iwa.ja 29.07.02, 11:28 Bo tak mi się przykro zrobiło kilka obrotow temu, kiedy sie tak Cze tułał i tułał. Po południu poczytam ciąg dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:30 Fajny tytul, nie powiem... A na jakiej plycie unosi sie trzoda chlewna? ¸atweeeeeeeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:37 chyba Pink Floyd ma latające świnie ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:36 to ja potórzę Gorky's Zygotic Mynci i Spanish Dance Trpoupe i chyba alice in chaince miało pieska no i świetna płyta Beta Band Three Elp's miała pieska Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:39 Ale co z tą krową? Widzę ją oczami wyobraźni, taka myćka... To nie Pink? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:43 No witam wszystkich Zwiedzalem piekną ziemię Mazowiecką takie ośrodki kultury jak Łowicz Łęczyca Piotrków Opoczno niezły odjazd no i oczywiście zwiedzałem też knajpy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:48 iwa.ja napisa?a: > Ale co z ta˛ krowa˛? Widze˛ ja˛ oczami wyobraz´ni, taka myc´ka... To nie Pink? Oczywiscie, ze Pink i do tego Floyd! Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 11:57 cze67 napisał: > iwa.ja napisa?a: > > > Ale co z ta˛ krowa˛? Widze˛ ja˛ oczami wyobraz´ni, taka myc´ka... To nie > Pink? > > Oczywiscie, ze Pink i do tego Floyd! a wlasnie ze nieeeeeeeeee... bo o tej plycie byla juz mowa.... a chodzi o Lather F Zappyyyyyyyyyyyyyyyyyy a pieski to jeszcze Van Morrison Veedon Fleece... gatto2pl juz zalogowany ..bo mnie na poprzednim wykopalo:-(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:09 gatto2pl napisa?a: > a wlasnie ze nieeeeeeeeee... bo o tej plycie byla juz mowa.... > a chodzi o Lather F Zappyyyyyyyyyyyyyyyyyy A to ja nie wiedzialem i sie niepotrzebnie wtracalem, sory. U Franka to taka smieszna, zdaje sie, krowa jest, o ile dobrze pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:17 cze67 napisał: > A to ja nie wiedzialem i sie niepotrzebnie wtracalem, sory. U Franka to taka > smieszna, zdaje sie, krowa jest, o ile dobrze pamietam... Tak...wiem ze wiedziales...a pieski w okularach to na Perfect stranger i na Playground Psychotics a kogo to??????????????? gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:20 A nie mam pojecia. Perfect to Purple, zdaje sie, a to drugie nic mi nie mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:30 A propos zwierzat jeszcze to nie wymienilem waznego w moim zyciu (!!!) muzyka, jakim jest FISH... Bardzo lubie, bardziej w Marillion niz samego... A Marillion mial utwor pod duzo mowiacym tytulem She Chameleon. O tych zwierzetach spiewal takze Talk Talk w piosence Chameleon Day. Na okladkach tegoz zespolu wystepuja liczne zwierzatka, a to ptaki (slowik, kaczka i dodo) i owady (np. motyle). Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:41 cze67 napisał: > A nie mam pojecia. Perfect to Purple, zdaje sie, a to drugie nic mi nie mowi... Nie nie nie i jeszcze raz nie a podpowiadac nie bede ...bo to wstyd... i Iwa do kata postawi....a to tak bliziutko:-)))))))))))) gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:48 Ales mi kocie dowalil... O Zapppe chodzilo oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 13:22 cze67 napisał: > Ales mi kocie dowalil... O Zapppe chodzilo oczywiscie... :-)))))))))))))))))) ..bo to tak jak ktos pieski wpuszcza...na wontek:-)))) gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:44 Czesc wszystkim! Perfect Stranger to chyba tez Zappy - zreszta ten sam smiszny piesek w okularach jest na "Them or Us' Zappy. Jest sporo tych pieskow w sumie - Beck (Odelay), Joni Mitchell (Dog Eat Dog). T Love (?!Dzieci Rewolucji), Fleetwood Mac (debiut), Julian Cope (Droolian), Chumbawamba (What you see is what you get).... Ciesze sie, ze juz jest nowy watek bez mojego nicka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 12:53 lordjohnjohns napisa?: > Czesc wszystkim! > Perfect Stranger to chyba tez Zappy - zreszta ten sam smiszny piesek w > okularach jest na "Them or Us' Zappy. > Jest sporo tych pieskow w sumie - Beck (Odelay), Joni Mitchell (Dog Eat Dog). T > > Love (?!Dzieci Rewolucji), Fleetwood Mac (debiut), Julian Cope (Droolian), > Chumbawamba (What you see is what you get).... > Ciesze sie, ze juz jest nowy watek bez mojego nicka ;) Czesc lordzie! Alez dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 13:38 Lord napisał Julian Cope a jak się nazywała pierwsza grupa ww pana i na płycie Whateveryoubringwesing Cope'a były jakieś kurki czy gąski Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 13:58 Ile ja sie nachodzilem, ile naszukalem. No i wyszlo mnie ze grupa nazywala sie Teardrop Explodes. Poprosze o latwiejszy zestaw pytan... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 14:19 Jak nie ma pytan, to moze ja zadam zadanie. Prosze wymienic zespoly/wykonawcow ktorym slawe przyniosly nie pierwsze czy drugie, ale trzecie a nawet czwarte plyty... Dla zachecenia rzuce nazwe Queen, stali sie naprawde slawni dopiero po A Night At The Opera... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:06 Z Cope'em bardzo dobrze Ci wyszło Twoje pytanie RHCHP Mother's Milk Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 14:57 cze67 napisał: > Ile ja sie nachodzilem, ile naszukalem. No i wyszlo mnie ze grupa nazywala sie > Teardrop Explodes. Poprosze o latwiejszy zestaw pytan... a to nie czase Crucial Three???????? gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:11 > a to nie czase Crucial Three???????? > gatto2pl no nie wiem muszę sprawdzić nie slyszałem tej nazwy ? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 30.07.02, 08:36 gatto2pl napisała: > cze67 napisał: > > > Ile ja sie nachodzilem, ile naszukalem. No i wyszlo mnie ze grupa nazywala > > sie > > Teardrop Explodes. Poprosze o latwiejszy zestaw pytan... > a to nie czase Crucial Three???????? > gatto2pl Lord mnie wyprzedził Weiss też w encyklopedii wymienił Crucial Three ale oni nic nie nagrali pierwszą płytą w dyskografii jest Kilimanjaro Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:15 saluto napisał: > i na płycie Whateveryoubringwesing Cope'a były jakieś kurki czy gąski oczywiście to była płyta Kevina Ayersa z powodu upału inastalacja mi się przegrzała przepraszamy za awarię Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:20 W ogole dzisiaj forum chodzi mi jak chce, raz tak raz siak, trudno porozmawiac. Ja do zespolow czwartej plyty dodam jeszcze Deep Purple - In Rock - dopiero tam odnalezli swoje niepowtarzalne brzmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:37 cze67 napisał: > W ogole dzisiaj forum chodzi mi jak chce, raz tak raz siak, trudno porozmawiac. > > Ja do zespolow czwartej plyty dodam jeszcze Deep Purple - In Rock - dopiero tam > > odnalezli swoje niepowtarzalne brzmienie. niestety mnie tez wywala co chwile...a chodzi jak slimak ( zolwie bardzo szybko chodza:-))) a moze Aerosmith "Toys in the Attic", co prawda to trzecia ale od tej chwili...poszli w gore na wszystkich topach!!! gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:45 Aerosmith jak najbardziej sie zalapuje do tej kategorii. Bruce Springsteen natomiast stal sie slawny zdaje sie dopiero po Born To Run, czyli takze ktorejstam swojej plycie... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:47 a Ich Troje dopiero chyba przy czwartej :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:39 Może jeszcze dodam Deus z ideal crash po tej płycie stali sie bardzo popularni ale chyba już nie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 16:19 Cze - trudne pytanie! To zalezy od definicji slowa "slawa" - czy chodzi o nagle uznanie krytykow po latach czy po prostu bardzo dobrze sprzedacaja sie plyte, co w niektorych przypadkach niestety tylko znaczy, ze dawny "kultowy" zespol dal d*** i wydal kommercyjna i niekoniecznie dobra plyta. Nie wiem. Ale pare przykladow poznych sukcesow: REM -Out of Time (ich siodma plyta), Flaming Lips - Soft Bulletin (dziesiata!), czy nawet(specjalnie dla Cze) Genesis - trick of the Tail ;)(chyba tez siodma plyta) Jakos kiepsko mi idzie z tym Internetem dzisiaj - raczej mnie ni ma :( Aha - Crucial Three to faktycznie wczesniej niz Teardrop Explodes ale nic nie nagrywali. Zespol jest przede wszytkim znany z tego, ze oprocz Cope'a tez gral z nimi Ian McCulloch (pozniej wokalista w Echo & The Bunneymen)Duza sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 16:25 lordjohnjohns napisa?: > Cze - trudne pytanie! To zalezy od definicji slowa "slawa" - czy chodzi o > nagle uznanie krytykow po latach czy po prostu bardzo dobrze sprzedacaja sie > plyte, co w niektorych przypadkach niestety tylko znaczy, ze dawny "kultowy" > zespol dal d*** i wydal kommercyjna i niekoniecznie dobra plyta. Mialem na mysli bardziej takie zespoly, ktore na pierwszych plytach szukaly swojej tozsamosci i nagle niemal eksplodowaly tworcza inwencja i zostaly zauwazone zarowno przez publicznosc jak i krytykow... Co do Genesis mozna sie spierac. Krytycy zauwazyli ich gdzies w okolicach Foxtrota. Natomiast komercyjny sukces z prawdziwego zdarzenia przyszedl wraz z ... and then there where three... i utworem (jak dla mnie zbyt slodkim) Follow You Follow Me. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 15:17 saluto napisał: > i na płycie Whateveryoubringwesing Cope'a były jakieś kurki czy gąski oczywiście to była płyta Kevina Ayersa z powodu upału inastalacja mi się przegrzała przepraszamy za awarię Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kontek Cze w wontku Zappy 29.07.02, 16:15 Yes zaistnialo dopiero na trzeciej plycie - Yes Album. Bardzo dobrej zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: 3,5,6,7,8,plyta... 29.07.02, 16:43 A moznaby zaliczyc grupe King Crimson, bo przeciez urodzili sie jako Giles,Giles and Fripp nagrali " one in a Million" pozniej " The Cheerful insanity of Giles,Giles and Fripp" a dopiero pozniej dzieki "Court of the King Crimson" i zmianie nazwy na King Crimson zdobyli slawe...no ale to jednak troche inna historia tak jak reszta hitorii tego zespolu... Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 3,5,6,7,8,plyta... 29.07.02, 16:45 Jednakowoz pod szyldem King Crimson od razu zdobyli uznanie i slawe swoja pierwsza plyta... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: 3,5,6,7,8,plyta... 29.07.02, 16:52 cze67 napisał: > Jednakowoz pod szyldem King Crimson od razu zdobyli uznanie i slawe swoja > pierwsza plyta... wiec dlatego napisane ze moze:-)))))))) i ze to troche inna historia.... Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Coś dla Kota i Szkota 30.07.02, 08:41 Jaki to brytyjski zespół przyjął nazwę od poematu Dantego ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Cos dla Beatlefanow 30.07.02, 10:16 To niech Kot i Szkot sie mecza (ja nie wiem) a od siebie, z glebi serca spytam sympatykow zespolu wszechczasow o takie cos - prosze podac solowe plyty bylych czlonkow The Beatles przy ktorych pomagali im koledzy z zespolu. Czyli kto i komu pomogl przy solowych projektach... Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Hard days 30.07.02, 14:58 Jam posiadam tylko All things must past ale chyba tam to George kolegów jescze nie zapraszał A moze to allman brothers nagrali wspomnianą już przez Cze płytę ABB at Fillmore East kto jescze nagrał płyte o takim samym tytule? coś ostatnio forum tragicznie działa 25 minut czasem się loguję buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Hard days 30.07.02, 15:17 saluto napisa?: > Jam posiadam tylko All things must past ale chyba tam to George kolegów jescze > nie zaprasza? Zaprosil Ringo > A moze to > allman brothers nagrali wspomniana˛ juz˙ przez Cze p?yte˛ ABB at Fillmore East > kto jescze nagra? p?yte o takim samym tytule? Miles Davies na pewno, ale nie wiem czy o niego chodzilo... > cos´ ostatnio forum tragicznie dzia?a 25 minut czasem sie˛ loguje˛ buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Hard days 30.07.02, 15:37 cze67 napisał: > Zaprosil Ringo a widzisz Pomyślałem że George miał juz tak dość kolegów że odpuścił sobie ich udział w swoim projekcie Miles Davies na pewno, ale nie wiem czy o niego chodzilo... też Murzyn jak z Kuriera wycięty :)))))0 chodziło o Hendrixa ciekawe ilu jescze płyt ma w tytle to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Hard days 30.07.02, 15:39 saluto napisa?: > cze67 napisa?: > > > > Zaprosil Ringo > a widzisz > Pomys´la?em z˙e George mia? juz tak dos´c´ kolegów z˙e odpus´ci? sobie ich udzia? w > swoim projekcie Akurat Ringo, jako jedyny, gral na plytach wszystkich swoich kolegow. On byl najmniej, zdaje sie, konfliktowy. > > Miles Davies na pewno, ale nie wiem czy o niego chodzilo... > > tez˙ Murzyn jak z Kuriera wycie˛ty :)))))0 > chodzi?o o Hendrixa > ciekawe ilu jescze p?yt ma w tytle to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: fillmore east 30.07.02, 18:46 cze67 napisał: > > A moze to > > allman brothers nagrali wspomniana˛ juz˙ przez Cze p?yte˛ ABB at Fillmore > > East > > kto jescze nagra? p?yte o takim samym tytule? > Miles Davies na pewno, ale nie wiem czy o niego chodzilo... > > cos´ ostatnio forum tragicznie dzia?a 25 minut czasem sie˛ loguje˛ buuuu > u Fillmore East : june 1971 f.Zappa Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Coś dla Kota i Szkota 30.07.02, 22:26 saluto napisał: > Jaki to brytyjski zespół przyjął nazwę od poematu Dantego ? Saluto:-) jak Ci sie rymnelo.. pieknie:-))))))) ale w moim kocim lbie (ka)pustka ..pieklo w pracy ...gazeta sie nie ladowala... z forum wywalalo/loginy znikaly...posty tez... jednym slowem pieklooooo... a rajskiej odpowiedzi jak nie ma tak nie ma:-((( a o tej porze to kto pomoze????? no i mi sie tez ..rymnelo Ciao e buonanotte gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Coś dla Kota i Szkota 30.07.02, 22:35 gatto2pl napisała: ... > Ciao e buonanotte > gatto2pl Żadne buonanotte tylko odpracuj troszkę swoją nieobecność;) I nie wykręcaj się pracą tzn sianem, ha, ha:)) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Coś dla Kota i Szkota 31.07.02, 09:38 gatto2pl napisała: > saluto napisał: > > > Jaki to brytyjski zespół przyjął nazwę od poematu Dantego ? > > Saluto:-) > jak Ci sie rymnelo.. pieknie:-))))))) > ale w moim kocim lbie (ka)pustka ..pieklo w pracy ...gazeta sie nie ladowala... > z forum wywalalo/loginy znikaly...posty tez... jednym slowem pieklooooo... > a rajskiej odpowiedzi jak nie ma tak nie ma:-((( > a o tej porze to kto pomoze????? > no i mi sie tez ..rymnelo > Ciao e buonanotte > gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Coś dla Kota i Szkota 31.07.02, 09:39 gatto2pl napisała: > saluto napisał: > > > Jaki to brytyjski zespół przyjął nazwę od poematu Dantego ? > >..pieklo w pracy ...gazeta sie nie ladowala... > jednym slowem pieklooooo... No pierwszy element już mamy a rajskiej odpowiedzi jak nie ma tak nie ma:-((( mamy drugi jescze jeden i tłumaczymy tytuł na jezyk Bitli i mamy odpowiedź u mnie nie lepiej 36 stopni wentylacja nawala no i forum zachowuje się jak ciezarna wczoraj wieczorem spotkałem sie z Beethovenem to musiał być bardzo nerwowy człowiek czułem się jak po zderzeniu z tirem wyładowanym pustakami chyba muszę zacząć od czegoś spokojniejszego Iwa Janusz Kot jakieś sugestie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Coś dla Kota i Szkota 31.07.02, 11:10 saluto napisał: > gatto2pl napisała: > > > saluto napisał: > > > > > Jaki to brytyjski zespół przyjął nazwę od poematu Dantego ? > > > >..pieklo w pracy ...gazeta sie nie ladowala... > > jednym slowem pieklooooo... > No pierwszy element już mamy > > a rajskiej odpowiedzi jak nie ma tak nie ma:-((( > mamy drugi > > jescze jeden i tłumaczymy tytuł na jezyk Bitli i mamy odpowiedź > > u mnie nie lepiej 36 stopni wentylacja nawala > no i forum zachowuje się jak ciezarna > > wczoraj wieczorem spotkałem sie z Beethovenem > to musiał być bardzo nerwowy człowiek > czułem się jak po zderzeniu z tirem wyładowanym pustakami > chyba muszę zacząć od czegoś spokojniejszego > Iwa > Janusz > Kot > jakieś sugestie ? > > Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 12:00 Czy w takim upale dla sie myslec? Da, jak sie ma klime w pracy, ja mam. I moze mam rozwiazanie, czy chodzi o zespol Paradise Lost? A na moje pytanie o solowych Bitli to nikt nie chce odpowiadac. Ja sie tak nie bawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 12:49 Bravooooooooo raj utracony też fajny pomysł tyle że Miltona Divine Comedy yes zresztą to bardzo lubie ten zespół Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 13:03 saluto napisał: > Bravooooooooo > > raj utracony też fajny pomysł tyle że Miltona > > Divine Comedy yes ale czy mozna nazwac go brytyjskim?????????? are u sure? ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 13:13 gatto2pl napisała: > saluto napisał: > > > Bravooooooooo > > > > raj utracony też fajny pomysł tyle że Miltona > > > > Divine Comedy yes > ale czy mozna nazwac go brytyjskim?????????? > are u sure? >chodzi o to że Hannon jest irlandczykiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 13:52 Czesc wszystkim! Nie wiem czy mi sie uda cos wyslac dzisiaj: mam ostatnio "sporadyczny" dostep do Internetu :( > gatto2pl napisała: > > ale czy mozna nazwac go brytyjskim?????????? A no wlasnie - to zalezy gdzie stoisz ;) Wokalista mowi, ze pochdodzi z Londonderry ale wiadomo, ze czesc mieszkancow tego miasta mowi, ze pochodza z Derry. Zespol nawet nagral dosyc subtelna piosenke o sytuacji politycznej w Ulsterze ("Here Comes the Flood"). Fajna kapela. Cze67 napisał: > A na moje pytanie o solowych Bitli to nikt nie chce odpowiadac. Ja sie tak nie bawie!!! Sorry Cze - osobiscie slabo znam te plyty solowe. O ile pamietam wszyscy Beatelsi wystepowali na "nalepszych" plytach Ringo tj "Ringo", "Goodnight Vienna", "Ringo's Rotogravure". Dla "rozrywki" mam pare pytan! 1) Podczas pobyt Beatlesow w Indiach (1967-68), glowny wokalista Beach Boysow dolaczyl sie do nich i razem "studiowali" z Maharishim. I razem pracowali nad piosenka, ktora jest dowcipna parodia wczesniejszego przeboju. Jaki to utwor? 2) Uwaga! "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - Neil Young, "The King and I" - The Residents - te utwory maja cos wspolnego.... co? (Wiem...zbyt latwe) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 13:58 lordjohnjohns napisał: > Czesc wszystkim! Nie wiem czy mi sie uda cos wyslac dzisiaj: mam > ostatnio "sporadyczny" dostep do Internetu :( > > > gatto2pl napisała: > > > ale czy mozna nazwac go brytyjskim?????????? > A no wlasnie - to zalezy gdzie stoisz ;) Wokalista mowi, ze pochdodzi z > Londonderry ale wiadomo, ze czesc mieszkancow tego miasta mowi, ze pochodza z > Derry. Zespol nawet nagral dosyc subtelna piosenke o sytuacji politycznej w > Ulsterze ("Here Comes the Flood"). Fajna kapela. A czy piosenka Middle Class Hero to parodia piosenki Lennona ? > > Cze67 napisał: > > A na moje pytanie o solowych Bitli to nikt nie chce odpowiadac. Ja sie tak > > nie bawie!!! > Sorry Cze - osobiscie slabo znam te plyty solowe. O ile pamietam wszyscy > Beatelsi wystepowali na "nalepszych" plytach Ringo tj "Ringo", "Goodnight > Vienna", "Ringo's Rotogravure". > > Dla "rozrywki" mam pare pytan! > 1) Podczas pobyt Beatlesow w Indiach (1967-68), glowny wokalista Beach Boysow > dolaczyl sie do nich i razem "studiowali" z Maharishim. I razem pracowali nad > piosenka, ktora jest dowcipna parodia wczesniejszego przeboju. Jaki to utwor? przeboju Bitli czy Beach Boys ? > 2) Uwaga! "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - > Neil Young, "The King and I" - The Residents - te utwory maja cos wspolnego.... > > co? (Wiem...zbyt latwe) > z wymienionych utworów mam dostęp tylko do tupelo > > Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 14:05 saluto napisał: > przeboju Bitli czy Beach Boys ? Bitli > A kto pamięta pierwszy zachodni LP z muzyką punkową wydalny w PRL ? Mnie wtedy nie bylo - ale patrzac na plyty innych...powiedzialbym, ze "Horror Epics" Exploited (czy cuz takiego..) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 14:16 lordjohnjohns napisał: > saluto napisał: > > > przeboju Bitli czy Beach Boys ? > > Bitli > > > A kto pamięta pierwszy zachodni LP z muzyką punkową wydalny w PRL ? > Mnie wtedy nie bylo - ale patrzac na plyty innych...powiedzialbym, ze "Horror > Epics" Exploited (czy cuz takiego..) ;) Expoited ale tytułu to nie pamietam A potem zielona składanka z UK Subs Cooknej Rejects i inni > > Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Cos´ dla Kota i Szkota 31.07.02, 14:00 lordjohnjohns napisał: > Czesc wszystkim! Nie wiem czy mi sie uda cos wyslac dzisiaj: mam > ostatnio "sporadyczny" dostep do Internetu :( > > > gatto2pl napisała: > > > ale czy mozna nazwac go brytyjskim?????????? > A no wlasnie - to zalezy gdzie stoisz ;) Wokalista mowi, ze pochdodzi z > Londonderry ale wiadomo, ze czesc mieszkancow tego miasta mowi, ze pochodza z > Derry. Zespol nawet nagral dosyc subtelna piosenke o sytuacji politycznej w > Ulsterze ("Here Comes the Flood"). Fajna kapela. A czy piosenka Middle Class Hero to parodia piosenki Lennona ? > > Cze67 napisał: > > A na moje pytanie o solowych Bitli to nikt nie chce odpowiadac. Ja sie tak > > nie bawie!!! > Sorry Cze - osobiscie slabo znam te plyty solowe. O ile pamietam wszyscy > Beatelsi wystepowali na "nalepszych" plytach Ringo tj "Ringo", "Goodnight > Vienna", "Ringo's Rotogravure". > > Dla "rozrywki" mam pare pytan! > 1) Podczas pobyt Beatlesow w Indiach (1967-68), glowny wokalista Beach Boysow > dolaczyl sie do nich i razem "studiowali" z Maharishim. I razem pracowali nad > piosenka, ktora jest dowcipna parodia wczesniejszego przeboju. Jaki to utwor? przeboju Bitli czy Beach Boys ? > 2) Uwaga! "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - > Neil Young, "The King and I" - The Residents - te utwory maja cos wspolnego.... > > co? (Wiem...zbyt latwe) > z wymienionych utworów mam dostęp tylko do tupelo > posłucham dzisiaj może coś wymyślę :))))) > Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Punx not dead 31.07.02, 13:53 A kto pamięta pierwszy zachodni LP z muzyką punkową wydalny w PRL ? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Chórki 31.07.02, 14:24 Kto mi wytłumaczy dlaczego w polskiej muzyce teraźniejszej nie ma dobrych chórków ? Zastanawiam sie nad tym od jakiś 2 lat i uważam że to bardzo niepokojące zjawisko na całym świecie jest to bardzo istotny element wileu wspaniałych płyt fakt ze trudno to porządnie zrobić ale warto się starać to nadaje niesamowite brzmienie piosenką głos to przecież wspanialy instrument a może my polacy uważamy że takie dodatki są dla lalusiów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Chórki 31.07.02, 14:32 Cos w tym jest chyba. Taki Lech Janerka coraz bardziej sie stara z chorkami - i ludzi mowia o nim, ze jest chyba troche chory psychicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chórki 31.07.02, 14:33 A propos pytanie lorda, to nie wiem i nawet klimatyzacja nie pomorze. A propos chorkow - ja nie mam najlepszego zdania a naszej muzyce rozrywkowej. Raz to brak wpadajacej, ale nie banalnej, melodii. Slabe teksty - to dwa, az sie chce wyjsc z koncertu, jak mowil klasyk. A trzy to slabe aranzacje. I tu wlasnie byc moze jest odpowiedz na Twoje pytanie. Polscy muzycy nie umieja aranzowac, wiec gdzie tu jeszcze miejsce na chorki. Jeszcze by sie zbytnio spocili. Slabizna. A poza tym, skad wziac do tych chorkow glosy? Jak na 10 zespolow znajdzie sie jeden dobry wokalista to juz jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Chórki 31.07.02, 14:52 cze67 napisał: > A A propos chorkow - ja nie mam najlepszego zdania a naszej muzyce rozrywkowej. > Raz to brak wpadajacej, ale nie banalnej, melodii. Slabe teksty - to dwa, az > sie chce wyjsc z koncertu, jak mowil klasyk. A trzy to slabe aranzacje. I tu > wlasnie byc moze jest odpowiedz na Twoje pytanie. Polscy muzycy nie umieja > aranzowac, wiec gdzie tu jeszcze miejsce na chorki. Jeszcze by sie zbytnio > spocili. Slabizna. A poza tym, skad wziac do tych chorkow glosy? Jak na 10 > zespolow znajdzie sie jeden dobry wokalista to juz jest dobrze. Fakt że janerka albo waglewskim (nie ostatnio) to poziom światowy oczywiście Cze ma rację że polskie aranże są delikatnie mówiac nudne ale nie wiem czy problem nie tkwi w braku zaangażowania w to co się robi nawet nie najlepsi wokaliści tacy jak O'Hagan z High LLamas przy pomocy techniki starają się robić dobre chórki a może mentalność narodowa która nie dopuszcza do glosu wrazliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Chórki 31.07.02, 15:21 saluto napisał: > Fakt że janerka albo waglewskim (nie ostatnio) to poziom światowy > oczywiście Cze ma rację że polskie aranże są delikatnie mówiac nudne > ale nie wiem czy problem nie tkwi w braku zaangażowania w to co się robi > nawet nie najlepsi wokaliści tacy jak O'Hagan z High LLamas przy pomocy technik > i > starają się robić dobre chórki > a może mentalność narodowa która nie dopuszcza do glosu wrazliwości ? Malo sluchalem tej polskiej muzyki calej ale para plyt robila na mnie bardzo pozytwyne wrazenie. Bardzo cenie pierwsze plyty Kult'u - jest tam wrazliwosc, slowianska dusza (o ile orientuje sie!?), dosyc ciekawe aranzacje. Sluchac tam moze troche Joy Division itd ale rowniez dla mnie to bylo cos nowego, co tylko moglo sie powstac w Polsce. Zreszta moj ojciec - ktory zupelnie nic nie kuma po polsku - kiedys posluchal 'Tata kazika' i byl po prostu oczarowany. Ale zdecydowanie za malo chorkow! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chórki 31.07.02, 15:21 Byl kiedys taki zespol polski Lizard chyba, spiewal piosenki ala lata 60. Ale to bylo zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chórki 31.07.02, 15:27 A wspominam o tym zespole, bo oni stosowali chorki, z miernym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Chórki 31.07.02, 15:41 Na forum MUZYKA często są rankingi no wiecie najlepszy najlepsza 10 piosenkek wszechaczsów i jak patrzę na tytuły płyt i piosenek zachodnich to są rzeczy gdzie wokalistyka stoi na średnim poziomie liczy się Fuzzbox i tak sobie pomyślałem że kilku radiowych guru I II program polskiego radia stworzyło gust całego pokolenia , prawda że nie było w polsce prawdziwych sklepów z płytami ale teraz juz są a polacy nie wykształcili kultury kupowania płyt no i kurwa dupa itd nie ma przyzwoitego pisma muzycznego To już jest przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Podpowiedz 31.07.02, 15:33 Bez sensu jak wszyscy maja sie meczyc podczas upalow.... Podczas pobyt Beatlesow w Indiach bla bla bla razem pracowali nad piosenka, ktora jest dowcipna parodia utworu "California Girls". Jaki to utwor? "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - Neil Young, "The King and I" - The Residents dodam jeszcze "Moon Dog" Prefab Sprout i "Graceland" - Paul Simon Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podpowiedz 31.07.02, 15:36 lordjohnjohns napisa?: > Bez sensu jak wszyscy maja sie meczyc podczas upalow.... > Podczas pobyt Beatlesow w Indiach bla bla bla razem pracowali > nad piosenka, ktora jest dowcipna parodia utworu "California Girls". Jaki to > utwor? Ale zostala wydana na plycie czy nie? > "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - Neil > Young, "The King and I" - The Residents > dodam jeszcze "Moon Dog" Prefab Sprout i "Graceland" - Paul Simon Zabij mnie swoim szkockim mieczem, ale nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Podpowiedz 31.07.02, 15:44 cze67 napisał: > Ale zostala wydana na plycie czy nie? Jest na Bialy Album. Beach Boysi nagrali cover tego duzo pozniej i sam Ringo gral wtedy na perkusji :) > > "Man in the Moon" - REM, "Tupelo" - Nick Cave, "My my hey hey" - Neil > > Young, "The King and I" - The Residents > > dodam jeszcze "Moon Dog" Prefab Sprout i "Graceland" - Paul Simon > > Zabij mnie swoim szkockim mieczem, ale nie wiem... Spokojnie - od kilku lat juz nie jestem az tak agresywny. Chodzi o 'bohatera' tekstow... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podpowiedz 31.07.02, 15:51 lordjohnjohns napisa?: > cze67 napisa?: > > > Ale zostala wydana na plycie czy nie? > Jest na Bialy Album. Beach Boysi nagrali cover tego duzo pozniej i sam Ringo > gral wtedy na perkusji :) A w beatlesowskiej wersji podobno nie gral. Chodzi o Back In The USSR? Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Podpowiedz 31.07.02, 15:58 cze67 napisał: > lordjohnjohns napisa?: > > > cze67 napisa?: > > > > > Ale zostala wydana na plycie czy nie? > > Jest na Bialy Album. Beach Boysi nagrali cover tego duzo pozniej i sam Ri > ngo > > gral wtedy na perkusji :) > > A w beatlesowskiej wersji podobno nie gral. Chodzi o Back In The USSR? Też o tym pomyślałem no ale Cze był pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Podpowiedz 31.07.02, 16:03 Brawo. Podobno Mike Love "pomagal' z tekstami. Uwazam, ze utwor jest genialny - jakby ktos na "zachodzie' zlapal z radia krotkofalowego(?) jakis radziecki odpowiednik BeachBoysow, ktorzy chwala, ze najladnieszje dziewuchy nie sa z Kalifornii, tylko z Ukrainy i z Moskwa. I genialne beachboysowskie chorki...da da da :) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podpowiedz 31.07.02, 16:07 lordjohnjohns napisa?: > Brawo. Podobno Mike Love "pomagal' z tekstami. Uwazam, ze utwor jest > genialny - jakby ktos na "zachodzie' zlapal z radia krotkofalowego(?) jakis > radziecki odpowiednik BeachBoysow, ktorzy chwala, ze najladnieszje dziewuchy > nie sa z Kalifornii, tylko z Ukrainy i z Moskwa. I genialne beachboysowskie > chorki...da da da :) Tak, tez go uwielbiam... A z tym Elvisem wychodzi moja kiepska znajomosc angielskiego, chociaz gdybym sie nieco zastanowil, to moze... Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Podpowiedz 31.07.02, 16:11 No moze przesadzilem z pytaniem o tesktach. Tez spadam..musze skoczyc do najblizszego Spolem :( Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Podpowiedz 31.07.02, 16:31 Nie, pytanie bylo fajne. A mnie zadne nie przychodzi do glowy. I ja tez juz sobie ide... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Serwer siada, dupa blada 01.08.02, 13:49 Dzisiaj znow zar leje sie z nieba, to i gadac sie nie chce nikomu. A jeszcze serwer sie psuje, no ladnie. Ja sprobuje rozruszac towarzystwo. Prosze o piosenki (albo nawet plyty) w ktorych wymieniane sa imiona zenskie. Od razu zalatwie sprawe Beatlesow - Anna, Long Tall Sally, Dizzy Miss Lizzie, Michelle, Eleanor Rigby, Lucy In The Sky With Diamonds, LOvely Rita, Dear Prudence, Martha My Dear, Julia, Sexy Sadie, Polythene Pam, Hey Jude, The Ballad of John and Yoko... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Serwer siada, dupa blada 01.08.02, 14:51 cze67 napisał: > Dzisiaj znow zar leje sie z nieba, to i gadac sie nie chce nikomu. A jeszcze > serwer sie psuje, no ladnie. Ja sprobuje rozruszac towarzystwo. Prosze o > piosenki (albo nawet plyty) w ktorych wymieniane sa imiona zenskie. > Od razu zalatwie sprawe Beatlesow - Anna, Long Tall Sally, Dizzy Miss Lizzie, > Michelle, Eleanor Rigby, Lucy In The Sky With Diamonds, LOvely Rita, Dear > Prudence, Martha My Dear, Julia, Sexy Sadie, Polythene Pam, Hey Jude, The > Ballad of John and Yoko... Tytuł w całości odpowiada temu co się dzieje, ha, ha, ha:))) Dla Ciebie Cze: Picture yourself in a boat on a river, With tangerine trees and marmalade skies Somebody calls you, you answer quite slowly, A girl with kaleidoscope eyes. Cellophane flowers of yellow and green, Towering over your head. Look for the girl with the sun in her eyes, And she's gone. Lucy in the sky with diamonds. Follow her down to a bridge by a fountain Where rocking horse people eat marshmellow pies, Everyone smiles as you drift past the flowers, That grow so incredibly high. Newpaper taxis appear on the shore, Waiting to take you away. Climb in the back with your head in the clouds, And you're gone. Lucy in the sky with diamonds, Picture yourself on a train in a station, With plasticine porters with looking glass ties, Suddenly someone is there at the turnstyle, The girl with the kaleidoscope eyes. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 01.08.02, 15:02 Dzieki Lucy!!! Odezwala sie Lucy, ciekawe czy jest tu jakas Sexy Sadie albo Michelle... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Serwer siada, dupa blada 01.08.02, 19:06 mało nie padłam, Lucy. Piękne. Laila (Leila?) Erica Claptona, ze rzucę na początek... Jane B. wiadomo, czyje... A lady Madonna może być? też imię... Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 00:31 Iwa?...czy Ty mnie znasz osobiscie?...Skad wiedzialas o Claptonie?.... LAYLA....=....kobieta, ktora Eric adorowal i za ktora ubiegal w latach siedemdziesiatych....to dla niej wlasnie napisal ta kompozycje.... Zreszta....zostala ona pozniej jego...zona... :-))) Gdy ten kawalek pierwszy raz zagral....to staral sie swoje uczucia do niej ...ukryc pod nazwa....Derek and the Dominos!.... Wszyscy jednak i tak jego rozpoznali....kto to gral!!...i dla kogo!!... Dla mnie ...osobiscie....najwspanialsze jest pierwsze "wejscie"....ok. 30-sec... No i oczywiscie....czesc "druga"....tak nagminnie pomijana, przez tzw. prezenterow....hmm...muzyki....dnia dzisiejszego.... Ladnie trafilas!!!!.... nie powiem!!!.... Dziekuje!!!!... :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 10:31 les1 napisa?: > Iwa?...czy Ty mnie znasz osobiscie?...Skad wiedzialas o Claptonie?.... > LAYLA....=....kobieta, ktora Eric adorowal i za ktora ubiegal w latach > siedemdziesiatych....to dla niej wlasnie napisal ta kompozycje.... > Zreszta....zostala ona pozniej jego...zona... :-))) A wczesniej byla zona George Harrisona. Bo chodzi tutaj o Patti Boyd. George napisal dla niej Something, tez przepiekny utwor. Co ciekawe, George zagral na ich slubie... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Serwer siada, dupa blada 01.08.02, 23:58 lucy_z napisała: > Lucy in the sky with diamonds, > Picture yourself on a train in a station, > With plasticine porters with looking glass ties, > Suddenly someone is there at the turnstyle, > The girl with the kaleidoscope eyes. > Lucy:)))))przepraszam...za obciecie...ale jak tak dalej...to rzeczywiscie nasze watki powyzej stu , sie nie kreca...nie rozumiem dlaczego na innych forach (czytaj krakowskie...) dochodza do 700 i latwo sie kreca(latwo w porownanniu do naszych ...ledwie stka stuknie....i setka minut leci?:-((((().... Kto zna odpowiedz???????? Pozdrawiam gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 00:07 gatto2pl napisała: > naszych ...ledwie stka stuknie....i setka minut leci?:-((((().... > Kto zna odpowiedz???????? > > Pozdrawiam > gatto2pl > Witaj Kocie:))) Dzisiaj to wcale nie można było wejść na forum. Była awaria!!! Dla mnie to dobrze, bo parę rzeczy zrobiłam, tych co powinnam zrobić już dawno;))) Ten internet jednak uzaleznia!;) Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 00:47 W alkoholizm...wpadam!....co ja pisze???... Utrwalam!!!....tak mialem napisac!... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Serwer siada.....jak zwykle o tej porze....... 02.08.02, 01:13 les1 napisał: > W alkoholizm...wpadam!....co ja pisze???... > Utrwalam!!!....tak mialem napisac!... :-))) Utrwalaj...utrwalaj... a wejscie tutaj to...jak podchody do dziewicy;)!!!!! ...upppppssssssssss wymknelo sie;) gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Serwer siada.....jak zwykle o tej porze...... 02.08.02, 01:18 Any time....any time... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: Serwer siada.....jak zwykle o tej porze...... IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.02, 01:35 gatto2pl napisała: > les1 napisał: > > > W alkoholizm...wpadam!....co ja pisze???... > > Utrwalam!!!....tak mialem napisac!... :-))) > > Utrwalaj...utrwalaj... > > a wejscie tutaj to...jak podchody do dziewicy;)!!!!! > ...upppppssssssssss wymknelo sie;) > gatto2pl Cnotliwa dziewczyna nigdy nie lata za chlopcem. Czy kto widzial, zeby pulapka gonila mysz ? [ J. Tuwin ] ;) Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Serwer siada.....jak zwykle o tej porze...... 02.08.02, 01:56 Hej!!!!...to ja bylem....kiedys ...przed laty....ta pulapka na myszy!!!... ;-))) Nawet mi ...wczasy zalatwiono....cale 30-ci dni!!!....za darmo!!!!! A ja, przez nastepne pare lat...myslalem...ze to za moje wyniki (w czymkolwiek)... :-))) Dopiero, gdy z polski wyjechalem na "kontrakt" i....nie wracalem....to...panienka, zaczela nachodzic moja matke i mowic ....ze ....niby tak to sie nie postepuje!!!!....Przeciez to wlasnie...ona...poprzez swojego tatusia ....wszystko zalatwiala!!!!.... Do dzisiaj sie glowie....czy dlatego mnie wybrala bo bylem tak PIKNY, albo "meski"?...czy tez dlatego, ze wyczula....totalnego...frajera???... Prawdopodobnie to ...ostatnie !!!....Tylko, ze tym razem ....frajer sie ulotnil.... Podpadlem ... paniom?... Sobie...tez!!!! Podwinalem wiec ogon i siedze ...cicho... :-))) No.....prawie... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Serwer siada.....jak zwykle o tej porze...... 02.08.02, 02:03 les1 napisał: > Hej!!!!...to ja bylem....kiedys ...przed laty....ta pulapka na myszy!!!... ;- )) > ) > Nawet mi ...wczasy zalatwiono....cale 30-ci dni!!!....za darmo!!!!! > A ja, przez nastepne pare lat...myslalem...ze to za moje wyniki (w > czymkolwiek)... :-))) > Dopiero, gdy z polski wyjechalem na "kontrakt" i....nie > wracalem....to...panienka, zaczela nachodzic moja matke i mowic ....ze ....niby > > tak to sie nie postepuje!!!!....Przeciez to wlasnie...ona...poprzez swojego > tatusia ....wszystko zalatwiala!!!!.... > Do dzisiaj sie glowie....czy dlatego mnie wybrala bo bylem tak PIKNY, > albo "meski"?...czy tez dlatego, ze wyczula....totalnego...frajera???... > Prawdopodobnie to ...ostatnie !!!....Tylko, ze tym razem ....frajer sie > ulotnil.... Podpadlem ... paniom?... Sobie...tez!!!! > Podwinalem wiec ogon i siedze ...cicho... :-))) No.....prawie... ;-))) *****wsiasc do pociagu byle jakiego, nie dbac o bagaz nie dbac o bilet..sciskajac w reku kamyk zielony ..patrzac jak wszystko zostaje w tyle..... :-)))))))) gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 01:07 lucy_z napisała: > Witaj Kocie:))) Dzisiaj to wcale nie można było wejść na forum. Była awaria!! > ! > Dla mnie to dobrze, bo parę rzeczy zrobiłam, tych co powinnam zrobić już > dawno;))) > Ten internet jednak uzaleznia!;) ...jednym slowem....mnie caly dzien nie bylo...i forum tez;)ha!ha!ha! a moze cha!cha!cha!?????? gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 08:01 Kurcze, zdaje się, że sobie po nocy zrobili imprezę beze mnie.... A ja głupia poszlam spać, bo Les powiedział, że odchodzi i już nie ma płynów.... Kontynuuję: Mrs. Robinson (ale nie pamiętam, jak osoba miała na imię) Lady.... i teraz nie wiem, jak się to pisze, trzeba zapytać Cata Stevensa, więc fonetycznie....dabanwil (?????!!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 08:04 Ojej, zapomniałam. Przecież hit wszechczasów śpiewany paszczą "My sweet Lady Jane....".... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 10:20 iwa.ja napisa?a: > Kurcze, zdaje sie˛, z˙e sobie po nocy zrobili impreze˛ beze mnie.... A ja g?upia > poszlam spac´, bo Les powiedzia?, z˙e odchodzi i juz˙ nie ma p?ynów.... > Kontynuuje˛: > Mrs. Robinson (ale nie pamie˛tam, jak osoba mia?a na imie˛) > Lady.... i teraz nie wiem, jak sie˛ to pisze, trzeba zapytac´ Cata Stevensa, wie˛c > > fonetycznie....dabanwil (?????!!!!!!!!) Pani Robinson zdaje sie z imienia nie wystepuje. Lady nazywa sie Lady D'Arbanville. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 11:00 Dorzuce kilka pan: Ramones - Sheena Is A Punk Rocker Marillion - Kayleigh Beatles (a jednak!) - niewydany utwor - Whats The New Mary Jane? The Doors - Maggie M'Gill John Lennon - wiadomo Oh Yoko i Dear Yoko, ale tez Angela Buddy Holly - Peggy Sue Pink Floyd - See Emily Play, Julia Dream, Careful With That Axe, Eugene (tylko nie wiem, czy chodzi o Eugeniusza czy o Eugenie, niech Szkot wyjasni), Vera TO na razie tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 13:27 Caroline, No Marcella Susie Cincinnati Barbie Judy Wendy Barbara Ann Anna Lee The Healer The Beach Boys Ciężko się dostać do Trójmiasta sezon wiadomo:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 13:36 Dzien dobry saluto. Dorzucam jeszcze Marillion - Sweet Margaret, tradycyjna szkocka piesn podbno - niech sie Szkot wypowie, moze wyjdzie ze swojej chlodnej norki... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Dla Cze:)) 02.08.02, 14:06 Cze, skoro tak naciskasz;) Piosenka może powinna znaleźć się w innym wątku ale ma imię żeńskie, wybacz:) I niech wybaczą mi inne Ewy:) Zachwycona wpisem z innego wątku lucy:) Stare Dobre Małżeństwo Ej, ty Ewo, rajskie dziewcze Nie wykręcisz się dzisiaj ogryzkiem Miecz ognisty nie wisi nad nami Michał w karty gra z cherubinem Nie bądź z tych, co tylko wzdychają Klucz ściskając w kieszeni fartuszka Niechaj tańczą dziś wszystkie drzewa Nawet ciężka od upału gruszka Pod jabłonią wreszcie odpoczniemy W zbożu włosów ukryję się cały I będziemy świat błogosławić Że jest dla nas znowu łaskawy A pod wieczór cicho przyjdą Skrzydlaci wysłannicy pana Nie jadłem żadnego ogryzka, powiem Skusiły mnie tylko jabłka Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Dla Cze:)) 02.08.02, 14:08 Dziekuje Ci, lucy, wzruszenie odbiera mi mowe i wladze w palcach... Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Dla Cze:)) 02.08.02, 14:18 cze67 napisał: > Ale ja, oczywiscie, bardziej!!! Nie będę się sprzeczać. Toż było adresowane "dla Cze". Ja podziekowałam tak tylko, niejako na mrginesie.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:10 Czołem Strasznie wszystko działa od 2 dni nie mogę sie dostać do trójmiasta a inne serwisy działają nieźle a jak u Was na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:11 W tej chwili bardzo dobrze, ale to zmienia sie doslownie z minuty na minute Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:36 więc jeżeli mogą być pieśni polskie, to uzupełnię: nie płacz Ewka dlaczego nikt nie wymienił: JOLKA, JOLKA, PAMIĘTASZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:45 Celina...jak hejnal brzmi jej smiech... goraco, nerwowe bieganie po urzedach :(, serwer nie dziala...katastrofa generalnie. Imiona zenskie na A: Aisha (Death in Vegas), Alice in Blunderland (Capain Beefheart)/ Living next door to Alice (Smokey)[wiem ze polski przeboj ;)], Alison (Elvis Costello), Alison’s Starting to Happen (Lemonheads), Anna (the Beatles), Anna Lee the healer (Beach Boys), Annie Get Your Gun (Squeeze), Agnes Martin (Harold Budd), Angela (The Godfathers), Wicked Annabella (The Kinks), Brimful of Asha (Cornershop) na B: Na B – Barbara Ann (Beach Boys), Billy Jean (Michael Jackson), Brenda (The Four Tops), Betty (Split Enz), Ballad of Ole Betsy (Beach Boys) Nie mam juz sily na C..... Ciekaw jestem czy w ogole jest jakas imiona, ktora nie ma "swojej" piosenki 'Oh Shirley, Oh Deborah, Oh Julie, Oh Jane I wrote so many songs about you - I forget your name Jennifer, Alison, Phillipa, Sue, Deborah, Annabel, too I forget your name' (The Beautiful South – Song for Whoever) At night I can see the stars on fire I can see the world in flames And it's all because of you or your thousand other names Peggy, Carrie Ann and Betty Jean Jill, Jan, Joan and Sue Alice, Cindy, Barbara Ann It's all because of you (Pere Ubu – Non-Alignment Pact) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:50 Wiedzialem, ze na lorda mozna liczyc. A Eugene od Floydow to on czy ona? Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 14:56 Niestety Eugene to chyba facet. Zreszta dla nas to bardzo 'smiszne' imie - brzmi mniej wiecej jak "Uwazaj z ta siekiera, Polikarpie", czy cos takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 15:20 uuups, nie chce 'zabic' watku... Lola (Janerka), Kinga (Elektryczne Gitary), O Ani/ Do Ani (Kult) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 15:24 Lola to było zdaje się o pałce milicyjnej u Was to nie było cenzury :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lordjohnjohns Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 15:28 nasza 'angielska' Lola (The Kinks) tez nie byla do konca kobieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Serwer siada, dupa blada 02.08.02, 15:29 Zakładam nowy wątek bo nie wytrzymie Odpowiedz Link Zgłoś