Dodaj do ulubionych

Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG

IP: *.liwest.at 14.03.05, 21:54
Powiem ktrótko: "Boże chroń Uniwerystet przed Ceynową"

To już trzeba mieć tupet ! Jak powiedzieli ci już raz: "idź nie chcemy Cię",
to po co człowieku chcesz się pchać ponownie.
Miejże człecze odrobinę honoru i daj im wybrać nowego rektora - jak to mówią
mężczyznę poznaje się nie jak ...itd

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dresik Odzyskuję wiarę w STUDENTÓW IP: *.mlyniec.gda.pl 14.03.05, 22:00
      ...
      • vigla Re: Odzyskuję wiarę w STUDENTÓW 14.03.05, 22:21
        Tak studenci sa nasza nadzieja. Oby nie zostala zmarnowana.
        Pewna szanse daje tez portal NFA nauka-edukacja.p4u.pl/
        • Gość: r Re: Odzyskuję wiarę w STUDENTÓW IP: *.mlyniec.gda.pl 15.03.05, 08:00
          Tym większa głupota
          im dalej Krakowa
          przykładem niech będzie
          rektor A.Ceynowa

Złamał konstytucję
          boć to znana sprawa
          lewą rekrutacją
          na wydziale prawa

Rozchodzi się smrodek
          od morza do Tater
          od gościa co zhańbił
          własną Alma Mater

Mam ja dla Uniwerku
          program bardzo jasny
          zaorajcie pola
          i wyrwijcie chwasty

Tym większa głupota
          im dalej Krakowa
          przykładem niech będzie
          rektor A.Ceynowa

no Bubi - dales czadu:)
          • Gość: jw Re: Odzyskuję wiarę w STUDENTÓW IP: *.autocom.pl 15.03.05, 13:57
            W Krakowie też glupoty moc, tyle że spływa Wisłą do Gdańska
            Trochę na ten temat na www.nauka-edukacja.p4u.pl/
    • Gość: Gość Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.crowley.pl 14.03.05, 22:36
      No i co, chyba mośki z koszernej zaproponują rektora. Oni wszystko wiedzą
      najlepiej.
    • Gość: koko Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:02
      Kolejny cykl manipulacyjnych artykułów Wyborczej kreuje rzeczywistość tym
      razem akademicką.Państwo elektorzy nie dajcie sie omamić argumentami o
      watpliwej "aferze" odmienianej namiętnie we wszystkich przypadkach celem
      urobienia również Waszej świadomosci.Głosujcie zgodnie z sumieniem mając przede
      wszystkim dobro uniwersytetu.Dla jasności-nie jestem fanem Pana prof.Ceynowy
      ale też nie mogę przejść do porządku nad bezprzykładnym opluwaniem człowieka
      przez Wyborczą za urojone przewiny. Pozdrawiam
      • khmara Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG 14.03.05, 23:08
        Studenci przyjęci na I rok prawa w grudniu też są urojeniem?
        A dziekan Płachta to pewnie mara, która włóczy się nocną porą po gmachach
        uniwersytetu?
      • Gość: czlowiek Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 00:02
        Andrzej no co ty nie jest zwolennikiem samego siebie :_)
      • Gość: abc Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.SERVER.PL / *.gd.pl 15.03.05, 08:35
        A czy przypadkiem pan prof. sam się nie opluł ? Gorzej, że nadal tego nie widzi.
    • malkonx Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG 14.03.05, 23:05
      Nazywam się Tomasz Bubella, członek Kolegium Elektorskiego wybrany z ramienia
      Parlamentu Studentów UG. Na wstępie chciałem podziękować wszystkim moim
      koleżankom i kolegom za odwagę. Chcę też zadeklarować, iż będziemy się starać,
      by nie zawieść pokładanych w nas nadziei. Ja osobiście się bardzo cieszę, że
      dzisiaj nie wybraliśmy obecnie urzędującego Rektora na następną kadencję.
      Głosując przeciw kierowałem się własnym sumieniem, dobrem uczelni a przede
      wszystkim dobrem studentów! Wiem, że teraz zaleje nas fala krytyki ze strony
      zwolenników Rektora Ceynowy. Zapewniam jednak, że nie damy się zastraszyć!
      • Gość: czlowiek Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 00:12
        Kurde stary ja bym tak nie potrafil, jak bym coś takiego napisał i przyznał się
        że to ja, to w ciągu jednego dnia posuneli by mnie z katedry jak nic.
        pozdrawiam:-)

p.s.
        Ale mu daliscie kopa caly uniwerek peka ze smiechu.
        p.s. 2
        Dzisiaj wychodze z rektoratu i mijam kolesi idacych ze spawarką oczywiscie
        nieoficjalna informacja to taka ze nity przy stolku rektora puscily i trzeba je
        poprawic solidnym spawem. (to ponoc nowy zart w rektoracie)
      • Gość: Tomek Forever Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.05, 00:24
        Panie Tomku, Pan się nie boi (... dwie trzecie Sejmu za Panem stoi...).
        .......................................................................
        Teraz dziękuje Pan swoim koleżankom i kolegom za odwagę (że nie dali sie
        zastraszyć).
        A jak będzie trzeba, to Zakapuje Pan swoje koleżanki i swoich kolegów do Gazety
        Wyborczej, że np. piją - tak, jak to Zrobił Pan swego czasu wobec niektórych
        członków Parlamentu Studentów.
        Papki (IP do wiadomości redakcji)
        • Gość: czlowiek Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 00:33
          Oho i zaczyna się już jak się jeden odważył napisać z imienia i nazwiska to już
          się szuka haka na niego. Brać studencka stwierdzi że może jednak źle zrobili że
          zagłosowali inaczej.
          Nieźle pomyślane, pozdrawiam
        • Gość: Absolwent Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:51
          Cywilna odwaga obrony swojego stanowiska to cenna i rzadko spotykana cecha w
          naszym życiu publicznym. Deprecjonowanie takiej postawy to wyraz cynizmu i
          obrony zakulisowych, nietransparentnych decyzji. Prowadzi to do wszelkiego
          rodzaju wypaczen jak np. nepotyzm, kolesiostwo i zatrudnianie na stanowiskach
          osób bez niezbednych kwalifikacji i praktyki. W polityce obecnego rektora można
          wskazac cały szereg takich działań i decyzji ( dyr. w Leżnie, dyr.
          administracyjny i jego zastępca, administratorzy obiektów ).
          Szukanie hakow na odważnego i bezkompromisowego studenta to działanie
          niehonorowe i nieetyczne! Wstyd!
          • Gość: Student UG Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.ds.univ.gda.pl 15.03.05, 23:26
            A ciekawe czy działaniem honorowym i etycznym jest załatwianie własnych
            interesów tego podpisanego "studenta" z gębą pełną frazesów: "robię to dla
            Studentów", "ocalam Uniwersytet" itp. Prawda niestety jest inna i jak to zwykle
            bywa chodzi o prywatne interesy. Nikomu, ale to absolutnie NIKOMU, nie zależy na
            rozważaniu, który kandydat byłby dobry dla Uniwersytetu. Ale przecież żyjemy w
            Polsce i do takiego myślenia powinnienem się przyzwyczaić. Szkoda tylko że ja
            nie potrafię...
      • Gość: pracownik UG Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 15.03.05, 09:27
        Podziwiam, ale brak mi odwagi aby pisac pod wlasnym nazwiskiem. Jednak należy zapytac rektora Ceynowę: po co nam gigantyczna czytelnia bez zaplecza magazynowego; dlaczego plagiatorzy (pracownicy UG) nie sa ścigani przez komisję dyscyplinarna (komu ma słuzyc ta ochrona? - nasz Uniwersytet płaci za aferę prof. Płachty cene bardzo wysoka, bo utrate zaufaniaco do poziomu ksztalcenia i postawy etyczno-moralnej wykladowców, a sprawa nie jest zakończona - jest proces karny, w którym rektor Ceynowa bedzie musiał złozyc zeznania przed prokuratorem i sadem (znowu o naszym uniwerytecie bedzie sporo w gazetach); równiez sprawa afery z przyjeciami na prawo nie zostala jeszcze zakonczona, tłumaczenia Ceynowy sa tak pokretne...
        Pozostawiajac na boku nepotyzm, awanturę o DS-y, niejasne przetargi pozostaja chyba sprawy najistotniejsze prof. Ceynowa nie stanowi autoretytetu naukowego w polskiej anglistyce i amerykanistyce, czas powrócic do nauki i kształcenia studentów, pisania artykułów, udziałow w powaznych konferencjach naukowych. Uniwersytet Gdański potrzebuje nie nowych budynków lecz dobrej kadry naukowej, jesli potzreba to pozyskanej z innych ośrodków i zagranicy. Tymczasem z Uniwersytetu Gdańskiego uznani naukowcy odchodza do innych ośrodków badawczych (chocby wybitny filmoznawca prof. Przylipiak, historyk prof. Groth); jak nędznie wyglada gdanska socjologia (utrata prawa do naboru studentów), licho z miejscowa filozofia. Uniwersytet to dobra, liczaca sie kadra o liczacych się w Polsce i Europie nazwiskach. Czy jest nam to w stanie zapewnic rektor Ceynowa od 9 lat współrzadzacy Uniwersytetem Gdanskim. Niech wierzy kto chce...
        Ale kto zechce przejśc na Uczelnię na której sa słabe zarobki
        • Gość: aga Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.softlab.gda.pl 15.03.05, 11:24
          podpisuję się pod postem pracownika w 100% procentach... problem z UG nie polega
          na tym, że ma on brzydkie budynki, ale na tym, że nie posiada kadry; że poziom
          nauczania na niektórych kierunkach odbiega nieznacznie od poziomu w szkole
          średniej; na tym, że wszędzie panoszy się ignorancja; że nie ma na nim nawet
          śladu ducha akademickiego; że jest prowincjonalny itd. itp. Niestety.
      • Gość: Student z PW Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 15.03.05, 14:22
        Gratuluje studentom!
        Pokazaliście ze macie odwage i dbacie o dobro waszej Uczelni.
        Przeciez od rektora, ktory jest zamiesznany w takie szwindle wszyscy sie
        odwracacja. I tak niczego w kraju nie zalatwi, bo kto chce wspolpracowac z
        uwilkana w takie rzeczy osoba? Co taka skompromitowana osoba moze wniesc
        dobrego? Tylko szarganie dobrego imienia Uczelni.
        Poza tym wiadomo, ze cala uwage poswieci oczyszczaniu sie z zarzutow, a
        dzialaniu szkoły.
        Dziewczyny i chlopaki z Samorzadu - trzymajscie sie i powodzenia. A dla kolegi
        Tomasz Bubella, ktory podał imie i nazwisko na necie - szczegolny szacuneczek!
    • Gość: czarny Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 01:54
      Mają rozmach sku.. .... ny - hehehe Bravo
      Vivat demokracja
      "One World One Future ... "
    • Gość: George Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.crowley.pl 15.03.05, 08:38
      Czy redaktor Roman Daszczyński to były milicjant czy ubek zweryfikowany w 1990
      roku przez wojewódzką komisję d/s weryfikacji milicji i służby bezpieczeństwa?
      Kiedy w redakcji będzie lustracja czy auto lustracja z uwzględnieniem też
      ostatnich lat?
      • Gość: ! Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 15.03.05, 09:15
        najpierw zlustrować gronostaje - wszelkich Plinskich Cejnowów i innych!!!
      • Gość: f Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: 217.153.221.* 24.03.05, 22:07
        jeszcze nie
    • Gość: semester Mafia przegrala!Ludzie faktycznie moze byc lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:03
      Przewietrzyc UG-uff - powodzenia.Andrew,ought to be cool-Be the Man.Pokoncz te
      zalegle przewody doktorskie i wyjedz do USA.Miller tez wybral wolnosc.
    • Gość: mfxm Broń nas Boże przed Synakiem!!! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 15.03.05, 10:05
      w tej samej wyborczej, na innej stronie, jest mowa, ze ma byc kandydatem na posla - niech sie zdecyduje! Poza tym, czy nie ma porzadnych ludzi na UG??? Tylko Ceynowy i Synaki... :(
      • Gość: ! Synak to porządny gość IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 15.03.05, 10:31
        byłby dobrym rektorem - facet nie jest oszołomem.
      • Gość: student UG Re: Broń nas Boże przed Synakiem!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 11:27
        Profeosr Ciesielski na rektora!!!
    • Gość: Jares - Gdańsk Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 10:44
      Zamieni stryjek siekierkę na kijek. Zaproponowanie jako kontrkandydata
      Ceynowy osoby prof. Andrzeja Stępniaka wydaje się farsą i dalece nieroztropnym
      posunięciem tych, którzy wystąpili z taką inicjatywą.
      Gdy porażkę Ceynowy w pierwszej turze wyborów rektora UG usilnie staramy się
      powiązać z budzącą tak wiele kontrowrsji rekrutacją na wydział prawa
      protegowanych gdańskiej palestry to dziwi mnie amnezja tych, którzy lekceważą
      "kubusiowe" pieski, akcje na koszt UG z M.Rodowicz w tle, a nawet tylko
      arogancję wynoszącego się ponad wszystkich Kuby. Może warto nie zapominać też
      o postawieniu "na baczność" całego garnizonu policji i gdańskiej prokuratury,
      aresztowaniu sprawcy (?)i całej tej tragikomedii odegranej na oczach opinii
      publicznej w sprawie "rozboju" na małolacie Kubie.
      A więc ? Kandydatura czy raczej przeciwdziałanie kandydowaniu winno mieć
      miejsce? No - chyb,a że komuś na tym zależy, aby UG zamienić w prywatny
      folwark tatusika i jego rozwydrzonego do granic mozliwości synalka.
      • Gość: Student Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:25
        Prof. A. Stepniak jest sprawnym menedżerem, ekspertem w sprawach UE i majacy
        kontakty naukowe z naukowcami w tej dziedzinie. Jego doswiadczenie i wiedza
        jest wykorzystywana w pracy doradczej i opiniotwórczej w Polsce ( rząd ) i za
        granicą ( Bruksela ). Prof. Stępniak był twórcą ( na przełonie lat
        siedemdziesiątych i osiemdziesiątych ) Ośrodka Badań EWG. Jest autorem wielu
        prac naukowych a obecnie pełni funkcję Kierownika Ośrodka Badań Integracji
        Europejskiej. Zdecydowanie - także w/g znajomych studentów - byłby dobrym
        kandydatem na rektora
        • Gość: Me Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:54
          Tak,tak,lista jego dokonań jest olbrzymia,tylko niewidzialna.Jedyne co to
          promocja własnego synalka.Rektor Ceynowa to przynajmniej gość z jajami,nie
          chowa się za plecami i ma odwagę stanąć na udeptanej ziemi.
    • Gość: Student-elektor Wskazał niczym cezar... IP: *.ek.univ.gda.pl 15.03.05, 12:39
      ... na upadek Małego. Na następne posiedzenie elektorów obowiązują koszule
      hawajskie i uśmiechy na twarzy! Chłopaki- mnie tu zaczynają straszyć.. że
      Andrzej C. wystaruje:) Andrzej C. twierdzi, że nie wierzy że studenci głosowali
      przeciw:))) he he. Małej wiary mamy rektora:)
      Ze studenckim pozdrowieniem, Buntownik z Wyborów
      • Gość: ja Re: Wskazał niczym cezar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:00
        A może wskazałbyś swojego kandydata a nie tylko pełna negacja bez budowania
        czegoś konstruktywnego
        • Gość: Gost. Re NAJWIEKSZYM PROBLEMEM UG JEST CEYNOWA IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 15.03.05, 14:28
          Przeszkode we wskazaniu nowych kandydatów stanowi sam Ceynowa, który będzie kandydował, ale nie dlatego, że ma coś do zaoferowania Uniwersytetowi, ale dlatego, że brak mu pomysłu na swoje zycie - nie wyobraża sobie powrotu do pracy naukowej, do sali wykładowej, bo do tego trzeba miec nieco kwalifikacji; tu na Uniwersytecie jest taki piękny folwark; Problem polega również na tym, ze przewodniczacy kolegium dal czas na zgłoszenie kontrkandydatów tylko do jutra!! Pewnie po to, aby opozycja nie mogła się zjednoczyc i dokonac sonadazu srodowiska. Jesli sie komus wydaje, ze Ceynowa zalatwi Uniwersytetowi jakies fundusze centralne, to jest w błędzie - Uniwersytet nie dostał pieniędzy od Sejmu własnie ze względu na fatalna opinię panujaca wokół rektora. Odmówila mu poparcia i lobbowania wsród posłów Platforma Obywatelska. Rektor Ceynowa w wywiadzie mówi, że to spisek dziennikarzy, drugie dno. Dno to osiagnie wkrótce nasz Uniwersytet. I jeżeli problemu Ceynowy, nie rozwiazaja sami pracownicy i studenci Uniwersytetu Gdanskiego, to nam nikt z kulawa noga nie pomoże. Po co te koszmarne gadki o budowie jeszcze jednego centrum sportowego w Gdansku, niech to robi AWF, przeciez sa pilniejsze wydatki!!! Obiecanki, ze zostanie zbudowany budynek dla Wydzialu Nauk Społ. - i kto tam ma uczyc, przyjaciel prezydentów USA Longin Pastusiak? a moze mitoman Chodubski - przeciez to naukowe truchla
        • zirby Re: Wskazał niczym cezar... 15.03.05, 21:03
          A czego tys sie spodziewal po tzw. "studenckim elektorze" czyli członkowi
          samorządu którego najcięższą pracą jest obijanie gruchy pod matczynym dekoltem
          posłanki Senyszyn?
    • Gość: re Re:brak czystych rąk to zalety kandydata IP: *.devs.futuro.pl 15.03.05, 14:16
    • Gość: Gość Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 15.03.05, 18:10
      WYBORCZA=FAKT
      • Gość: Zniesmaczony Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.03.05, 19:15
        > WYBORCZA=FAKT

Chyba niestety nie. Swoją drogą jestem zdegustowany manipulowaniem przez
        redaktora (bądź dawaniem sobą manipulować raczej) gazety, której czytelnikiem
        jestem od początku jej istnienia. Trudno uznać za przypadek, że artykuł ukazuje
        się w dzień wyborów, zawiera wiele półprawd i nieścisłości wielce nieomylnego
        pana redaktora. Już pierwsze zdanie komentarza "AC, który miesiącami wmawiał
        opinii publicznej, że na Wydziale Prawa wszystko było w porządku ..." trudno
        uznać za uczciwe. Bo jeśli już literalnie uznamy że trzy miesiące
        to "miesiącami" to akurat literalnie na Wydziale Prawa wszystko było w porządku
        (sprawa przyjęcia z odwołań jest o ile wiem w gestii uczelnianej komisji w
        rektoracie a nie komisji wydziałowej, więc jeśli rektor kogoś broni to nie
        kolegów z Wydziału Prawa a pracowników rektoratu i przedstawicieli wszystkich
        wydziałów a także studentów - to oni tworzą uczelnianą komisję).
        Podobnie obrzydzeniem napawa mnie sytuacja, gdy studenci-elektorzy zamiast
        powiedzieć uczciwie, że nie poprą rektora, jeszcze rano w dniu wyborów (już po
        ukazaniu się gazety) zabezpieczają sobie "tyły" i zabiegają o frukta na
        rozmowie z tymże. Ciekawe co by mówili, gdyby rektor przeszedł jednym głosem.
        Faktycznie brawo za odwagę!!!
        Zniesmaczeniem napawa mnie też sfrustrowany pracownik, który na wszystkich
        możliwych forach wypisuje insynuacje i któremu brak odwagi cywilnej aby sprawy
        o których wie (o ile takie są) zgłosić do prokuratury.
        I żeby nie było wątpliwości, to zniesmaczeniem napawa mnie także reakcja
        rektora na nieprawidłowości, bo powinna być inna. Nie lubię zatrudniania "po
        znajomości" o ile to faktycznie ma miejsce. I nie lubię ludzi, którzy zamiast
        uczciwie stanąć do wyborów, powiedzieć co myślą, jakie podejmą działania,
        uciekają się do zakulisowych gierek brudnymi "ubeckimi" metodami. Przykro mi,
        że tacy ludzie funkcjonują na UG.
        • Gość: fifrak Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.chello.pl 17.03.05, 23:32
          Kiedyś to tylko gadzinówki drukowałyby owoce pióra pana redaktora Wójcika. Czy
          nie zdaje on sobie sprawy z tego, że oczernianie obiektu swych zainteresowań,
          czyli Rektora Ceynowy, w tak prostacki sposób musi wydać się podejrzane. A może
          pan redaktor pisze na czyjeś zamówienie? Albo raczej pod kogoś?
          Pożyjemy, zobaczymy. Jeśli teraz okaże się równie "obiektywny" i opisując innych
          kandydatów w powtórzonych wyborach będzie się im podlizywał to sprawa będzie
          jasna...
          Myślę, że przedsmakiem takiego podlizywania się mogą być ostatnie "anonimowe"
          posty na forum o kandydacie Stępniaku. Już widzę jak wszyscy będą niedługo
          kochali Synaka i może jeszcze kolejnych.
          To tyle z punktu widzenia analizy dyskursu Wyborczej i red. Wójcika w szczególności.
    • Gość: Czarny LiLiFonteLi "Wiesz, taka piosenka przychodzi mi na myśl" IP: *.org.pg.gda.pl 15.03.05, 19:01
      Przychodzi mi na myśl piosenka w wykonaniu Kazika Staszewskiego, pod tytułem:
      Andrzej Gołota", ale w miejsce Gołota, wstawić należy Ceynowa
      ("... nie pokonany w 28 walkach, a oszukany w dwóch ostatnich walkach ...")-
      hehehe
      Pozdrawiam
      • micic Stępniak to dobry kandydat 15.03.05, 19:12
        Gość: Student 15.03.2005 12:25 + odpowiedz

Prof. A. Stepniak jest sprawnym menedżerem, ekspertem w sprawach UE i majacy
        kontakty naukowe z naukowcami w tej dziedzinie. Jego doswiadczenie i wiedza
        jest wykorzystywana w pracy doradczej i opiniotwórczej w Polsce ( rząd ) i za
        granicą ( Bruksela ). Prof. Stępniak był twórcą ( na przełonie lat
        siedemdziesiątych i osiemdziesiątych ) Ośrodka Badań EWG. Jest autorem wielu
        prac naukowych a obecnie pełni funkcję Kierownika Ośrodka Badań Integracji
        Europejskiej. Zdecydowanie - także w/g znajomych studentów - byłby dobrym
        kandydatem na rektora

• Gość: Absolwent Re: Stępniak to dobry kandydat IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.03.05, 19:21
          > Gość: Student 15.03.2005 12:25 + odpowiedz
          >
          >
          > Prof. A. Stepniak jest sprawnym menedżerem, ekspertem w sprawach UE i majacy
          > kontakty naukowe z naukowcami w tej dziedzinie. Jego doswiadczenie i wiedza
          Chyba ten tekst już widziałem w innych miejscach. Ciekawe co to za "Student"
          wypisuje, mam swoje domysły ;)
          Swoją drogą świetnie wygląda zestawienie kandydatów (ciekawe że się nagle ich
          narodziło tylu - gdzie byli tydzień temu, pewnie za granicą i nic biedacy nie
          wiedzieli o wyborach) B. Synak: ma duży dorobek 130 pozycji, A Stępniak: ma
          syna Kubę.
          LOL
          • Gość: Gosc Re: Stępniak to dobry kandydat IP: *.37.elnet.msk.ru 26.03.05, 08:53
            A ze Ceynowa jest w elitarnym gronie komisji Rektorow przy Radzie Europy jako
            jedyny Polak, i ze tez ma kontakty z naukowcami z Europy, i ze w parlamencie
            Europejskim na forum plenarnym parlamentu referowal plany o przyszlosci
            uniwersytetow w Europie to szanowni studenci UG zapomnieli, albo o tym slyszec
            nie chca? Leperyzmem jedzie jak sto batow.Chwala wam Wojcikowie i Daszczynscy,
            to rowniez wasza zasluga. A tak swoja droga, to juz ktos w tej dyskusji pisal,
            ze Daszczynski za lapowe chcial napisac slodki artykol.
    • Gość: gosc Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.gdynia.mm.pl 17.03.05, 10:00
      przegrał,nadal kłamie,wszystkiemu winna komisja rekrutacyjna,on ma czyste ręce
      i sumienie,won,won p.Ceynowa z UG
      • Gość: patryk Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:54
        Zgadzam się, że Ceynowa przegiął pałe ale synak też nie jest święty.
        Przeczytajcie jego magisterkę (dostępna w bibliotece w sopocie) kacykowy
        aparatczyk i basta. Od Chodubskiego wara! Nie jednej osobie dupe uratował i
        dobrze wszyscy o tym wiedzą. Życze powodzenia studentom w boju o własną godność
        oraz uczelni której jestem magistrantem.
        • micic Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG 23.03.05, 20:54
          jasne najlepszy jest Synak
          • Gość: Czytelnik Jeszcze Daszczynski i Wojcik IP: *.chem.univ.gda.pl / *.chem.univ.gda.pl 25.03.05, 23:20
            Ciekaw jestem, co tandem Daszczynski & Wojcik szykuja na 31 marca. Oni chyba juz
            wybrali... Panowie, pozwolcie, ze rektora wybierac beda ELEKTORZY nie redaktorzy!!!
            • Gość: Enola Gay co.uk Facet umoczony nie moze byc rektorem IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.03.05, 14:54
              Jako absolwent poprzedniczki UG,czyli sopockiej Wyzszej Szkoly
              Ekonomicznej,uwazam,tak jak kazdy przytomny elektor,ze gosc umoczony w
              korupcyjne uklady nie moze byc rektorem Alma Mater Gedaniensis...
              • ewa9823 Re: Facet umoczony nie moze byc rektorem 28.03.05, 16:10
                a co tam gość będzie pouczać studentów i pracowników - jak być uczciwym i
                moralnym a wspierać go będzie Żerka, Machel i inni godni szacunku
              • Gość: Gość Re: Facet umoczony nie moze byc rektorem IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 28.03.05, 18:01
                Masz dowody?
                • Gość: lolo Re: Facet umoczony nie moze byc rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:49
                  Komu potrzebne dowody.Takie czasy,każdego można opluć i bez dowodów.
                  • xyz33 Re: Facet umoczony nie moze byc rektorem 28.03.05, 23:37
                    wasz smutek jest porażający - jakie dowody wam jeszcze potrzebne???
                    • xyz33 Re: Facet umoczony nie moze byc rektorem 28.03.05, 23:39
                      chodzi o dowody jak należy być uczciwym?
    • xyz33 Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG 28.03.05, 23:41
      ano na wydziale nauk społecznych wisiało zarządzenie jak to nieuczciwie ściągać
      podpisane przez rektora (Cejnowę) i dziekana (Mahela) a tymczasem okazało się,
      że przyjęcie córki rektora, która nie zdała egzaminu jest moralne. Moralność
      Kalego
      • Gość: Gość Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 29.03.05, 20:21
        Forum = magiel, w którym tacy jak xyz33 dobrze się czują. Gawiedź ma głos, nie
        jest ważne co mówi, a jak mówi to bełkocze bez sensu, byleby bełkotać, klepać,
        bo gdzieś coś się usłyszało, ale nie do końca sprawdziło, ale co tam , liczy
        się bełkot!
        • Gość: ? Re: Andrzej Ceynowa przegrał wybory na rektora UG IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 29.03.05, 21:34
          jaki bełkot?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka