Dodaj do ulubionych

Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa

IP: 62.181.161.* 02.09.03, 12:33
Kto mieszka? Jakie macie zdanie o tej okolicy? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: *.gdynia.mm.pl 02.09.03, 16:39
      Ja mieszkam tam od 2 lat, ogolnie jest ok, gdyby jeszcze skończyli wreszcie
      budować , no i niech wreszcie będzie w pobliżu sklep.
      Masz zamiar się tam wprowadzić?
      • Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.181.161.* 03.09.03, 09:40
        Tak, właśnie kupuję mieszkanie. Ale w nowych budynkach widziałam, że są
        pomieszczenia na sklepy, więc powinno sie poprawić. A nie wiesz, co planują z
        giełdą???
    • namche Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa 03.09.03, 16:20
      Ale jesli kolo gieldy, to przeprowadzasz sie na Dabrowke, nie Dabrowe :)
      Roznica w nazwie ledwo zauwazalna, lecz strategiczna! W koncu oddzielone sa
      lasem. Jesli masz czas wolny to zobacz legowiska ptakow wiosna przy drodze na
      Bojano (dwie trasy rowerowe z Dabrowy na www.republika.pl/radek1/rowerowe.html).

Polecam lekture gazety osiedlowej 'Dabrowa i Dabrowka'. Niby taka beznadziejna,
      lecz gdy przychodzi do domu, to zostanie przewertowana przez kazdego
      domownika :)

Mieszkam na Dabrowie 5 lat i coraz bardziej doceniam piekne polozenie, brak
      cywilizacji, samodzielne odsniezanie ulicy (jednoczy z sasiadami :), wreszcie
      niesamowite widoki z gory Donas w czasie oraz po oberwaniu chmury...
      • Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.03, 21:33
        tak, tak ,Dąbrowa to nie Dąbrówka!

Owszem jest pomieszczenie na sklep , ale od momentu oddania tego bloku jeszcze
        nic się nie ruszyło .
        A giełda raczej będzie dalej, ale mnie to nie przeszkadza, często nawet nie
        pamiętam ,że tam jest.
        • Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.233.233.* 04.09.03, 08:17
          Dzięki za sprostowanie z nazwą. Wiedziałam, że jest Dąbrowa i Dąbrówka, ale nie
          miałam pojęcia która gdzie się znajduje. Trasy rowerowe bardzo mnie interesują,
          okolica jest cudna, aczkolwiek wzięłabym się za przeczyszczenie lasu - z lekka
          brudno, za duzo krzakoli i wiatrołomów (tak się chyba nazywają drzewa
          przewrócone lub przegiete przez wiatr). W jaki sposób macie dostęp do
          ineternetu? Tylko przez Multimedia lub TPSA?
          • Gość: dąbrówka Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrówka IP: *.gdynia.mm.pl 04.09.03, 12:06
            Ja się tez na początku gubiłam w tych nazwach .A las faktycznie pozostawia
            wiele do życzenia.
            Jeśli chodzi o internet, to ja mam akurat z Multimedia( w tym roku podłączenie
            za 1 zł, a miesięcznie 50zł). W dwóch pierwszych blokach jest Netia , ale w
            nowym bloku widziałam skrzynkę TPSA.
          • namche Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa 04.09.03, 12:46
            Na Dabrowie jest mozliwosc podlaczenia sie do chello, na Dabrowce chyba tez. W
            bloku nie powinno byc problemu z samodzielnym zorganizowaniem sieci, najlepiej
            orientowac sie u mieszkancow w obrebie 100 m, bo wystarczy rzut kamieniem i juz
            sytuacja dotyczaca podlaczenia jest inna.
            • Gość: Izak Re: Leśny Zakątek - Gdynia Dąbrowa IP: 62.233.233.* 04.09.03, 13:57
              Dzięki za informacje. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka