Dodaj do ulubionych

Neurolog podejrzany o branie łapówek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:52
Draństwo to jes to co zrobiła tu "Gazeta". Nie znam faceta, ale pisanie z
nazwiska o osobie która na razie jest jedynie podejrzana o opisywane czyny,
to wydawanie wyroku, na osobę, która zgodnie z prawem jest jeszcze
niewinna. "Gazeta" skazuje tego lekarza na utratę dobrego imienia i społeczne
potępienie. Co jeśli okaże się że to faktycznie pomówienie? Czy "Gazeta"
napisze na pierwszej stronie wielkimi literami jego nazwisko i to że jest to
uczcicwy człowiek? Wątpię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Odrabac lapy Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.i.pppool.de 14.04.05, 20:57
      Szpital Marynarki Wojennej w Gd-Oliwie to wylegarnia lapowkarzy.
      Niedawno dal sie przylapac ich pozal sie Boze radca prawny na
      wziatku za sprzedaz szpitalnych dlugow.Przyjecie lapowki bylo
      skamerowane a sam klauzyperda zlapany za reke- nie chodzilo
      o dwa zlote na loda, ale o duza kase. I co?- z bankowymi dowodami przestepstwa
      sad odstapil od zastosowania aresztu tymczasowego. Wykonalem do tego
      szpitala telefon i okazalo sie, ze lapowkarz nadal zatrudniony jest w tym
      szpitalu- prawdopodobnie poszedl na "chorobowe", albo na urlop, albo na
      jedno i drugie.Pare lat temu syn znajomego- lekarz po AMG w Gdansku mogl
      dostac staz w tej balnicy za dobrej klasy samochod- ma sie rozumiec: nowke.
      A rok 1994? Najwieksza katastrofa autobusu w Gd.-Kokoszkach; okolo 30
      zabitych, a nasi bohaterowie odmawiaja przyjecia rannych z tego wypadku.
      Czy to sasiedztwo Rasputina z Polanek z Joblem tak wplywa na te instytucje,
      ze dotknieci sa pomrocznoscia jasna?
      • Gość: Pacjentka / Gdańsk Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 15.04.05, 22:24
        Z przykrością czytam uogólnioną opinię na temat szpitala na Polankach,
        ponieważ stamtąd brałam przez wiele lat najlepsze opinie na temat opieki nad
        chorymi. Oczywiście z cała pewnością zawdzięczać można to lekarzom z jakimi
        przyszło mi się spotykać. Z małymi wyjątkami, na podstawie jednego, który
        istotnie nie chciał poznać " granicy brania.." nie można takimi opiniami
        niszczyć dorobku wielu lekarzy, którzy pracowali, wiedząc dla kogo i dlaczego?
      • Gość: Piotr Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.05, 16:14
        Ha ha.Staż w szpitalu za dobrej klasy nowy samochód! No ,tego w Polsce jeszcze
        nie grali. Polecam autorowi udać się do psychiatry. A Kokoszki '94 to tragedia
        i straszna "wpadka" szpitala w Oliwie.Ale to oczywiście oddzielny rozdział.
    • Gość: uwierzyć:-) i z pensji lekarskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 06:35
      żyłem z całą rodzina a także odłożyłem tyle, że starczyło zeby w ciagu godziny
      oddac kaucję "równiutki balonik"
      • Gość: f Re: i z pensji lekarskiej IP: 217.153.221.* 01.05.05, 09:45
        ???????????
    • Gość: pacjent Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: 80.68.236.* 15.04.05, 09:45
      też płaciłem dr ale zawsze wiedziałem za co, dostawałem rachunki za
      leczenie ,jestem mu wdzięczny do końca życia bo dzięki dr. Łyczakowi do dziś
      chodzę.koszty mojego leczenia wyniosły przez dwa lata około dwudziestu
      tysięcy ,ale przecież tu niechodzi o pieniądze.Pacjenci którzy twierdzili że są
      chorzy i płacili za leczenie i zabiegi chyba zwariowali i dopiero teraz powinni
      zacząć się leczyć.Kto to wszystko sprowokował,jaki policja ma cel w tym żeby
      rozpatrywać sprawy o dwa tysiące z przed pięciu lat .Kto tu jest skorumpowany
      sprawy o miliony złotych leżą odłogiem a specjalnie powołany wydział do spraw
      korupcji zajmuje się 2500zł za leczenie chorych na głowe .co z tą polską
      • Gość: aiwzytator Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.crowley.pl 15.04.05, 10:39
        co z Panem ? nie da się wszystkiego zrobić od razu - jesli ma pan jakies
        sugestie, nie ch sie pan podzieli z innymi - same głupoty, - 5 lat, i co z
        tego? czy to wpływa jakoś na fakt że przestępstwo miało miejsce?
      • Gość: mati Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:54
        A ja mam znajoma, ktora przez tego lekarza prawie stracila zycie. Musiala sie
        ratowac w bydgoszczy.
        • Gość: f Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: 217.153.221.* 30.04.05, 15:18
          kanalia
      • Gość: D Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.cable.mindspring.com 25.04.05, 06:21
        Jestem lekarzem i w prywatnym gabineie za wizyty doktor nigdy nie pobieral
        oplaty za wizytęi zabiegi odemnie i członkow mojej rodziny. Ilu lekarzy stać na
        coś takiego w prywatnych gabinetach??? Z mojego doświadczenia niewielu....
        Trzymam kciuki Doktorze bo jestem przekonana o Pańskiej niewinności,.
    • Gość: wizytator Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.crowley.pl 15.04.05, 10:36
      człowieku - to nie jest zatruwanie kosmosu, tylko zarzuty- widzocznie
      dziennikarze uznali, że dowody sa na tyle mocne, zże można tak to opisac -
      swoja drogą słusznie, popieram, uczciwi ludzie nie znajduja sie na Iwszych
      stronach gazet.. nie wiem czego pan sie boi ?
      • Gość: kon polski Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: 193.222.126.* 18.04.05, 16:56
        Czy dziennikarz to sedzia i prokurator w jednej osobie? Nie zaszkodziloby
        wiecej wyczucia, a co wazniejsze, zwyklej, ludzkiej uczciwosci i wrazliwosci. W
        ten to sposob mozna zalatwic kazdego czlowieka. Doswiadczony porzekadlem "prasa
        klamie", nadal szukam wiadomosci prawdziwych i tych sprawdzonych...Prosze to
        porownac ze sprawa dyrygenta z Poznania, jakze straszna, ale do konca prasa
        podawala tylko inicjaly...
        Podejrzenia to jeszcze nie wyrok. A nawet wtedy... Mnie ten pan doktor tez
        pomogl, w czasach gdy jeszcze "dorabial" w kartuskiej przychodni. Diagnoza na
        100%!
    • Gość: anty czy ktos napisał ilu ludziom pomógł najlepiejdokop IP: *.plusgsm.pl 15.04.05, 14:30
    • Gość: spamiek Wyborcza jak zawsze płytka i pomiata nazwiskami IP: *.plusgsm.pl 15.04.05, 14:40
      Artykuł jak zawsze w Gazecie Trójmiasto płytki żądny taniej sensacji. Kompletny
      brak szacunku dla zachowania tajności nazwiska. Przeciez temu człowiekowi
      jescze niczego nie udowodniono. Ale prymityni redaktorzy z Wyborczej już
      wszystko wiedzą. Bardzo przykro kiedy się pomiata jeszcze niewinnymi ludźmi.
      Mam nadzieje, że kiedyś trafi to na naczelnych wyborczej. szczególnie w Gdańsku.
    • joasia451 Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek 15.04.05, 21:14
      Byłam pacjentką Oddziału Neurologii 7 Szpitala MW w ubiegłym roku jeszcze
      za "rządów" Pana Łyczaka. Mogę potwierdzić, że tylko Ci, co dali łapówki byli
      traktowani jak ludzie. Ja nie przemówiłam Panu doktorowi do ręki, więc byłam
      pacjentem gorszej kategorii. Nie mogłam liczyć nawet na leki przeciwbólowe mimo
      silnych dolegliwości. W końcu w sposób bezczelny powiedział mi, że mam raka,
      czas umierać i wynosić się ze szpitala, aby zwolnić miejsce dla kogoś, kto
      będzie "smarował" Panu doktorowi. Nawiasem mówiąc raka nie mam. W innym
      szpitalu postawiono właściwą diagnozę i szybko udzielono mi pomocy. Dziś
      żałuje, że wówczas nie złożyłam na niego skargi ale obawiałam się, że w tym
      skorumpowanym środowisku i tak nic nie osiągnę. A może się mylę?????????
      • Gość: mechanik Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.softlab.gda.pl 15.04.05, 22:27
        1.Nie skorumpowane śrosowisko, a skorumpowani w środowisku
        2.zgadnijcie czym jeździ dr P.Ł.?
        a.Polonezem
        b.tramwajem
        c.nowym Audi

mechanik
        • Gość: diesel Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 16.04.05, 12:54
          a kto jezdzi polonezem dzisiaj???chyba tylko kiepscy mechanicy tacy jak ty,
          nawet dziecko wie ze Polonez jest za drogi na dzisiejsze czasy. jak bedziesz
          pracował uczciwie przez 30 lat to tez bedziesz sobie módł pozwolic...
        • Gość: Jac Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.05, 16:22
          A gdyby jeździł rozklekotanym fiatem 125 to byłoby ok? Ja pracuję w tej branży
          (neurologicznej) i jakoś udało mi się zapracować na podobnej klasy samochód.
          Wyłazi tu z ludzi mnóstwo zawiści. W Polsce lekarz, jesli nie jest gołodupcem
          to od razu "musi brać". Choć oczywiście nie neguję istnienia czynów
          interesujących prokuraturę.
      • Gość: Jola i Ewa Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 00:58
        Chora kobieto!!!!! Widziałaś, że brał łapówki????? A kto bierze w obecności
        drugiego???? Masz świetnego doktora za debila????? Też byłam pacjentką doktora,
        też w ubiegłym roku, to świetny lekarz, to człowiek dusza, interesował się
        każdym pacjentem. Czy lekarz podaje leki przeciwbólowe czy pielęgniarka. Może
        powinna pani była leżeć na innym oddziale, może w innym szpitalu. Srebrniki
        zawsze otwarte.
        Jak można być tak zawistnym???? a może nie chciał wystawić właśnie jakiegoś
        zaświadczenia stąd taka opinia.....
        Mam jak najlepsze zdanie o doktorze, nie wierzę w to co napisali....szukają
        teraz dziury w całym bo nastała taka moda. Doktor za bardzo wystawał przed
        szereg????? Ktoś za wszelką cenę chce go zniszczyć...komuś stanął na odcisk?
        Ktoś aż tak zazdrości.....ciężkiej pracy. To jest Polska......27 lat ciężkiej
        pracy w szpitalu i w prywatnej praktyce ...a jakiś tam nędzny mechanik
        zazdrości auta????? Bo co zarobił to nie przechlał, nie leżał i nie
        narzekał....LUDZIE opamiętajcie się. Polakom gratulować należy "świetnych
        dzienniarzy" w Wyborczej, powinni raczej obsługiwać kroniki sądowe, przepisywać
        wyroki by odciążyć sędziów.... Potem jak trwoga to do BOGA.....
        AAAAA ZAPOMNIAŁAM -----------też podziękowałam
        doktorowi-----uśmiechem-------
        • Gość: Małgosia Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 11:08
          Skandalem jest ujawnianie przed wyrokiem sądu danych personalnych. Prywatność
          zwykłego zbrodniarza jest uszanowana, publikuje sie tylko inicjały.Nie pisze
          sie też o tym ilu ludziom Doktor naprawdę pomógł i często bezinteresownie. To
          świetny specjalista o wspaniałym kontakcie z pacjentem. Mnie uratował po
          cięzkim upadku z konia.
    • Gość: julek Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.chello.pl 17.04.05, 12:53
      Znam Pana dr Piotra Łyczaka od 20 lat jako uczynnego, bezinteresownego
      człowieka, bardzo dobrego lekarza. Nigdy nie odmówił pomocy mi, moim bliskim i
      znajomym (bez żadnych gratyfikacji). Jestem oburzony zgodą naczelnych redaktorów
      wyborczej, internetu, i radia na przyzwolenie podawania do publicznej
      wiadomości nazwiska, imienia i fotografii soby podejrzanej. Nie ma jak dobrze
      sprzedać nie potwierdzoną wiadomość dla zwiększenia sprzedaży wyborczej i
      odciągnięcia społeczeństwa od zasadniczych, nieuregulowanych problemów służby
      zdrowia tematem zastępczym.
      Juliusz Nowak
      • Gość: Gość Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 17.04.05, 14:50
        To, że się pisze o tym panu w kontekście brania tzw.wziątek, tzn. ,że coś w tym
        jest..... Oczywiście branie musi być udowodnione. Nie pierwszy to lekarz, który
        brał, bierze i brać będzie, i trzeba wreszcie zrobić z tym porządek. Sama znam
        kilka przykładów (sławnych panów onkologów np.) i myślę, że sporo pacjentów z
        tym haniebnym zjawiskiem się zetknęło.
        • Gość: Kaja Jacy to onkolodzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:15
          to by był numer, gdybyś podał jakieś nazwiska albo chociaż inicjały!!!!
    • bopin pozyteczny gość 18.04.05, 09:27
      Moim zdaniem facet wykonywał społecznie pozyteczna pracę, na którą jest wyrażne
      zapotrzebowanie ludności. Nie są to usługi tanie, ale jak kogoś stać, to
      dlaczego nie miałby skorzystać?
    • Gość: Ewa z Gdyni Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:16
      Komu tak naprawdę zależy, aby zniszczyć tak wybitnego lekarza, jakim jest dr
      Piotr Łyczak. Ja też byłam pacjentką doktora i jestem pełna podziwu jak potrafi
      być oddany dla pacjentów. To doktor pomógł mi w tym, że uniknęłam wózka
      inwalidzkiego i mogę normalnie żyć. Byłam w ciężkim stanie. Gdy zaszła taka
      potrzeba pomagał mi w środku nocy, czy też w niedzielę. Wystarczył jeden
      telefon i miałam natychmiastową pomoc. Przed poznaniem dr Piotra Łyczaka
      leczyłam się w przychodniach lekarskich. Przez panią lekarz neurolog traktowana
      byłam jak intruz, a lekarz pierwszego kontaktu przez 2 lata leczyła mnie na
      serce, mimo, że serce było zdrowe. Pomoc znalazłam dopiero u dr Łyczaka. To
      właśnie doktor rozpoznał, że wszystkie moje dolegliwości były spowodowane
      poważnymi schorzeniami kręgosłupa. Życzeniem moim byłoby żeby wszyscy lekarze
      byli tacy jak dr Łyczak, to wtedy Służba Zdrowia funkcjonowałaby normalnie.
      Doktorze jestem wdzięczna Panu za wszystko, co Pan dla mnie zrobił.
      Ewa z Gdyni z mężem Tadeuszem i córką Dorotą.
      • Gość: Adam Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:16
        Wyborcza po raz kolei popisla sie entym sq***r**synstwem w zalatwianiu ludzi
        (ze szczegolnym uwzglednieniem dobrych lekarzy) Doprawdy, wstyd mi ze kupuje
        ten szmatlawiec. Czas skonczyc z dawaniem zarobku bandzie lachudrzakow
        od zalatwiania innych - lepszych od siebie.
        I "Wyborcza" miala niesc kaganek wolnej prasy...
        Jeszcze jeden punkt dla Lecha, ze odpowiednio szybko zabral wam logo
        "Solidarnisci"
        Swoja droga, ciekawe, ze wiekszosc wypowiedzi broniacych dr Piotra, to ludzie,
        ktorzy go znaja. Mam przyjemnosc tez sie do nich zaliczac i jestem, przekonany,
        doktor po prostu zadarl z jakims waznym kutafonem a sluzalcza gazetka jest
        skromnym narzedziem zemsty.
      • Gość: XXX Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:32
        Jestem oburzona pozytywnymi opiniami na jego temat, bo leczenie tego doktorka
        doprowadziło do tego, że musiałam mieć 3 operacje kręgosłupa..

Karta pacjenta w jego prywatnej klinice została założona podczas pierwszej
        wizyty, podczas nastepnych nic nie było tam wpisywane..
        Za wizyty brał ile chciał, od 100 zł wzwyż. W przeciągu dwóch tygodni za same
        wizyty ode mnie jednej potrafił wziąć 3,5 tyś zł (bez żadnych zabiegów).Nie
        liczę tu drogich lekarstw, które mi zapisywał.

W miesiącu potrafił dać mi 20 blokad, co doprowadziło mój kręgosłup do ruiny.

Znam ludzi, którzy brali kredyty, żeby do niego chodzić i nie litował się nad
        biednymi.

skoro tak traktował ludzi przychodzących do niego prywatnie, to nie wierzę, że
        w szpitalu mogli być traktowani lepiej..

To chodzący bankomat, a nie lekarz.. Gabinet w szpitalu traktował też jak
        prywatny i przyjmował tylko "klientów" z kasą, bo pacjentami się nie zajmował.
        • maszar do XXX 19.04.05, 22:36
          Trochę się Tobie dziwię - czy ktoś Ciebie zmuszał do leczenia u dr Ł.? Skoro
          godziłaś się na takie warunki, to teraz nie narzekaj. A obarczanie
          jakiegokolwiek lekarza winą za ceny leków to dowód na poziom Twojego obiektywizmu...
          • Gość: XXX Re: do XXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:12
            Uważałam jego za specjalistę.. Człowieka godnego zaufania i ufałam,że to co
            robi jest dobre.. dopiero potem okazało się, że dobre było tylko dla niego
            (finansowo)
        • kowal38 Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek 26.04.05, 18:59
          Pozytywne opinie piszą znajomi lekarze którzy też są umoczeni w ten długi
          proceder jaki trwał w tym szpitalu.Przyznaję rację pani leczą starymi metodami
          robiąc krzywdę chorym.Tam się tylko liczyły pieniądze od dawna na Pana Doktora
          wołano łykacz (łykał pieniądze nie brał)Szkoda, że tak późno dobrano się do
          tego łykacza ale co się nałykał to jego.
      • Gość: zszokowana Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:41
        szkoda,że się jemu wcześniej do tyłka nie dobrali
    • Gość: Danuta z gdanska Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 19.04.05, 19:33
      Cnoty zdobia cie wielkie i rzadkie
      szczycic sie mozesz swoim imieniem
      i niebiose niech beda mi swiadkiem
      ze cie bardzo szanuje i cenie
      nawet łotr znajdzie w tobie obronce
      i nie skrzywdzisz go czyby i słowy
      niekradzione sa twoje czerwonce
      u sieroty bezdomnej i wdowy /julian tuwim/

wspniałemu człowiekowi, wielkiemu altruiscie za uratowanie zycia i zdrowia
      wdzieczna dozgonnie pacjętka
    • Gość: ewa.kościerzyna Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 26.04.05, 22:45
    • Gość: ewa kościerzyna Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.kos.vectranet.pl / 80.51.232.* 26.04.05, 23:01
      ja również pragnę pokazać prawdziwe oblicze pana doktora.od wielu lat jestem
      darmową pacjętką.moja sytuacja materialna nie pozwoliłaby na prywatne
      leczenie.pan doktor jednak nie odrzucił mnie.nie odmówił także bezpłatnej
      pomocy mojej rodzinie i znajomym.to jakiś wstrętny koszmar.ktoś zabawił się
      kosztem cudownego człowieka.czy gazetom zabrakło już tematów.a może to właśnie
      oni dostali w łapę żeby wykasować konkurencję.
    • Gość: sopocianin Re: Neurolog podejrzany o branie łapówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:27
      Bo to jest taki chory KRAJ! bandytów i mordercow , pedofili i gwalcicieli
      ukrywa sie nawet po wyroku pod psedonimami, zmienionymi inicjalami lub temu
      podobnymi zabiegami. Tymczasem normalny facet, ktory w swoim zyciu pomogl
      zapewne niejednej osobie, jest narazie TYLKO podejrzanym ale juz ZNISZCZONYM!
      pozdrawiam kretynow dziennikarzy i wszytkich szukajacych hien sensacji.
      Grzegorz Witowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka