Dodaj do ulubionych

Bajkowe Chojnice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:39
No jak mają burmistrza sympatyzującego z PIS-em no to nie ma się czemu dziwić
Obserwuj wątek
    • Gość: noxam Re: Bajkowe Chojnice IP: *.lze.lodz.pl 02.12.05, 10:12
      Nie, mają burmistrza sympatyzującego z SLD.
      • Gość: M@ROL ORWELL NADCHODZI .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:45
        Czekajta czekajta niedługo za słowo "Kaczor" albo
        "PiS'da" bedzie 2 lata jak dla brata :/ uważajta :/
      • Gość: ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:11
        Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na
        miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest
        durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie
        spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są"

Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi
        pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił?
    • Gość: m jest akurat z SLD IP: *.gdynia.mm.pl 02.12.05, 10:31
    • Gość: nick Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:48
      Arseniusz co to za imię? może Arsen Lupin?
      • Gość: abc Arseniusz – Wywodzi się od słowa ... "męski" IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 13:26
        Arseniusz – imię męskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "męski".

Arseniusz imieniny obchodzi 19 lipca, 30 października i 14 grudnia.
        Wersje w innych językach: Arsen (m.in. białoruski)
        Imię Arsen nosiła znana postać fikcyjna z cyklu powieści Maurice'a Leblanca oraz z serialu telewizyjnego Arsen Lupin.
      • Gość: cba Pochodzenia greckiego, od arsenios (mężny, silny). IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 13:27
        Pochodzenia greckiego, od arsenios (mężny, silny). Obce formy: Arsenius (ogólnie przyj. forma), Arzen, Arsen (czes.), Arsene (fr.), Arsenio (hiszp., wł.), Arsen (mac.), Arsene, Arsenius (niem.), Arsenij (ros.), Arsen, Arsenije, Arsa (serb.), Arsenij (słoweń.), Arsi, Arssi (fiń.), Arsenios (gr.), Arsenas, Arsenijus (litew.). Forma żeńska: Arsenia.

PATRON:
        Św. Arseniusz, mnich. Żył w latach ok. 354-450. Był wychowawcą synów cesarza Teodozjusza I w Konstantynopolu, potem przyłączył się do pustelników. Jest autorem 44 maksym moralnych. (Wspomnienie 19 lipca).

ZNANE POSTACIE:
        Arseniusz Romanowicz, architekt pol. (ur. 1910).

BOHATEROWIE SZTUKI:
        Arsène Lupin, dżentelmen-włamywacz, powieść M. Leblanca (1907-28) oraz wiele filmów z Arsènem Lupinem jako głównym bohaterem.

CYTATY:
        Często było mi przykro, że przemówiłem, ale nigdy, że milczałem.
        Św. Arseniusz
    • piszebzdury Say "Cheeeeze!" Finsters 02.12.05, 11:02
      newtoons.frederator.com/the_finster_finster_show
    • kobieta_na_pasach Burmistrz Chojnic sprzyja PO 02.12.05, 11:16
      jestem z Pomorza
    • Gość: greet Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:48
      Niezależnie od opcji w Folsce chamstwo i buractwo się szerzy:-(
    • Gość: abc Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:58
      u nas w Oświęcimiu mamy dopiero kabaret. Nasz Prezydent J. Marszałek znany jest
      juz na całym świecie. Ten z Chojnic to przy nim jest całkiem wporzo. Zapraszam
      to się dowiecie co kolega odprawia. dużo pisze się na pt=rywatnym i nie
      komercyjnym portalu www.kasztelania.pl
    • princealbert proponuje pozwac J.C. Andersena! 02.12.05, 13:58
      w jego bajkach sa same oszczerstwa.

• Gość: chojniczanin Aluzje pseudo artysty IP: *.tvgawex.pl 02.12.05, 23:35
      Co do lokalnego pseudo artysty to chyba szkoda czasu zeby komentowac jego
      zachowanie jeszcze nie tak dawno biegal nago po swojej dzialce takze nie
      przywiazywalbym wagi do jego opinii, takze radia weekend nie traktowal bym
      powaznie, gdyz nie prezentuje wysokiego poziomu(pod kazdym wzgledem). Jezeli
      chodzi o burmistrza naszego miasta to jest to czlowiek szanowany i powazany
      przez mieszkancow. Od kiedy pelni te funkcje miasto zmienilo sie nie do
      poznania i nie wazne ile zarabia i jak wysokie sa jego rachunki za telefon
      jezeli efekty jego pracy widac na kazdym kroku.Tego typu zarzuty najczesciej sa
      stawiane przez stare zdewociale "moherowe berety" ktore od samego rana sluchaja
      rozglosni ks. Rydzyka i narzekaja (ale jak powiedzial obecny premier teraz
      bedzie moda na moher :)).Pozdrawiam
      • maruda.r Re: Aluzje pseudo artysty 04.12.05, 13:53
        Gość portalu: chojniczanin napisał(a):

> Co do lokalnego pseudo artysty to chyba szkoda czasu zeby komentowac jego
        > zachowanie jeszcze nie tak dawno biegal nago po swojej dzialce takze nie
        > przywiazywalbym wagi do jego opinii

Byc może. Tylko skąd te napady histerii Arseniusza?

• Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:05
      Naszemu systemowi potrzebna jest lewatywa, bo jak powiadał dzielny wojak Szwejk
      zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może.
      Moja książka "Trzy fazy prawdy" jest taką małą lewatywą na pewne
      przyzwyczajenia naszej władzy. Jeżeli się uda, to nic jak spuścić wodę i może
      będzie lepiej. Pozdrawiam czytelników Gazety Wyborczej.
    • Gość: kangoo Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:01
      Finster za mocno przeżywa. Ta "bajka" to chłam na poziomie słabego ucznia 6
      klasy. Coś na kształt napisów w szaletach. Dlaczego o autorze ciągle mówi
      się "artysta"? Czy jak ktoś jest posiadaczem pędzla już jest artystą? Janik to
      prymitywny kabotyn. Słychać tylko o jego "dziwnych" zachowaniach (podobno
      psychiatrzy nie stwierdzili odstępstw od normy).
    • Gość: Ladyn Re: Bajkowe Chojnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:23
      Janik Artysta jeszcze nie jedno wymaluje a pomysłów mu nie brak Ma swój Świat
      przynajmniej jest wesoło!!!
    • Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:59
      Moja książka, czy jak niektórzy mieszkańcy Chojnic koniecznie chcą "chłam" 3FP-
      "Trzy Fazy Prawdy" ukaże się w formie książki przed świętami.
      Prawdziwa sztuka krytyk się nie lęka, bo sztuką jest coś robić i nie popełniać
      błędu,ale błędem jest robić coś i pomijać sztukę - tak sobie myślę.
      Gdybym nawet się mylił to i co?
      PS Wesołego początku tygodnia.
    • Gość: Ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:08
      Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na
      miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest
      durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie
      spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są"

Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi
      pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił?
      • maruda.r Re: Bajkowe Chojnice 06.12.05, 05:41
        Gość portalu: Ewelina napisał(a):

> Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na
        > miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest
        > durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie
        > spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są"
        >
        > Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi
        > pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił?

Tylko dlaczego Finister walczy z Janikiem? Od kiedy król sądzi się z błaznem?

• Gość: ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:14
      Ja podejrzewam, ze obaj Panowie bawia sie wyśmienice przy całym zajściu. Każdemu z nich przyda sie reklama- wybory parlamentarne itd... Pewnie sia zmówili przy wódce i wymyślili sposób na reklamę. A jak każdy wie najlepszym sposobem na relkamę jest skandal.
    • Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:46
      Burmistrz miasta Chojnice w związku z moją książką kazał swojemu pracownikowi z ratusza nagrać moją prywatną rozmowę i obwieszcza-"mam dowody na Janika".Prawdę mówiąc, to nie bardzo wiem w jakim systemie obecnie funkcjonujemy.
      "Mocą swojego urzedu" Pan Burmistrz na konferencji prasowej powiedział:"Pan Mariusz Janik jest pomyłką w naszym mieście, w tym wszystkim co nas otacza"
      PS Proletariusze wszystkich krajów łączcie się - proszę o azyl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka