Dodaj do ulubionych

Morze ciągle wyrzuca mazut

IP: *.fredolsen.no 23.04.03, 19:42
Panowie !!

To nie jest wazne kto to ma robic i za ile.
To jest sprawa bezpieczenstw naszych plaz,srodowiska naturalnego
i nas samych.!!!!!
Na co czekaja te wszystkie d.. w rzadzie?
Na cos takiego jak u wybrzezy Hiszpanii(Prestige)!!
To juz bedzie za pozno,reka juz bedzie w nocniku z kupa g..
Przeciez to jest typowo Polskie i brak wyobrazi.Jak Kargule.
A to nie tylko Trojmiasto, to cale 500km naszego Baltyku.
Gdzie sa centra zapobiegania rozlewa na morzu,kto jest wladny
podjac taka akcje,w co takie centra sa ,a w co powinny byc
wyposazone i wiele jeszcze innych pytan cisnie sie na usta.
Ale to jest wolanie w proznie.Bo w konsekwencji to My
dostajemy po d... zakazami jakiegos urzedasa-nie prowadzac
psoe,niechodzic nie oddychac.Przeciez to kiedys samo sie
wyczysci-tak mysla tylko idioci i ludzie co nie ponosza
odpowiedzialnosci za nic.
Ach nasza Polandio
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Morze ciągle wyrzuca mazut IP: *.chelmnet.pl 23.04.03, 20:03
      Nie wiem, ale wydaje mi się, że kilka lat temu pojawiła się
      informacja o zatopionych na wysokości falochronu gdyńskiego
      portu pojemnikach z mazutem, które wtedy były tak przerdzewiałe,
      że zaraz miały się rozpaść uwalniając swoją zawartość. MOżę to
      właśnie to...?
      • Gość: Michał Re: Morze ciągle wyrzuca mazut IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 23:05
        No to ładnie... A dzisiaj L. Miller zablokował jedną z głównych stołecznych
        ulic żeby odbyć jakieś party! A pojechałby do Sopotu mazut usuwać!
    • Gość: Marcin Mazut byl na plazy w Jelitkowie juz w sobote! IP: 195.117.227.* 24.04.03, 09:37
      • Gość: fizmo Re: Mazut byl na plazy w Jelitkowie juz w sobote! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 19:23
        Ja mam usmarowane cale portki i buty ot tego. Czym to gowno wycziscic?
      • Gość: gosciowa Re: Mazut byl na plazy w Jelitkowie juz w sobote! IP: *.gdynia.mm.pl 24.04.03, 20:38
        A zawiadomiles kogos o tym, co zobaczyles? Czy pomyslales sobie, ee tam ktos
        zawiadomi, sa przeciez sluzby.
        Otoz nie kochany. Trzeba sygnalizowac zaraz, nawet gdyby tysiac innych osob to
        samo mialo zrobic.
        badz aktywny i nie czekaj na innych, albo ze sie samo zrobi, albo jacys ONI. Bo
        stajesz sie ONYM wlasnie, kiedy jest Ci obojetne to, co sie dookola Ciebie
        dzieje.
        A w przyszlosci - cokolwiek bys groznego zauwazyl - bez wahania zawiadom straz
        pozarna. Ona jest tym pierwszym ogniwem, w Strazy jest centru Zintegrowanego
        Systemu ratowniczego. To jest tel. 998.
        Ja wlasnie w niedziele zawiadomilam gdysnka straz pozarna, kiedy zobaczylam
        plamy smolu-nie smoly na plazy i natychmiast przyjechali strazacy, a potem
        wojsko i zaczeli sprzatac. Choc to byla pora sniadania wielkanocnego.
        • Gość: mimi Re: Mazut byl na plazy w Jelitkowie juz w sobote! IP: 24.157.198.* 25.04.03, 05:16
          Przed kilku laty, ale pomne kiedy i gdzie, czytalem o wypadku tankowca na
          Baltyku. Po prostu stalo sie i trzeba cos z tym zrobic. Symulacje poprowadzono
          zgodnie z ocena przygotowania poszczegolnych panstw do tej akcji. Wiecie, kto
          wypadl najgorzej? Bo nie zrobil, nie mogl zrobic, chocby nawet chcial (a do
          tego pewnie nie chcial) prawie nic. Obym byl zlym przepowiadzaczem i oby od
          tego czasu cos sie zmienilo. Ale pewnie, niestety, nie. Zebrac kilka workow
          mazutu, to jeszcze mozemy silami dzielnych niewatpliwie strazakow i marynarzy,
          ale co zrobimy z 50 tysiacami ton takiego prezentu z przerdzewialego tankowca
          rozwalonego sztormem na dwie czesci?

ANO NIC !! Podarujemy dzieciom i wnukow. Lepiej to niz zero, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka