Gość: upadek forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:44 wybaczcie, ale co to za nowa, DEBILNA zasada,że w tytule nie można napisać wyrazu duzymi literami??? kolejny cenzorski bicz - typu IV RP pisu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: %% Re: do adminów - etatowych i społecznych IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.03.06, 23:46 To napisz małymi Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: do adminów - etatowych i społecznych 03.03.06, 08:51 Zasada wprowadzona przez administratorow zawodowych, zgodnie z Netykieta obowiazujaca na forum portalu gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re _*a że głupia to każdy się zgodzi chyba*_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:12 to że jakieś bzdurne uzasadnienie było, to domyśleć się może każdy, natomiast chciałbym byś zwróciła im uwagę, skoro masz takie możliwości, że jest to po prostu bezsensowne dlaczego ? dlatego, że teraz nic nie można zaakcentować, nie mogę napisać GDAŃSK tylko Gdańsk - a wiadomo, że po to wymyślono duże litery by je w odpowiednich momentach stosować - skoro kogoś to tak bardzo razi, to może zlikwidujemy wszystkie duże litery? Czemu nie 'gdańsk'??? Jeszcze o tej zasadzie, która została wyróżniona jako NAKAZ - nie jak inne z tej samej grupy zasad, jako ZALECENIA: cytat z netykiety: "Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_" otóż chodzi o to by czasem móc krzyknąć - dokładnie, ale może już CENZURA będzie nam mówić co i jak pisać??? Taka Polska nadchodzi... Krzyczeć (według tego przykazania) może i tak każdy, w postach (wewnątrz) - a właśnie tego chciano niby uniknąć. Czyli jak zwykle - chciano dobrze, tyle że wyszło jak zwykle źle. Na każdym kroku zadufanie i brak PROFESJONALIZMU, powodowany brakiem myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: _*a że głupia to każdy się zgodzi chyba*_ 03.03.06, 09:20 Gość portalu: re napisał(a): > to że jakieś bzdurne uzasadnienie było, to domyśleć się może każdy, natomiast > chciałbym byś zwróciła im uwagę, skoro masz takie możliwości, że jest to po > prostu bezsensowne > dlaczego ? > dlatego, że teraz nic nie można zaakcentować, nie mogę napisać GDAŃSK tylko > Gdańsk - a wiadomo, że po to wymyślono duże litery by je w odpowiednich > momentach stosować - skoro kogoś to tak bardzo razi, to może zlikwidujemy > wszystkie duże litery? > Czemu nie 'gdańsk'??? Jedyne co moge, to przeslac link do Twojej wypowiedzi, aby zapoznano sie z Twoja opinia. Nie moge zwrocic uwagi administratorom, ze to jest bezsensowne gdyz mam odmienne zdanie. > Jeszcze o tej zasadzie, która została wyróżniona jako NAKAZ - (...) Netykieta jak i Regulamin istnieja na kazdym powaznym portalu. Nawet w internecie obowiazuja pewne zasady. Niestety nie kazdy potrafi to zrozumiec. Tak, jak nie kazdy potrafi zrozumiec, ze wchodzac do czyjegos domu nalezaloby powiedziec dzien dobry i nie wydzierac sie gospodarzowi do ucha. Twoje uwagi zostana przekazane administratorom, ja natomiast nie bede Twojej tezy bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re nie mogę się z tobą zgodzić............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:43 kazdy widzi to co chce - ty widzisz co innego, niż to co jest tam napisane NETYKIETA - to nie zbiór nakazów ale zasad, do jakich powinno się stosować - z reguły - od reguły są wyjątki, dlatego nazywają się wyjątkami - jedynie duże litery w tytułach zostały 'zautomatyzowane', inne 'zalecenia' netykiety zależą od doobrej woli adminów, a dobrze wiesz, że z nią różnie bywa - nikt nie wrzeszczy zaznaczając coś dużymi literami, akcentuje jedynie coś ważnego - jeśli tego nie rozumiecie, to trudno - pozbawienie możliwości używania dużych liter w tytułach, jednak ZEZWOLENIE na ich używanie w postach, niczego nie zmienia (można wrzeszczeć, jak twierdzisz przez cały czas po cichym zapukaniu do drzwi) - duże litery w tytułach nigdy nie były nadużywane, i to jest najśmieszniejsze w tym wszystkim niestety jak dla mnie to kolejny przejaw bezsensownej CENZURY, i nic więcej - uwielbiacie bat i niewolników, którzy zbytnio nie podskakują no ale to moje prywatne zdanie PS co to za idiotyzm z tą sugestią z netykiety, by zaznaczać gwiazdkami czy podkreśleniem, bo niezbyt rozumiem jak to niby ma funkcjonować??? Już nie wspomnę o tym, że nie stanowi dla mnie, i zapewne dla innych, zbyt wielkiej różnicy czy coś jest zaznaczone w taki lub inny sposób i jeszcze jedno - przenosicie zapewne w bezmyślny sposób zasady z zachodu - język ma to do siebie (każdy), że jest żywy i dostosowuje się to że kiedyś, na początku ustalono coś, nie znaczy że to samo powinno być przestrzegane dziś, że jest tak samo pojmowane, oraz że akurat w Polsce jest tak samo postrzegane Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: do adminów - etatowych i społecznych 03.03.06, 10:07 Nie bicz, sposób aby niektórzy przestrzegali netykiety. Na forach redakcyjnych jest blokada przy zbyt dużej liczbie WIELKICH liter w temacie wypowiedzi. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re odpowiedź znajdziesz w re: do orissy (poprzedzając IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:45 Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: odpowiedź znajdziesz w re: do orissy (poprzed 03.03.06, 12:08 A Ty dalej swoje ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=37825220 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re kalinowski jak masz problemy to się lecz - a mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:36 w to nie wciągaj, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re P.S.: i pisz na temat, to jest w netykiecie, którą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:38 powinieneś przestrzegać jako admin Odpowiedz Link Zgłoś