Dodaj do ulubionych

Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejszym mi

IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 22.07.05, 20:06
Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejszym miastem w Polsce?
Obserwuj wątek
    • orissa Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 22.07.05, 20:13
      Gość portalu: ewa napisał(a):

> Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejszym miastem w Polsce?

Tak, z dworcem PKP na czele...
      • Gość: kici kici Znów będziecie wałkować to samo? Poczytajcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:58
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=15292758&a=15292758
        • Gość: . Re: Znów będziecie wałkować to samo? Poczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:01
          Sezon ogórkowy:)
    • haselback Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 22.07.05, 20:17
      Gość portalu: ewa napisał(a):

> Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejszym miastem w Polsce?

Dla mnie osobiscie Gdynia może być druga, zaraz po najładniejszym Gdańsku.
      • vitalia Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 22.07.05, 20:27
        haselback napisał:

> Gość portalu: ewa napisał(a):
        >
        > > Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejszym miastem w Polsce?
        >
        > Dla mnie osobiscie Gdynia może być druga, zaraz po najładniejszym Gdańsku.

Jasne..łącznie ze swą cudowną Orunią.
        • Gość: %% Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 20:45
          vitalia napisała:
          Jasne..łącznie ze swą cudowną Orunią.

Zapewniam, że nawet na Orunii mozna znaleźc daleko przyjemniejsze miejsca niz
          na na dworcu PKP w Gdyni
          • Gość: miciu Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.iopan.gda.pl 25.07.05, 09:37
            Tak samo jak na dworcu PKP w Gdyni można znaleźć o wiele przyjemniejsze miejsca
            niż na Oruni.
    • Gość: anna Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 21:13
      Gdynia jest napewno bardzo atrakcyjnym miastem. Jest w tym mieście coś co
      potrafi do niego przyciągać. Ja osobiście mieszkam w Gdyni od 7 lat a
      przeprowadziłam sie tutaj z Kielc.Był to mój świadomy wybór bo bardzo mi się tu
      spodobało i nie żałowałam swojej decyzji nawet przez sekunde.Obecnie odwiedzam
      swoje rodzinne strony a na samochodzie mam nalepke Gdynia moje miasto.Sama
      sobie je wybrałam.
      • Gość: Ed Re: Tragedia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 02:20
        To na szkieletczyźnie jeszcze Cie nie poinformowali, że najpiekniejszy jest
        Olsztyn? :))

Osobiście jestem przekonany, że dużo straciłaś :((

Pozdrawiam
    • Gość: ogio Jest brzydka jak sto diabłów IP: *.such.nat.hnet.pl 22.07.05, 21:28
      No jasne, szarobure betonowe schrony, zieleń z uporem maniaka wycinana przez
      urzędniczych impotentów ze szczurem na przedzie. Jedno kino, dwa hotele, trzy
      ulice na krzyż - rzeczywiście jest co podziwiać i czym się zachwycać.
    • Gość: ros Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: 81.240.255.* 22.07.05, 21:34
      Tzw śródmieście to szaro-bure stalinowskie ruiny zwane przez niektórych
      modernizmem.
      Świętojańska, Bulwar.... i nic więcej!
      I jeszcze najobskurniejszy dworzec kolejowy w Europie.
      Bulwar? To kupa betony - brudnego, obsranego przez psy i zapełnionego
      tandetą z obwodu kaliningradzkiego. Jakie świeże ryby? Chyba mrożone z
      Norwegii. Nie ma obawy, do Gdyni przyjeżdżają tylko samobójcy.
      Co Ty za głupoty wypisujesz to właśnie Gdynia i Łódż mają podobną zabudowę,oba
      miasta należą do najbrzydszych w Polsce.
      2.Procent mieszkających w blokach jest bardzo podobny,w Gdyni jest to około 70
      % społeczeństwa:północne dzielnice Gdyni od dworca PKP w górę to jedna wielka
      wylęgarnia łysego dresiarstwa,Chylonia,Grabówek,Leszczynki,Cisowa,Pustki
      Cisowskie tam mieszka 90 tysiecy gdynian,Obłuze,Oksywie,Pogórze-30
      tysięcy,Karwiny-20 tysiecy,Witomino 20 tysiecy,plus melinki typu Meksyk,Rzeżnia
      itp razem bedzie gdzieś ze 170 tysięcy,czyli około 70 % gdynian mieszka w
      takich kołchozach.
      Jasne że jest atrakcyjna gdynia, przeleć się przez skwerek w błocie lub
      glinianym pyle,zjedz rybe z kartonowej budki bez kibla i wody i kup plastikową
      muszelkę na straganie.a jak już przypłyniesz czymś do mariny to ci w czasie
      koncertu nasrają na pokład i odetną cumy. No może wcześniej okradną.Jak Ci tego
      mało to możesz jeszcze dostać w mordę w czasie spaceru bulwarem.Jak byś chciał
      zaparkować na świętojańskiej to musisz pamiętać o wystających z gleby Kut.sach
      na których rozwalisz furę.A jak już chcesz wyjechać to na pewno staniesz w
      korku, bo zbliża się sezon i pewnie niebawem rozkopią jakieś rondo w centrum.

Generalnie gdynia to bloki mniejsze lub większe a gdyby nie orłowo, redłowo i
      położenie nad morzem byłaby najbrzydszym miastem w europie no może od
      Kaliningradu nie.

Na oruni dolnej są budynki w zlym stanie ale jak by je wyremontować to były by
      ładne gdyni nic nie pomoże żaden remont.
      • Gość: ewa Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 22.07.05, 21:43
        to co sugerujesz, że Gdynię zaorać
      • Gość: anna Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.05, 22:02
        Ty człowieku jesteś chory
        • Gość: ewa Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 22.07.05, 22:11
          słuchaj - w Gdyni ludziom żyje się dobrze, są zadowoleni, jest mniejsze
          bezrobocie niż w Gdańsku, władze są bardziej przyjaźni dla przedsiębiorców..
          więc może lepiej zaorać Gdańsk
          • Gość: ogio Propaganda sukcesu z UM Gdynia ostro wałkuje IP: *.such.nat.hnet.pl 22.07.05, 22:19
            "słuchaj - w Gdyni ludziom żyje się dobrze, są zadowoleni, jest mniejsze
            bezrobocie niż w Gdańsku, władze są bardziej przyjaźni dla przedsiębiorców..
            więc może lepiej zaorać Gdańsk"

Kto Ci takich bzdur naopowiadał? A może Ty jesteś panią redaktor gdyńskiego
            periodyka z UM -Ratusz?
            • Gość: ewa jestem z Gdańska IP: *.delfnet.pl / 83.238.45.* 22.07.05, 22:24
              • Gość: ogio Re: jestem z Gdańska IP: *.such.nat.hnet.pl 22.07.05, 22:35
                To wstydź się, mieszkasz w najładniejszym z polskich miast, a próbujesz się
                przypodobać tym którzy za Gdanskiem z wiadomych sobie względów nie przepadają.
                "cudze chwalicie, swego nie znacie"
                • Gość: gosc Gdansk-TAK Adamowicz-NIEEEEE!!! IP: *.attu.pl 23.07.05, 00:56
                • Gość: o kurcze!!!!!!!!!! Re: jestem z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:51
                  gdańsk najładniejszy???????
                  ale sie ubawiłem.......................................................
          • Gość: T Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:37
            Więcej Gdynian pracuje w Gdańsku niż odwrotnie...
      • greksi Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto 25.07.05, 11:04
        wszyscy , którzy tak pisza są z Gdańska.Gdynia jest najpiękniejszym miastem w
        Polsce , porównywać Gdynie do Gdańska to tak jakby porównywać Tychy do Wenecji,
        no ale jak sie jest z Gdańska to wszystko możliwe...............
        Jest miastem wygodnym , przestronnym , mnóstwo zieleni dopełnia reszty , a poza
        tym jest to jedyne miasto w Polsce którrego centrum leży nad morzem ,
        bezpośrednio nad morzem , no ale jak sie jest z Gdańska.................
        Chociaż jak z centrum Gdańska sie jedzie 30 minut na plaże to ja wiem..........
        • Gość: master Typowy gdyński bełkocik IP: *.sm-rozstaje.pl 25.07.05, 11:22
          Piękna gdynia choć jej architektura to koszmar
          Przestronna i pewnie dlatego ostatnie wolne przestrzenie zapychane są wielkimi blokami.
          Najwięcej odwołań w nadzorze budowlanym jest z gdyni.
          centrum przy plaży same zalety dlatego piżdzi tam przez 8 miesięcy
          a jak zrobili koncert WOŚP na skwerze to pies z kulawą nogą tam nie zajrzał tak wiało.
          Porównaj sobie pas nadmorski w Gdańsku i gdyni.
          W gdyni trochę prl-owskiego zniszczonego asfaltu i betonu+ syf na plaży.
          W Gdańsku całkowicie i kompleksowo zagospodarowany (ścieżki i deptak nadmorski + świeżo oddany park)
          W gdyni stawiają jakieś budosmażalnie i to tyle dużo gdyńskiego gadania w Gdańsku się działa.
        • Gość: tommm Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto??? IP: *.piotrkow.pilickanet.pl 29.07.05, 15:46
          Ludzie!!! Wy nie wiecie co gadacie - Tójmiasto generalnie rządzi jako całość!
          Ja skończyłem PG, pięć lat tam mieszkałem - teraz za pracą wyjechałem w okolice
          Piotrkowa Trybunalskiego... Szit, centralna Polska to jest dopiero kupa goowna.
          I jakie to dziwne uczucie, że miasto w którym mieszkasz, jest z każdej strony
          otoczone polami...Duszno. Dopiero teraz doceniłem Trójmiasto.
          • Gość: lolo Wreszcie ktoś po szkole tu zabłądził. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:10
            Co więcej - ktoś, po kim widać, że szkolnych lat nie zmarnował.

Nigdy nie rozumiałem tych kretynów mikroszowinistów. Że niby Przymorze cacy, a
            Redłowo już be. Albo odwrotnie.
            Siłą Trójmiasta jest to, że każde z miast jest inne i co innego wnosi do
            całości.

A tak naprawdę to całość rozciąga się od Pruszcza do Wejherowa. I trzeba się
            trzymać razem, bo wszyscy na jednym wózku jadą.

Koleżko, stawiam jak przyjedziesz na urlop na stare śmieci!

• Gość: pothkan Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.mandzur.pl / 83.238.209.* 04.08.05, 01:26
          >>>to jedyne miasto w Polsce którrego centrum leży nad morzem

No, nie jedyne. Tylko największe. Przecież są jeszcze np. Hel, Puck,
          Władysławowo.... Nieduże, ale też miasta.
      • Gość: kici kici ros, kradniesz wypowiedzi czy tylko się klonujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:20
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=15292758&a=15339703
      • Gość: CItek Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.chello.pl 31.07.05, 00:44
        Bardzo dobrze napisane. Gdynia to miaste budowane od poczatku dokladnie jak
        Lodz. Sadze ze zadeb szaleniec nie napisze z Lodz jest pieknym miastem wiec
        Gdynia tez nim nie jest. A najladniejszy jest GDANSK!!!:D
      • Gość: :) Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:08
        No to się rozgoryczony gdańszczanin wypłakał wreszcie:) Najbardziej podobała mi się końcówka: "...gdyby je wyremontować to by były ładne..." Jakże trafnie ujęte spostrzeżenie! Właśnie... GDYBY... ale nic z tego stary, nie doczekasz się, bo to... Gdańsk:D
      • Gość: pothkan Re: Gdynia to najbrzydsze polskie miasto IP: *.mandzur.pl / 83.238.209.* 04.08.05, 01:23
        zerkam szybko, ale już w swoim zacietrzewieniu piszesz minimum dwie bzdury: 1)
        większość budynków centrum nie jest stalinowska, tylko z okresu międzywojennego
        (pomijając oczywiście np. bloki przy Radtkego) 2) wg oficjalnych danych
        statystycznych w blokach mieszka ok. 56% ludnosci miasta 3) nie wiem skad
        wziales te liczby ludnosci, chyba z sufitu - np. Karwiny maja nie 20, a 12
        tysiecy... tyle jesli chodzi o fakty
    • Gość: . Kij w mrowisko:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:27
      • Gość: master Gdynia jest przeciętnie brzydka IP: *.sm-rozstaje.pl 22.07.05, 22:34
        Za to nieprzecietna jest propaganda która już od jakiegoś czasu przestaje
        działać.
        Bajki o bezrobociu które różni się błedem statystycznym nie zaciemnią obrazu
        bezinwestycyjnej gdyni.
        Inwestycje prywatne kuleją, deweloperzy stawiają bloki w ostatnim sensownych
        lokalizacjach.
        Nawet w redłowie przy głownym ciagu są jakieś dzialkodomki jak w meksyku.
        Gdyby nie towarzystwo Gdańska i Sopotu to Gdynia by nie znaczyła w Polsce nic.

• kasia510 Gdynia jest piękna 22.07.05, 22:37
          i rządzący tym miastem myślą o jej rozwoju i rozwoju przedsiębiorczości
          • rob75 Brzydka i kiepsko się rozwija 22.07.05, 22:40
            Trzeba przyznać, że Szczurek i jego ekipa mieli świetny pomysł - wmówić
            mieszkańcom, że Gdynia jest najpiękniejsza na świecie, wspaniale sie rozwija,
            jest jedyna niepowtarzalna itp.itd. i rozbudzić lokalny szowinizm (bo to już
            jest coś więcej niż patriotyzm).
            I kiedy pojawia się nawet najbardziej zasłużona krytyka pod adresem władz,
            zawsze odezwą się zaślepieni propagandą naiwni obrońcy, bo krytykę Szczurka czy
            miasta traktują jako osobistą obrazę.
            Nie widzą lub nie chca widzieć tego co większość już dostrzegła: brak
            inwestycji (jakichkolwiek - Gdynia, kiedyś centrum zakupów, teraz jest handlową
            pustynią, wszystkie wielkie sklepy sieciowe lokują się w Gdańsku), uboga oferta
            kulturalna (wystarczy poczytać piątkowe Co jest grane i porównać co się dzieje
            w Gdańsku czy Sopocie a co w Gdyni), korupcyjne układy we władzach, nachalna
            propaganda Szczurka itp.

I żadne gdyńskie forumowe urzędasy tego nie zmienią.
            • Gość: kroqus Re: Brzydka i kiepsko się rozwija IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 08:25
              Szowinizm akurat dotyczy wszystkich tych którzy tak ostro tu napadają na
              zwolenników mieszkania w Gdyni i tych dla których Gdynia jest "ich miastem" z
              wyboru a nie z przymusu.Gdynia się rozbudowuje planowane są nowe inwestycje
              ludzie jakoś gremialnie nie uciekają z tego miasta wręcz odwrotnie jak np. Anna
              zamieszkali tu i nie żałują tego.Biorąc pod uwagę tzw. średnią krajową Gdynia
              nie musi się niczego wstydzić.
            • Gość: . Re: Brzydka i kiepsko się rozwija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:58
              Szowinizm, zaślepienie, propaganda, nieprzyjmowanie krytyki... Mam wrażenie, że
              te słowa szczególnie pasują do niektórych gdańszczan piszących tu same
              superlatywy o swoim mieście i tak zajadle, nieobiektywnie krytykujących inne
              miasta i miejscowości. Nie tylko Gdynię, też np. Elbląg.
              • Gość: ptaku Re: Brzydka i kiepsko się rozwija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:53
                święta racja.
            • Gość: kici kici rob75 - brawo. Perfekcyjnie opanowana śpiewka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:09
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=15292758&a=15337265
            • vinogradoff Re: Brzydka i kiepsko się rozwija 04.08.05, 21:34
              Masz sporo racji. Pamietam jak przed laty w czasie I kadencji sw.p.pani
              Franciszki Cegielskiej pojawila sie informacja, wielokrotnie naglasniana , ze
              Gdynia ma najwiekszy dochod na jednego mieszkanca w skali calego kraju.
              Problemem miasta jest bliskosc Gdanska znanego w Europie i nieuchronna z nim
              konkurencja zamiast wspolpracy w ramach podzialu branz, kierunkow. Propaganda
              sukcesu zawsze na krotsza mete przynosila pozytywne skutki.
          • Gość: ros Brutalna prawda o tym mieście IP: 81.240.255.* 22.07.05, 22:45
            Mam pytanie jakie Gdynia przyciąga inwestycje poza blaszanymi hipermarketami
            Zero inwestycji w produkcję,zero inwestycji firm,które swoje centrale przenosić
            miałyby do Gdyni,
            nawet Prokom wyniósł się do Warszawy.
            Ja przeprowadziłem się niedawno z Gdyni do Gdańska i chwalę sobie to miejsce,
            myśle,że niedługo uczyni tak wielu gdynian,z bardzo prostej przyczyny,
            Gdynia ma coraz mniej miejsca pod inwestycje mieszkaniowe,
            stąd powrót do idei budownictwa wielorodzinnego w starym stylu,
            czyli kilkusetmieszkaniowych szaf ala Witawa Centrum,
            miałem tam mieszkać,ale podziękowałem i po naradzie z żoną rodowitą gdynianką
            zamieszkaliśmy w domu na Osowej,
            tak oto zostaliśmy gdańszczanami

śródmieście gdyni - każdy to stwierdzi - to zlepek przedwojennej czynszówki i
            socrealizmu, więc jak śmiesz psychofilu porównywać je do wielokulturowej
            zabudowy Gdańska. Wiec odpowiadam ci , że takim miejscem na spacery i rozrywkę
            jest ul.Długa i Długi Targ, a także długie Pobrzeże gdzie w lato jest tak wielu
            tyrystów, że trudno się tam przecisnąć. Zresztą liczby mówią same za siebie na
            2 mln tyrystow odwiedzających Pomorze 1,5 odwiedza Gdańsk, pozostała część
            odwiedza prowincję w tym twoją rybacką wioskę.
            Chyba nie powiesz mi, że centrum twojej wsi to Skwer Kościuszki, bo ja
            wstydziłbym się takiego centrum:
            odpustowy, rzępolący pseudolunapark i stragany ze smażalniami dorszy, a może
            świętojańska gdzie odnowione
            są tylko partery, a reszta to syf - zakaz patrzenia do góry.
            Gdynia się kończy,powoli dociera ten fakt do świadomości opinii publicznej,cały
            czas przyjazne media,które wykreowały pozytywny do granic rozsądku obraz miasta
            też zaczynają lekko tonowac nastroje mimo uśmiechów wśród błysku fleszów przy
            byle okazji Wojciecha S.Prawda jest taka,że Gdynia od kilku lat stoi w
            miejscu,a kto się nie rozwija ten się cofa,udane inwestycje developerskie plus
            parę projektów drogowych zaciemniają prawdziwy obraz jakim jest totalny zastój
            inwestycyjny w mieście,kompletny brak inwestycji znaczących firm,które za swoją
            siedzibę wybrały właśnie Gdynię,największa firma w mieście poza padającą
            stocznią to hurtownia piwa,Prokom zarejestrowany już w Warszawie,miasto,które
            podobno przyjazne jest turystom ma do zaoferowania ledwie 2 hotele przyzwoitej
            klasy,zaledwie 1 kino w 250 tysięcznym mieście również nie napawa dumą,zamiast
            opowiadać głupoty jacy to jesteśmy wspaniali lepiej wziąść sie do roboty,bo
            samo naklejenie nalepki na aucie to dla większości wszystko co czynią dla dobra
            i rozwoju swojego miasta.
            • Gość: gosc drogi w Osowej IP: *.attu.pl 23.07.05, 01:00
              Tak
              Wszystko pieknie
              wypowiedz sie moze jeszcze jednak na temat ulic w Osowej
              takich jak Wodnika, Jednorozca, Nowy Swiat itp.
              Ludzie ktorzy przyjezdzaja tu z innych miast przecieraja oczy ze zdumienia kto
              do tego dopuscil ze powstaja osiedla bez ani jednej drogi dojazdowej.
              • Gość: esbi Re: drogi w Osowej IP: *.osk.pl / *.osk.pl 23.07.05, 22:55
                A slyszałeś o tym, że mieszkańcy Osowej protestowali PRZECIWKO budowie ul.
                Wodnika? I zgadnij ile lat temu to było? tzn od ilu lat mogłaby ta ulica już
                istnieć, gdyby nie protesty.
            • Gość: sevo Re: Brutalna prawda o tym mieście IP: *.t2net.pl 29.07.05, 18:51
              Mieszkalem w Gdańsku przez ponad 20 lat (Zaspa, Osowa, Wzgórze Mickiewicza),
              teraz od roku w Gdyni (Pustki Cisowskie).
              1. Komunikacja miejska - tak brudnych i śmierdzących autobusów jak w Gdańsku
              dawno już nie ma w Gdyni.
              2. Jakość dróg - średnia Gdyni jest znacznie lepsza od średniej Gdańska
              (szczytem jest tutaj jakość drogi przed dworcem - samo centrum).
              3. Czystość na ulicach - znowu punkt dla Gdyni (ktoś powie że w Gdańsku jest
              więcej turystów to i więcej śmieci, w takim razie ja wolę mniej turystów i
              bardziej czyste ulice).
              4. Centra handlowe - fakt że w Gdańsku jest ich więcej, ale w większości nie
              generują niczego poza korkami na otaczających je ulicach, a ich "piękno" też
              jest mocno dyskusyjne.

Można by tak ciągnąć bez końca - ja wolę Gdynię. To jest moja subiektywna opinia.

Oczywiście trzeba przyznać, że starówka Gdańska nie ma sobie równych, ale to
              tylko perła w wiadrze smieci ... Niestety władze Gdańska nie potrafią
              wykorzystać naturalnych walorów tego miasta.

Pozdrawiam
              • Gość: yogi Re: Brutalna prawda o tym mieście IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.08.05, 22:53
                Starowki w Wroclawiu,Krakowie,czy Sandomierzu sa zdecydowanie bardziej
                atrakcyjne,zywe i nie smierdza jak Gdanska moczem.Dworce w tych miasta sa
                rowniez daleko czystsze.A tak "wspanialej"nawierzchni jezdni jak przed Gdanskim
                dworcem to nawet w Tiranie nie znajdziecie.Nic tylko rajdy samochodow
                terenowych urzadzac.O Letniewie,Oruni,Rozstaju,Lakowej czy Nowym Porcie to
                nawet strach pisac.
          • pawelo04 kraina mlekiem i miodem płynąca 22.07.05, 23:43
            > i rządzący tym miastem myślą o jej rozwoju i rozwoju przedsiębiorczości

Szkoda, że rządzący Gdynia nie myślą o zwykłych ludziach którzy przez
            dziesiątki lat nie mogą się doprosić o budowę ekranów akustycznych w dzielnicy
            Dąbrowa, nie wspomnę już o mieszkańcach Śródmieścia którym karczuje się
            ostatnie zielone enklawy zabudowując je kolejnymi betonowymi gmaszyskami dla
            gryzoniowatych urzędasów. Co do rozwoju przedsiębiorczości - to modny, medialny
            temat, często nadużywany przez gdyńską propagandę sukcesu. Doprawdy szkoda, że
            za górnolotnymi słowami nie idą czyny.
            • Gość: Szarak Re: kraina mlekiem i miodem płynąca IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.08.05, 22:56
              Tak tak dostaniecie te ekrany zaraz po Warszaskiej,Morskiej,Trakcie Swietego
              Wojtka,Grunwaldzkiej.
              • Gość: master matolku z interecho IP: *.sm-rozstaje.pl 01.08.05, 23:34
                W Gdańsku się działa takie ekrany są w złotej karczmie.
                Na wzgórzu mickiewicz mają ekrany kosztowały 4 mln.
                Niestety gdyni na to nie stać tak samo jak na ścieżki rowerowe.
                Cała para poszła w 3 km różowej bez ścieżki i w haloziemianke ze zdemontowanymi dźwigami he he.

• Gość: miciu Re: Gdynia jest przeciętnie brzydka IP: *.iopan.gda.pl 25.07.05, 09:53
          > Nawet w redłowie przy głownym ciagu są jakieś dzialkodomki jak w meksyku.
          > Gdyby nie towarzystwo Gdańska i Sopotu to Gdynia by nie znaczyła w Polsce nic.

To Ty chyba nie widzisz co się stawia w Redłowie. Jakaś niewytłumaczalna zawiść
          zaślepia Ci oczy.

> deweloperzy stawiają bloki w ostatnim sensownych
          > lokalizacjach.

Patrz wyżej.
          Najciekawszą w chwili obecnej loklizacją dla deweloperów jest Gdynia Zachód tj
          Chwarzno-Wiczlino. Jest to największa dzielnica w Gdyni do tego praktycznie
          wcale nie zagospodarowana.

Patrząc na Twoje posty widać, że musisz mieć niebywałe kompleksy na punkcie
          Gdyni. Gdzie tylko pojawi się nick master lub met wiadomo, że będzie plucie na
          Gdynie. Nikt Ci nie każe tu mieszkać. Siedź sobie dalej w Twoim wspaniałym
          Gdańsku. Miejmy tylko nadzieję, że tacy jak Ty nie będą decydować o przyszłości
          naszego regionu bo kiedyś obudzimy się z ręką w nocniku.
    • les1 Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 22.07.05, 23:33
      A czy juz kupiles sobie ostatnia ksiega Harry Potera?

les1
    • Gość: naprawdę? Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.05, 13:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=25939182
    • Gość: naprawdę? Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.05, 14:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=26308169
    • Gość: Sławek Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.osk.pl / *.osk.pl 23.07.05, 23:07
      Wymień miasta z którymi konkuruje to będzie można Ci pomóc w odpowiedzi. Do
      Gdańska nie ma co nawet porównywać to ekstraliga.
    • Gość: lenka Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: 194.146.128.* 24.07.05, 00:05
      Heh, najpiekniejsze sa Krakow i Torun :-)
      • ewa9823 Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 24.07.05, 01:16
        i Gdynia jest najpiękniejsza
    • Gość: Lami Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.adsl.highway.telekom.at 25.07.05, 10:25
      Mieszkalam przez 10 lat w Katowicach w Gdyni znalazlam sie przez przypadek ale
      za ten przypadek Bogu dziekuje... Gdynia jest swietnym miejscem, Sopot i Gdansk
      tez ale z Gdynia jestem szczegolnie zwiazana. Wlasnie jestem na wakacjach w
      Austrii i w sumie strasznie mi brakuje trajtkow, bulwaru i generalnie tego
      nadmorskiego klimatu. A i uwazam iz Gdynia ciagle sie rozwija gdyby nie to
      chyba nie dostala by nagrody rady europy ? :) pozdro dla Gdynian
    • Gość: ha, ha... Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.05, 23:09
      W Ratuszu 1 lipca, piątek na stronie 4, niewinny anonsik:
      (cytat):
      Prezydent Miasta Gdyni
      informuje o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania
      przestrzennego części dzielnicy Wzgórze Św. Maksymiliana w Gdyni, rejon Skweru
      Plymouth
      Na podstawie art. 17 pkt 1 ustawy z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i
      zagospodarowaniu przestrzennym (Dz. U. z 2003 r Nr 80, poz. 717 z późn.
      zmianami) Prezydent Miasta Gdyni zawiadamia o podjęciu przez Radę Miasta Gdyni
      uchwały nr XXXII/755/05 z dnia 22.06.2005 r. o przystąpieniu do sporządzania
      miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego części dzielnicy Wzgórze Św.
      Maksymiliana w Gdyni, rejon Skweru Plymouth, obejmującego obszar, którego
      granice przebiegają: od północy - wzdłuż al. Marsz. Piłsudskiego, od wschodu -
      wzdłuż ulicy Legionów, od południa - wzdłuż Partyzantów, a następnie wzdłuż
      południowych granic działek o numerach 748/79 i 1017/22, od zachodu - wzdłuż
      ul. Świętojańskiej. Zainteresowani mogą zgłaszać wnioski do wyżej wymienionego
      planu. Wnioski na piśmie należy składać do Prezydenta Miasta Gdyni al. Marsz.
      Piłsudskiego 52/54, 81-382 Gdynia, lub w Urzędzie Miasta Gdyni w Kancelarii
      Ogólnej pok. nr 8 w terminie do dnia 26 lipca 2005 r. Wniosek powinien
      zawierać nazwisko, imię, nazwę i adres wnioskodawcy, przedmiot wniosku oraz
      oznaczenie nieruchomości, której dotyczy. (koniec cytatu)
      Przetłumaczmy ten urzędowy bełkot na ludzki język.
      A więc plotka że pod siekiery pójdzie reszta terenów zielonych Gdyni sprawdza
      się. Zamiast skweru Plymouth będzie okazały następny biurowiec Urzędu Miasta
      Gdyni. Dalej w stronę morza, zamiast boiska (namiot lodowiska) i dalej aż do
      III LO zielonych rozległych trawników będzie centrum biurowo-bankowe Gdyni.
      Tak więc koniec zieleni prawej strony Alei Piłsudskiego. W bełkocie urzędowym
      to ma się nazywać "dopuszczalna zabudowa usługowa z zielenią (usługi bankowe
      itd itp)
      Termin ogoszenia i rozpoczęcia trybu jest znamienny. Środek wakacji. A więc
      mieszkańcy na wczasach, może nie połapią się i szybko przeprowadzimy co
      trzeba. Przepisom stanie się zadość. Po dwóch tygodniach od uchwały rady
      Miasta Gdyni, pośpiesznie w środku wakacji przeprowadza się resztę procedury.
      Czyli nie tylko zamiana Bulwaru Nadmorskiego w Gastronomiczny, kosztem pasa
      zielonego Bulwaru (dowóz autami zaopatrzenia do gastronomii piwnej murowanej
      dzisejszą alejką z ławkami przy skarpie). Zielona Aleja Piłsudskiego która
      była wentylacją miejską od Bałtyku do zadymionego autami śródmieścia
      przestanie istnieć. Chcieliscie Szczurka to teraz macie. Business deweloperski
      i rozbudowa biurokracji UM Gdyni na pierwszym miejscu. Smutne. I ten termin w
      środku wakacji...
      W ostatnich wyborach prezydenta miasta Gdyni, ponad 60 % uprawnionych do
      głosowania gdynian albo nie poszło wybierać szczura, albo zagłosowało przeciwko
      niemu.
      Taka jest prawda.
      • Gość: . Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:17
        Ktoś odkrył w swoim komputerze nową funkcję "kopiuj-wklej":)
    • Gość: RobustBoy Dosyć ładna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:44
      Na pewno Gdynia jest bardzo pomieszana, oprócz blokowisk takich jak Chylonia i
      Witomino, Obłuże (nb. bardzo się ostatnio pozytywnie zmieniające) jest też cały
      ciąg nadmorski - Skwer Kościuszki, Basen Jachtowy, Bulwar Nadmorski, .... Kilka
      już portów na świecie widziałem i Gdynia na pewno należy to tych ładniejszych.
      Teraz rewitalizowane są tereny Dalmoru. A rządzą tym: wcześniej Cegielska,
      teraz Szczurek - NA PEWNO są lepsi od prezydentów Gdańska (Jamroży, teraz
      Adamowicz). Wskażcie mi jakieś DUŻE afery w Gdyni, a w Gdańsku... Ludzie to
      doceniają i ekipa Szczurka pewnie jeszcze długo będzie rządziła w Gdyni
    • Gość: Robust Boy Ale Gdańsk jest też ładny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:48
      Oprócz oczywiście ładnej Starówki (nb. chyba najmniejsza z wszystkich polskich
      dużych miast) bardzo ładnie zmienia się teraz Ołowianka. Z drugiej strony -
      Orunia, Dolne Miasto, Przymorze, ... fuj
      • jan.kulczyk Re: Ale Gdańsk jest też ładny 31.07.05, 23:01
        Hehe Robusiu, mam wrażenie, że minąłeś się z powołaniem. Powinieneś zostać kaznodzieją, bo bajdurzysz aż z uszu dym leci. Najmniejszą? Gdzie niby jest większa starówka, oprócz Krakowa? W Poznaniu? W Łodzi (hahaha!)? W Szczecinie? Może w Bydgoszczy? Bo nie wspomnę już o starówce warszawskiej - to praktycznie dwa rynki + ciąg Freta-Świętojerska-Zamek Królewski oraz jeden Barbakan na doczepkę - budynków może ze 100-120 (w Gdańsku ok. 400 kamienic).
    • Gość: mat Gdynia to istny koszmarek IP: 81.168.72.* 29.07.05, 21:38
      Tragedia -mieszkałem w Gsdańsku też niezbyt dobrze zarzadzanym ale to co dzieje
      się w Gdyni to tragedia -za co ten Szczurek bierze pieniadze;za dziurawe jak
      sito i zakorkowane totalnie drogi,za hordy nedzarzy grasujących pod
      jego "inwestycjami "czyli Hipermarketami -wyprowadzam się z tego miasta -chyba
      że znajdzie się ktoś z jajami-ale nie czerwony i zrobi porządek tu.

śródmieście gdyni - każdy to stwierdzi - to zlepek przedwojennej czynszówki i
      socrealizmu, więc jak śmiesz psychofilu porównywać je do wielokulturowej
      zabudowy Gdańska. Wiec odpowiadam ci , że takim miejscem na spacery i rozrywkę
      jest ul.Długa i Długi Targ, a także długie Pobrzeże gdzie w lato jest tak wielu
      tyrystów, że trudno się tam przecisnąć. Zresztą liczby mówią same za siebie na
      2 mln tyrystow odwiedzających Pomorze 1,5 odwiedza Gdańsk, pozostała część
      odwiedza prowincję w tym twoją rybacką wioskę.
      Chyba nie powiesz mi, że centrum twojej wsi to Skwer Kościuszki, bo ja
      wstydziłbym się takiego centrum:
      odpustowy, rzępolący pseudolunapark i stragany ze smażalniami dorszy, a może
      świętojańska gdzie odnowione
      są tylko partery, a reszta to syf - zakaz patrzenia do góry.

A te bajeczki o czystości i ulicach (wszystkich dwóch) zresztą to można
      szczurowatym opowiadać.
      Nawet ścieżek rowerowych nie potrafią ani zaplanować ani tym bardziej pobudować

• Gość: . Re: Gdynia to istny koszmarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:28
        Gdańsk ma rzeczywiście wielokulturową zabudowę. Np. zupełnie inna kultura
        panuje w willowej Oliwie a inna na Dolnym Mieście. A do jakiej kultury zalicza
        się autor poprzedniego wpisu?
        • Gość: kici kici Odpowiedź jest prosta: do kultury "kopiuj-wklej". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=26816166&a=26822806
          'mat' nie ma nawet dość rozumu, aby gdzie indziej szukać żródła "swoich"
          bezcennych "przemyśleń".
      • Gość: wojciech Re: Gdynia to istny koszmarek IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.05, 10:26
        Jestem ciekaw czy ty i niejaki master braliście pod uwagę wizyte u psychiatry.
        Od jakiegoś czasu obserwuję wasze wypowiedzi i nie da się ukryć że oboje macie
        ciężką fobie i obsesje na punkcie Gdyni a może to kompleksy.Tak czy inaczej
        osiągneły chorobliwą postać.I uwierzcie mi wasze argumenty są tak beznadziejne
        że nikt o zdrowych zmysłach nie będzie z wami dyskutował bo to strata
        czasu.Myślę że wasz poziom intelektualny umożliwia wam jedynie dyskusje wśród
        swoich kumpli tzw. kibiców piłkarskich.Wnioski takie wyciągnołem stąd że na
        tyle na ile się znam na tych układach to w/g was oprócz Gdańska na uwagę
        zasługuje jeszcze Kraków i Wrocław( czytaj Wisła i Śląsk )a cała reszta to
        wielkie "G" a szczegOlnie Gdynia czytaj Arka.Wasze procesy myślowe niestety nie
        są zbyt skomplikowane.
        • Gość: riplej Re: Gdynia to istny koszmarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:32
          Gdańsk w istocie jest ładny i stylowo różnorodny. Wystarczy przjść 100 m za
          motławą i już wyłaniaja się wiezowce z wielkiej płyty. Szkoda że nie postawili
          ich na Długiej byłoby ciekawiej. A powaznie to które misato jest najładniejsze
          to kwestia gustu i bez sensu jest ten temat. Jednemu podoba sie Kazimierz nad
          Wisłą a innemu Kraków, znajda się zwolennicy Wrocławia i Poznania.
          • Gość: kici kici Cieszmy się tym, co mamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:56
            Wiadomo, mogłoby być lepiej, ale aż tak nie narzekajmy. Bo można pojechać na
            krótką wycieczkę i zobaczyć, co zostało z Königsberg.
            Ironizujesz, że wielka płyta mogłaby panoszyć się na Długiej - owszem, mogło
            tak być. Kto widział zdjęcia Gdańska z 1945, ten rozumie, że nawet odbudowa
            fasad wcale nie była oczywista.
            Dlatego cieszmy się raczej tym, co mamy.
      • Gość: szarak Re: Gdynia to istny koszmarek IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.08.05, 23:16
        Mastera znowu dopadla depresja.Przejdz sie glabie po Oruni lub pieknym niczm
        Twoje mazenie (chorego czlowieczka)Rozstaju,a z cala pewnoscia dojdziesz do
        rownowagi psychicznej.Nicki potrawisz zmieniac.Jednak niczego wiecej.
        Zapomnioales napisac o Prokomie ktory wyniosl sie do Warszawy,i jego biurowcu
        ktory bedzie ukonczony za 10 lat.A moze dopadla cie skleroza?
    • Gość: dark_dante Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdynia.mm.pl 01.08.05, 07:48
      witam, tak przyglądam sie waszym textom raczej walce na słowa....i myslę że was
      pobiję..ja przeprowadziłem się rok temu do Gdyni z takiej wiochy czy jak kto
      woli mieściny jak Zabrze czy ktoś wg był tam !? i wie gdzie to jest...to jest
      wielki syf i jak powiedziała jakas forumowiczka (hyhyhyhy ale słowo) jest to
      nasz wybór z rodziną zostawiliśmy to bagno za soba i jesteśmy dumni ze
      mieszkamy w mieście Gdynia pozdrawiamy zwolenników oraz przeciwników Gdyni
    • nessuno Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 01.08.05, 08:00
      Każde miasto ma swoje ładne i brzydkie miejsca.Bywam w Gdyni i muszę
      powiedzieć,że jest to ładne miasto,ma swój klimat,choć pewnie wiele jeszcze jest
      w nim do zrobienia.Bardzo mi się podoba molo w Orłowie,Kamienna Góra,Skwer
      Kościuszki i bulwar.Jeszcze i parę innych miejsc.A przede wszystkim w Gdyni
      widać dużo urodziwych kobietek:-) Nie rozumiem tylko zacietrzewienia
      gdańszczan,przecież oni też nie mają się czego wstydzić.A tak wogóle,to lubię
      ludzi z Gdyni,bo są życzliwi i jakoś nie spotkałem tam takich buraków,jakich
      widuję codziennie w Warszawie.Pozdrawiam Gdynian.
      • Gość: aurelia Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.08.05, 23:22
        Poczytaj wpisy a raczej wypociny Mastera,Metropola,Meta,Gucia.Ten to dopiero
        jest bURAK.
        • Gość: ogio aurelia, szarak, yogi, kiciu z szamba na dworcu PK IP: *.such.nat.hnet.pl 01.08.05, 23:30
          No to zdecyduj się na jakiąś ksywę. Socjotechnikiem to możesz być dla swoich
          kumpli zarzyganych i obsikanych bywalców największego szamba współczesnej
          Europy czyli wizytówki Gdyni - dworca PKP.
          • Gość: master Matoł z interecho myśli że nikt się nie pozna IP: *.sm-rozstaje.pl 01.08.05, 23:37
            Niestety nie jest na tyle rozgarnięty by wpaść na to że widać hosta.
            • Gość: gustaw Re: Matoł z interecho myśli że nikt się nie pozna IP: *.interecho.com / *.interecho.com 01.08.05, 23:49
              Jak wpadles glabie na hosta.Jestes genialny.Moze Nobla dostaniesz?
              • Gość: master interecho wymysl jeszcze jakiś nick IP: *.sm-rozstaje.pl 02.08.05, 00:38
                Pewnie nikt cię nie pozna matołku ha ha.
          • nessuno Re: aurelia, szarak, yogi, kiciu z szamba na dwor 02.08.05, 08:37
            Tak się akurat składa,że w większości polskich miast niechlubnymi wizytówkami są
            ich dworce kolejowe-vide W-wa Centralna,W-wa Wschodnia.Nie rozumiem więc,czemu
            się czepiasz akurat dworca gdyńskiego,który od"standardu"nie odstępuje.Jako
            przykład podaję dworce warszawskie,bo tutaj mieszkam,i wierz mi proszę,są
            miejsca dużo bardziej zapyziałe,niż w Gdyni.
      • Gość: %% Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 17:59
        nessuno napisał: min

Nie rozumiem tylko zacietrzewienia
        > gdańszczan,przecież oni też nie mają się czego wstydzić.

Ano jak pobędziesz dłużej na forum, to zapewne zauwazysz, ze watki pt
        najgdyńsza Gdynia, powtarzane sa tu z częstościa czkawki u niemowlęcia, więc to
        razej nie u Gdańszczan nalezy sie dopatrywac zacietrzewienia, zreszta wpisy nt
        o wyzszości świąt wielkiej nocy nad swietami bożego narodzenia, sa cały czas
        tych samych autorów, i lekko nudne.
        A mnie sie podoba TRÓJMIASTO, i co wolno mi????????
        • nessuno Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 02.08.05, 18:13
          Jasne,że tak!Całe Trójmiasto jest czymś wartym uwagi,i jedynym w swoim
          rodzaju.Chyba nie ma drugiego takiego miejsca w Polsce.Fakt,na tym forum bywam
          bardzo rzadko,więc pewnie masz wiele racji.Za to czasem bywam w
          Trójmieście.Pozdrawiam Gdańszczan,Gdynian i Sopocian(czy poprawnie?)
        • Gość: z Gdyni Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:10
          Określenie "najgdyńsza Gdynia" jest baaardzo trafne i przy tym pełne uroku (Ci,
          którzy znają dorobek artystyczny Dudka Dziewońskiego wiedzą czemu:)). Jednak to
          przesadne uwielbienie dla własnego miasta ma przeważnie "pokojowy charakter",
          wiec nie nazwałbym tego zacietrzewieniem:)
          • Gość: %% Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.08.05, 22:40
            Gość portalu: z Gdyni napisał(a):

> Określenie "najgdyńsza Gdynia" jest baaardzo trafne i przy tym pełne uroku
            (Ci, którzy znają dorobek artystyczny Dudka Dziewońskiego wiedzą czemu:)).
            Jednak to przesadne uwielbienie dla własnego miasta ma przeważnie "pokojowy
            charakter", wiec nie nazwałbym tego zacietrzewieniem:)

Oj chyba nie czytałes wpisów niektórych nawiedzonych z jednej i drugiej
            strony.............
            za porównanie do Dziewońskiegio dzieki, ale gdzie mnie do Mistrza:-)
    • Gość: wojciech Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 07:21
      Proszę Państwa master przestał brać leki uspokajające i znowu nadaje. Czekamy
      na więcej mądrości.
    • Gość: gdynianin Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.artnet.pl 02.08.05, 13:26
      Smrodliwa, betonowa pustynia gdzie wszystko i wszyscy robia na pokaz, a miasto
      umiera. Na samej opini szczurowatym jechać dłużej sie nie uda. Zamiast mamić
      ludzi pseudonagrodami europejskimi może wreszcie Szczursescu zrobil by coś dla
      ludzi
    • Gość: Irena Lipnicka Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.vic.bigpond.net.au 03.08.05, 03:09
      Moja cala rodzina urodzila sie w Gdyni.
      Moja mama nalezy do nastarszych rodow gdynskich.
      Jestesmy z tego bardzo dumni.
      Od czasu mojego dziecinstwa bardzo duzo zmienilo sie w naszym miescie.
      Gdynia wypiekniala zmienila calkowicie oblicze z malego misteczka na piekne
      miasto.
      Jest to zasluga wielu ludzi.
      Z duma mozemy pokazywac nasze miasto innym narodom.
      Po kilku latach nieobecnosci nie poznalam wielu miejsc.Bylam bardzo mile
      zaskochona.
      Jedneo dnia chcialabym powrocic do Gdyni i pokazac moim dziecia wszystkie zmany
      jakie zaszly w Gdyni.
      pozdrowienia Irena z Australii
    • Gość: jiri Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.47.35.140.adsl.nextra.cz 03.08.05, 11:55
      Ja jestem z CR, Ostrava, (prosze wybacit moj polski jaźyk).Gdynia dla mia jest
      najpiekniesjszem miaste na czalym swiacie.Moja ulubiona Gdynia. Juz 30 lat tam
      niebylem. Moj e-mail adres : horjir@quick.cz
      • Gość: caro Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:22
        Ahoj, Jiři.

Pozdrawiamy serdecznie. :-)))
        • javert Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz 03.08.05, 21:54
          Mieszkałam w Gdyni przez ponad 20 lat, teraz od 3 lat w innym pobliskim miescie
          i chce króicutko powiedzieć, ze nadal tesknie za tym miastem, za tym by przejsc
          sie Swietojanska, 10 lutego, Starowiejska, Skwerem Kosciuszki i Bulwarem. ale
          wiem, ze milo wspominam, bo mialm tam kolegow z dziecinstwa, szkoly, znajome
          ekspedientki 0 to wszystko tworzylo specyficzna atmosfere, teraz wiele sie
          zmienilo.
          Jasne, Gdynia ma swoje ciemne strony, ale dla osób które tu mieszkaja dłuzej,
          te jasniejsze musza byc i są wazniejsze:-)
          Mam mnostwo pozytywnych wspomnien i nigdy mi sie nie przytrafilo nic okropnego,
          co sugerowali wczesniejsi piszacy. Za wielki minus mojej Gdyni uwazam niestety
          fanów Arki, bo hałasowali mi okrutnie pod domem...
    • Gość: naczur Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 01:09
      Mieszkam od dziewięciu lat w Szczecinie i nie zdajecie sobie sprawy, jak tęskni
      mi się do Trójmiasta. Za każdym razem gdy odwiedzam moich rodziców w Wejherowie
      nie mogę darować sobie, żeby nie przejść się Długą, zajść Monciakiem na Molo,
      podeptać Skwer... Nawet nie wiecie w jak wspaniałym miejscu żyjecie. Tu
      przecież każdy znaleźć może kwadrat, o którym może powiedzieć: "Mój dom".
      Trójmiasto to ciąg zaczynajacy się od Wejherowa (patrząc od północy) po Pruszcz
      i nie należy tworzyć anagonizmów, bo koegzystencja i różnorodność jest właśnie
      silną stroną tego miejsca. Pytać ludzi: "Czy Gdynia jest najpiękniejszym
      miastem..." , to tak jak pytać jeleni "czy wolą las liściasty czy iglasty, a
      może mieszany? "
      Co do władz, nigdzie nie jest idealnie, ale poczynania Szczurka badź Adamowicza
      na pewno noszą znamiona posunięć proroczych i progresywnych w porównaniu z
      miemocą i kretynizmem Jurczyka ( prezydencina Szczecina ). Wyobraźcie sobie, że
      w tym mieście nawet deptaka nie ma. A hipermarkety w centrum miasta a
      jakże...To tutejszy szczyt możliwości.
      Cóż, kolejny raz nie mogę przyjechać na Jarmark Dominikański. Życie. Mam
      nadzieję , że za rok mi się uda.
      Szacunek dla Trójmiasta i jego Mieszkańców.

• Gość: xys Re: Gdynia - czy to prawda, że jest najpiękniejsz IP: *.mandzur.pl / 83.238.209.* 04.08.05, 09:33
      u nas na kawrinach III zaczynaja wyrabywac las.. koparka wykopali bramki do pilki noznej.. boisko do kosza... i beda budowac BLOKI.. -beznadzieja- jedyna moja nadzieja jest ze natkna sie na tyle niewypalow ze odechce im sie budowac.. bo tendy akurat przebiagala pomorska linia obronna. KTos posmarowal w Urzedzie Miasta, ze budowa ruszyla, ktos posmarowal za malo, zeby tej budowy nie bylo. Gdynia panie. pff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka