Gość: Izak IP: 62.181.161.* 02.09.03, 12:33 Kto mieszka? Jakie macie zdanie o tej okolicy? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: *.gdynia.mm.pl 02.09.03, 16:39 Ja mieszkam tam od 2 lat, ogolnie jest ok, gdyby jeszcze skończyli wreszcie budować , no i niech wreszcie będzie w pobliżu sklep. Masz zamiar się tam wprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.181.161.* 03.09.03, 09:40 Tak, właśnie kupuję mieszkanie. Ale w nowych budynkach widziałam, że są pomieszczenia na sklepy, więc powinno sie poprawić. A nie wiesz, co planują z giełdą??? Odpowiedz Link Zgłoś
namche Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa 03.09.03, 16:20 Ale jesli kolo gieldy, to przeprowadzasz sie na Dabrowke, nie Dabrowe :) Roznica w nazwie ledwo zauwazalna, lecz strategiczna! W koncu oddzielone sa lasem. Jesli masz czas wolny to zobacz legowiska ptakow wiosna przy drodze na Bojano (dwie trasy rowerowe z Dabrowy na www.republika.pl/radek1/rowerowe.html). Polecam lekture gazety osiedlowej 'Dabrowa i Dabrowka'. Niby taka beznadziejna, lecz gdy przychodzi do domu, to zostanie przewertowana przez kazdego domownika :) Mieszkam na Dabrowie 5 lat i coraz bardziej doceniam piekne polozenie, brak cywilizacji, samodzielne odsniezanie ulicy (jednoczy z sasiadami :), wreszcie niesamowite widoki z gory Donas w czasie oraz po oberwaniu chmury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.03, 21:33 tak, tak ,Dąbrowa to nie Dąbrówka! Owszem jest pomieszczenie na sklep , ale od momentu oddania tego bloku jeszcze nic się nie ruszyło . A giełda raczej będzie dalej, ale mnie to nie przeszkadza, często nawet nie pamiętam ,że tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.233.233.* 04.09.03, 08:17 Dzięki za sprostowanie z nazwą. Wiedziałam, że jest Dąbrowa i Dąbrówka, ale nie miałam pojęcia która gdzie się znajduje. Trasy rowerowe bardzo mnie interesują, okolica jest cudna, aczkolwiek wzięłabym się za przeczyszczenie lasu - z lekka brudno, za duzo krzakoli i wiatrołomów (tak się chyba nazywają drzewa przewrócone lub przegiete przez wiatr). W jaki sposób macie dostęp do ineternetu? Tylko przez Multimedia lub TPSA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrówka IP: *.gdynia.mm.pl 04.09.03, 12:06 Ja się tez na początku gubiłam w tych nazwach .A las faktycznie pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi o internet, to ja mam akurat z Multimedia( w tym roku podłączenie za 1 zł, a miesięcznie 50zł). W dwóch pierwszych blokach jest Netia , ale w nowym bloku widziałam skrzynkę TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
namche Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa 04.09.03, 12:46 Na Dabrowie jest mozliwosc podlaczenia sie do chello, na Dabrowce chyba tez. W bloku nie powinno byc problemu z samodzielnym zorganizowaniem sieci, najlepiej orientowac sie u mieszkancow w obrebie 100 m, bo wystarczy rzut kamieniem i juz sytuacja dotyczaca podlaczenia jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.233.233.* 04.09.03, 13:57 Dzięki za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś