Gość: Sławek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:39 No jak mają burmistrza sympatyzującego z PIS-em no to nie ma się czemu dziwić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: noxam Re: Bajkowe Chojnice IP: *.lze.lodz.pl 02.12.05, 10:12 Nie, mają burmistrza sympatyzującego z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL ORWELL NADCHODZI .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:45 Czekajta czekajta niedługo za słowo "Kaczor" albo "PiS'da" bedzie 2 lata jak dla brata :/ uważajta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:11 Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są" Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:48 Arseniusz co to za imię? może Arsen Lupin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Arseniusz – Wywodzi się od słowa ... "męski" IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 13:26 Arseniusz – imię męskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "męski". Arseniusz imieniny obchodzi 19 lipca, 30 października i 14 grudnia. Wersje w innych językach: Arsen (m.in. białoruski) Imię Arsen nosiła znana postać fikcyjna z cyklu powieści Maurice'a Leblanca oraz z serialu telewizyjnego Arsen Lupin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba Pochodzenia greckiego, od arsenios (mężny, silny). IP: *.acn.waw.pl 02.12.05, 13:27 Pochodzenia greckiego, od arsenios (mężny, silny). Obce formy: Arsenius (ogólnie przyj. forma), Arzen, Arsen (czes.), Arsene (fr.), Arsenio (hiszp., wł.), Arsen (mac.), Arsene, Arsenius (niem.), Arsenij (ros.), Arsen, Arsenije, Arsa (serb.), Arsenij (słoweń.), Arsi, Arssi (fiń.), Arsenios (gr.), Arsenas, Arsenijus (litew.). Forma żeńska: Arsenia. PATRON: Św. Arseniusz, mnich. Żył w latach ok. 354-450. Był wychowawcą synów cesarza Teodozjusza I w Konstantynopolu, potem przyłączył się do pustelników. Jest autorem 44 maksym moralnych. (Wspomnienie 19 lipca). ZNANE POSTACIE: Arseniusz Romanowicz, architekt pol. (ur. 1910). BOHATEROWIE SZTUKI: Arsène Lupin, dżentelmen-włamywacz, powieść M. Leblanca (1907-28) oraz wiele filmów z Arsènem Lupinem jako głównym bohaterem. CYTATY: Często było mi przykro, że przemówiłem, ale nigdy, że milczałem. Św. Arseniusz Odpowiedz Link Zgłoś
piszebzdury Say "Cheeeeze!" Finsters 02.12.05, 11:02 newtoons.frederator.com/the_finster_finster_show Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:48 Niezależnie od opcji w Folsce chamstwo i buractwo się szerzy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:58 u nas w Oświęcimiu mamy dopiero kabaret. Nasz Prezydent J. Marszałek znany jest juz na całym świecie. Ten z Chojnic to przy nim jest całkiem wporzo. Zapraszam to się dowiecie co kolega odprawia. dużo pisze się na pt=rywatnym i nie komercyjnym portalu www.kasztelania.pl Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert proponuje pozwac J.C. Andersena! 02.12.05, 13:58 w jego bajkach sa same oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojniczanin Aluzje pseudo artysty IP: *.tvgawex.pl 02.12.05, 23:35 Co do lokalnego pseudo artysty to chyba szkoda czasu zeby komentowac jego zachowanie jeszcze nie tak dawno biegal nago po swojej dzialce takze nie przywiazywalbym wagi do jego opinii, takze radia weekend nie traktowal bym powaznie, gdyz nie prezentuje wysokiego poziomu(pod kazdym wzgledem). Jezeli chodzi o burmistrza naszego miasta to jest to czlowiek szanowany i powazany przez mieszkancow. Od kiedy pelni te funkcje miasto zmienilo sie nie do poznania i nie wazne ile zarabia i jak wysokie sa jego rachunki za telefon jezeli efekty jego pracy widac na kazdym kroku.Tego typu zarzuty najczesciej sa stawiane przez stare zdewociale "moherowe berety" ktore od samego rana sluchaja rozglosni ks. Rydzyka i narzekaja (ale jak powiedzial obecny premier teraz bedzie moda na moher :)).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Aluzje pseudo artysty 04.12.05, 13:53 Gość portalu: chojniczanin napisał(a): > Co do lokalnego pseudo artysty to chyba szkoda czasu zeby komentowac jego > zachowanie jeszcze nie tak dawno biegal nago po swojej dzialce takze nie > przywiazywalbym wagi do jego opinii **************************** Byc może. Tylko skąd te napady histerii Arseniusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:05 Naszemu systemowi potrzebna jest lewatywa, bo jak powiadał dzielny wojak Szwejk zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc może. Moja książka "Trzy fazy prawdy" jest taką małą lewatywą na pewne przyzwyczajenia naszej władzy. Jeżeli się uda, to nic jak spuścić wodę i może będzie lepiej. Pozdrawiam czytelników Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangoo Re: Bajkowe Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:01 Finster za mocno przeżywa. Ta "bajka" to chłam na poziomie słabego ucznia 6 klasy. Coś na kształt napisów w szaletach. Dlaczego o autorze ciągle mówi się "artysta"? Czy jak ktoś jest posiadaczem pędzla już jest artystą? Janik to prymitywny kabotyn. Słychać tylko o jego "dziwnych" zachowaniach (podobno psychiatrzy nie stwierdzili odstępstw od normy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ladyn Re: Bajkowe Chojnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:23 Janik Artysta jeszcze nie jedno wymaluje a pomysłów mu nie brak Ma swój Świat przynajmniej jest wesoło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:59 Moja książka, czy jak niektórzy mieszkańcy Chojnic koniecznie chcą "chłam" 3FP- "Trzy Fazy Prawdy" ukaże się w formie książki przed świętami. Prawdziwa sztuka krytyk się nie lęka, bo sztuką jest coś robić i nie popełniać błędu,ale błędem jest robić coś i pomijać sztukę - tak sobie myślę. Gdybym nawet się mylił to i co? PS Wesołego początku tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:08 Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są" Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bajkowe Chojnice 06.12.05, 05:41 Gość portalu: Ewelina napisał(a): > Pan Finster przez 10 lat pracował nad swoim wizerunkiem. I zapracował sobie na > miano elokwentnego pragmatyka- ale przecież: "gdyby dureń zrozumiał, ze jest > durniem od razu przestałby nim być. Z tego wniosek, ze durnie rekrutują sie > spośród ludzi przekonanych o tym, że durniami nie są" > > Janik w zeszłym roku przedstawiał sie jako oszołom. Czyzby dziś Finsterowi > pozostało tylko przyznanie się do swojej zaściankowości- czy już to zrobił? ********************************* Tylko dlaczego Finister walczy z Janikiem? Od kiedy król sądzi się z błaznem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:14 Ja podejrzewam, ze obaj Panowie bawia sie wyśmienice przy całym zajściu. Każdemu z nich przyda sie reklama- wybory parlamentarne itd... Pewnie sia zmówili przy wódce i wymyślili sposób na reklamę. A jak każdy wie najlepszym sposobem na relkamę jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Janik Re: Bajkowe Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:46 Burmistrz miasta Chojnice w związku z moją książką kazał swojemu pracownikowi z ratusza nagrać moją prywatną rozmowę i obwieszcza-"mam dowody na Janika".Prawdę mówiąc, to nie bardzo wiem w jakim systemie obecnie funkcjonujemy. "Mocą swojego urzedu" Pan Burmistrz na konferencji prasowej powiedział:"Pan Mariusz Janik jest pomyłką w naszym mieście, w tym wszystkim co nas otacza" PS Proletariusze wszystkich krajów łączcie się - proszę o azyl. Odpowiedz Link Zgłoś