Dodaj do ulubionych

A tego się nie wstydzicie?

IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 14:38
Jaskrawy przykład zdziczenia!!!

www.geocities.com/biskupia/biskupia.htm
Obserwuj wątek
    • kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 14:45
      A czego się tu wstydzić ? Odpłacono im "pięknym za nadobne" .
      Wiesz co to jest ?

img161.imageshack.us/img161/3429/dsci00198vz.jpg
      img161.imageshack.us/img161/2183/dsci00213lo.jpg
      img161.imageshack.us/img161/2653/dsci00273ix.jpg

Pozdrawiam .
      • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 15:41
        no cóż, twoja wypowiedź jeszcze bardziej podkreśla, że w gruncie rzeczy jedni i
        drudzy (wieszani i wieszający) byli jednego psa warci... dzikusy i tyle.
        • kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 15:47
          Jeszcze raz pytam , wiesz co jest na tych zdjęciach ? To było zaraz po wojnie .
          Czy Ty byłbyś bardziej humanitarny dla oprawców którzy pomagali wymordować
          miliony ludzi ?
          • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 16:18
            oho, zaczyna się rzucanie milionami. Tylko zauważ, że oprócz Ciebie jak na
            razie nikt nie wszedł w dyskusję. Ciekawe czy ktoś wejdzie. Bo jeśli się
            przyjrzeć bliżej, to wszystko nie wygląda tak jednoznacznie jak w pogadankach z
            peerelowskiej szkoły. Pora na rewizję mitów.
            • Gość: %% Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 16:39
              Tobie nie chodzi o dyskusję, postawiłes teze w tytule watku i wszyscy maja sie
              z nia zgadzac.
              PS ja z Tobą nie przewiduję dyskusji, w kazdym razie.
              Kalinowski daj sobie spokój, szkoda czasu na tego odkrywce.
            • kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 16.03.06, 17:33
              Gość portalu: europejczyk napisał(a):

> Pora na rewizję mitów.

To nie mity to fakty .

img360.imageshack.us/img360/2008/dsci00266dk.jpg

EOT
      • Gość: no raczej Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.pro-internet.pl 16.03.06, 22:20
        kalinowski, podziękuj koledze. dziwię się, że kasujesz wątki lewicowe/.wolnościowe/itp., a zostawiasz i dyskutujesz z dziwacznymi poglądami. skasuj kolegę - niech dyskutuje w piotrkowie ;]
    • Gość: rer temat z brodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:51
      gdybys przejrzal to forum, to zobaczysz ze temat ktory poruszasz jest stary i
      kilkakrotnie walkowany na tym forum. nic nowego nie odkryles.
      • wslizg Re: temat z brodą 16.03.06, 17:16
        Ładnie sie bujali. Te szubienice przu ul Pohulanka staly jeszcze w latach 1956.
        Bylo to fajne miejsce do zabawy.
        • Gość: europejczyk Re: temat z brodą IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 18:25
          jak stały do 1956 r., to faktycznie jest się czego wstydzić - czwarty świat...
      • Gość: europejczyk Re: temat z brodą IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:03
        doszukałem się wątków na ten temat z 2002-2003 roku - pisane chyba przez wnuków
        ubeków, zachwyconych średniowiecznym widowiskiem z 4 lipca 1946 roku (ciekawe
        że wzniesiono szubienice, a nie od razu stosy). Tłuszcza spragniona takich
        mocnych wrażeń teraz też by się znalazła. A żeby było śmieszniej, tego samego
        dnia odbył się pogrom w Kielcach. Dzicz, po prostu hołota i dzicz.
    • Gość: brucee Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:27
      te zdjęcia i było mi....niesmacznie.
      Uważam ze jesli miałyby zginać, to w ciszy i w ukryciu. Nie trzeba było z tym
      sie tak afiszować.
      • randybvain Re: kiedys juz widziałem..... 16.03.06, 18:39
        Mnie zawsze niesmakiem napelnial fakt, ze Polacy byli tak bardzo chetni, jesli
        chodzilo o zabijanie bezbronnych osob (pominmy tymczasowo fakt winy), a bitwy
        zadnej w II WS chyba nie wygrali (pomijajac te bitwy, w ktorych uczestniczyli
        polscy zolnierze, ale sluzacy pod innymi barwami). Do dzisiaj celem atakow
        staja sie starzy ludzie, kobiety, dzieci i osoby nie zwiazane z wojna, ktorych
        wina polega na tym, ze maja jakis zwiazek ze zbrodniarzem (narodowosc, barwa
        skory, imie, przynaleznosc partyjna albo religijna). Ilu Polakow szukalo tych
        okrutnych SSmanow po Argentynie, czy gdzie tam uciekli?
        • Gość: europejczyk Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 19:43
          4 lipca 1946 dokonano linczu w majestacie komunistycznego "prawa" i trzeba o
          tym głośno mówić - jak można szanować b.więźniów dosłownie rwących się do
          wieszania? czym różniła się dzicz polska od niemieckiej? oprócz nazwisk ofiar
          należy podać także nazwiska ubeków i klawiszy uczestniczących w tym "widowisku".
          • Gość: To ja. Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.chello.pl 16.03.06, 20:11
            Ciekawe czy te miłe, stateczne panie tak samo skromnie wyglądały w mundurach SS?
            A gdzie jest pewność, że w pasiakach byli dawni więźniowie? A nawet jeśli to
            kilka lat esesmańko-kaposkich pieszczot może dokonać sporych spustoszeń w psychice.
            • Gość: europejczyk Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:57
              trzeba więc wyjaśnić, kto dokonał tego linczu. Może w pasiaki przebrała się
              ubecja. A może nie. Ale skoro 60 lat po wojnie rozwleka się w nieskończoność
              martyrologię, obozowe skanseny itp. rzeczy, to trzeba pokazywać obie strony
              medalu. Problem w tym, że rzetelne badania są celowo utrudniane...
              • Gość: Weteran Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.icpnet.pl 18.03.06, 09:21

> trzeba więc wyjaśnić, kto dokonał tego linczu.

Manipulujesz europejczyku w wyjatkowo wrednym stylu. Mówisz o linczu. Dlaczego?
                Uważasz, że one były niewinne? Że kara śmierci za zamordowanie wielu innych im
                sie nie należała? Wiem,że obecnie w modzie jest twierdzenie, że winna jest
                ofiara a sprawca zasługuje na współczucie, ale nie przesadzaj.
                Czy też tobie chodzi tylko o publiczna egzekucję. Chyba jednak nie bo uzywasz
                pojecia linczu. Zatem uważasz, że te hitlerówki zostały niesłusznie skazane.
                Gratuluje zatem pogladów. A moze to ktoś z rodziny?????
              • Gość: agazia Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.pl 25.03.06, 21:49
                Podstawowa sprawa - niestety nie można rozpatrywać okrutnej przeszłości siedząc
                sobie w cieplutkim domu,popijając ulubione napoje.
          • Gość: edek Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:24
            wychowałem się tam (na Sielcach) i słyszałem opowieści o tych wydarzeniach. Nie było żadnych szubienic na Pohulance w 1956 roku, poza tym wszystko odbyło sie na placu na Biskupiej Górce. Można się sprzeczać czy musiały to być to publiczne egzekucje ale czasy były okrutne. Nie był to jednak żaden lincz.
            • Gość: europejczyk Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 17.03.06, 22:33
              jak nazwać inaczej to "widowisko", jak nie linczem? to jeszcze stosunkowo
              łagodne określenie, można użyć mocniejszych. trzeba się rozliczyć z ciemnej
              przeszłości do końca, ujawnić wreszcie nazwiska sprawców... trzeba było mieć
              nieźle przelasowane w mózgach, żeby drukować takie fotoreportaże w prasie -
              ciekaw jestem reakcji widzów zagranicznych, do których te gazety dotarły...
              • Gość: aga Re: Wreszcie rozsądna wypowiedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 01:05
                prasa z tamtych lat, nie tylko polska pełna była takich reportaży
                • kryzar a co powiesz na lincz 18.03.06, 06:50
                  który się odbył w ubiegłym roku? I co wszyscy uczestnicy dzięki ministrowi
                  zostali zwolnieni. Zatłukli tylko rzezimieszka więc nic złego się nie stało. A
                  co powiesz na dyskusje o karze śmierci, którą wielu chętnie by wprowadziło na
                  nowo.
                  • Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:50
                    jak możesz to porównywać. W przypadku gdańskim chodzi o wykonanie prawomocnych wyroków na zbrodniarzach, których wina była bez żadnych wątpliwosci. Publiczna egzekucja napewno jest kontrowersyjna, dzisiaj w cywilizowanycm kraju raczej niemożliwa.
                    • Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 20:59
                      prawomocne wyroki? czyje? stalinowskiego sądu? to była parodia wymiaru
                      sprawiedliwości, a w ogóle to ruscy mogli sobie wydawać wyroki u siebie, a nie
                      wpieprzać się ze swoimi metodami i brudnymi walonkami. no ale chociaż
                      przyznajesz że widowisko było kontrowersyjne. dobre i to, coś jak instalacje
                      nieznalskiej, nie? prawomocne wyroki to może wydać niezawisły sąd, a w 1946 r.
                      o jakim niezawisłym sądzie można mówić na terenach pod tyranią sowietów? no i
                      żeby wyrok był prawomocny,musi się mieścić w granicach prawa ludzi
                      cywilizowanych, ale o czym ja mówię, jaka tu cywilizacja? dzicz bolszewicka?
                      • Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:00
                        malo masz pojęcia o tamtych czasach w Gdańsku, a o prawie jeszcze mniej, poczytaj sobie o angielskich wyrokach np. w Hameln w Niemczech w 1945 roku (proces załogi obozu Belsen)
                        • Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 23:09
                          do wyczynów brytyjskich okupantów w Hameln mam jednoznaczny stosunek - proszę
                          bardzo, możemy rozwinąć wątek także o tamtą mroczną sprawę. nie bronię
                          absolutnie angoli, ale oni jednak najwidoczniej wstydzili się swojego
                          okrucieństwa, skoro praktykowali je w ukryciu. Kto wie zresztą, co naprawdę
                          chcieli ukryć, wchodzimy tu na grząskie piaski pruderii wymoczków zza kanału.
                          • Gość: aga Re: a co powiesz na lincz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:20
                            W sumie nie wiem o co ty tutaj walczysz, sądząc po pisaniu jestes chyba Polakiem. Jakie jest zdanie "normalnych" Polaków w tej sprawie chyba widzisz sam po tej dyskusji tutaj.
                            • Gość: europejczyk Re: a co powiesz na lincz IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:37
                              normalni Polacy mają różne dziwne poglądy, wysatarczy poczytać na forum, włos
                              się jeży. skoro jestem Polakiem, nie znaczy że muszę się solidaryzować z
                              wszystkimi dzikimi i barbarzyńskimi wybrykami moich rodaków zaprzedanych
                              sowietom. mam trochę bardziej krytyczne podejście do tych wszystkich
                              zakłamanych spraw z wojny i lat powojennych. okazuje się że barbarzyństwo obu
                              stron konfliktu było jednakowe. pytanie, czy musiały być publiczne egzekucje
                              jest wyrazem zdziczenia. tu trzeba pytać: czy w ogóle musiały być egzekucje?
                              gdyby to był kraj cywilizowany, oczywiście nie. ale dzicz musi wziąć odwet
                              powodujący stoczenie się do poziomu oprawców. dlatego oprócz nazwisk ofiar
                              linczu z 1946 r. trzeba ujawnić nazwiska jego sprawców. trzeba wiedzieć kim
                              byli - i kim mogliby być, gdyby tego zażądał Stalin i jego polskie pachołki.
        • brucee Re: a co Ty tak... 16.03.06, 20:44
          na Polakow dajesz?, potrafilismy sie przeciwstawic jednemu najezdzcy jak i
          drugiemu. A co do atakow na ludzi....a gdzie ich nie ma?
          • Gość: europejczyk Re: a co Ty tak... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:59
            przeciwstawienie się najeźdźcy w 1946 roku? któremu? kacapskie sługusy...
      • Gość: europejczyk Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:05
        cóz za hipokryzja...
      • Gość: europejczyk Re: kiedys juz widziałem..... IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 23:07
        boisz się przyznać przed samym sobą, że mord budzi w tobie wstręt? mi w szkole
        wciskano różne bajki rodem z reportaży towarzyszki Nałkowskiej, ale o tym co
        wyprawiała druga strona, dowiedziałem się sam wiele lat póżniej. trzeba nazywać
        rzeczy po imieniu, a nie mydlić ludziom oczy propagandą.
    • Gość: ona Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.pro-internet.pl 16.03.06, 22:14
      dlaczego mając dwadzieściakilka lat mam się wstydzić lub nie czegoś z lat 40. ubiegłego wieku? myślisz, że to miało na mnie jakikolwiek wpływ? lecz, się koleś.
      • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 16.03.06, 22:58
        to pewnie jesteśmy w podobnym wieku. Ale ja odczuwam wstyd, że moi rodacy
        posuwali się do takich zachowań. Traci się szacunek do tej całej martyrologii,
        po prostu powtórzę: dzikusy wyrzynali się nawzajem, jedni warci drugich...
        • elpolacco1 ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 18.03.06, 02:11
          no to szkoda, że nie miałeś okazji pożyć w tamtych czasach, przeżyć okupacji i
          odczuć na własnej skórze tego czego dościadczali ludzie w obozach, więzieniach
          itp. Zdaj sobie sprawę co czuli Polacy tuż po wojnie. Taka krzywda jaka ich
          spotkała musiała odcisnąć swoje piętno w psychice. Nie ma się co dziwić, że
          chcieli ukarać tych ludzi i że zrobiono to publicznie. Człowieku, to były inne
          czasy, inny świat. Jak się chcesz do kogoś przywalać to sobie wyszukaj zdjęcia
          obozów koncentracyjnych, dzieci w komorach gazowych i sobie pisz o zdziczeniu.
          Mi się w głowie nie mieści jak można mieć tak wielkie i przesycone nienawiścią
          pretensje do Polaków po tym co ich spotkało.
          Europejczyk - pożal się Boże....
          • Gość: Weteran Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.icpnet.pl 18.03.06, 09:26
            elpolacco1 napisał:
            > Europejczyk - pożal się Boże....

Mam wrażenie, że to europejczyk jednej narodowosci i to nie polskiej. Jednak
            Polacy lepiej znają tamtą historię. Tylko jeden europejski naród zapomniał o
            faktach i pamieta tylko o "cierpieniach" niemców.
            To chyba głupi prowokator.
            • Gość: europejczyk Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:25
              a ja mam wrażenie, że to weteran NKWD albo przynajmniej UB.
              • greg958 Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 19.03.06, 13:49
                europejczyk to ty jesteś z własnego nadania - jam nie możesz odeprzec argumentu
                wpychasz rozmówcę w objęcia nkwd i ub! siła głosu nie świadczy o sile
                argumentów! ty jesteś zero-jedynkowy? białe-czarne? tak-nie? no to gratuluję
                postawy! chciałbym jednak byc przekonany że każdego dnia, w każdej sytuacji też
                jesteś zero-jedynkowy - nie ma dla ciebie kompromisów! stając do walki przeciw
                pałce nie bierzesz do ręki łapki na muchy! rozumiem twoje rozumienie
                sprawiedliwości ale świat jest trochę bardziej skomplikowany! pozyjesz to cię
                nauczy że oprócz zero i jedynki są inne cyfry! pozdrawiam z sympatią
                • Gość: europejczyk Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 22:04
                  a jak wy nie możecie odparować argumentu - przypisujecie mi przynależność do
                  narodu niemieckiego - dlatego że złamałem mafijną solidarność milczenia?
                  • andrzej.sawa Re: ja odczuwam wstyd z powodu Twojego posta 19.03.06, 22:38
                    Pomijam Twoją przynależność.Jesteś idiotą!
    • landy Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 11:12
      ten niemiecki narod powinien sie mocno cieszyc
      ze wobec nich nie zastosowano ich wlasnej ideologii
      tutaj sie stalin nie spisal
      mogl ich przeciez tak samo zawiezc bydlecymi wagonami
      do treblinki belzca sobiboru lub schtuthoffu
      i caly ten narod usunac z powierzchni planety
      albo chociaz przesiedlic na syberie
      niechaj wiec bogu dziekuja ze nadal istnieja
      bo od pewnego momentu to tylko kwestia liczb
      nie ma wiekszej roznicy miedzy zagazowaniem
      6 milionow zydow albo 60 milionow niemcow
      kwestia logistyki
      • andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 11:46
        Tymi samymi wagonami należałoby wieżć stalina i jego bandytów.
        A przy okazji ten idiota "europejczyk" niech sobie przypomni,że w XX wieku w
        tzw.zachodniej Europie też były publiczne egzekucje.A w ogóle co złego jest w
        karze śmierci?
        • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 18.03.06, 13:35
          jesteście na poziomie talibów których opluwacie, uczestnicy linczu zrównali się
          moralnie z tymi których wieszali, nieźle was komunistyczna szkoła przelasowała
          • landy Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 17:21
            opluwac talibow? a za co? za to ze wierza w swojego boga?
            to tacy jak ty uwazaja ze litosc nalezy sie mordercom a nie ofiarom
            kara smierci najlepiej wykonywana publicznie oraz chlosty
            skuteczniej wychowuje spoleczenstwo niz 1000 programow dla zbojow
            a na pewno eliminuje jednostki niebezpieczne
            takim jak ty nalezaloby nalozyc kaganiec zebys wiedzial
            ze szczekac wolno jak pan kaze a jak nie to pala w nos
            • bardzolysapala Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 18:29
              Ciagnęłbym za nogi ale za pózno się urodzilam.
              • litorija Re: A tego się nie wstydzicie? 18.03.06, 19:32
                Jak caly narod niemiecki mogl dac sie omamic jednemu szalencowi, na ktorego
                czyny patrzac z perspektywy czasu, mozna uznac za marionetke w reku szatana. Co
                za straszne czasy przetrwala Polska w ubieglym stuleciu. Z jarzma pod jarzmo.
                Zabory, I wojna swiatowa, II wojna swiatowa, okupacja totalitarna sowietow..Czy
                doceniamy to co mamy od nie tak dawna przeciez? Czy nie marnujemy tego?

• Gość: leon spadaj, volksdeutschu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:05
      szkoda, ze wielu z takich zbrodnairzy unknęło kary; to samo powinno tez spotkac
      komunistów!
      • Gość: europejczyk Re: spadaj, volksdeutschu IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 00:27
        a jak było referendum unijne to lecieliście z wywieszonymi jęzorami głosować za
        unią, a teraz plujecie jadem, dwulicowcy - komunistycznego chowu!
        • jjacobs Re: spadaj, volksdeutschu 19.03.06, 01:10
          Jako Niemiec powiem Ci że absolutnie się nie wstydzimy tego co zrobiliśmy,
          Europejczyk ma znaczenie pejoratywne na Zchodzie,
          Jest to osba zakłamana, zakompleksiona.
          Nie chce kary śmierci bo wie podświadomie żę sam może sobie na nią zasłużyć.
          Onanizuje się często w nocy.
          Nie obchodzi go ofiara (chętnie sam by kogos skrzywdził).Solidaryzuje się z
          katem bo mu zazdrości.
          Jest to chyba najgorszy rodzaj szmaty ludzkiej.
          Najchętniej zabrał by dzieci rodzinom i oddał je do adapcji podstarzałym
          pederastom onanizując się wieczorem i myśląć jak bedize cierpieć.
          Zasługuje na naszą litośc.
          Tak postrzega eurpejczyka - czlowiek Zachodu.
        • Gość: %% Re: spadaj, volksdeutschu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.03.06, 15:16
          Jak sie nazwałes europejczykiem to myslisz, ze przez to bedziesz faktycznie
          światowy i oświecony??
          Latasz tu, podskakujesz i szczekasz jak mały piesek i koniecznie chcesz, żeby
          Cie ktos pogłaskał, a przeciez nie wszyscy lubia małe pieski........
        • Gość: leon może ty leciałeś , dziadu POpaprany , spadaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:06
          zurueck, do Reichu.
      • Gość: deutschpole a co etniczni Niemcy tobie smierdza? Polacke IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.06, 16:07
        no juz, dalej, poejakuluj troche trutka, moze ulzy. Czy wiesz , ze uzywasz
        okreslen, ktorych nie rozumiesz. Volksdeutscher to osoba nalezaca do
        narodowosci niemieckiej ale niekoniecznie obywatel Niemiec. Ich egzystencja na
        terenie Polski nie swiadczyla o niczym tylko o bogatej i wielofasetowej historii
        ziem polskich i przez Polske zdobytych. Ale Ty musisz tez musisz miec chyba
        conajmniej kilka kropli krwi niemieckiej skoro uzywasz tego hasla " ein Land, ein
        Volk, ein ...." i nie wydawaj sie Boze bron ze swoimi pogladami w pracy ,bo moze
        Ciebie szef-niemiec z roboty wywali. moze potrzebujesz nowego nicka tak jak u
        gory, "Polacke" to rownie pieszczotliwe okreslenie w jezyku niemieckim.
    • aintno1 My?? 19.03.06, 17:36
      A czego "my" mamy się wstydzić? Nasz przodek został rozstrzelany w Stutthofie.
      Śmierć miał więc "humanitarną" jak na warunki obozowe.Mimo to "my" odczuwamy
      obojętność patrząc na umieszczane przez "was" zdjęcia. A ponieważ zdjęcia te z
      uporem maniaka wklejacie w różnych wątkach , to "my" uważamy, że "wy" z
      oglądania zwłok ludzi powieszonych czerpiecie jakąś chorą satysfakcję,jeżeli nie
      przyjemność. Ale to już "wasz" problem.
      • Gość: dociekliwy Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !!! IP: *.chello.pl 19.03.06, 18:48
        Oczywiscie ze w tej zbosruczonej Europie wnuki tych SSmanek mają rację i powinny
        otrzymac sowite odszkodowanie od Polskiego rządu. POo prostu pozew cywilny o
        orzeczenie że kara była za surowa. Potem prosta droga o odszkodowanie od skarbu
        "państwa" III RP. Jakieś 2-3 mln euro za SSmankę.
        Tak samo jak aktorzyna Wawrzecki, synek oberzłodzieja, dygnitarza PZPR co dostał
        wyrok za dowodzenie gangiem mięsnym w PRL. Też dostanie uniewinnienie i potem
        (jak sam ta miernota Wawrzecki powiedział) prosta droga po odszkodowanie ok 1,5
        mln zł będzie się starać.
        Wszystko OK.
        Chcielismy do Europy to ją mamy. Gangsterzy, zbrodniarze i oberzłodzieje z
        Europy - łączcie się - prawo po waszej stronie ha, ha...
        Kalinowski teraz na pewno to skasuje. za duzo prawdy na raz...
        • Gość: europejczyk Re: Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !! IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 19.03.06, 22:01
          jeżeli ktoś patrzy na to obojętnie - wiadomo jaką ma mentalność. Hydra ubecji
          ciągle podnosi ziejące jadem łby. A spadkobiercom bolszewików prędzej czy
          później wyrok w Strasburgu każe słono zapłacić - nie myślcie, że jeśli nie
          daliście ofiarom szansy mieć dzieci to wymigacie się od odszkodowań. Trzeba
          przypominać rządowi niemieckiemu, żeby nie puścił tego płazem.
          • Gość: zszokowana Re: Czego się dziwić? Wnuki SSmanek mają rację !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.06, 22:16
            Plujecie na siebie jadem i nienawiścią. Skaczecie sobie do gardeł! Uważajcie
            więc aby się wzajemnie nie pożreć!
            Skąd w was ludzie(?) tyle nienawiści?
            Ludzkość dokonuje na sobie strasznych eksperymentów i patrzy ile można znieść.
            Opamiętajcie się wszyscy i zacznijcie czuć sercem i przebaczać sobie nawzajem i
            niech każdy z was, gniewnych ludzi, zacznie od SIEBIE naprawiać świat a nie od
            innych!
            • Gość: autochton Re: Czego się dziwić? Do zszokowanej IP: *.246.169.199.tisdip.tiscali.de 20.03.06, 11:53
              Zyjemy w XXI wieku, w Europie srodkowo-zachodniej, wychowani jestesmy
              (podobno) wg. 10 przykazan. Mimo to, dziedzictwo azjatyckiego Kodeksu
              Hannurabiego (Oko za oko, zab za zab)wychodzi coponiektorym z butow. Mimo ze,
              wyzywaja innych ludzi (odmiennego zdania) od czci i wiary ( mieniac sie
              jedynymi prawdziwymi Polakami)w zaiscie starozakonny sposob probuja
              usprawiedliwiac barbarzynstwa i zemste tamtych czasow za niewatpliwe krzywdy i
              okropienstwa popelnione przez Niemcow. Jezeli sa starzy to moge zrozumiec,jesli
              dorosli, to przemawia przez nich zaiscie Sienkiewiczowsko-Kmicicowe podejscie
              do sprawy ("... pan Kmicic sam nie brudzil sobie rak krwia, lubo patrzyl na
              plynaca..,..., ku chwale swietych panskich...") , jezeli sa mlodsi to nie
              wiedza co to znaczy gdy inni do ciebie strzelaja, ciebie paluja i wykanczaja.
              Dla nich to gra komputerowa. Pozostaje tylko jedna refleksja; "nie ma
              narodow "wybranych" i "niewinnych", no i jedno pytanie jak dlugo stosunki
              miedzy Polakami a ich sasiedztwem toczyc maja sie przy ciaglym wypominaniu
              dawnych krzywd...? Nie chodzi tutaj o pytanie winny czy niewinny tylko jak
              dlugo jeszcze ?? W miedzyczasie bylo juz kilka innych wojen, rowniez z
              udzialem Polski. Uklony.
          • aintno1 kto nie z tobą to ubek? 20.03.06, 17:44
            niemożliwe jest by mój ziejący jadem łeb zatrudniony był w ubecji.Natomiast z
            obserwacji co poniektórych osób śmiem twierdzić, że najbardziej plują na komunę
            ci, którzy aktywnie w łapki klaskali gdy ta jeszcze cokolwiek mogła.Jeżeli
            "ofiarom" w 1946 r odebrano szansę na posiadanie dzieci, to do czyich rąk
            płacone miałoby być odszkodowanie.
            • Gość: europejczyk Re: kto nie z tobą to ubek? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 20.03.06, 21:19
              w takiej sytuacji o odszkodowanie powinien twardo wystąpić rząd niemiecki.
              • andrzej.sawa Re: kto nie z tobą to ubek? 21.03.06, 05:26
                A ty głupi tzw.europejczyku idź do psychiatry!!!!!!!
                Ale niemieckiego,bo na takiego idiotę tylko rodak pomoże!!!!!!
                • Gość: europejczyk Re: kto nie z tobą to ubek? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 21.03.06, 08:27
                  no cóż, tobie może pomóc tylko psychiatra sowiecki szkolony przez nkwd
                  • andrzej.sawa Re: kto nie z tobą to ubek? 21.03.06, 13:28
                    No niestety jesteś zwykła szmata
                • alfa46 [...] 22.03.06, 10:20
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • gauche Ubeku ze Stasi , nie podszywaj sie za Polaka 21.03.06, 10:04
            !
    • fredrus Re: A tego się nie wstydzicie? 21.03.06, 21:37
      Wstydzimy sie, ze nie wszystkich spotkala zasluzona kara
      • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 21.03.06, 21:55
        no właśnie, kiszczaka jaruzela urbana i inne bolszewickie barachło nie osądzono!
        • Gość: autochton Sad Absolutny IP: *.246.160.235.tisdip.tiscali.de 22.03.06, 09:15
          aby zadowolic wszystkie strony, proponuje ukonstytuowanie "Organu Prawdy
          Absolutnej". Zbrodniarzy wojennych osadzic z pelna surowoscia prawa powojennego
          PRL. Ludzi, ktorzy popelnili zbrodnie na Niemcach wg. prawa III Rzeszy.
          Katolicy moga palic Protestantow i odwrotnie (p. Sw. Inkwizycja), Zydow za
          zydowstwo, Muzulmanow za Islam, Komunistow za rewolucje, antykomunistow za
          kontrrewolucje (na Sybir), homoseksualistow za pedalstwo, pacyfistow do
          kamieniolomow, zlodziejom obcinac rece (Szariat i prawo sredniowieczne),
          oszustow pietnowac jak Guttenberga), wiarolomne zony kamieniowac, naukowcow (z
          pow. sprzecznosci z dogmatami Kosciola) mozna wg. starej gdanskiej tradycji
          obwozic w beczce wrzacej smoly. Nie bez znaczenia w ty<m trybunale bylby
          Oddzial d.s. Poprawnosci Genetycznej i Winy Dziedzicznej czyli ludzi o
          niepolskich nazwiskach i korzeniach wywlaszczyc i do kraju przodkow (pozostana
          w Kraju tylko "prawdziwi Polacy", no moze do 10-tego pokolenia wstecz
          nalezaloby przeswietlic wszystkich pod katem sluzby w obcych armiach i dla
          obcych panstw. warto by bylo rowniez przypatrzec sie conieco rozsianej po
          swiecie Polonii (przeciez to polscy "Volksdeutsche"). Kazdy kto ma czy mial
          takiego w rodzinie powinien zglosic to do opowiednich organow w Kraju(aby ich i
          ich potomstwo moglo zostac ukarane np. za "zdrade Ojczyzny")i za granica gzie
          sie nimi tez juz zajma (potencjalna polska V kolumna)........ Na kazda rzecz
          znajdzie sie paragraf w napisanych kiedys kodeksach prawnych . Czy juz Wam
          wystarczy? Gdy to wszystko zalatwimy to nie bedziemy mieli juz zadnych
          problemow. Bedzie panowal ogolny porzadek i "PRAWDA ABSOLUTNA". W ten sposob
          osiagniemy prawdziwe idealne absolutne PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC (dla kazdego)
          • Gość: europejczyk Re: Sad Absolutny IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 13:52
            twój wniosek należy najszybciej podpisać (500 tys obywateli) i zgłosić do laski
    • caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 22.03.06, 14:31
      Niemki przy wieszaniu krzyczaly Heil Hitler.No a co wykrzykiwali wieszani Polacy?. na 11 powieszonych na tej Gorce 4 to Polacy...
      • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 19:40
        Dziwne, że nie wspomina się też co wykrzykiwali ci, którzy wieszali. Pewnie
        byłoby to zbyt nieprzyjemne dla dzisiejszych obrońców tych "bohaterów", którzy
        byli mocni w kupie, kiedy mieli powiesić kilka związanych dziewczyn. Milczy się
        też, jak się wcześniej z nimi zabawiali, ale można się domyślać - dla
        bolszewików "łamanie dumy rasowej" to normalka. Nie zdziwiłbym się, gdyby
        wieszający krzyczeli "Niech żyje Polska Republika Radziecka!" i "Za Rodinu, za
        Stalina!". To dosyć prawdopodobne, komuszy pomiot, tfu!
        • Gość: To ja. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.chello.pl 22.03.06, 22:09

> powiesić kilka związanych dziewczyn.

Już kiedyś zadałem Ci pytanie. Czy sądzisz, że te jak piszesz delikatnie
          dziewczyny, wyglądały tak samo delikatnie "przy pracy" , w mundurach SS.
          • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 22.03.06, 22:32
            Jeśli trzeba do ciebie dosadnie, to uderzę z grubej rury. W mundurach SS
            wykonywały swoją pracę - podobnie jak Humer i inni parę lat później (ale jako
            będący w służbie bolszewii dostali po kilka lat). Na terenie Wolnego Miasta
            Gdańska i Rzeszy Niemieckiej "prawo" sowieckiego protektoratu nie obowiązywało -
            "sąd" odbywał się na zasadzie "prawa" działającego wstecz - co stanowiło
            bezprawie i w efekcie mord. Jeśli już mówimy o winie, wyrok 10-15 lat więzienia
            byłby bardziej adekwatny biorąc pod uwagę możliwości resocjalizacji. Nie
            zmienia to faktu, że bolszewicy w ogóle nie mieli prawa sądzić obywateli innego
            kraju za czyny dokonane przed najazdem bolszewickim na dane terytorium.
            • Gość: To ja. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.chello.pl 22.03.06, 22:41
              Pewnie biedaczyska były siostrzyczkami w obozowym szpitaliku?
              Może całkiem przypadkiem trafiły tam do pracy? Myślały, że będą pomagać głodnym
              i chorym więźniom...
              Czy w Piotrkowie już Cię nie lubią?
              • andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 22.03.06, 23:31
                To ja.
                Chyba tego euro...trzeba zostawić w spokoju.Pieprzy jak potłuczony,pluje jak...
                Degenerat kabaretowy z niego.
    • wrzeszcz_anka masz zdjecia z bitwy pod Grunwaldem? 22.03.06, 14:45
      jak grzebac w historii to jak najgłebiej.
      • Gość: WojtekK i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji IP: *.chello.pl 23.03.06, 01:23
        czemu nie?
        też byli dość aktywni w mordowaniu. Należałoby zapytać ich potomków czy się nie
        wstydzą.
        • litorija Re: i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji 23.03.06, 06:57
          chwila.. jakie odszkodowania dla niemcow, ktorzy wywolali II wojne światowa
          napadajac na Polske w 1939 r ? Takie postulaty sa bezczelne - bo inaczej nazwac
          tego nie mozna. Skoro tak to niech alianci wraz z niemcami zapalaca za szkody
          wojenne jakie Polska odniosla w czasie trwania II wojny swiatowej, Niech ruscy
          przyznaja sie do zbrodni (to nie jest zadna łaska) i zapalaca nam za ukradzione
          torowiska we wschodniej Polsce. Niech zaborcy, ktorzy sie ostali zaplaca nam za
          to ze polozyli łape na naszej ziemi.

p.s. jak gleboko jeszcze wnikac w historie? ludzie zyjemy tu i teraz, mamy
          obawiazek budowac swiat pokoju i jednosci. Zostawmy bolesna przeszlosc, ale nie
          zaklamujmy faktow historycznych. Smieszne byloby to, ze Polska miala ponosic
          odpowiedzilnosc za podle dzialania innych narodow poczynione w ubieglym
          stuleciu. Skala zla jest nieproporcjonalna. jesli my mamy placic komus 2 mln to
          nam nalezy sie 2000 mln
          • andrzej.sawa Re: i jeszcze coś o wielkiej inkwizycji 23.03.06, 09:43
            Europęjczyk jest popapranym nieudacznikiem kabaretowym i pieprzy bzdury,gdyby to
            pisał na poważnie to należałoby go albo wsadzić,albo dać w mordę,albo jedno i
            drugie.
          • Gość: europejczyk o ile wiem to w 1946 już było po II wojnie IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 23.03.06, 09:53
            nie mówię o odszkodowaniach za wywołanie wojny, tylko za zbrodnie popełnione
            już po wojnie. prawo nie działa wstecz - jeżeli w 1945 komuniści wymyślili
            (albo przetłumaczyli z ruskiego) jakiś dekret, to nie można go stosować do
            czyjegoś postępowania np. z 1943 r. Chyba że się przyjmuje sowiecką
            interpretację, że prawo może działać dowolnie wstecz, a "wymiar
            sprawiedliwości" jest tylko jeszcze jednym narzędziem walki klas.
            • Gość: To ja. Re: o ile wiem to w 1946 już było po II wojnie IP: *.chello.pl 23.03.06, 11:00

> a "wymiar sprawiedliwości" jest tylko jeszcze jednym narzędziem walki klas.

Zacząłeś od świętego oburzenia spowodowanego wywieszaniem kadry obozowej,
              teraz trujesz o walce klas. Czy wieszanie ss-manek możemy traktować jako walkę
              klas? Myślę, że ta sprawa jest jedną z nielicznych za którą ówczesny "wymiar
              sprawiedliwości" powinien zostać pochwalony. I nie myśl, że bronię tu
              "funkcjonariuszy". Mój dziadek siedział najpierw za niemca , a potem za ruskiego
              ponieważ był w AK. I z jednym mogę się zgodzić, ludzie którzy zdradzili Polskę
              i odebrali jej wolność, którzy prześladowali walczących, których więziono
              i mordowano, powinni trafić przed pluton egzekucyjny...
    • caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 12:51
      Bydlo dalo nawet to widowisko dzieciom ogladac - czym sie bardziej napatrzysz,tym bardziej nienawidzisz...
      img43.imagevenue.com/img.php?loc=loc204&image=14525_Wanda.jpg
      Gdzie ten narod wybrany..?
      • andrzej.sawa Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 12:57
        Powiedz mi co jest złego w eliminowaniu morderców,a może sam będziesz płacił z
        własnych pieniędzy,po opodatkowaniu.
        • caesar_pl Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 14:30
          Dla Polakow to normalne,dzieci na egzekucje wziasc ze soba.A niech widza,jak sie wiesza.Czym skorka za mlodu nasiaknie....I to ma byc katolicki,glaboko wierzacy narod..To byl przeciez lincz,zbiorowo to sie w Chinach,Iraku lub Iranie egzekutuje.Dalej uwazam,ze Polska jest moze nie tak daleko w tyle w rozwoju cywilizacyjnych jak Arabstwo,ale nie duzo brakuje.
          • kalinowski11 Re: A tego się nie wstydzicie? 23.03.06, 14:40
            caesar_pl napisał:

> Dla Polakow to normalne,dzieci na egzekucje wziasc ze soba.

Na miłość boską , to było sześćdziesiąt lat temu . Inne czasy , inna
            rzeczywistość . Mało kto był wtedy w Polsce wielbicielem narodu niemieckiego .
            Wszyscy mieli świeżo w pamięci czyny jakich dokonali jego przedstawiciele
            W Polsce .
          • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 24.03.06, 14:00
            teraz też niejeden wziąłby dzieci na takie widowisko. gadanie o uczciwym
            procesie sądowym w 1946 r. to bzdury - wiadomo że wyrok zapadł z góry. całość
            wyreżyserowano w stylu typowo azjatyckim - jak u Chińczyków czy Arabów.
            najgorsze, że po 60 latach nadal częściej słyszymy usprawiedliwienia dla
            dzikusów niż trzeźwy osąd wydarzeń. ale niejeden ma wciąż wyprany mózg po
            przekarmieniu w szkole "Medalionami" tow. Nałkowskiej itp. literaturą...
    • Gość: Marian Kto ma się wstydzić i za kogo? IP: *.gdynia.mm.pl 23.03.06, 13:10

> Jaskrawy przykład zdziczenia!!!

Masz rację!
      Każda wojna powoduje ,że ludzie zabijając się nawzajem, dziczeją.
      Nie Polska wywołała II-gą wojne światową. Nie Polacy byli w tej wojnie
      BEZWZGLĘDNYMI I BESTIALSKIMI AGRESORAMI.
      Dziwi mnie,że nie pamiętałes o tym rozpoczynajac wątek.
      • andrzej.sawa Re: Kto ma się wstydzić i za kogo? 23.03.06, 13:18
        Marian,do tego euro... nie ma co mówić,niestety.
    • Gość: autochton czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.246.168.9.tisdip.tiscali.de 25.03.06, 10:16
      Nawet jezeli przymkne oko na chec zemsty na owczesnych katach, to nie rozumiem
      reakcji coponiektorych reakcji w 60 lat po wojnie. Panie andrzeju.sawa , gdzie
      panski humanizm i katolicyzm, czym roznicie sie od takiej Frau Steinbach ??
      We wczorajszym "Dziennku Baltyckim" przeczytalem ze zdumieniem , ze np. Sopot
      nie zostal wyzwolony tylko zdobyty. A jego cywilni mieszkancy (niezaleznie od
      narodowosci i profesji)w duzej czesci zostali "wyzwoleni" przez smierc ,
      lagry i gwalty. Wyzwali zolnierze Koniewa i bezposrednio po nich
      postepujacy"szabrownicy" ze zrujnowanej centralnej Polski. Tak sie sklada, ze
      jestem w jakims tam stopniu owocem tych wydarzen (Matka przedwojenna i wojenna
      sopocianka, Ojciec przyjechal z Polski razem ze swoja mamusia na "szaber")i
      znam te "prawde" o tamtych czasach z ich punktu widzenia. Chyba pomalu zaczyna
      switac co poniektorym w glowie, ze nalezaloby uwzgledniac nie tylko swoje racje
      ale rowniez racje drugiej i trzeciej strony. Jezeli nazywamy zbrodnie
      niemieckie po imieniu, nazywajmy rowniez te, ktore popelnili Polacy. rowniez
      Niemcy sa ludzmi i rowniez im leci krew z nosa i boli jak dostana w leb. Nie
      uzurpujmy sobie prawa do bycia "narodem wybranym" bo historia pokazuje czym to
      sie konczy. A poza tem, miejsce to jest juz zajete (z wiadomym skutkiem).
      Objektywnie i realistycznie biorac to; Niemcy popelnili swoje zbrodnie a
      rosjanie i Polacy swoje. Tzrba je przyjac do wiadomosci a nie je nawzajem
      rozliczac, bo powoduje to zastoj. A kto stoi w miejscu ten sie cofa. Wczoraj
      lecialem z samolotem z Gdanska do Lubeki. I nicht sie nie klocil, bo moglismy
      przeciez wszyscy wspolnie (teoretycznie) spasc. czy wtedy Niemcy mieliby
      zginac a Polacy sie uratowac ? a co z Kaszubami. No i pytanie retoryczne, co
      byloby "historycznie sprawieliwe". Pozostaje z niepoprawnymi "genetycznie-
      patriotycznymi" pozdrowieniami w oczekiwaniu na dalsza spokojna i realistyczna
      dyskusje.
      • Gość: europejczyk Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 25.03.06, 12:27
        podpisuję się obiema rękami pod twoją rozsądną wypowiedzią. Wielu dotąd nie
        przyjmuje do wiadomości popełnionych 60 lat temu zbrodni - w imię wybielania
        przeszłości upierają się, że zbrodnia nie była zbrodnią, tylko wymierzeniem
        sprawiedliwości itp. bzdury - choć kiedy indziej słusznie potępiają
        stalinowski "wymiar (nie-)sprawiedliwości". Skończmy wreszcie z tą hipokryzją i
        podwójnym osądem! o wiele gorsi kaci od strażniczek obozowych do dziś często
        biorą wysokie emerytury! syn stalinowskiego mordercy sądowego jest
        wiceministrem sprawiedliwości - to wam jakoś nie przeszkadza!
        • x2468 Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? 25.03.06, 18:31
          moze nawiazecie do czasow w jakich to sie dzialo.Na wybrzezu Niemcy wymordowali
          okolo 90 tysiecy osob.B.czesto sposob jeszcze bardziej okrutny.Czy wspomnielicie
          te ofiary chosc raz? czy zapytales sie "europejczyku" na jakims niemieckim forum
          czy sie tego nie wstydza?Moze napisz ze duma komendanta Stuthofu byly,jak
          twierdzil,najpiekniejsze roze na swiecie.Najpiekniejsze poniewaz,rowniez z tego
          byl dumny,podlewane ludzka krwia.A moze wspomnicie,przy okazji np.rozpoczecia
          wojny z ZSRR o zamrozonych zywcem pociagach z Krasnoarmiejcami? Czy oni nie
          warci sa wspomnienia?
          • Gość: deutschpole Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.06, 19:10
            jezeli juz zaczynamy wyliczac, nie zapomnijmy u ukaranych niezdolnych do
            transportu rannych zolnierzy niemieckich lezacych i personelu medycznym w
            Kasynie Gry i dzisiejszym Grand Hotelu, ktorych ciala dosyc dlugo walaly sie po
            od d wejsciem na molo az je prowizorycznie tamze pogrzebano itd. itd. . Czy
            uwazasz, ze Niemcy tylko i wylacznie mordowali a Polacy i Rosjanie wylacznie
            karali gdyz sa/byli z natury Narodami dobrymi, niezdolnymi do rzeczy zlych?
            Polak to czlowiek szlachetny (nieto co niemcy) niesie wolnosc i demokracje i jest
            z natury idealem , wolnym od bledow i wszelkiej skazy !!! wszyscy inni
            niepolacy ;morduja , kradna, zabieraja,gwalca. Polak to odzyskuje ziemie, karze,
            wyzwala i stabilizuje. Swiety Narod, eine heilige Nation.
            • x2468 Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? 25.03.06, 19:46
              Tak to mozna przyjac.Poniewaz to niemcy rozpoczely wojne.I Niemcy zaczeli orgie
              mordestw.Moze to byla zemsta za rannych w Powstaniu Warszawskim,ktorych
              niemieccy oficerowie kazali przygotowac ewakuacji wyniesc z szpitala na Woli
              ustawic na noszach w rzedzie przed szpitalem,a po wyniesieniu rozjechali,czolgami.
              • Gość: deutschpole Re: czy mozna "usprawiedliwic" "Sprawiedliwosc" ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.06, 20:10
                aha rozumiem. Czyli ze, Arabowie z Iraku maja prawo teraz przyjechac z
                bombami do Gdanska i zrobic wszystkim kuku. czy wiesz, ze jadac do Hiszpanii
                narazasz sie teoretycznie na ukaranie za Samosierre a na Haiti moga tobie cos
                zrobic za Legiony. A co bedzie w Kongo? czlowieku, wojna to wojna, ale nie
                gloryfikuj i potepiaj zbrodni 60 lat po wojnie tak jednostronnie. Co ciebie
                zobowiazuje ? 10 przykazan czy oko za oko. Nie nalezy rzucac kamieniami gdy
                sie siedzi w szklarni. Uzywajac Twojej logiki mozemy dojsc do czasow
                przedchrzescijanskich i wtedy okarze sie, ze zadnych Polakow nie bylo a
                wszystko wywolali Waregowie. czy nie uwazasz , ze czas ukarac Szwedow zato i
                inne potopy? Wyluzuj sie i badz obiektywny.
                • Gość: NN wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:10
                  Nie byłoby 1945 roku i następnych - gdyby nie rok 1939.
                  Nie byłoby Drezna - gdyby wcześniej nie było Warszawy, Leningradu czy Londynu.
                  Nie rozpatrujcie tego w kategorii zemsty czy kary.
                  • Gość: deutschpole Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 26.03.06, 14:59
                    dzieki za racjonalnosc.Jesli dobrze rozumiem to ze "prawo zwyciezcy" stoi ponad
                    kodeksami prawnymi, wojskowymi i moralnymi ? I obowiazuje ono rowniez w
                    ocenach wydarzen z przed 60 ciu lat. Zapytaj sie prosze jakiegos prawnika albo
                    ksiedza o to jak nalezy zakwalifikowac "ukaranie" (i to tak na poczekaniu)
                    smiercia mordercy? Jezeli niemiec zamordowal kogos Tobie bliskiemu, to masz
                    prawo oddac jemu pieknym za nadobne? I wszystko jest o. k.? Nawet jezeli
                    zlapiesz bandziora we wlasnym domu to nie masz prawa go wlasnorecznie
                    ukarac. Od tego jest sad i kodeks karny (nie ludowy ). A teraz takie pytanko; Co
                    bylo pierwsze, jajko czy kura? Czyje "krzywdy" sa starsze? co bedzie jezeli np.
                    niemcy zaczna upierac sie, ze dzisiejsze ziemie polski byly pierwotnie zasiedlone
                    przez germanow (udowodnione przez wykopaliska) czy na wzor braci starszych je
                    odzyskiwac? Czy palestynczycy musza zbiorowo rzucic sie do morza
                    srodziemnego a Polacy do Baltyku? W imie sprawiedliwosci? Czyjej? kazdy
                    popuka sie w glowe! tylko nie te osoby, ktore wyliczaja zaszle krzywdy
                    • Gość: NN Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:04
                      A propos "prawa zwycięzcy".
                      Fragment z przemówienia AH z 22 sierpnia 1939:
                      Our strength lies in our quickness and in our brutality; Genghis Khan has sent
                      millions of women and children into death knowingly and with a light heart.
                      History sees in him only the great founder of States. As to what the weak
                      Western European civilisation asserts about me, that is of no account. I have
                      given the command and I shall shoot everyone who utters one word of criticism,
                      for the goal to be obtained in the war is not that of reaching certain lines
                      but of physically demolishing the opponent. And so for the present only in the
                      East I have put my death-head formations in place with the command relentlessly
                      and without compassion to send into death many women and children of Polish
                      origin and language. Only thus we can gain the living space that we need. Who
                      after all is today speaking about the destruction of the Americans?
                      (...)Poland will be depopulated and settled with Germans. My pact with the
                      Poles was merely conceived of as a gaining of time. As for the rest gentlemen,
                      the fate of Russia will be exactly the same as I am now going through within
                      the case of Poland. After Stalin's death--he is a very sick man--we will break
                      the Soviet Union. Then there will begin the dawn of the German rule of the
                      earth.

The little States cannot scare me. After Kemal's death Turkey is governed
                      by 'cretins' and half idiots. Carol of Roumania is through and through the
                      corrupt slave of his sexual instincts. The King of Belgium and the nordic kings
                      are soft jumping jacks who are dependent upon the good digestions of their over-
                      eating and tired peoples.

We shall have to take into the bargain the defection of Japan. I gave Japan a
                      full year's time. The Emperor is a counterpart to the last Czar--weak,
                      cowardly, undecided. May he become a victim of the revolution. My going
                      together with Japan never was popular. We shall continue to create disturbances
                      in the Far East and in Arabia. Let us think as 'gentlemen' and let us see in
                      these peoples at best lacquered half maniacs who are anxious to experience the
                      whip.

The opportunity is as favourable as never before. I have but one worry, namely
                      that Chamberlain or some other such pig of a fellow ('Saukerl') will come at
                      the last moment with proposals or with ratting ('Umfall'). He will fly down the
                      stairs, even if I shall personally have to trample on his belly in the eyes of
                      the photographers.

No, it is too late for this. The attack upon and the destruction of Poland
                      begins Saturday early. I shall let a few companies in Polish uniform attack in
                      Upper Silesia or in the Protectorate. Whether the world believes it is quite
                      indifferent ('Scheissegal'). The world believes only in success.

• Gość: deutschpole Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.03.06, 08:03
                        Niezle. Za opublikowanie takich tekstow idzie sie w niemczech do wiezienia. tylko
                        nie na temat. To, ze niemcy sa na wieki wiekow narodem winnym udowodnily
                        historia i sady. A my dyskutujemy polskie wyczyny
                        • Gość: europejczyk Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 27.03.06, 15:23
                          a o czym jest powyższy tekst? nie znam angielskiego, a to jest polskojęzyczne
                          forum.
                          • Gość: NN Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 17:17
                            To anglojęzyczna wersja notatki z przemówienia Adolfa Hitlera do wyższych
                            dowódców wojskowych w sprawie ataku na Polskę, rzecz się odbywała 22 sierpnia
                            1939 roku w Obersalzbergu. Tekst ten i inne m. in. w Cyprian Tadeusz - Jerzy
                            Sawicki: Sprawy polskie w procesie norymberskim. oraz M. Turlejska: Wybuch II
                            wojny światowej. W sieci można odnaleźć teksty w innych językach, także w
                            języku oryginału. Różnie komentowane.
                            Np. na stronie www.holocaustforgotten.com/indexpi.htm ukazał się tekst o
                            tzw. nieżydowskich ofiarach zagłady, skąd pochodzi poniższy wyimek, komentujący
                            fragment tej notatki:
                            "22 sierpnia 1939 roku, parę dni przed rozpoczęciem wojny, Hitler upoważnił
                            swoich dowódców do "... zabijania bez miłosierdzia czy litości wszystkich
                            mężczyzn, kobiety i dzieci polskiego pochodzenia lub mówiących po polsku. Tylko
                            w ten sposób jesteśmy w stanie zapewnić sobie niezbędną przestrzeń życiową..."
                            Heinrich Himmler powtórzył rozporządzenie: "...wszyscy Polacy znikną z
                            powierzchni ziemi. To zasadnicze by potężni Niemcy zdali sobie sprawę z tego,
                            że głównym ich zadaniem jest zniszczenie wszystkich Polaków..."
                            Tłumaczenie na język polski innych tekstów Hitlera, a z pewnością jego
                            przemówienia, wygłoszonego podczas pobytu w Gdańsku we wrześniu 39 roku,
                            przygotowywali młodzi przedstawiciele mniejszości niemieckiej z tego miasta.
                            Niestety, nie wiem, jakie są dalsze losy tego tekstu.
                            • Gość: europejczyk Re: wybielanie bez namaczania? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 28.03.06, 17:54
                              > ten i inne m. in. w Cyprian Tadeusz - Jerzy
                              Sawicki: Sprawy polskie w procesie norymberskim. oraz M. Turlejska: Wybuch II
                              wojny światowej
                              - rozumiem, że te książki są w Niemczech zakazane?! (skoro za publikację tego
                              tekstu idzie się do więzienia)
                              • Gość: deutschpole bez namaczania? IP: *.pools.arcor-ip.net 28.03.06, 20:08
                                publikacja przemow i dziel Hitlera i kolegow jest w Niemczech zabroniona pod
                                kara wiezienia. Dlatego wkurzylo ich to, ze w Polsce wydano "Mein
                                Kampf". nawet jezeli pokazuje sie w TV urywki ze starych filmow z
                                przemowieniami (ktore sa wyciszane) musza one byc uzupelnione przez
                                wyjasnienia wspolczesnych "znawcow" materii. Ale co ma piernik do wiatraka
                                • Gość: NN Re: bez namaczania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:58
                                  Piernik do wiatraka ma niewiele.
                                  Gwoli ścisłości - to nie tzw. poprawność polityczna wywołała reakcję władz
                                  bawarskich a rzecz nader prozaicznej natury. Po prostu chodzi o tzw. prawa
                                  autorskie - czyli pieniążki, jakich właścicieli takowych praw pozbawia
                                  nielegalny druk.
                                  • Gość: deutschpole political correctness IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.06, 12:51
                                    siega w niemczech dosyc daleko i gleboko. ze spadkobiercami Hitlera nie ma
                                    problemow, tylko pozmieniali nazwiska. Np. za takie teksty (jakie publikowane sa
                                    np. w GW) na temat Zydow, II wojny ze strony Niemcow, Hitlera i do niedawna
                                    obcokrajowcow tracisz prace, wolnosc, majatek (na to sa paragrafy) a potem
                                    przychodza antyfaszysci i zupelnie normalnie demoluja Tobie dom i bija dzieci, a
                                    policja mowi , ze jest to spolecznie usprawiedliwione. Przed powstaniem internetu
                                    aby poczytac "bezstronnie" na w.w. tematy trzeba bylo sprowadzac informacje z
                                    e Skadynawii i USA.
    • Gość: lila mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 15:17
      o co chodzi na tych zdjęciach? co to były za wydarzenia i kim sa ci ludzie? nie
      znam tej historii, a skoro juz to zobaczyłam to chciałabym sie dowiedzieć o co
      chodzi
      z góry dzięki za odp
      pozdrawiam :)
      • kalinowski11 Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie 06.04.06, 15:37
        Die Todesurteile

1. KZ-Kommandant Johann Pauls – Tod durch den Strang
        2. SS-Aufseherin Jenny Wanda Barkmann – Tod durch den Strang
        3. SS-Aufseherin Elisabeth Becker – Tod durch den Strang
        4. SS-Aufseherin Wanda Klaff – Tod durch den Strang
        5. SS-Aufseherin Ewa Paradies – Tod durch den Strang
        6. SS-Aufseherin Gerda Steinhoff – Tod durch den Strang
        7. Kapo Joseph Reiter – Tod durch den Strang
        8. Kapo Waclaw Kozlowski – Tod durch den Strang
        9. Kapo Franciszek Szopiñski – Tod durch den Strang
        10. Kapo Jan Brajt – Tod durch den Strang
        11. Sztubowy Tadeusz Kopczyñski - Tod durch den Strang

max.mmvi.de/ssfrauen/biskupia.htm

Wykonanie wyroku na części załogi obozu w Sztutthofie , które odbyło się na
        Biskupiej Górce w Gdańsku .
        • Gość: lila Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 15:46
          dzięki :)

• Gość: europejczyk Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 06.04.06, 16:32
          Znowu to politpoprawne "wykonanie wyroku"??? wykonanie wyroku to może być
          zamknięcie winnych w więzieniu, a nie lincz.
          Niedługo upłynie 60 lat od tej komunistycznej zbrodni. Myślicie że wszystko ok,
          pogrobowcy NKWD i UB. Ale Europa pamięta o wybrykach zdziczałej hołoty.
          • Gość: lila Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie IP: *.chello.pl 06.04.06, 17:43
            a czemu na tej liście są też polskie nazwiska?

ja wiem, że moje pytania moga być głupie ale po prostu niewiele na ten temat
            wiem
            • kalinowski11 Re: mam PYTANie prosze odpowiedzcie 06.04.06, 17:51
              Gość portalu: lila napisał(a):

> a czemu na tej liście są też polskie nazwiska?
              > ja wiem, że moje pytania moga być głupie ale po prostu niewiele na ten temat
              > wiem

Bo niestety Polak też potrafi się "ześwinić" :( Lepsze jedzenie , ubranie , buty
              lepsze traktowanie przez ss-manów ... ale coś za coś . Tacy "ludzie" potrafili
              być bardziej "gorliwi" od ss-manów .
    • Gość: europejczyk Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.04.06, 21:45
      można kasować posty na forum, ale stron internetowych przypominających o linczu
      nie skasujecie. europejskiej opinii publicznej też nie wykasujecie - pewnie w
      lipcu będzie jakaś manifa i najecie się wstydu...

Kultura wymaga, aby każdy przeprosił każdego. Dlaczego jesteśmy tak niechętni
      przepraszaniu skoro wymagamy żeby nas przepraszano? (jeden z forumowiczów z
      forum Kraj ma nawet w sygnaturce żądanie przeprosin za Koniuchy i Morela).
      Po przeprosinach za Jedwabne czas na przeprosiny za Biskupią Górkę.
      • les1 Re: A tego się nie wstydzicie? 08.04.06, 04:47
        Mam nadzieje, ze jestes bezplodny?
        :-)
        • Gość: Ta. Re: A tego się nie wstydzicie? IP: *.smgr.pl 08.04.06, 06:08
          Zdziczenie okiełznac,
          kulturę rozwijac.
          sprawiedliwośc zaprowadzac-
          to jest prawdziwe zadanie Polaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka