Dodaj do ulubionych

Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdańsk...

IP: *.abacus.pl 07.09.04, 02:28
Dajcie spokoj studentom. Nagonka na GWSH trwa. Rzecznik prasowy pan Myjkowski
twierdzi ze nie reprezentuje szkoly, bo chyba juz polecial do nowej szkoly,
bo byl przecize rzecznikiem poprzedniego kanclerza i rektora, ktory zalozyl
nowa szkole. Szkola ta nie ma zbyt wielu chetnych i teraz chyba chce przejac
studenterie z GWSH. Tam jest porzadny prorektor prof. Peplinski i jest
nadziejew, ze wreszcie skonczy sie nagonka i studenci beda mogli spokojnie
studiowac. Szkola ma 5 tys. studentow, w tym roku przyjeto tysiac. 200
przeszlo do nowej szkoly, lecz polowa wraca. O tym nie piszecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 08:18
      Pouczające i odstraszające! Jak można w krótkim czasie ze szkoły wyższej zrobić
      taki bajzel. Kto będzie chciał z tej szkoły dyplom? Beznadzieja.
    • Gość: Student gwsh Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.09.04, 10:01
      A dlaczego nikt nie pisze o tym że ciagle nagabuja nas ludzie z Ateneum , nawet
      do tego stopnia ze proponuja kase za przejscie do ateneum. To juz jest
      obrzydliwe panie prof. Tłokiński.
    • Gość: Bollo Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.09.04, 10:17
      A to ciekawe od kiedy Ministerstwo Edukacji jest uprawnione do formułowania
      tego typu opinii ?
      Dziwie sie ze jeszcze Pani Dyrektor Departamentu nie została zawieszona w
      swoich obowiazkach !
      Od tego jest Sad a nie ministerstwo a z tego co wiem to byly rektor zostal
      zwolniony przez nowego kanclerza zgodnie z prawem i jakos nie zostal
      przywrocony do pracy przez sad.
      I znowu widac ze w ministerstwie pracuja ludzie z ulicy a nie fachowcy.
      Bo od kiedy to Pani dyrektor, do reprezentowania uczelni w ministerstwie jest
      kanclerz ? To jak pani nie wie to pani powiem ze zgodnie z obowiazującą ustawą
      o szkolnictwie wyższym do reprezentowania uczelni w ministerstwie jest rektor
      danej uczelni a nie dyrektor administracyjny (inaczej kanclerz).
      Takze proponuje departamentowi jak i dziennikarzom zapoznanie sie z trescia
      ustawy.
      pozdrawiam:)

• Gość: gość Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 18:36
        To dlaczego R.Walczak ciągle jeździ do ministerstwa?
    • Gość: czytelelnik Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.09.04, 10:25
      Przecziez to jest smieszne czytam raz gazete a tam prof. Tłokiński mowi ze
      ma 1000 studentow z GWSH, wczoraj slucham radia juz ma 600 studentów z gwsh,
      Dzisiaj syn mowi ze w niedziele na zajeciach w GWSH byli naganiacze z Ateneum i
      proponowali kase kazdemu studentowi (50 zl) za przyprowadzenie innego studenta
      z GWSH do Ateneum, a jezeli przyprowadzi sie min 20 to cale studia za darmo,
      malo tego twierdzili ze w Ateneum mozna bedzie zaliczyc wszystko bez problemu
      (czyli bez egzaminow !!!)i co na to policja ?
      • Gość: KTOŚ TAM Re: Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.pl / *.pl 07.09.04, 14:35
        Gość portalu: czytelelnik napisał(a):

> Przecziez to jest smieszne czytam raz gazete a tam prof. Tłokiński mowi ze
        > ma 1000 studentow z GWSH, wczoraj slucham radia juz ma 600 studentów z gwsh,
        > Dzisiaj syn mowi ze w niedziele na zajeciach w GWSH byli naganiacze z Ateneum
        i
        >
        > proponowali kase kazdemu studentowi (50 zl) za przyprowadzenie innego
        studenta
        > z GWSH do Ateneum, a jezeli przyprowadzi sie min 20 to cale studia za darmo,
        > malo tego twierdzili ze w Ateneum mozna bedzie zaliczyc wszystko bez problemu
        > (czyli bez egzaminow !!!)i co na to policja ?

gOŚCIU cZYTELNIKU .. KUP SE MŁOTEK I PUKNIJ SIĘ W GŁÓWKĘ - MOŻE SPOTKAJĄ SIĘ TE
        DWIE SZARE KOMÓRECZKI KTÓRE MOŻE MASZ
      • Gość: gosc Re: Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 15:16
        Smieszny to jest dopiero niejaki Adam G. na spotkaniu ze studentami stwierdzil,
        ze Ateneum i tak nie ruszy.Znalazl przepis, w ktorym podobno jest mowa, ze
        szkola wyzsza, zeby wystartowac musi miec conajmniej 1000 (jeden tysiac)
        studentow. Ciekawe w taki razie jak funkcjonuje np WSWFiT w Sopocie (niech sie
        rozwija w spokoju) - tam uczy sie na razie okolo 400-450 osob.
        Panie Adamie, ale niech sie pan nie przejmuje, to juz na pewno nie pana
        zmartwienie, czy oni rusza czy nie. martw sie pan o wlasny stolek, niebawem pan
        z niego spadnie... Juz zalozyciele gwsh sie o to postaraja
        • Gość: goSC Re: Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 18:55
          na stołek P.Gwiazdy czeka jego serdeczny przyjaciel p.Pepliński dla, którego p.
          Gwiazda nie będzie pierwszym,którego delikatnie mówiąc zawiódł
      • Gość: Georg Re: Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 16:02
        Warto, żeby Policja sprawdziła komputer, z którego ktoś takie bzdury rozsyła i
        myśli, że wszyscy wkoło to debile i kupią takie brednie. Autorze (autorko!) -
        podwójnie grzeszysz: Boga obrażasz i ludzi śmieszysz!
        • Gość: gosc raz jeszcze Re: Ludzie dajcie juz spokoj tej szkole !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 17:59
          Witam Georg
          Informacja, ktora umiescilem w poprzednim poscie pochodzi od osob, ktore byly
          na tym spotkaniu. Nie jest zatem wyssana z palca, co probujesz sugerowac.
          Co do tego, co ja o kim mysle i calej reszty twojej (zaznaczam nie Twojej)
          niezbyt kulturalnej odpowiedzi:
          - brednie to to sa - to prawda; tez mi sie wydawalo niewiarygodne, zeby ktos
          tak powiedzial, a jednak...
          - co do debili - wszystko zalezy, kto sie kim otacza i w jakim srodowisku
          przebywa. Ja nie uwazam, ze wszyscy to debile, wrecz przeciwnie jest ich
          niewielu. Szkoda jednak, ze w ogole sa....
          - chyba jednak nie grzesze - imienia Boga w ogole nie wymienilem w swoim poscie
          i staram sie go nie naduzywac, co do osmieszania ludzi, coz: "Czlowiekiem
          jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce". A jesli wprowadzilem Cie w dobry
          nastroj to tym lepiej; szkoda, ze nie wszyscy maja tyle poczucia humoru. Choc
          raz jeszcze podkreslam - sytuacja panujaca w GWSH nie jest ani smieszna, ani
          komiczna - jest po prostu zenujaco-tragiczna. W szczegolnosci zas postawa wladz
          tej uczelni zarowno w stosunku do studentow jak i nauczycieli.
          pozdrawiam,
          gosc raz jeszcze
    • Gość: Pracownik GWSH Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.eimg.pl / 80.50.26.* 07.09.04, 11:36
      Proszę nie mieć wątpliwości w GWSH Pan Walczak jest tylko marionetką,która za
      dobre pieniądze i możliwość zatrudniania rodziny (żona dyrektor biura rektora)
      wykonuje polecenia Państwa Onyszkiewiczów.W całej tej sprawie nie chodzi wcale
      o studentów tylko o ich kase jaką można zgarnąć.Niech studeńci uciekają gdzie
      się da bo przy pierwszej możliwej okazji Pani Onyszkiewicz zgarnie kase i
      wyjedzie(obecnie ma zabrany paszport) ze swoim arabem do Egiptu.A studenci
      zostaną na lodzie.
      • Gość: Hihotek Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.09.04, 12:02
        zapomniales sie podpisac : Prof. Tłokiński:)))
        • Gość: Informatyk Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: 64.139.138.* 08.09.04, 17:09
          Twoja domena wskazuje na to,że jesteś pracownikiem GWSH,a przynajmniej z jej
          budynków piszesz.Pozdrawiam wasze bagienko.Roman S.
    • Gość: hihi BUHHAAAAAA IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 07.09.04, 13:57
      Akurat mininisterstwo nie ma takich kompetencji aby uznawac dyrektora
      administracyjnego jakiego kolwiek podmiotu - odsylam do ustawy o szkolnictwie
      wyzszym, to sie nie popisaliscie takie cos grozi pozwem ze strony uczelni a
      naruszenie dobr materialnych podmiotu gospodarczego.
      To co sie dzieje w Polsce to szok.
      • Gość: gosc Re: BUHHAAAAAA IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 15:22
        zawsze gwsh moze wystapic na droge sadowa. W koncu jedna sprawa w ta czy w
        tamta nie ma wiekszego znaczenia. jak tak dalej pojdzie czesne studentow nie
        wystarczy na wynagrodzenie prawnikow. Ale czyz nie jest nim ojciec niejakiego
        niby kanclerza tej szkoly???
    • Gość: były student GWSH Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 15:04
      Ed, nie wiem skad masz informacje, ze z 200 osob, ktore przeszly do Ateneum
      polowa wrocila. Bylem w ubieglym tygodniu w tej szkole zlozyc dokumenty i wiem
      na pewno, ze do tej pory przenioslo sie wiecej osob (chocby z mojej grupy z
      zaocznych z ped. res. i innych grup z pedagogiki). Poza tym ciekawe skad wladze
      GWSH, tak doskonale wiedza o tym, ze ich byli studenci ida do atenum :))). Poza
      tym jesli przeczytasz dokladnie komunikat wladz na gwsh, to zobaczysz, ze nawet
      jesli w ateneum mialoby byc niedobrze zawsze mozna wrocic do GWSH, nie ponoszac
      przy tym ponownych oplat. TYLKO CZY KTOS BEDZIE CHCIAL TAM WRACAC??? :))
      szczerze watpie
    • Gość: portowiec Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.uwgda.gov.pl 07.09.04, 15:58
      GWSH od pewnego czasu atakuje ATENEUM jak wśiekły pies. Panowie HUMANIŚCI.
      Troche godnoiści. Macie wzór- zobaczcie jak dziala, jak zachowuje sie grupa
      profesora TŁOKIŃSKIEGO. Uccie sie u mistrza, a nie na ulicy...Manier
      przynajmniej. Bo reszty i tak za późno
    • Gość: PKO S.A. Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.eimg.pl / 80.50.26.* 07.09.04, 19:06
      Sprawa jest bardzo podejrzna.Wladze GWSH maja swoich ludzi w banku skoro ten
      pozwala dokonywac operacji Panu Walczakowi mimo,że nie jest prawnie umocowany.
      Swoja droga dlaczego prokuratura nie zajmnie się ta sprawą.
      Dzisiaj z uczelni odeszlo 300 osob z wydzialu pedagogiki.Wiedzą co robią ta
      szkola ma sie ku końcowi i to jest pewne.
      Nie zdziwcie się studenci jak rok akademicki się nie zacznie.
      • Gość: Gość Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:37
        Właściwie o co cały ten szum? Jeżeli chodzi o kasę to niech zajmie się tym
        prokuratura, student rozum ma i powinien go dobrze wykorzystać. Skoro ktoś
        zmienia uczelnię to zapewne nie na gorszą.
    • Gość: Anna Humanistyka gnije w bagnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:07
      zastanawiało mnie to, że Gdańska Wyższa Szkoła Humanistyczna prowadzi od
      pewnego czasu bardzo agresywną kampanie marketindowa. Poczatkowo myslałam, że
      to jakis racjonalny zamysł. teraz wiem, że to bagno strzela błotem. Jestem
      absolwentka WSP w Gdansku. To nie był jeszcze uniwerek, ale takiego g... czyli
      błota- nigdy nie było. Nawet za czasów komuny... GWSH - gnije. Wstyd
    • Gość: Tadeusz Ateneum- niemowlak z kagańcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:12
      Słyszałem, że ATANEUM ma porozumienie o współpracy na najlepszymi w Polsce
      praktykami w zakresie pozyskiwania funduszy europejskich. Jesli to prawda- a
      okaże sie w najbliższym czasie, to bedzie wiadomo skąd tyle jadu Szkoły z
      Biskupiej Górki.
      P.S.
      A swoją droga- skoro ja o tak poufnych sprawach wiem, to co jescze wycieknie z
      ATENEUM?
    • Gość: Piotrek Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: 62.233.232.* 07.09.04, 20:37
      Ale Humanistyczna narozrabiała. Mniejsza o to. Nie jestem humanistą, ale jeśli
      kończyłbym tę uczelnię, to miałbym policzki czerwone ze wstydu. Za sposób
      bycia, za chwyty poniżej pasa, za pazernych wlaścicieli... za wszystko. Ludzie.
      Bardzo Wam współczuję, ale widziały gały, co brał...
    • Gość: Bałtycki Czytaliście dzisiejszy DZIENNIK ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 14:58
      Szydło wyłazi z worka. Z nim wszystkie brudy Humanistycznej. Serdecznie
      współczuje tym, którzy będą mieli w swoich życiorysach dyplomy tak "sławnej"
      uczelni. Co Ci LUDZIE w końcu zawinili? Nie dziwi mnie tym bardziej postawa
      wszystkich zabierających dokumenty i uciekających do ATANEUM. Przynajmniej
      smrodu unikną.
    • Gość: brak Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: 62.233.169.* 08.09.04, 16:46
      przenoszenie się ze szkoły X do szkoły Y podczas studiów "ubogaca" ;] CV. po kilku latach, gdy wszyscy zapomną o konflikcie pomiędzy szkołami, potencjalny kandydat na dane stanowisko może usłyszeć: "co było powodem zmiany uczelni?", na co zmieszany odpowie: "yyy .., ee .., powód .., no więc ..", "miał pan jakiś problem? dziękujemy, następny proszę".
      • Gość: absolwent Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 09.09.04, 07:52
        jest też inna bardziej prawdopodobna możliwość...za kilka lat absolwent uczelni
        y (czyt. gwsh) na spotkaniu o pracę zostanie zapytany a gdzie Pani/Pana
        uczelnia się mieści? na co zmieszany odpowie: "yyy .., ee .., a .., no więc
        ona już nie isnieje ...", -no cóż dziękujemy -usłyszy :(
        • Gość: brak Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: 62.233.169.* 09.09.04, 17:33
          celem mojego postu było zwrócenie uwagi na istotną rzecz. na to, aby student przy zmienie szkoły z x na y (lub z y na x) pomyślał, co DLA NIEGO jest opłacalne (stąd przykład z CV), a nie dla jednej lub drugiej ze skonfliktowanych stron. nie po raz pierwszy mają miejsce nagłe, paniczne zmiany szkoły zbiegające sie w czasie z artykułami prasowymi, pisaniną na forach internetowych, itd. potem okazuje się, że część osób wraca do poprzedniej szkoły, po czym znowu ... itd. :). pozdrawiam
          • Gość: Anna O. Re: Ministerstwo nie uznaje nowego kanclerza Gdań IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 00:41
            Dzisiaj wyrzucono z GWSH dziekan Wydziału Pedagogiki prof.
            R Ó Ż Ę P A W Ł O W S K Ą- zgadnijcie kto? Ukochana pani dziekan przestała być
            potrzebna. Następnym będzie p.A.Gwiazda a potem p.M.Turek.
            To co robią wściekłe psy z GWSH czekające na wyroki sądu nadaje się na kryminał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka