Gość: AA IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 22:41 Ach, jakie to słodkie... w beciku postawił córeczkę na urnie... Nasz dzielny Pan Prezydent! Szkoda że sam nie usiadł na urnie swoim grubym d..skiem :-) To by dopiero była sensacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AA Czy to nie złamianie ciszy ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 22:44 PS. Tym pozowaniem do zdjęcia Adamowicz chyba złamał ciszę wyborczą, czyż nie ? No ale cóż, prawo nie jest dla naszego Pana Prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 01:34 ...a gdy wrzucali kartki do urny, swoją pociechę w beciku też wrzucili.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuluss Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: *.netten.pl / 192.168.7.* 10.06.03, 17:32 heh smiać mi sie chce jak ktoś pisze ze Adamowicz swym pozowaniem do zdjecia zmalal cisze wyborcza.. Ludzie mogliby zastanowic sie nad tym co pisza.. bo pozniej takie bzdury wychodza. :-) Ale smiechu to mi dostarczyles nie ma co !:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Paweł Adamowicz, przeparadował.... IP: *.client.attbi.com 08.06.03, 02:22 Jakoś nie chce pomieścić mi się w głowie, że po tylu doświadczeniach rządów Gdańskiem ludzi z poza Gdańska,tylu doświadczeń karierowiczowskich decyzji za które Gdańszczanie cierpią nieustannie, Gdańszczanie wybrali partyjnego przybłędę ze Słupska na swojego lidera,czyżby Kociołki,Karkoszki i inne spuścizny bachorów PZPR-u nie zrobiły Gdańszczanom dosyć krzywdy żeby się zorientować,że nie tędy droga. Ludzie,Ludzie,Ludzie,kiedy przestaniecie?Jakiś masochizm, czy idiotyzm zaślepił mieszkańców tego ponad tysiącletniego grodu,czy co? Weźcie się ludzie w garść,trochę ambicji oraz honoru by Wam się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Paweł Adamowicz, przeparadował.... IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 03:30 Szpadelski!!!Dawno nie zaglondalem na to forum, radze Ci zrob to samo,to inny swiat,inni ludzie,zrozum czlowieku,ze groch o scianem daje pewne echo,tylko wspolczuc temu nieszczesciu, jako ofiarom hitleryzmu i komunizmu,ta mentalnosc nie ma nic wspolnego z cywilizowanym swiatem.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxym Re: Paweł Adamowicz, przeparadował.... IP: 213.25.66.* 08.06.03, 11:36 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Jakoś nie chce pomieścić mi się w głowie, > że po tylu doświadczeniach rządów Gdańskiem > ludzi z poza Gdańska,tylu doświadczeń karierowiczowskich > decyzji za które Gdańszczanie cierpią nieustannie, > Gdańszczanie wybrali partyjnego przybłędę ze Słupska > na swojego lidera,czyżby Kociołki,Karkoszki i inne > spuścizny bachorów PZPR-u nie zrobiły Gdańszczanom > dosyć krzywdy żeby się zorientować,że nie tędy droga. > Ludzie,Ludzie,Ludzie,kiedy przestaniecie?Jakiś masochizm, > czy idiotyzm zaślepił mieszkańców tego ponad tysiącletniego > grodu,czy co? Weźcie się ludzie w garść,trochę ambicji oraz > honoru by Wam się przydało. No debilku, powinienes wiedziec, że Adamowicz to Gdańszczanin rodowity, nie komuch tylko od dzieciństwa normalny Polak czyli antykomuch (jego żona jest ze Słupska, ale jak widzisz na zdjęciu jest normalna i za młoda, żeby miec coś wspólnego z partią komunistyczną). Coś Ci się pomyliło z Wojewodą Pomorskim , on jest z SLD i z Słupska, ale jest jednym z nielicznych z tego gatunku ludzi, który ma cos do powiedzenia i jest na pewno człowiekiem mądrzejszym a od Ciebie i to chyba o 1000000000000000000 lat świetlnych. Gdańszanom to ty możesz, ale naskoczyć i buty glancować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel [...] IP: *.client.attbi.com 08.06.03, 17:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominol Szpadel i...brak kultury IP: *.ima.pl 08.06.03, 17:45 Wyszło szydełko z worka: rzeczowy, opanowany, z dużym zapasem wiedzy koleżka Szpadel puszcza wiąchę, że uszy więdną. A wiecie dlaczego Prezydent Adamowicz wygrał wybory? Ano dlatego, że jego kontrkandydaci prześcigali się w rzucaniu inwektyw w jego kierunku, obrzucali go łajnem i błotem, a on spokojnie nikogo nie obrażał i prowadził jako jedyny pozytywną kampanię. Tak jest i teraz - Szpadel i s-ka kombinują jak mogą, wyzywają i publicznie łżą, ale psu na budę ich brednie, ludzie się ogłupić po raz kolejny nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Szpadel i...brak kultury IP: *.client.attbi.com 08.06.03, 21:46 Od tego musisz facet zacząć,źe ja Adamowicza nie łajałem ani nie wyzywałem,Tylko twierdzę,że to aparatczyk,karierowicz i przybłęda wiązanką obdarzyłem jego wielbiciela "Maxyma",ponieważ odbiegł od tematu i pierwszy zaczął ubliżać.Czy to brak kultury? oczywiście,że tak,nie wszyscy są tak idealni jak karierowicz Adamowicz,ten potrafi być kulturalny przed mikrofonem, a bluzgać poza mikrofonem,żeby wyborcy nie usłyszeli, to typowe cechy kpiarzy z aparatury władzy jak Kwach i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuluss Re: Paweł Adamowicz, przeparadował.... IP: *.netten.pl / 192.168.7.* 10.06.03, 17:37 troszke (chociaz te minimum ) kultury na portalu chyba powinno obowiazywac ! No i tchórzliwy sie pisze przez "ó" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajaszek Szpadel to kaznodzieja bez posłuchu... IP: 62.181.161.* 08.06.03, 12:24 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Gdańszczanie wybrali partyjnego przybłędę ze Słupska > na swojego lidera,czyżby Kociołki,Karkoszki i inne > spuścizny bachorów PZPR-u nie zrobiły Gdańszczanom > dosyć krzywdy żeby się zorientować,że nie tędy droga. > Ludzie,Ludzie,Ludzie,kiedy przestaniecie?Jakiś masochizm, > czy idiotyzm zaślepił mieszkańców tego ponad tysiącletniego > grodu,czy co? A dlaczego ja, jako rodowity Gdańszczanin muszę słuchać jakiegoś szpadlastego przybłędę ze Srebrzyska, który nie po raz pierwszy zresztą, swoje niezrealizowane ambicje i wielkie kompleksy próbuje wyładować na demokratycznie wybranej władzy. Wracaj waść tam skąd uciekłeś, nie ogłupiaj i nie truj, przybłęd szukaj wsród swoich znajomych, a świat zacznij naprawiać od siebie. Ciekawe co Ty kiedykolwiek uczyniłeś dla tego miasta, poza notoryczną negacją i demagogicznym krytykanctwem? Odpuść sobie gościu, kubeł zimnej wody na Twój rozgrzany do czerwonośći mózg. Twoje populistyczne hasełka to wołanie na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Szpadel to kaznodzieja bez posłuchu... IP: *.client.attbi.com 09.06.03, 01:39 Czuje się związany z tradycją i kulturą dawnego wielkiego Księstwa Litewskiego i Wilna. Dumny jest z dawnej historii Gdańska i jego współczesnej roli w walce o wolnść i niepodległość kraju. Uważa, że gdańszczanie potrafią łączyć w swoim działaniu umiłowanie wolności i osobistą odwagę z pracowitością i przedsiebiorczością. Czas wolny spędza na spacerach i rowerowych przejażdżkach oraz lekturze książek socjologicznych i historycznych. W latach 1998-2002 piastował urząd Prezydenta Gdańska, a 10 listopada 2002 roku został ponownie wybrany, tym razem w wyborach bezpośrednich, na ten sam urząd. Zgodnie z nowymi zasadami działania samorządu terytorialnego, prezydent jest jednoosobowo odpowiedzialny za wszystkie decyzje, w zarządzaniu miastem pomaga mu czterech zastępców, skarbnik miasta i sekretarz miasta. Dlaczego barański Gdańszczaninie wybrany prezydent Gdańska,czuje się związany z Litwą? a nie Gdańskiem,jest tylko dumny z kultury Gdańska...ten urodzony Gdańszczanin.Wiesz dlaczego?Otóż z tego samego powodu Kwach jest Żydem a nie Polakiem.Wybraliście na prezydenta miasta bolszewika i tyle....tak samo jak wybraliście na prezydenta kraju Żyda,a nie Polaka,wstyd i hańba, na pohybel takim jak Ty..... Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Szpadel to kaznodzieja bez posłuchu... 09.06.03, 04:46 Szpadel !...Szpadel ?... Wybrano tego jegomoscia?...wybrano ! Czy uwielbia Litwe ?....Nie wazne !...Ma prawo uwielbiac co chce ! Na tym ta cala sprawa polega...:-) Ty lepiej idz na parade wojskowa z okazji powrotu "zwycieskiej" armii hamerykanskiej z Iraku... I przestan sie pienic....nikomu to nie pomaga, oprocz ciebie i ....piwa...;-) Wole ...piwo...:-) les1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: szpadel to kretyn IP: *.client.attbi.com 09.06.03, 16:17 Oczywiście,że uważam Kretynów za bardzo cywilizowaną i wysoko rozwiniętą pokojową nie szowinistyczną kulturę. Jakby współczesna cywilizacja brała przykład z tej cywilizacji,a nie agresywnych plemion izraelskich,czy zbudowanego rękoma niewolników Rzymu to nie byłoby wojen i nieszczęść tym spowodowanych,niestety jest inaczej.Durnie tego świata używają słowa Kretyn jako epitetu,co jest cechą niedouków oraz komuchowatych prymitywów z ktorych biorą się nieudaczniacy w rządzie i sądzie niejednego kraju. Także "master"posrańcu zapamiętaj sobie,że Kretyn w polskiej pisowni ozancza narodowość i pisze się dużą literą. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: szpadel to kretyn 10.06.03, 03:57 szpadel: > Oczywiście,że uważam Kretynów za bardzo cywilizowaną i wysoko rozwiniętą > pokojową nie szowinistyczną kulturę. Muszę przyznać, że tym razem moja umiejętność tłumaczenia ze szpadlowego na polski jakby mnie zawiodła. Z czym pomyliłeś kretynów tym razem? Z Kreteńczykami? W języku polskim słowo ,,kretyn'' (małą literą) oznacza upośledzonego umysłowo z powodu niedoczynności tarczycy. Jest to termin medyczny. W mowie potocznej służy za wyzwisko. Po angielsku języku ,,cretin'' oznacza dokładnie to samo. Kreteńczyk to ,,Cretan'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: szpadel to kretyn IP: *.client.attbi.com 10.06.03, 04:25 Myślałem,że twoje upośledzenie jest w naukach ścisłych, jednak jako polonista nielepiej dajesz sobie radę. Z Litwy pochodzi Litwin,a nie litwińczyk z Gruzji pochodzi Gruzin,a nie gruzińczyk,tak samo z Krety pochodzi Kretyn a nie kretyńczyk,z Finlandi pochodzi Fin,a nie fińczyk,z Zakopanego, pochodzi Góral a nie góralczyk,a to że cechą każdego posrańca jest przypisywanie choroby umysłowej tym którym nie jest z racji niskiego poziomu intelektualnego odpowiedzieć po polsku, jest charakterystyczne dla komuchów,którzy z reguły są niedoukami, jak autor,postu który używając słowa "kretyn" miał na myśli zniewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: szpadel to kretyn 10.06.03, 10:09 szpadel: > Myślałem,że twoje upośledzenie jest w naukach ścisłych Znowu mylisz pojęcia. Mówi się ,,wykształcenie'' (po Twojemu ,,education'') a nie ,,upośledzenie'' (po Twojemu ,,handicap''). Tak, istotnie jestem z wykształcenia ścisłakiem. Nie, u nas w Europie (w przeciwieństwie do Twojej Ameryki) wykształcenia nie traktuje się jako upośledzenia i nie próbuje się go zastąpić ,,wyszkoleniem'' (,,training''). szpadel: > Z Litwy pochodzi Litwin,a nie litwińczyk z Gruzji pochodzi Gruzin,a nie > gruzińczyk,tak samo z Krety pochodzi Kretyn a nie kretyńczyk,z Finlandi > pochodzi Fin,a nie fińczyk,z Zakopanego, pochodzi Góral a nie góralczyk A więc zgadłem! Chodziło Ci istotnie o Kreteńczyków! A już chciałem zwątpić... Co za logika! Jestem pod wrażeniem... To zapewne w Pekinie mieszkają Chini a w Moskwie Rosini. Czy Rosjini? Irakin bierze sobie za żonę Irakinkę, Syrin Syrinkę a Czechin Czechinkę. No to chyba faktycznie kretyn kretynkę. Niekoniecznie na Krecie, dlatego piszę małą literą. szpadel: > tym którym nie jest z racji niskiego poziomu intelektualnego odpowiedzieć po > polsku Poziomu jakiego? Przepraszam Cię, powtórz, bo coś mi akurat wpadło w ucho. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: szpadel to kretyn IP: *.client.attbi.com 10.06.03, 14:53 Bzdury wypisujesz Stefan4.Znalazłeś się w ślepej ulicy razem ze swoimi nielogicznymi wywodami i twój autorytet polonisty spadł z piedestału na jakim usiłujesz się zagnieździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Szpadel to kaznodzieja bez posłuchu... IP: *.client.attbi.com 09.06.03, 20:27 les1 napisał: > Wybrano tego jegomoscia?...wybrano ! > les1 szpadel napisał(a):dla mnie to nie żaden jegomość tylko towarzysz w tymczasowym odwrocie. Ciekawe,czy jego tatuś też taki religijny się zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuluss Szpadel..?? O co kurcze chodzi ?! IP: *.netten.pl / 192.168.7.* 10.06.03, 17:50 Witam , siedze sobie w piekne wtorkowe popoludnie i czytam forum , no i rece mi opadaja. Skad sie biora tacy ludzie jak szpadel -w sumie nick nawet do niego pasuje... Wiesz jezeli mialbym do wyboru mieszkac ze wspomnianymi bolszewikami czy żydami oraz z toba to naprawde bym sie nie wahal ! Jestes jedna z najmniej powaznych postaci jakie kiedykolwiek slyszalem ! Zastanawiam sie .. moze jednak ty sobie tylko tak glupio (bardzo glupio) zartujesz ? bo jak nie to oznaczaloby ze masz jakas chorobe psychiczna... manie przesladowcza Naprawde dobrze ci radze zastanow sie nad soba , moze jakis psycholog moglby ci jeszcze pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Szpadel..?? O co kurcze chodzi ?! IP: *.client.attbi.com 10.06.03, 18:37 Chodzi tu nie o obsesję,czy chorobę umysłową lub jakąkolwiek urazę do szanownego pana Adamowicza, jako osoby prywatnej,tylko chodzi o krytykowanie władz, potrząsanie krzakiem w nadziei,że jakieś ptaszki wyfruną. Moim zdaniem władzę trzeba zawsze krytykować,gdyż jak nam doświadczenie mówi tylko zdrowa krytyka trzyma tych ludzi na baczności i dlatego unikamy absolutyzmu jako formy władzy. Przez lata władze pod groźbą uwięzienia,utraty pracy lub przywilejów wymuszały na nas wiarę w np.Konstantego Rokosowskiego,jako dzielnego syna Łódzkiego brukarza, spsychopaciałego Gomułkę,który nam groził wykorzenianiem mózgów zarchwaszczonych obcą ideologją,lub Gierka,którego ekipa biznesmenów wrąbała kraj na miljardy dolarów długów do banków łaskawych dla pana Gierka lub Gen Jaruzalskiego,który wypowiedział wojnę własnemu narodowi,lub Wołęsę chłopa szczerze patriotycznego lecz nieudaczniaka w rządzeniu, no i oczywiście nasz najnowsza gwiazda,agent KGB niejaki Izaak vel Alek,który jak narazie odpowiedzialny jest za wojnę jaką Polska wypowiedziała suverennemu Iraq-owi. Czy to wystarczająco tłumaczy mój sceptyzm do prezydenta mojego miasta,którego młody wiek,wystarcza na sceptyczne opiniowanie faceta,czy nie mam racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Szpadel..?? O co kurcze chodzi ?! IP: *.proxy.aol.com 10.06.03, 19:32 Gość portalu: szpadel napisał(a): > Czy to wystarczająco tłumaczy mój sceptyzm do prezydenta > mojego miasta,którego młody wiek,wystarcza na sceptyczne > opiniowanie faceta,czy nie mam racji? Jezeli myslisz o polskim slowie pochodzacym od greckiego slowa (skeptic),to powinno byc (skeptyzm oraz skeptyczne).s. Interesujace co Stefan4 mysli na temat rodowodu tego polskiego slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Co za menażeria... 10.06.03, 21:50 > Jezeli myslisz o polskim slowie pochodzacym od greckiego slowa (skeptic),to > powinno byc (skeptyzm oraz skeptyczne).s. Interesujace co Stefan4 mysli na > temat rodowodu tego polskiego slowa? Co ja myślę? Myślę, że nie w pełni jest tak, jak wg Ciebie być powinno. Słowo jest z greki. ,,Skepsis'' to wątpliwość albo badanie; ,,skeptomai'' to rozważać. Ale z greckiego ,,k'' często w łacinie robiło się ,,c'', bo... z łacińskiego ,,k'' też robiło się ,,c''. Na przykład Kikero stał się Ciceronem dopiero długo po swojej śmierci. Po grecku ,,skeptikos''. Po łacinie ,,scepticus''. W różnych współczesnych językach europejskich bywa różnie: ,,k'' jest po niemiecku i rosyjsku; ,,c'' jest po francusku, hiszpańsku i polsku. Angielski ma trudności z decyzją: obie formy ,,sceptic'' i ,,skeptic'' są w użyciu. A druga sprawa to końcówka: nie skeptyzm ani sceptyzm tylko SCEPTYCYZM. Te informacje znajdziesz łatwo w powszechnie dostępnych słownikach. Nawet nie trzeba ruszać tyłka z fotela, wystarczy nieznaczny ruch palca na myszy. - Stefan P.S. Czy wszyscy Amerykanie polskiego pochodzenia uważają, że ,,Kretyn'' to mieszkaniec Krety, czy tylko ci zamieszkali pomiędzy San Francisco a Sacramento? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeptic Re: Co za menażeria... IP: *.proxy.aol.com 11.06.03, 03:16 stefan4 napisał: Angielski ma trudności z decyzją: obie > formy ,,sceptic'' i ,,skeptic'' są w użyciu. >> - Stefan > > P.S. Czy wszyscy Amerykanie polskiego pochodzenia uważają, że ,,Kretyn'' to > mieszkaniec Krety, czy tylko ci zamieszkali pomiędzy San Francisco a Sacramento > ? > Ja wybralbym skeptic oraz skeptycyzm.Wypowiedziane przez Polaka slowo sceptyk,dla angielsko-jezycznego ucha brzmi jak pisuar czy cos w rodzaju pojemnika na odchody. W angielskim to mieszkancem greckiej wyspy Crete jest Cretan, Natomiast w polskim to mieszkancem wyspy Krety,powinien byc Kretyn, (moge sie mylic ale tak to logicznie wyglada) Pownno tez byc jakies tlumaczenie z greckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Co za menażeria... 11.06.03, 10:01 skeptic: > Ja wybralbym skeptic oraz skeptycyzm. Możesz się całkiem przestawić na język keczua. Gorzej jeśli mówisz w zasadzie po polsku, ale co piąte słowo Ci się nie podoba, więc na jego miejsce ,,wybierasz'' coś z języka keczua. Albo z jakiegoś jeszcze gorszego. skeptic: > Wypowiedziane przez Polaka slowo sceptyk,dla angielsko-jezycznego ucha brzmi > jak pisuar czy cos w rodzaju pojemnika na odchody. W Rumunii możesz w sklepach znaleźć płyn po goleniu z napisem ,,După ras''. Ponieważ dla polskojęzycznego ucha to brzmi obscenicznie, Rumuni powinni to zmienić. Na meksykańskich drogach zdarzają się napisy ,,Curva peligrosa''. Moje polskojęzyczne ucho jest tym wulgaryzmem oburzone. Wy, Amerykanie, mówicie czasem ,,Tell me who you are'' i to przy kobietach. Chyba będziemy musieli nasłać na Was jednostkę terrorystyczną ,,Grom'' pełną polskojęzycznych uszu, żeby Was przywołała do porządku. skeptic: > W angielskim to mieszkancem greckiej wyspy Crete jest Cretan No tak. A po polsku Kreteńczyk. skeptic: > Natomiast w polskim to mieszkancem wyspy Krety,powinien byc Kretyn Powinien, tak? No ale co z nim zrobić, skoro nie chce? - Stefan P.S. Czy Ty też mieszkasz pomiędzy San Francisco a Sacramento? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Co za menażeria... IP: *.client.attbi.com 11.06.03, 20:03 stefan4 napisał: Wy, Amerykanie, mówici > e > czasem ,,Tell me who you are'' i to przy kobietach. Zdanie które używasz jako bespodstawnego argumentu, prawidłowo pisze się ,,Tell me who are you ''? W niczym mnie nie przekonałeś,twoje argumenty,są od rzeczy lub wytrzepane z rękawa,czyli bez substancji. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Co za menażeria... 11.06.03, 23:10 szpadel: > Zdanie które używasz jako bespodstawnego argumentu, prawidłowo pisze się > ,,Tell me who are you ''? Albo mowa niezależna (direct speech): ,,Tell me, who are you?'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: 213.25.66.* 08.06.03, 11:21 Fajna rodzinka z nich. Gdańsk zawsze byl i jest europejski. Dobrze, że ma to odbicie w tym co robi P. Adamowicz przed referendum jak i widac w trakcie jego trwania. Serdecznie pozdrawiam wszystkich otwartych na świat i nie zalęknionych Gdańszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob do glupka AA IP: *.nsm.pl 08.06.03, 13:40 nie podoba Ci sie Adamowicz twoja sprawa ale nie czepiaj sie baranie kazdego szczegolu takie zakompleksione koltuny i marudne dupy jak ty to po prostu cos strasznego wszystko widzi w czarnych barwach patrz watek stare miasto bedzie sie zmieniac nie podoba sie wypad z gdanska i mniej koltunow w miescie tym lepiej jest was wprawdzie coraz mniej ale zawsze cos jescze pobredza w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp sam jesteś głupek rob IP: *.onhill.gda.pl 09.06.03, 16:21 Gość portalu: rob napisał(a): > nie podoba Ci sie Adamowicz twoja sprawa > ale nie czepiaj sie baranie kazdego szczegolu > takie zakompleksione koltuny i marudne dupy jak ty to po prostu cos strasznego > wszystko widzi w czarnych barwach > patrz watek stare miasto bedzie sie zmieniac > nie podoba sie wypad z gdanska > i mniej koltunow w miescie tym lepiej jest was wprawdzie coraz mniej > ale zawsze cos jescze pobredza w sieci > rob.....sam jesteś głupek!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSS Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: *.penta.gd.pl 09.06.03, 14:46 W taki upał becik!!?? Oj żeby jej się główka nie przegrzała, bo będzie "mądra" po tatusiu. A może ten fakt zgłosić do Towarzystwa Przyjaciół Dzieci, że Prezydent znęca się nad własnym dzieckiem. Ale widzę, że matka dziecka też zadowolona, że się dziecko poci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu AA to jednak kretyn IP: 195.205.16.* 09.06.03, 16:22 a jakie mądre rzeczy pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan AA czekamy napisz cos jeszcze kretynie IP: *.nsm.pl 10.06.03, 10:11 bedzie kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Coś jeszcze Kretynach. IP: *.client.attbi.com 10.06.03, 14:48 Gość portalu: fan napisał(a): > bedzie kabaret No właśnie.Kabaret był już w latach piędziesiątych i sześćdziesiątych, kiedy w polskim środowisku intelektualnym modne było uczesanie "na Kretyna" Dresiarze tamtych czasów robili duże wysiłki,żeby zdołować i wyśmiać uczesanych w ten sposób ludzi,twierdzili,że w naszym socjalistycznym społeczeństwie zapanowała moda zgniłego Zachodu,gdyż między innymi Beatelsi czesali się "na Kretynów", a polska młodzież znajduje się pod groźnym wpływem ich muzyki i liryki oraz wyglądu.Pod sopocki NonStop zajedżały regularnie budy milicyjne,łapano "Kretynów" i strzyżono im na siłę głowy, żeby odstraszyć innych,a szczególnie złotą młodzież z ZMS-u. Z biegiem czasu sprawa została zapomniana i tylko pokolenie ormowców,partyjniaków i milicjantów z tamtych czasów,obecnie nazywanych komuchami lub dresiarzami używa słowa Kretyn w sensie negatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: Coś jeszcze Kretynach. 10.06.03, 19:22 Gość portalu: szpadel napisał(a): > w polskim środowisku intelektualnym modne było uczesanie > "na Kretyna" Szpadelku, powiedz nam jak wygląda uczesanie na "kretyna"? Czyżbyś sam był posiadaczem tej gustownej fryzurki? > Pod sopocki NonStop zajedżały regularnie > budy milicyjne,łapano "Kretynów" I co z nimi robiono? Przerabiano ich na Szpadli i im podobnych? > Z biegiem czasu sprawa została zapomniana i tylko pokolenie > ormowców,partyjniaków i milicjantów z tamtych czasów,obecnie > nazywanych komuchami lub dresiarzami używa słowa Kretyn w sensie > negatywnym I tu mamy kolejne znaczenie słowa"kretyn". Obok człowieka upośledzonego umysłowo, Kreteńczyka czyli mieszkańca Krety, mamy człowieka z fryzurą na "kretyna" czyli Szpadla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Coś jeszcze o komuchach IP: *.client.attbi.com 10.06.03, 21:55 Przeważnie kpiarzowi takiemu jak O_O kpiny przechodziły na sucho,jak Kwachowi kpiny z Papieża. Przez zakołtunienie niejaki O_O,zapomniał ,że pozostawił trwały ślad swojego cymbalstwa w treści wystukanego przez siebie idiotyzmu,podobnie jak jego kierownik Kwach nie zauważył,że jest filmowany i pokazał prawdziwe oblicze zdyshonorowanego apparatczyka. Także komuchu O_O....,zabawy w chowanego Was uczyli, ale wówczas nie istniał internet,powinniście zaadoptować się do nowego klimatu,tutaj krzykiem niczego nie wskóracie oraz jak Wam nie wstyd aparatczyku takiej demaskacji. Więc ośmielasz się twierdzić kretyńczyku,że Kretynka to pochodzi z kretyńczyków,a nie z Kretynów? Pamiętaj... Beatelsi,zostali oszczekani Kretynami przez pekińczyków jak Ty,nie tylko dlatego,że czesali się na Kretynów, ale ich liriki nie posiadały szowinizmu niezbędnego dla połechtania zdemoralizowanych czaszek jak twoja spalanciała łepetyna niedouka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓLIK Re: Coś jeszcze o komuchach IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 05:36 Drogi Szpadlu!!!!!!! Jak będziesz w ogrodzie stań na grabie może dostaniesz styliskiem w łeb i to uderzenie rozjaśni ci horyzonty.Czytam to twoje ble ble ble i widzę że bardzo martwi cię los Gdańska a skoro tak to wracaj kochanieńki i działaj.W Gdańsku dużo pustych domów,będziesz mógł wynająć,mieszkać i działać w opozycji obecnych władz /mam nadzieję że pół majątku przeznaczysz na walkę z opozycją/ Czekamy z utęsknieniem. KRÓLIK i reszta czytelników twojej prozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szufli, szpadla Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: *.gda.pl 12.06.03, 00:03 szufluj, szufluj, szu - flujo rasistowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpadel Re: Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska głosował z IP: *.client.attbi.com 12.06.03, 15:43 Gość portalu: do szufli, szpadla napisał(a): > szufluj, szufluj, szu - flujo rasistowska. Doskonale...,co za intelekt wytworzył taki wspanieły epitet? "Nauka nie idzie w las tylko w nas". Odpowiedz Link Zgłoś