Dodaj do ulubionych

Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju

IP: 195.94.213.* 15.09.04, 21:30
Qrka, trzeba było chwasty po prostu przejechac tramwajem, nie ma innego
sposobu na gnojków
Obserwuj wątek
    • Gość: aaron Sam chciałbym spotkać takie gnidy IP: 217.153.221.* 15.09.04, 21:45
      Chciałbym być na miejscu tych młodych ludzi. Nareszcie zdarzyła by się okazja
      aby ogłuszyć głupie dresy.
      • Gość: Danziger A gdzie jest Policja ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.09.04, 21:51
        Tylepiszecie o powszechności napadów. Policja nie mogłaby powysyłać
        nieumundurowanych funkcjonariuszy żeby pokręcili się trochę po autobusach i
        tramwajach ? - Powyłapywaliby trochę tego śmiecia, i być może częściowo
        ustałyby napady. Ale w sumie - po co ruszać się zza ciepłych biurek... Może GW
        podeptałaby policji po odciskach, co?
    • Gość: Piotrek a to doczytaliście uważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:53
      Danuta Wołk-Karaczewska, rzecznik Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku

Napastnika udało się złapać dzięki świetnej tych młodych ludzi. Jest to 17-
      letni Robert L. Po przesłuchaniu został wypuszczony.
      • Gość: zomowcy w policji Re: a to doczytaliście uważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:57
        wypuscili go i pewnie zaraz zatrudnia. dobrze bije, pewnie dobrze zbudowany, no
        moze kiepsko biega po torach, ale w szkole policji w Slupsku pod okiem
        komendanta zomowca zrobia z niego gline
    • Gość: Guest Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.crowley.pl 15.09.04, 22:09
      I wypuscili pewnie ze wzgledu na znikomą szkodliwosc społeczna a teraz ten co
      dresa namierzył może sie sie spodziewac kosy znienacka i tak sie skonczy walka
      ze znieczlica albo sie zaczaja na niego pod szkoła przecież podali że chodi do
      Topolówki i kto mu wtedy pomoże
      • Gość: Sylwek Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.abacus.pl 15.09.04, 22:15
        Bawo dla młodych ludzi, którzy obronili innego człowieka. A temu chamowi w
        dresach bym polecił albo 5 lat karcera, albo 2 lata pracy w hospicium i do
        więzienia oczywiście też na jakiś rok. Oczywiście też odszkodowanie na rzecz
        poszkodowanego chłopaka.
        • Gość: dresik A z drugiej strony motorniczy się nie popisał IP: *.mlyniec.gda.pl 15.09.04, 22:48
          Bo z tramwaju nie mógł wezwać Policji to po h... jest ten cały sytem alarmowy w
          ZKM????.
          Poza tym kolo w takiej sytuacji nie wiedział co robić????
          Oj chyba długo Pan nie popracuje...
          • Gość: Pawcio Re: A z drugiej strony motorniczy się nie popisał IP: *.ima.pl / *.ima.pl 15.09.04, 23:34
            Mnie i kolegę zaatakowało dwóch podpitych drechów dokładnie w dzień moich
            imienin, 29 czerwca na przystanku Gdańsk PKP ( tramwaj). Dopadli nas z
            kamieniami pozbieranymi z torowiska tramwajowego i tu spotkała ich nielicha
            niespodzianka - obaj z kolegą jesteśmy zawodowymi ochroniarzami i dostali
            niezły wpierdul (połamane kichawki i obite zioberka i t d). Największa
            niespodzianka spotkała tych chłoptasi po naszym opuszczeniu przystanku
            tramwajowego - spotkaliśmy moich kolegów ze Straży Miejskiej, którzy podjęli
            interwencję. Po interwencji okazało się, że misie, którzy nas zaczepili są
            poszukiwani przez KMP Gdańsk; i co? I bydlątka obecnie sobie siedzą. I taki
            smutny los spotka wszystkich niepokokornych, którym wydaje się, że sportowe
            ubranie i parę litrów alkoholu uczyni z nich herosów.
            • Gość: ja_19 Re: A z drugiej strony motorniczy się nie popisał IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 16.09.04, 08:34
              Może Ty dasz sobie radę, ale ja na pewno nie :-( Jestem dość drobną kobietą i
              nie mogę sobie wyobrazić abym poradziła sobie z dwoma idiotami. A najgorsze
              jest to, ze od tego roku będę na studia dojeżdżała tramwajem :/ Myślałam, ze da
              coś siedzenie w pierwszym wagonie, ale, jak widać, prowadzących pojazd nic nie
              obchodzi :-(
            • Gość: Enola Gay.co.uk Polska musi byc pelna takich wlasnie Pawciow... IP: *.netserv.net / *.netserv.net 16.09.04, 11:41
              Szanowny panie Pawcio!Przesylam Panu najserdeczniejsze pozdrowienia z
              zaprzyjaznionego Londynu,bo ja tu prawie co tydzien daje podobna lekcje roznym
              kolorowym typom z afrykanskich plemion,czasowo stacjonujacych w
              Europie.Wprawdzie mam juz swoje 44 lat,albo i wiecej/nawet nie pamietam ile?to
              jednak nigdy w zyciu nie przegralem bylem zadnej walki,a odbylem ich z
              tysiac.Waze 66 kilogramow,mam tylko 177 cm,ale sztuka walki
              ulicznej/barowej,autobusowej i w innych zamknietych pomieszceniach jest moja
              wizytowka.Wczoraj skatowalem wlacznie z polasmaniem rak i nog czterech bardzo
              czarnych bandytow,ktorzy po polnocy w parku gwalcili dwie szesnastolatki z
              Olsztyna.Dostana dzisiaj po 12 lat,zapenil mnie sedzia,ktory rownoczesnie z ta
              informacja zaprosil byl mnie na partyjke brydza,w ktore to zabawy,zamieszny
              jestem od lat gimnazjalnych w Liceum Ogolnoksztalcacym w Ornecie na
              Warmii.Zas,musze sie pochwalic,bo jak nikt mnie nie chwali,to robie to sam,dla
              rownowagi duchowej,zas tydzien temu na Piccadilly Circus o drugiej nad ranem
              puscilem sie w poscig za 19-letnim bandyta z Gorzowea Wielkopolskiego,ktory
              pobil i obrabowal dwie piekne dziewczyny.Dogonilem go po 2oo metrach,zlamalem
              mu obie rece,bo wyciagnal noz,wielki jak patelnie do smazenia strusich
              jaj,Zlamalem mu nos i oberwalem jedno ucho,ktore wrzucilem do spirytusu w butli
              po 5-ciolitrowej whisky malt.Patrol policji metropolitalnej udzielil mi w
              sekundy po mojej egzekucji pomocy,w postaci cieplego wysciskania i zaproszono
              mnie na prywatne party piwne,za obywatelska postawe.Bandyta,niestety rodak
              dostal 9 lat...Dwa dni po egzekucji.Obecnie przebywa w szpitalu.Byl nieco
              zdziwiony moimi odwiedzinami i zaopatrzeniem go w pismo swiete,kilogram jablek
              i duze butelke Pepsi Coli.Skad jestes Nemesis?zapytal...Z olsztyna-
              odpowiedzialem,a wlasciwie z dajtek,najpiekniejszej dzielnicy olsztynskiej.A ja
              jestem z Dajtek tez...i rozplakal sie jak bachor.Zaopiekuje sie sasiadem.Bede
              mu paczki prznosil.Wychowam go na obywatela.Przyrzekam Ci,drogi Przyjacielu
              Pawciu.Sie ma...
              • Gość: Danziger Urzekła mnie Twoja historia. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.09.04, 14:25
                Popłakałem się. Do łez. Serio.
              • Gość: enola GAY Re: Polska musi byc pelna takich wlasnie Pawciow. IP: 153.19.176.* 16.09.04, 15:25
                blebleble, .... a potem mnie mama obudzila, bo nie slyszalem budzika.
                Jeszcze nie tak dawno chwaliles sie, ze w Londynie nie ma chamstwa, no prosze.
                Taki inteligencik (z Mensy), a klamie. Uwaga on ponoc ma zlote pioro !!! taaa.
                Sekretarzowales Wankowiczowi, a masz 44 lata. To ile miales gdy zmarl ? 14 ??.
                Ponoc zarabiasz gruba kase, placisz bog wie jakimi Visa-mi, a jezdzisz
                tramwajami. Piszesz z Londynu a miales byc w Gdyni na festiwalu by pochwalic
                sie swoim obyciem i erudycja. BLLLLLEEEEEEE - Liar
              • Gość: Pawcio Re: Polska musi byc pelna takich wlasnie Pawciow. IP: *.ima.pl / *.ima.pl 17.09.04, 23:24
                szanowny Panie Enola Gay. Gratuluję pisarskiej weny, jesteś tak samo konkretny,
                jak Terry Pratchett (sprawdź sobie misiu, kim jest ten autor). Cieszę się, że
                znasz doskonale topografię Olsztyna; studiowałem tam sobie pięć latek, i to nie
                po to, aby mieć pracę za 800 zł netto. Synku, jestem może i ochroniarzem, jaki
                to zawód kojarzy się w Polsce źle, ale nie po to robiłem magistra na
                informatyce, aby tacy ludzie jak Ty, nabijali się z moich przygód. Jestem
                ciekaw, jak poradziłbyś sobie w takiej sytuacji, jaką miałem z moim kolegą.
                Szanuj się synu, bo i Ciebie każdy może napaść w tym śmiesznym karaju. Napiszę
                Ci jedno - w Olsztynie przez pięć lat studiów byłem dwukrotnie napadany (nie
                wyglądam na ochroniarza, ale mam długą praktykę w tym fachu, i co nieco
                potrafię) i dwukrotnie dawałem radę. W Gdańsku jest gorzej, bo wieczorem
                dojeżdżam na swoja dzielnicę w tramwaju pełnym ćpunów i żuli, z którymi maiłem
                do czynienia. Sądże misiaczku drobi, że Tobie w takiej sytuacji siadłaby
                psychika. Mało tego, w pracy kilka dni temu miałem okazję rozbrajać kolesie,
                któey zaatakował mnie z nożem, i też jakoś dałem radę. Zastanów się nad tym co
                i do kogo piszesz. A póki co, jeśli jesteś gdańszczaninem, to pozdrawiam Cię, i
                nie życzę takich przygód, jak moje
      • bopin stchórzą 16.09.04, 09:11
        Będą sie bali, nie napadną go znowu
      • Gość: wlodek kto pomoże ? powiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 14:16
        nikt- bo : albo WOLNOSC, a wtedy i ścisłe przestrzeganie prawa, ktore nakazuje
        w takich przypadkach wypuszczenie sprawcy po spisaniu danych- albo
        BEZPIECZENSTWO (i wtedy np.trzyma sie delikwenta w areszcie az do sprawy)
        Wybór nalezy do ciebie!!!! (no -posrenio- jak bedziesz glosowac w wyborach do
        parlamentu)
    • Gość: Bella Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.attbi.cable.earthlink.net 16.09.04, 00:41
      Brawa dla Michala i Doroty !!!!!!!!
    • Gość: Aquarius Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.crowley.pl 16.09.04, 08:35
      K...a nie mógł wezwać Policji przez radio... Nie wierzę. W Olsztynie -
      pogardzanym przez niektórych gdańszczan (celowo z małej - porządni Gdańszczanie
      też są) - jest system, że jak coś się dzieje w autobusie - kierowca naciska
      przycisk ALARM - i od razu dyspozytor powiadamia policję gdzie ma jechać
      (autobus jest śledzony GPSem). I krótko - dawno nie słyszałem o takim ekscesie,
      bo drechy zaczęły uważać.

Pozdrawiam!
    • Gość: lgb Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.crowley.pl 16.09.04, 10:07
      a dlaczego motorniczy nie moze sam wezwac pomocy to po co mu system lacznosci
      za kupe szmalu
      • Gość: Tomstar Tetra IP: *.proxy.lucent.com 16.09.04, 14:57
        Bo to bardzo drogi i nowoczesny i amerykański system łączności TETRA.
        Gratulacje dla tych młodych ludzi.
    • Gość: Kazik Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: 195.205.121.* 16.09.04, 15:04
      "I nie ma litości dla skur...synów
    • Gość: ale kultura ... Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.proxy.aol.com 17.09.04, 02:31
      ... redaktorka piszacego ten artykul: "...Michal i Agata..." troche szacunku
      dla kobiety/dziewczyny i napisz "... Agata i Michal".
      • Gość: USA Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 17.09.04, 03:47
        U NAS TO SA KAMERY WE WSZYSTKICH AUTOBUSACH
        I W CENTRALI WIDZA CO SIE DZIEJE W SRODKU
      • Gość: zuza odp IP: *.chello.pl 17.09.04, 17:25
        chodzi o to, że w gruncie rzeczy to michal zainicjowal akcję.
        znam ich - agata jest za równouprawnieniem. :P
    • ew.ka Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju 17.09.04, 09:15
      Ja tego nie rozumiem!Niech się ten zakichany ZKM wypowie, po co tyle kasy
      poszło na ten system TETRA skoro burak prowadzący tramwaj czy autobus nie
      potrafi, NIE CHCE z niego skorzystać??? Zamknie się w swoim kantorku i ma
      wszystko w dupie!A pamiętacie, jak nie tak dawno w autobusie jadącym na
      Niedźwiednik bodajże, dwie dziewczyny zostały zaczepione przez jakiegoś faceta?
      SZanowna pani rzecznik ZKM powiedziała, że kierowca nie zareagował, bo
      dziewczyny nie prosiły go o wezwanie policji tylko o to, by je wpuścił do
      kabiny, a on oczywiście nie mógł tego zrobić, bo mu nie wolno.Przecież to są
      kpiny. Kurde, nawet nie chce mi się już na ten temat gadać.
      • Gość: były kot z 3lo(gd) Re: Kolejny bandycki napad w gdańskim tramwaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:44
        myślę że nie cały ten artykuł został wydrykowany nie dlatego żeby podziwiać to
        zrobili Ci młodzi ludzie (tak wyszło że moja dziewczyna i mój brat..=)),ale po
        to żeby wziąć z nich przykład i wiedzieć jak należy się zachować.Nie można
        odwracać wzroku i udawać, że nic się nie dzieje.Wszyscy mówią,że takie sytuacje
        mają coraz częściej miejsce w naszym mieście, a tak naprawdę to my-jego
        mieszkańcy powinniśmy im zapobiegać.A ta dwójka pokazała, że wystarczy naprawdę
        niewiele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka