Gość: europejczyk IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 14:38 Jaskrawy przykład zdziczenia!!! www.geocities.com/biskupia/biskupia.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 14:45 A czego się tu wstydzić ? Odpłacono im "pięknym za nadobne" . Wiesz co to jest ? img161.imageshack.us/img161/3429/dsci00198vz.jpg img161.imageshack.us/img161/2183/dsci00213lo.jpg img161.imageshack.us/img161/2653/dsci00273ix.jpg Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 15:41 no cóż, twoja wypowiedź jeszcze bardziej podkreśla, że w gruncie rzeczy jedni i drudzy (wieszani i wieszający) byli jednego psa warci... dzikusy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 15:47 Jeszcze raz pytam , wiesz co jest na tych zdjęciach ? To było zaraz po wojnie . Czy Ty byłbyś bardziej humanitarny dla oprawców którzy pomagali wymordować miliony ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 16:18 oho, zaczyna się rzucanie milionami. Tylko zauważ, że oprócz Ciebie jak na razie nikt nie wszedł w dyskusję. Ciekawe czy ktoś wejdzie. Bo jeśli się przyjrzeć bliżej, to wszystko nie wygląda tak jednoznacznie jak w pogadankach z peerelowskiej szkoły. Pora na rewizję mitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 16:39 Tobie nie chodzi o dyskusję, postawiłes teze w tytule watku i wszyscy maja sie z nia zgadzac. PS ja z Tobą nie przewiduję dyskusji, w kazdym razie. Kalinowski daj sobie spokój, szkoda czasu na tego odkrywce. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 17:33 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > Pora na rewizję mitów. To nie mity to fakty . img360.imageshack.us/img360/2008/dsci00266dk.jpg EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no raczej Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.pro-internet.pl 16.03.06, 22:20 kalinowski, podziękuj koledze. dziwię się, że kasujesz wątki lewicowe/.wolnościowe/itp., a zostawiasz i dyskutujesz z dziwacznymi poglądami. skasuj kolegę - niech dyskutuje w piotrkowie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer temat z brodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:51 gdybys przejrzal to forum, to zobaczysz ze temat ktory poruszasz jest stary i kilkakrotnie walkowany na tym forum. nic nowego nie odkryles. Odpowiedz Link Zgłoś
wslizg Re: temat z brodą 16.03.06, 17:16 Ładnie sie bujali. Te szubienice przu ul Pohulanka staly jeszcze w latach 1956. Bylo to fajne miejsce do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: temat z brodą IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 18:25 jak stały do 1956 r., to faktycznie jest się czego wstydzić - czwarty świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: temat z brodą IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:03 doszukałem się wątków na ten temat z 2002-2003 roku - pisane chyba przez wnuków ubeków, zachwyconych średniowiecznym widowiskiem z 4 lipca 1946 roku (ciekawe że wzniesiono szubienice, a nie od razu stosy). Tłuszcza spragniona takich mocnych wrażeń teraz też by się znalazła. A żeby było śmieszniej, tego samego dnia odbył się pogrom w Kielcach. Dzicz, po prostu hołota i dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brucee Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:27 te zdjęcia i było mi....niesmacznie. Uważam ze jesli miałyby zginać, to w ciszy i w ukryciu. Nie trzeba było z tym sie tak afiszować. Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: kiedys juz widziałem..... 16.03.06, 18:39 Mnie zawsze niesmakiem napelnial fakt, ze Polacy byli tak bardzo chetni, jesli chodzilo o zabijanie bezbronnych osob (pominmy tymczasowo fakt winy), a bitwy zadnej w II WS chyba nie wygrali (pomijajac te bitwy, w ktorych uczestniczyli polscy zolnierze, ale sluzacy pod innymi barwami). Do dzisiaj celem atakow staja sie starzy ludzie, kobiety, dzieci i osoby nie zwiazane z wojna, ktorych wina polega na tym, ze maja jakis zwiazek ze zbrodniarzem (narodowosc, barwa skory, imie, przynaleznosc partyjna albo religijna). Ilu Polakow szukalo tych okrutnych SSmanow po Argentynie, czy gdzie tam uciekli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 19:43 4 lipca 1946 dokonano linczu w majestacie komunistycznego "prawa" i trzeba o tym głośno mówić - jak można szanować b.więźniów dosłownie rwących się do wieszania? czym różniła się dzicz polska od niemieckiej? oprócz nazwisk ofiar należy podać także nazwiska ubeków i klawiszy uczestniczących w tym "widowisku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja. Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.chello.pl 16.03.06, 20:11 Ciekawe czy te miłe, stateczne panie tak samo skromnie wyglądały w mundurach SS? A gdzie jest pewność, że w pasiakach byli dawni więźniowie? A nawet jeśli to kilka lat esesmańko-kaposkich pieszczot może dokonać sporych spustoszeń w psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:57 trzeba więc wyjaśnić, kto dokonał tego linczu. Może w pasiaki przebrała się ubecja. A może nie. Ale skoro 60 lat po wojnie rozwleka się w nieskończoność martyrologię, obozowe skanseny itp. rzeczy, to trzeba pokazywać obie strony medalu. Problem w tym, że rzetelne badania są celowo utrudniane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.icpnet.pl 18.03.06, 09:21 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > trzeba więc wyjaśnić, kto dokonał tego linczu. Manipulujesz europejczyku w wyjatkowo wrednym stylu. Mówisz o linczu. Dlaczego? Uważasz, że one były niewinne? Że kara śmierci za zamordowanie wielu innych im sie nie należała? Wiem,że obecnie w modzie jest twierdzenie, że winna jest ofiara a sprawca zasługuje na współczucie, ale nie przesadzaj. Czy też tobie chodzi tylko o publiczna egzekucję. Chyba jednak nie bo uzywasz pojecia linczu. Zatem uważasz, że te hitlerówki zostały niesłusznie skazane. Gratuluje zatem pogladów. A moze to ktoś z rodziny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agazia Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.pl 25.03.06, 21:49 Podstawowa sprawa - niestety nie można rozpatrywać okrutnej przeszłości siedząc sobie w cieplutkim domu,popijając ulubione napoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:24 wychowałem się tam (na Sielcach) i słyszałem opowieści o tych wydarzeniach. Nie było żadnych szubienic na Pohulance w 1956 roku, poza tym wszystko odbyło sie na placu na Biskupiej Górce. Można się sprzeczać czy musiały to być to publiczne egzekucje ale czasy były okrutne. Nie był to jednak żaden lincz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 17.03.06, 22:33 jak nazwać inaczej to "widowisko", jak nie linczem? to jeszcze stosunkowo łagodne określenie, można użyć mocniejszych. trzeba się rozliczyć z ciemnej przeszłości do końca, ujawnić wreszcie nazwiska sprawców... trzeba było mieć nieźle przelasowane w mózgach, żeby drukować takie fotoreportaże w prasie - ciekaw jestem reakcji widzów zagranicznych, do których te gazety dotarły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 01:05 prasa z tamtych lat, nie tylko polska pełna była takich reportaży Odpowiedz Link Zgłoś
kryzar a co powiesz na lincz 18.03.06, 06:50 który się odbył w ubiegłym roku? I co wszyscy uczestnicy dzięki ministrowi zostali zwolnieni. Zatłukli tylko rzezimieszka więc nic złego się nie stało. A co powiesz na dyskusje o karze śmierci, którą wielu chętnie by wprowadziło na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:50 jak możesz to porównywać. W przypadku gdańskim chodzi o wykonanie prawomocnych wyroków na zbrodniarzach, których wina była bez żadnych wątpliwosci. Publiczna egzekucja napewno jest kontrowersyjna, dzisiaj w cywilizowanycm kraju raczej niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 20:59 prawomocne wyroki? czyje? stalinowskiego sądu? to była parodia wymiaru sprawiedliwości, a w ogóle to ruscy mogli sobie wydawać wyroki u siebie, a nie wpieprzać się ze swoimi metodami i brudnymi walonkami. no ale chociaż przyznajesz że widowisko było kontrowersyjne. dobre i to, coś jak instalacje nieznalskiej, nie? prawomocne wyroki to może wydać niezawisły sąd, a w 1946 r. o jakim niezawisłym sądzie można mówić na terenach pod tyranią sowietów? no i żeby wyrok był prawomocny,musi się mieścić w granicach prawa ludzi cywilizowanych, ale o czym ja mówię, jaka tu cywilizacja? dzicz bolszewicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:00 malo masz pojęcia o tamtych czasach w Gdańsku, a o prawie jeszcze mniej, poczytaj sobie o angielskich wyrokach np. w Hameln w Niemczech w 1945 roku (proces załogi obozu Belsen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 23:09 do wyczynów brytyjskich okupantów w Hameln mam jednoznaczny stosunek - proszę bardzo, możemy rozwinąć wątek także o tamtą mroczną sprawę. nie bronię absolutnie angoli, ale oni jednak najwidoczniej wstydzili się swojego okrucieństwa, skoro praktykowali je w ukryciu. Kto wie zresztą, co naprawdę chcieli ukryć, wchodzimy tu na grząskie piaski pruderii wymoczków zza kanału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:20 W sumie nie wiem o co ty tutaj walczysz, sądząc po pisaniu jestes chyba Polakiem. Jakie jest zdanie "normalnych" Polaków w tej sprawie chyba widzisz sam po tej dyskusji tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:37 normalni Polacy mają różne dziwne poglądy, wysatarczy poczytać na forum, włos się jeży. skoro jestem Polakiem, nie znaczy że muszę się solidaryzować z wszystkimi dzikimi i barbarzyńskimi wybrykami moich rodaków zaprzedanych sowietom. mam trochę bardziej krytyczne podejście do tych wszystkich zakłamanych spraw z wojny i lat powojennych. okazuje się że barbarzyństwo obu stron konfliktu było jednakowe. pytanie, czy musiały być publiczne egzekucje jest wyrazem zdziczenia. tu trzeba pytać: czy w ogóle musiały być egzekucje? gdyby to był kraj cywilizowany, oczywiście nie. ale dzicz musi wziąć odwet powodujący stoczenie się do poziomu oprawców. dlatego oprócz nazwisk ofiar linczu z 1946 r. trzeba ujawnić nazwiska jego sprawców. trzeba wiedzieć kim byli - i kim mogliby być, gdyby tego zażądał Stalin i jego polskie pachołki. Odpowiedz Link Zgłoś
brucee Re: a co Ty tak... 16.03.06, 20:44 na Polakow dajesz?, potrafilismy sie przeciwstawic jednemu najezdzcy jak i drugiemu. A co do atakow na ludzi....a gdzie ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: a co Ty tak... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:59 przeciwstawienie się najeźdźcy w 1946 roku? któremu? kacapskie sługusy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:05 cóz za hipokryzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:07 boisz się przyznać przed samym sobą, że mord budzi w tobie wstręt? mi w szkole wciskano różne bajki rodem z reportaży towarzyszki Nałkowskiej, ale o tym co wyprawiała druga strona, dowiedziałem się sam wiele lat póżniej. trzeba nazywać rzeczy po imieniu, a nie mydlić ludziom oczy propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.pro-internet.pl 16.03.06, 22:14 dlaczego mając dwadzieściakilka lat mam się wstydzić lub nie czegoś z lat 40. ubiegłego wieku? myślisz, że to miało na mnie jakikolwiek wpływ? lecz, się koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:58 to pewnie jesteśmy w podobnym wieku. Ale ja odczuwam wstyd, że moi rodacy posuwali się do takich zachowań. Traci się szacunek do tej całej martyrologii, po prostu powtórzę: dzikusy wyrzynali się nawzajem, jedni warci drugich... Odpowiedz Link Zgłoś
elpolacco1 ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 18.03.06, 02:11 no to szkoda, że nie miałeś okazji pożyć w tamtych czasach, przeżyć okupacji i odczuć na własnej skórze tego czego dościadczali ludzie w obozach, więzieniach itp. Zdaj sobie sprawę co czuli Polacy tuż po wojnie. Taka krzywda jaka ich spotkała musiała odcisnąć swoje piętno w psychice. Nie ma się co dziwić, że chcieli ukarać tych ludzi i że zrobiono to publicznie. Człowieku, to były inne czasy, inny świat. Jak się chcesz do kogoś przywalać to sobie wyszukaj zdjęcia obozów koncentracyjnych, dzieci w komorach gazowych i sobie pisz o zdziczeniu. Mi się w głowie nie mieści jak można mieć tak wielkie i przesycone nienawiścią pretensje do Polaków po tym co ich spotkało. Europejczyk - pożal się Boże.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.icpnet.pl 18.03.06, 09:26 elpolacco1 napisał: > Europejczyk - pożal się Boże.... Mam wrażenie, że to europejczyk jednej narodowosci i to nie polskiej. Jednak Polacy lepiej znają tamtą historię. Tylko jeden europejski naród zapomniał o faktach i pamieta tylko o "cierpieniach" niemców. To chyba głupi prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:25 a ja mam wrażenie, że to weteran NKWD albo przynajmniej UB. Odpowiedz Link Zgłoś
greg958 Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 19.03.06, 13:49 europejczyk to ty jesteś z własnego nadania - jam nie możesz odeprzec argumentu wpychasz rozmówcę w objęcia nkwd i ub! siła głosu nie świadczy o sile argumentów! ty jesteś zero-jedynkowy? białe-czarne? tak-nie? no to gratuluję postawy! chciałbym jednak byc przekonany że każdego dnia, w każdej sytuacji też jesteś zero-jedynkowy - nie ma dla ciebie kompromisów! stając do walki przeciw pałce nie bierzesz do ręki łapki na muchy! rozumiem twoje rozumienie sprawiedliwości ale świat jest trochę bardziej skomplikowany! pozyjesz to cię nauczy że oprócz zero i jedynki są inne cyfry! pozdrawiam z sympatią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 22:04 a jak wy nie możecie odparować argumentu - przypisujecie mi przynależność do narodu niemieckiego - dlatego że złamałem mafijną solidarność milczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 19.03.06, 22:38 Pomijam Twoją przynależność.Jesteś idiotą! Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 11:12 ten niemiecki narod powinien sie mocno cieszyc ze wobec nich nie zastosowano ich wlasnej ideologii tutaj sie stalin nie spisal mogl ich przeciez tak samo zawiezc bydlecymi wagonami do treblinki belzca sobiboru lub schtuthoffu i caly ten narod usunac z powierzchni planety albo chociaz przesiedlic na syberie niechaj wiec bogu dziekuja ze nadal istnieja bo od pewnego momentu to tylko kwestia liczb nie ma wiekszej roznicy miedzy zagazowaniem 6 milionow zydow albo 60 milionow niemcow kwestia logistyki Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 11:46 Tymi samymi wagonami należałoby wieżć stalina i jego bandytów. A przy okazji ten idiota "europejczyk" niech sobie przypomni,że w XX wieku w tzw.zachodniej Europie też były publiczne egzekucje.A w ogóle co złego jest w karze śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 13:35 jesteście na poziomie talibów których opluwacie, uczestnicy linczu zrównali się moralnie z tymi których wieszali, nieźle was komunistyczna szkoła przelasowała Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 17:21 opluwac talibow? a za co? za to ze wierza w swojego boga? to tacy jak ty uwazaja ze litosc nalezy sie mordercom a nie ofiarom kara smierci najlepiej wykonywana publicznie oraz chlosty skuteczniej wychowuje spoleczenstwo niz 1000 programow dla zbojow a na pewno eliminuje jednostki niebezpieczne takim jak ty nalezaloby nalozyc kaganiec zebys wiedzial ze szczekac wolno jak pan kaze a jak nie to pala w nos Odpowiedz Link Zgłoś
bardzolysapala Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 18:29 Ciagnęłbym za nogi ale za pózno się urodzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 19:32 Jak caly narod niemiecki mogl dac sie omamic jednemu szalencowi, na ktorego czyny patrzac z perspektywy czasu, mozna uznac za marionetke w reku szatana. Co za straszne czasy przetrwala Polska w ubieglym stuleciu. Z jarzma pod jarzmo. Zabory, I wojna swiatowa, II wojna swiatowa, okupacja totalitarna sowietow..Czy doceniamy to co mamy od nie tak dawna przeciez? Czy nie marnujemy tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon spadaj, volksdeutschu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:05 szkoda, ze wielu z takich zbrodnairzy unknęło kary; to samo powinno tez spotkac komunistów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: spadaj, volksdeutschu IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:27 a jak było referendum unijne to lecieliście z wywieszonymi jęzorami głosować za unią, a teraz plujecie jadem, dwulicowcy - komunistycznego chowu! Odpowiedz Link Zgłoś
jjacobs Re: spadaj, volksdeutschu 19.03.06, 01:10 Jako Niemiec powiem Ci że absolutnie się nie wstydzimy tego co zrobiliśmy, Europejczyk ma znaczenie pejoratywne na Zchodzie, Jest to osba zakłamana, zakompleksiona. Nie chce kary śmierci bo wie podświadomie żę sam może sobie na nią zasłużyć. Onanizuje się często w nocy. Nie obchodzi go ofiara (chętnie sam by kogos skrzywdził).Solidaryzuje się z katem bo mu zazdrości. Jest to chyba najgorszy rodzaj szmaty ludzkiej. Najchętniej zabrał by dzieci rodzinom i oddał je do adapcji podstarzałym pederastom onanizując się wieczorem i myśląć jak bedize cierpieć. Zasługuje na naszą litośc. Tak postrzega eurpejczyka - czlowiek Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: spadaj, volksdeutschu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.06, 15:16 Jak sie nazwałes europejczykiem to myslisz, ze przez to bedziesz faktycznie światowy i oświecony?? Latasz tu, podskakujesz i szczekasz jak mały piesek i koniecznie chcesz, żeby Cie ktos pogłaskał, a przeciez nie wszyscy lubia małe pieski........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon może ty leciałeś , dziadu POpaprany , spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:06 zurueck, do Reichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole a co etniczni Niemcy tobie smierdza? Polacke IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.06, 16:07 no juz, dalej, poejakuluj troche trutka, moze ulzy. Czy wiesz , ze uzywasz okreslen, ktorych nie rozumiesz. Volksdeutscher to osoba nalezaca do narodowosci niemieckiej ale niekoniecznie obywatel Niemiec. Ich egzystencja na terenie Polski nie swiadczyla o niczym tylko o bogatej i wielofasetowej historii ziem polskich i przez Polske zdobytych. Ale Ty musisz tez musisz miec chyba conajmniej kilka kropli krwi niemieckiej skoro uzywasz tego hasla " ein Land, ein Volk, ein ...." i nie wydawaj sie Boze bron ze swoimi pogladami w pracy ,bo moze Ciebie szef-niemiec z roboty wywali. moze potrzebujesz nowego nicka tak jak u gory, "Polacke" to rownie pieszczotliwe okreslenie w jezyku niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
aintno1 My?? 19.03.06, 17:36 A czego "my" mamy się wstydzić? Nasz przodek został rozstrzelany w Stutthofie. Śmierć miał więc "humanitarną" jak na warunki obozowe.Mimo to "my" odczuwamy obojętność patrząc na umieszczane przez "was" zdjęcia. A ponieważ zdjęcia te z uporem maniaka wklejacie w różnych wątkach , to "my" uważamy, że "wy" z oglądania zwłok ludzi powieszonych czerpiecie jakąś chorą satysfakcję,jeżeli nie przyjemność. Ale to już "wasz" problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !!! IP: *.chello.pl 19.03.06, 18:48 Oczywiscie ze w tej zbosruczonej Europie wnuki tych SSmanek mają rację i powinny otrzymac sowite odszkodowanie od Polskiego rządu. POo prostu pozew cywilny o orzeczenie że kara była za surowa. Potem prosta droga o odszkodowanie od skarbu "państwa" III RP. Jakieś 2-3 mln euro za SSmankę. Tak samo jak aktorzyna Wawrzecki, synek oberzłodzieja, dygnitarza PZPR co dostał wyrok za dowodzenie gangiem mięsnym w PRL. Też dostanie uniewinnienie i potem (jak sam ta miernota Wawrzecki powiedział) prosta droga po odszkodowanie ok 1,5 mln zł będzie się starać. Wszystko OK. Chcielismy do Europy to ją mamy. Gangsterzy, zbrodniarze i oberzłodzieje z Europy - łączcie się - prawo po waszej stronie ha, ha... Kalinowski teraz na pewno to skasuje. za duzo prawdy na raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 22:01 jeżeli ktoś patrzy na to obojętnie - wiadomo jaką ma mentalność. Hydra ubecji ciągle podnosi ziejące jadem łby. A spadkobiercom bolszewików prędzej czy później wyrok w Strasburgu każe słono zapłacić - nie myślcie, że jeśli nie daliście ofiarom szansy mieć dzieci to wymigacie się od odszkodowań. Trzeba przypominać rządowi niemieckiemu, żeby nie puścił tego płazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 22:16 Plujecie na siebie jadem i nienawiścią. Skaczecie sobie do gardeł! Uważajcie więc aby się wzajemnie nie pożreć! Skąd w was ludzie(?) tyle nienawiści? Ludzkość dokonuje na sobie strasznych eksperymentów i patrzy ile można znieść. Opamiętajcie się wszyscy i zacznijcie czuć sercem i przebaczać sobie nawzajem i niech każdy z was, gniewnych ludzi, zacznie od SIEBIE naprawiać świat a nie od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Czego się dziwić? Do zszokowanej IP: *.246.169.199.tisdip.tiscali.de 20.03.06, 11:53 Zyjemy w XXI wieku, w Europie srodkowo-zachodniej, wychowani jestesmy (podobno) wg. 10 przykazan. Mimo to, dziedzictwo azjatyckiego Kodeksu Hannurabiego (Oko za oko, zab za zab)wychodzi coponiektorym z butow. Mimo ze, wyzywaja innych ludzi (odmiennego zdania) od czci i wiary ( mieniac sie jedynymi prawdziwymi Polakami)w zaiscie starozakonny sposob probuja usprawiedliwiac barbarzynstwa i zemste tamtych czasow za niewatpliwe krzywdy i okropienstwa popelnione przez Niemcow. Jezeli sa starzy to moge zrozumiec,jesli dorosli, to przemawia przez nich zaiscie Sienkiewiczowsko-Kmicicowe podejscie do sprawy ("... pan Kmicic sam nie brudzil sobie rak krwia, lubo patrzyl na plynaca..,..., ku chwale swietych panskich...") , jezeli sa mlodsi to nie wiedza co to znaczy gdy inni do ciebie strzelaja, ciebie paluja i wykanczaja. Dla nich to gra komputerowa. Pozostaje tylko jedna refleksja; "nie ma narodow "wybranych" i "niewinnych", no i jedno pytanie jak dlugo stosunki miedzy Polakami a ich sasiedztwem toczyc maja sie przy ciaglym wypominaniu dawnych krzywd...? Nie chodzi tutaj o pytanie winny czy niewinny tylko jak dlugo jeszcze ?? W miedzyczasie bylo juz kilka innych wojen, rowniez z udzialem Polski. Uklony. Odpowiedz Link Zgłoś
aintno1 kto nie z tobą to ubek? 20.03.06, 17:44 niemożliwe jest by mój ziejący jadem łeb zatrudniony był w ubecji.Natomiast z obserwacji co poniektórych osób śmiem twierdzić, że najbardziej plują na komunę ci, którzy aktywnie w łapki klaskali gdy ta jeszcze cokolwiek mogła.Jeżeli "ofiarom" w 1946 r odebrano szansę na posiadanie dzieci, to do czyich rąk płacone miałoby być odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: kto nie z tobą to ubek? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 20.03.06, 21:19 w takiej sytuacji o odszkodowanie powinien twardo wystąpić rząd niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kto nie z tobą to ubek? 21.03.06, 05:26 A ty głupi tzw.europejczyku idź do psychiatry!!!!!!! Ale niemieckiego,bo na takiego idiotę tylko rodak pomoże!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: kto nie z tobą to ubek? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 21.03.06, 08:27 no cóż, tobie może pomóc tylko psychiatra sowiecki szkolony przez nkwd Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: kto nie z tobą to ubek? 21.03.06, 13:28 No niestety jesteś zwykła szmata Odpowiedz Link Zgłoś
alfa46 [...] 22.03.06, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fredrus Re: A tego się nie wstydzicie? 21.03.06, 21:37 Wstydzimy sie, ze nie wszystkich spotkala zasluzona kara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 21.03.06, 21:55 no właśnie, kiszczaka jaruzela urbana i inne bolszewickie barachło nie osądzono! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Sad Absolutny IP: *.246.160.235.tisdip.tiscali.de 22.03.06, 09:15 aby zadowolic wszystkie strony, proponuje ukonstytuowanie "Organu Prawdy Absolutnej". Zbrodniarzy wojennych osadzic z pelna surowoscia prawa powojennego PRL. Ludzi, ktorzy popelnili zbrodnie na Niemcach wg. prawa III Rzeszy. Katolicy moga palic Protestantow i odwrotnie (p. Sw. Inkwizycja), Zydow za zydowstwo, Muzulmanow za Islam, Komunistow za rewolucje, antykomunistow za kontrrewolucje (na Sybir), homoseksualistow za pedalstwo, pacyfistow do kamieniolomow, zlodziejom obcinac rece (Szariat i prawo sredniowieczne), oszustow pietnowac jak Guttenberga), wiarolomne zony kamieniowac, naukowcow (z pow. sprzecznosci z dogmatami Kosciola) mozna wg. starej gdanskiej tradycji obwozic w beczce wrzacej smoly. Nie bez znaczenia w ty<m trybunale bylby Oddzial d.s. Poprawnosci Genetycznej i Winy Dziedzicznej czyli ludzi o niepolskich nazwiskach i korzeniach wywlaszczyc i do kraju przodkow (pozostana w Kraju tylko "prawdziwi Polacy", no moze do 10-tego pokolenia wstecz nalezaloby przeswietlic wszystkich pod katem sluzby w obcych armiach i dla obcych panstw. warto by bylo rowniez przypatrzec sie conieco rozsianej po swiecie Polonii (przeciez to polscy "Volksdeutsche"). Kazdy kto ma czy mial takiego w rodzinie powinien zglosic to do opowiednich organow w Kraju(aby ich i ich potomstwo moglo zostac ukarane np. za "zdrade Ojczyzny")i za granica gzie sie nimi tez juz zajma (potencjalna polska V kolumna)........ Na kazda rzecz znajdzie sie paragraf w napisanych kiedys kodeksach prawnych . Czy juz Wam wystarczy? Gdy to wszystko zalatwimy to nie bedziemy mieli juz zadnych problemow. Bedzie panowal ogolny porzadek i "PRAWDA ABSOLUTNA". W ten sposob osiagniemy prawdziwe idealne absolutne PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC (dla kazdego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Sad Absolutny IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 13:52 twój wniosek należy najszybciej podpisać (500 tys obywateli) i zgłosić do laski Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 22.03.06, 14:31 Niemki przy wieszaniu krzyczaly Heil Hitler.No a co wykrzykiwali wieszani Polacy?. na 11 powieszonych na tej Gorce 4 to Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 19:40 Dziwne, że nie wspomina się też co wykrzykiwali ci, którzy wieszali. Pewnie byłoby to zbyt nieprzyjemne dla dzisiejszych obrońców tych "bohaterów", którzy byli mocni w kupie, kiedy mieli powiesić kilka związanych dziewczyn. Milczy się też, jak się wcześniej z nimi zabawiali, ale można się domyślać - dla bolszewików "łamanie dumy rasowej" to normalka. Nie zdziwiłbym się, gdyby wieszający krzyczeli "Niech żyje Polska Republika Radziecka!" i "Za Rodinu, za Stalina!". To dosyć prawdopodobne, komuszy pomiot, tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.chello.pl 22.03.06, 22:09 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > powiesić kilka związanych dziewczyn. Już kiedyś zadałem Ci pytanie. Czy sądzisz, że te jak piszesz delikatnie dziewczyny, wyglądały tak samo delikatnie "przy pracy" , w mundurach SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 22:32 Jeśli trzeba do ciebie dosadnie, to uderzę z grubej rury. W mundurach SS wykonywały swoją pracę - podobnie jak Humer i inni parę lat później (ale jako będący w służbie bolszewii dostali po kilka lat). Na terenie Wolnego Miasta Gdańska i Rzeszy Niemieckiej "prawo" sowieckiego protektoratu nie obowiązywało - "sąd" odbywał się na zasadzie "prawa" działającego wstecz - co stanowiło bezprawie i w efekcie mord. Jeśli już mówimy o winie, wyrok 10-15 lat więzienia byłby bardziej adekwatny biorąc pod uwagę możliwości resocjalizacji. Nie zmienia to faktu, że bolszewicy w ogóle nie mieli prawa sądzić obywateli innego kraju za czyny dokonane przed najazdem bolszewickim na dane terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.chello.pl 22.03.06, 22:41 Pewnie biedaczyska były siostrzyczkami w obozowym szpitaliku? Może całkiem przypadkiem trafiły tam do pracy? Myślały, że będą pomagać głodnym i chorym więźniom... Czy w Piotrkowie już Cię nie lubią? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 22.03.06, 23:31 To ja. Chyba tego euro...trzeba zostawić w spokoju.Pieprzy jak potłuczony,pluje jak... Degenerat kabaretowy z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzeszcz_anka masz zdjecia z bitwy pod Grunwaldem? 22.03.06, 14:45 jak grzebac w historii to jak najgłebiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekK i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji IP: *.chello.pl 23.03.06, 01:23 czemu nie? też byli dość aktywni w mordowaniu. Należałoby zapytać ich potomków czy się nie wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji 23.03.06, 06:57 chwila.. jakie odszkodowania dla niemcow, ktorzy wywolali II wojne światowa napadajac na Polske w 1939 r ? Takie postulaty sa bezczelne - bo inaczej nazwac tego nie mozna. Skoro tak to niech alianci wraz z niemcami zapalaca za szkody wojenne jakie Polska odniosla w czasie trwania II wojny swiatowej, Niech ruscy przyznaja sie do zbrodni (to nie jest zadna łaska) i zapalaca nam za ukradzione torowiska we wschodniej Polsce. Niech zaborcy, ktorzy sie ostali zaplaca nam za to ze polozyli łape na naszej ziemi. p.s. jak gleboko jeszcze wnikac w historie? ludzie zyjemy tu i teraz, mamy obawiazek budowac swiat pokoju i jednosci. Zostawmy bolesna przeszlosc, ale nie zaklamujmy faktow historycznych. Smieszne byloby to, ze Polska miala ponosic odpowiedzilnosc za podle dzialania innych narodow poczynione w ubieglym stuleciu. Skala zla jest nieproporcjonalna. jesli my mamy placic komus 2 mln to nam nalezy sie 2000 mln Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji 23.03.06, 09:43 Europęjczyk jest popapranym nieudacznikiem kabaretowym i pieprzy bzdury,gdyby to pisał na poważnie to należałoby go albo wsadzić,albo dać w mordę,albo jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk o ile wiem to w 1946 już było po II wojnie IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 23.03.06, 09:53 nie mówię o odszkodowaniach za wywołanie wojny, tylko za zbrodnie popełnione już po wojnie. prawo nie działa wstecz - jeżeli w 1945 komuniści wymyślili (albo przetłumaczyli z ruskiego) jakiś dekret, to nie można go stosować do czyjegoś postępowania np. z 1943 r. Chyba że się przyjmuje sowiecką interpretację, że prawo może działać dowolnie wstecz, a "wymiar sprawiedliwości" jest tylko jeszcze jednym narzędziem walki klas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja. Re: o ile wiem to w 1946 już było po II wojnie IP: *.chello.pl 23.03.06, 11:00 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > a "wymiar sprawiedliwości" jest tylko jeszcze jednym narzędziem walki klas. Zacząłeś od świętego oburzenia spowodowanego wywieszaniem kadry obozowej, teraz trujesz o walce klas. Czy wieszanie ss-manek możemy traktować jako walkę klas? Myślę, że ta sprawa jest jedną z nielicznych za którą ówczesny "wymiar sprawiedliwości" powinien zostać pochwalony. I nie myśl, że bronię tu "funkcjonariuszy". Mój dziadek siedział najpierw za niemca , a potem za ruskiego ponieważ był w AK. I z jednym mogę się zgodzić, ludzie którzy zdradzili Polskę i odebrali jej wolność, którzy prześladowali walczących, których więziono i mordowano, powinni trafić przed pluton egzekucyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 12:51 Bydlo dalo nawet to widowisko dzieciom ogladac - czym sie bardziej napatrzysz,tym bardziej nienawidzisz... img43.imagevenue.com/img.php?loc=loc204&image=14525_Wanda.jpg Gdzie ten narod wybrany..? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 12:57 Powiedz mi co jest złego w eliminowaniu morderców,a może sam będziesz płacił z własnych pieniędzy,po opodatkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 14:30 Dla Polakow to normalne,dzieci na egzekucje wziasc ze soba.A niech widza,jak sie wiesza.Czym skorka za mlodu nasiaknie....I to ma byc katolicki,glaboko wierzacy narod..To byl przeciez lincz,zbiorowo to sie w Chinach,Iraku lub Iranie egzekutuje.Dalej uwazam,ze Polska jest moze nie tak daleko w tyle w rozwoju cywilizacyjnych jak Arabstwo,ale nie duzo brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 14:40 caesar_pl napisał: > Dla Polakow to normalne,dzieci na egzekucje wziasc ze soba. Na miłość boską , to było sześćdziesiąt lat temu . Inne czasy , inna rzeczywistość . Mało kto był wtedy w Polsce wielbicielem narodu niemieckiego . Wszyscy mieli świeżo w pamięci czyny jakich dokonali jego przedstawiciele W Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 24.03.06, 14:00 teraz też niejeden wziąłby dzieci na takie widowisko. gadanie o uczciwym procesie sądowym w 1946 r. to bzdury - wiadomo że wyrok zapadł z góry. całość wyreżyserowano w stylu typowo azjatyckim - jak u Chińczyków czy Arabów. najgorsze, że po 60 latach nadal częściej słyszymy usprawiedliwienia dla dzikusów niż trzeźwy osąd wydarzeń. ale niejeden ma wciąż wyprany mózg po przekarmieniu w szkole "Medalionami" tow. Nałkowskiej itp. literaturą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Kto ma się wstydzić i za kogo? IP: *.gdynia.mm.pl 23.03.06, 13:10 Gość portalu: europejczyk napisał(a): > Jaskrawy przykład zdziczenia!!! Masz rację! Każda wojna powoduje ,że ludzie zabijając się nawzajem, dziczeją. Nie Polska wywołała II-gą wojne światową. Nie Polacy byli w tej wojnie BEZWZGLĘDNYMI I BESTIALSKIMI AGRESORAMI. Dziwi mnie,że nie pamiętałes o tym rozpoczynajac wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Kto ma się wstydzić i za kogo? 23.03.06, 13:18 Marian,do tego euro... nie ma co mówić,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.246.168.9.tisdip.tiscali.de 25.03.06, 10:16 Nawet jezeli przymkne oko na chec zemsty na owczesnych katach, to nie rozumiem reakcji coponiektorych reakcji w 60 lat po wojnie. Panie andrzeju.sawa , gdzie panski humanizm i katolicyzm, czym roznicie sie od takiej Frau Steinbach ?? We wczorajszym "Dziennku Baltyckim" przeczytalem ze zdumieniem , ze np. Sopot nie zostal wyzwolony tylko zdobyty. A jego cywilni mieszkancy (niezaleznie od narodowosci i profesji)w duzej czesci zostali "wyzwoleni" przez smierc , lagry i gwalty. Wyzwali zolnierze Koniewa i bezposrednio po nich postepujacy"szabrownicy" ze zrujnowanej centralnej Polski. Tak sie sklada, ze jestem w jakims tam stopniu owocem tych wydarzen (Matka przedwojenna i wojenna sopocianka, Ojciec przyjechal z Polski razem ze swoja mamusia na "szaber")i znam te "prawde" o tamtych czasach z ich punktu widzenia. Chyba pomalu zaczyna switac co poniektorym w glowie, ze nalezaloby uwzgledniac nie tylko swoje racje ale rowniez racje drugiej i trzeciej strony. Jezeli nazywamy zbrodnie niemieckie po imieniu, nazywajmy rowniez te, ktore popelnili Polacy. rowniez Niemcy sa ludzmi i rowniez im leci krew z nosa i boli jak dostana w leb. Nie uzurpujmy sobie prawa do bycia "narodem wybranym" bo historia pokazuje czym to sie konczy. A poza tem, miejsce to jest juz zajete (z wiadomym skutkiem). Objektywnie i realistycznie biorac to; Niemcy popelnili swoje zbrodnie a rosjanie i Polacy swoje. Tzrba je przyjac do wiadomosci a nie je nawzajem rozliczac, bo powoduje to zastoj. A kto stoi w miejscu ten sie cofa. Wczoraj lecialem z samolotem z Gdanska do Lubeki. I nicht sie nie klocil, bo moglismy przeciez wszyscy wspolnie (teoretycznie) spasc. czy wtedy Niemcy mieliby zginac a Polacy sie uratowac ? a co z Kaszubami. No i pytanie retoryczne, co byloby "historycznie sprawieliwe". Pozostaje z niepoprawnymi "genetycznie- patriotycznymi" pozdrowieniami w oczekiwaniu na dalsza spokojna i realistyczna dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 25.03.06, 12:27 podpisuję się obiema rękami pod twoją rozsądną wypowiedzią. Wielu dotąd nie przyjmuje do wiadomości popełnionych 60 lat temu zbrodni - w imię wybielania przeszłości upierają się, że zbrodnia nie była zbrodnią, tylko wymierzeniem sprawiedliwości itp. bzdury - choć kiedy indziej słusznie potępiają stalinowski "wymiar (nie-)sprawiedliwości". Skończmy wreszcie z tą hipokryzją i podwójnym osądem! o wiele gorsi kaci od strażniczek obozowych do dziś często biorą wysokie emerytury! syn stalinowskiego mordercy sądowego jest wiceministrem sprawiedliwości - to wam jakoś nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? 25.03.06, 18:31 moze nawiazecie do czasow w jakich to sie dzialo.Na wybrzezu Niemcy wymordowali okolo 90 tysiecy osob.B.czesto sposob jeszcze bardziej okrutny.Czy wspomnielicie te ofiary chosc raz? czy zapytales sie "europejczyku" na jakims niemieckim forum czy sie tego nie wstydza?Moze napisz ze duma komendanta Stuthofu byly,jak twierdzil,najpiekniejsze roze na swiecie.Najpiekniejsze poniewaz,rowniez z tego byl dumny,podlewane ludzka krwia.A moze wspomnicie,przy okazji np.rozpoczecia wojny z ZSRR o zamrozonych zywcem pociagach z Krasnoarmiejcami? Czy oni nie warci sa wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.06, 19:10 jezeli juz zaczynamy wyliczac, nie zapomnijmy u ukaranych niezdolnych do transportu rannych zolnierzy niemieckich lezacych i personelu medycznym w Kasynie Gry i dzisiejszym Grand Hotelu, ktorych ciala dosyc dlugo walaly sie po od d wejsciem na molo az je prowizorycznie tamze pogrzebano itd. itd. . Czy uwazasz, ze Niemcy tylko i wylacznie mordowali a Polacy i Rosjanie wylacznie karali gdyz sa/byli z natury Narodami dobrymi, niezdolnymi do rzeczy zlych? Polak to czlowiek szlachetny (nieto co niemcy) niesie wolnosc i demokracje i jest z natury idealem , wolnym od bledow i wszelkiej skazy !!! wszyscy inni niepolacy ;morduja , kradna, zabieraja,gwalca. Polak to odzyskuje ziemie, karze, wyzwala i stabilizuje. Swiety Narod, eine heilige Nation. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? 25.03.06, 19:46 Tak to mozna przyjac.Poniewaz to niemcy rozpoczely wojne.I Niemcy zaczeli orgie mordestw.Moze to byla zemsta za rannych w Powstaniu Warszawskim,ktorych niemieccy oficerowie kazali przygotowac ewakuacji wyniesc z szpitala na Woli ustawic na noszach w rzedzie przed szpitalem,a po wyniesieniu rozjechali,czolgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.06, 20:10 aha rozumiem. Czyli ze, Arabowie z Iraku maja prawo teraz przyjechac z bombami do Gdanska i zrobic wszystkim kuku. czy wiesz, ze jadac do Hiszpanii narazasz sie teoretycznie na ukaranie za Samosierre a na Haiti moga tobie cos zrobic za Legiony. A co bedzie w Kongo? czlowieku, wojna to wojna, ale nie gloryfikuj i potepiaj zbrodni 60 lat po wojnie tak jednostronnie. Co ciebie zobowiazuje ? 10 przykazan czy oko za oko. Nie nalezy rzucac kamieniami gdy sie siedzi w szklarni. Uzywajac Twojej logiki mozemy dojsc do czasow przedchrzescijanskich i wtedy okarze sie, ze zadnych Polakow nie bylo a wszystko wywolali Waregowie. czy nie uwazasz , ze czas ukarac Szwedow zato i inne potopy? Wyluzuj sie i badz obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:10 Nie byłoby 1945 roku i następnych - gdyby nie rok 1939. Nie byłoby Drezna - gdyby wcześniej nie było Warszawy, Leningradu czy Londynu. Nie rozpatrujcie tego w kategorii zemsty czy kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 26.03.06, 14:59 dzieki za racjonalnosc.Jesli dobrze rozumiem to ze "prawo zwyciezcy" stoi ponad kodeksami prawnymi, wojskowymi i moralnymi ? I obowiazuje ono rowniez w ocenach wydarzen z przed 60 ciu lat. Zapytaj sie prosze jakiegos prawnika albo ksiedza o to jak nalezy zakwalifikowac "ukaranie" (i to tak na poczekaniu) smiercia mordercy? Jezeli niemiec zamordowal kogos Tobie bliskiemu, to masz prawo oddac jemu pieknym za nadobne? I wszystko jest o. k.? Nawet jezeli zlapiesz bandziora we wlasnym domu to nie masz prawa go wlasnorecznie ukarac. Od tego jest sad i kodeks karny (nie ludowy ). A teraz takie pytanko; Co bylo pierwsze, jajko czy kura? Czyje "krzywdy" sa starsze? co bedzie jezeli np. niemcy zaczna upierac sie, ze dzisiejsze ziemie polski byly pierwotnie zasiedlone przez germanow (udowodnione przez wykopaliska) czy na wzor braci starszych je odzyskiwac? Czy palestynczycy musza zbiorowo rzucic sie do morza srodziemnego a Polacy do Baltyku? W imie sprawiedliwosci? Czyjej? kazdy popuka sie w glowe! tylko nie te osoby, ktore wyliczaja zaszle krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:04 A propos "prawa zwycięzcy". Fragment z przemówienia AH z 22 sierpnia 1939: Our strength lies in our quickness and in our brutality; Genghis Khan has sent millions of women and children into death knowingly and with a light heart. History sees in him only the great founder of States. As to what the weak Western European civilisation asserts about me, that is of no account. I have given the command and I shall shoot everyone who utters one word of criticism, for the goal to be obtained in the war is not that of reaching certain lines but of physically demolishing the opponent. And so for the present only in the East I have put my death-head formations in place with the command relentlessly and without compassion to send into death many women and children of Polish origin and language. Only thus we can gain the living space that we need. Who after all is today speaking about the destruction of the Americans? (...)Poland will be depopulated and settled with Germans. My pact with the Poles was merely conceived of as a gaining of time. As for the rest gentlemen, the fate of Russia will be exactly the same as I am now going through within the case of Poland. After Stalin's death--he is a very sick man--we will break the Soviet Union. Then there will begin the dawn of the German rule of the earth. The little States cannot scare me. After Kemal's death Turkey is governed by 'cretins' and half idiots. Carol of Roumania is through and through the corrupt slave of his sexual instincts. The King of Belgium and the nordic kings are soft jumping jacks who are dependent upon the good digestions of their over- eating and tired peoples. We shall have to take into the bargain the defection of Japan. I gave Japan a full year's time. The Emperor is a counterpart to the last Czar--weak, cowardly, undecided. May he become a victim of the revolution. My going together with Japan never was popular. We shall continue to create disturbances in the Far East and in Arabia. Let us think as 'gentlemen' and let us see in these peoples at best lacquered half maniacs who are anxious to experience the whip. The opportunity is as favourable as never before. I have but one worry, namely that Chamberlain or some other such pig of a fellow ('Saukerl') will come at the last moment with proposals or with ratting ('Umfall'). He will fly down the stairs, even if I shall personally have to trample on his belly in the eyes of the photographers. No, it is too late for this. The attack upon and the destruction of Poland begins Saturday early. I shall let a few companies in Polish uniform attack in Upper Silesia or in the Protectorate. Whether the world believes it is quite indifferent ('Scheissegal'). The world believes only in success. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.03.06, 08:03 Niezle. Za opublikowanie takich tekstow idzie sie w niemczech do wiezienia. tylko nie na temat. To, ze niemcy sa na wieki wiekow narodem winnym udowodnily historia i sady. A my dyskutujemy polskie wyczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 27.03.06, 15:23 a o czym jest powyższy tekst? nie znam angielskiego, a to jest polskojęzyczne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 17:17 To anglojęzyczna wersja notatki z przemówienia Adolfa Hitlera do wyższych dowódców wojskowych w sprawie ataku na Polskę, rzecz się odbywała 22 sierpnia 1939 roku w Obersalzbergu. Tekst ten i inne m. in. w Cyprian Tadeusz - Jerzy Sawicki: Sprawy polskie w procesie norymberskim. oraz M. Turlejska: Wybuch II wojny światowej. W sieci można odnaleźć teksty w innych językach, także w języku oryginału. Różnie komentowane. Np. na stronie www.holocaustforgotten.com/indexpi.htm ukazał się tekst o tzw. nieżydowskich ofiarach zagłady, skąd pochodzi poniższy wyimek, komentujący fragment tej notatki: "22 sierpnia 1939 roku, parę dni przed rozpoczęciem wojny, Hitler upoważnił swoich dowódców do "... zabijania bez miłosierdzia czy litości wszystkich mężczyzn, kobiety i dzieci polskiego pochodzenia lub mówiących po polsku. Tylko w ten sposób jesteśmy w stanie zapewnić sobie niezbędną przestrzeń życiową..." Heinrich Himmler powtórzył rozporządzenie: "...wszyscy Polacy znikną z powierzchni ziemi. To zasadnicze by potężni Niemcy zdali sobie sprawę z tego, że głównym ich zadaniem jest zniszczenie wszystkich Polaków..." Tłumaczenie na język polski innych tekstów Hitlera, a z pewnością jego przemówienia, wygłoszonego podczas pobytu w Gdańsku we wrześniu 39 roku, przygotowywali młodzi przedstawiciele mniejszości niemieckiej z tego miasta. Niestety, nie wiem, jakie są dalsze losy tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 28.03.06, 17:54 > ten i inne m. in. w Cyprian Tadeusz - Jerzy Sawicki: Sprawy polskie w procesie norymberskim. oraz M. Turlejska: Wybuch II wojny światowej - rozumiem, że te książki są w Niemczech zakazane?! (skoro za publikację tego tekstu idzie się do więzienia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 28.03.06, 20:08 publikacja przemow i dziel Hitlera i kolegow jest w Niemczech zabroniona pod kara wiezienia. Dlatego wkurzylo ich to, ze w Polsce wydano "Mein Kampf". nawet jezeli pokazuje sie w TV urywki ze starych filmow z przemowieniami (ktore sa wyciszane) musza one byc uzupelnione przez wyjasnienia wspolczesnych "znawcow" materii. Ale co ma piernik do wiatraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:58 Piernik do wiatraka ma niewiele. Gwoli ścisłości - to nie tzw. poprawność polityczna wywołała reakcję władz bawarskich a rzecz nader prozaicznej natury. Po prostu chodzi o tzw. prawa autorskie - czyli pieniążki, jakich właścicieli takowych praw pozbawia nielegalny druk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutschpole political correctness IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.06, 12:51 siega w niemczech dosyc daleko i gleboko. ze spadkobiercami Hitlera nie ma problemow, tylko pozmieniali nazwiska. Np. za takie teksty (jakie publikowane sa np. w GW) na temat Zydow, II wojny ze strony Niemcow, Hitlera i do niedawna obcokrajowcow tracisz prace, wolnosc, majatek (na to sa paragrafy) a potem przychodza antyfaszysci i zupelnie normalnie demoluja Tobie dom i bija dzieci, a policja mowi , ze jest to spolecznie usprawiedliwione. Przed powstaniem internetu aby poczytac "bezstronnie" na w.w. tematy trzeba bylo sprowadzac informacje z e Skadynawii i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 15:17 o co chodzi na tych zdjęciach? co to były za wydarzenia i kim sa ci ludzie? nie znam tej historii, a skoro juz to zobaczyłam to chciałabym sie dowiedzieć o co chodzi z góry dzięki za odp pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie 06.04.06, 15:37 Die Todesurteile 1. KZ-Kommandant Johann Pauls – Tod durch den Strang 2. SS-Aufseherin Jenny Wanda Barkmann – Tod durch den Strang 3. SS-Aufseherin Elisabeth Becker – Tod durch den Strang 4. SS-Aufseherin Wanda Klaff – Tod durch den Strang 5. SS-Aufseherin Ewa Paradies – Tod durch den Strang 6. SS-Aufseherin Gerda Steinhoff – Tod durch den Strang 7. Kapo Joseph Reiter – Tod durch den Strang 8. Kapo Waclaw Kozlowski – Tod durch den Strang 9. Kapo Franciszek Szopiñski – Tod durch den Strang 10. Kapo Jan Brajt – Tod durch den Strang 11. Sztubowy Tadeusz Kopczyñski - Tod durch den Strang max.mmvi.de/ssfrauen/biskupia.htm Wykonanie wyroku na części załogi obozu w Sztutthofie , które odbyło się na Biskupiej Górce w Gdańsku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 15:46 dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 06.04.06, 16:32 Znowu to politpoprawne "wykonanie wyroku"??? wykonanie wyroku to może być zamknięcie winnych w więzieniu, a nie lincz. Niedługo upłynie 60 lat od tej komunistycznej zbrodni. Myślicie że wszystko ok, pogrobowcy NKWD i UB. Ale Europa pamięta o wybrykach zdziczałej hołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 17:43 a czemu na tej liście są też polskie nazwiska? ja wiem, że moje pytania moga być głupie ale po prostu niewiele na ten temat wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie 06.04.06, 17:51 Gość portalu: lila napisał(a): > a czemu na tej liście są też polskie nazwiska? > ja wiem, że moje pytania moga być głupie ale po prostu niewiele na ten temat > wiem Bo niestety Polak też potrafi się "ześwinić" :( Lepsze jedzenie , ubranie , buty lepsze traktowanie przez ss-manów ... ale coś za coś . Tacy "ludzie" potrafili być bardziej "gorliwi" od ss-manów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.04.06, 21:45 można kasować posty na forum, ale stron internetowych przypominających o linczu nie skasujecie. europejskiej opinii publicznej też nie wykasujecie - pewnie w lipcu będzie jakaś manifa i najecie się wstydu... Kultura wymaga, aby każdy przeprosił każdego. Dlaczego jesteśmy tak niechętni przepraszaniu skoro wymagamy żeby nas przepraszano? (jeden z forumowiczów z forum Kraj ma nawet w sygnaturce żądanie przeprosin za Koniuchy i Morela). Po przeprosinach za Jedwabne czas na przeprosiny za Biskupią Górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: A tego się nie wstydzicie? 08.04.06, 04:47 Mam nadzieje, ze jestes bezplodny? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.smgr.pl 08.04.06, 06:08 Zdziczenie okiełznac, kulturę rozwijac. sprawiedliwośc zaprowadzac- to jest prawdziwe zadanie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś