Dodaj do ulubionych

NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI WIEC

25.11.05, 06:44
Protest przeciwko łamaniu praw obywatelskich
W niedzielę - 27 listopada Demonstracja w Gdańsku rozpocznie się o godz.
13.00 na pl. Solidarności, a w Elblągu - o godz. 18.00 na pl. Słowiańskim w
Warszawie o godz. 12.00 (pl. Konstytucji), w Łodzi o tej samej porze na
Pasażu Schillera, w Toruniu przed pomnikiem Kopernika i Rzeszowie przed
Urzędem Wojewódzkim. W sobotę, 26 listopada, wiece odbędą się w Krakowie
(godz. 14.00 przed Wieżą Ratuszową na Rynku Głównym), w Poznaniu (o godz.
15.00 - przed Starym Browarem)Skoro wywalczyliśmy sobie różnego rodzaju
wolności, powinniśmy je szanować. Nie może być tak, że ktoś dorwie się do
władzy i próbuje wprowadzać swoje zakazy i nakazy. Nie można wracać do
sterowania życiem obywatela. Niech zwycięża święty pluralizm!Powinniśmy
pokazać się jako państwo europejskie, a nie państwo, w którym nawet różnice
poglądów nie są respektowane.
Co mówi konstytucja
Art. 32 ust. 2: „Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym,
społecznym, lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny". Art. 25 ust.
2: „Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w
sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych
zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym". Art. 54 ust.
1: „Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania
i rozpowszechniania informacji".

Obserwuj wątek
    • Gość: Normalny [...] IP: *.zab.nat.hnet.pl 25.11.05, 08:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gg Re: NIENORMALNE IP: 195.143.166.* 25.11.05, 09:43
        A jaka masz pewnosc ze jedno z dzieci nie bedzie homo. Co zabijesz je albo
        wyrzucisz z domu. Jestes debil do kwadratu
        • Gość: Normalny Re: NIENORMALNE IP: *.zab.nat.hnet.pl 25.11.05, 10:53
          Jak będzie to będzie,nie zabiję, ale nadal będę uważał ,że jest to nienormalne.
          Dlaczego zachowania gejów i lesb mamy traktować jako normę.
          Te ICH wychodzenie na ulicę jest po prostu śmieszne.
          Ja nie latam po ulicy w obcisłych gaciach razem z dziećmi i nie krzyczę, że jestem normalny i taki powinien być każdy!
          Nie chcę ICH oglądać na wiecach ani w tv i takie mam do tego prawo.
          Nikt normalny nie wychodzi na ulicę demonstrować kim jest.
          Jest jaki jest i niech sobie siedzi w domu i lepi pierogi.
          Koniec. Kropka.
    • Gość: Tomas nie dla manifestacji na Placu Solidarności!!!!!!!! IP: 87.207.211.* 25.11.05, 08:51
      PLAC ZEBRAŃ LUDOWYCH TO MIEJSCE ZEBRAŃ LUDU JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE - IDŹTA TAM!

zresztą tam kiedyś był cricoland, cyrk, śpiewało ich troje....i kiedyś jakieś
      komuchy tam przemawiały (1 maja - święto ZOMO itp.)
      TAK tego miejsca nic nie jest w stanie zadziwić.

• kalinowski11 Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI 25.11.05, 08:59
      Mam prośbę ... wielką prośbę ... proszę aby kochający inaczej z szacunku dla
      miejsca w którym się spotkają nie pojawili się na tej manifestacji "w strojach
      służbowych" . Tylko tyle .
      • Gość: gg Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI IP: 195.143.166.* 25.11.05, 09:47
        A co to jest stroj sluzbowy . Od ciebie leci homofobia ???
        • kalinowski11 Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI 25.11.05, 09:56
          Gość portalu: gg napisał(a):

> Od ciebie leci homofobia ???

Nie , trąci myszką ...
    • Gość: gdańszczanin Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI IP: *.chello.pl 25.11.05, 09:13
      Miejsce tego zgromadzenia w obronie wolności właśnie pod bramą Stoczni Gdańskiej
      uwazam za wyjątkowo dobrze wybrane.
      Polecam przeczytanie pkt 3 Porozumień Sierpniowych mowiącego o wolnosci
      wypowiedzi ,wolnosci zgromadzeń ,itp prawach obywatelskich...
      • rakunica Manipulacja Porozumieniami Sierpniowymi 26.11.05, 06:05
        Gość portalu: gdańszczanin napisał(a):

> Miejsce tego zgromadzenia w obronie wolności właśnie pod bramą Stoczni Gdańskie
        > j
        > uwazam za wyjątkowo dobrze wybrane.
        > Polecam przeczytanie pkt 3 Porozumień Sierpniowych mowiącego o wolnosci
        > wypowiedzi ,wolnosci zgromadzeń ,itp prawach obywatelskich...

Powoluj sie na liberalow i komuchow a nie na Solidarnosciowcow. Nie
        strajkowalismy zeby zboczency i internacjonaly mieli lepiej ale szary
        ciezkopracujacy czlowiek. Wolalismy o wolnosc i sprawiedliwosc dla nas -
        milionow trzymanych jak w wiezieniu we wlasnym kraju przez elity pociagane
        moskiewskimi sznurkami. W czasie strajkow ludzie modlili sie do Boga o
        wysluchanie ich prosb. Nie bylo wtedy mowy o dewiantach, paradach zboczencow i
        nawiedzonych feministek lesbijek. Nie bylo modlow o tolerancje mniejszosci
        tylko o prawa dla wiekszosci, ktora nie miala glosu. Bo tak sie dziwnie sklada,
        ze w Polsce zawsze ci, co wiekszosci byli przesladowani i tak jest do dzisiaj.
        Elity mniejszosciowe wiecznie niesyte. Nawet moralnosc wiekszosci zachlannym
        elitom przeszkadza - nalezy ja osmieszyc i postraszyc sankcjami swiatlej Europy.

Nie manipuluj. Zboczony seks mozesz sobie do woli uprawiac w zaciszu - nie
        wciagaj na swiadka calej ludzkosci. Zalatwianie wlasnej "pierwszej" potrzeby
        publicznie - rowniez i na moim placu - jest lamaniem mojego prawa. Nikt nie
        lubi wachac czyjegos smrodu nawet jesli gowno jest zawiniete w blyszczacy
        niebieski papierek ozdobiony gwiazdkami. Po rozpakowaniu okazuje sie, ze to
        tylko gowno.

Anna Kozlowska

• Gość: heniuportier Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 25.11.05, 10:08
      Być na manifestacji jest obywatelskim obowiązkim,byśmy nie pluli sobie w brodę jak dobiorą sie do każdego z nas w imię jakichs wartości.
    • maboo Re: NIEDZIELA 27.XI GODZ.13.00 PLAC SOLIDARNOŚCI 25.11.05, 11:43
      W związku z próbą narzucenia słowu: "homofobia" pejoratywnego znaczenia
      proponuję wziąść udział w tym zgromadzeniu i wyrazić swoje podejście do tematu -
      w końcu jak wolność to wolność. Osobiście chętnie wystąpiłbym w koszulce z
      napisem: "Jestem homofobem i jestem z tego dumny". Nie mogę znaleźć czasu na
      wyprodukowanie takiego "protest-T-shirta", ale kiedyś to zrobię dla poprawy
      własnego samopoczucia. W ramach wyrażenia swojej tolerancji (drugie po
      homofobii, nadużywane słowo, ale o tym w dalszej części posta) mogę dołożyć
      drugi napis o treści: "Pedały - NIE, Lesbijki - TAK" - jest to parafraza
      popularnego kiedyś "Rosjanie - NIE, Rosjanki - TAK" (z całym szacunkiem do
      Rosjanek i Rosjan).

Obiecałem słowo o "tolerancji". Jestem zbyt leniwy aby szukać definicji
      encyklopedycznej i faktycznego znaczenia tego słowa w fachowych pozycjach
      książkowych, ale główną ideą słowa "tolerancja" jest to, że czegoś nie lubimy,
      nie trawimy, nie podoba nam się, irytuje nas to coś, generalnie jesteśmy mocno
      na NIE i robimy wszystko przeciwko temu czemuś - a tolerancja to taki stosunek
      do tego czegoś, który nadal polega na tym, że czegoś nie lubię, nie szanuje itp
      itd ale toleruje to. A Toleruje nie oznacza że wspieram, w związku z tym proszę
      tych marszów protestacyjnych nie nazywać "Marszami tolerancji", bo ja uważam
      się za ogólnie tolerancyjna osobę, ale w tej kwestii mam oczywiste zdanie
      polegające na tym, że uczestnicząc w takich homo-marszach będe w jakiś sposób
      wspierał, popierał i bronił "homo" - a ja ich co najwyżej mogę tolerować i to z
      bardzo dużymi trudnościami. Czyli jak ktoś chce sobie byc "homo" to proszę
      bardzo w swoich czterech ścianach. Na moje nauczyciel może być "homo" tylko w
      przypadku gdy będzie musiał na forum publicznym (przed klasą, dziećmi) zająć
      stanowisko na temat homoseksualizmu to jego służbowym obowiązkiem ma być
      potępienie homoseksualizmu i propagowanie normalności, czyli w pewnym sensie
      będzie to dwulicowość, ale czy to ja prosiłem się o homoseksualizm? Jeden
      problem generuje drugi więc chcąc wyprowadzać "homoseksualizm" na światło
      dzienne proszę nie żądać od normalnych zmiany ich przyzwyczajeń w postrzeganiu
      otaczającego ich świata. To nie my (hetero) mamy ponosić koszty (finansowe,
      moralne, itp) co raz agresywniej pokazywanego homoseksualizmu. No to może już
      zakończę swój wywód, bo zaczynam truć ;-)

No to by było na tyle.

Maboo

• goha77 Usunięty post. 25.11.05, 12:40
      Każdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi więc nie kasujcie postów!
      • orissa Re: Usunięty post. 25.11.05, 13:07
        goha77 napisała:

> Każdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi więc nie kasujcie postów!

Zgadza się. Pod warunkiem, że wypowiedzi nie łamią zasad Netykiety i Regulaminu
        forum. Nie myl wolności wypowiedzi z akceptacją chamskiego zachowania.
        • Gość: Małgosia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:16
          • Gość: Małgosia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 13:19
            • orissa Do Małgosi 25.11.05, 13:22
              > ps.
              > Jeśli wytniecie, to powiedzcie proszę dlaczego. Plizzz....

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
        • goha77 Re: Usunięty post. 25.11.05, 14:59
          W miom poście nie było wulgaryzmów.
          Wypowiedz pod tytułem "cenzura" został usunięty dlatego,że napisałam prawdę.
          Na tym forum obowiązuje cenzura i nikt tego nie może podważyć.
          • orissa Re: Usunięty post. 25.11.05, 15:17
            goha77 napisała:

> W miom poście nie było wulgaryzmów.
            > Wypowiedz pod tytułem "cenzura" został usunięty dlatego,że napisałam prawdę.
            > Na tym forum obowiązuje cenzura i nikt tego nie może podważyć.

To już jedynie dywagacje z Twojej strony.
            Z mojej strony EOT.
            • goha77 Re: Usunięty post. 25.11.05, 17:55
              Nie będę dłużej polemizować z Tobą na ten temat. Ja wiem swoje, Ty swoje.
              Wejdz na forum Poznania i poobserwuj jakie posty się wywala, a jakie nie.
              Pozdrawiam
    • kalinowski11 Do znawcy z chello ... 25.11.05, 12:44
      Szanowny znawco tematu , proszę abyś zaoszczędził czytelniom forum drastycznych
      opisów technik współżycia kochających inaczej . Myślę , że 99 % bywalców tego
      forum jest świadoma jak taki kontakt fizyczny wygląda . Więc prosimy bez
      pikantnych szczegółów ...
      • Gość: homofob-amator Re: Do znawcy z chello ... IP: *.chello.pl 25.11.05, 12:55
        Starsi uczestnicy tego forum (szczególnie tzw "moherowe berety") nie znają
        szczegółów. Także niektórzy "zapędzeni za daleko" młodzi również nie grzeszą
        znajomością "tematu", zagadnieniem dlaczego matka-przyroda eliminuje
        "kochających inaczej". Panie "Kalinowski11", w taki razie sam ich Pan uświadom
        swoimi słowami...
        Jeśli nie jest Pan ich zwolennikiem, to zadeklaruj sie Pan a nie kazuj postów
        które nie zawierają wyrazów wulgarnych i obelżywych...
        • kalinowski11 Re: Do znawcy z chello ... 25.11.05, 13:17
          Gość portalu: homofob-amator napisał(a):

> Starsi uczestnicy tego forum (szczególnie tzw "moherowe berety") nie znają
          > szczegółów. Także niektórzy "zapędzeni za daleko" młodzi również nie grzeszą
          > znajomością "tematu",

Myślę , że nie doceniasz wiedzy rodaków ...

> Panie "Kalinowski11", w taki razie sam ich Pan uświadom
          > swoimi słowami...

Może jakiś seksuolog ?

> Jeśli nie jest Pan ich zwolennikiem, to zadeklaruj sie Pan a nie kazuj postów
          > które nie zawierają wyrazów wulgarnych i obelżywych...

Na szczęście nie jesteś tym przed którym muszę się deklarować . Ze swej strony
          uważam temat za wyczerpany . A ty wydrukuj sobie swój post , wsadź go sobie
          w rameczkę i powieś nad łóżeczkiem ...
    • Gość: starej daty WSTYD ZE AZ SIE PIESC ZACISKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:55
    • Gość: tym WĄTEK POWINIEN BYĆ USUNIĘTY IP: .1P2D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 25.11.05, 13:20
      Zgodnie z regulaminem forum GW, wątki nawołujace do łamania prawa musza być
      usuwane. W związku z tym ten wątek powinien zostac usunięty gdyz nawołuje do
      łamania prawa i brania udziału w nielegalnych demonstracjach.
      • Gość: kz Re: WĄTEK POWINIEN BYĆ USUNIĘTY IP: *.such.nat.hnet.pl 25.11.05, 13:25
        Panie Kalinowski - co oznacza sformułowanie 'kochać inaczej'? Do tej pory
        wydawało mi się, że osoby homoseksualne kochają bliskich tak samo jak hetero.
        Może wyjaśni Pan co kryje się za używanym przez Pana sformułowaniem??
        Faktem jest, że inaczej uprawiają seks od Pana, ale wydaje mi się, że kochaja
        bliskich tak samo jak Pan.

I jeżeli Pan może, niech napisze czym jest 'służbowy ubiór' osób
        homoseklsualnych.
        Ciekawi mnie też jaki jest Pański 'strój słuzbowy' jako osoby heteroseksualnej.
        Mam nadzieję, ze nie braknie Panu odwagi i jest zdolny Pan do napisania czegoś
        więcej oprócz chwytliwych haseł.
    • Gość: A Ta manifa będzie pod Bramą a nie pod 3 Krzyzami IP: *.chello.pl 25.11.05, 19:00
      Pod 3 Krzyżami proponuję manifestantom złożyć skromny bukiecik kwiatków. A
      stoczniowcy w 1980 roku walczyli również o wolność słowa ,wolnośc zgromadzeń ,
      procesji,pardad i manif.
      Oby tylko w niedziele w świat nie poszły przekazy CNN i innych BBC że
      demonstranci pod Bramą zostali pobici przez policję i nazistów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka