Dodaj do ulubionych

Lubię Gdańsk

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 22:10
Coraz częściej spotykam się z głosami osób,które mówią że to miasto to
popadająca w ruinę prowincja, ja tak nie uważam, na własne oczy widzę ile
powstaje nowych cenrtów handlowych , kin itd. Jeżel będzie planetarium na
Grodzisku, to w ogóle super.

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: seledynowa Re: Lubię Gdańsk IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 22:29
      ..bo miasto trzeba ...kochać - wtedy pięknieje i zaczyna nabierać
      niepowtarzalnego klimatu, a jak sie go nie kocha, tylko ...konsumuje, to
      brzydnie jak niezauważana przez nikogo ...dziewczyna
      Nie jestem z Gdańska, ale z miasta, któe przez wiele lat było jak zsyłka na
      Sybir, a teraz jest piękne i kochane. I myslę, że to dzieki ludziom, któzy
      potrafia tak prosto i ładnie napisać (powoiedziec) ...lubię, kocham moje miasto
      sel
      • petelka Re: pokochać miasto:) 12.02.03, 07:48
        Gość portalu: seledynowa napisał(a):

> ..bo miasto trzeba ...kochać - wtedy pięknieje i zaczyna nabierać
        > niepowtarzalnego klimatu

Wielkie brawa! Już dawno niczyja wypowiedź tak mi sie nie spodobała! Dodałabym
        jeszcze od siebie, że trzeba umieć patrzeć i znajdować różne szczegóły,
        drobiazgi, które (mimo że czasami niepozorne i zaniedbane) upiekszają dane
        miasto i tworzą jego niepowtarzalny klimat.:)
        Pozdrowienia:)))
        • jajecznical Re: pokochać miasto:) 12.02.03, 09:10
          ABY POKOCHAC
          TRZEBA BYC DALEKO
          • Gość: Chris Re: pokochać miasto:) IP: *.qc.sympatico.ca 13.02.03, 14:32
            Nie rozumiem jak mozna nie kochac Gdanska, albo inaczej, swojego miasta.Chyba naprawde trzeba dlugiej rozlaki
            zeby zobaczyc i poczuc pustke nie do wypelnienia , w Hameryce tez nie wszystko zloto co sie swieci, nie ma co
            narzekac naprawde Gdansk jest wspanialym , cudownym i pieknym miastem, kocham wszystko co Gdanskie i nawet
            bym tesciowa swoja pokochal gdyby nawet na Gdanskich Szadolkach smieci przegladala:)))
      • jarohu Seledynowo ! 13.02.03, 15:49
        Dzięki za miłe słowa pod adresem Gdańska, ale na miłość boską !!! Twój Wrocław
        zawsze był i jest piękny ! Chyba, że Twój wrocławski IP wskazuje na aktualne
        miejsce zamieszakania a nie miejsce pochodzenia.
        • Gość: seledynowa Re: Seledynowo ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 18:45
          jarohu napisał:

> Dzięki za miłe słowa pod adresem Gdańska, ale na miłość boską !!! Twój
          Wrocław
          > zawsze był i jest piękny ! Chyba, że Twój wrocławski IP wskazuje na aktualne
          > miejsce zamieszakania a nie miejsce pochodzenia.

dlatego kocham mój Wrocław
          i lubię ludzi którzy podobnymi uczuciami darzą swoje miasta
          Gdańsk znam troszkę, ale b. dobrze się w nim czuję - moze to czar wysokich
          kościołów, ale najpewniej to przez ..bursztyny i srebro
          PS. W Waszym miescie przezyłam kiedyś wstrząs zwiedzając katownie miejską, a
          zwłaszcza moja wyobraźnię poruszyła cela żmij
          sel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka