Dodaj do ulubionych

Sondaż, zburzył spokój PO

IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 25.04.05, 21:37
szkoda, że mamy w polsce takie czasy, że można bezkarnie pisać nieprawdę.
nikt nie neguje obecności marka biernackiego na pierwszym miejscu, jest ono
zasłużone. nie przypominam sobie zgłoszeń poselskich pana struka czy prof.
synaka - jestem pewien, że jest dla nich miejsce na listach PO. a jana kulasa
proponowałbym zapytać, którą w kolejności była platforma, kiedy rozwazał
start w wyborach i o jakiej liście myślał najpierw. proponuję również
napisać, ile kosztowałyby budżety gmin wybory nowych prezydentów czy
burmistrzów, kiedy 'starzy' zostaliby posłami... i tak dalej... i na koniec
uwaga - szkoda, ze o politycznych sprawach nie pisze red. sandecki. smutne
dla gazety, którą cenię jest to, że po głosie i dzienniku red. katka nie ma
już gdzie odejść.
Obserwuj wątek
    • Gość: howk Sondaż, zburzył spokój PO IP: 213.17.252.* 25.04.05, 21:41
      lista donalda... dobre :>
      • Gość: józek ale beznadziejny tekst -poziom wybiórczej żenujący IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.05, 21:57
        coraz bardziej. a do wyborow jeszcze daleko...
        • Gość: aligator24 Re: ale beznadziejny tekst -poziom wybiórczej żen IP: 213.17.252.* 25.04.05, 22:10
          to prawda czasami bywa żenująca :-/

znam tych ludzi z otoczenia tuska, oni sa dziwni.
          polowa z nich uwaza sie za poslow i sa bardzo zarozumiali
          zepsuta mlodziez, a nie mlode wilki
      • Gość: porta_lu Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 18:13
        A czy nie sądzicie, że p. Katka ma zadanie - "wbijać klin" i mieszać...
        Nieważne więc co pisze i od kogo wie - ważne, że spełnił zadanie !
        (Ciekawe, czy to wydrukują ?)
    • Gość: tomek Polityczne sępy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:08
      Dziwie się, że tak szanowanego polityka jakim jest Marek Biernacki probuje sie
      zepchnąć na bok... a do 1 miejsca wszyscy chca sie dorwac. niektorzy zachowuja
      sie tak, jakby z 2 miejsca już wyczuwali swoją porażkę. Ludzie - weźcie się
      lepiej do roboty, a nie już dzielicie stołki. Ostatnio w TV tylko PiS,
      Kaczyński, PiS, Kaczyński...
      • Gość: Stefano Re: Polityczne sępy... IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 26.04.05, 07:13
        Głosujcie na PO..... to za 4 lata za pozwolenie oddychania powietrzem będziecie
        płacić....... a w rządzie będzie tylko postkomuna i współcześni
        nam "złodzieje"...
    • Gość: Wybiorcza-fan Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.mlyniec.gda.pl 25.04.05, 22:14
      Hahahahahahaha... nie, no usmialem sie. Od kiedy Wyborcza tak zorientowana w
      sprawach Platformy? Chyba ma tam jakas swoja wtyke, bo redaktor Katka o zadnej
      innej partii ostatnio nie pisze, tylko o PO.... a sekrety nam takie zdradza, ze
      ho ho! Chyba Katce sam Kozlowski donosi... :D
    • Gość: szczyp burdel w tej plaformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:22
      w Slupsku rozwiazali drugie, kolo teraz TKM bez przeszkod beda uprawiac Kleina,
      Kaminski, Matuska i reszta, juz nie ma kto patrzec na rece karierowiczom.
      Kozlowski z Liskiem zrobili sad kapturowy, w tej partii nikt nie pyta Cie o
      zdanie. nie jestes karierowiczem, walczysz z TKM to jestes zly i wyp....
    • Gość: Mucha Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:34
      Młode wilki Tuska i on sam nie zdaja sobie sprawy, ze eliminowanie znanych,
      cenionych, majacych duże poparcie w elektoracie ludzi, kompromituje PO jako
      partie. Brak miejsca na liście dla szefa klubu PO w sejmiku jest kuriozalne,
      tym bardziej, iz na liscie znależli sie mierni urzednicy i niewiele znani
      nauczyciele czy np. szeregowy pracownik Dziennika Bałtyckiego. Czar Tiuska i
      Biernackiego może nie wystarczyć. Czs na opamiętanie
      • Gość: pamiętliwy Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.04.05, 22:39
        A Kulas siedzi i wypisuje komentarze na forum! buhahahahahah "Pora na
        opamietanie", "szanowani ludzie w stylu szefa kilubu PO" hehehhe AWS OUT!
        • Gość: Angie Katka ciągle o Ku tasie i Słomiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:48
          chyba dostaje kasę o tych panów którym zablokowali msca na liście. "Pamiętliwy"
          masz chyba rację Ku tas ciągle siedzi i pisze na forum, jeśli to AWS to niech
          wyp.......
    • Gość: PiS Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.04.05, 22:36
      Panie red. Katka! W imieniu loklanych struktur PiS dziękuję za pomoc w
      mixowaniu platformersów!
    • Gość: Maxx Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.05, 23:07
      potraktowalbym ten tekst jako taka mala dywersje na rzecz PD. Tonacy brzytwy
      sie chwyta - PD balansuje na poziomie pojedynczych procentow - w koncu chca sie
      pokazac jako partia "ludzi rozumnych" - no to dawaj - najpierw dorobic gebe
      platformie. A potem glupi Frasyniuk bedzie sie szczerzyl w TV i komentowal
      prowadzenie PiS w sadazach.
    • Gość: Umberto D. W końcu ktoś napisał prawdę o pomorskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 06:41
      Listy są tak skonstruoowane, by wyeliminować z życia politycznego skrzydło
      konserwatywne w PO. Synak, Słomimiński, Kulas to ludzie, którzy nie chcą mieć
      nic wspólnego ze "stołkowymi wilczkami". Żeby to zrozumieć wystarczy popatrzeć
      na to kim Donald Tusk postanowił oprzeć budowanie swojego zaplecza na Pomorzu.
      Najlepszym przykładem obrazującym etykę szefa PO jest jego plenipotent Sławomir
      Nowak. Został on "na przeczekanie" ulokowany na posadzie viceprezesa Radia
      Gdańsk, przez.... Donalda Tuska - nomen omen latami trąbiącego o konieczności
      odpolitycznienia mediów. Kolejny człowiek Tuska to Krzysztof Lisek, o którym
      zapewne usłyszycie w kontekście umów zawieranych na rozprowadzanie kart Euro 26
      przez bank, w którym funkcję prezesa sprawował inny człowiek Tuska - Jan
      Krzysztof Bielecki. A kto jest najbliszym asystentem szefa PO? Nie kto inny jak
      były asystent SLD-owskiego wojewody - . Kolejny człowiek reprezentujący układ
      Donalda Tuska na Pomorzu, to Agnieszka Pomaska, w wyborach samorządowych
      umieszczona na drugim, gwarantującym jej wejście do rady Miasta GDańska,
      miejscu. Mimo sprzeciwu członków Platformy, którzy mieli nieporównywalnie
      większe zasługi w budowaniu partii, szef PO zdecydował tak jak chciał. W
      kontekście zapowiadającej się przegranej PO w wyborach paralamentarnych i na
      szczęście nas wszystkich porażki Tuska w wyb orach prezydenckich, proponuję
      zainteresowanym przyglądać się jak systematycznie będzie pomniejszana rola
      Rokity w PO. Taka sobie "demokracja centralnie planowana".
      • Gość: czeslaw Ale bzdury... IP: *.makor.pl / *.makor.pl 26.04.05, 14:32
        Przeciwko Synakowi nic specjalnego nie mam, ale twierdzic ze to postac nie
        nastawiona na kariere itp to jest duze naduzycie. Synak był w dawnych latach
        dzialaczem PZPRowskim na UG, mowiac oglednie, nie zawsze dobrze pamietanym
        przez wspólpracownuków i studentów. Nawrocił sie, zmienil - ok. Ale jak czytam
        takie proste przeciwstawienie kto jest dobry a kto zły, to smiech mnie bierze...
        • Gość: Czeslaw Re: Ale bzdury... IP: *.makor.pl / *.makor.pl 26.04.05, 14:38
          I jeszcze druga postac - Kulas. Dzieki Bogu ze tego wyzeracza wszelkich list,
          niestrudzonego interpelacjatora (bodaj najwiecej interpelacji w poprzednim
          sejmie zglosił - ale nikt oprocz niego sie tym oczywiscie nie interesowal),
          mistrza kamuflażu - nie ma na listach. To buduje moje do nich zaufanie.
        • Gość: Sprawiedliwy Słowo kariera nie ma pejoratywnego zanaczenia..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:21
          Kazdy chce lub powinien myslec o swojej karierze. Jeżeli tego nie robi to brak
          mu ambicji. Poza tym Wszyscy kandydaci na listach chca robic kariere, bo
          inaczej by sie naliscie nie znalezli. Problem w tym, iz do Sejmu powinni
          kandydowac ludzie którzy czegoś dokonali. Stawianie na młodych tylko dlatego,że
          sa młodzi nie ma po prostu sensu.
        • leszek.sopot Czesiu az sie zaplul 27.04.05, 09:14
          Gość portalu: czeslaw napisał(a):

> Przeciwko Synakowi nic specjalnego nie mam, ale twierdzic ze to postac nie
          > nastawiona na kariere itp to jest duze naduzycie. Synak był w dawnych latach
          > dzialaczem PZPRowskim na UG, mowiac oglednie, nie zawsze dobrze pamietanym
          > przez wspólpracownuków i studentów. Nawrocił sie, zmienil - ok. Ale jak
          czytam takie proste przeciwstawienie kto jest dobry a kto zły, to smiech mnie
          bierze...

Czesiu czy tobie slinka z tego zaplucia kapala na klawiature jak to pisales? Co
          ty wiesz o Synaku, czy kiedykolwiek rozmawiales z tym czlowiekiem, czy wiesz
          dlaczego i kto go wysunal a pozniej lansowal na prorektora ds. studenckich w
          stanie wojennym? To byl podziemny NZS na UG - zrobil to tak skutecznie, ze
          Synak zostal prorektorem, a rektorem prof. Karol Taylor. Jesli nie wiesz
          dlaczego taka decyzje NZS podjal to popytaj sie ludzi - byle nie klamczuszkow
          Liska badz Nowaka (zreszta chodzili chyba wowczas do przedszkola) bo to ci sa
          specami od kombinatorstwa i napuszczania jednych na drugich. Byc moze Czesiu
          jestes jednym z tych przydupasow Tuska, ktorzy wiedza, ze tylko w stadzie
          mlodych wilkow warujacych wokol lidera jestescie w stanie odsunac
          wewnatrzstadna konkurencje?
          • Gość: Czeslaw Re: Czesiu jest cool :) IP: *.makor.pl / *.makor.pl 27.04.05, 10:20
            Nie zaplulem sie bynajmniej, nie jestem juz taki młody ani tym bardziej
            wilkiem - nawet Synakowi. Ten gosc był w PZPR i to jest fakt - i nie zapisał
            sie tam by tamte struktury rozwalac. taka droge obral, potem sie zmienił - miał
            prawo i ja nie mam nic specjalnego przeciwko niemu. Jedynie to chcialem
            zauwazyc, ze takie gadanie ze mlodzi to ida po trupach a starzy (Synaki, Kulasy
            itp) to sa wspaniali ideowcy co to swoje korzysci mają za nic - jest bardzo
            nieuczciwe.

Kazdy ma prawo robic kariere. Nikt nie bedzie niczego robił wylacznie dla idei
            (bo nie moze - ma rozdizne ktora musi utrzymac) i z tego nie nalezy robuic
            zarzutów.
            • leszek.sopot OK 27.04.05, 10:36
              Jednak warto pamietac o tym, ze gdyby mu chodzilo tylko o kariere, to po
              zdymisjonowaniu przez ministerstwo rektora Taylora w 1985 roku Synak robilby
              wszystko by dalej prorektorem byc. Tak jednak nie bylo on, jak i pozostali dwaj
              prorektorzy, podali sie do dymisji. Moze zainteresuje ciebie takze to, ze
              wowczas w partii nie byl, a byl to czas kiedy wydawalo sie juz, ze walka z
              komuna bedzie trwala i trwala..., i ludziom juz rece opadaly i walczyc juz nie
              chcieli.
              Moze warto tez pamietac o tym, ze wowczas wierzono w to, przynajmniej wieksza
              czesc opozycji, ze solidarnosc jest "o cos" a nie "przeciw komus", ze nie wazne
              jest czy ktos wczesniej byl w partii czy nie, ale wazne jest, ze zachowuje sie
              w sposob uczciwy i staje po stronie tych, ktorzy chca walczyc o demokracje.
              Dzis ja tego charakterystycznego rysu solidarnoisci w PO nie widze. PO, jak i
              PiS sa partiami wodzowskimi, centralnie sterowanymi, w ktorych prym wodza ci,
              ktorzy sa najblizej i w najlepszych stosunkach z liderami.
    • Gość: szpieg Faktycznie żle jest w PO skoro raz nazywa się ... IP: *.com / *.gdynia.mm.pl 26.04.05, 08:50
      ....."pamiętliwy" a raz niby "PIS" Coś widzę,że nerwy Wam Platfusi puszczają i dobrze taki los Wasz - ściemniać i wygryzać się . Największą beką jest fakt,że sam Donald Tusk tak został zmianipulowany,że nie ma pojęcia co dzieje się jego niby własnej pratii bo kto to teraz wie czyja jest to partia . Rada dla PO - szanujcie przeciwników bo jak to kiedyś ktoś mądry powiedział "trzeba uważać na przyjeciół bo z wrogami sobie poradzimy " - Was to własnie zniszcyło !!!!
    • Gość: Damian Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.softel.elblag.pl 26.04.05, 08:54
      Nie podzielam Twojego zdania na temat redaktora Sandeckiego, który moim zdaniem
      nie jest kompetentny i obiektywny. Zakaz startu w wyborach wójtów, burmistrzów
      itd. to idea piękna, choć nie do końca mądra. Na koniec taka uwaga:
      przedterminowe wybory np. wójta nie obciążają budżetu gminy. Proponuję trochę
      się poduczyć i może wtedy red. Sandecki okaże się zwykłym dziennikarzyną a nie
      fachowcem.
    • Gość: waluś Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 09:24
      Społeczeństwo czeka na porozumienie i zjednoczenie prawicy, a tu takie
      małostkowe, by nie powiedzieć szczeniackie przepychanki... Co mówi stare
      polskie przysłowie? "Gdzie dwóch się kłóci..."

• Gość: Artur Karieriwicze którzy nic nie zrobili IP: *.umwp.pl / *.crowley.pl 26.04.05, 10:49
      Kibicując PO obserwuję działania tej partii na Pomorzu i strach mnie ogarnia.
      Rzecz nie w tym, że młodzi wycinają starych ale w tym, że młodzi którzy jeszcze
      niczego w życiu nie dokonali są faworyzowani. Ciekawi mnie czy w pomorskie PO
      powtórzy wynik z wyborów do europarlamentu i zdobędzie 38 % głosów. Czy
      te "młode wilczki" zapewnią PO na Kaszubach ponad 40% poparcia tak jak to
      zrobił w 2004 r. Synak - dziś wycięty? Jaki mają struktury, kontakty i pomysły
      żeby dotrzeć do wyborców np. z Władysławowa, Żukowa, Sierakowic czy
      Kościerzyny?
    • Gość: wyborca Nie wierze Tuskowi bo... IP: 80.50.42.* 26.04.05, 12:33
      ... to "choragiewka"
      • makary21 kandydaci 26.04.05, 12:40
        Apeluje jeszcze raz.
        pokazcie co kandydaci zrobili.
        Mieszkam w trojmiescie. I Nowak ja to znam jedynie z tego powodu ze kiedys
        widzialem w telewizji. A jakies jego poglady (poza mowieniem na okolo)
        osigniecuia (poza tym ze byl zwiazany z radiem gdansk i nie jako dziennikarz)
        nie sa mi znane.
        z pozostałymi osobami na liscie jest podobnie. Czesci nie znam wogole czesc jak
        Pan Rybicki przeija mi sie jako przez mysl, ale cos konkretnego pozytwnego
        powiedziec top nie.
        Zastanawiam sie wiec czy to ja tak malo interesuje sie polityka regionalna czy
        tez sa to osoby, ktorych dzialania sa malo znane gdyz sa poprostu male
    • Gość: Bieniu Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:55
    • Gość: Bieniu Re: Sondaż, zburzył spokój PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:24
      Mam wrażenie, że red. Katka próbuje udowodnić jakąś z góry założoną tezę
      (zapewne przedstawioną mu przez "jednego z działaczy"). Nie wiem, co
      rzeczywiście dzieje się w PO. Na pewno coś poszło nie po myśli "jednego z
      działaczy". Widzę natomiast, że artykuły red. Katki są miejscami mocno
      naciągane, a ich jedynym celem jest zrobienie "smrodku". Jak można pisać, że
      Marek Biernacki jest niechciany na liście Gdyńsko-Słupskiej skoro z
      poprzedniego artykułu wynika, że jest na pierwszym miejscu na tejże liście.
      Warto też zapytać np. prof. Synaka i innych czy chcieliby kandydować. Jakoś nie
      znalazłem niczego takiego...
      Za każdym razem autor cytuje anonima. Mam wrażenie,że anonim jest zawsze ten
      sam. Niech więc ujawni red. Katka, skąd (od kogo) posiada tak "fascynującą"
      wiedze. Wtedy dopiero może być ciekawie.
      Zwykła rzetelność dziennikarska nakazuje aby przedstawić też opinię drugiej
      strony...Jakoś nie zauważyłem.
      W ogóle mam wrażenie, że przy tych artykułach red. Katka wyżył się twórczo...
      Tylko po co?
    • Gość: leon KLD znów odżywa, mam nadzieję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 16:40
      ze skonczy tak jak w 1993 !!!!1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka