Dodaj do ulubionych

Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście!

17.07.02, 19:59
Pozostają mi tylko funkcje sekretarskie (z braku wiedzy). Niemniej jednak
pozdrawiam. Może spróbuję tak: ile pamiętacie tytułów militarnych i
paramilitarnych w muzyce od Amadeusza do Zappy? I dalej jeszcze... Można
uwzględniać też dystynkcje (np. sierżanta Pieprza).
Obserwuj wątek
    • iwa.ja Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 09:56
      Podnoszę na wszelki wypadek. Hej, jest tam kto?!!!!
      • saluto Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 10:21
        Chabry z poligonu
        za mundurem panny sznurem
        pocisk miłości
        nie wiem jak się pisze habry

:)))
        • iwa.ja Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 10:25
          :)))))))))))))
          Chabry
          a z zagranicznych?
          (kurcze, zapomniałam, że istniało coś takiego jak festiwal w Kołobrzegu,
          przecież to kopalnia militarnych tytułów - zakazuję!!!)
          • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 10:36
            Oj, oj watek jest w trzynastym pokoleniu - oby to nie bylo pechowe.

A z militariow, to przypominaja sie od razu Trubadurzy z "Przyjedz mamo na
            przysiege" a i Czerwone Gitary udzielaly sie wojskowo-partyzancko.

Z angielsko jezycznych pamietam np. "Corporal Clegg" i "The Gunners Dream" -
            czyje to?
            • saluto Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 10:43
              Pynk Floyd
              • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 11:00
                saluto napisał:

> Pynk Floyd - zgadzo sie,

Piosenka pod tytulem "Just The Way it Is, Baby" - jest to ich jedyny kawalek,
                ktory czasem slyszy sie w radiu (rok chyba 1990) - kto to?
                • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 11:44
                  Chyba sie towarzystwo zniechecilo, bo laduuuuuuje sie to forum dzisiaj i laduje.
                  Pewnie jaki remont znow robio.

Na wypadek, ze sie przyspieszy zadam pytanie z klasyki, moze IWA sie ozywi.
                  Prosze podac przebieg pierwszej trasy koncertowej Mozarta po Europie.

I jszcze male pytanko z tzw. grup jednego przeboju (juz chyba kiedy bylo) -
                  czyj jest utwor "All the Young Dudes" (tworca nie byl czlonek grupy)?
                  • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 11:49
                    Powalcze jeszcze chwile sam i zapytam sie tez, co dzieje sie z Zoppoterem?
                    Zniknal bez sladu nie odmeldowujac sie - to nie w jego stylu. A Cze tez cos
                    wcielo - on juz przeciez byl na ulrlopie.
                  • gatto2pl Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 12:46

>
                    > I jszcze male pytanko z tzw. grup jednego przeboju (juz chyba kiedy bylo) -
                    > czyj jest utwor "All the Young Dudes" (tworca nie byl czlonek grupy)?z/teks
                    David Bowie?
                    • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 12:59
                      gatto2pl napisała:

>
                      > >
                      > > I jszcze male pytanko z tzw. grup jednego przeboju (juz chyba kiedy bylo)
                      > -
                      > > czyj jest utwor "All the Young Dudes" (tworca nie byl czlonek grupy)?z/tek
                      > s
                      > David Bowie?

David Bowie zgadza sie - a kto utwor wyspiewal?
                      • gatto2pl Re: all the dudes........ 18.07.02, 14:59
                        ja.nusz napisał:

>
                        > David Bowie zgadza sie - a kto utwor wyspiewal?

mott the hoople

...to zadna zabawa jak co i raz wykopuje...
                        od ponad godziny proboje wejsc..zbrodnia!!!
                        gatto2pl
                  • gatto2pl Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 13:01
                    ja.nusz napisał:

> Na wypadek, ze sie przyspieszy zadam pytanie z klasyki, moze IWA sie ozywi.
                    > Prosze podac przebieg pierwszej trasy koncertowej Mozarta po Europie.
                    >
                    jezeli chodzi o 3 letnie tourìnee to opuscil Salzburg 1763 aby wrocic w 1766;
                    poprzez Monahium, Frankfurt, Koblencje, Bonn;Kolonia,Bruksela, Paryz ( z
                    Werasalem oczywiscie), Calais, Dover, Londyn, Canterbury, Haga ...
                    Ciao
                    gatto2pl
                    • ja.nusz Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 13:26
                      gatto2pl napisała:

> ja.nusz napisał:
                      >
                      > > Na wypadek, ze sie przyspieszy zadam pytanie z klasyki, moze IWA sie ozywi
                      > .
                      > > Prosze podac przebieg pierwszej trasy koncertowej Mozarta po Europie.
                      > >
                      > jezeli chodzi o 3 letnie tourìnee to opuscil Salzburg 1763 aby wrocic w
                      > 1766;
                      > poprzez Monahium, Frankfurt, Koblencje, Bonn;Kolonia,Bruksela, Paryz ( z
                      > Werasalem oczywiscie), Calais, Dover, Londyn, Canterbury, Haga ...
                      > Ciao
                      > gatto2pl

Suuuuuuuper! A w jakim towarzystwie podrozowal? - pytanie raczej retoryczne
                      • gatto2pl Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 13:40
                        ja.nusz napisał:

> Suuuuuuuper! A w jakim towarzystwie podrozowal? - pytanie raczej retoryczne
                        mama i tata :-))))
                        gatto2pl
    • gatto2pl Re: Kolejny obrót Zappy. I Cze, oczywiście! 18.07.02, 12:35
      iwa.ja napisała:

> Pozostają mi tylko funkcje sekretarskie (z braku wiedzy). Niemniej jednak
      > pozdrawiam. Może spróbuję tak: ile pamiętacie tytułów militarnych i
      > paramilitarnych w muzyce od Amadeusza do Zappy? I dalej jeszcze... Można
      > uwzględniać też dystynkcje (np. sierżanta Pieprza).

Klasyczna to : chopin _ etiuda rewolucyjna,F.J.Haydn Symfonia n 100 Wosjkowa
      D.Szostakowicz Symf.N 7 "leningradzka"; F.J.Strauss- Marsz Radeckiego";
      I.Strawinski " historia jednego zolnierza"P.Czajkowski "marsz militarny";
      G.Verdi Marsz triumfalny z Aidy;...
      pop/rock/blues: "Russians - sting; J.Hendrix "1983"; Games without frontieres -
      petr Gabriel; Maters of war - B.Dylan; " Give peace a chance"
      J.Lennon; "goodnight saigon" Billy Joel; "Born in USA" B.Springteen; The
      unknown soldier - The Doors;a co o popularnej w czasie II WS "Lilly Marlene" ?
      a polskie " zakazane piosenki"????
      Cz.Gitary - Bialy krzyz...--polskich piosenek jest ogrom!!!!
      Ciao
      gatto2pl
      • saluto Militaria 18.07.02, 13:24
        taka scena
        lecą śmigłowce do boju (oczywiście dzielni amerykanscy chłopcy )z
        przyczepionych głośników leci muzyka klasyczna
        ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta
        co to za utwór i z jakiego filmu jest scena ?
        • gatto2pl Re: Militaria 18.07.02, 13:29
          saluto napisał:

> taka scena
          > lecą śmigłowce do boju (oczywiście dzielni amerykanscy chłopcy )z
          > przyczepionych głośników leci muzyka klasyczna
          > ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta
          > co to za utwór i z jakiego filmu jest scena ?

Apocaliopse now F F Coppola
          • gatto2pl Re: Militaria 18.07.02, 13:38
            gatto2pl napisała:

> Apocaliopse now F F Coppola

zwialo mi ..muzyka R Wagner Walkiria.. a potem znowu dluuuuugie logowanie
            gatto2pl
        • ja.nusz Re: Militaria 18.07.02, 13:30
          saluto napisał:

> taka scena
          > lecą śmigłowce do boju (oczywiście dzielni amerykanscy chłopcy )z
          > przyczepionych głośników leci muzyka klasyczna
          > ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta
          > co to za utwór i z jakiego filmu jest scena ?

To chyba bedzie "Apokalypse Now" a utworu nie kojarze, moze V Beethovena?
          A w jakim filmie leciala muzyka z glosnikow zainstalowanych na czolgu? Dla
          ulatwienia dodam, ze czolg nie nazywal sie RUDY.
          • ja.nusz Re: Militaria 18.07.02, 13:31
            Cholera, znow sie spoznilem
            • saluto Re: Militaria 18.07.02, 13:38
              to nie był Beethoven to coś z walkirią chyba
              to o czołgu
              Złoto dla zuchwałych
              • cze67 Re: Militaria 18.07.02, 14:57
                A In The Army Now spiewane m.in. przez Status Qvo?
                Witam, przepraszam, ze tak pozno,ale coz, praca. Iwie dziekuje, iz umiescila
                mnie w tytule watku. Moj nick nie bedzie juz zapomniany. Nie kryje, ze
                spodziewalem sie tego, hi, hi, hi, jak mowi nieodzalowany zoppoter...
                • cze67 Znowu Beatlesi 18.07.02, 15:06
                  Zadam pytanie z poprzedniej edycji - na jakiej plycie Beatlesow stosunek
                  utworow Lennona do Maccartneya wynosi cztery do jednego. I nie jest to plyta
                  Past Masters 1....
                • saluto Re: Militaria 18.07.02, 15:09
                  a co się stało Zoppotterowi ?
                  • cze67 Re: Militaria 18.07.02, 15:14
                    Mam nadzieje, ze nic. Pisze nieodzalowany, bo zaluje, ze go nie ma na forum...
                    • saluto Re: Militaria 18.07.02, 15:27
                      no to dobrze
                      • ja.nusz Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 00:16
                        Zegnam na dzisiaj wszystkich muzycznych watkowcow, bo przyszlo mi po nocy
                        wyjachac w ynteresach.

Na dzien dzisiejszy proponuje, coby wszyscy uczestnicy tej tutejszej imprezy
                        wypisali 5 (five) swoich ulubionych z branzy rock / pop. Jak wroce jutro
                        wieczorem bedzie co czytac (mam nadzieje) i dorzuce swoj ranking.
                        Milych zmagan,
                        Ja.nusz
                        • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 09:42
                          1. The Beach Boys
                          2. Gorky's Zygotic Mynci
                          3. The Beatles

tylko 3 bo tutaj jestem pewien
                          reszty jes dużo
                          mam pomysł moze wspólnie zredagujemy malutką listę każdy będzie dodawał swoje
                          typy do poszczegolnych literek alfabetu
                          fajny pomysł ?
                          • saluto Jarmusch 19.07.02, 10:56
                            kto wymieni muzyków którzy pojawili sie w filmach Jarmuscha
                            • saluto Samotność 19.07.02, 11:39
                              co jest dopiero piątek
                              nikogo nima ?
                              • cze67 Re: Samotnos´c´ 19.07.02, 14:24
                                Samotnosc jest straszna, to prawda, ja czasem jej doswiadczam po 17. A tak w
                                ogole to dzisiaj nie moglem wczesniej, dopiero teraz. Nadrabiam zaleglosci:
                                1. The Beatles/Genesis
                                2. Marillion (z Fishem)
                                3. King Crimson
                            • cze67 Re: Jarmusch 19.07.02, 14:21
                              Pamietam Toma Waitsa i tego zakreconego saksofoniste, jak mu tam - John Lurie?
                              • cze67 A hard... 19.07.02, 14:42
                                Odpowiedz na pytanie na ktore nikt nie odpowiedzial brzmi-plyta na ktorej
                                stosunek utworow Lennona do McCartneya wynosi 4do 1 to A Hard Days Night.
                                Lennon napisal na nia 11 a Maccartney 3 utwory.
                                • lordjohnjohns Re: A hard... 19.07.02, 14:50
                                  Własnie to ciekawe - w 1964r widać,że Beatelsi to przede wszystkim grupa
                                  Lennona. Po 1965r (właściwie Revolver) McCartney coraz dominuje cały "musical
                                  direction" zespołu. Sam Lennon kiedyś przyznał,że po LSD coraz trudniej i
                                  rzadziej pisał...
                                  Pozdrawaim
                                  • cze67 Re: A hard... 19.07.02, 14:54
                                    lordjohnjohns napisa?:

> W?asnie to ciekawe - w 1964r widac´,z˙e Beatelsi to przede wszystkim grupa
                                    > Lennona. Po 1965r (w?as´ciwie Revolver) McCartney coraz dominuje ca?y
                                    "musical
                                    > direction" zespo?u. Sam Lennon kiedys´ przyzna?,z˙e po LSD coraz trudniej i
                                    > rzadziej pisa?...
                                    > Pozdrawaim
                                    Witaj lordzie, rzadziej, ale za to jakie utwory!!! Strawberry, Walrus,
                                    Prudencja, Come Together nie schodzil ponizej pewnego poziomu. A Paul (nie
                                    odbierajac mu swietnosci, no bo przeciez np. Hey Jude) nieco cieniowal, vide
                                    You Mother Should Know, Maxwells Silver Hammer...
                                    • lordjohnjohns Re: A hard... 19.07.02, 15:05
                                      cze67 napisał:

> Witaj lordzie, rzadziej, ale za to jakie utwory!!! Strawberry, Walrus,
                                      > Prudencja, Come Together nie schodzil ponizej pewnego poziomu. A Paul (nie
                                      > odbierajac mu swietnosci, no bo przeciez np. Hey Jude) nieco cieniowal, vide
                                      > You Mother Should Know, Maxwells Silver Hammer...
                                      No to fakt! George Martin mocno kibicował Paul'a, aż w końcu sam Paul tracił
                                      nieco samokrytykę... :)
                                  • saluto Re: A hard... 19.07.02, 14:59
                                    taaa pieprz jest właściwie dziełem Paula który jako ostatni wziął LSD chyba
                                    żeby nie okazać się lalusiem
                                    Lennon był pewnie na innej planecie i podobno miał kłopoty z komunikacją między
                                    światami
                                    co dowodzi że zarzywasz przegrywasz :))))))))))))))
                              • saluto Re: Jarmusch 19.07.02, 14:45
                                tak Lurie z Loungue Lizards
                                Waits
                                Lou Reed
                                Madonna
                                • cze67 Re: Jarmusch 19.07.02, 14:48
                                  Saluto, nie uciekles jeszcze z tego opuszczonego przez Boga, a przede wszystkim
                                  ludzi watku? W ogole Trojmiasto dzisiaj jakies slabe jest, wszyscy na
                                  weekendzie, czy co?
                                  Jaka grupa nagrala trzyplytowy album (winylowy) i sprzedawala go w cenie jedenj
                                  plyty?
                                  • saluto Re: Jarmusch 19.07.02, 14:53
                                    ano nie uciekłem ale przez tydzień będe nieczynny

vinyle kurcze gdzieś o tym ostatnio czytałem
                                    jakaś podpowiedź
                                    • cze67 Re: Jarmusch 19.07.02, 14:58
                                      saluto napisa?:

> ano nie uciek?em ale przez tydzien´ be˛de nieczynny
                                      >
                                      > vinyle kurcze gdzies´ o tym ostatnio czyta?em
                                      > jakas´ podpowiedz´

Przez tydzien? To strasze!!!
                                      Tzw. punk rock - podpowiedz
                                      • lordjohnjohns Re: Jarmusch 19.07.02, 15:07
                                        Sandanista - The Clash?
                          • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 14:57
                            Trudne pytanie. Moje 'stałe' to Wielka Piątka na B: Barrett,Beach Boys,
                            Beatles, Beefheart, Byrds. Ale to po latach 60-ych też jest mnówstwo :)..
                            • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:04
                              a ja myślałem że już nikt nie kocha Beach Boys :)
                              • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:10
                                Sandinista to byl rzeczywiscie. Beach Boysow ja tez lubie. A wiesz, ze ukazala
                                sie skladanka Beach Boysow by Brian Wilson?
                                • cze67 In The Army 19.07.02, 15:20
                                  Do watku wojskowego dodam jeszcze dwa polskie zespoly - Armie i Dezertera
                                • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:20
                                  serio lubisz
                                  myślałem ze moje posty na temat Beach Boys traktowane są z życzliwym
                                  przymróżeniem oka
                                  • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:24
                                    Naprawde? Uwazam Good Vibration za jeden z pieciu najwazniejszych utworow w
                                    historii, zawsze gdy go slucham mam dreszcze. A God Only Knows (tak to sie
                                    nazywalo?)? Pychota
                                    • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:34
                                      good vibration nazywane pocket symphony
                                      god only knows w mono brzmi pięknie
                                      bardzo się cieszę
                                      • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:37
                                        saluto napisa?:

> good vibration nazywane pocket symphony
                                        > god only knows w mono brzmi pie˛knie

A w stereo nie?
                                    • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:38
                                      Mam pytanie/ prosba. (Moze juz bylo - sorry) Jakie plyty uwazacie za najlepsze
                                      polskie plyty z wszech czasow. Kiedys widzialem ranking krytykow...i na
                                      pierwszym miejscu byla pierwsza plyta Brygada Kryzys. Pytam bo slabo sie znam
                                      na polskiej muzyce i jestem bardzo ciekaw.. Grechuta? Klaus Mittfoch? Skaldow?
                                      Aha - do watku wojskowej dodam Kate Bush "Army Dreamers" Wspanialy tekst!
                                      • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:44
                                        Ja na pierwszych miejscach (bez gradacji) stawiam Legende - Armii, Nowa
                                        Aleksandria - Siekiery, Skaldow lubie, ale nie potrafie wskazac konkretnej
                                        plyty, chyba cos typu Greatest Hits, uwielbiam tez plyte Tymona i Trupow - Song
                                        for Genpo (bardzo mozaikowa, przerobka She So Heavy Beatlesow) i Scianki -
                                        Statek Kosmiczny (wielce psychodeliczna)... Brygady sluchalem duzo, ale obecnie
                                        mi nie lezy...

PS. Abecadlo nalezy jednak rozpoczac od Kabaretu Starszych Panow - znakomite
                                        teksty, swietna muzyka, miodzio
                                        • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:47
                                          No tak, o Mitfochu bym zapomnial, plyta znakomita bez dwoch zdan i pierwszy
                                          Janerka - Historia Podwodna takze. Dorzuce jeszcze Nowe Sytuacje Republiki. A z
                                          nowszych, niezwykle rzeczy robi Pogodno, zupelnie zakrecona kapela...
                                          • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:51
                                            Ta dziwna sprawa z zachodniej muzyki to łatwiej wymienić wilekie rzeczy niż z
                                            polskiej
                                            byłem trochę zaskoczony pytaniem :)
                                            • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:53
                                              Zachodniej muzyki jest wiecej i jest lepszej jakosci...
                                      • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:45
                                        Brygada jest OK
                                        Voo Voo Snopowiązałka
                                        wspominana przez Cze Armia z Anti Armia
                                        Janerka jest ciekawy ale słabo znam
                                        no Elektryczne gitary takie polske The Kinks ----żartowałem
                                        do Cze W mono też brzmi wspaniale ale staram się słuchać tak jak Wilson jest
                                        głuchy na jedno ucho
                                        • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:51
                                          saluto napisa?:

> do Cze W mono tez˙ brzmi wspaniale ale staram sie˛ s?uchac´ tak jak Wilson
                                          jest
                                          > g?uchy na jedno ucho

Sie tak za bardzo moze nie utazsamiaj, he? Podobno Phil Collins tez ma klopot z
                                          jednym uchem...
                                          To pytanie kiedys padlo, ale Ciebie nie bylo wowczas, wiec teraz zapytam.
                                          Jakiej genialnej zapewne plyty Beach Boys nie uslyszal swiat z powodu jednego z
                                          Beatlesow?
                                          Lord?
                                          • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:55
                                            z zaginionych to znam tylko Smile ale pewnie nie o to chodzi
                                            • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 15:57
                                              Bardzo dobrze a jaki byl wklad jednego z Beatlesow przy jej niepowstaniu?
                                              • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:01
                                                nie wiem ????????????
                                                • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:03
                                                  Wieslaw Wiess podaje w Rock Encyklopedii - gdy Wilson pracowal nad Smile
                                                  przyszedl do niego McCartney i puscil wstepna wersje Suerzanta Pieprza. Wilson
                                                  uznal, ze nie zrobi niczego bardziej genialnego i stracil zapal do pracy,
                                                  zniszczyl tez podobo czesc tasm...
                                                  • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:11
                                                    mam nauczke czytaj uważnie posty
                                                    przeczytałem "powstaniu "
                                                    czytałem oczywiście Weissa ale potraktował BB bardzo zdawkowo
                                                    co do zniszczenia
                                                    ja znam wersję że panowie nagrywali utwór Fire z ww płyty tam są odhłosy syren
                                                    i pożaru byli oczywiście na LSD ni pech chciał że w San Francisco wybuchł pożar
                                                    Brian tak się przestraszył że to jego utwór wywołał pozar że zniszczył materiał
                                                    wiem to od fana BB dzięki któremy odkryłem wspaniałą muzykę The Beach Boys
                                                  • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:23
                                                    cze67 napisał:

> Wieslaw Wiess podaje w Rock Encyklopedii - gdy Wilson pracowal nad Smile
                                                    > przyszedl do niego McCartney i puscil wstepna wersje Suerzanta Pieprza.
                                                    Wilson
                                                    > uznal, ze nie zrobi niczego bardziej genialnego i stracil zapal do pracy,
                                                    > zniszczyl tez podobo czesc tasm...
                                                    Mmmmm...faktycznie Wilson byl zalamany, gdy Beatelsi wydali Pieprza,zanim
                                                    zdazyl skonczyc Smile ale chyba glowny powod ze on nigdy jej nie wydal jest to,
                                                    ze reszta Beach Boys'ow nie wierzyli w to, co Wilson robil. I tez byly klopoty
                                                    z wytwornia (Capitol, ktora martwil brak slonecznych przebojow. Prawie
                                                    wszytkie tasmy istnieja do dzis - Wilson sam wymyslil historie o zniszczeniu
                                                    tasm, jako odpowiedz na klopotliwe pytania w typu "Kiedy skonczysz nareszcie
                                                    Smile?"
                                                  • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:24
                                                    To szkoda, ze ich do tej pory nie wydali... Moze jeszcze sie to zdarzy
                                                  • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:35
                                                    cze67 napisał:

> To szkoda, ze ich do tej pory nie wydali... Moze jeszcze sie to zdarzy

Byly takie plany....w 1969r i w 1973r! Wilson mowil ostatnio, ze chce wydac
                                                    Smile juz 'niedlugo'. Kto wie? Wazny krok, jest to, ze Wilson teraz gra
                                                    utwory z Smile na zywo - pierwszy raz od 35 lat. Powoli przestaje sie byc jego
                                                    wielkim tabu..
                                                  • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:38
                                                    Nie wiem czy czytales, saluto byl na takim koncercie w Berlinie...
                                                  • saluto Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:27
                                                    kolejna teoria
                                                    zbyt piekne by było prawdziwe
                                        • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:06
                                          saluto napisał:

> no Elektryczne gitary takie polske The Kinks ----żartowałem

Zartujesz ale chyba cos w tym jest;) Zreszta Sienkiewicz bardzo ceni Ray'a
                                          davies'a. Tak jak w przypadku E.G, ludzi szybko przestali traktowac Kinksow
                                          powaznie (niemodne brzmienie, brak muzycznego postepu) ale po latach widac, ze
                                          te wspaniale singli swietnie podsumowaly Anglie z latach szescdziesiatych.
                                          Moze za 20 lat, jak juz wszyscy beda zapomnieli o tych wszytkich Hej/Blue Cafe/
                                          Varius Manx/ Turnau/ De Mono, ludzi beda odkryc E.G. na nowo. "Czlowiek z
                                          lisciem albo "jestem z miasta" bedzie czescia polskiej kultury tak jak "Sunny
                                          Afternoon/ Waterloo Sunset" dla Anglikow. Ale moze przesadzam.....
                                          • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:11
                                            A jak sie nazywa utwor Elektrycznych Gitar bedacy przerobka Maccartneyowskiego
                                            Let Me Roll It?
                                            • lordjohnjohns Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:24
                                              Serce jak pies?
                                              • cze67 Re: Z wieczora i z rana 19.07.02, 16:26
                                                Oj tak.
                                                • saluto Niestety znikam..... 19.07.02, 16:31
                                                  na tydzień
                                                  chociaż nie wiem czy wytrzymam żeby nie zajrzeć
                                                  bawcie sie dobrze i pilnujecie wątku dobrzy ludzie
                                                  Miłego weekendu
                                                  Saluto
                                                  • cze67 Saluto, saluto 19.07.02, 16:34
                                                    Pa, pa, dobrego wypoczynku (?)
                                                    Lordzie, a dla Ciebie pytanie - o jakim aktorze spiewal Bauhaus?
                                                  • lordjohnjohns Re: Saluto, saluto 19.07.02, 16:36
                                                    Chyba Bela Lugosi
                                                  • cze67 Re: Saluto, saluto 19.07.02, 16:43
                                                    Swietnie, a jaki kawalek Davida Bowie grali?
                                                  • cze67 Re: Saluto, saluto 19.07.02, 17:35
                                                    No i znow zostalem sam... Beeeeeeee....
                                                  • iwa.ja Re: Saluto, saluto 19.07.02, 18:41
                                                    No to ja tu jezdem. Miało byc o najlepszych, moim zdaniem, zagranicznych?
                                                    Proszę uprzejmie:
                                                    Beatles - abzolutnie wszystko (ale i małe conieco Wings)
                                                    Rolling Stones - od Satysfakcji począwszy, mogę słuchać, jak leci
                                                    Fleetwood Mac - nie pamietam tytułu tego albumu, z roku 1978 był chyba,
                                                    przedtem oczywiście Albatros, potem Tell me lies, Seven Wonders
                                                    Beach Boys - pewnie, że tak
                                                    Bob Geldof
                                                    będziecie się śmiać, ale Alison Moyet (co za głos!)
                                                    wszystkie stare kawałki z lat 60-tych (Kinks, Who, Spencer Davies, Procol
                                                    Harum, Traffic, Manfred Mann, Alan Price....)
                                                    Genesis
                                                    Pink Floyd
                                                    Jetro Tull (jak to się pisze?!!!)
                                                    Robert Plant i Stairway to Heaven...
                                                    Kurcze, jeszcze wiele, wiele innych!
                                                  • lordjohnjohns Re: Saluto, saluto 19.07.02, 19:11
                                                    cze67 napisał:
                                                    Znowu jestem - czy ktos tam jest jeszcze :)
                                                    > jaki kawalek Davida Bowie grali?

Ziggy Stardust. Ich cover w ogole nie rozni sie od wersji Bowie'go. Chyba juz
                                                    brak pomyslow!
                        • gatto2pl Re: Z wieczora i z rana 20.07.02, 13:57
                          ja.nusz napisał:

> Zegnam na dzisiaj wszystkich muzycznych watkowcow, bo przyszlo mi po nocy
                          > wyjachac w ynteresach.
                          >
                          > Na dzien dzisiejszy proponuje, coby wszyscy uczestnicy tej tutejszej imprezy
                          > wypisali 5 (five) swoich ulubionych z branzy rock / pop. Jak wroce jutro
                          > wieczorem bedzie co czytac (mam nadzieje) i dorzuce swoj ranking.
                          > Milych zmagan,
                          > Ja.nusz
                          1.the beatles/rolling stones
                          2.pink floyd
                          3.queeen
                          4.deep purple
                          5.czerwone gitary/budka suflera
                          ...oczywyscie wybor jest cholernie trudny...to tak jak z moim
                          Robinsone...poszedl w niepamiec
                          Ciao
                          gatto2pl
                          • cze67 Encyklopedia cze(sc) II 21.07.02, 15:39
                            No to czas na B
                            Beatles - nie bede tlumaczyl, bo i po co? Geniusze i tyle
                            Beach Boys - tu niech sie wypowie saluto, powiem tylko tyle - najlepsze partie
                            wokalne w muzyce rozrywkowej, plyta - Pet Sounds
                            Erykah Badu - przepiekna czarna pani, spiewajaca przepieknym czarnym glosem
                            zmyslowe utwory, eeeeech... Plyty - dwie pierwsze Baduizm i Baduizm Live
                            Bauhaus - zimno, zimno, ale jakze enegretycznie, transowa muzyka zwana przez
                            niektorych gotycka i ten wokal, plyty In The Flat Field
                            B 52 - tu dla odmiany wesolosc i radosc, panie i pan spiewaja, jest fajnie,
                            znakomita muzyka na impreze, plyta - Cosmic Thing
                            Backbeat - muzyka do filmu fabularnego o wczesnych Beatlesow. Udzielaja sie
                            panowie z Sonic Youth, Afgan Wings czy REM. Same standardy rockandrollowe z
                            moim ulubionym Money. Podobne do pierwowzoru...
                            Edyta Bartosiewicz - ta pani nagrala przepiekno plyte Sen, polecam
                            Basia - lubie jej posluchac, choc nie mam zadnej plyty, bardzo skutecznie
                            odstresowuje
                            Beaste Boys - trzech dzikich chlopakow, szybko wykrzykujacych texty, jest w tym
                            i sila i muzyczny zamysl
                            Black Sabbath - ciezko i wspaniale, uwielbiam, uczta dla ucha, ta gitara, ten
                            bas, te bebny, ten wokal, oczywiscie Ozzyego
                            Blind Faith - panowie Winwood, Clapton, Baker (czwartego nie pamietam) wydali
                            tylko jedna plyte, ale za to jaka - esencja muzyki przelomu 60/70. Wstyd nie
                            znac!
                            Ewa Bem, Bemibek - uwielbiam jej glos, a w Bemibeku najlepiej byl wykorzystany,
                            i te letnie melodie - Podaruj mi troche slonca...
                            Bjork - mala istotka z zimnej Islandii a jak rozpala... Plyty - wszystkie
                            Blood, Sweet And Tears - David Clayton-Thomas ma swietny glos, a pamowie z jego
                            zespolu graja niezwykla muzyke, jak ja nazwac - bialy soul? Duzo trabek, lubie.
                            Mam Greatest Hits
                            David Bowie - wielki, nie znam calych plyt, jedynie poszczegolne nagrania, ale
                            to co slyszalem jest swietne
                            Breakaut - plyta Blues to jedna z najlepszych naszych plyt, ile tam Zeppelinow,
                            ile tam bluesa!
                            Bill Bruford - moj ulubiony perkusista, cenie go szczegolnie za to co zrobil w
                            Crimsonach i Yes
                            Kate Bush - ach, ilez wspanialej muzyki, czaruje jak malo kto. I jaka piekna,
                            plyty - do Sensual Word wszystkie (szczegolnie jednak The Dreaming)
                            Brygada Kryzys - jeden z najwazniejszych naszych zespolow, choc teraz juz nie
                            dziala tak na mnie, ale kiedys... Centrala...
                            Budgie - zwane Zepelinami dla ubogich, a nieslusznie, np. muzycy Metallicy ich
                            uwielbiaja, ja tez lubie, plyta Never Turn Your Back On Friends
                            Bach Johann Sebastian - musialem o nim wspomniec. Musialem i juz...

(C)dn.
                            • cze67 Re: Encyklopedia - suplement 21.07.02, 16:12
                              Zapomnialem o
                              Bad Brains - czarni grajacy hard - core. Normalnie czad! I troche reggae...
                              Bronsky Beat - ten Sommerville mial taki zniewalajacy sopran...
                              Tyle
                              • iwa.ja Re: Encyklopedia - suplement 21.07.02, 23:11
                                Był taki gitarzysta, Buchanan, czy jakoś tak. Pamiętasz go, Cze? Jestem ci
                                niesamowicie wdzięczna, ze wspomniałeś Kate Bush... to zjawisko!
                                • cze67 Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 09:59
                                  Cos pamietam, na imie mial chyba Roy, ale muzyki onego nie kojarze...
                                  A dla tych, ktorzy jeszcze chca sie bawic w zgadywanki (chociaz nie wiem, czy
                                  powinnismy, po takiej miazdzacej krytyce niejakiego TROYa i innych), zagadka:
                                  taki rysunek - wielkie zwierze, ni to pancernik, ni to czolg sunie przez
                                  pole... Chodzi oczywiscie o plyte...
                                  • ja.nusz Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 13:45
                                    cze67 napisał:

> Cos pamietam, na imie mial chyba Roy, ale muzyki onego nie kojarze...
                                    > A dla tych, ktorzy jeszcze chca sie bawic w zgadywanki (chociaz nie wiem, czy
                                    > powinnismy, po takiej miazdzacej krytyce niejakiego TROYa i innych), zagadka:
                                    > taki rysunek - wielkie zwierze, ni to pancernik, ni to czolg sunie przez
                                    > pole... Chodzi oczywiscie o plyte...

"Tarkus" ELP oczywiscie
                                    • cze67 Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 13:48
                                      No wreszcie, witam, odpowiedz zaliczona, oczywiscie. A takie cos, artystka
                                      lezy, a przy niej przytulaja sie pieski.
                                      • lordjohnjohns Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 14:31
                                        cze67 napisał:

> No wreszcie, witam, odpowiedz zaliczona, oczywiscie. A takie cos, artystka
                                        > lezy, a przy niej przytulaja sie pieski.
                                        Mmm.."Hounds of Love" - Kate Bush?
                                        • cze67 Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 14:39
                                          Taaaa, jest
                                  • lordjohnjohns Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 13:46
                                    Okladka mi sie kojarzy z "Armed Forces" (Elvis Costello) - zajebisty, wkurzony
                                    czolgowaty slon. Ale moze chodzi Ci o cos innego.

Czy moge dodac pare zespolow na B do naszego prowincjonalnego watku ... ; )
                                    The Byrds - amerykanski odpowiednik Beatlesow? Mile, brzeczace gitary a la
                                    Rubber Soul i do tego troche country i Coltrane
                                    Blondie - pozniej wiadomo, ze komercha ale pierwsze plyty sa fajne ("Plastic
                                    Letters', "Parallel Lines") Nowojorksi punk nagrany przez Phil'a Spector'a!
                                    Buzzocks - jedna z moich ulubionych angielskich zespolow punkowych. The
                                    Yardbirds na speedzie! "Spiral Scratch" to klasyka
                                    The Blue Nile - nareszcie cos ze Szkocji! Brzmienie - mniej wiecej jakby John
                                    Cale i Lou Reed poznali Peter'a Gabriel'a (wersja z 1982r) w studiu w 1970r
                                    (?!).
                                    Dosyc moich bzdet..pozdrawiam!
                                    • cze67 Re: Encyklopedia - suplement 22.07.02, 13:50
                                      lordjohnjohns napisa?:

>
                                      > Czy moge dodac pare zespolow na B do naszego prowincjonalnego watku ... ; )
                                      > The Byrds - amerykanski odpowiednik Beatlesow? Mile, brzeczace gitary a la
                                      > Rubber Soul i do tego troche country i Coltrane
                                      > Blondie - pozniej wiadomo, ze komercha ale pierwsze plyty sa fajne ("Plastic
                                      > Letters', "Parallel Lines") Nowojorksi punk nagrany przez Phil'a Spector'a!
                                      > Buzzocks - jedna z moich ulubionych angielskich zespolow punkowych. The
                                      > Yardbirds na speedzie! "Spiral Scratch" to klasyka
                                      > The Blue Nile - nareszcie cos ze Szkocji! Brzmienie - mniej wiecej jakby
                                      John
                                      > Cale i Lou Reed poznali Peter'a Gabriel'a (wersja z 1982r) w studiu w 1970r
                                      > (?!).
                                      > Dosyc moich bzdet..pozdrawiam!

O Byrdsach zapomnialem haniebnie - uwielbiam. Buzzcoks to tez zaj..ista kapela.
                                      A Blue Nile mnie zaintrygowales, trzech onych panow cenie bardzo...
                                      • lordjohnjohns zagadka 22.07.02, 14:10
                                        mam moze denerwujaca i lekko beatlesowska zagadke... Uwaga..
                                        Amerykanin, ktorego najwiekszy przeboj to cover piosenki pechowego walijskiego
                                        zespolu (wokalista i pozniej basista popelniali samobojstwo): sam zrezygnowal z
                                        muzyki w 1980r, z powodu smierci 'wielkiego' przyjaciela, z ktorym wczesniej
                                        nagral plyte. Kto to za koles?
                                        • cze67 Re: zagadka 22.07.02, 14:15
                                          Musialem sie troche naglowic, ale chyba wiem... Chodzi Ci zapewne o Harrego
                                          Nilsona... Lennony byl producentem jego plyty (nie pamietam tytulu)... A ten
                                          pechowy zespol to nie wiem...
                                          • lordjohnjohns Re: zagadka 22.07.02, 14:20
                                            O - szybki jestes! Faktycznie to Harry Nilsson. Pechowy zespol to Badfinger,
                                            ktorzy nagrali dla wywtwornii Apple.
                                            • cze67 Re: zagadka 22.07.02, 15:39
                                              A kto jeszcze nagrywal dla Apple?
                                              • gatto2pl Re: zagadka 22.07.02, 16:57
                                                cze67 napisał:

> A kto jeszcze nagrywal dla Apple?
                                                tzn oprocz Twoich ukochanych the beatles???
                                                gatto2pl
                                                • gatto2pl Re: zagadka/apple 22.07.02, 17:18
                                                  gatto2pl napisała:

> cze67 napisał:
                                                  >
                                                  > > A kto jeszcze nagrywal dla Apple?
                                                  > tzn oprocz Twoich ukochanych the beatles???
                                                  > gatto2pl
                                                  jackie Lomax, Yoko Ono, Billy Preston, James Taylor, ???
                                                  bu:-(((((((

nie ma nikogo
                                                  gatto2pl
                                                • lordjohnjohns Re: zagadka 22.07.02, 17:22
                                                  No wlasnie - Apple records chyba bylo przede wszystkim jedna wielka nieudana
                                                  sciema podatkowa dla Beatlesow. Chociaz tez byla taka Mary Hopkins, ktora
                                                  nagrala "Those were the days my friend" na Apple. Wielki hit! Ona tez z Walii,
                                                  tez krotka kariera. Kolejna klatwa Beatelsow : /
                                                  • gatto2pl Re: zagadka/apple Hopkins 22.07.02, 17:47
                                                    lordjohnjohns napisał:

> No wlasnie - Apple records chyba bylo przede wszystkim jedna wielka nieudana
                                                    > sciema podatkowa dla Beatlesow. Chociaz tez byla taka Mary Hopkins, ktora
                                                    > nagrala "Those were the days my friend" na Apple. Wielki hit! Ona tez z
                                                    Walii,
                                                    >
                                                    > tez krotka kariera. Kolejna klatwa Beatelsow : /
                                                    a pamietasz jej "che sera sera" ???
                                                    gatto2pl
                                                  • lordjohnjohns Re: zagadka/apple Hopkins 22.07.02, 18:27
                                                    Nie wiedzialem o tym. Chyba tez spiewala muzyke do filmu Bladerunner...
                                                  • gatto2pl Re: zagadka/apple Hopkins 22.07.02, 18:40
                                                    lordjohnjohns napisał:

> Nie wiedzialem o tym. Chyba tez spiewala muzyke do filmu Bladerunner...
                                                    mhm do Vangelisa?? nic o tym nie wiem ..poszperam
                                                    gatto2pl
                                                  • saluto Permament vacation 22.07.02, 22:46
                                                    OOOO !!!!
                                                    Jestem bardzo dumny że uczestniczę w tym wiejskim :)))) wątku
                                                    ( ile to ja się naszukałem tego zadupia )
                                                    bary sushi u mnie na dzielnicy już są mało modne :)))))
                                                    wiedza Państwa wprawia mnie w coraz większy podziw
                                                    dzięki Wam nie martwię się że nie będzie czego słuchać wieczorami

Pytanie
                                                    Kto został dyrektorem
                                                    Polskiej Orkiestry Kameralnej (mam nadzieje że nie pokręciłem)

Pewien zespół walijski wydał pierwszy na świecie płytę jako muzkę plus obraz
                                                    (chodzi o DVD-no bo mamy 21 wiek)
                                                    w systemie 5.1 o kogo chodzi ?
                                                    Trzymajecie się dzielnie
                                                    Pozdrawiam wszystkich
                                                    saluto

• belissarius Re: Sera, sera... 23.07.02, 06:58
                                                    Chyba miało być "Que sera, sera..." :)))))))))))) "Che" się raczej z Guevarą kojarzy...
                                                  • gatto2pl Re: Sera, sera... 23.07.02, 08:19
                                                    belissarius napisał:

> Chyba miało być "Que sera, sera..." :)))))))))))) "Che" się raczej z Guevarą
                                                    ko
                                                    > jarzy...
                                                    masz racje...ale to wina ...mojego zwloszczenia:-)))))
                                                    gatto2pl
                                                  • cze67 Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 15:18
                                                    A co Wy na taka okladke?
                                                    Muzyk siedzi na srodku pola, w smiesznych kaloszach (gumowcach?) a wokol niego
                                                    ogrodowe krasnale. Czy ktos rozumie przeslanie tej okladki?
                                                  • Gość: ARTUR Tak pewnie wygląda zoppoter po fajrancie IP: 212.244.184.* 23.07.02, 15:24
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 15:37
                                                    Jaka to piosenka? - miedzynarodowy przeboj, teksty opisuja "pozytywne" skutki
                                                    palenia skor od banan Oczywiscie, dla Cze, jest lekko zwiazany z Beatlesami ;)
                                                    Aha, przy okazji, dzieki za cierpliwosc - wiem, ze nieraz moj polski musi byc
                                                    bardzo dziwny...
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 15:45
                                                    lordjohnjohns napisa?:

> Jaka to piosenka? - miedzynarodowy przeboj, teksty opisuja "pozytywne" skutki
                                                    > palenia skor od banan Oczywiscie, dla Cze, jest lekko zwiazany z Beatlesami

Kurcze, nic mi nie przychodzi do glowy... Co to znaczy "skor od banan"?

• lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 15:57
                                                    cze67 napisał:

> Kurcze, nic mi nie przychodzi do glowy... Co to znaczy "skor od banan"?

No wlasnie - moze to ma byc skorka? Sorry. Taka zolta "okladka", ktorej nie
                                                    jesz...
                                                    Delikatna podpowiedz: McCartney gral na bassie
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:01
                                                    lordjohnjohns napisa?:
                                                    >
                                                    > No wlasnie - moze to ma byc skorka? Sorry. Taka zolta "okladka", ktorej nie
                                                    > jesz...
                                                    > Delikatna podpowiedz: McCartney gral na bassie

Cos mi sie telepie po glowie. Jakas babeczka to spiewala? Cilla Black?
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:03
                                                    Drobny Szkot. Zwany "Angielski (sic) Dylan"!
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:05
                                                    To pasuje, niestety, nie ten trop...
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:13
                                                    Tez spiewal m.in "Sunshine Superman"..
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:23
                                                    Donovan???
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:27
                                                    Tak jest! Piosenka o paleniu bananow to "Mellow Yellow". Pasjonujaca zagadka,
                                                    co nie?
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:32
                                                    Kurcze, znam ten numer! Ale nie wiedzialem ze sie tam Macca udzielal...
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:45
                                                    Powiem Ci Cze, ze dla mnie wasze polskie koncowki, to jest dopiero zagadka.
                                                    Skora od banan itd. A czasowniki (nie)dokonane (nagral? nagrywal?) to juz
                                                    czarna magia ;)
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 16:57
                                                    Zaraz, to ty nie jestes moim rodakiem?
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 17:03
                                                    Dziewcze z kijem od krykieta to chyba Genesis - Nursery Cryme. Aha - jestem
                                                    Szkotem ale mieszkam tu, lubie troche poczwiczyc polski i ten jest
                                                    najsympatyczniejszy watek muzyczny, co znalazlem...
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 17:06
                                                    lordjohnjohns napisa?:

> Dziewcze z kijem od krykieta to chyba Genesis - Nursery Cryme. Aha - jestem
                                                    > Szkotem ale mieszkam tu, lubie troche poczwiczyc polski i ten jest
                                                    > najsympatyczniejszy watek muzyczny, co znalazlem...

No zobacz, nie zauwazylem niczego. Wiesz, bylo troche bledow, ale wszyscy
                                                    piszac na forum nie potrafia sie od nich ustrzec...
                                                    A co Cie tu zagnalo z tej mglistej i tajemniczej Szkocji?
                                                  • lordjohnjohns Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 17:08
                                                    mglisty i tajemniczy los - pracuje tutaj
                                                  • cze67 Re: Zgadywanie na ekramie 23.07.02, 17:13
                                                    Fajnie, a Genesis to oczywiscie dobra odpowiedz. Szkocja mi sie bardzo dobrze
                                                    kojarzy, choc sa to skojarzenia oczywiscie powierzchowne. Moja siostra byla,
                                                    widziala i sie zachwycala. A poza tym Fish (dawniej Marillion) jest Szkotem. I
                                                    tez lubi przyjezdzac do Polski. I Sean Connery, I Danny Laine, ho, ho...
                                                  • lordjohnjohns Tak pewnie wygląda zoppoter po fajrancie 23.07.02, 15:29
                                                    Czesc wszystkim! - myslalem, ze pechowa Mary Hopkin juz zabila watek ;)
                                                    Okladka to chyba "All Things Must Pass" Harrison'a ale nie wiem czy rozumiem
                                                    przeslanie. Snow White and The Seven Dwarfs?! : /
                                                    Pozdrawiam
                                                  • cze67 Re: Tak pewnie wygla˛da zoppoter po fajrancie 23.07.02, 15:46
                                                    lordjohnjohns napisa?:

> Czesc wszystkim! - myslalem, ze pechowa Mary Hopkin juz zabila watek ;)
                                                    > Okladka to chyba "All Things Must Pass" Harrison'a ale nie wiem czy rozumiem
                                                    > przeslanie. Snow White and The Seven Dwarfs?! : /
                                                    > Pozdrawiam
                                                    Ja sam nie kumam o co chodzi z tymi krasnalami...
                                                  • cze67 Kowery, ach te kowery 23.07.02, 16:56
                                                    Pomecze Was jeszcze troche okladkami. Co to za plyta? - rysunek, na nim
                                                    dziewcze z kijem od krykieta (krokieta?), wokol walaja sie w charakterze pilek
                                                    ludzkie glowki (brrrr...). Nie jest to plyta zespolu heavy metalowego, ani
                                                    zadnego takiego...
                                                  • cze67 Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 17:22
                                                    ... wiec z tego sie ewakuujemy... hoooooooop...
                                                  • iwa.ja Re: Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 17:26
                                                    Dzięki, Cze. Bo już myślalam, że mnie wszyscy ignorują, buuuu.
                                                    A będzie to już chyba czternaste okrążenie. I ludzie z zagranicy nas chwalą:)))
                                                  • cze67 Re: Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 17:41
                                                    A mnie mimo wszystko trudno sie z nim rozstac, no wiesz, z powodu jego nazwy,
                                                    ale trudno, konczymy.
                                                    (chociaz mnie sie trudno nie otwieralo ostatnio, powiem Ci w sekrecie...)
                                                  • cze67 Re: Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 18:01
                                                    A moze nie? Moze jeszcze troche tu pozostac, jednak, bylo nie bylo, to jakis
                                                    wlasny kont...
                                                  • cze67 Re: Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 18:39
                                                    ...no to jeszcze troche sobie posiedze w tym kontku i juz zmykam...
                                                  • cze67 Re: Iwa zaczela nowy watek... 23.07.02, 18:41
                                                    ... no to ide...pa wontku-kontku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka