Dodaj do ulubionych

Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs...

09.08.12, 19:34
A co na to Tuszczysyn?
Obserwuj wątek
    • perculator Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... 09.08.12, 19:38
      to ta sama firma w ktorej dziala syn Tuska?
      • Gość: i do perculator nie debilu..... IP: *.zax.pl 09.08.12, 19:50
        • kochanka.dorna Firma "inwestująca" w złoto nie zna zasad??? 09.08.12, 20:54
          ludzie kochani, czy dostrzegacue paradoks, że niby profesjonalna firma obracająca złotem potrafi je tylko kupywać a sprzedawać nie potrafi? Przez 3 lata nie mieli opracowanego planu jak pozbywać się złota? prawnicy mają dopiero sprawdzić czy wywóz jest możliwy?

BTW, jeśli pozwolą mu wywieźć złoto z Polski to będą frajerzy. Facet zniknie razem ze złotem...
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Cudownie rozmnażające się złoto 09.08.12, 21:30
            Plichta o złocie mówił tak: "Łącznie posiadamy około 110 kg. Wartość kruszcu szacujemy w tej chwili na 20 mln zł. Jednak gdybyśmy chcieli sprzedać złoto na rynku w sztabkach, z doliczeniem m.in. kosztów produkcji, jego cena rośnie do około 50-60 mln zł".

Król Midas, jak słowo daję. :-D
        • Gość: mer-llink AMber Gold - najpiękniejsza piramida IP: 178.73.48.* 10.08.12, 02:38
          P. OPlichta kupuje czas swymi manewrami. WIdac, ze troche juz jest w panice, bo konczy mu sie lista manewrów.

Ale P. Plichta nadal stosuje wytrwale wszeklkie chwyty podejrzane uprzednio u welu wczesniejszych "budowniczych piramid":
          Sorry Drodzy Klienci,
          -Mam mnoooostwo zagezpieczen na zobowiazania, ale nikt nie chce ode mnie tych zabezpieczen (tu: zlota) kupic, no, po prostu bezczelni jacys ci kupcy!
          - SPieniezenie wiec aktywów (teoretycznie szybko zbywalnych ) potrwa u Mnie hohoho i jeszcze troche,
          - DLatego Ukochani MOi Gamoniowaci Klienci, na razie nic nie dostaniecie...
          -A winien ten brzydki NBP, bo nie chce ode mnie za moja cene tego towaru; towar jest troche woniejący, no ale dlaczego ten bezczelny NBP nie chce mi tyle zplacic, ile ja chcialbym dostać? Sam widzisz, KAtolicki NArodzie, jak sie staram, pot ze mnie splywa, żmud mi występuje na czoło, tak chciałbym Ci dogodzic, ale Siły Zła sie na mnie sprzysiegly.
          - Wiec, NArodzie Utrapiony, dotaniesz w najlepszym razie ode mnie nie pieniądze, a kolejny komunikat.....
          - Ale dziekuje Wam, że pomimo mego oczywistego naciągactwa, potwierdzonego wczesniejszymi aferami, nadal uprzejmie wpłacaliście Mi swe parszywe pieniądze...
          - Ucalowania i uklony,
          Wasz Ukochany Menago i Cudotwórca

P.S. - Jednego, czego sie ciutke boje, to ze mnie capnie przed jakimikolwiek wypłatami CBA, Interpol i ABW. Uh, jak ja nie lubie siedziec na dołku.. Ale pieniązki Twe, Zacny NArodzie, już mam poza jurysdykcja tych organów, wiec najwyzej odsiedzę, a potem Tobie bede przysyłał widokówki z Kajmanów... A może uda sie załatwić papiery psychiatryczne? to wtedy, hej, hej, moze widokówki wysle wczesniej..Narodzie Mój Inteligentny, módl sie i pracuj...
          • Gość: es Jak go zamkną powie że już już miał wypłacać ale.. IP: *.ip.jarsat.pl 11.08.12, 22:14
            ...mu przeszkodzili biednemu.
      • ventus_historicus To insynuacja, pomówienie czy wykluczenie cyfrowe 09.08.12, 20:25
        perculator napisał:
        > to ta sama firma w ktorej dziala syn Tuska?

To insynuacja, pomówienie czy tylko przykład wykluczenia cyfrowego? Google nie działa?!
      • Gość: benek nie.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.12, 20:40
        to ta firma która wydymała twoją łatwowierną rodzinkę. jak można być tak głupim żeby dać komuś kase na "14%" podczas gdy "najlepsze" maksymalne lokaty to miesięczne lokaty do 5000pln na 8% (czyli inaczej nazywając - daj nam swoja kase my ją potrzymamy a po 3 miesiącach dostaniesz od nas swoje 5000pln i 99pln minus podatek, minus prowizja. No trzeba być leszczem pierwszej wody.

realnie na dzisiaj to jest 5-7% rocznie, więc jak komuś zaufać że da 14% ?? idiota tylko. Co innego akcje, tam jest jasno powiedziane że jest ryzyko i to ku...ko wysokie i nikt nie gwarantuje zysku!!

jestes idiotą ty i twoja zafajdana rodzina a teraz idź odbierz kase (swoje uciułane 30tysi, minus to co było w umowie - czyli to co podpisałeś - dostaniesz 15-20tysi ..sfinansowałeś wakacje kolesiowi który wie jak dymać płotki - kapujesz? )
      • Gość: zed Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.108.152.67.wlantech.pl 09.08.12, 21:08
        perculator napisał:

> to ta sama firma w ktorej dziala syn Tuska?

nie, to ta gdzie twoja stara kible myje
      • Gość: emeryt Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 21:29
        Tak , wykonywał dla niej trzy zlecenia rozliczane jako umowy o dzieło.
      • falco2009 Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 21:36
        Nie , syn Kaczyńskiego . Jarosława Kaczyńskiego .
        • olias Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 21:48
          zabolało was, lemingi, co? wy będziecie wierzyć tuskowi i Po nawet wtedy gdy was będą tępymi nożycami strzyc. może przy ściąganiu futerek w ostatnim mgnieniu myśli zajarzycie że coś jest nie tak.
          popaprane futerkowce, zabrać wam prawa wyborcze trzeba.
    • Gość: tomerskn Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.dynamic.mm.pl 09.08.12, 19:39
      ale jaja. Nikt nie może sobie poradzić z Plichtą. Albo może nie chce...?
      No bo to jaja aby gość takie robił uniki. Nie ma rachunku, nie może sprzedać złota. Niedługo będzie komentarz, ze nie mógł zrobić przelewu bo nie było internetu, zawiesił mu się komputer albo zapomniał hasła...
      Z drugiej jednak strony to pranie kasy to też wygląda jakby nie było o co zahaczyć i szukają jakby go uwalić?
      • Gość: z.lo Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.08.12, 20:06
        Facet się tłumaczy jak licealista normalnie. Miałem sprzedać złoto online, ale miałem wirusa komputerowego. Pies przegryzł kabel. Pies zjadł złoto! Mam nadzieję, że facet posiedzi - najlepiej w celi z dwoma muskularnymi towarzyszami, którzy "zainwestowali" w Amber.
        • Gość: M Apropos tłumaczeń licealisty IP: *.multi-play.net.pl 09.08.12, 20:20
          I tak najlepszy był numer z tłumaczeniem na konferencji, że jak mógł jechać do Anglii podpisywać umowe z Finroyal jak on nawet paszportu nie ma....
          Gość kłamie w żywe oczy milionom ludzi, że ma kasę na spłaty, że jutro będzie wypłacał, że spłacił klientów Multikasy etc... Musi mieć plecy (cztery wyroki i wszystkie w zawieszeniu??) albo nie wiem co... To kpina co wyprawia.
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Czeski film :-D 09.08.12, 20:27
            Biedny, jak on chce wypłacić te pieniądze, jak on bardzo chce, tylko wciąż te kłody pod nogi...

To pokazanie jednej sztabki też rozczuliło mnie...
          • Gość: ja Gold z diablo 3 }:-> IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 20:29
            nikt nie che kupić bo koleś sprzedaje golda z diablo 3 }:> tyle nafarmił jak był ten bug z nieśmiertelnym magiem. Posadzić czitera.
          • oglaszam_wszem_i_wobec Re: Apropos tłumaczeń licealisty 09.08.12, 20:41
            z tego co wiadomo Anglia jest w EU a tam można się poruszać na dowodzie osobistym z unijnymi gwiazdkami
          • r1111111 Re: Apropos tłumaczeń licealisty 09.08.12, 21:06
            Gość portalu: M napisał(a):
            > I tak najlepszy był numer z tłumaczeniem na konferencji, że jak mógł jechać do
            > Anglii podpisywać umowe z Finroyal jak on nawet paszportu nie ma....

I żaden z Dziennikarzy obecnych na konferencji, z Dziennikarzami "Naszej Drogiej (sic!) GW" na czele nie POwiedział facetowi, że do Anglii aktualnie nie trzeba paszportu? Że wystarczy aktualny dowód osobisty.
            A może trzeba? :(
            • Gość: stefanskiplichta Re: Nie ma żadnego złota, ludzie.... IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 21:13
              co najwyżej kilogram tombaku w bagazniku kradzionego Merca u znajomego cygana Pryncypała Plichty pod Mławą.

Ludzie ten facet w każdym zdaniu jakie mówi kompromituje sie. Jak taki debil,taki tłuk niedorobiony mógł w ogóle cokolwiek prowadzić????????????????

Firma rozpocznie wypłacanie lokat z konta..... ale nie ma konta...... ale na koncie ma 35 mln PLN w gotówce. Może jemu chodziło o KĄT??? Taki kąt pod celą we Wronkach, juz na pewno grzeje się dla pana prezia niedojebanego złodziejaszka
              • Gość: M Re: Nie ma żadnego złota, ludzie.... IP: *.multi-play.net.pl 09.08.12, 21:26
                "Ludzie ten facet w każdym zdaniu jakie mówi kompromituje sie. Jak taki debil,taki tłuk niedorobiony mógł w ogóle cokolwiek prowadzić????????????????"

Słup?
            • Gość: M Re: Apropos tłumaczeń licealisty IP: *.multi-play.net.pl 09.08.12, 21:18
              Powiedział i prezes WIELKIEJ firmy powiedział, że on nie wiedział... No sorry, ale mało kto chyba tego nie wie. Zresztą o swojej firmie i co i ile w niej ma (pytania dziennikarzy) też niewiele wiedział.
            • Gość: do pisuara r111111 Re: Apropos tłumaczeń licealisty IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 21:18
              oczywiście, że powiedzieli, jak nie wiesz debilu to się nie wypowiadaj !
      • olias Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 21:51
        a kto go ruszy? każdy urzędnik musi zadać sobie pytanie - ruszając Plichtę nie ruszę aby syna premiera? a jak ruszę to gdzie znajdę później pracę?
        jarzysz? to nieważne czy syn umaczany czy nie - ważne by urzędnik musiał taką okoliczność rozważać.
    • gti35 Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... 09.08.12, 19:39
      Nie byłoby całej afry, gdyby polski "wymiar sprawiedliwości" robił, co do niego należy. Jak to możliwe, że gość dostaje trzy z rzędu wyroki w zawieszeniu? Przecież drugi i kolejne powinny byc już bez "zawiasów". Nie mówiąc o tym, że powinno się orzec zakaz zasiadania w zarzadach spółek czy prowadzenia działalności związanej z rynkiem finansowym. Poza tym, nawet po pierwszym wyroku Plichta nie wywiązał się ze zobowiązań, co było warunkiem zawieszenia kary. Jak długo jeszcze patnentowane lenie i nieudacznicy w sędziowskich czy prokuratorskich togach będą rujnować polskie państwo i elementarne poczucie sprawedliwości? Pijanych chłopów na rowerze wsadza się do pierdla, a złodzieje w krawatch śmieja się nam wszytsjkim w nos !
      • tedj Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 20:15
        A te trzy wyroki zapadły w czasach, kiedy na czele naszej sprawiedliwości stał bezwzględny szeryf Zbigniew Z.
      • Gość: miki Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 09.08.12, 21:04
        dokladnie przestudiuj KK, jednak moga byc zawiasy na zawiasach.
    • Gość: Marc Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: 46.238.222.* 09.08.12, 19:40
      Żeby się nie okazało że to całe złoto to naprawde amelinum. Tego się nawet nie da pomalować!
    • Gość: TOT Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.tel.tkb.net.pl 09.08.12, 19:40
      CO łączy SYNA Premiera RP z recydywistą PLICHTĄ? PLICHTA miał PARASOL OCHRONNY, był 4 razy skazany i wyroku mu nie dowieszono. Skąd miał kapitał na rozręcenie AMBER GOLD? Dlaczego przez 3 lata żadna instytucja go nie skontrolowała? DLACZEGO PLICHTA sfinansował film o WAŁĘSIE i wspierał akcje PREZYDENTA GDAŃSKA z PO? Szukał PROTEKTORÓW POLITYCZNYCH do prowadzenia biznesu?
    • Gość: quosoo Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.22-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.08.12, 19:41
      "A ABW podejrzewa, że z firmy były wyprowadzane pieniądze"

Zaraz, zaraz... Dopiero co się zarzekali, że tą firmą się nigdy nie interesowali. To na jakiej podstawie podejrzewa? Na podstawie materiałów prasowych?
    • Gość: Lump z brzeskiej Ciekawe, ze zawiadomienie złożył... BGZ IP: *.home.aster.pl 09.08.12, 19:42
      Ciekawe...
    • Gość: zz gosc ma łeb IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:44
      i najsmieszniejsze jest to ze pan prezes wyjdzie z interesuja ze spora kasa na czysto, nic mu nie udowodnia, bo niby co? Chcial dobrze, ale nie wyszlo i to nie jego wina :>

zawsze mowilem, jesli juz krasc to miliony, za chleb Cie posadza, za silosy ze zbozem juz nie :)

oraz dodatkowo - glupich nie sieja... ludzie sie rzucili na % to teraz 20% mu oddaja i sie ciesza ze w ogole odzyskali :) Pan prezes wylapal idealny moment na ten biznes, dawno nie bylo podobnego walu to i ludzie pozapominali, zadna firma w miedzyczasie czegos podobnego tez nie zrobila i przez najblizsze 5 lat nie zrobi - przynajmniej nie na taka skale.
    • 3alfa.alfa Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 19:45
      wejsunek35 napisał:

> A co na to Tuszczysyn?

Niech sprzeda Chińczykom. Potem odkupimy to samo złoto w komputerach, tabletach, telefonach i innym sprzęcie po kilkukrotnie wyższej cenie. Mówię wam to będzie złoty interes
    • Gość: mok999 Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.12, 19:47
      Z OSTATNIEJ CHWILI:
      prezes plichta przyznał, że kupnem złota zainteresowany jest Narodowy Bank Argentyny. W związku z tym planuje wybrać się z tym złotem, specjalnie wyczarterowanym samolotem OLT EXPRESS do tegoż kraju aby je spieniężyć.

Pozdrawiam naiwnych
      • Gość: sławek Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.elk.mm.pl 09.08.12, 20:07
        > Z OSTATNIEJ CHWILI:
        > prezes plichta przyznał, że kupnem złota zainteresowany jest Narodowy Bank Arge
        > ntyny. W związku z tym planuje wybrać się z tym złotem, specjalnie wyczarterowa
        > nym samolotem OLT EXPRESS do tegoż kraju aby je spieniężyć.

Cha, cha, zabawne :)
    • mr_gm Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... 09.08.12, 19:48
      Biednemu zawsze wiatr w oczy, a to złota nie chcą kupić, a to rachunku założyć, no sami niegodziwcy.
      • Gość: mka Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.centertel.pl 09.08.12, 20:20
        sttraszny
        alvarus.org
      • Gość: buc Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.ip.jarsat.pl 09.08.12, 21:06
        Jeszcze brakuje tego aby podczas transportu tego złota ktoś je ukradł. Normalnie temat na film.
    • radon13 Dla mnie zarzad komisaryczny 09.08.12, 19:50
      110 kg to poniżej 19 mln zł, tak więc 1/4 wartosci deklarowanych lokat ( nie zgadza sie to z innymi wypowiedziami Plichty) . Czy jeszcze mają cos co jest warte 60 mln ? I ile mają innych dlugów ? Wg mnie z powodu mozliwości popelnienia oszustwa na wielką skalą firma powinna być objęta zarządem komisarycznym a osobisty majątek Plichty zabezpieczony przed możliwoscią defraudacji.
    • Gość: Luk Co z PSL? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.12, 19:51
      Ciągle tylko jakieś hipotezy, domniemania, a wniosek taki że na tego Plichtę nie ma bata. Facet zrobił legalny interes i kropka. Za to afera z PSL ucichła. Cisza o ludziach, którzy skubali cały naród (dla mnie zdrajcy). Wczoraj na wp przeczytałem o planach na VAT 25% i też tutaj cisza o tym.
      • Gość: miki Re: Co z PSL? IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 09.08.12, 21:03
        facet zrobil biznes zycia i to w swietle prawa. a ze znalezli sie durnie, co uwierzyli w grudzki na wierzbie, to juz inna sprawa. moga mu teraz nakukac.
    • stenrw Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... 09.08.12, 19:52
      Droga "Gazeto"!
      Jak długo będziecie jeszcze rozważać, ile prawdy jest w słowach kłamcy? Zgodźcie się z "oczywistą oczywistością" - Amber Gold nie ma pieniędzy, złota, platyny ani innego szybkozbywalnego majątku. To oszuści, co tylko mówią, że mają. Kropka.
      • Gość: janek Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.12, 20:08
        Więc przedstaw jakieś dowody na to, zgłoś się do prokuratury jako świadek skoro coś wiesz. Jeśli nie masz dowodów to zamilcz.
        • buda1956 Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 20:13
          Jeśli jesteś taki akuratny, że potrzebujesz w tej sprawie niezbitych dowodów, że Plichta
          łże w żywe oczy - powierz mu teraz swoje oszczędności (oni dalej wpłaty przyjmują).
          Niedługo będziesz miał dowody w ręku !
          • Gość: janek Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.12, 20:59
            Niezbite dowody są potrzebne aby go wsadzić do paki. Póki co facet jest na wolności. Wszyscy ujadają, że to oszust ale nikt nie ma konkretnego argumentu aby go zamknąć. Więc chyba za wcześnie aby go nazywać oszustem.
            • mobisek Jest jeszcze 09.08.12, 22:21
              Jest jeszcze coś takiego jak "zdrowy rozsądek". I na tej podstawie słuchając słów pana "prezesa" Plichty łatwo dojść do wniosku, że to kompletnie niewiarygodny bajarz i konfabulant. Oczywiście, nie jest to karalne, natomiast mnie również irytuje, że Plichta zapodaje coraz to nowe baśnie i zagadki, a dziennikarska brać lata koło niego jak muchy koło g... Trochę jak w przypadku pana Kaczyńskiego, który cały czas coś "wie" ale nie "powie".
        • stenrw Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 20:36
          Gość portalu: janek napisał(a):

> Więc przedstaw jakieś dowody
          Przedstawiam:
          Dowodem jest nieomal każde słowo tego kłamcy wygłoszone w ostatnich dniach publicznie:
          -że spłacił wszystkich starych wierzycieli
          -że ma kamienice (liczba mnoga - ma jedną) warte 35 baniek (biegli szacują na max. 10)
          -że ma złoto, które ma cudowne właściwości rozmnażania się z kilkunastu do 60 baniek
          -....................(tu wpisz dowolny cytat - będzie kłamstwem)
          • Gość: Luk Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.12, 20:49
            W takim razie biegnij do prokuratury, na policje i mów że złapałeś złodzieja i przedstaw te twoje "dowody", a wtedy kompetentni panowie wytłumaczą ci co możesz sobie zrobić z takimi "dowodami".
            • Gość: SDA Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: 213.192.80.* 10.08.12, 11:51
              Ty z prokuratury? Wszyscy wiedzą, jakie kompetentne patałachy tam siedzą, skoro jeszcze Plichta w pierdlu nie gnije.
      • r1111111 Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 21:11
        stenrw napisał:
        > Droga "Gazeto"!
        > Jak długo będziecie jeszcze rozważać, ile prawdy jest w słowach kłamcy? Zgodźci
        > e się z "oczywistą oczywistością" - Amber Gold nie ma pieniędzy, złota, platyny
        > ani innego szybkozbywalnego majątku. To oszuści, co tylko mówią, że mają. Krop
        > ka.

Sz.P., w tle sceny POlitycznej tlą się jeszcze "taśmy Serafina", tak więc i OLT, i Amber Gold są jak znalazł na POkrywki dla owych "tlących się jeszcze" :)
        • mobisek Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 22:23
          POstukaj się PO swoim POstukanym łbie.
    • Gość: Spoxman Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 19:59
      Ktoś powinien, dla przykładu, odstrzelić tego gnojka.
    • Gość: xyz Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.c193.msk.pl 09.08.12, 20:06
      Niech Amber Gold przedstawi dowody na to, że NBP odmówiło zakupu od nich złota.

Na razie wygląda to na odwrócenie uwagi od siebie i przerzucanie złych emocji z Amber na NBP, coś w stylu: ,,Dbamy o naszych klientów, a to wredny rząd i NBP rzucają nam kłody pod nogi".
      Socjotechniczne zagrywki.
      • Gość: Kasia Blum Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.szczecin.mm.pl 09.08.12, 20:28
        A owszem, przedstawi stosowne dokumenty na konferencji prasowej, żeby wszelakim oszczercom gęby zatkać.... Tylko najpierw, musi je napisać..
    • Gość: mozecie_mi_skoczyc razu pewnego sroka myslala,a byla to uczona wielka IP: *.dynamic.mnet-online.de 09.08.12, 20:11
      co pomyslala to zapisala a nazywala sie marek belka
      prof. to lodzki,uczony tak prawie wielki,ze przestraszony
      zlota blaskiem,,zauroczony jak krewny sroki niejaki kruk
      prymityw wielki i glup,a nawet nie wie nikt tego,ze zloto
      tez sie zre,albo to naukowo ujmujac robi sie takie,ze trujac
      nikt nawet nie przypuszcza,ze w rzymie zloto wkladano w usta
      potem prosto przez kiszki,zloto wedrowalo do micky myszki
      myszka z tego zadowolona robila z tuska donalda nadmuchanego balona
      balon nato,misat byl tak okropnie niezadowolony,ze wszystkie atomy
      zlota co miala micky myszka,tak jej jebnal skubaniec,ze pekla jej kiszka
      a moral z tego bardzo jest prosty,, madrosc to,,co po zlocie
      madry nie robi interesow z glupcami,, sekret to wielki,
      i juz po klopocie !!!!!!
    • Gość: morfeusz Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.12, 20:12
      Podpowiem specjalistom że wystarczy z kruszcu wykonać medale lub sztabki "lokacyjne" a ich wartość rynkowa rośnie 2, 3-krotnie. Np 24 karatowa złota złotówka z Plichtą na awersie to byłby przebój i niezła pamiątka po tej całej zadymie ;-)
      • Gość: ooo Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:22
        No właśnie, to dobry pomysł. Wszyscy klienci powinni dostać taki złoty medal - złotówkę z Plichtą,
        a dodatkowo bonus - złoty grosik z podobizną matki Madzi...
        • Gość: rotfl Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 20:26
          :-))))))))))))))))))))))))))))
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda 09.08.12, 21:32
        > Np 24 karatowa złota złotówka

Rany, przeczytałam: "24-karatowa złota lodówka" :-)))
    • Gość: sprostowanie uncja trojańska IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:13
      panowie redaktorzy - złoto i srebro mierzy się uncją trojańską, a nie zwykłą i taką miarę na giełdach stosuje się. W kg mieści się 32,15075 uncji trojańskiej. Kwota także będzie astronomiczna dla zwykłego człowieka, ale prosimy jednak bardziej przykładać się do artykułów.
    • jozef_n Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... 09.08.12, 20:14
      Ile jest warte 110 kg złota

Wczoraj o godz. 16.20 uncja złota na londyńskiej giełdzie warta była 1610,1 dolara. Kilogram to 35,2739619 uncji. Tak więc 110 kilogramów złota warte było wczoraj o 16.20 - 6 247 406 dolarów. Z kolei średni kurs dolara w Narodowym Banku Polskim wynosił wczoraj 3,2915 zł. Tak więc teoretyczna wartość 110 kg złota wynosiła wczoraj 20 563 339 zł (bez uwzględnienia spreadu i marż).

Panowie, Mikołaj Chrzan i Michał Jamroż nie piszcie bzdur. Wasze wyliczenia są do chrzanu...
      Są zawyżone o 1 820 712 złotych.

Mogliśce zadać sobie trochę trudu i poczytać artykuły waszych kolegów...
      info.wyborcza.biz/szukaj/gospodarka/cena+z%C5%82ota+1+uncja+nbp
      Skąd wziął się błąd:
      Otóż 1 uncja trojańska (ta do złota) to około 31 gramów (31,1034768) co daje nam około 32 uncje (32,15074657) na kilogram a nie 35...

Wartość złota jest więc 18 742 627 złotych... przy tych samych założeniach, cenie złota i kursie $.
    • Gość: Kupie Kupie od razu na pniu IP: *.ias.bredband.telia.com 09.08.12, 20:16
      Panie Plichta

Prosze o maly mailik . Kupie calosc od razu - bedzie fakura VAT.
      Kotakt na mail
    • Gość: Absurd Re: Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 20:16
      I )Gość z mojej miejscowości za 7 tysięcy niezapłaconych alimentów dostał 3 lata bez mrugnięcia. Miesięczny koszt utrzymania więźnia to 2 500 złotych*36= 90 000 złotych + i tak niezapłacone alimenty. Marcin Plichta 3 razy skazany za malwersacje finansowe. Zakłada potężną spółkę finansową (tzw. domniemany parabank) Amber Gold. Legalnie okrada klientów, którzy wyraźnie zostali wprowadzeni w błąd m.in. przez nieprofesjonalne działanie KNF i ABW. Na całym zamieszaniu mówiąc o niewypłacalności i atmosferze oszustwa przez media, klienci wypłacają ze stratą 40 procent swoje oszczędności. Plichta dzięki temu zarabia ponad 40 milionów złotych. Prawnie odpowiada za wszystko spółka, nie prezes. Marcin Plichta legalnie oszukuje.

II) W Polsce wyprowadzone zostało do rajów podatkowych 175 miliardów dolarów. Patriota Palikot i wielu innych również nie płacili podatków w Polsce. Rząd podnosi przez to VAT i podatki zwykłym obywatelom, którzy prowadzą małe i średnie przedsiębiorstwa ledwo wiążąc koniec z końcem. A może odważnie obniżyć podatek i VAT i stworzyć raj podatkowy w Polsce, przy tym wpompować pieniądze w reklamę mówiącą o tym, że Polska to kraj dla przedsiębiorców, potężnych firm, z ludźmi gotowymi do podjęcia pracy.

III) Kończąc bo już nie mogę dłużej o tym myśleć. Jesteśmy krajem cierpiętników, wiecznie uciemiężonych. Krajem powstań, zaborów, nieszczęść. Krajem absurdów: nie można otworzyć sklepu ponieważ sanepid mierząc miernikiem elektronicznym drzwi, uzna że są o 3 cm za nisko. Natomiast przejazd kolejowy na którym giną ludzie, notorycznie zdarzają się wypadki nie wymaga szlabanu, ani świateł, jest przecież znak stop.
    • ventus_historicus Jak pomnożyć kapitał trzykrotnie!!! 09.08.12, 20:22
      "Łącznie posiadamy około 110 kg. Wartość kruszcu szacujemy w tej chwili na 20 mln zł. Jednak gdybyśmy chcieli sprzedać złoto na rynku w sztabkach, z doliczeniem m.in. kosztów produkcji, jego cena rośnie do około 50-60 mln zł"

Jak pomnożyć kapitał trzykrotnie - z poradnika "Jak szybko zostać milionerem" autorstwa p. Plichty.

• lelu Re: Jak pomnożyć kapitał trzykrotnie!!! 09.08.12, 20:40
        Ten Plichta glindzi, jak potłuczony. Widać, że chłop o handlu złotem nie ma zielonego pojęcia. Dziennikarze, też pewnie nic z tego nie rozumieją i to bajdurzenie powtarzają, analizują i robią wierszówki.
    • Gość: Oral Amber Gold chciał sprzedać złote sztabki. Gdańs... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 20:24
      Nie byloby tej afery, gdyby nie PIS. Przypominam, ze to własnie Leszek Aviator, z sobie tylko znanych powodów, w 2009 roku zaskarżył do TK ustawę o SKOK'ach, która miała wprowadzić nadzór państwowy nad takimi parabankami. W tym samym roku AG rozpoczelo dzialalnosc. Dziwna zbieznosc dat, prawda? Jesli prokuratura mialaby sie kims zajac, to przede wszystkim Pisem i ich dziwnymi zwiazkami z takimi parabankami oraz zbadac dlaczego tak bronili sie rekami i nogami przed objeciem ich panstwowym nadzorem. Tak wiec to co sie obecnie dzieje, to nie jest wina Tuska, tylko wina Pisu i to oni powinni teraz zwrocic ludziom kase.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka