kpinkara Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 14:28 Wałęsa wykorzystał okazję, by pokazać, że jest człowiekiem, katolikiem i rozumie kto jest (w myśl Ewangelii) jego bliźnim Odpowiedz Link Zgłoś
kpinkara Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 14:29 Nie wiadomo czy Tusk. Wiadomo, że ty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag po prostu: Relatywizm Moralny 13.07.12, 14:37 W. Jaruzelski, który, jak sam mówi, jeszcze raz wprowadziłby stan wojenny, który odpowiada za grudzień 70 roku, za wejście do Czechosłowacji w 68r., ktory " socjalizmu bronił jak niepodległości" , który - owszem oddał władzę w 89r.,- ale na rozkaz Gorbaczowa z Kremla ( kto jej w końcu nie oddał? Nawet Honecker został do tego zmuszony) awansował na "przeciwnika politycznego". No brawo. Co tam przyzwoitość, co tam moralność. Niech Żyje Relatywizm Moralny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ty sie nie bawisz w relatiwizm, po prosty jestes IP: *.unknown.uunet.be 13.07.12, 14:58 amoralny. Poza tym kupa niczym niepopartych bzdur, jakie tylko jakis pisiak moze wymyslic. A moze teraz cos na temach zamachu w smolensku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ob.Serwator Re: Ty sie nie bawisz w relatiwizm, po prosty jes IP: *.e-siemianowice.pl 13.07.12, 22:08 Życie poza granicami kraju (Belgia) odcina cię niestety od realnego spojrzenie na polskie sprawy. Powiem krótko: więcej czytaj, więcej myśl samodzielnie, bo argumentacja jakiej używasz we wszystkich postach jest na poziomie przedszkolaka: fakty są dla mnie niewygodne albo ich nie znam, to znaczy, że jest to nieprawda. Nie da się z tobą dyskutować, nie masz za grama rzeczywistej wiedzy o historii Polski, za to bardzo pachniesz mi postkomunistycznym przeoraniem mózgowia. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
borprio Re: Ty sie nie bawisz w relatiwizm, po prosty jes 14.07.12, 01:34 to wlasnie zycie za granica pozwala na odrobine obiektywizmu. przeczytaj krytcznie wlasne slowa - zero tolerancji, pogarda i nienawisc. czy to jest "realne spojrzenie"? mam nadzieje, ze nie. ludzie maja i miec beda rozne poglady. dojrzalosc przejawia sie tym, ze potrafi sie je zrozumiec i uszanowac nawet jesli jest sie odmiennego zdania. Lechowi zajelo troche czasu by do tego dojsc. szczere brawa, bo wielu innym nigdy sie to nie udaje Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Ty sie nie bawisz w relatiwizm, po prosty jes 14.07.12, 10:10 ob.serwator marnym jestes obserwatorem, nie rozumiesz swiata ani zadnej interesujacej mysli ludzkiej. Komusza dusze i mozg masz wlasnie Ty, nie potrafisz, bedac etnocentrycznym, spojrzec na siebie z boku, inaczej bys sie zawstydzil tym co mowisz i piszesz. To obciach w moich oczach, po prostuj bujasz w oblokach pisowych, mozg Ci sie lasuje jak mawiali moi koledzy w podobnej do Twojej sytuacji. Komunizmu nie ma juz od ponad 20-lat ale Polacy dalej sa nim zauroczeni, tym co obiecywal. PiS udajac partie prawicowa jest czysta komuna pod kazdym wzgledem, ekonoicznym i spolecznym. Roszczeniowi ludzie, wyciagajacy reke po wszystko bo "im sie to nalezy". Za co? Za komuny najczesciej ja wspierali czerpali garsciami z rozdawnictwa. Twoj maly guru przez takich ja ja zwany byl wtedy "dziekiem czerwonego bonzy albo czerwona zaraza". Kto tu jest komuchem? Homososem jestes Ty, nieoswiecony biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
cangu Re: Ty sie nie bawisz w relatiwizm, po prosty jes 15.07.12, 03:39 123jna napisał: PiS udajac partie prawicowa jest czysta komuna pod kazdym wzgledem, ekonoicznym i spolecznym. ===================================== Dobrze że są Polacy, którzy widzą prawdziwe oblicze PiS-owskich partii Kaczyńskich i (nie zapominajcie) Ziobrystów. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: *.w90-3.abo.wanadoo.fr 13.07.12, 14:55 No i bardzo dobrze, zamiast polskich kłótni postawa chrześcijanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAN Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 15:01 PRZYJECHAŁ DO SWEGO SZEFA A TEN MU NAWET KAWY NIE POSTAWIŁ POTRKTOWAŁ GO JAK DUPKA ... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyq Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 15:05 Powinni jeszcze zaprosić człowieka honoru według Adama Michnika - pana Kiszczaka. Bohaterzy transformacji komunizmu w neokomuznim by żyło się IM lepiej. Boże, widzisz i nie grzmisz. To dzięki tym ludziom nie mamy polskich banków, fabryk i handlu a polskość w POlsce to nienormalność. Czego PRL nie zniszczył w 50 lat, PRL bis załatwił w 20. Ale nic się nie stało Polacy, nic się nie stało. Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej. Jeszcze tylko trzeba lasy sprywatyzować. Odpowiedz Link Zgłoś
amgam0 Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 15:08 Z duzym zalem stwierdzam,ze Polska i wieksza czesc Polakow nie dorosla,by zyc w Europie. Wasze miejsce jest jeszcze niestety na zakaukaziu.Szlag mnie trafia,ze moje podatki ida na rozna dofinansowania (a najczesciej po prostu finansowanie prawie w calosci) wszystkiego,co sie buduje w Polsce.Mentalnosc w Polsce jest na poziomie szamba. Gdy tylko ktokolwiek sie wybije na swiatowy poziom(Walesa) i stac go na ponadpodzialowe gesty to jest gnojony. Dluga droga Polacy do cywilizacji,dluga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyq Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 15:15 Kiedyś staliśmy po przeciwnych stronach, ale dzisiaj mamy wolną Polskę i ja zamknąłem już tamten rozdział - mówi o tym spotkaniu Lech Wałęsa. Na rozkaz każdy ma zamknąć tamten temat. Nie było żadnych teczek, nie było żadnych bolków. Kto twierdzi inaczej to oszołom. Za parę lat okaże się że nie była żadnej komuny a UB-cy to postaci bajkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimirz Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.12, 15:27 Chwała Generałom i Władzy Ludowej! Centralne Biuro Śledcze, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencja Wywiadu, Centralne Biuro Antykorupcyjne, Służba Wywiadu Wojskowego, Służba Kontrwywiadu Wojskowego, Wojskowe Służby Informacyjne, Wywiad Skarbowy, Platforma Obywatelska, byli członkowie i funkcjonariusze Armii Ludowej, Urzędu Bezpieczeństwa, Służby Bezpieczeństwa, ZOMO, ORMO, Milicji Obywatelskiej, PZPR i Wojskowych Służb Informacyjnych, laureaci Honorowej Księgi Czynów Żołnierskich, Prokuratury oraz pracownicy Gazety Wyborczej z rodzinami i tysiące młodych doskonale wykształconych Pomroczan z dużych ośrodków i nie tylko stanowczo protestują przeciwko wszystkim reakcyjnym siłom, które starają się za wszelka cenę zakłócać spokój i porządek, który gwarantuje pomroczańskiemu społeczeństwu Front Jedności Narodu. Precz z warchołami i innymi karłami reakcji! Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej! Niech się świeci Słonce Peru, a woda spływa do Bałtyku! Wszystkie Ryśki to porządne chłopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimirz Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.12, 15:36 Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. 14.07.12, 10:16 kazimirz i Ty gosciu chcielibyscie wyslac w zaswiaty ogromna czesc polskiego spoleczenstwa. Zapominacie, ze ponad 50 % Polakow nie mialo nic przeciwko komunizmowi. W wyborach w 1989 roku pofatygowalo sie troszke wiecej niz polowa do urn wyborczych. I tylko ok 63 % (?) nie chcialo komuny. Ci, ktorzy wtedy nie glosowali i chcieli komuny sa glownie w PiS-ie dzis, to ci z Malopolski itp. Kogo Ty chcesz karac, ponad polowe Polakow chcesz przetrzebic? Zastanow sie jak to co mowisz trzyma sie do rzerzywistosci - jest REALNE? Przestan opowiadac bzdury jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. 13.07.12, 15:42 Bałwanie, od kilku miesiący wtryniasz ten sam tekst. Tylko tyle umiesz? To nudne. Boże, że takich cymbałów jeszcze święta ziemia nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimirz Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.12, 15:44 Nie przesadzaj! Nie jest tak źle! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. 13.07.12, 15:49 Jest gorzej. Lecz się póki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
hen-live Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. 13.07.12, 16:22 nerwus0 napisał: > Bałwanie, od kilku miesiący wtryniasz ten sam tekst. Tylko tyle > umiesz? To nudne. Boże, że takich cymbałów jeszcze święta ziemia nosi. Co sie dziwisz helu sie nawdychal albo lbem walnal o brzoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani_mi_się_śni Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. IP: *.icpnet.pl 13.07.12, 16:49 A do jakiego boga ty się odnosisz? Do Boga Twaroga ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Wielki i wspanialy gest, na miare noblisty. 13.07.12, 16:54 Możesz sobie wybrać. Może być nawet bożek baobabu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les d Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: 74.198.87.* 13.07.12, 15:37 www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo I tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
krzyslbl Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 15:44 To ten co chce pałować protestujących? Może z Jaruzelskim o tym podyskutują Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 18:47 krzyslbl napisał: > To ten co chce pałować protestujących? Może z Jaruzelskim o tym podyskutują Juz nie trzeba ,znalezli na to " solidarnosciowe " patalajstwo paragrafy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drame Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.12, 15:45 Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:01 Gość portalu: Drame napisał(a): > Żałosne. Ale co dokladnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XTCC Facet ma jednak klasę. Brawo ! IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 16:04 Tylko zyjący nienawiścią, niepamietający tamtych czasów albo niewiele z nich rozumiejący, żądni krwi i zemsty głupcy potępiać będą Wałęsę. Nie przepadam za nim, ale tu pokazał klasę. Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 16:05 Ja jestem wdzięczny generałowi-prezydentowi i prezydentowi Lechowi za to, że brałem udział w pierwszej niemal bezkrwawej rewolucji doprowdzjącej do zmiany ustroju. Wszystkim tym którzy cokolwiek wycierpieli i dlatego wycierają sobie swoje buźki tymi Panami odsyłam do historii, choćby tylko europejskiej. np. podczs rewolucji francuskiej zginęły dziesiątki tysięcy obywateli, podczs rewolucji ustrojowej zwanej październikową zginęły miliony.. i tylko to powinno nam wystarczyć na trzeźwy osąd działalnosci tych obu prezydentów. Pamietajmy, że o tych dzisiejszych krzykaczach nikt po ich śmierci nie zapłacze i nikt ich nie wspomni, a o niemal bezkrwawym przewrocie z udziałem obu przeciwnych stron będą uczyć sie następne pokolenia, które właśnie dzięki ich przmyślanymi decyzjami mogą żyć w wolnym kraju do którego zamiast stanu wojennego mogli wejść ludzie z gwiazdą na czapkach. O cześć Wam Panowie....i dzieki za wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ob.Serwator Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg IP: *.e-siemianowice.pl 13.07.12, 22:14 Boże ! Brałeś udział w rewolucji, której za grosz nie zrozumiałeś. Nie ty jeden, ale to marna pociecha... Na początek polecam lekturę "Po południu" Roberta Krasowskiego. Więcej zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nok Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 10:53 Nie zauważyłeś że z gwiazdą na czapkach weszli okupanci w 1945 roku i panoszyli się prawie 50 lat !!! Mało czytasz, bo wiedziałbyś, że ruska armia wypięła się na prośby Jaruzeka o zbrojną interwencję w naszym kraju. A nawiasem mówiąc szanujący się człowiek nie chce mieć nic wspólnego z mającym krew na rękach przestępcą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk35 > nok 14.07.12, 11:30 Tak, panoszyli się, bo wujek Soso tak sobie w Teheranie i Jałcie zażyczył, a Churchill i Roosevelt to ochoczo przyklepali. Wprawdzie w Jałcie zobowiązali się, że dopilnują, aby w powojennej Polsce odbyły się wolne wybory, ale prawdopodobnie zobowiązując się trzymali z tyłu skrzyżowane palce, bo potem mieli polskie wybory w "głębokim poważaniu". Skąd wiesz, że " ruska armia wypięła się na prośby Jaruzeka o zbrojną interwencję"? Z okrojonej wypowiedzi któregoś z marszałków ZSRR jesienią 1981 roku, czy już pełną w latach dziewięćdziesiątych? Dodam, że w tej drugiej wypowiedzi ów marszałek określił jednoznacznie Kuklińskiego jako szpiega działającego "na dwie strony" - co się "prawdziwym Polakom" bardzo nie spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesław Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 14.07.12, 18:37 Ile tutaj pisze durni Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 16:08 Nareszcie cos normalnego w Polsce. Tak powinno byc. Bieganie z krzyzem po ulicach nic nie daje, a taki gest ........ bardzo duzo. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyslbl Boluś oddawaj moje sto milionów!!! 13.07.12, 16:18 Wielki noblista co chce pałować ludzi na ulicach i spotyka się ze sługami ruskich Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Boluś oddawaj moje sto milionów!!! 13.07.12, 16:27 Akurat tobie pałowanie by się przydało. Może coś wlazło by do czerepu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyslbl Re: Boluś oddawaj moje sto milionów!!! 13.07.12, 16:39 Ty dostajesz żołd za pisanie? Widziałem artykuł o młodzieżówkach z Patologii Obywatelskiej co POdobno mają rozkazy pisać pozytywne komentarze o Jedynie Słusznej Partyi Miłości . Zle mi się napisało,niżej jest duplikat co powinien być tu Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Boluś oddawaj moje sto milionów!!! 13.07.12, 18:33 krzyslbl napisał: > Ty dostajesz żołd za pisanie? Widziałem artykuł o młodzieżówkach z Patologii Ob > ywatelskiej co POdobno mają rozkazy pisać pozytywne komentarze o Jedynie Słuszn > ej Partyi Miłości . > > Zle mi się napisało,niżej jest duplikat co powinien być tu Ide o zaklad ,ze chciales wypalic z jakims dowcipem . Jedno wiec ,etat pajaca to masz juz w kieszeni na dowcipnisia za to zadnych szans nie masz. Pozostan wiec takim jakim cie Bozia stworzyla - czyli glupim . Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Boluś oddawaj moje sto milionów!!! 13.07.12, 18:40 Błaznem już jest. Od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.jeden "Herbatka u Stalina." 13.07.12, 16:35 Wizyta Pana Wałęsy u Państwa Jaruzelskich jest ciekawym przykładem na pogmatwanie pojęć dotyczących wartości demokratycznego państwa prawa. Jaruzelski jest politykiem wybitnie antypolskim, politykiem, który swoje życie poświęcił budowaniu systemu faszystowskiego komunistycznego w Polsce pod dyktando sowieckiego zwierzchnika. Ten ponury i niedobry człowiek ma krew Polaków na swoich rękach. Karierę polityczną zaczął on w latach terroru stalinowskiego, który pochłonął ogromną ilość ofiar. W kraju normalnym taki oprawca jak Jaruzelski zostałby osadzony w więzieniu za zamordowanie niewinnych ludzi, za gwałcenie praw człowieka, za budowanie systemu brutalnej przemocy państwa opartego na zdradzie i bezprawiu. Pan Wałęsa ma już ten rozdział za sobą. Wolno mu. Wiele lat temu, ponad już czterdzieści, kiedy studiowałem na Uniwersytecie Warszawskim, przeczytałem sobie esej Johna Stuarta Milla "On Liberty". Pamiętam jak próba pogodzenia wartości i praktyk życia codziennego z kryteriami władzy sprawiedliwej, władzy dążącej do zapewnienia godziwego bytu obywatelom, przekazana przez Johna Stuarta Milla, dała groteskę podwójną w kontekście lektury tego tekstu w głębokim PRL-u. Groteskowo wypadły i sam esej, i państwo, którego modus operandi oparty był na etosie władzy faszystowskiej. Przypomina się cytat z Johna Stuarta Milla: “It is better to be a human being dissatisfied than a pig satisfied; better to be Socrates dissatisfied than a fool satisfied. And if the fool, or the pig, are of a different opinion, it is because they only know their own side of the question.” Czasy się zmieniły. Można się napić herbatki z dyktatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyslbl Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 16:38 Ty dostajesz żołd za pisanie? Widziałem artykuł o młodzieżówkach z Patologii Obywatelskiej co POdobno mają rozkazy pisać pozytywne komentarze o Jedynie Słusznej Partyi Miłości Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu ????? 13.07.12, 18:41 krzyslbl napisał: > Ty dostajesz żołd za pisanie? Widziałem artykuł o młodzieżówkach z Patologii Ob > ywatelskiej co POdobno mają rozkazy pisać pozytywne komentarze o Jedynie Słuszn > ej Partyi Miłości Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:46 Nic z tych rzeczy. On po prostu najpierw pisze a potem myśli. Jeżeli w ogóle myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:49 Lapsko mu sie trzesie, bo wysyla podwojnie. Na glodzie jest ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:51 Powiem inaczej. On uważa, że najlepsza baba to własna graba. Pomyliło mu się pieczywo z dupczywem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:56 A to oto chodzi ....tak masz racje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:49 On kliknąl w organ zamiast w mysz. Albo równocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: krzyslbl raczka sie zatrzasla przy klikaniu 13.07.12, 18:51 Trzeba by sie spytac czy Maciora ma chwile czasu ,niech wyjasni te zagadke..... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalmarksa Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 16:53 Swój u swego,od kiedy wiadomo że Wałęsa to TW ten nie kryje sympatii do konkretnych osób bo po co.Chyba dużo osób zauważyło ten zwrot,wcześniej nie krył wręcz nienawiści do Jaruzelskiego,i innych komunistów,choc to była pozorna nienawiśc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.07.12, 16:56 I to jest po chrześcijańsku tak ma być!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:07 Rozumiem, że myślisz o prawdziwych chrześcijanach a nie polskich katolikach, którym się wydaje, że są chrześcijanami. N'est pas? Odpowiedz Link Zgłoś
veneda1 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:01 Generał Jaruzelski wprowadził stan wojenny i zniewolił naród polski na siedem lat--to jest jego legacja. A z Wałęsą to nigdy nic nie wiadomo. Ja bym tam z niego już więcej symbolicznego bohatera nie robił. Bohaterami byli ci którzy walczyli z reżimem Jaruzelskiego, a nie ci którzy się z nim układali. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:03 Masz rację. Ale ktoś to musiał zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:05 veneda1 napisał: A z Wałęsą to nigdy nic nie wiadomo. Ja bym tam z nie > go już więcej symbolicznego bohatera nie robił. Bohaterami byli ci którzy walcz > yli z reżimem Jaruzelskiego, a nie ci którzy się z nim układali. I na dokladke zawyj " niech zyje Duda " !!!!!! Wiecej nie dodam....... bos za glupi . Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:09 Duda to taka skóra z wołowej du.. zamieniona na trąbę. O tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:11 Nie na trąbę a na fujarę. Mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:28 Dokladnie o to mi chodzilo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mow za siebie a nie za narod, bo skad wiesz co IP: *.unknown.uunet.be 13.07.12, 21:05 mysli narod, gadales z nim czy co? Rozumiem, ze ciebie zniewolil i to jest jedyna sensowa tresc w tym zadniu. Powolywanie sie na narod jest jak powolywanie sie na Boga (katolicy), czy nieublagany bieg historii (komunisci) - wszystko kolektywistyczne bzdury z dowolnoscia interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
veneda1 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 19:03 Generał Jaruzelski wprowadził stan wojenny i zniewolił naród polski na siedem lat--to jest jego legacja. A z Wałęsą to nigdy nic nie wiadomo. Ja bym tam z niego już więcej symbolicznego bohatera nie robił. Bohaterami byli ci którzy walczyli z reżimem Jaruzelskiego, a nie ci którzy się z nim układali. Gość portalu: Marta napisał(a): > To piękny gest. Dla mnie Lech Wałęsa był, jest i zawsze będzie wielkim bohatere > m narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 20:35 veneda1 napisał: > Generał Jaruzelski wprowadził stan wojenny i zniewolił naród polski na siedem l > at--to jest jego legacja. A z Wałęsą to nigdy nic nie wiadomo. Ja bym tam z nie > go już więcej symbolicznego bohatera nie robił. Bohaterami byli ci którzy walcz > yli z reżimem Jaruzelskiego, a nie ci którzy się z nim układali. Gość portalu: > Marta napisał(a): Wiesz !!! A u nas tez deszcz pada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Marek Sarna wojtek i bolek IP: *.cdma.centertel.pl 13.07.12, 19:41 w jednym żyli kraju, wojtek po lewej, a bolek niby po prawej, ale tez po lewej stronie... wojtek spokojny, nie wadził nikomu; bolek najdziksze wymyślał swawole: to strajk, to protest i inne niedole wojtek tak patrzy: "chyba stan wojenny wprowadze i mu tak wpier..." cdnn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cionson Zdrada. IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 19:48 Generał Wojciech Jaruzelski odpowiedzialny jest za setki ofiar stanu wojennego- za masakry w kopalni wujek, od młodych lat służył obcemu okupantowi Polski- wbrew tradycjom niepodległościowym swojej rodziny. Do takich ludzi sie nie chodzi- takich ludzi się sądzi, Wałęsa od dawna dla wielu Polaków nie jest i nigdy już nie będzie bohaterem- ludzie pokroju Jaruzelskiego są odpowiedzialni za wymordowanie tysięcy polskich patriotów w latach powojennych - 40 i 50. Generał uczestniczył w operacjach zwalczania opozycji demokratycznej przez cały PRL- do takich ludzi się nie chodzi - na takich ludziach wykonuję się wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zdrada. 13.07.12, 20:22 Takiego jak ty powinno się od razu odsterzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veneda Re: Zdrada. IP: *.socal.res.rr.com 13.07.12, 23:32 Zgadzam się! Jaruzelski był zdrajcą. Odpowiedz Link Zgłoś
r1t12 Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskiego 13.07.12, 19:51 pieprzycie tow. bolesławie ta historia nigdy nie miała dwóch stron obaj byliście PO jednej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Lech Wałęsa z wizytą w domu gen. Jaruzelskieg 13.07.12, 20:26 Dzięki. Swoim pisaniem dużymi literami reklamujesz PO i swoje cymbalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś