czym piszę - bo bez względu na to, czy ma być uzupełnieniem czy nie, jest projektem co najmniej bez sensownym. Za tą kasę lepiej wypromować wśród gdyńskich usługodawców Kartę "Gdańsk-Sopot-Gdynia".
        • Gość: Piotrek Do autora. IP: *.rev.pro-internet.pl 06.10.10, 20:54
          Chłopcze. O Twoich umiejętnościach świadczy i (marna) całość i detale. To że piszesz "mejle" (nie istnieje takie słowo w słowniku, jedynie jako słowo potoczne), albo "bez sensownym". To świadczy o tym jak się przykładasz, jak jesteś oczytany, jak rzetelny, jak dobry jako dziennikarz. Robisz błędy, o wiele za dużo błędów. A to znaczy tylko i wyłącznie, że nie szanujesz czytelników.

Powtórzę się - to nie Twój folwark prywatny byś swoje domysły z kapelusza wyjęte prezentował. Zajmij się jakimiś artykułami, które będą bazowały na liczbach i danych, tylko że tam nie będziesz mógł odwrócić kota ogonem.

Mnie jako napływowego gdańszczanina śmieszą te animozje miast Trójmiasta. Niczym dzieci w piaskownicy walczące czyja babka jest największa, czasami bawiące się razem a w ostateczności każde bierze swoje grabki i idzie w swoją stronę. Włodarze o przerośniętych ambicjach, niewiele robiący. Całkowity brak współpracy. Bo dla tak bliskich miast to co się wspólnie dzieje to tylko namiastka i okruch. WSTYD.
          Naprawdę kocham Gdańsk, jako część Trójmiasta. I tyle czy trzeba czegoś więcej? Udowadniania? Sporów? etc.?

Ten artykuł jedyne co wnosi to wojenki między mieszkańcami Trójmiasta. Za to powinieneś przeprosić. Nie masz prawa wstawiać swojego osobistego komentarza umieszczać jako artykuł, bo nie jesteś obiektywny. Szukasz sensacji tanim tytułem licząc na dużą liczbę wejść. To jest rynsztok a nie dziennikarstwo.
        • Gość: Rav Re: Odpowiedź autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 16:23
          Ja rozumiem problem o którym piszesz, tylko zamiast przypuszczenia wolałbym dowiedzieć się czy istotnie tak ma być, czy może jednak będzie to Gdyńska cześć wspólnej karty. Wtedy mógłbym wydać własną opinię... może od tego należało zacząć?

W tej chwili przypomina to trochę artykuł z zatrzymania tych podejrzanych o pobicie chłopaka w Gdańsku. Tekst piętnujący decyzję sądu bez zaznajomienia się z uzasadnieniem. Co by nie powiedzieć u podstaw artykułu powinny jednak znaleźć się fakty.

Rozumiem, że piszesz z własnej niejako perspektywy, ale taką rolą chyba raczej powinien pełnić felieton? Może warto by było zaznaczyć to w przyszłości?
          • Gość: Michał Tusk Re: Odpowiedź autora IP: *.gdansk.agora.pl 07.10.10, 19:21
            Na pewno nie jest częścią karty trójmiejskiej, bo jeśliby była, to ktoś by chyba jej pomysł skonsultował z GOTem? A takiej konsultacji nie było. Nie jest sztuką stworzyć coś konkurencyjnego i powiedzieć, że się "uzupełnia". W tym sensie być może ktoś dorobi do tego taką teorię i będzie ją oficjalnie kolportował. Mogę tylko powiedzieć, że wiem, że na w ten sposób ARG na kartę trójmiejską nie patrzy. Mówiąc szczerze, oni nawet nie wiedzieli, że dotyczy ona także Gdyni...

To, że ten tekst to felieton, jest oczywiste - samo określenie w leadzie - ".... - pyta ktoś tam" oznacza, że jest to jego rozważanie na temat. Niemniej rzeczy, które przedstawiłem jako fakty w tym felietonie, istotnie nimi są.

A do kolegi Piotrka - cieszę się, że masz satysfakcję, że możesz mnie poobrażać opierając się głównie na dwóch literówkach w pisanym na szybko tekście na forum. Daję Ci tę możliwość, choćby w ten sposób, że zabieram tu głos - pod imieniem i nazwiskiem (tak jak z resztą Pani rzecznik, co jest bardzo chwalebne). Domyślasz się chyba, czym Twoja opinia jest dla mnie, jeśli nawet nie masz odwagi się przedstawić...
            • Gość: Rav Re: Odpowiedź autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 19:45
              Mea Culpa, jakoś zlało mi się to pytanie.

Natomiast co do samej karty - istnieje jeszcze możliwość, że to co powstaje do draft, który zostanie dopiero przedstawiony do do weryfikacji przed włączeniem do wspólnej karty, choć oczywiście należałoby to sprawdzić.
          • Gość: Filozofszczery Re: Wyjasniam: IP: *.mad.east.verizon.net 07.10.10, 20:18
            junior tak jak jego stary ma uszkodzenie czaszki po porodowe i dlatego pisze jak pisze...
    • Gość: śmiechowo Po co nam w Gdyni osobna karta? IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.10, 15:45
      I dlaczego p. Grajter się plącze w zeznaniach? Akurat GW Trójmiasto słynie z przepisywania komunikatów prasowych wysyłanych przez służby prasowe Wojciecha Szczurka. Pojawił się jeden obiektywny artykuł i już wielki lament. Samorządność przystroiła się w piórka "bezpartyjnych", "niezależnych" bo to dobrze brzmi. Ale to wszystko kłamstwo, bo to taka sama partia jak każda inna, tyle że lokalna, w 100% wodzowska i i w 100% niekontrolowalna. GDYNIA nie jest niczyją partią.
      • Gość: Gdańszczanin Re: Po co nam w Gdyni osobna karta? IP: *.rev.pro-internet.pl 06.10.10, 20:56
        A gdzie ten obiektywizm?
        Nie wiem co Gdynia robi dla wspólnego Trójmiasta, ale robi niewiele. Czyli dokładnie tyle samo co Gdańsk. To jest obiektywne, a nie ten tendencyjny artykuł...
    • polak_maly_62 Re: Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta 06.10.10, 16:30
      choc jestem z Gdyni, takze tego nie rozumiem i nie popieram, taka karta na cale trojmiasto w zupelnosci wystarczy, po co gdynia jeszcze sie upiera przy swojej? czy wtedy tamta karta juz nie bedzie obowiazywac w gdyni?
    • Gość: urzędas UM Gdynia Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:29
      Niestety, wszystko co robi Gdynia jest w 99% pozbawione sensu, a bajeczki o silnej metropolii w ustach niejakiego Szczurka brzmią jak żart.
    • Gość: zedek Beznadziejny artykul panie Michale IP: *.gratka.pl 06.10.10, 17:36
      Typowa dziennikarska robota. Ulozyc sobie teze, niezapytac nikogo, wysnuwac wnioski. Polecam zkontaktowac sie z Gdynia i zaptyac o co chodzi z ta karta moze odpowiedz jest prosta i logiczna i nie trzeba wymyslac tezy. A moze nie jest ale tego nie wiemy po przeczytaniu tego artykulu. Kibicuje panu panie Michale
    • Gość: tyl Szacunek Panie michale w końcu ktoś z GW IP: *.sm-rozstaje.pl 06.10.10, 23:45
      wział się za te gdyńską stajnie augiasza.
      • Gość: Dobry Filozof Re: Radze wam wszystkim z GieWu IP: *.mad.east.verizon.net 07.10.10, 20:23
        jeden za drugim wejdzcie do tej dziury w Gwatemali,Belzebub tam na was wszystkich czeka.
        Adam jako pierwszy,prosze!
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=445898
    • Gość: gdyniak481 Dlaczego Karta Gdyni wypiera Kartę Trójmiasta IP: *.chello.pl 12.10.10, 13:18
      Tu nie ma się co dziwić.Gdański Adamowicz chce zawłaszczyć wszystko co możliwe.i jest przeciwny żeby Gdynia rozwijała się.Tak jest np z lotniskiem , portem, stocznią i wieloma innymi próbami wstrzymania rozwoju Gdyni.Mądry Szczurek wie że interesy z Adamowiczem kończą się źle dla Gdyni Dla tego też Gdynia nie chce mieć nic wspólnego z Gdańskimi interesami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka