Dodaj do ulubionych

Będzie nowy hipermarket w Gdańsku

23.04.05, 01:44

Głosowałem za, ponieważ już w latach 80. miał tam być sklep. Po za tym obiekt
został zmniejszony w stosunku do planów inwestora sprzed kilku lat.

Od lat 80. coś się jednak zmieniło. A z tej lokalzacji jest chyba dosyć dobry
dojazd do Carrefoura i Auchana.

Obserwuj wątek
    • Gość: logik kto jest przeciw marketom?? - tylko sklepikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:59
      bo my klienci tam chętnie kupujemy. Widać, że są potrzebne. Im więcej ich w
      pobliżu miejsc zamieszkania tym mniej czasu, spalin, korków na dojazdy. Takie
      to proste. A zmartwienie, czy nie jest ich za dużo zostawmy inwestorom.
      • Gość: Baca Re: kto jest przeciw marketom?? - tylko sklepikar IP: *.netday.pl / 62.233.148.* 23.04.05, 19:05
        Dziecko nie wiesz co mówisz. Ten moloch zostanie u nas w krajobrazie na
        dziesiątki lat.Mnie to nie pasuje.I mam gdzieś taką wolność ,gdzie kasa może
        wszystko zrobić ,nawet na siłe ,mimo sprzeciwu całej dzielnicy postawić
        potwornego blaszaka. To już wolałem komunę. Ten kraj ,niestety zanim zaczął się
        rozwijać ,zaczął schodzić na psy.
      • maruda.r Re: kto jest przeciw marketom?? - tylko sklepikar 24.04.05, 21:40
        Gość portalu: logik napisał(a):

> bo my klienci tam chętnie kupujemy. Widać, że są potrzebne. Im więcej ich w
        > pobliżu miejsc zamieszkania tym mniej czasu, spalin, korków na dojazdy.

Widać, że nie obserwujesz z bliska ruchu koło hipermarketu. Jest przede
        wszystkim zmotoryzowany. A więc spaliny masz zagwarantowane.

Co do chęci kupowania, to nie wszyscy ją podzielają i małe sklepiki mają się
        coraz lepiej (uwzględniając pewne proporcje).

• Gość: mieszkaniec Re: Będzie nowy hipermarket w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:41
      Dosyć tych hipermarketów,moze tak ośrodki sportu i rekreacji,które lepiej
      posłużą zdrowiu niz spacery wewnatrz hangarów. Tesco otworzyło nowy duży sklep
      a zapomniało o tym w Chyloni/wózki w strasznym stanie,zapomniało o dawnych
      porządkach/
    • Gość: filuś Re: Będzie nowy hipermarket w Gdańsku IP: 217.153.221.* 23.04.05, 13:02
      Mnie osobiście perspektywa powstania nowego marketu cieszy. Pamietajmy, że mamy
      demokrację, a demokracja to możliwość wyboru. Niech więc klient (a nie
      sklepikarz) decyduje gdzie dokonywać zakupów. Poza tym wolny rynek zweryfikuje
      po pewnym czasie do jakich placówek handlowych klienci maja zaufanie, nie
      wprowadzajmy na siłę socjalizmu do handlu!
      • 1gornez13 Re: Będzie nowy hipermarket w Gdańsku 23.04.05, 13:31
        KOMUNIZXM, BYL NAJLEPSZY
        NIE BYLO KAPITALISTYCZNYCH WYZYSKIWACZY
      • Gość: gnfgjft z socjalizmem jesli juz to kojazy mi sie wyglad IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 23.04.05, 14:53
        z socjalizmem jesli juz to kojazy mi sie wyglad tych wszystkich hipermarketow - wielkie hale, wszystko w promieniu kilometra zalane asfaltem... chcesz miec taki widok z okna? srodek dzielnicy to nie jest miejsce na takie molochy
        • Gość: filuś Re: z socjalizmem jesli juz to kojazy mi sie wygl IP: 217.153.221.* 23.04.05, 15:44
          A czy Ty w ogole wiesz jak będzie ten market wyglądał? Może nie będzie miał
          takiego koszmarnego wyglądu. Może to będzie Centrum Handlowe z galeria handlową
          i marketem. A nawet gdyby miał być zwykłym blaszakiem to przy Lidlach i
          Biedronkach wyglada dużo ładniej.
          • maruda.r Tendencje 24.04.05, 21:35
            Gość portalu: filuś napisał(a):

> A czy Ty w ogole wiesz jak będzie ten market wyglądał? Może nie będzie miał
            > takiego koszmarnego wyglądu. Może to będzie Centrum Handlowe z galeria handlową
            >
            > i marketem. A nawet gdyby miał być zwykłym blaszakiem to przy Lidlach i
            > Biedronkach wyglada dużo ładniej.

Tendencje szybkiego umierania centrów handlowych w skupiskach miejskich są znane
            od lat. Potencjalny właściciel też chyba o tym wie.

Ponadto organizacja ruchu Armii Krajowej od Łostowickiej w kierunku centrum
            należy do "najciekawszych" koncepcji komunikacyjnych w Europie. Więc Tesco czeka
            chyba los większego sklepu osiedlowego, tym bardziej, że ta sieć sklepów raczej
            urzęduje w hiperblaszakach.

Nie licz zatem na zbyt wiele.

• Gość: Juhas Re: Będzie nowy hipermarket w Gdańsku IP: *.netday.pl / 62.233.148.* 23.04.05, 18:59
      Masz rację facetowi Bublowi coś się pop.... W latach 80- ... no poprostu
      dostałem zajadów. Tylko przy tak durnych gospodarzach jak ci "nasi" misie
      puszyści z dużymi kieszeniami na fanty, jest coś takiego możliwe.Budowanie
      molochów w środku miasta.A ten rozwój handlu to niech sobie wsadzą w ... i
      zabiorą razem z tym bezrobociem które generują i jałmużną którą nazywają
      zarobkami (swoich) pracowników.
      • Gość: Andy_chełm Bzdury piszesz i mało wiesz IP: 217.153.221.* 23.04.05, 19:32
        Napewno lepsze Tesco niz kolejne dzikie śmietnisko. Pamietam jak w latach 80-
        tych chciano postawić tam tzw Megasam, co się odwlecze to nie uciecze. Mam
        nadzieję, że ukrucone zostana tą drogą praktyki pazernych tzw kupców z pasażu
        chełmskiego, którzy zdzieraja z klientów aż wstyd.
        • Gość: miki Re: Bzdury piszesz i mało wiesz IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.05, 20:57
          Zdzieraja i placa grosze swoim pracownikom.Czesto nie placa ubezpieczenia.Pare
          dni temu bylem naprawde zszokowany,widzac kelnerke,ktora w pelni slowa tego
          znaczeniu biegala aby obsluzyc gosci przy 12 stolikach.Sama.Bez najmniejszej
          pomocy.Jadlem obiad,czytalem gazete(a wlasciwie udawalem poniewaz bylem w szoku
          spowodowanym tym widokiem.)a dziewczyna biegala.Widziala to rowniez wlascicielka
          lokalu i nie ruszyla nawet palce.Rozmawiala z kolezanka o btdurach.Aby zabic
          czas.Kelnerka biega za 450 zl miesiecznie.Wydaje sie ze przy tej pracy meka w
          supermarkecie,nawet "biedronce" to luksus.
    • Gość: Ya_rek Re: Będzie nowy hipermarket w Gdańsku IP: *.chello.pl 24.04.05, 14:26
      nie mam nic przeciwko, byleby pracownik był traktowany z godnością i jego wynagrodzenie nie było stawką głodową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka