Gość: chor Re: Standardowo bez lodówek IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.05, 22:45 teraz będzie trzeba powołać komisję do liczenia zdeponowanych lodówek, a następnie pilnować osób które będą ich pilnować... itp itd , kiedy w Polsce będzie normalnie , czy już w komunalnym nie może być trochę lepiej,Panowie Radni zacznijcie MYŚLEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Standardowo bez lodówek 06.11.05, 22:50 Gość portalu: chor napisał(a): > teraz będzie trzeba powołać komisję do liczenia zdeponowanych lodówek, a > następnie pilnować osób które będą ich pilnować... itp itd , kiedy w Polsce > będzie normalnie , czy już w komunalnym nie może być trochę lepiej,Panowie > Radni zacznijcie MYŚLEĆ ...a co z oplata za pomieszczenie...PO co nam tanie panstwo...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:03 Chore spoleczenstwo!!! Zamiast dazyc do lepszego, sami sie niszcza i odrzucaja to gdzie i kiedy by mieli lepiej. Jednak od lususu bola glowy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:08 ...akurat w tej srpawie droga Thea...spoleczenstwo nie jest winne ...a ratusz...jak te gornolotne slowa szybujace w oblokach robia furore...a tu donald przed samym nosem...-))) ...Gość portalu: Thea napisał(a): > Chore spoleczenstwo!!! > Zamiast dazyc do lepszego, sami sie niszcza i odrzucaja to gdzie i kiedy by > mieli lepiej. Jednak od lususu bola glowy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:12 Och Polsko, Polsko jak daleko zaszlas? Polaköw jest trudno zrozumiec, oni sie nie dadza nawet ich zrozumiec. Sadze ze zawisc, zazdrosc dla innych was zzera. Kiedy sie w koncu czegos nauczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:14 ...wprowadzasz odpowiedzialnosc zbiorowa...och Thea ,Thea...jakolwiek mee, zdaje sobie sprawe ,ze chcesz dobrze...-))) Gość portalu: Thea napisał(a): > Och Polsko, Polsko jak daleko zaszlas? > Polaköw jest trudno zrozumiec, oni sie nie dadza nawet ich zrozumiec. > Sadze ze zawisc, zazdrosc dla innych was zzera. Kiedy sie w koncu czegos nauczy > cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:16 Tak zbiorowa. Poczytaj sobie fora, wtedy zaczna sie ci wlosy jezyc na glowie. Moze jest to dla was dzien powszedni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.05, 23:22 ...niby tak ale...kazdy czlowiek to niepowtarzalna jednoska i opowiada samodzielnie za swe slowa i czyny...wkladanie wszyskich jak leci do jednego gara-fora...nie swiadzczy dobrze o sobie , ktora wciska takie poglady ...nawet jak intencje ma zlote...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:24 Wy chyba nigdy nie kapniecie, jak was widza tak o was pisza, obojetnie czy to byla jednostka czy zbiorowosc. Tu pachnie na zbiorowosc, wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee.. Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:10 ...a wy co tacy jestescie jacys nastawieni negatywnie...zobacz co dzieje sie we francji dajmy nato...a tacy byli ulozeni popatrz...a niemcy juz trzesa pantalonami w obawie...przeciez nie przed polakami ...wiec co tak sie uwzielas...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mux Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 07.11.05, 03:12 > Polaköw jest trudno zrozumiec, oni sie nie dadza nawet ich zrozumiec. ciebie zwlaszcza. mieszkasz sobie w tych niemczech i jeszcze nic sie od nich nie nauczylas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:29 Okradli mnie w WAWIE - WSZYSTKIEMU WINNE KACZORY!!!!!!! pomysl czasami - to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Standardowo bez lodówek IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.11.05, 22:53 a ile miesiecznie kosztuje utrzymanie i nadzor nad tymi lodowkami? nominacja do bzdury roku. oto polska w 21 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:06 jeszcze lepiej, nad lodöwkami w Polsce musi byc nadzor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Niech miasto teraz "PODARUJE" lokatorom... IP: *.acn.waw.pl 06.11.05, 23:29 ...lodowki kupili Niemcy. Zanim owe lodowki znikna bez sladu. Lodowki jako darowane, nie beda musialy byc naprawiane. A swoja droga: bleeeeee. Jak mozna biednym ludziom ukrasc lodowki. I to wladze miasta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Niech miasto teraz "PODARUJE" lokatorom... IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:30 Tak, wladza miasta, co wtedy wymagac od spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak PO-wski prezydent Gdańska ale palant I IP: *.chello.pl 06.11.05, 23:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: PO-wski prezydent Gdańska ale palant I IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.05, 23:35 Obojetnie z jakiej parti pochodzi, to byla czysta kradziez cudzego mienia, nalezy takich ludzi pozwac i ukarac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: PO-wski prezydent Gdańska ale palant I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:12 ... najlepiej - niemieckim sposobem - ukarać ich w komorze gazowej. Bo Niemcy byli, są i będą najfajniejsi na świecie (ueber alles), no nie, Thea? ;-P Za dużo jątrzysz na tym forum. Jak Ci się Polska nie podoba to się odp... i spadaj na niemieckie fora dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: PO-wski prezydent Gdańska ale palant I IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:34 Kto by tam chcial.. To tylko u nas rozmowa o wielkosci nosa czy aksamitnosci glosu w sekunde zmienia sie w klotnie polityczna bez argumentow ale z krzykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Standardowo bez lodówek IP: *.jsn.osi.pl 07.11.05, 00:06 Jak czytam na tym forum niektóre wypowiedzi to przykro mi się robi, że mam tak zawistnych rodaków. Wiele osób gardzi ludźmi biednymi zamiast im pomagać. Nie zawsze są oni biedni z własnej winy ale często z niekorzystnego splotu zdarzeń. Miałem znajomego, który w latach 90 stał się nowobogackim i też uważał ludzi biednych za nierobów. Pech chciał, że przegrał parę przetargów a miał kredyt w banku. Tak się tym przejął, że dostał zawału serca i zmarł. Jego żona została z dwójką dzieci i komornikiem na głowie. Chcą ją eksmitować z komfortowego mieszkania do mieszkania komunalnego. Tak więc nie należy drwić z ludzi biednych bo każdy z nas może się nim stać (czego nikomu nie życzę). Przecież te lodówki zostały kupione przez Niemców i żaden Polak nie dał na to ani grosza. Skąd więc ta zawiść, że ktoś może mieć trochę lepiej. Czasami zastanawiam się nad mentalnością Polaków (95% katolików)i dochodzę do wniosku, że może zmieni się ona za kilka pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:19 To nie zawiść, ale poczucie bezsensu egzystencji. Znam wielu ludzi, mieszkam w Krakowie, którzy bardzo wygodnie zyją sobie, wyciągająć rękę po mieszkania, zasiłki. Maja dojścia, albo układy, potrafią zakombinować. Nigdy nic nie zrobili, maja kupę dzieci, które wychowuje ulica. Sama kiedyś się nad nimi litowałam i pomagałam, jak tylko mogłam, jestem katoliczką i uważam, że pomoc człowiekowi w potrzebie jest moim obowiązkiem. Miałam małe mieszkanie, było nam bardzo ciasni, więc przeprowadziłam sie do większego (kredyt na 25 lat, który pochłania moje całe zarobki - zyjemy bardzo skronie z tego co zarobi mój mąż,). I co sie okazało? Koło nas wybudowano mieszkania komunalne - proszę przyjechać i zobaczyć jak wygląda osiedle. Do niedawna mieszkań można było nie zamykać, a wczoraj porysowano mi samochód (co nie byłoby wielka stratą) i wybito szybę. OT tak dla jaj. Bloki komunalne nie są jeszcze w calości zasiedlone a proszę zobaczyć jak już wyglądają. Zaznaczam mieśzkam na tym osiedlu 3 lata. I niekt mi nie wmówi, że to nie ma związku z komunalnymi. Pomagać dalej będę, ale dobrze się przyjżę komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Standardowo bez lodówek IP: *.pl / *.pronets.pl 13.11.05, 00:10 Mentalność narodów nie zmienia się tak szybko - raczej jest stałą w pewnym sensie. Natomiast to, co się stało w Gdańsku, to po prostu kradzież. Złodziejami są jednostki, ale, jak w tym przypadku, z jednostek składają się władze. Władze miasta rękami swoich urzędników ukradły wyposażenie mieszkań (lodówki). Władze najwyższych szczebli rękoma swoich urzędników (w Polsce to m.in. tzw. "asystenci społeczni" - czyli jak wykazała praktyka, zalegalizowani złodzieje, łapówkobiorcy, itp.). Przykład idzie z góry, ale też z dołu. Francuskie porzekadło mówi: "Kradnie jak Polak." W USA też o Polakach tam pracujących niezbyt pochlebne są opinie. Itd. itp. Wystarczy? Gratulujemy włądzom miasta Gdańska nieudanej kradzieży. Brawo prezydent ADAMOWICZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:14 Nie bardzo qmam... Ktos kupuje lodowki (w tym wypadku niemiecki inwestor) i daje w prezencie nowym mieszkancom, a jakis debil je demontuje.. czy ktos mi moze wytlumaczyc na jakiej podstawie? I OTO NASZA IV RP - UCIELESNIENIE PRAWA I SPRAWIEDLIWOSCI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:20 ...nic niemic nigdy nic nie zrobil za darmo...przeczytaj tex jeszcze raz... ...PO co zwalasz na PiS...przeciesz klamiesz w zywe oczy...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:25 Co ma piernik do wiatraka? Wiadomo ze dla przyjemnosci to sie jedzie na Hawaje a nie buduje mieszkania. Niemcy zbudowali, wyposazyli jak uznali, a to ze miasto zabralo lodkowki a nie oddalo ich Niemcom jest wg mnie zlodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:32 ...dlaczego polakowi nie sprzedali tego terenu pod duzy bizness...czy wogole byl przetarg na ten teren niemal w centrum miasta...czy dali niemcom PO znajomosci sentymentu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:38 Bo jakby sprzedali Polakowi, to i tak bylby zlodziejem, i tak powiedzialbys ze dostal w lape, bo w koncu z PO. Prezydent Gdanska nie z Samoobrony - wiec nie umie sie przed Niemcami bronic Prezydent Gdanska nie z PIS'u - wiec nie manipuluje prawem i nie wmawia sprawiedliwosci. BTW: Radzilabym sie zglosic do psychologa - powinien zdiagnozowac czy to nie jest glebokie stadium PO-fobii. Pozdrawiam ozieble z Berlina;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:45 ...jak ty wszystko masz w tej niemieckiej glowie ...poukladane...-))) ...Gość portalu: Alexandra napisał(a): > Bo jakby sprzedali Polakowi, to i tak bylby zlodziejem, i tak powiedzialbys ze > dostal w lape, bo w koncu z PO. > > Prezydent Gdanska nie z Samoobrony - wiec nie umie sie przed Niemcami bronic > Prezydent Gdanska nie z PIS'u - wiec nie manipuluje prawem i nie wmawia > sprawiedliwosci. > > BTW: Radzilabym sie zglosic do psychologa - powinien zdiagnozowac czy to nie > jest glebokie stadium PO-fobii. > > Pozdrawiam ozieble z Berlina;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:48 To jest akurat komplement:) W koncu Ordnung muss sein!;) Gratuluje podatnosci na propagande i calkowitego braku myslenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:51 ...widzisz bo mee, to nie ty ...niemcu nastawiny na konflikt i zdrade...jest daleko za whermachtem jeszcze...-))) Gość portalu: Alexandra napisał(a): > To jest akurat komplement:) W koncu Ordnung muss sein!;) > > Gratuluje podatnosci na propagande i calkowitego braku myslenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 01:03 Wiesz... napisalabym zebys pomyslal zanim cos napiszesz ale mam powazne watpliwosci czy natura zaopatrzyla Ciebie w mozg. W Berlinie jestem na stypendium majacym na celu zniesienie uprzedzen miedzy Polakami i Niemcami. Oni mowia o odpowiedzialnosci i pamieci ale takze o przyszlosci. (Zdaje sie takim jak Ty Niemcy w przyszlosci oznaczaja tylko pieniadze - w dodatku nieczyste) To stypendium placa Niemcy - maja nadzieje ze wytlumaczymy np takiemu niedorozwojowi jak Ty, ze trzeba wiedziec, zeby moc krytykowac. Powtarzaj dalej jak ta maupa, tylko prosze nei rodz dzieci, bo nie chce zeby moje zyly w spoleczenstwie krytykujacym wszystko co nieznane i niezrozumiale. Poczytaj, moze rozjasni Ci sie conieco: www2.hu-berlin.de/aia/stud_ausl/evz.htm Jest tez wersja po angielsku, bo jak sie domyslam taki wielki germanofob jak Ty nie zna jezyka sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Standardowo bez lodówek 07.11.05, 01:12 Gość portalu: Alexandra napisał(a): > Wiesz... napisalabym zebys pomyslal zanim cos napiszesz ale mam powazne > watpliwosci czy natura zaopatrzyla Ciebie w mozg. > > W Berlinie jestem na stypendium majacym na celu zniesienie uprzedzen miedzy > Polakami i Niemcami. Oni mowia o odpowiedzialnosci i pamieci ale takze o > przyszlosci. (Zdaje sie takim jak Ty Niemcy w przyszlosci oznaczaja tylko > pieniadze - w dodatku nieczyste) > > To stypendium placa Niemcy - maja nadzieje ze wytlumaczymy np takiemu > niedorozwojowi jak Ty, ze trzeba wiedziec, zeby moc krytykowac. > > Powtarzaj dalej jak ta maupa, tylko prosze nei rodz dzieci, bo nie chce zeby > moje zyly w spoleczenstwie krytykujacym wszystko co nieznane i niezrozumiale. > > Poczytaj, moze rozjasni Ci sie conieco: > www2.hu-berlin.de/aia/stud_ausl/evz.htm > Jest tez wersja po angielsku, bo jak sie domyslam taki wielki germanofob jak Ty > > nie zna jezyka sasiadow. ...pan placi ...pan wymaga ...juz widze pierwsze tego efekty uwielbienia i milosci oraz tolerancji na odmienne poglady...a pozatym tak sie zlozylo ,ze mee mianowicie w niemczech spedzil kupe zycia...niejako tam sie urodzil...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 01:17 Wlaczam sobie na Ciebie ignore - jestes debilem z wypranym przez Radio MaRyja mozgiem - wiem o tym kazdy ktory przeczyta Twoje zchzofrenicznie sprzeczne ze soba opinie. A teraz ide spac w Ojczyznie Wermachtu. BTW: mee: zmien nicka - zadna koza nie pala taka nienawiscia jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Standardowo bez lodówek 07.11.05, 01:22 Gość portalu: Alexandra napisał(a): > Wlaczam sobie na Ciebie ignore - jestes debilem z wypranym przez Radio MaRyja > mozgiem - wiem o tym kazdy ktory przeczyta Twoje zchzofrenicznie sprzeczne ze > soba opinie. > > A teraz ide spac w Ojczyznie Wermachtu. BTW: mee: zmien nicka - zadna koza nie pala taka nienawiscia jak Ty. ...tolerancja i liberalizm w calej okazalosci...uwazaj na arabow...bo za takie slowa mialbys w pie....mee, to nie rusza pelna ignora bez zaskoczenia...-))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
pawelo04 Re: Standardowo bez lodówek 07.11.05, 00:43 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...dlaczego polakowi nie sprzedali tego terenu pod duzy bizness...czy wogole > byl przetarg na ten teren niemal w centrum miasta...czy dali niemcom PO > znajomosci sentymentu... Do przetargu zgłosił się Mongoł, dwóch Ugandyjczyków, Meksykanin z Ekwadorskim paszportem i rodowity Papuas. Podobno chciało też startować dwóch inwestorów z Polski (z lokalnej samoobrony) ale plan miejscowy zabraniał budować w centrum miasta megachlewni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:52 Gdyby wygral ktorys z nich, to i tak wszyscy powiedzieliby, ze to "ZYDZI" i ze to oni sa odpowiedzialni za cale zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Standardowo bez lodówek IP: *.jsn.osi.pl 07.11.05, 00:37 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...nic niemic nigdy nic nie zrobil za darmo...przeczytaj tex jeszcze raz... Czy możesz wyjaśnić o co Ci dokładnie chodzi. Z tekstu wynika, że Niemcy wyposażyli te mieszkania w lodówki bezpłatnie. Mam nadzieję, że nie jesteś germanofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:44 ...za zniszczony dom ...wybudowali nowy dom...czy ty bys tego nie zrobil...jakbys mial w zamian centrum handlowe i tani kredyt w banku...pozatym tak bylo w umowie...tu nie ma nic za darmo...a to ,ze nie ustalono ,ze w gdansku lodowka to luxus stad te niePOrozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:49 A Tobie ile PIS zaplacil za obrazania PO? Pozdrawiamy - ja i moja rzekomo niemiecka glowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Standardowo bez lodówek IP: *.avenel01.nj.comcast.net 07.11.05, 00:53 ...A CO TY BYS ZROBIL GDYBY TO BYLA WINNA PiS...RZADZACEGO W GDANSKU...POGLOWKUJ TA NIE NIEMIECKA GLOWA...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 01:09 Dla mnei nie jest istotne to czy to jest PO czy PIS - decyzja debilna pozostanie decyzja debilna. To Ty zaczales od obwiniania PO za wszystkie grzechy tego swiata (do spolki z Niemcami) Aleksandra to zenskie imie wiec naucz sie z laski swojej odmieniac czasowniki polskie a potemi wyglaszaj teksty nadorowosciowe. Gość portalu: mee... napisał(a): > ...A CO TY BYS ZROBIL GDYBY TO BYLA WINNA PiS...RZADZACEGO W > GDANSKU...POGLOWKUJ TA NIE NIEMIECKA GLOWA...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Standardowo bez lodówek 07.11.05, 01:16 Gość portalu: Aleksandra napisał(a): > Dla mnei nie jest istotne to czy to jest PO czy PIS - decyzja debilna > pozostanie decyzja debilna. To Ty zaczales od obwiniania PO za wszystkie > grzechy tego swiata (do spolki z Niemcami) > > Aleksandra to zenskie imie wiec naucz sie z laski swojej odmieniac czasowniki > polskie a potemi wyglaszaj teksty nadorowosciowe. > > ...czy oby rzeczywiscie tu cytat Aleksandra troskliwego bez uprzedzen...-))) I OTO NASZA IV RP - UCIELESNIENIE PRAWA I SPRAWIEDLIWOSCI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Standardowo bez lodówek IP: *.jsn.osi.pl 07.11.05, 01:32 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...za zniszczony dom ...wybudowali nowy dom...czy ty bys tego nie > zrobil...jakbys mial w zamian centrum handlowe i tani kredyt w banku...pozatym > tak bylo w umowie.. Chyba źle przeczytałeś tekst albo celowo go przekręcasz. Nikt nie dostaje centrum handlowego za wybudowanie domu. Gdzie pisze,że tak było w umowie? Na tereny jest zawsze przetarg a wybór zwycięzcy musi być dobrze udokumentowany. Centrum handlowego Niemcy nie dostali tylko musieli sobie sami wybudować. Dodatkowo musieli wybudować dom w ramach rekompensaty za usunięty dom z terenu, który kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Standardowo bez lodówek IP: *.versanet.de 07.11.05, 00:46 W koncu TUSK i spolka to potomkowie dzialaczy Wermachtu. "Ojciec Rydzyk" kazal ich zatopic, wiec chlopak czyni grzecznie. W koncu: jesli nie jestes z nami, to znaczy ze jestes przeciw;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro i w czym tu problem .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 00:29 należy tym mieszkań com sprzedać te lodowki po jakijś symbolicznej cenie np 5 albo też 50 zł, zbywa to tytuł do roszczeń wobec UM w przypadku awarii, ludzie nie poniosą wymiernch kosztów a i stricte za darmo to nie bedzie. Lub też zrobić zamkniętą licytację w gronie lokatorow danych mieszkań i psrzedać za cenę wt=ywoławczę owe np 5ozł - i spokój, a lodówki tam, gdzie miały być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Lodówki wrócą IP: *.infinity.net.pl 07.11.05, 01:37 Troche nieaktualny ten tekst. Została podjęta decyzja o tym ze lodówki wrócą na swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
olias jeszcze przyjdzie na was płonący Paryż 07.11.05, 07:28 jak nie pomoże PiS, to znajdziemy Dzierżyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 07:38 Jakież to polskie prawda? Urzędas zabiera tym, którym powinien pomagać. Nie rozumiem tego, czemu komuś tak zależy, żeby inni nie mieli. Przecież miasto to nic nie kosztowało, że są tam te lodówki, a jednak kogoś zabolało, że on musiał kupić, a tu ktoś komuś daje. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Standardowo bez lodówek 07.11.05, 07:41 Czy aby czasem nie jest sprawka urzędasów z PO??? u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiakrew! Nic podobnego, po prostu zima idzie IP: 217.153.26.* 07.11.05, 08:47 i żarcie można wystawiać za okno. A wiosną? Wiosną, to już niech się martwią inni. Aby do wiosny. _ Sztuczki suczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: Standardowo bez lodówek IP: *.icpnet.pl 07.11.05, 10:30 Co tu kryć, jakiś urzędas postanowił zarobić ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z gdanska rodem Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:54 Nie wiem czy tam wyżej już o tym było, bo za dużo postów, ale ten atykuł to jakaś spóźniona jaskółka. Bo w trójmiejskiej wyborczej już tydzień temu pisali, że te lodówki jednak wróciły do ludzi. Faktem jest, że chamstwo urzędników jest wielkie, ale po TYM właśnie artykule w lokalnej gazecie był DRUGI z info, że lodówki się oddały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:55 Wymontować kible, wykręcić krany,założyć kołchoźniki/to takie głośniki z kontrolowaną jedną falą/i będzie jak za ojca narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Standardowo bez lodówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:29 A ponieważ wymiana tych urządzeń mimo że są na wyposażeniu mieszkania należy do lokatora więc nie byłoby problemu i z lodówką.To zwyczajna zawiść tych co to tak się chwalą że na swoje zarobili. Zapomnieli że oni i ich bliscy przez trzy albo cztery pokolenia takimi komunalniakami byli.Po prostu w miastach nie było innej formy własnośći lokali.Ale może ci pseudobogacze nie mieli z miastem wcześniej nic wspólnego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WDR Re: Standardowo bez lodówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:04 "Skuras zapewnił nas, że do 12 listopada poinformuje o tym mieszkańców. Nikt w magistracie nie potrafi powiedzieć, co będzie z "internowanymi" lodówkami". Bedzie to co zwykle, po prostu znikna. Ktos z tego magistratu powinien beknac, bo to niestety nowa afera. Skoro inwestor zafundowal lodowke, to magistratowi nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: Standardowo bez lodówek IP: 80.51.222.* 07.11.05, 12:06 dostali za darmo i jeszcze grymaszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Standardowo bez lodówek IP: 83.238.2.* 07.11.05, 13:23 toż to norma polskich urzędasów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarz To wstyd, że dostali takie bogate mieszkania!!! IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 07.11.05, 13:34 Widzieliście na zdjęciu, co oni mają w mieszkaniach??? Kuchenki mikrofalowe, relingi, plytki na scianach w kuchni, zestaw mebli kuchennych - z CALYM blatem kuchennym w jednej linii!! To są po prostu jaja, że za to, że jestem luzerem, albo pijakiem, albo mam patologiczną rodzinę, albo zyję jako pasozyt na spoleczenstwie jako rencista, to wstyd ze za to dostaję takie mieszkania :((( B**e, widzisz a nie grzmisz. I to tylko za to, ze sie ma duza jadaczkę i jest się w stanie zmusić panstwo do lozenia na ciebie, wmawiając mu, ze jestes grupa pokrzywdzona. Ja się czuję pokrzywdzona, bo mimo ze pracuję, to takich cudów nie mam. Nie wspominając o tym, że oni za to nie płacą. No bo to tyłek musi być szefem - nie mózg, nie ręce, nie serce, bo jak tyłek zastrajkuje, to ręce się wykrzywią, serce dostaje palpitacji i nie może bic, a mózg się dusi. Wiec tyłek strajkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Nie umiesz czytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:37 Przecież piszą wyraźnie, że w przypadku awarii musieliby je wymienić. A może to ty zadeklarujesz się opłacać wszelkie naprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłodawca Re: Sa rozwiązania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:56 ECE powinno odebrać lodowki z magazynu i PODAROWAĆ je mieszkancom tych mieszkań, jako prezent. Będzie po sprawie. Zawiść forumowiczów jest niesłychana, wstydzcie sie! (sam nie zje i drugiemu nie da) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Hors Re: Standardowo bez lodówek/ Depozyt - czyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:20 To prawda zachłanność i prymitywizm samorządowca zaniknie za trzy pokolenia . Jak można brać do depozytu nie swoją rzecz Pytanie czy ten urzędnik montował te kuchnie normalnie nie pokrętnie nazywa się to złodziejstwo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Standardowo bez lodówek IP: *.devs.futuro.pl 07.11.05, 14:23 Zdaje się że jakiś urzędnik oczekiwał lodówki jako łapówki i się nie doczekał wiec zdecydował że inni też nie dostaną. Witamy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś