Gość: Oskar IP: *.such.nat.hnet.pl 03.05.06, 21:25 Nie ma remontów i nowych ulic źle. Są remonty i nowe ulice źle. Vivat polskie pieniactwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Sluchaj bucu - gdzie ty widzisz cos nowego ????? IP: *.chello.pl 03.05.06, 22:05 Te remonty to dla ciebie cos nowego ??????? W gdyni robia nowe rzeczy. A gdansk to niestety wioska. Rozmumiem remont blednika ktory sie sypie. Ale remonty torowisk ????? Remonty przed dworcem w gdansku??? Drogi do nowego portu ?? (Ta droga jest - da sie dojechac, z przeszkodami - ale mozna !!!!! ) Niemozna najpierw zrobic cos z dojazdem do wrzeszcza ????? Spacerowa odrazu dwu-pasmowa ??????? Ku....wa !! Od 2 lat nic sie ze slowackiego nie robi. I dopiero za rok remont skrzyzowania z grunwaldzka ????? Gdansk to wies. Ktora bedzie ladnie WYREMONTOWANA :/ Ps. Jestem z Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc2 Re: Sluchaj bucu - gdzie ty widzisz cos nowego ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:21 "Te remonty to dla ciebie cos nowego ??????? W gdyni robia nowe rzeczy." Chyba estakade od kilkunastu lat ktora i tak prowadzi do nikad... No i Swietojanska z ktorej kazdy Gdynianin jest dumny jak Paryz z wiezy Eiffla. Reszta nie nadaje sie nawet do skomentowania,jeden belkot Odpowiedz Link Zgłoś
haselback Re: Sluchaj bucu - gdzie ty widzisz cos nowego ?? 03.05.06, 22:35 Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a): > Te remonty to dla ciebie cos nowego ??????? W gdyni robia nowe rzeczy. A gdansk Podaj znawco chociaz jedną nową inwestycję w Gdyni oprócz tzw drogi Czerwonej?? Kiedy w Gdańsku budowano nowa Słowackiego i Trasę WZ, Gdynia była na etapie trzeciego remontu istniejącego odcinka trasy Kwiatkowskiego, o ktorej dokończeniu słychać od 30 z górą lat. > Ps. Jestem z Gdanska. Chyba kpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Sluchaj bucu - gdzie ty widzisz cos nowego ?? IP: *.chello.pl 04.05.06, 00:39 Cos poza droga rozowa?? hymmmm..... Mi by w gdansku "tylko takie cos" wystarczylo.Od centrum pociagneli to prawie do orlowa. To prawie pol gdyni :) Druga nitka pozwalajaca na plynna jazde. Moze jeszcze jakos sie jedzie w kierunku gdyni(poza godzinami szczytu), ale wydostanie sie z wrzeszcza lub oliwy w kierunku obwodnicy to jest dla mnie ZENADA. Adamowicz caly zajarany oddal odcinek lesny slowackiego - ze niby rozwiazal problem.Przez dwa lata nic sie nie dzieje na odcinku dolnym.NIC!! Wiem ze sa plany. Ale wpienia mnie nieziemsko codzienne sterczenie w korku jadac do pracy z opcja ze moze w 2010 bedzie wszystko zrobione. Ciekawe czy bedzie oficjalne oddanie pobocza na spacerowej. Takie z orkiestra i kwiatami..... Lostowicka i Malomiejska tez sie kiedys zrobia. Ale nie teraz. Teraz bedziemy remontowac Marynarki Polskiej obwieszczajac to na przystanka miejskich. Ile pieniedzy poszlo na te idiotyczne plakaty ??? Miasto niema co z nimi robic ?? Plakaty reklamujace remont drogi......rece mi opadaja....Zaloze sie ze gdyby Adamowicz sterczal codzinnie po godzinie w korkach , a nie jechal dziurawa droga - to by z zaczal myslec. A taki jest piekny plan na stronie miasta. Nowa Abrahama laczac niedzwiednik z zaspa. Plany drogi czerwonej - lecacej rownolegle do skmki. Te badania gleby po pacholkiem - zeby poprowadzic 2-ga nitke spacerowej mnie oslabiaja. Ludzie byli na ksiezycu - a ci robia kolejne badania jaka tam jest gleba........Geolodzy po wejsciu na pacholek maja juz wszystkiego dosc i wala tam browary ze zmeczenia ??? Jestem poprostu wku....ny ze w tym MOIM MIESCIE tylko sie remontuje !!! Obstawiam ze kolejna rzecza do remontu bedzie Wezel Kliniczna. No i oczywiscie Jana Pawla II. Wiadomo dlaczego :] Pozdro dla lubiacych myslec w korkach co by zrobili Adamowiczowi gdyby go dorwali. I brawa dla organizatorow corocznych pikiet blokujacych Slowackiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Sluchaj bucu - gdzie ty widzisz cos nowego ?? IP: *.cable.satra.pl 04.05.06, 01:24 może również spróbuj pomyśleć zanim wylejesz swoje frustracje po forum? Poznać buraka po tym od razu - że rozwój miasta ocenia tylko po tym czy może swoim matizem dojechać szybko z domu na działkę i do pracy. Władze Gdanska akurat teraz dobrze myslą i działają. Przy tak lawinowym rozwoju komunikacji i tak ubogiej infrastrukturze - trzeba postawić na komunikację zbiorową (stąd remont torów) żeby wszystkich ludzi ktorzy nie muszą korzystać z samochodów zachęcić do korzystania z tramwajów. To promuje i dofinansowuje unia. Gdybyś również poczytał to nie ośmieszłabyś się wyzywaniem Adamowicza - dowiedziałbyś się że oplakatowanie informacją o remoncie to wymóg unii -taka procedura. Tak się szczęśliwie składa że prawie wszystkie inwestycje gdańskie są dofinansowane. A z nowych - ruszyła budowa kolejnego odcinka WZ od Jabłoniowej do Kartuskiej wraz z przebudową ( budową od nowa) poprzecznch ulic. Nie trzeba obstawiać kolejnych remontów i inwestycji. Ich wykaz wraz z datami realizacji, kosztem i źródłem finansowania jest m in. na stronie miasta www.gdansk.pl . Póki co wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Smieciu chciałbyś być z Gdańska? IP: *.sm-rozstaje.pl 03.05.06, 23:00 Rozumiem flustracje twoja wioska rybacka kiepsko sie rozwija i uśmiechy szczurowatego nic tu nie pomogą. Zróbcie 8 remont 200 m Swiętojańskiej he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Smieciu chciałbyś być z Gdańska? IP: *.chello.pl 04.05.06, 00:41 Jestem z Gdanska. I jestem z tego dumny :)))) Tak sie tu tylko prywatnie wku....wiam na leniwa wladze pierdzaca w stolik za moje pieniadze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burger najpierw inwestycje potem konsumpcja IP: *.chello.pl 03.05.06, 22:37 Remont jest w duzej czesci wydatkiem konsumpcyjnym a potem dopiero inwestycyjnym przy założeniu oczywiście ze remont ma na celu nie uchronic np. walący sie most a jedynie poprawic komfort i bezpieczenstwo jazdy po takiej drodze. Bowiem jaka bedzie korzysc z ladnej rownej drogi w porównaniu do drogi asfaltowej o tej samej przepustowosci ale wyboistej i podziurawionej. 1. mniej i nizsze koszty napraw samochodów - stosunkowo niewielkie sumy 2. wyzszy komfort jazdy - b. trudno przełożyc wyzsze zadowolenie z jazdy nawet 5 km fajnej drogi na wzrost motywacji do pracy a wiec wydatek de facto konsumpcyjny 3. mniej wypadków - jedyna powazna chyba pozycja 4. inne korzysci takie jak np. ladniejsze miasto co moze miec wplyw na turystyke itp. podsumowujac generalnie wplyw pozytywny ale gdyby te pieniądze wydac np. zamiast 10 remontów zwiekszyc przepustowosc np slowackieego dokonczyc wz czy spacerowa to bybyl wydatek inwestycyjny jak ktos kiedys obliczyl dzienne straty na wz z powodu korkow 100 000 dziennie rocznie daje to powyzej 30 000 0000 - wymierna korzysc. a wiec miasto powinno sie najpierw skupic na wydatkach inwestycyjnych a potem na estetyce poprawie bezpieczenstwa czy komfortu jazdy i przy okazji dodatkowej choc malej redukcji kosztow dzialalnosci w naszym miescie !!! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: najpierw inwestycje potem konsumpcja IP: *.chello.pl 04.05.06, 00:51 Piekny post. Ja jakos niemam zdolnosci do spokojnego reagowani gdy cos mnie wpienia. Zwlaczsza gdy widze beznadzieje wladzy. Ludzie sie na ujescisku wpienili - i zrobili jakas petycje do miasta. Droga miala byc za 4 lata robiona - ale wymusili protestami - i ma byc za 2 lata zrobiona. Zastanawiam sie czy w sprawie slowackiego nie zrobic czegos podobnego. Skrzyzowanie za rok. Potem trzeba ludzi z okolic partyzantow wysiedlic. Ziemie pewnie wykupic od ludzi. A tu ktos sie nie zgodzi - i bedzie syf. To maja byc dwa dodatkowe pasy jezdni - niemoga zaczac juz teraz tego robic ?? Kasy niema ? A moze by cos zrobili zeby sie znalazle. Wielomilionowe pozyczki zaciagaja to niemoga zaciagnac jeszcze troche? A odjac to sobie z kasy ktore maja wydac za 4 lata ?? Echhhh........ bicie piany...... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Skoro jest tak dobrze... 04.05.06, 10:05 Gość portalu: Oskar napisał(a): > Nie ma remontów i nowych ulic źle. Są remonty i nowe ulice źle. Vivat polskie > pieniactwo !!! *********************************** Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Bo jeżeli weźmiemy, drogie dziecko, np. pięcioletni okres użytkowania drogi, to w tym czasie nadaje się ona do użytku przez niecały rok po remoncie (asfalt "puszcza" po pierwszych mrozach i pierwszych roztopach). Potem mamy same dziury, skucesywnie łatane ciągłe remonty i ograniczenia prędkości. Mało która droga w Trójmieście jest w pełni przejezdna przez dłuższy okres czasu. Stąd ludzi są wpienieni, bo nie mają profitów od ciągłych remontów, w przeciwieństwie do twojej rodziny, a wyłącznie straty przez większe zużycie czasu, paliwa, podzespołów pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś