Gość: Anq28 Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 28.03.12, 01:59 "A co stanie się z "Kulką"? - Jutro biegnę do banku i mam nadzieję, że jakoś to wszystko spłacę - deklaruje dłużniczka" Nagle da się załatwiać spłacanie długu? historia opisuje cwaniaków. Biednych ludzi nie stać na takiego psa. Ewidentnie widać, że nabrała długów a wszystko zapisali na męża żeby jak co nie mogli jej nic zabrać. Myślę, że komornik widział, że ma do czynienia z ludźmi, którzy nagle znajdą pieniądze jak psa trzeba będzie oddać... Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, 28.03.12, 08:59 też zwróciłem uwagę na ten fragment. Baba narobiła przekrętów a teraz odgrywa pokrzywdzoną Odpowiedz Link Zgłoś
mocten Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 02:06 Edmund, postąpiłeś jak nazista. Wycofaj psa z licytacji, bo cię zlinczują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck red pigs Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.home.aster.pl 28.03.12, 02:15 komornicy to qrwy i tchorze yebane!!! nieudaczne dziwki!!! mam wyrok sadu pracy - 15 tys zlp z odsetkami wisi mojej zonie nieuczciwy pracodawca..i co? i jajco..komornik polecony zreszta przez ikonowicza wylozyl sie na sprawie ale 2 stowek nie omieszkal zankasowac za czynnosci a z wlascicieli sp.z o.o nie byl w stanie sciagnac naleznosci...pozdrowienia zalosny nieudaczniku z Woli...twoje nazwisko daruje sobie podawac !!!!ale omijajcie ul.Karolkowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacop Ta waluta zlp to z jakiego kraju, bo nie kojarzę? IP: 193.59.173.* 28.03.12, 09:03 Jak to stoi w kantorze w stosunku do pln, dolara i euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Komornik windykuje dłużnika... i jego dziecko? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 02:29 Czytaj ze zrozumieniem. W artykule jest mowa o psie określonej rasy, jednak nie wiadomo czy na pewno rasowym, zaś o rodowodzie nie ma ani zająknięcia. Pies został podarowany dziecku przez rodzinę, a zarejestrowany na osobę dorosłą - jednego z rodziców dziecka. Przypuszczam, że chodziło o podarowanie psa i o rasę znaną z bycia przyjazną dzieciom. Nie wiem i nie potrafię rozstrzygnąć, czy pies ten nie jest ze schroniska. Można by się zdziwić, że tam trafiają też zupełnie rasowe, ale pozostawione gdzieś na pastwę lub celowo porzucone, np. z okazji minionych już świąt lub zbliżającego się urlopu. Z innej strony patrząc nie wiadomo, czy rodzina zdecydowałaby się na psa ze schroniska z myślą o małym dziecku. Czasem do schroniska trafiają zwierzęta po "przejściach", mówiąc wprost bite i maltretowane, które nieoczekiwanie w nowej sytuacji mogą okazać się bardzo nerwowe lub lękliwe i same będą wymagały bardzo szczególnego dodatkowego zadbania, czego trudno spodziewać się i ocenić na pierwszy rzut oka. Różnie z tym bywa. Gdyby pies został zarejestrowany na drugiego opiekuna prawnego dziecka, zapewne nie byłoby nawet wzmianki o jego zajęciu przez komornika. Poza tym rzeczywiście licytacja psa, kota, papugi czy rybek zabranych rodzinie z małym dzieckiem wygląda tyle kontrowersyjnie co kuriozalnie - zależy od interpretacji komornika. Prawdopodobnie można i należy się od tego odwołać wskazując na ważny interes dziecka, które pozostaje pod bezpośrednią opieką, tj. o jego kwestie emocjonalne i rozwojowe. W bliskiej relacji małego dziecka i psa raczej trudno dopatrywać się spraw finansowych. Powinno też wystarczyć zgodne oświadczenie darczyńcy i darbiorcy, którego reprezentuje rodzic. Równie dobrze można by zlicytować np. "kosztowny" rower nieco większego dziecka podarowany na komunię przez rodzinę, ponieważ jego rodzic zgodnie z przysługującymi prawami reprezentuje dziecko we wszelkich sytuacjach prawnych z tym związanych, a być może wielkość tego roweru pozwala również na korzystanie z niego przez rodzica. Wydaje mi się, że w opisywanej w artykule sytuacji komornik zbyt gorliwie i tendencyjnie interpretuje literę prawa i bezprawnie ingeruje oraz narusza delikatne relacje opiekuńcze rodzic-dziecko (podobno szczególnie chronione i wspierane przez państwo). Wywołuje bezzasadny lęk u dziecka zamiast skupić się na zajęciu części majątku rodzica na poczet ściąganego długu. Tego rodzaju ocena sytuacji przez komornika pokazuje spłycenie podejścia do prostych wartości prospołecznych na rzecz naciąganych materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
slo.n.ko Re: Komornik windykuje dłużnika... i jego dziecko 28.03.12, 06:48 Może przeczytaj jeszcze raz.... Jest mowa o rodowodzie. Psy, które go nie posiadają nie są przypisywane do konkretnych właścicieli poza chipem i książeczką zdrowia gdzie można wpisać więcej osób- w tym dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.bialystok.vectranet.pl 28.03.12, 02:48 Nie rozumiem was... komornik ma taką pracę i robi to zgodnie z prawem. A ta pani sama jest sobie winna. Nie było by sprawy żeby płaciła swoje długi w terminie. Rozumiem każdemu z nas może się to przytrafić, ale za swoje błędy każdy musi zapłacić wcześniej lub później. I nie ma co pisać takie głupoty bo komornik "zły". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonnkii Ja mogę kupić, fajny piesek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 02:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Producent gowna! Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.dyn.optonline.net 28.03.12, 03:42 Czy jak sie wysram (moje gowno jest bardzo wartosciowe)... to moje gowno bedzie "zajete"... jako ruchomosc czy nie- ruchomosc panie i panowie komornicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacop To co z ciebie wyleci ma taką wartość jaką ustali IP: 193.59.173.* 28.03.12, 09:07 wolny rynek, a nie właściciel gówna. Widać twój mózg też nie ma dużej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 03:50 Ciekaw jestem czy udałoby mu się zająć owczarka kaukaskiego, jeżeli tak to z jakim skutkiem dla komornika? Na komorników wybiera się byłych współpracowników UB i SB i innych dewiantów psychicznych mających żyłkę łobuza, takie prawo pozwala im się bezkarnie wyżyweać na ludziach z uśmiechem na ryju. Zastanawia mnie czy komornicy odwiedzają takich, którzy ukradli miliardy bo jak do tej pory to prasa o tym nie pisała. Powinien powstać cmentarz branżowy podzielony na różne zawody, wtedy każdy mógłby wyrazić to co czuje do danej osoby w sposób fizjologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Komornik grubej ryby nie tyka IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 08:59 Jedna z firm, takich bardzo miedialnych, co to lubią sponsorować różne imprezki, a ich szefostwo bryluje nawet w TV, jest winna firmie mojego ojca 5 tysięcy. To dla nich pryszcz, ale jest taki typ ludzi, którzy po prostu nie mogą żyć, żeby nie wydymać kontrahenta. Oczywiście najłatwiej okradać mniejsze firmy współpracujące. Mimo nakazu komorniczego, nie udało się przez bodajże 5 lat odzyskać tych pieniędzy. Dobrze, że nie była to większa kwota. Osoba prywatna za 200 złotych może być puszczona w skarpetkach, bo były już takie kuriozalne sytuacje, że za niewielką kwotę komornik chciał licytować samochód. Znajomy mojej teściowej jest komornikiem, wstyd nawet o tym pisać, ale dla tego pana nie ma znaczenia, że wyrzuca kogoś na bruk, praca, jak każda inna. Strach pomyśleć, co by było, gdyby mu dano karabin do ręki i postawiono w plutonie egzekucyjnym, brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszkina Zwierzę nie jest rzeczą.... 28.03.12, 05:02 Takie właśnie sformuowanie pada w tekście ustawy o ochronie zwierząt. Czekam na prokuratora i zarzuty wobec nadgorliwego komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Re: Zwierzę nie jest rzeczą.... 28.03.12, 08:58 Ale jest ruchomością, można go kupić i sprzedać. Niech rodzice-cwaniaczki zamiast lecieć ze skargą do gazet zapłacą dług (albo umówią się z komornikiem na spłatę ratalną) i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszkina Re: Zwierzę nie jest rzeczą.... 28.03.12, 14:16 gangut napisał: > Ale jest ruchomością, można go kupić i sprzedać. > Niech rodzice-cwaniaczki zamiast lecieć ze skargą do gazet zapłacą dług (albo u > mówią się z komornikiem na spłatę ratalną) i po problemie. Kupić i sprzedać to można wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Kapota Łatwiej pieska niż maybacha IP: *.204.0.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.03.12, 06:08 Oszustowi Rydzykowi nic zająć nie można, biedakom nawet psa zabiorą. Katolicka Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Łatwiej pieska niż maybacha IP: *.aster.pl 28.03.12, 08:31 > Oszustowi Rydzykowi nic zająć nie można, biedakom nawet psa zabiorą. Katolicka > Polska. Biedakom? Z własną chatą (na męża) i wyposażeniem w domową elektronikę? No cóż, wiadomo skąd zdaniem co poniektórych większość Polaków żyje w biedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lambada Re: Łatwiej pieska niż maybacha IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 09:08 No tak, jak ktoś mieszka w swoim domu (pewnie po rodzicach) i na dodatek na prowincji, a do tego jeszcze ma czelność posiadać telewizor, to już jest mega-bogaczem w opinii niektórych. Podobnie rozumowały panie z MOPS-u, kiedy przyszły do mojej sąsiadki i stwierdziły, że może sprzedać telewizor, który dostała używany od sąsiadów, bo kupili sobie większy, żeby opłacić prywatną opiekunkę (sąsiadka jest po wylewie i ma problemy z chodzeniem, liczyła na pomoc w zakupach i dotowane obiady, bo ma głodową emeryturę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Łatwiej pieska niż maybacha IP: *.ceramika.agh.edu.pl 28.03.12, 14:21 > No tak, jak ktoś mieszka w swoim domu (pewnie po rodzicach) i na dodatek na pro > wincji, a do tego jeszcze ma czelność posiadać telewizor, to już jest mega-boga > czem w opinii niektórych. Biedakiem jednak nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Re: Łatwiej pieska niż maybacha 28.03.12, 19:33 nieistniejącego maybacha trudno się zajmuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIx Edward IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 06:26 Odczepcie się od Edwarda. Chce zlicytować psa, bo przepisy zabraniają mu zlicytować dziecko. Ciężką ma robotę przy tak restrykcyjnych przepisach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.ikem.pwr.wroc.pl 28.03.12, 06:47 nie darze komornikow sympatia - mialem z nimi do czynienia przez jednego takiego co nazywa sie tak jak ja... a co do tej sytuacji: jak ma z czego sciagac to niech sciaga. nabrala baba pozyczek i nie moze splacic bo wszystko meza...., ale na koniec artykulu nagle biegnie do banku splacic dlugi - a kasa to nagle sie znalazla? CWANIAKI i zlodzieje, tylko tacy zyja w dostatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojko Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: 62.29.173.* 28.03.12, 06:50 Świat zszedł na "psy", komornik jak gestapo. Kasa, kasa, mamona -tylko to się liczy. Biedy należy się wstydzić , bo każdy musi odnieść"sukces" . Czytaj mieć dużo kasy , nie spokój, szczęśliwą, zdrową rodzinę tylko dużo kasy , nowe mercedesy, drogie kosmetyki na korek do dupy potrzebne. Komornik bardzo dobrze się wpisuje w ten trend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irol Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.183.193.60.dsl.dynamic.t-mobile.pl 28.03.12, 06:56 Polska to chory kraj ja bym psa ukrył u babci a komornik niech sie pocałuje w D.U.P.E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 06:59 Aż dziwne, że nie zajął pięcioletniej dziewczynki jako inną ruchomość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-33 Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 07:22 Czy Wy naprawdę nie widzicie że to co spotkało bank może spotkać każdego?Jak byście się czuli gdyby w pracy nie wypłacono Wam wynagrodzenia a pracodawczyni powiedziała- ja nie mam majątku, bo jest na męża. Śmiałaby się Wam w twarz. Nie wiem czemu piętnuje się tu komornika za jego skuteczność. Kobieta nie kwestionuje długu, nie ma mowy że ktoś ją oszukał itp. - po prostu nie zapłaciła tego co powinna, a komornik robi swoje. Zresztą jak mąż ma dom to może on by się dołożył do spłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 09:08 Biedny, skrzywdzony bank... No nie bądź śmieszny. Co innego zająć telewizor, a co innego psiego przyjaciela rodziny. Puknij się w łep człowieczku bez uczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad-amm Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 07:14 pies czy kot domownik to nie rzecz zlicytować komornika ewidentna luka w prawie Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 07:27 Nieuczciwym wydaje mi się granie na emocjach w stylu "bo dziecko". A dziecko wierzyciela to co? Może z powodu uporu dłużnika głoduje? Dlaczego nie można zlicytować psa? Bo dziecka? To może nie licytujmy ukochanego telewizora albo komputera, bo dziecko nie będzie miało na czym bajek oglądać, nie licytujmy samochodów bo dziecko nie będzie miało jak się dostać do przedszkola. Moim zdaniem nieco tu przesady w traktowaniu dziecka jako lepszego gatunku człowieka. Umiaru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyklenta_kaczuszka Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.rev.snt.net.pl 28.03.12, 07:38 Dzielny komornik, dba o dobro społeczne. Ja bym na jego miejscu jeszcze skopał dziewczynkę po zębach i przeciągnął za włosy po podłodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan III Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.11.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.03.12, 07:39 a teraz licytujemy idiotę fudalewskiego...1 zł cena wywoławcza za tę kaprawą mordę... Odpowiedz Link Zgłoś
borru Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... 28.03.12, 07:39 A gdzie pan panie komornik nakleił temu pieskowi naklejkę o zafantowaniu pieska ( obowiązkowo) Proponuję dobre miejsce ...pod ogonem pieska. Tylko nie zapomnij pan poślinić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.strong-pc.com 28.03.12, 07:39 A moze ten wierzyciel, ktory nie potrafi od tej "zaradnej" dłużniczki, ktora caly majątek zapewne przepisala na męża (o piesku i tv zapominając) tez ma dzieci i psa na utrzymaniu, lub jest chory i potrzebuje na leczenie. Długi trzeba splacać ! Nie brońcie dłużników a pomyślcie o tych którzy w majestacie prawa nie potafia odzyskać swoich należności bo tafili na kombinujących dłużników. Jak mam długi robie wszysko aby je spłacic- w tym przypadku sprzedaje wartosciowego psa a biore dzicku szczeniaka z schroniska- i mimo ze jest to trudna sytuacja trudne rzeczy tez mozna dziecku wytłumaczyc bo zycie nie zawsze jest rózowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 07:41 takie mamy prawo. małej dziewczynce trzeba zabrać psa a ja nie mogę wyegzekwować od komornik żeby zabrał mojemu byłemu auta. Były leci sobie i od stycznia 2011 nie płaci alimentów na 3 dzieci a komornik ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizo, IP: *.strong-pc.com 28.03.12, 07:42 A moze ten wierzyciel, ktory nie potrafi od tej "zaradnej" dłużniczki, ktora caly majątek zapewne przepisala na męża (o piesku i tv zapominając) tez ma dzieci i psa na utrzymaniu, lub jest chory i potrzebuje na leczenie. Długi trzeba splacać ! Nie brońcie dłużników a pomyślcie o tych którzy w majestacie prawa nie potafia odzyskać swoich należności bo tafili na kombinujących dłużników. Jak mam długi robie wszysko aby je spłacic- w tym przypadku sprzedaje wartosciowego psa a biore dzicku szczeniaka z schroniska- i mimo ze jest to trudna sytuacja trudne rzeczy tez mozna dziecku wytłumaczyc bo zycie nie zawsze jest rózowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak_1 Komornik windykuje dłużnika. Zajął telewizor, D... IP: *.satfilm.net.pl 28.03.12, 07:43 Niech weźmie ze schroniska innego psa, przełoży obrożę i odda komornikowi. Niech komornik się nim zaopiekuje, przecież spisał go i musi! I wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_26 Komornik powinien się leczyć IP: *.ds8.univ.gda.pl 28.03.12, 07:45 Może jego dzieciaki albo matkę zlicytować? Nie, pewnie by nie zrozumiał, tacy jak oni to już naprawdę ostatnie dno. Co jak co, ale jakby dotknął mojego psa to bym nie chciała być w jego skórze. Odpowiedz Link Zgłoś