Dodaj do ulubionych

Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają

IP: 193.201.167.* 28.12.10, 08:22
A na Przylesiu w Sopocie Pan Prezes się postarał, uliczki odśnieżone, miejsca parkingowe także.
Obserwuj wątek
    • jog-us2 Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają 28.12.10, 08:49
      Na Suchaninie jest podobnie,szczególnie na ul.Kurpińskiego.Cała pętla ulicy /jezdnia/jest zasypana i nie widać tu odśnieżarek.Hałdy śniegu zalegają,trudno jechać autem.Dojścia do bloków są dobrze odśnieżone,dbają o to pracownicy spółdzielni.
      • Gość: w temacie Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 13:08
        "Cała pętla ulicy /jezdnia/jest zasypana i nie widać tu odśnieżarek"

Ot ruski łeb, teraz nam wytłumacz którędy miałby tam ten pług wjechać i którędy wyjechać, jak osobówki tam jadą lusterko w lusterko.
      • Gość: gosc Re: Suchanino IP: 62.61.40.* 28.12.10, 21:02
        CO do Suchanina nie tylko na Kurpińskiego jest problem , na Paderewskiego nie mozna sie w ogole mijac! na Liszta parking to dramat , na ul pod rozjezdzonym sniegiem jest lod!!dzis po raz kolejny interweniowałam w dziadowskiej spoldzielni w ktorej chamstwo pan z administracji przechodzi ludzkie pojęcie!!na moje pytanie kiedy przyjedzie plug piaskarka cokolwiek co usunie problem uslyszalam pytanie czy wiem ile to kosztuje i ze napewno dzis nie!poprzednim razem jedna z pracownic stwierdzila ze sama mam sobie odsniezyc miejsce parkingowe albo jezdzic skm!! po czym stwierdzila ze nie bedzie mnie sluchac i sie rozlaczyla!!!
    • Gość: obywatele Jasienia Na Jasieniu kataklizm jest od lat IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 08:56
      Myśłelilśmy, że jak zmieni się prezes to będzie lepiej. Gdzie tam, jest jeszcze gorzej. No ale prezes nie mieszka na naszym osiedlu, więc może mieć wszystko tam gdzie wiatry wychodzą. Śnieg, oblodzone chodniki, oblodzona jezdnia, oblodzone przejścia dla pieszeych, parkingi przypominają śnieżne safari z przeszkodami. Wstyd.
    • Gość: Parkujący auto Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają IP: *.128.97.243.static.crowley.pl 28.12.10, 09:03
      "dlatego nie dziwią stawiane często słupki z wydrukowanym na domowej kartce numerem rejestracyjnym auta, którego właściciel odśnieżył sobie miejsce"

Cóż... jest to nielegalne.
      Jak to jest ostatnie miejsce pod blokiem to stawiam tam auto i finito.
      Nie będę stawiał cztery ulice dalej bo ktoś sobie tabliczkę postawił.
      Jak ktoś chce mieć "SWOJE" miejsce, to na płatny parking zapraszam...
      Już sobie wyobrażam pusty parking z słupkami przed blokiem, a pozostałe samochody parkują... no gdzie?

• Gość: beta Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 09:09
        A może byś leniu śmierdzący wziął łopatę i sam coś odśnieżył? Nie mówię, abyś nie parkował tam gdzie masz miejsce, ale abyś obiboku sam przyczynił się do większej liczby wolnych miejsc.
        • Gość: Parkujący auto Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.128.97.243.static.crowley.pl 28.12.10, 09:35
          Szkoda odpowiadać Tobie ale... niech tam.
          Jesteś niestety typowym Polakiem (na szczęście są wyjątki) - ubliżyć komuś (ja nikomu nie ubliżam), ocenić kogoś (jakim prawem?).
          Jeśli będzie miejsce do odśnieżenia to odśnieżę (nie raz tak już robiłem), a jeśli będzie odśnieżone to właśnie tam postawię samochód. Uważasz że przy tym braku miejsc parkingowych miejsca powinny stać puste kilka godzin, bo ktoś sobie je odśnieżył? A inni gdzie mają parkować? No przepraszam bardzo. Chcesz mieć swoje miejsce to je sobie wykup.
          Życzę mniej nerwów (zresztą nie tylko tobie - pozostałym rodakom również).
          Miłego odśnieżania .
        • Gość: spokojny Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 09:43
          Śmierdzi to od twoich starych debilku. kup sobie i odśnieżaj a jak nie swoje odśnieżyłeś to nie znaczy że coś się stało twoje. Jak łachudro papierek z chodnika podniesiesz to chodnik gamoniu jest twój?
          Boże co za daun z tego bety.
          • Gość: mz Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 12:16
            Jesteście typowymi polaczkowymi gnojami.Poczekać aż ktoś zrobi za was a potem to wykorzystać.Bydło.
            • Gość: Parkujący auto Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.128.97.243.static.crowley.pl 28.12.10, 12:53
              "Poczekać aż ktoś zrobi za was ".
              Nikt niczego za mnie nie robił. Nie zamierzam też nikogo do niczego zmuszać, ani nic od nikogo nie oczekuje. Fakt jest taki: jest miejsce wolne - parkuję. Wszystko.
              Jeśli taki ktoś odśnieżyłby WSZYSTKIE miejsca parkingowe na OGÓLNODOSTĘPNYM parkingu to też nie mogę tam zaparkować? A jeśli possadzi tam latem kwiatki - to też jego miejsce już jest? Jeśli na blokowiskach jest niewiele miejsc to można tak sobie je sobie zajmować? To nie jest egoistyczne? No bo jeśli tam zaparkuje to jak mnie wtedy nazwiesz?
              Jeszcze raz przeczytaj spokojnie moje posty, ZROZUM je i nie obrażaj więcej innych osób. Swiadczy to tylko o Tobie. I czy dobrze czy nie to oceń sam. Ja innych nie chcę oceniać, bo myślę że nie tędy droga. Zacznijmy od siebie.
              Ja też czasami odśnieżam sobie miejsce parkingowe a po powrocie z pracy NIE OCZEKUJĘ że będzie na mnie czekało. Bo nie mam takiego prawa.
              Życzę więcej spokoju, opanowania i obiektywizmu.
              Pozdrawiam ciepło w te chłodne i trudne dni.
      • Gość: as Re:miejsce to powinieneś odśniezyć platfusie IP: *.net.stream.pl 28.12.10, 10:41
        a nie siup w odśnieżone. Człowiek wraca o 21 z pracy a ciule w ekran wpatrzeni. Żadnego z łopatą nie ma.
      • vvidmo Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża 28.12.10, 13:30
        Jak jest to ostatnie miejsce, to rozumiem.

Najgorsi są ci cwaniacy co odśnieżając swój wóz rzucają śnieg komuś przed maskę zamiast się wysilić i przenieść go za swój samochód. Kiedy przyłapię takiego, to mu wygarniam. Trzeba, kurna, edukować społeczeństwo.
    • Gość: Nabrany PO-Puste Obietnice IP: *.mad.east.verizon.net 28.12.10, 09:18
      Kataklizm w Polsce jest celowo wprowadzany .
    • Gość: aw Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 09:56
      Naszą drogę i chodniki odśnieżamy codziennie.Nie możemy jednak dotrzeć do ulicy miejskiej. Inżynier Miasta przy ZDiZ nie reaguje na inerwencje.Straż Miejska w Gdańsku bezradna.Tylko raz Policja zaskoczyła mieszkańców aktywnością - posrtraszyła mandatem za zatrzymanie samochodu przed ich własnymi domami. Przykro o tym pisać.
    • Gość: as To jest to aspołeczne POspólstwo: tylko własna du IP: *.net.stream.pl 28.12.10, 10:42
      pa. W POlityce i na osiedlu.
    • Gość: svensk Jest kasa na świateczne oświetlenie, nie ma na... IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 11:44
      Mieszkańcy Sztokholmu nigdy nie zrozumieliby, gdyby na ulicach zawisły kolorowe światełka a śnieg nie byłby wywieziony z miejsc parkingowych.taka bzdura nie przyszłaby po prostu głowy. Władze dzielnic i zarządcy nie mieliby co szukać.
      Nie chcę narzekać ale to kwestia kultury życia społecznego. Zarządzanie to także odkopywanie parkingów. To oczywiste.
    • Gość: kwaz Trojmiejski kataklizm osiedlowy na Osowej! IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 14:52
      W gdańsku Osowej jest chyba jeszcze gorzej. Nie mówię o nieodśnieżonych chodnikach czy wjazdach do prywatnych posesji bo to praca dla ich właścieli, jednak prawdziwy horror ma miejsce na wszystkich ulicach poza przelotówką między Chwaszczynem a obwodnicą. Ulice Sołdka czy Koziorożca, wszystkie skrzyżowania są pokryte grubą warstwą lodu. Nie da się wyminąć samochodów jadących z naprzeciwka, non stop ktoś blokuje ruch nie mogąc podjechać nawet pod mini-górkę z powodu codziennie grubszej i grubszej warstwy lodu, którego najwidoczniej służby odpowiedzialne za odśnieżanie nie dostrzegają. Jeśli natychmiast nie zostanie wysypane parę ton soli z piachem to znów codziennie będę obserwować z okna stłuczki i bać się wsiąść do samochodu!!!
    • Gość: Chełm Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają IP: *.chelmnet.pl 28.12.10, 16:36
      W klatkach schodowych na Chełmie wisiało ogłoszenie,ze będą odśnieżać parking i proszą,aby w tego dnia usunąć samochody.I co?Tylko jedna osoba przestawiła swój samochód.Przyjechał pług i pojechał dalej,a parking dalej nie odśnieżony.
    • Gość: lampek Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają IP: *.182.150.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.10, 19:35
      Możecie ludziska pieklić się,przeżywać itd.,to nic nie da..załadunek i wywiezienie tony sniegu(a to niewiele) kosztuje ok 50zł..zastanówcie się kto na tym oszczędza..ha ha!!Za utrzymanie osiedli ktoś(coś) bierze pieniądze..są podpisane umowy..sprawdzcie u swojego administratora.
      • Gość: ja Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 20:47
        Niestety nie jest to takie tanie, mieszkam na małym osiedlu i zamawiamy firmę do wywozu śniegu - cena ok 300zł od kontenera a to jest ok 9 m3 a takich kontenerów wywieźć trzeba kilkadziesiąt. Przypominam, że osiedle jest malutkie - 5 bloków.
    • Gość: pls Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieżają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 13:04
      co to za wroga propaganda, jak to nie odśnieżąją na Oruni Górnej?
      czyżby mieli zamówić odsnieżanie w drugi dzień świąt ???

odsnieżanie zaczęlo się zaraz po świętach w poniedzialek, jak wrócilam z pracy to drogi osiedlowe, skrzyżowania, część parkingów i drogi przy garażach byly odśnieżone,
      a szanowny redaktor mogl zejść z lopatą (razem z sąsiadami) i troche popracować fizycznie, w końcu jest zima (jak co roku) a nie czekać zmilowania
      • Gość: kazik Re: Trojmiejski kataklizm osiedlowy. Nie odsnieża IP: 96.18.162.* 29.12.10, 20:53
        a pamitacie zime z 1979 na 1980r?
        to co teraz po dzielnicach to pikus,pan pikus.zobaczycie co bedzie sie dzialo,jak bedzie trzesienie
        ziemi na poludniowym Baltyku.to dopiero bedzie.juz teraz myslcie o przeprowadzce na Gorny
        Chelm,Cyganke albo az w strone Otomina,puki czas i warunki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka