olalk Re: Wałęsa popiera Tuska i PO 15.03.05, 14:19 Jestem przekonana, że pan Tusk byłby dobrym Prezydentem, ale bałabym się popierać PO, bo wtedy pan Rokita byłby Premierem. Cieszę się, że pan Wałęsa popiera kandydaturę Tuska na Prezydenta, a co do poparcia PO, to myślę, że jeszcze zmieni zdanie. Dziś tak mówi, bo widzi w tym swój doraźny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin Re: Wałęsa popiera Tuska i PO 15.03.05, 14:21 Eh bien, Tuska znioslbym jako prezydenta, to prawda. Rzadow PO jednak w zadnym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.sap.com / 217.8.176.* 15.03.05, 14:35 Ja obecnych nie mogę znieść... sami mieli znieść senat, pomagać młodym w organizowaniu mieszkań, zmniejszyć bezrobocie... czy coś się udało, powiem tyle DOKŁADNIE NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Czy Tusk bedzie dobrym prezydentem? IP: *.k36.webspeed.dk 15.03.05, 14:23 Obserwujac od wielu lat Tuska uwazam, ze ma w sobie to "cos" co mu pozwoli byc dobrym prezydentem. Jest tylko pewna uwaga - Tusk nalezy do prawicy - zas nam, Polakom, potrzebny jest ktos, kto bedzie walczyl o sprawy socjalne. Caly czas nam wmawiaja ze wszystkich stron, ze potrzebne nam jest utrzymanie "zachodniego kapitalu" - to prawda - lecz ten kapital o tyle ma sens o ile sluzy polskiemu spoleczenstwu. Nie watpie, ze Tusk bedzie zabiegal o "kapital" lecz jako prezydent RP powinien to robic biorac za punkt wyjscia potrzeby naszego spoleczenstwa... i tu nie jestem pewny, ze TO bedzie dla Tuska najwazniejsze. Czy Donald Tusk jest na tyle dumnym Polakiem, aby wziasc w obrone NASZE INTERESY??? ...odpowiadajac na to pytanie odpowiadamy na pytanie - czy Tusk bedzie dobrym prezydentem RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Re: Czy Tusk bedzie dobrym prezydentem? IP: *.chello.pl 15.03.05, 14:50 Gość portalu: Ja, Polak napisał(a): > Obserwujac od wielu lat Tuska uwazam, ze ma w sobie to "cos" co mu pozwoli byc > dobrym prezydentem. Jest tylko pewna uwaga - Tusk nalezy do prawicy - zas nam, > Polakom, potrzebny jest ktos, kto bedzie walczyl o sprawy socjalne. > Czy Donald Tusk jest na tyle dumnym Polakiem, aby wziasc w obrone NASZE > INTERESY??? > > ...odpowiadajac na to pytanie odpowiadamy na pytanie - czy Tusk bedzie dobrym > prezydentem RP? Tak Tusk bedzie dobrym prezydentem. Tyle ze z zupelnie innych powodów niz te do których sie odwolujesz. Po pierwsze piszesz z Danii, jak rozumiem tam socjalne spojrzenie na gospodarke jest modne, tyle ze w Polsce nie mozliwe do zrealizowania, nie ten moment historyczny, nie ten naród i nie ten poziom zaufania miedzy ludzmi. Tusk akurat jest umiarkowanym liberalem a nie socjalista. Doprawdy nie wiem w jakim kraju chcesz zyc. Ja natomiast nie chce zyc w kraju w którym wiekszosc obywateli sadzi ze to rola prezydenta jest zabezpieczanie ich interesów. Wole zyc w kraju w którym prezydent wie, że interes kraju zabezpieczaja jego obywatele. I Tusk o tym jest wewnetrznie przekonany. To głównie czyni go dobrym kandydatem na prezydenta. Twoje tezy o tym ze to stosunek do spraw socjalnych decyduje i gotowosc walki o socjalne przywileje powinna byc glównym motywem glosowania na Tuska sa absurdalne. Swiadcza tylko o niskim przekonaniu o wlasnych mozliwosciach i umiejetnosciach, liczeniu na panstwo, które ma Ciebie i mnie wyreczyć. I takie niby socjalistyczne ujecie tematu ma decydowac o tym czy Tusk bedzie dobrym czy zlym prezydentem...? To sie drogi Panie nazywa prywata i glosowanie za wlasnym, socjalnym interesem. I wlasnie tego sobie tutaj, w Polsce nie zyczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Re: Czy Tusk bedzie dobrym prezydentem? IP: *.k36.webspeed.dk 15.03.05, 15:38 To sie drogi Panie nazywa prywata i > glosowanie za wlasnym, socjalnym interesem. I wlasnie tego sobie tutaj, w > Polsce nie zyczymy... ...OK - dales odpowiedz na postawione pytanie. Jesli chodzi o sprawy socjalne - to nie ladnie ci sie to kojarzy z "naszym starym socjalizmem" - a to akurat nic nie ma wspolnego z tym o czym pisze... Ja zastanawiam sie czy prezydent bedzie dla ludzi czy dla wlasnych interesow. Pytanie o sprawy socjalne widze jako pytanie o podzial dochodu narodowego - czy zostanie on w rekach nielicznych (jak sie to ma obecnie) czy tez prezydent bedzie uczesticzyl w sprawiedliwym podziale dóbr. Rozumiem, ze jest trudno zrozumiec, ze panstwo ma na celu dobro obywateli - ale to JEST rola panstwa. Jesli chodzi o sprawy "lewicy-prawicy", to lacza sie one i sa od siebie zalezne. Musimy wypracowac "dobra narodowe" ("prawica") i sprawidliwie je podzielic ("lewica")... i nie opowiadaj mi bajek, ze sie na to nie piszesz - bo jak narazie to nie mamy w Polsce "kalpitalistow" z tradycjami (chcacych tylko wypracowywac zysk dla siebie) i jestesmy wszyscy zalezni od sprawiedliwego podzialu dochodu narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzeń Re: Czy Tusk bedzie dobrym?- nigdy się nie dowiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilkołak Re: Czy Tusk bedzie dobrym?- nigdy się nie dowiem IP: *.tczew.net.pl 15.03.05, 21:58 W chwili obecnej jest optymalnym rozwiązaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.ifj.edu.pl 15.03.05, 14:25 A obaj warci więcej niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Lechu do Belwederu !!! IP: *.vn.shawcable.net 15.03.05, 14:28 Popierac sobie Walesa moze kogo chce. A Prezydentem RP i tak zostanie dr Lech Kaczynski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
loquin Re: Lechu do Belwederu !!! 15.03.05, 14:33 Nigdy w zyciu. Ja tylko czakam na "odblokowanie" na lewicy, reszta mnie malo obchodzi. Na prawicy najzdolniejszy jest Giertych (aczkolwiek niewybieralny z roznych powodow), Tusk jest za bardzo koniunkturalny (lecz moze sie jeszcze ocknie), a Kaczynski Brothers to po prostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild31 Re: Lechu do Belwederu !!! IP: 80.72.34.* 15.03.05, 14:36 Ten BONAPARSTEK? Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Lechu do Belwederu !!! 15.03.05, 14:41 Wierzę w mądrość Narodu, która uchroni nas przed panami Kaczyńskimi i Giertychami i nie ich będzie wybierać. Gdyby, nie daj Boże, Lech Kaczyński został prezydentem, to i tak rządziłby Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Lechu do Belwederu -zamiatać liście z trawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:45 Ucz się Lechu nowych zajęć, bo mogą odebrać ci w niedalekiej przyszłości ten całkowicie niezasłużony dodatek prezydencki do remerytury (ponad 10 tys/mies). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa NORMALNOSC IP: *.chello.pl 15.03.05, 14:30 Gratuluje trafnego posuniecia. To jest odpowiedz na tezy o rzekomej "radykalizacji" PO i "braku Centrum". Poglady o tylez nonsensowne co nośne, gloszone przez PD. Zbieżnosc pogladów Walesy i PO jest dla mnie oczywista, pomimo zupelnie innego rozlozenia akcentów: Walesa stawia na polityke i polityczne metody osiagania zwyciestw, PO stawia na gospodarke. I nic tu nie zmienia ostry polityczny temperament Rokity, który stanowi jedynie fasade, koloryt PO, to ksztalt zaplecza politycznego i roli jaka nadaje gospodarce wyznacza kierunek gospodarczego rozwoju, nie twarz premiera. To Tusk rozdaje karty, buduje partie, ustala role. I robi to wysmienicie. Polecam tez tekst o Tusku z ostatniego Wprost. I potrafi przyznac sie do bledu, bo faktycznie wsparcie dla Walesy jest troche spóznione, ale widac to Walesa zwlekal z jednoznacznym poparciem Tuska, wiec PO nie koniecznie chciala tak mocno angazowac sie w spór o przeszlość. Odpowiedz Link Zgłoś
lw-prezydent Ja popieram zawsze mondrosc Narodu ,wszystko w r 15.03.05, 14:30 w rekach wyborcow. LW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody-ale-Myslacy Re: Ja popieram zawsze mondrosc Narodu ,wszystko IP: *.peralta.cc.ca.us 15.03.05, 23:37 A my popieramy Pana Panie Prezydencie! Nie kazdy jest mlody czlowiek jest Wszechpolakiem, niektorzy jeszcze mysla po polsku!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Ja popieram zawsze mondrosc Narodu ,wszystko 16.03.05, 00:26 dlaczego sie podszywasz? Lech Walesa uzywa "lwprezydent", nie "lw-prezydent". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Radio robi dużo dobrego, tylko trzeba go posłuchać IP: *.ic.invar.com.pl 15.03.05, 14:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.Zabrze.Net.pl 15.03.05, 14:36 czy ktos wie jakie sa kolejne partie za PO w sondazach i co sie stanie jak PO zniknie radze sie zastanowic nad tym zanim zaczniecie wypisywc brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt hehe, z zydostwo zaniepokojone... IP: *.crowley.pl 15.03.05, 14:40 no coż adam m. bedzie tylko z postkomuchami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Litości! IP: *.gda.computerland.pl 15.03.05, 14:57 Lechu, zlituj się! Sam juz lepiej wystartuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski "CICHA" KAMPANIA TOMASZA LISA. KRÓTKA ANALIZA IP: *.essex.ac.uk 15.03.05, 15:03 Tusk z Walésá zebraliby razem z 5 % poparcia, a potem juz rytualnie by pomstowali, ze spoleczenstwo do nich nie doroslo. Prezydentem bédzie Tomasz Lis, bo ten potrafi ( po lisiemu?), dostosowac sie do spoleczenstwa jakim by ono nie bylo. Tomasz Lis rozpoczal kampanie najwczesniej, bo tuz po wyrzucenii z TVNu wydajác ksiázké, której towarzyszla kampania medialna. Ale z wazniejszá telewizyjná kampaniá Lis wystartowal we wrzesniu ubieglego roku, kiedy to wygasly zoobowiázania zawarte jeszcze z TVNem ( okres, ktory musial uplynac zanim dawny dziennikarz zacznie pracowac dla konkurencji) Lis nie czekal jednak tych szesciu miesiécy przygotowujác nastepná wyborczá ksiázké z wlasná osobá jako glonym bohaterem. Program lisa tylko z nazwy publicystyczny, eksponuje autora gdzie mozna i ile razy tylko mozna. Lis jest w czolowce pobrzmiejwajacej jak patriotyczny werblan, Lis jest w niemal kazdym kadrze programu, glowka Lisa nawoluje, w zajawace na stronie drugiego co do popularnosci portalu czyli w Wirtualnej Polsce ( Onet wchodzi w sklad ITI, a ta grupa medialna nalezy do Waltera, z którym Lis przeciez sie poklócil) Przed rozpoczéciem najwazniejszego, trzeciego etapu kampanii wyborczej - potwierdzenia startu w wyborach powstrzyuje Lisa juz tylko jedno "ale", które pojawilo sie niespodziewanie i dla Lisa stanowczo za pozno. Tym “ale” jest silna pozycja porfesora Zbigniewa Religi. Religa bédzie trudnym przeciwnikiem. Nie byloby problemu, gdyby jak Tusk mial te 5-7 procent, ale jest inaczej. Niektóre badania, np PBSu ( dla Rzeczpospolitej), dajá Relidzie, silná, kilku, a nawet kilkunasto procentowá przewagé nad Lisem. Z drugiej strony profesora latwo zdyskredytowac, z czego pewnie Lis zamierza skorzystac. Ze laik, ze dobry przy skalpelu, ale "polityczny szkodnik", ze "kanapowiec" Lis powie ze napisal dwie ksiazki o polityce, no i byl w Waszyngtonie. Nie ukonczyl wprawdzie tamtejszych studiów ( bo po angielsku?), ale zawsze moze powiedziec ze i doswiadczenie akademickie stamtád tez ma :-) Nie mniej start i dobre notowania Religi byly dla Lisa niespodziewaná klodá. Wulgrayzmów pewnie nie brakowalo przy lekturze tych wyników podobnie jak w slynnym juz nagraniu z redakcji "Faktów" które co jakis czas krazy w internecie. Nie jestem sympatykiem ani Religii, ani Lisa i nie zmierzam tego ukrywac, ale trzeba przyznac ze "cicha" kampania Tomasza Lisa jest organizwoana w sposob przemyslany i chyba najbardziej profesjonalny z dotychczasowych. Za kilka lat bédzie swietnym przykladem dla marketingu politycznego, a i nie najgorszym dla promocji komercyjnych. Czy to wystarczy by zostac prezydentem? Wydaje mi sie ze tak. Rafal Glogowski, Londyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.essex.ac.uk 15.03.05, 15:08 Sondaz prezydencki Rzeczpospolitej i PBS www.pbssopot.com.pl/x.php?x=184/Kalkulator-prezydencki.html Pozdrawiam, Rafal Glogowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:51 Mysle ze nie masz racji. Nie chcialbym zebys mial racje. Lis jest zbyt inteligentny i wie ze bez zaplecza polityczno organizacyjnego a glownie organizacyjnego nie ma szans na sprawna kampanie w terenie. Wiadomo, ze jesli oglosi kandydature to ktos sie pod niego podczepi moim zdaniem PD ale oni sie zarzekaja ze nie. Jesli nikt co wg mnier jest prawdopodobne znajac Lisowa nieustepliwosc i charakter - krnabrny i upaarty, to ciezko bedzie mu znalezc ludzi ktorzy pomoga w zwyklej pracy przy wyborach. no chyba ze naprawde sporo odlozyl a kinga pojdzie do pracy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Re: link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.essex.ac.uk 15.03.05, 20:25 Szanowny Panie, dziékujé za odpowiedz na mój komentarz. Kamapania prezydencka przebiega troche inaczej niz parlamanetarna czy samorzádowa. Praca w terenie nie wymaga sprawego, zorganizowanego apartatu partyjnego jak w przypadku wyborów lokalnych czy do Sejmu i Senatu. Gra toczy sie o jedno stawisko, wiéc i uwaga calego kraju skupia sie na konkretnych osobach. I to tez przeciez nie na wszystkich kandydatach. Tylko kilku, w tym ukladzie. Myslé o dwóch trzech osobach. Oni bédá traktowani ze szczegolná uwagá reszta bédzie tlem, czasem folklorem. Tak bylo w poprzednich wyborach gdzie pytano tylko jaka przewagá i kto bedzie drugi. Przed pierwsza kadencjá Kwasniewskiego bylo podobnie. Czy pamiéta Pan jeszcze pozostalych kandydatów? A w przypadku Tomasza Lisa postac jest rozpoznawalna i wiékszosc Polaków zna jego publinczá historie, bo rozgrwyala sie w ich telewizorach. Do dzis jest to postac interesujaca dla wielu magazynów od brukowców po lifestyle. Zatem z niczym zaznajamciac nikogo specjanie nie trzeba. Do rozegrania pozostqaja kwestia poparcia. Tak lub nie. Ja nie béde wnikal w postulaty zawarte w dywagacjach "Co z tá Polská" bo jest to ( mowie tylko i wylacznie za siebie) lepiej przyrzádzony Lepper, ale jesli bédzie kogos to frapowalo, to kandydat ma juz program napisany i pewnie do tych dwóch pozycji bedzie bardziej zainbteresownych odsylal. Na pewno bédá potrzebne pieniádze, ale myslé, ze z tym nie bédzie problemu. Tomasz Lis lata z biznesmenami na mecze, min tutaj na Wyspy. Jest czlonkiem zarzádu najbogatszej polskiej telewizji komercyjnej, a zyczliwosc prezydenta to nadal atut w biznesowych krégach. Takze finanse sié znajdá. O to bym sie nie martwil, kwestia w poparcia spolecznego. I jesli sondaze Religi bédá sie powtarzac, to to bedzie najwiékszy problem dla Lisa. Pozdrawiam, Rafal Glogowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:48 Z kampania Lisa moze byc jeden problem - kwestia jego programu. Bez wzgledu na to jaki on bedzie to nic nowego nie wniesie, nie pojawia sie nowe projekty postulaty czy propozycje. Lis moze obiecywac mniej lub bardziej zlote gory, ale nie zmieni to faktu, ze jego przeciwnik lub moim zdaniem raczej przeciwnicy moga mu wytknac to, ze to juz bylo, a twierdzenie, ze "Wy juz to proponowaliscie , obiecywaliscie, ale nie dotrzymaliscie slowa to - zgadzam sie z Toba - nowy, ladniejszy i mniej opalony Lepper. Moim zdaniem kazdy kandydat potrzebuje ludzi w "terenie" do najbardziej banalnych spraw. Jeszcze jedno. Polacy nie ufaja politykom, co mnie nie dziwi, czy zaufaja komus kto chce zostac politykiem. Bo przeciez twierdzenia Lisa o jego rzekomej apolitycznosci czy apartyjnosci sa bzdurne. Wiec chcac nie chcac kandydujac stanie sie jednym z "nich" - politykiem. Moim zdaniem nasze dywagacje sa pozbawione sensu poniewaz Lis nie wystartuje w tych wyborach. Moze w nastepnych. Rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Re: link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.essex.ac.uk 16.03.05, 11:25 Dziékujé za odpowiedz, jesli sondazach Religi bédá tendencje znizkowe, i jesli Lis znajdzie plaszczyzné do merytorycznego, mocnego konfliktu z Religiá, cos czym bedzie mógl walczyc z profesorem, wystartuje w najblizszych wyborach. Wszystko co robi od sondazu Newsweeka, jest szyté na wybory. Zgdodzésie natomist, ze falstart zamyka mud droge od powaznego dziennikarstwa. I tutaj sie wszyskto wazy. Rezygnacja Kwasniewskiej byla dla Lisa darem z nieba. Deklaracja Religi z piekla. Z powazaniem, R.Glogowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: link do sondazu prezydenckiego PBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 14:48 Atutem Lisa jest brak porozumienia miedzy partia Religi - nie pamietam jak sie toto nazywa z PD. Jesli co moze miec miejsce obaj sie zdecyduja i jak zakladasz nastapi konflikt - co jest oczywiste przeciez rywalizuja o ta samo stanowisko i z podobnych pozycji - jako tzw. niezalezni nieskalani brudem polityki, bo tak sie przedstawiaja, to Lis moglby zyskac poparcie PD zakladajac, ze stanie sie mniej radykalny. Mysle ze PD tez moglaby byc zainteresowana taka opcja z kilku powodow. Nie maja popularnego (znanego, mlodego i przedewszystkim medialnego) polityka, zaden z ich liderow wg mnie nie nadaje sie na kandydata ze wzgledow czysto praktycznych - zaden nie ma szans bez wzgledu na kampanie sojusze. Natomiast Religa nie musi szukac "koalicjanta" partyjnego, bo ma jakas tam partie nie za duza, co moze byc jej zaleta, bo nie kojarzy sie zle Polakom. Choc kilka nazwisk z tej partii juz znaja jednak dawnii AWSowcy nie pojawiaja sie zbyt czesto. Udział kwasnieskiej w obecnej sytuacji nie jest nawet smieszny. Mysle ze to ze zrezygnowala bylo dobre tez dla niej, bo komisje duzo ostrzej obchodzily by sie z przyszlym kandydatem na prezydenta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: link do sondazu prezydenckiego PBS 16.03.05, 00:30 > Wiadomo, ze jesli > oglosi kandydature to ktos sie pod niego podczepi moim zdaniem PD ale oni sie > zarzekaja ze nie. Tak samo jak zarzekali sie, ze zadnych rozmow i wspolpracy z ludzmi SLD czy SdPl nie bedzie. a takie slabe sygnaly co jakis czas dochodzily, ze cos sie szykuje. zawsze bylo 'dementi'. a teraz? teraz tez niekiedy daje sie slyszec glosy czy by nie wciagnac Lisa i nie wystawic jako kandydata. dla mnie Lis bylby wtedy skonczony. ze wzgledu na powstale w ten sposob jego klamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Narod powazny nie glosuje na prezenterow z TV IP: 212.91.224.* 15.03.05, 15:34 ... ani na profesorow spoza polityki. Nie maja szans, c'est tout ce que je peux leur dire. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu II Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.bos.east.verizon.net 15.03.05, 15:06 Panie Prezydencie, to wielka szkoda i rozczarowanie, ze nie decyduje sie Pan na wsparcie Partii Demokratycznej. Mysle, ze Polska bardziej potrzebuje umiarkowanych Europejczykow niz populistycznych Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czterdziestolatek Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 15.03.05, 15:23 a ja i troje obok popieramy Lisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.05, 15:24 A gdzie twoja puenta, argumenty itp ? Ale abstrachujac od twojej wypowiedzi Tusk i Walesa to koalicja, teraz sluchaj, pragmatyzmu i praktyki. Cieszy ze Ci dwaj Panowie kontynuuja wysilki rzetelnej polityki dla dobra kraju teraz juz razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:32 Parę minut temu usłyszałam Tuska w TVN - to prawie deja vu - z filmów o Poznańskim Czerwcu - kto podniesie rękę na władzę ... Brak słów i ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: No i bardzo dobrze - jestem za i tylko za . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:30 Pierwsze wykończył Komitety Obywatwlskie ,Solidarność , BBWR , ledwie poparł Partie Demokratyczną a już mają problemy . Do jesieni daleko a PO nie będzie się liczyć - do perfekcji opanował destrukcję . Odpowiedz Link Zgłoś
k_kwiatek Gronkiewicz-Waltz ? 15.03.05, 15:34 a czy Hanna Gronkiewicz-Waltz nie byłaby lepsza? Jest przecież w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusk zna pawde? Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: 212.14.63.* 15.03.05, 15:40 - Każdy, kto będzie uczestniczył w kampanii kłamstw przeciwko Lechowi Wałęsie i dziedzictwu "Solidarności" będzie przez Platformę skutecznie zwalczany - powiedział Donald Tusk. A skąd Tusk wie jaka jest prawda???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: 212.91.224.* 15.03.05, 15:41 Haha, no wlasnie! Nagroda za najlepszy post tygodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat PO po tym spotkaniu leci na smietnik historii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 15:56 tusk to chyba psychol aby dac sie ucalowc walesie!!! To pocalunek smierci !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostojaND Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.03.05, 15:59 Tusk prezydentem ? To byłaby kolejna tragedia III Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota KOMUNISTYCZNE GROŹBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:08 Doczekalismy się wolnośći w ktorej kandydat na Prezydenta zamyka groźbami usta inaczej myslacym. Rozumiem frustrację i oburzenie Ikony Solidarnosci ale nie mogę zrozumieć pogróżek Donalda Tuska.Kazdy ma prawo do wlasnych pogladów a szczegolnie wobec obecnie toczacej się publicznie dyskusji na temat najnowszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial13 Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.asko / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:10 Ot pokrętny Lechu.Jak oszołomstwo wieszało psy na innych było OK,jak na nim to be.Lesiu,a takie Jankowskie czy Rydzole to nie twoja min zasługa?Podpowiadam:Rydzyka wepnij sobie w ......klapę,pajacu.Pretensje do Krajowej Rady?A o co panie Lechu,co oni mogą?wszak rządzą tu watykanczycy i wszyscy przed nimi d....ami trzęsą.Jak w tym zas....Katolandzie nic się nie zmieni to niedługo o piatej rano batogami będziemy gonieni na modlitwy.Iran przy Katolandzie bedzie pikusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial 13. Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.asko / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:14 Zapomnialem o IPeenie i teczce.Lechu,nie rżnij głąba.Sam swoją teczkę wrzuciłeś do pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Templariusz Re: Wałęsa popiera Tuska i PO IP: *.hctx.net 15.03.05, 16:33 P.O. i pan Tusk to jest chyba najlepsza mozliwa alternatywa. Bo z lewej strony jest postpeerelowska SLD, a z prawej moherowcy, rydzyki i wszechpolaczki, lepperowcy nie wiadomo gdzie, ale na pewno przeciwko. Z tego co dotychczas dokonal pan Tusk wynika, ze jest on rozsadnym i przyzwoitym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻEJMS BŁĄD DONALD PREZYDENTEM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:39 to doprawdy..miłe... CARTOON NETWORKS RULES!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picolo Niech się Tusk fotografuje z Wałęsą i po alternaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:34 i po alternatywie. Dzisiaj fotki z Wałęsą działają "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Donaldowi Tuskowi do sztambucha! 15.03.05, 16:47 1. Dlaczego Donald Tusk twierdzi, że to co mówią Walentynowicz, Gwiazda, Wyszkowski i inni, to kłamstwo? I w jaki sposób chce "zamknąć usta" tym bohaterom Solidarności? 2. Czy Donald Tusk wie, że zwalczanie Walentynowicz, Gwiazdy i innych, to właśnie występowanie przeciwko "dziedzictwu" Solidarności!? 3. Dlaczego Donald Tusk uważa, że krytyczne wypowiedzi o Wałęsie, to działanie przeciwko polskiej racji stanu? 4. Czy PRAWDĘ oraz DĄŻENIE DO PRAWDY można w ogóle przeciwstawiać POLSKIEJ RACJI STANU? 5. Co to za "polska racja stanu", która opiera się na kłamstwie? 6. Jakie konkretne, merytoryczne zarzuty ma Donald Tusk przeciwko Romanowi Giertychowi, jeżeli go zestawia z Kwaśniewskim. Można kogoś nie lubieć, ale minimun człowieczeństwa należy zachować! - co to ma wspólnego Panie Tusk z etosem Solidarności? 7. W Giżycku członkowie MW nie wyglądali na "łysych", skąd zatem nieuprawniony epitet "Łyse bojówki Giertycha"!? i to w ustach marszałka Sejmu RP? 8. Przywódca Młodzieży Wszechpolskiej wypowiadał się w TV całkiemn rozsądnie, nie wyglądał ani na "łysego" na kierującego się "pychą" i "kompleksami"! Dlaczego zatem marszałek Sejmu RP publicznie go poniża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Donaldowi Tuskowi do sztambucha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:57 Chlopcze Tusk nikomu nie ZABRANIA mowic zle o walesie czy o kimkolwiek innym ale bronic i nie zgadzac sie chyba moze. Czy tez kto nie z nami ten przeciw nam a kto przeciw ten do gazu albo przynajmniej pala w leb A milego i kulturalnego panicza z mlodziezy wszechpolskiej ktorego mialem przyjemnosc obejrzec w telewizji pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow medialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert POCAŁUNEK ŚMIERCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:07 Tak uwazam! W dzisiejszym chaosie etycznym, poparcie Pana Prezydenta Walesy może okazac sie dla Donalda Tuska pocałunkiem śmierci. Pan Prezydent, naprawde, lepiej juz niech nikogo nie popiera, ani nie promuje. Niech sie raczej skupi na 25-leciu "Solidarnosci", niech pokaże, co potrafi, juz tak malo zostalo czasu na przygotowanie godnych obchodów tej rocznicy. Ale wydaje mi sie, ze tak naprawde, to Panu Prezydentowi ta cała "Solidarnosc" wisi, byla dobra jako trampolina do kariery i tyle! Wiec na miejscu Donalda nie cieszyłbym sie zbytnio z poparcia takiego "bohatera narodowego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre! Re: Wałęsa stosuje metodę eliminacji pretendentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:39 Jak on na to wpadł? Taki prosty wynalazek ! Wałęsa popiera i popierany leży. Kogo następnie Wałęsa powinien popierać, może Cimoszewicza. Wszak umacniał lewusów nogi (obie) poprzez całą swoją karierę, nie wzbudzi podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś