Gość: Magiwa IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 17:17 Zachęcam do brutalnej dyskusji na temat : KTO POWINIEN ZOSTAĆ PREZYDENTEM GDYNI !! Szczurek, Wilk, Duszewski, Skwiercz-Kijewska, Rasch ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magiwa Szczurek czy Wilk ? IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 17:19 Plakaty z takim hasłem są już w Gdyni wszędzie. Szczurek czy WILK ???? Oto jest pytanie zadane przez kandydata na prezydenta Kazimierza Wilka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIWA Konferencja prasowa Kazimierza Wilka IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 17:26 W Gdyni punktualnie o godzinie 13 odbyła się konferencja prasowa kadydata na prezydenta KAZIMIERZA WILKA ! Przy akompaniamencie posła na Sejm, pretendent na fotel prezydenta mówił : 1. Postawić na przemysł stoczniowy, statki to sztandarowy produkt Gdyni w świecie 2. Ratowanie stoczni - poręczenie kredytów dla stoczni przez miasto 3. Gdynia powinna być jak bawaria, silna i pręźnie rozwijająca się, przy stabilnym fundamencie wartości chrześcijańskich. 4. Hipermarkety z kapitałem zagranicznym a drobni, rodzimi kupcy ? KUPCY !!!!! 5. Bezpieczne miasto ! 6. STOP KORUPCJI ! UCZCIWOŚĆ !!!! Całość można obejrzeć jeszcze dziś, tzn. 14.10 o godz. 18.00 w PANORAMIE na TVG ! Obszerny wywiad z Kazimierzem Wiliiem po 22 i 23 w Radiu Gdańsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR Bawaria ? IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 17:29 Brać przykład z bawarii, gdzie LPR jest przeciwko przystąpieniu Polski do UE ? KAZIMIERZ WILK : " Uczyć można się nawet od DIABŁA ! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIWA Szczurek czy WILK ? A może żaba ... :) IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 17:44 gdynia.naszemiasto.pl/sonda/932.html Zachęcam do głosowania ! Wybierzmy kandydata ... szkoda, tylko, że pan Duszewski oszukuje i nabija sobie licznik, no chyba, że to tak imponujący wynik, a w ciągu 5 minut wszyscy sympatycy lewicy weszli i zagłosowali w jednej chwili ( w czasie pracy, więc i pewnie ze służbowych komputerów niektórzy ) na pana Duszewskiego, zwiększając liczbę głosów prawie 600% !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIWA Re: PREZYDENT GDYNI IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 18:09 "Możemy być Ciemnogrodem i jesteśmy z tego dumni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiwa TV Gdańsk - konferencja IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 18:23 Pewien sukces ... TVG pokazała konferencje LPR, kandydat Kazimierz Wilk wyszedł bardzo dobrze ! Myślę, że pokazali LPR lepiej niż konkurencyjne LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiwa Radio Gdańsk ! Kazimierz Wilk IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 22:17 RADIO GDAŃSK ! RADIO GDAŃSK ! 103.7 MHz ! RADIO GDAŃSK ! RADIO GDAŃSK ! Kazimierz Wilk o swoim programie ... zachęcam do posłuchania i wymienienia swoich poglądów na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magiwa Stocznia IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 14.10.02, 23:04 Kazimierz Wilk przedstawił swój pierwszy punkt kampanii : STOCZNIA GDYNIA ! Tylko jej rozwój może zapewnić rozkwit miastu ! Weźmy przykłąd ze Szczecina, niech zarząd poręczy te kredytu dla stoczni, która stoi przed widmem bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: PREZYDENT GDYNI 15.10.02, 07:46 nie widze dobrego kandydata: Szczurek to megaloman, kretacz i pozer, Wilk: oszołom radiomaryjny trzeba głosowac na "mniejsze zło" albo w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin/Dabrowa Szczurek na Prezydenta Gdyni! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 15.10.02, 20:05 Moze i pozer, ale nie klamca jak tow.Duszewski. Pragne zauwazyc, ze w odroznieniu od np. Gdanska w Gdyni nie bylo zadnych afer, w odroznieniu od komuchow czy PSL'owcow "w terenmie" nie bylo przekretow, wpychania pociotkow na stanowiska itp. Czy warto ryzykowac? Czy Gdynia sie nie rozwija? Jesli ktos jest glupi, to zaglosuje na kandydata Sojuszu Lewych Demagogow, co swojego syna wychowal na pijaka i chuligana. A glos oddany na Wilka czy innego zajaca tego wyscigu po wladze, to glos stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX szczurek ! mam na ciebie KOTA! albo WILKA IP: *.pro.gdansk.tdci.pl 16.10.02, 10:59 Gość portalu: Gdynianin/Dabrowa napisał(a): > Moze i pozer, ale nie klamca jak tow.Duszewski. Pragne zauwazyc, ze w > odroznieniu od np. Gdanska w Gdyni nie bylo zadnych afer czy uważasz, ze coś ma miejsce tylko wtedy, kiedy media o tym informują??? po prostu dziennikarze zajmuja sie gł. przekretami w Gdańsku, bo większy! , w odroznieniu od > komuchow czy PSL'owcow "w terenmie" nie bylo przekretow, wpychania pociotkow na > > stanowiska itp. Nie rozsmieszaj mnie! szczurkowcy prowadzili TKM do n-tej potegi! Czy warto ryzykowac? Czy Gdynia sie nie rozwija? CO sie rozwija?? jakie wieksze inwestycje powstały (dajace prace ludziom) "rozwija" sie tylko Świetojańska kosztem innych dzielnic. Jesli ktos > jest glupi, to zaglosuje na kandydata Sojuszu Lewych Demagogow, co swojego syna > > wychowal na pijaka i chuligana. A glos oddany na Wilka czy innego zajaca tego > wyscigu po wladze, to glos stracony. jak juz to lepszy Wilk niz szwabski szczurek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa Wilk czy zajac? 16.10.02, 12:43 Brawo! Dzieki takim palantom komuchy maja szanse przejac rzady w Gdyni. I wtedy dopiero zaczniesz tesknic do czasow, gdy w GDyni nie bylo afer, odnawiano ulice, budowano drogi, baseny, komistariaty, sciagano inwestorow i powstawaly nowe miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: Wilk czy zajac? 16.10.02, 13:32 sojowa napisał: > Brawo! Dzieki takim palantom komuchy maja szanse przejac rzady w Gdyni. I wtedy > > dopiero zaczniesz tesknic do czasow, gdy w GDyni nie bylo afer, odnawiano > ulice, budowano drogi, baseny, komistariaty, sciagano inwestorow JAKICH GDZIE ILE MIEJSC PRACY??? i powstawaly > nowe miejsca pracy. ILE MIEJSC PRACY LUDZIE W GDYNI STRACILI PO 1989??? PO LIKWIDACJI POL i in. zakładów gosp. morskiej???????????????? WSZYSTKO LEPSZE NIZ RZADY POLITYCZNYCH GRYZONI!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa PRLu nie da sie naprawic szybko 16.10.02, 17:29 Szczegolnie jesli ludzie nabieraja co jakis czas na obietnice gruszek na wierzbie Sojuszu Lewych Demagogow. Na szczescie dotychczas po 1989 w 3miescie nie bylo tylu durniow, aby komuchy zaczely rzadzic w naszej aglomeracji. Przypomnij sobie, czy wiecej niz raz w roku jadles pomarancze i banany przed 1989 r. Przypomnij sobie co mozna bylo kupic za "zarobione" pieniadze i jak efektywnie wowczas ludzie pracowali (czy sie stoi czy sie lezy 1000 zl sie nalezy). A jak nie pamietasz to jedz na Bialorus i zobacz, gdzie bysmy byli, gdyby komuchy nadal rzadzili Polska. P.S. Fajnie miec komputer i Internet, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
shanti PRLu nie da sie naprawic szybko- KLIKĘ szczura=TAK 17.10.02, 07:52 sojowa napisał: > Szczegolnie jesli ludzie nabieraja co jakis czas na obietnice gruszek na > wierzbie Sojuszu Lewych Demagogow. Na szczescie dotychczas po 1989 w 3miescie > nie bylo tylu durniow, aby komuchy zaczely rzadzic w naszej aglomeracji. > > Przypomnij sobie, czy wiecej niz raz w roku jadles pomarancze i banany przed > 1989 r. Tak,bo wtedy byłem dzieciakiem i je b.lubiłem! Teraz znam wielu ludzi, którzy w ogóle o tych owocach nie myslą bo zastanawiaja się, czy będa mieli na mleko dla dzieci i ubrania dla siebie. Przypomnij sobie co mozna bylo kupic za "zarobione" pieniadze i jak > efektywnie wowczas ludzie pracowali (czy sie stoi czy sie lezy 1000 zl sie > nalezy) Rozumiem, że lepiej jest jak w ogóle nie maja pracy??????? . A jak nie pamietasz to jedz na Bialorus A ty tam byłas, czy tak bezmyslnie powtrzasz za jakimis dziennikarzami?? Skąd wiesz co by było, gdyby było? To tzw. myslenie kontrfaktywne. i zobacz, gdzie bysmy byli, > gdyby komuchy nadal rzadzili Polska. > > P.S. Fajnie miec komputer i Internet, no nie? Jasne, lodówkę i pralkę i TV tez= no popatrz a kiedys tego w ogóle nie było..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: PRLu nie da sie naprawic szybko- KLIKĘ szczur IP: 213.192.80.* 17.10.02, 08:32 shanti , skoro nie pamiętasz czasów przed 1989 rokiem to lepiej przymknij swą lewicowa buźkę. Nie wiem czy znasz sytuację kiedy koleś tow. Duszewskiego ostatni komunistyczny prezydent Gdyni niejaki Koriat podłączył ścieki z osiedla gdzie budował sobie chałupkę do sieci wodociągowej. A synalek twego kandydata co wyprawia? Tatuś odgrażał się prokuratorem i co? Ja z utęsknieniem czekam aż ruszy sprawę. A gdybyśmy dalej ciągnęli ustrój sprzed 1989 to na pewno ani nie było by nas stać na ubranka ( tylko więcej ludzi by ich nie miało na sobie niż obecnie ) ani buty ( chyba, że znowu byłyby na kartki), albo nasz największy brat wywołałby wojenbke światową i nie byłoby ciebie na świecie , choć to byłby pozytyw bo nie pisałbyś bzdur.Zresztą z kim ja tu polemizuje. Pozdro dla sojowej, przynajmnie trzeżwo jako nieliczna na tym forum ocenia sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: PRLu nie da sie naprawic szybko- KLIKĘ szczur 17.10.02, 08:44 Gość portalu: que napisał(a): > shanti , skoro nie pamiętasz czasów przed 1989 rokiem to lepiej przymknij swą > lewicowa buźkę. Nie wiem czy znasz sytuację kiedy koleś tow. Duszewskiego > ostatni komunistyczny prezydent Gdyni niejaki Koriat podłączył ścieki z osiedla > > gdzie budował sobie chałupkę do sieci wodociągowej. A synalek twego kandydata > co wyprawia? Tatuś odgrażał się prokuratorem i co? Ja z utęsknieniem czekam aż > ruszy sprawę. A gdybyśmy dalej ciągnęli ustrój sprzed 1989 to na pewno ani nie > było by nas stać na ubranka ( tylko więcej ludzi by ich nie miało na sobie niż > obecnie ) ani buty ( chyba, że znowu byłyby na kartki), albo nasz największy > brat wywołałby wojenbke światową i nie byłoby ciebie na świecie , choć to byłby > > pozytyw bo nie pisałbyś bzdur.Zresztą z kim ja tu polemizuje. Pozdro dla > sojowej, przynajmnie trzeżwo jako nieliczna na tym forum ocenia sytuację Brawo:więcej takich postow jak Twoj, pisanych z duzym taktem, kulturą, wysmienitym stylem. To bardzo zachęca to akceptacji (zob. w SWO co to znaczy) Twoich poglądów. A co do zawartości merytorycznej, to przeczytaj raz jeszcze to, co pisałem p. sojowej nt. sytuacji przecietnego człowikea teraz a przed 1989 r.- nic tu nie zmienię. Jesli chodzi o niebezpieczenstwo wojny, to teraz TWOJ wielki brat grozi jej wywołaniem!! Pa pa prawiczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: PRLu nie da sie naprawic szybko- KLIKĘ szczur IP: 195.117.159.* 17.10.02, 09:35 idź gardłuj na wiecu z okazji Październikowego zrywu rewolucyjnego, chyba niedługo macie to swe wielkie świeto , tam szukaj wrogów klasowych. Poza tym inwektywy pod moim adresem w ogóle mnie nie obchodzą jak i ludzie spod znaku czerwonej szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
shanti więcej kultury...? = mniej prawicy! 17.10.02, 09:50 Dlaczego? przeczytaj np. poniżej: Gość portalu: que napisał(a): > idź gardłuj na wiecu z okazji Październikowego zrywu rewolucyjnego, chyba > niedługo macie to swe wielkie świeto , tam szukaj wrogów klasowych. Poza tym > inwektywy pod moim adresem w ogóle mnie nie obchodzą jak i ludzie spod znaku > czerwonej szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: więcej kultury...? = mniej prawicy! IP: 213.192.80.* 17.10.02, 10:24 nie mam czasu na powyższe polemiki , bo ja prawicowiec mudszę popracować a nie bawić się w pracę jak to bywało, kiedy w latach 80-tych zaczynałem karierę zawodową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glen niestety trzeba ciagle tracic czas na wyjasnianie IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 17.10.02, 20:26 Badania wykazaly, ze Polacy nie rozumieja tego co czytaja. Ja mysle, ze z takimi jak shanti jest jeszcze gorzej - oni potrafia smiac sie z filmow typu Mis, Rejs, Alternatywy 4, czy Rozmowy Kontrolowane. Ale za nic nie potrafia skojarzyc, ze to z czego sie moga smiac to nie fikcja literacka! Oni nawet nie wiedza (a moze swiadomie udaja ze nie pamietaja?) ze kiedys smiech byl jedyna bronia (a i za to mozna bylo trafic do wiezienia, zas ze szkol wyrzucano chocby za udzial w happeningach Pomaranczowej Alternatywy BTW, ciekawe, czy shanti wie co to bylo ta P.A.?). I ze nikt nie zwroci nam tego czasu, kiedy zamiast pojsc na spacer nad morze ulegalo sie zezwierzeceniu stojac godzinami w kolejkach po salceson czy maslo. I jak to byla tragedia, gdy moja mame okradziono z kartek na caly miesiac - jakie to bylo poswiecenie znajomych z pracy, kiedy zrzucili sie po 100g ze swoich kartek! que: niestety trzeba o tym ciagle przypominac, aby "kartoteka" zlodzieji, oszustow, agentow i bandytow z PZRP czy SB nie wyblakla. I zeby ci co tumania ludzi gruszkami na wierzbie, ten caly komuszy Sojusz Lewych Demagogow, nie klamal tak bezczelnie. Na szczescie mieszkancy 3miasta sa madrzejsi i bardziej pamietliwi od reszty Polakow. I znowu pogonia czerwonych zarowno w Gdansku, Gdyni jak i Sopocie!!! P.S. Pozdrowienia dla oszusta radnego SLD Koriata, ktory oszukal ludzi, ktorzy zaplacili za mieszkania ktore budowala jego firma. PAMIETAMY TO KORIAT! P.S.2. A tow. Duszewski honoru nie ma po tym co zrobil jak jego syn sie spil (a moze i nacpal?) i chuliganil! Ale czegoz wymagac od tej czerwonej choloty, co tylko w gebie jest mocna, gdy chodzi o obrone bezrobotnych, emerytow, czy pielegniarki. I jeszcze siega swoimi brudnymi lapami do naszych kieszeni po kase za winiety! Psem bym ich poszczul!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: niestety trzeba ciagle tracic czas na wyjasni IP: 213.192.80.* 18.10.02, 08:15 glen: trafnie to wszystko ująłes, niesety ciągle trzeba tracić czas na edukowanie młodych zapalonych lewicowców czym był PRL. Teraz przez swe gardło będa mnie kultury uczyć, a kiedyś tej kultury uczyli przy pomocy zomowskiej pałki Odpowiedz Link Zgłoś
shanti trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym ze m 18.10.02, 08:34 Gość portalu: glen napisał(a): > Badania wykazaly, ze Polacy nie rozumieja tego co czytaja. Ja mysle, ze z > takimi jak shanti jest jeszcze gorzej - oni potrafia smiac sie z filmow typu > Mis, Rejs, Alternatywy 4, czy Rozmowy Kontrolowane. Ale za nic nie potrafia > skojarzyc, ze to z czego sie moga smiac to nie fikcja literacka! Oni nawet nie > wiedza (a moze swiadomie udaja ze nie pamietaja?) ze kiedys smiech byl jedyna > bronia (a i za to mozna bylo trafic do wiezienia, zas ze szkol wyrzucano chocby > > za udzial w happeningach Pomaranczowej Alternatywy BTW, ciekawe, czy shanti wie > > co to bylo ta P.A.?). I ze nikt nie zwroci nam tego czasu, kiedy zamiast pojsc > na spacer nad morze ulegalo sie zezwierzeceniu stojac godzinami w kolejkach po > salceson czy maslo. I jak to byla tragedia, gdy moja mame okradziono z kartek > na caly miesiac - jakie to bylo poswiecenie znajomych z pracy, kiedy zrzucili > sie po 100g ze swoich kartek! > > que: niestety trzeba o tym ciagle przypominac, aby "kartoteka" zlodzieji, > oszustow, agentow i bandytow z PZRP czy SB nie wyblakla. I zeby ci co tumania > ludzi gruszkami na wierzbie, ten caly komuszy Sojusz Lewych Demagogow, nie > klamal tak bezczelnie. Na szczescie mieszkancy 3miasta sa madrzejsi i bardziej > pamietliwi od reszty Polakow. I znowu pogonia czerwonych zarowno w Gdansku, > Gdyni jak i Sopocie!!! > > P.S. Pozdrowienia dla oszusta radnego SLD Koriata, ktory oszukal ludzi, ktorzy > zaplacili za mieszkania ktore budowala jego firma. PAMIETAMY TO KORIAT! > P.S.2. A tow. Duszewski honoru nie ma po tym co zrobil jak jego syn sie spil (a > > moze i nacpal?) i chuliganil! Ale czegoz wymagac od tej czerwonej choloty, co > tylko w gebie jest mocna, gdy chodzi o obrone bezrobotnych, emerytow, czy > pielegniarki. I jeszcze siega swoimi brudnymi lapami do naszych kieszeni po > kase za winiety! Psem bym ich poszczul!!! Wyjasnij to wszystko tym setkom tysięcy bezrobotnych, że teraz maja lepiej!(JA MAM LEPIEJ)!Może Ci uwierzą- bedziecie mieli na tyle zwyklej odwagi, aby stanąc z takimi ludxmi twarzą w twarz i wyjasnic im, jak to było fatalnie w latach np.70-tych a jakie słodycze ich teraz czekaja???niech sobie chociaz pójda na piekna Swietojańska,popatrza na witryny i zadowolone miny kandydatow na radnych.Tyle ich. A poza tym prawiczki : Wiecej kultury - to akurat nic nie kosztuje- no może trzeba by kupić jakis podręcznik savoir-vivre`u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shanti trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym ze m 18.10.02, 08:44 ają lepiej!!! Gość portalu: glen napisał(a): > Badania wykazaly, ze Polacy nie rozumieja tego co czytaja. Ja mysle, ze z > takimi jak shanti jest jeszcze gorzej - oni potrafia smiac sie z filmow typu > Mis, Rejs, Alternatywy 4, czy Rozmowy Kontrolowane. Ale za nic nie potrafia > skojarzyc, ze to z czego sie moga smiac to nie fikcja literacka! Oni nawet nie > wiedza (a moze swiadomie udaja ze nie pamietaja?) ze kiedys smiech byl jedyna > bronia (a i za to mozna bylo trafic do wiezienia, zas ze szkol wyrzucano chocby > > za udzial w happeningach Pomaranczowej Alternatywy BTW, ciekawe, czy shanti wie > > co to bylo ta P.A.?). I ze nikt nie zwroci nam tego czasu, kiedy zamiast pojsc > na spacer nad morze ulegalo sie zezwierzeceniu stojac godzinami w kolejkach po > salceson czy maslo. I jak to byla tragedia, gdy moja mame okradziono z kartek > na caly miesiac - jakie to bylo poswiecenie znajomych z pracy, kiedy zrzucili > sie po 100g ze swoich kartek! > > que: niestety trzeba o tym ciagle przypominac, aby "kartoteka" zlodzieji, > oszustow, agentow i bandytow z PZRP czy SB nie wyblakla. I zeby ci co tumania > ludzi gruszkami na wierzbie, ten caly komuszy Sojusz Lewych Demagogow, nie > klamal tak bezczelnie. Na szczescie mieszkancy 3miasta sa madrzejsi i bardziej > pamietliwi od reszty Polakow. I znowu pogonia czerwonych zarowno w Gdansku, > Gdyni jak i Sopocie!!! > Ciekawe, czy WY byliscie więzieni, przesladowani itp. Po 1989 do nielicznej rzeszy prawdziwych kombatantów dołaczyli tacy jak wy= siedzieli cicho w PRL iklaskali a teraz odgrywaja męczenników!!.. > P.S. Pozdrowienia dla oszusta radnego SLD Koriata, ktory oszukal ludzi, ktorzy > zaplacili za mieszkania ktore budowala jego firma. PAMIETAMY TO KORIAT! > P.S.2. A tow. Duszewski honoru nie ma po tym co zrobil jak jego syn sie spil (a > > moze i nacpal?) i chuliganil! Ale czegoz wymagac od tej czerwonej choloty, co > tylko w gebie jest mocna, gdy chodzi o obrone bezrobotnych, emerytow, czy > pielegniarki. I jeszcze siega swoimi brudnymi lapami do naszych kieszeni po > kase za winiety! Psem bym ich poszczul!!! ------------------------------------------------------------------------------- Wyjasnij to wszystko tym setkom tysięcy bezrobotnych, że teraz maja lepiej!(JA MAM LEPIEJ)!Może Ci uwierzą- bedziecie mieli na tyle zwyklej odwagi, aby stanąc z takimi ludxmi twarzą w twarz i wyjasnic im, jak to było fatalnie w latach np.70-tych a jakie słodycze ich teraz czekaja???niech sobie chociaz pójda na piekna Swietojańska,popatrza na witryny i zadowolone miny kandydatow na radnych.Tyle ich. A poza tym prawiczki : Wiecej kultury - to akurat nic nie kosztuje- no może trzeba by kupić jakis podręcznik savoir-vivre`u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym IP: 213.192.80.* 18.10.02, 09:01 shanti wydoroślej wreszcie. Moze pomnik Gierkowi wystawisz? A co do kombatantów to wielu ludzi siedziało za komuny i nie obnoszą się z tym. Nie wiesz tego bo tatuś nie powiedział, co wyprawiało ZOMO w tamtych latach, za co ludzie siedzieli, w jaki zagadkowy sposób ginęli, a co się działo w kolegiach d/s wykroczeń? Ludzie za swe poglądy byli traktowani na równi z pijakami, i innymi szumowinami. Po głupi paier toaletowy trzeba było całą noc stać w kolejkach. Przedstawiasz obraz Polski jako kraju , nędzarzy i tylko nędzarzy. Owszem nie wszystkim się udała transformacja i nie we wszystkich tematach jest tak jak chcielibyśmy by było. A zdania o kombatancie do sobie daruj, bo chodziłes do przedszkola jak ZOMO pałowało ludzi i organizowało ściezki zdrowia, obrażasz swoimi stierdzeniami ludzi , którzy chociażby siedzieli 48 godz za udziałw pierwszomajowych demonstracjach a teraz siedzą cicho. I ty będziesz mówił o kulturze? Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym 18.10.02, 09:31 Gość portalu: que napisał(a): > shanti wydoroślej wreszcie. Moze pomnik Gierkowi wystawisz? A co do kombatantów > > to wielu ludzi siedziało za komuny i nie obnoszą się z tym. Nie wiesz tego bo > tatuś nie powiedział, co wyprawiało ZOMO w tamtych latach, za co ludzie > siedzieli, w jaki zagadkowy sposób ginęli, a co się działo w kolegiach d/s > wykroczeń? Ludzie za swe poglądy byli traktowani na równi z pijakami, i innymi > szumowinami. Po głupi paier toaletowy trzeba było całą noc stać w kolejkach. > Przedstawiasz obraz Polski jako kraju , nędzarzy i tylko nędzarzy. Owszem nie > wszystkim się udała transformacja Jak to pięknie brzmi -Orwell sie kłania (newspeak) i nie we wszystkich tematach jest tak jak > chcielibyśmy by było. A zdania o kombatancie do sobie daruj, bo chodziłes do > przedszkola jak ZOMO pałowało ludzi i organizowało ściezki zdrowia, obrażasz > swoimi stierdzeniami ludzi , którzy chociażby siedzieli 48 godz za udziałw > pierwszomajowych demonstracjach a teraz siedzą cicho. CZY TO CIEBIE PAŁOWANO? TY SIEDZIAŁEŚ??? A nawet jesli TY to PO CO? ABY BYŁO prawie 20% bezrobocia? Trzeba było ludzi uprzedzić, że wam (?) chodzi o zwykły srodkowoeuropejski kapitalizm- taki jak teraz to pewnie 4 czerwca 1989 głosowaliby inaczej. Oszukaliście ich,wstyd!!! I ty będziesz mówił o > kulturze? Będę. zawsze, kiedy ktos jej nie ma i to pod moim adresem wyraża. a teraz juz pa pa prawiczku zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym IP: 213.192.80.* 18.10.02, 09:42 Powiem ci na zakończenie młody człowieku to ty obrażasz ludzi, no ale demagogia zawsze była mocno stawiana u ludzi spod znaku sierpa i młota. A czy ja siedziałem czy nie czy mnie pałowano czy nie to już moja i tylko moja sprawa. Jesteś za młody by mi to wypominać i bym musiał ssię takim czerwonym krzykaczom jak ty musiał tłumaczyć dlaczego i jakie przyświecały mi idee. Masz niewątpliwy zaszczyt , że tobie jako pierwszemu człowiekowi żyjącemu na tej planecie mówię, że jeszcze jesteś za młody i z przyjemnościa żegnam, choć widzę że zamiast pracoewac siedzisz w necie. No tak wzorce komunistyczne są powielane. Także jeszcze mogę ci dopiec Odpowiedz Link Zgłoś
shanti Re: trzeba tracic czas na wyjasnianie bezrobotnym 18.10.02, 11:20 Gość portalu: que napisał(a): > Powiem ci na zakończenie młody człowieku to ty obrażasz ludzi, no ale demagogia > > zawsze była mocno stawiana u ludzi spod znaku sierpa i młota. A czy ja > siedziałem czy nie czy mnie pałowano czy nie to już moja i tylko moja sprawa. > Jesteś za młody by mi to wypominać i bym musiał ssię takim czerwonym krzykaczom > > jak ty musiał tłumaczyć dlaczego i jakie przyświecały mi idee Chyba tylko żarówka ci przyswiecała. . Masz niewątpliwy > > zaszczyt , że tobie jako pierwszemu człowiekowi żyjącemu na tej planecie mówię, > > że jeszcze jesteś za młody i z przyjemnościa żegnam, choć widzę że zamiast > pracoewac siedzisz w necie JA nie muszę, to za mnie pracują, także i b. kombatanci z "S" A TY co robisz? . No tak wzorce komunistyczne są powielane. Także > jeszcze mogę ci dopiec spróbuj! kończe z tobą dyskusję, bo nie ma sensu- acha: popraw swój styl- O.K.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que szkoda czasu. IP: 195.117.159.* 18.10.02, 11:29 Jasne , że ci dopiekę już jeden post w temacie winiet dedykowałem tobie. A jeśli już mnie cytujesz to cytuj w całości a nie dobieraj sobie wygodne zdania wyrwane z kontekstu. I nie odkryłeś nowiny, ze pracują dla ciebie także tzw. "kombatanci" zawsze tak było , ze dla czerwonej burżuazji i rozbudowanego aparatu trzeba było pracowac. A żarówka w latach osiemdziesiątych prócz idei i marzeń także przyświecała, tylko trzeba było "trafić" na nią w sklepie. Co do mojego stylu pisania to nie ty będziesz mnie oceniał. Najpierw poczytaj jaki to był raj zafundowany nam przez ludzi o podobnych do twoich przekonaniach przez prawie 50 lat. Bez pozdrowienia i weź się do czegoś porządnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIWA WWW.WILK.RADNY.COM IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 15.10.02, 15:48 Miło mi zakomunikować, że już od wczoraj działa strona internetowa kandydata na prezydenta Gdyni - Kazimierza Wilka. Zachęcam do zadawania pytań politykowi ! WWW.WILK.RADNY.COM WWW.WILK.RADNY.COM WWW.WILK.RADNY.COM WWW.WILK.RADNY.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: WWW.WILK.RADNY.COM IP: 213.192.80.* 18.10.02, 09:08 plakaty typu Szczurek czy Wilk to żenada delikatnie mówiąc, ale nosił wilk razy kilka , ponieśli i wilka Odpowiedz Link Zgłoś
m.meg Re:*** DUSZEWSKI PREZYDENTEM GDYNI !!! *** 18.10.02, 17:58 A ja będę głosować na Duszewskiego. On jest w porządku. Ma kupę kasy i nie będzie wykorzystywał stanowiska, zeby się dorobić. Nie musi po prostu! A jako radny, może jako jeden z nielicznych, naprawde dba o Gdynian. Zawsze śledził wszystkie afery i przegięcia prawiczków w Gdyni. On naprawde zrobiłby porządek w tym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś