Dodaj do ulubionych

Psy na plaży - tylko na smyczy

02.04.07, 22:08

Gdy zwróciłam uwagę właścicielowi sporego czworonoga, że powinien go trzymać
na smyczy, usłyszałam: "pies też musi się wybiegać".

Właściciele psów są na najlepszej drodze do wprowadzenia rygoru spacerowania z
psem na smyczy, w kagańcu i w pampersie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Psy na plaży - tylko na smyczy IP: *.crowley.pl 03.04.07, 13:08
      W Gdyni wcale nie jest lepiej. Straż Miejska jak by wogóle nie istniała. Jestem
      rowerzystą i widzę jak ta sprawa wygląda szczególnie wokól mola w Orłowie -pod
      bokiem konnego oddziału Straży Miejskiej zresztą . Na terenie TPK też to samo.
      Mam wrażenie że psy są bardziej odpowiedzialne niż ich właściciele. Zaczyna to
      być plagą. Strażnicy do pracy !!!!
    • Gość: real Psy na plaży - tylko na smyczy IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:11
      Spacerujac po plazy nie spotkalam odchodow psich,za to bardzo duzo "odchodow "
      ludzkich- woreczki, puszki,papierki butelki. Na plazach jest duzo odchodow
      ptakow niewiadomego pochodzenia o watpliwej czystosci bakteriologicznej.
      Moze tez powinniśmy zabronic im tam przebywac?
    • jantoni.jajcorz Re: Psy na plaży - tylko na smyczy 04.04.07, 14:25
      Czepialscy jesteście!
      Pieski robią małe kupki, natomiast konie ...
      Jeśli dobrze pamiętam, to w końskich odchodach znajdują się przetrwalniki tężca.
      A w sezonie dzieciaki [i dorośli] będą brykać po plaży, naiwnie uważająć, że
      ruch na świeżym powietrzu to samo zdrowie ...

2 tygodnie temu, e-mailem, prosiłem Straż Miejską [z Żabianki] o przepłoszenie
      dżokejów, którzy zwykle w weekendy grupowo hasają po plaży, a koniki "kakają"
      bez ograniczeń. W sobotę widziałem końskie odchody na ścieżce rowerowej ....
      To było udokumentowanie znaczenia głosu społeczeństwa :(((
    • Gość: psiarka Re: Psy na plaży - tylko na smyczy IP: *.chello.pl 05.04.07, 22:51
      To nie ulega watpliwosci-psy musza byc trzyamne na smyczy.Ze wzgledów i
      bezpieczenstwa i zachowania kontroli nad czworonogiem
      • Gość: olo Re: Psy na plaży - tylko na smyczy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.04.07, 14:44
        a co zrobic z ludźmi srajacymi na plazy? ich odchody nie sa groźne?
        • Gość: kazamuko psi problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:37
          Z pewnością istnieje potrzeba tworzenia wybiegów dla psów tzw. psich parków.
          Jedyny tego typu teren w Gdańsku sprawia wrażenie psiego getta...Teren jast
          mały, nie wyposażony, zdewastowany za dużą ilością odwiedzających go psów, no
          ale czemu się dziwić jak jest jeden na cały Gdańsk. Jak byłam tam obejrzeć go
          ostatnio (jestem ze Stowarzyszenia "Nasz Przyjaciel Pies" www.kynos1.ovh.org i
          podpatrujemy jak inne miasta rozwiązują ten problem...) to zauważyłam, że na
          placu nie było ani jednej ławki,by w3łasciciel mógł sobie przysiąść, żadnych
          elementów do psiej rekreacji, na wzór innych miast, klamka w furtce była
          wyrwana, a sam plac sprawiał wrażenie bardzo zaniedbanego. Wszystko to
          otoczone eksluzywnym parkiem dla ludzi, z kutymi drogimi ławkami...Jak dla mnie
          to wstyd. Mam nadzieję, że moje miasto jak w końcu zadba o potrzeby mieszkańców
          mających psy, których jest przecież parę tysięcy, to zrobi to w lepszym
          stylu...pozdrawiam, czekając na lepsze dla nas czasy.
    • Gość: prtzykłądny Psy na plaży - tylko na smyczy IP: *.gdynia.mm.pl 14.08.07, 21:30
      zawsze wiedziałem że gdańsk jest wioską gdzie psy nawet d..... nie
      szczekają - ciekawe kto zwraca uwagę na to jak ktoś rozbija butelki
      sra i szcza śmieci wtedy to nic się o tym nie mówi - od razu wiadomo
      kto pisze takie tematy i tym się podnieca jak chodzi o zwierzęta -
      zboków nie jest za dużo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka