Gość: Michał IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 09:50 Co pokazalibyście mnie (czyli turyście) w swoim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.aszk Re: Turystyka 29.10.02, 18:05 Gość portalu: Michał napisał(a): > Co pokazalibyście mnie (czyli turyście) w swoim mieście? Turystę prowadzi sie w pierwszej kolejności na rynek , kiedys bardzo dawno temu stał tam kościółek, a teraz naokoło sklepy, knajpki, architektura przeciętna odnawiana gdzieś na poczatku lat 90tych zdążyła już poszarzeć Miasto samo w sobie nie jest powalające zabytkami, (mi podobają się niektóre zaułki ze swoim małomiasteczkowym, ale jednak urokiem) w związku z czym najwiekszym hitem jest usiana jeziorami i pagórkami okolica, no i ludzie... Wycieczki kierują się głównie nie do miasta tylko do skansenu we Wdzydzach (zdecydowanie wart zobaczenia zwłaszcza cichą jesienną porą) i do fermy strusi :) w nieodległym Garczynie no i jeszcze ronda... Koscierzyna jest naprawdę niezła w tej tematyce pòzdrówk i roczimë na kaszëbskô zemia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: òdsedajk Re: Turystyka IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.02, 22:16 j.aszk napisał: > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > Co pokazalibyście mnie (czyli turyście) w swoim mieście? > > Turystę prowadzi sie w pierwszej kolejności na rynek , kiedys bardzo dawno temu > > stał tam kościółek, a teraz naokoło sklepy, knajpki, architektura przeciętna > odnawiana gdzieś na poczatku lat 90tych zdążyła już poszarzeć > > Miasto samo w sobie nie jest powalające zabytkami, (mi podobają się niektóre > zaułki ze swoim małomiasteczkowym, ale jednak urokiem) w związku z czym > najwiekszym hitem jest usiana jeziorami i pagórkami okolica, no i ludzie... > > Wycieczki kierują się głównie nie do miasta tylko do skansenu we Wdzydzach > (zdecydowanie wart zobaczenia zwłaszcza cichą jesienną porą) i do fermy > strusi :) w nieodległym Garczynie Jesz je doch ta banowô mùzëjô ze stôrima cugama. pòzdrówk, òdsedajk Odpowiedz Link Zgłoś
j.aszk Re: Turystyka 30.10.02, 13:37 Gość portalu: òdsedajk napisał(a): > Jesz je doch ta banowô mùzëjô ze stôrima cugama. A jo, doch.. Widzã, że wa tam na nordze wszëtkò wiéta :)) pzdrwk Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Turystyka 31.10.02, 01:04 Jesz je doch ta banowô mùzëjô ze stôrima cugama A co to znaczy? Nie rozumiem. "cugama"? Odpowiedz Link Zgłoś
j.aszk Re: Turystyka 31.10.02, 09:09 iwa_ja napisała: > Jesz je doch ta banowô mùzëjô ze stôrima cugama > A co to znaczy? Nie rozumiem. "cugama"? cug = pociąg (z niémiecczigò) Jedzesz na smãtórze do Kòscérznë ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: Turystyka 31.10.02, 15:15 Nie, zostaję na Wszystkich Świętych w Warszawie. Na cmentarzu w Gdańsku będę chyba 9 listopada. W Koscierzynie nie mam (chyba) znajomych grobów, parę jest w Kartuzach... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Turystyka 03.11.02, 11:57 j.aszk napisał: > Gość portalu: Michał napisał(a): > > > Co pokazalibyście mnie (czyli turyście) w swoim mieście? > > Turystę prowadzi sie w pierwszej kolejności na rynek , kiedys bardzo dawno temu > > stał tam kościółek, a teraz naokoło sklepy, knajpki, architektura przeciętna > odnawiana gdzieś na poczatku lat 90tych zdążyła już poszarzeć > > Miasto samo w sobie nie jest powalające zabytkami, (mi podobają się niektóre > zaułki ze swoim małomiasteczkowym, ale jednak urokiem) w związku z czym > najwiekszym hitem jest usiana jeziorami i pagórkami okolica, no i ludzie... > > Wycieczki kierują się głównie nie do miasta tylko do skansenu we Wdzydzach > (zdecydowanie wart zobaczenia zwłaszcza cichą jesienną porą) i do fermy > strusi :) w nieodległym Garczynie > > no i jeszcze ronda... > Koscierzyna jest naprawdę niezła w tej tematyce > > pòzdrówk i roczimë na kaszëbskô zemia !! Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś