Dodaj do ulubionych

Straż Miejska - za grosz wstydu!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 19:04
Byłem przejazdem w Gdańsku i jak każdy przyjezdny poszedłem na długi targ, ale to co zobaczyłem tylko mnie utwierdziło w tym, że Straż Miejska jest niepotrzebna!

Strażnik miejski bezczelnie podszedł do dziewczyny grającej na skrzypacach i wypisał jej mandat! Natychmiast zareagowałem i kilka innych osób również. W szczególności starsza kobieta, która nie przebierała w słowach, a straznik dalej robił swoje. To po prostu wstyd. Widać, że dziewczyna wyszła grać na ulicę bo potrzebowała pieniędzy... Życzę mu, aby tylko tyle w zyciu miał na ile ten mandat wypisał!

Przecież ona nikomu nie przeszkadzała, a kiedy pisał mandat w jej oczach widać było łzy...

To po prostu tchórzostwo! Boją się bandytów i dresiarzy, a wyrzywaja się na nieszkodliwych ludziach.

Czy to nie przegięcie?
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: Straż Miejska - za grosz wstydu! 31.07.05, 19:20
      Widać lepiej (czyt. bezpieczniej) ganiać grajków i babcie z kwiatkami niż
      kieszonkowców i dresiarzy po jarmarku . Pozdrowienia dla "bohaterskich" członków
      SM .
      • Gość: %% Re: Straż Miejska - za grosz wstydu! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 31.07.05, 20:57
        Za grosz wstydu? moze i tak, ale czy to co sie dzieje na Długiej i Długim
        Targu, jeżeli chodzi o muzyke, to nie jest wariactwo????
        Niektórzy "wyjkonawcy" czy też odtwarzacze moga człowieka skutecznie rozeźlic.
    • Gość: Tomek Grzegorz za grosz wstydu IP: *.such.nat.hnet.pl 31.07.05, 21:05
      Rozumiem, że na ochotnika Grzesiu zgłaszasz się do dbania o porzadek w mieście
      i uganiania się za srającymi kundlami. Wiem, że najprościej jest odreagować w
      internecie na coś co nie wszystkim "leży", ale powtarzanie bzdur o tym, że SM
      jest niepotrzebna świadczy niewątpliwie o wątpliwej inteligencji piszącego.
      Poza tym od ścigania złodzieji i bandytow jest raczej policja niż straż, a o
      klasie ulicznych grajków już wiele na tym portalu napisano, więc może powtórzę
      że 90% z nich wykorzystuje instrument jako narzędzie do wyłudzania pieniędzy
      lub jako cel wybrało sobie odstraszanie turystów.
      • Gość: Piotr Re: Grzegorz za grosz wstydu IP: *.cable.satra.pl 31.07.05, 21:28
        stereotypy nie biorą się znikąd. Straż miejska całe lata pracuje na swoją
        opinię. Ja jeszcze widziałem panów strażników wypisujących mandaty za
        nieprawidłowe parkowanie. Ja wiem, ze to należy do ich obowiązków, ale wkurza
        mnie jak słysze że strażnicy nie patrzą w monitory z kamer zamontowanych w
        mieście, że jak Cie okradną, napadną czy jakieś umięśnione, łyse bydło się
        głośno zachowuje to ich nie widać, za to postaw samochód na 5 minut źle
        zaparkowany- są od razu.
        • orissa Re: Grzegorz za grosz wstydu 31.07.05, 21:42
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> za to postaw samochód na 5 minut źle
          > zaparkowany- są od razu.

To może najpierw parkuj prawidłowo, w wyznaczonych do tego miejscach a potem
          wieszaj przysłowiowe psy na Straży Miejskiej.
          Mi również nie podoba się przeganianie przez strażników staruszek sprzedających
          pod halą kilka pęczków szczypiorku czy drobnej ilości owoców. Ale mam za co
          pochwalić strażników - za to, że kilkanaście razy na dobę zaglądają na moje
          podwórko, które od pewnego czasu było siedliskiem ćpających i pijących alkohol
          małolatów.
          • Gość: Piotr Re: Grzegorz za grosz wstydu IP: *.cable.satra.pl 31.07.05, 22:41
            ja nie piszę o sobie bo staram sie zawsze parkować prawidłowo. Źle mnie
            zrozumiałaś. Uważam, że należy parkowac prawidłowo. Ale jest jakaś gradacja
            wyrkroczeń. Wg straży miejskiej - napadany turysta może poczekać, pijani i
            głośni kibice to drobiazg. Za to kierowcy i babcie z pietruszką to priorytet. I
            tyle. Jak zmienią priorytety to nikt nie będzie źle o nich mówił.
            pozdr
            • Gość: Anna Re: Grzegorz za grosz wstydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:27
              Na calym swiecie graja ludzie w publicznych miejscach i dobrze.Jak sie wysiada
              na lotnisku w Chicago w tunelu tez graja ( a tam prawo to prawo) Nie dosc , ze
              sa nieszkodliwi to jeszcze umilaja czas.Ponadto - muzyka zarabiaja , to
              piekne.
              Ja zawsze im rzucam grosza.
              "Graj Cyganie graj"
              • Gość: %% Re: Grzegorz za grosz wstydu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 00:08
                Widac Anno, na "całym świecie" czyli w Chicago graja lepiej niz u nas, a ja nic
                na to nie poradzę że nie jest dla mnie żadnym pieknem wydzierajaca sie grupa
                nastolatek, czy adept instrumentu, który wybrał sobie ulice za miejsce ćwiczen.
                Kto zreszta uznał, że jak publicznie sie ktos prezentuje to od razu
                artysta???????
                • Gość: 2kibledoumycia Re: Grzegorz za grosz wstydu IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 01.08.05, 03:50
                  aniu kiedys ty byla w szikago?
                  • krol-bush SM 01.08.05, 11:30
                    Sm jest tylko po to, by wku..ać normalnych obywateli, a nie po to, by za
                    zarabiany hajc robić coś pożytecznego. Tylko jeden przykład. Siedzę sobie na
                    skwerku w Gdańsku pod Undergrundem. Jest tam mały placyk do parkowania dla
                    klientów czy coś, nie wiem dokładnie, w każdym razie parkowanie tam jest
                    niedozwolone czy też wjazd od którejś strony (nie mam prawa jazdy, nie wiem),
                    ale oczywiście wcale to nie jest oznaczone. Siedzę, osoba bez znajomości tych
                    przepisów wszelkich, i patrzę. wjeżdza jedna osoba, ni z gruszki ni z
                    pietruszki sm akurat jest na miejscu (szkoda, że nie jest gdy ktoś jest bity
                    albo okradany)nieszczęśnik coś długo tłumaczy, kłóci się, przekonuje strażników
                    zamaszystymi ruchami rąk - widać wierzy w swoje racje... ale mandat i osoba
                    odjeżdża. Sm bynajmniej nie opuszcza stanowiska. Stoi sobie, pali papierosy
                    (oczywiście sm może palić w miejscu publicznym, kipy uroczo rzucając na ziemię)
                    i czeka. W ciągu godziny tym sposobem mandaty dostało jakieś 6 osób. I każda z
                    nich była szczerze zaskoczona tym, że popełniła jakieś wykroczenie. wszakże
                    ładowali się na ten placyk pod nosem sm, którzy to nie byli wcale
                    zakonspirowani, a więc ludzie szczerze przekonani, że nie robią nic złego. Ale
                    po co zadbać o odpowiednie oznaczenie ulicy, wjazdu, gdzieś zgłosić problem,
                    pokierować ludźmi zanim wjadą? Znaleźć takie trefne miejsce i czatować tam cały
                    dzień... jaka to musi być premia? A że kilka ulic dalej może się dziać coś dużo
                    gorszego? Lepiej obstawiać pewniaka, być strażnikiem - spryciarzem.
    • ac78f92aa421c5e2b9 Re: Straż Miejska - za grosz wstydu! 01.08.05, 13:03

Jak bańdzior i terrorysta pod dom mi podjeżdża żółtym samochodem
      i robi: tu taa tu taa tu ti taa, to gdzie wtedy jest straż miejska, co?
      Dlaczego tego skunksa akustycznego nie gonią i nie łapią, i mandatu mu nie
      wlepiają?
    • Gość: pożądlony pszczoły!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.195.180.* 10.08.05, 10:18
      Już dawno miały być wywiezione pszczoły z ul.Tatrzańskiej i co?Dalej latają i
      żądlą i gdzie tu jest straż miejska!!!!!!!!!!!!!???????????????/ Oliwa
      Tatrzańska-
      działki
      wkurzony pożądlony
    • grzechop Re: Straż Miejska - za grosz wstydu! 10.08.05, 11:01
      Myśle, ze tego rodzaju dzialanie SM jest spowodowane skragami Gdanszczan
      mieszkajacych na OLD TOWN. Dla mnie to jest chore, ze komus kto mieszka na
      Starym Miescie przeszkadza zycie ktore praktycznie funkcjonuje w tym miejscu
      tylko w sezonie letnim. Przeszkadza glosna rozmowa, przeszkadza glosne
      chodzenie....pierdzenie...Ludzie!! Przeciez to paranoja. Wymaga sie od Miasta
      aby promowalo w jakikolwiek sposob Gdansk a ma sie pretensje w sezonie ze jest
      za duzo turystow i gwarno!!
      SM wykonuje zadania zwiazane zapewnie ze skargami "wspanialych" Gdanszczan ze
      Satrego Miasta!!
      We Wroclawiu wysiedlono ludzi ze Starowki i stworzono biura i siedziby znanych
      firm. Tam nikomu nie przeszkadza gwar naa Rynku!!
      Wiec moze isc za tym przykladem i z ul. Dlugiej i Dlugiego Targu wysiedlic
      "tych" ktorym przeszkadza GWAR i muzyka w sezonie??!! Idzcie mieszkac na
      przedmiescia i tam bedziecie mieli cisze!!
      SM robi to co jej przekazuja "placzliwi" obywatele naszego miasta.
      Faktem jest, ze pelne kubky na smieci i wysypujace sie smieci ze smietnikow nie
      sa wizytowka naszego miasta...na plazach rowniez pelne kubly. Tak wiec tutaj
      rowniez powinno sie karac mandatami odpowiedzialnych za taki balagan!! No
      wlasnie...ale to sa zazwyczaj sluzby miejskie....wiec jak wystawic mandat samemu
      sobie??!! ;)))
      Pozdrawiam.....faktem jest ze to przykre iz karze sie ludzi ktorzy wprowadzaja
      KLIMAT w mury OLD TOWN.....Przeciez muzyka lagodzi obyczaje...jednak widac ze w
      Gdansku sa wyjatki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka