Dodaj do ulubionych

"Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjechać,...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 09:11
Panie emerycie wojskowy Mariański - nie pora na bezpłatną reklamę.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiki "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.12, 09:18
      teraz gołym okiem widac ilu jest chorych ludzi, czy ktos im pomoze?
    • Gość: sv "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.07.12, 10:48
      teraz widac ze =SM zajmuje sie tylko pierdołami i jest niepotrzebna
      • Gość: gg Re: "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 14:30
        głupi jesteś jakby ich nie buło gdzie byś dzwonił z tymi pierdołami ....
    • Gość: mae Re: "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjecha IP: 78.133.139.* 11.07.12, 11:09
      czyli standard zajmują sie tym czym nie potrzeba, jak człowiek zadzwoni w sprawie samochodów blokujący wyjazd albo sikających pajaców pod oknem i prosi o jakiś patrol w tych okolicach - okolice dworca PKS - to niestety nie maja czasu albo przyjadą po 2 godzinach...
    • Gość: noe "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.chelmnet.pl 11.07.12, 12:07
      popłakałem się :))))

do malkontentów - policzcie sobie - 106 tys. interwencji rocznie i 232 strażników. życzę miłego dnia!
      • sure Re: "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjecha 11.07.12, 19:45
        1,25 na strażnika dziennie... dobre:)
      • pannamarianna777 Re: "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjecha 11.07.12, 22:36
        Ci narzekający na forum - to kandydaci na dzwoniących
    • Gość: a0g "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 13:10
      Do absurdalnej firmy dzwoni się z absurdalnymi sprawami. Po prostu.
      W czym problem?
      Gołąb w depresji przynajmniej nie uderzy strażnika. Dziecko z gwizdkiem też raczej nie pobije do utraty przytomności.
      Niech jeżdżą do takich spraw. I tak na nich płacimy, to niech nie siedzą i nie pierdzą w krzesła, czy fotele samochodowe.

Rozumiem, że poważnym zgłoszeniem będzie informacja, że koło tunelu w centrum jakaś babcia rozłożyła na gazecie kilka goździków.
      • Gość: gg Re: "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 14:32
        wg pana wice prezydenta Lisickiego tak !!!!
    • Gość: oiooo to średnio każdy strażnik podejmuje 2 interwencje IP: 194.156.48.* 11.07.12, 13:18
      dziennie. Nie przepracowują się.
      W SM jest zatrudnionych 233 strażników. Jak się odejmie dni wolne, średnią absencję urlopową i chorobową, to codziennie w pracy jest ok. 140-150 strażników. Jeżeli średnio dzienie mają 250-300 interwencji, to strażnik podejmuje ją co 4 godziny.
    • Gość: cebulok A jak ja permanentnie czuję czosnek... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 14:18
      to gdzie mam dzwonić ? do gminy żydowskiej ?
    • stanos111 [...] 11.07.12, 14:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • gsmolarz czosnek a sprawa polska 11.07.12, 17:57
      Można by sparafrazować inny artykuł z dzisiejszej GW (o biskupach w Hiszpanii co to się martwią o rodzinę a nie kryzys) - Wyborczą martwi nie kryzys a czosnek... i tak od lat. Uderz w czosnek a redaktor z GW zjawia się momentalnie. Nie chce mi się przypominać tych artykułów choćby o tym jak jacyś kelnerzy kogoś wyrzucili... albo gdzieś pachniało czosnkiem i wzywano policję... Za to o tym, że Polska idzie na dno pod ciężarem długów - ani mru mru.
    • Gość: bla bla "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 18:06
      Ale moment...przecież schronisko w Gdańsku nie odbiera telefonów po 16, brama jest zamknięta na cztery spusty, w ogóle nie wykonują swoich obowiązków...to gdzie dzwonić jak nie na policję i straż ??????????????? weźcie się urzędnicy za schronisko to zmniejszy się ilość telefonów do SM dotyczących zwierząt!
    • sure "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... 11.07.12, 19:42
      "(...)a każdy patrol zaangażowany w niepotrzebną sprawę mógłby być teraz w miejscu o wiele ważniejszym"- czyta siedzieć w krzakach z mobilnym radarem i dla wójta kasę trzepać. I oni chca broń:>
      • Gość: Roninus Re: "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjecha IP: 153.19.0.* 16.07.12, 06:21
        Ty jesteś chyba jakiś niedorozwinięty, od kiedy w Gdańsku SM ma mobilne/foto radary? Bo artykuł jest o gdańskiej SM. A dalej rzecz biorąc to w pracy nie zawsze jest pełna obsada więc niekoniecznie jest 140-150 funkcjonariuszy dziennie. CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!!!!!!!!!!!!!!
        • sure strażnik? 19.07.12, 07:44
          Sam jesteś niedorozwój- pewnie w straży pracujesz. Pracują na 2-3 zmiany więc przy ich "natłoku" zajęć, błąd w obliczeniach znikomy. NIE CZYTAJ, BO SZKODA CZASU!!!!!!!
          • Gość: Roninus Re: strażnik? IP: 153.19.0.* 21.07.12, 06:31
            Błąd nie jestem strażnikiem. ale nie lubię jak ktoś pisze/mówi głupoty i nie na temat.
    • Gość: mk72 "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... IP: *.acn.waw.pl 11.07.12, 21:08
      Do wykorzystania art. 66 kodeksu wykroczeń:
      § 1. Kto, chcąc wywołać niepotrzebną czynność, fałszywą informacją lub w inny sposób wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1500 zł.
      § 2. Jeżeli wykroczenie spowodowało niepotrzebną czynność, można orzec nawiązkę do wysokości 1 000 złotych.

Jeśli by ktoś taki został ukarany finansowo (bo to na ogół najbardziej skutkuje), może by stracił ochotę na telefony do SM (zresztą taką samą plagę głupich zgłoszeń mają policja czy straż pożarna).
    • kadykianus Ta sarna mnie rozwaliła :D hehehe 11.07.12, 22:56
      Sarna wychodzi i się patrzy :)
    • stanos111 "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... 12.07.12, 00:27
      Czuje czosnek ze stron gazety , i z parlametu tez ... , napisalem pporzednio to samo i ludzie , ludzie nie uwierzycie - usuneli moj post , bo byl wulgarny ...
    • delta121 "Dzień dobry. Straż miejska? Proszę przyjechać,... 12.07.12, 08:36
      jeszcze jeden argument aby wreszcie zlikwidować tą idiotyczna formacje.Ludzie nie traktują ja powaznie, a tak jak na to zasługuje.
    • wojtek-gdansk Nareszcie zrozumiałam po co im broń palna. 12.07.12, 10:38
      Nareszcie zrozumiałem po co im broń palna.
      wyborcza.pl/1,76842,12086459,Straz_miejska_chce_miec_bron_palna.html
      Chcą sobie od czasu do czasu coś palnąć na serio.
    • Gość: ech Re: "Dzień dobry. Straż Miejska? Proszę przyjecha IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 20:13
      Rzeczywiście niezły kabaret... ale ze zwierzętami to jest problem.... nie z samymi ale z pomocą dla nich.... sam miałem przypadek przejechanego kota który jescze żył..zadzwoniłem na straż bo.... kto zna numer schronisk lub chociażby numeru alarmowego pomocy dla zwierząt... czy wogóle takie coś istnieje?! może.. nie wiem ale wiedzą tylko ewentualnie wtajemniczeni... jak się widzi w tv że jest straż ochrony zwierząt i DO niej się dzwoni by pomóc zwierzakom a w polsce...?! może jest może nie... w każdym razie niby straż przekazała schronisku dane o incydencie tylko co z tego jak go niby nie znalezli... a jak wracałem to widziałem jak dalej leżał tyle że już martwy.... nie wiem czy go się dało uratować ale jakby były kampanie dla zwierząt numery ogólnopolskie które każdy by znał tak jak np.997 to może by kociak przeżył bo by nie było "zabawy w głuchy telefon" gdzie informacje zanikają przy kolejnym przekazywaniu.... no ale to właśnie jest "państwo ludzi" gdzie ludzie są bogami a zwierzaki to tylko podmiot nie warty większej uwagi państwa bo wiem że organizacje pomocy zwierząt robią wszystko tylko niestety można to porównać do słonia i mrówki gdzie mrówką są organizacje dla zwierzaków niby są ale nic nie znaczą bo "wyżsi" mają w d..pie pomoc dla nich... przecież nie mają zysku nie?! i pomoc utyka w miejscu a zwierzaki giną jeden po drugim właśnie przez człowieka... teraz już znam wszystkie możliwe numery tylko co z tego kociak nie żyje... a ile pewnie jest osób podobnych i ile jest przypadków zwierząt gdzie ginęły przez....bezsensowną nie wiedzę. A przecież o "najlepszym" produkcie ludzie są karmieni wiedzą na tysiąc różnych sposobów szkoda że "duzi" mają gdzieś by reklamować coś pożytecznego a nie tylko swoją papkę "najlepsiejszych produktów" czyli krociowych swoich zysków...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka