Dodaj do ulubionych

Budynek nr 2 - aneksy

09.07.06, 01:08
Witam!
Kupilismy mieszkanie w budynku nr 2. Wałsnie przyszedł "miły liścik" od Eko
ze przenosza termin odbioru na październik!! I my mamy sie na to grzecznie
zgodzić i podpisac aneksick..i pewnie ani złotówki odszkodwania!
Podpsiujecie te ankesy? Czy ktoś może oreinotwałą sie u jakiegoś prawnika co
będzie jak ankesu się nie podpisze? Moga wypowiedzieć umowe?
Obserwuj wątek
    • jamal_gda Re: Budynek nr 2 - aneksy 09.07.06, 16:50
      Ja bym nie podpisywał zbyt pochopnie. EKO musi nam wyplacic odsetki za zwloke.
      Mysle ze nalezy zebrac pare osob i isc z tym do radcy prawnego. Jakby co to ja
      sie pisze poniewaz tez mam mieskzanie w budynku numer 2.
      • majatusia Re: Budynek nr 2 - aneksy 10.07.06, 12:56
        Też mam taki pomysł by iść do radcy. Z tym Eko sie zasłania jakimś przetargiem
        na infrastruktórę i morozy. W umowie mamy że termin moze sie zmienić jeśli
        będą skranie nikrzysten warunki i problem z sieciami, drogami, infrastrukturą.
        Te morzy to łatwo obalić... toż przy budunku nr 1 byla taka sama pogoda a
        roboty prowadizli przez całą zimę. O co chodzi z tym przetargiem to nie wiem i
        nie wiem jak to sprawdzić!
        Zastanawia mie jeszcze jedno...projkt naszrgo mieszkanai był beznadziejny i
        wprowadziliśmy do niego duzo zmian (przeniesoinoe prawie wszytskie ścianki)
        Na "arnzacji" (śmiechu warte a nei aranżacja- ale to inny temat) ani słowa nie
        padło o kosztach tych zmian. Jak zaczneimy z nimi walczyć to pewnei za te
        roboty dodatkwoe policza nam po astronomicznych cenach
    • kor.nick Re: Budynek nr 2 - aneksy 10.07.06, 21:29
      W naszym przypadku poszlismy sobie nawzajem na reke. Tzn zgodzilismy sie na
      termin 30 pazdziernika a w zamian przesuniety zostal termin platnosci kolejnej raty.
      Mysle ze najlepiej sie jednak dogadac.
      No ale wszystko zalezy oczywiscie od konkretnej sytuacji.
      • jamal_gda Re: Budynek nr 2 - aneksy 11.07.06, 11:10
        Ja bym nie nazywal tego pojsciem na reke. To ze przesuniety zostal termin
        platnosci to EKO tylko na tym zarobi. Do ceny mieszkania doliczany jest wskaznik
        GUS ktory jest naliczony wedlug terminu platnosci. Jesli termin przesuwa sie o
        dlugi okres czasu to ta sumka moze wyjsc calkiem spora.
        • owietz Re: Budynek nr 2 - aneksy 11.07.06, 13:18
          Ten Pan co tu mówił przede mną ma rację. Niestety. Jakież było moje zdziwienie
          kiedy na rozliczeniu końcowym znalazłam dodatkowo 3900 - własnie ten GUSowski
          wskaźnik. Wiedziałam o tym,że cos takiego istnieje od początku ale pani z biura
          mnie poinformowała,że przy takim małym metrażu jaki mam mnie to dotyczyć nie
          będzie.Okazało się,że dotyczy jak najbardziej.
        • kor.nick Re: Budynek nr 2 - aneksy 12.07.06, 10:20
          No to znowu zalezy jaka sie podpisalo umowe.
          W naszym przypadku jest scisle okreslona kwota (ustalona w wyniku negocjacji)
          i nie ma mowy o zadnych waloryzacjach i wskaznikach GUS.

Nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca bo w koncu pewnie cos sie takiego
          zdarzy z czego bedziemy niezadowoleni ale poki co moge smialo powiedziec ze z
          Eko udaje nam sie dogadywac.

• majatusia Re: Budynek nr 2 - aneksy 13.07.06, 21:10
            No chcociaz jeden zadowolony z wyboru EKO.
            Bylam dzis w budynku nr 2...w mojej klatce mieszkania na dolnych pietrrach mają
            już nawet otynkowane ściany... Niestety my mieszkamy na 5 pietrze i tam nadal
            nic sie nie dzieje!!! Coś mi sie widzi ze i tego terminu pażdziernikowego nie
            dotrzymają! Stawiam że bedzie to grudzień!
            • kor.nick Re: Budynek nr 2 - aneksy 14.07.06, 09:27
              zadowolony to bede jak sie juz to wszystko pomyslnie zakonczy

... a i to wlasnie nasze jest juz wytynkowane :-)
              • dla_nas Re: Budynek nr 2 - aneksy 28.09.06, 19:55
                Pozdrawiam Was serdecznie :)
                Jestem myślami z Wami sąsiadami i podzielam wasze wątpliwości
                Tak sobie myślę że może by sie wymienić mailem... I zrobić jakiś wspólny front
                bo ten developer rzeczywiście nie jest dla klienta...
                Ja również nie podpisałem aneksu gdyż na każdy punkt developera mam antypunkt
                (jestem budowlańcem więc znam się troszku)
                Czekam na wasze maile jeśli oczywiście mogę Was o to prosić
                Don_Diego
                • dla_nas Re: Budynek nr 2 - aneksy 28.09.06, 19:56
                  Mój mail bo nie podałem to dla_nas@wp.pl
                  Dzięki za zrozumienie bo nie ukrywam że podobnie jak Wy to moje pierwsze M
                  Pozdrawiam raz jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka