Gość: abc-gość Kuriozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:58 Kuriozum jest to,że bandyci policyjni zawsze mówią o porachunkach przestępczych.Zabicie nawet więźnia jest zabójstwem,więźniem on nie był,a ja mam podobne problemy,z tym,że jestem całkowicie niekarany.Na uwagę zasługują też "polskie" "kobiety" "o czułych sercach" które d... nie ruszą i nie wezwą policji,chyba zresztą tylko po to,żeby Ziobro robił afery i odczyty i atakował mnie w gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
wirski Gdynia miastem bezprawia!! 31.03.08, 10:07 Tylko w mieście bezprawia bandyci odważają się na takie spektakularne morderstwa!!! Nawet jeżeli to były wewnątrzmafijne porachunki! Ew. niewykrycie tych bandytów kompromituje nie tylko gdyńską policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A dlaczego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:09 Dlaczego ktoś miałby sie wtrącić? Mój kumpel kiedyś się wtrącił, obronił kobietę napadniętą przez trzech bandziorów. I co? Bandziorki okazały sie nieletnie więc nawet im włos z głowy nie spadł a kumpel dostał 2 lata w zawieszeniu na 3 za naruszenie nietykalności nieletnich. Napadniętej kobiety nawet nie przesłuchano w sądzie mimo, że chciała zeznać kto ją obronił przed bandziorami. Od tamtej pory nie zwracam uwagi gdy coś sie wkoło mnie dzieje aby sobie biedy nie napytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe To tzw "Efekt Ćwiąkalskiego" IP: *.chello.pl 31.03.08, 10:11 Mafia bezkarna dokonuje zbrodni na ulicach, a zwykły obywatel jest bezbronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Zwykly obywatel nie jest bezbronny... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:37 jest zawsze podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: To tzw "Efekt Ćwiąkalskiego" 31.03.08, 13:26 Gość portalu: hehe napisał(a): > Mafia bezkarna dokonuje zbrodni na ulicach, a zwykły obywatel jest bezbronny "zwykly obywatel" jest sam sobie winien. Jeżeli graficiarze - żadne bandziory - przy ruchliwej ulicy bazgrzą po murach, a żaden kierowca nie chce tego widzieć i dać znać policji przez komórkę - to o co chodzi?? No o co? Mógłby przejeżdzając poprostu zadzwonić, że widzi, jak grupa wyrostków niszczy cudzą własność - a tego nie robi. Beznadziejni ludzie i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Gdynia Gdynia IP: 92.3.184.* 31.03.08, 10:21 Zawsze sie zxastanawialem dlaczego w tej brudnej, z calym szacunkiem robotniczej, brutalnej Gdyni podobno ludzie chca tak bardzo mieszkac. Kilka lat temu jedyna atrakcja byl tam McDonald pod ktorego cale miasteczko przybywalo wieczorami, czestym widokiem byli alfonsi tlukacy na uliach swoje panienki Gdynia Gdynia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: Gdynia Gdynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:55 W Gdyni to akurat McDonalda w centrum nie ma. Ale innych atrakcji też nie ma. Alfonsów i panienek tłuczonych też nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
rex33 Bestialska zbrodnia w centrum miasta 31.03.08, 10:22 No i dobrze! Po co takiemu przestępcy pomagać? Niech się wybijają między sobą i oszczędzają pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Podatnicy mielii widowisko... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:23 za ktore beda musieli slono zaplacic.Poszukiwanie tych bandziorow,dochodzenie i ewentualne osadzenie pochlonie sporo pieniedzy podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ottmar to Ziobro broniąc linczu dał pozwolenie.On 31.03.08, 10:25 ich zastraszał dlatego zrobili co zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:32 Jak można mówić że nie należy się "mieszać w gangsterskie porachunki". To jest podejście które w długiej perspektywie jest bardzo niebezpieczne dla obywateli. Oczywiście nie każę nikomu rzucać się z gołymi rękami na bandytów z bejzbolami - to byłoby samobójstwo, bo nawet gdyby z tłumu rzuciło się na nich 20 osób, to po pierwszym zamachu bejzoblem 15 by się rozpierzchło. Ale problem leży gdzie indziej - jeżeli takie brutalne zabójstwo, wykonanie publicznie, w środku miasta, pod okiem kamer monitoringu i na oczach "setki gapiów" ujdzie bandziorom na sucho, to będzie miało to katastrofalny wpływ na morale mieszkańców, a jednocześnie zwiększy pewność siebie bandytów. Dlatego NIGDY policja nie może pozwalać na porachunki bandziorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Policja sobie poradzi z tym problemem.... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:15 ZATRZYMA CZTERECH INNYCH W ZASTEPSTWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 01.04.08, 08:41 Gość portalu: graf napisał(a): > Jak można mówić że nie należy się "mieszać w gangsterskie > porachunki". To jest podejście które w długiej perspektywie jest > bardzo niebezpieczne dla obywateli. owszem, jest niebezpieczne, ale silnie promowane przez lewusów np. odmawiających prawa do posiadania broni. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.chello.pl 31.03.08, 10:33 QRWA CO ZA MIASTO! 100 OSóB PATRZY JAK KOLESIOWI BIJą DZIURę W CZASZCE!!!!!SZOK..... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar No sorry 31.03.08, 10:49 Ale jesli nie mam broni palnej to nie bede wyskakiwal przciwko grupie typkow z bejsbolami i w kominiarkach. A jesli mam bron palna to uzywam jej tylko we wlasnej obronie. Strzelanie do koelsi palujacych goscia to przekorczenie zasad obrony koniecznej. Nie chcialbym skonczyc jak ci goscie z Wloszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Nie ma sorry... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:03 Z BANDZIORAMI TRZEBA POSTEPOWAC UPRZEJMIE ,to wrazliwi ludzie dzialajacy pod stresem.To co ,ze zabili czlowieka ,widocznie mieli do niego uzasadnione pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Swiadkowie zdarzenia 31.03.08, 11:24 nie ruszyli natychmiast na pomoc, bo może mysleli, że te bandziory to policjanci; skoro mieli na głowch kominiarki i weszli bez przeszkód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Zachowali sie bardzo profesjonalnie... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:34 ludzie Ziobry i Jarkacza tez postepowali w podobny sposob,bywali rowniez zdecydowani i brutalni. Odpowiedz Link Zgłoś
critto broń dla każdego i kara śmierci dla morderców!! 31.03.08, 13:25 dlatego uważam, że KAŻDY powinien mieć broń. Ktoś powie, że to Dziki Zachód, a ja na to - że OK, dziki zachód był naprawdę bezpieczniejszy. Każdy miał broń, grupa mężczyzn nie bała się tam dołożyć bandziorowi, w dodatku za lincz na schwytanym bandycie nic nie groziło. Natomiast za bandytyzm powieszono niejednego. Wieszanie było publiczne, dzięki czemu naśladowcy bandytów wiedzieli, co im grozi i wielu to zniechęcało. Wprowadzić broń dla każdego i przywrócić karę śmierci - jedyne sensowne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Zyjesz przeszloscia... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:32 pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE SLYSZALES ,CO? Odpowiedz Link Zgłoś
critto w świecie bezbronnych uzbrojony jest królem 31.03.08, 15:11 Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a): > pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE > SLYSZALES ,CO? słyszałem. Tyle, że te masakry było możliwe dlatego, że ... w szkole nikt poza tymi szaleńcami nie miał broni!! Nawet ochrona szkoły. Gdyby ktokolwiek miał broń i umiał strzelać (tego trzeba się uczyć, jak wszystkiego) oraz miał zimną krew (tego _też_ można się nauczyć, nawet "na sucho"), być może zastrzeliłby szaleńca zanim ten zabił te osoby (w momencie, w którym zacząłby próbować). Tak to niestety jest, że w krainie ślepców jednoooki jest królem; w krainie bezbronnych "królem" jest ten kto posiada nóż do papieru, vide zamachy z 11. wrzesnia 2001, gdzie arabscy terroryści zamordowali pilotów nożami do papieru. PS. nie krzycz, do brzydkiej-pani-matki, dobrze?? :)) ja napisałem znacznie więcej treści niż Ty, a ani razu nie omsknął mi się caps lock... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Zyjesz przeszloscia... 31.03.08, 17:13 Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a): > pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE > SLYSZALES ,CO? owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA. Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował i ową broń posiadał. I to by było na tyle. Podrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Zyjesz przeszloscia... 31.03.08, 17:49 owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA. > Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do > broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką > możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował > i ową broń posiadał. I to by było na tyle. mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na uczelniach, o ktorych pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie zaczeli strzelac do innych), ktorzy MIELI bron, legalnie nabyta. teraz rozumiesz, "prawicowy" zacofancu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
critto lewicowy zacofaniec się znalazł 31.03.08, 18:31 ready4freddy napisał: > owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA. > > Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do > > broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką > > możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował > > i ową broń posiadał. I to by było na tyle. > > mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na uczelniach, o ktorych > pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie zaczeli strzela > c > do innych), ktorzy MIELI bron, legalnie nabyta. teraz rozumiesz, "prawicowy" > zacofancu? :) jeśli dla ciebie poprawnie sformułowana wypowiedź to "bełkot", to świadczy tylko o tobie, lewacki prymitywie... Broń mogła być legalnie nabyta, ale na teren szkoły uczelni nie można jej było legalnie wnosić, kumasz teraz bazę? Wiesz, baza, takie słowo 4-literowe... Wiesz, kumać, w slangu - rozumieć... I właśnie o to chodzi, że szaleniec nie przejął się tym zakazem, a uczciwi ludzie - owszem. Poza tym większość przestępstw jest dokonywana z użyciem NIELEGALNEJ broni, w krajach o restrykcyjnej polityce dot. jej posiadania, np. w Polsce. Ilu legalnych właścicieli używa broni nielegalnie? W Australii, gdy wprowadzono całkowity zakaz posiadania broni, liczba przestępstw z jej użyciem WZROSŁA O 45%... Poczytaj sobie statystkyki np. amerykańskie, brytyjskie czy australijskie... W USA, w tych stanach, gdzie broń można nie tylko posiadać, ale i nosić (na wierzchu), np. w Arizonie, przestępczość jest NAJMNIEJSZA. Ale po co ja się wysilam - dla ciebie to i tak pewnie bełkot, lewicowy zacofańcu, co?? Na szczęście ludzie są wystarczająco wkurzeni na bezprawie bandytów, że tacy jak ty mają coraz mniej do powiedzenia... Posiadanie broni to jedno, ale niedługo kraje Europy zaczną się wyłamywać z zakazu stosowania kary śmierci... Naprawdę potrzeba tylko iskry, od której wybuchnie pożar gniewu przeciw bandziorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~~~~~ broń? po co i na co? IP: *.gprs.plus.pl 01.04.08, 03:35 ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, by mieć w Polsce broń... każdy inteligentny człowiek może mieć broń, więc po te przygłupie hasła "broń dla każdego"... ja bym nie chciał iść ulicą ze świadomością, że każdy głupi dresiarz ma teraz gnata, a w bramie stoi jakiś ćpun na głodzie, który właśnie wyciągnął babci z torebki Desert Eagla... co z tego, że przestępcy się będą bardziej bać - ich główna broń to twój strach i zaskoczenie kiedy atakują - możesz mieć 10 pistoletów i granat ale jak jesteś tchórzem to i tak zdeterminowany bandyta z nożem cię okradnie, a nikt obok nie pomoże... myślisz, że taki bandzior z 5cm nożem napadający człowieka w tramwaju nie ma stracha, ze inni pasażerowie mogą się postawić? przecież nóż, pistolet gazowy czy pałkę może mieć praktycznie każdy - a bandycie to nie przeszkadza, bo wie że ludzie spanikują... ja prawdę mówiąc wolę dostać już w ryj albo nożem niż zostać przypadkowo postrzelonym podczas szarpaniny albo zginąć od kuli jakiegoś szaleńca... i jakieś przykłady Arizony mnie nie przekonują - tu jest Polska, inny kraj, inna mentalność ludzi, inne przepisy i inna Policja... tam może jest wielu kowbojów z dziada pradziada którzy potrafią się posługiwać bronią, u nas dać tym wszystkim pijanym świrom broń to jak strzelić sobie w głowę... co druga alkoholowa libacja połączona z kłótnią kończyłaby się strzelaniną albo w najlepszym wypadku pijanym frustratem biegającym po ulicy z pistoletem... i co z tego, że inni też mieliby broń? zastrzelili by go? nie chcę w Polsce dzikiego zachodu - jestem liberałem i uważam, ze każdy powinien mieć jak najwięcej swobód, ale właśnie z tą bronią jakoś jestem na nie - na co dzień nie spotykam się z wielką przestępczością na ulicach, a chodziłem w nocy po warszawskiej pradze, chodziłem po kilku innych ciekawych okolicach i tylko raz mnie kolesie z nożami gonili, akurat w biały dzień w centrum miasta 50m od posterunku Policji ;) jakiegoś znajomego kiedyś okradli, innemu oko podbili, sam też komuś podbiłem, ot normalna sielanka... nie wiem po co wprowadzać broń, dawać ją dzieciom (jak mają rodzice to i dzieci mieć będą), psycholom, pijakom, dresiarzom i chorym psychicznie słuchaczom radia maryja... prawdę mówiąc bałbym się wyjść z domu - rany po nożu, butelce czy bejsbolu rzadko są śmiertelne, raczej się zagoją... kulka w czasce raczej nie :/ a jak się czujesz zagrożony - możesz sobie załatwić legalną broń bez większych problemów... jest sposób - nie będę mówił jaki, jak ktoś będzie zainteresowany to się dowie i tak ;) tyle, że w ten sposób broń mają raczej normalni ludzie a wykolejeńcy muszą się trochę "postarać" - gansterzy sobie załatwią broń, ale głupi dres już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Zyjesz przeszloscia... 01.04.08, 08:47 ready4freddy napisał: > mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na > uczelniach, o ktorych > pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie > zaczeli strzelac do innych), no to nie byli normalni. Normalni ludzie nie strzelają sobie ot tak. Większość takich masakr spowodowanych jest przez przestępców bądź świrów, którzy niespecjalnie przejmują się zakazami czegokolwiek. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Zyjesz przeszloscia... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:32 pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE SLYSZALES ,CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: No sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:45 Chyba z Włodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dixi Re: No sorry IP: 83.238.100.* 13.04.08, 16:48 Obrona konieczna to także obrona innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.08, 11:35 Idę o zakład, że policja ukręci tej sprawie łeb, a prokuratura do sądu poda "słabe papiery". Kto z tych służb będzie sie wychylał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:35 4 kamery i nic... właściwie po co te wydatki na monitoring?? Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=234&id=2867&from=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Kamery zostaly czasowo wylaczone... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:42 na czas przeprowadzanej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Kto pałą wojuje od pały ginie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:37 ...za byle co tak się człowieka nie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski A jak sie zabija... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:46 za BYLE CO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja urodziles sie wczoraj? IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:13 Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a): > za BYLE CO ? n ie znasz tego stwierdzenia? byle co znaczy malo istotne, niewazne. jak komus ukradniesz 2 zlote i mu nie oddasz to cie nikt nie zabije ale jak ukradniesz jakiemus gangsterowi np. 200000 to licz sie z tym ze gangster cie za to zabije zeby nikt takiego numeru mu nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski A jaki masz dowod... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:25 ze to chodzilo o pieniadze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: A jaki masz dowod... IP: *.plus.com 31.03.08, 12:32 Moze chodzilo o dragi albo facet byl kapo. Zginal jako nauczka. Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A jaki masz dowod... IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:56 to byl tylko przyklad za co mozna zginac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Kazda mafia,nawet ta najmniejsza... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:59 rzadzi sie jakims prawem,ktore jest swoista namiastka pojecia sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
critto mafie stosują KŚ-a i nie myśą że jest nieskuteczna 31.03.08, 13:29 i stosue karę śmierci jakoś nie myśląc o tym, że "to wcale nikogo nie odstrasza", jak twierdzą przeciwnicy tej kary. Ciekawe tylko, dlaczego gdy obywatele chcą aby ich państwo wprowadziło tę karę, to zaraz podnosi się krzyk "pożytecznych (dla mafii) idiotów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:47 Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem walki,dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 15:14 Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a): > Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. wobec mafii inne środki są nieskuteczne. Ogień zwalczajmy ogniem. > Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem > walki, a strach nie jest środkiem walki? kręcisz. >dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA. To dlaczego sam sobie nie strzela w łeb, tylko się broni albo ucieka? Dlaczego w ogóle boi się swojego szefa czy kumpli? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 15:16 Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a): > Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem > walki,dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA. to po co mafie zabijają jeśli nie ma to - twoim zdaniem - odstraszać?? Po co walczyć, jeżeli się nikogo nie odstraszy? Sami mafiosi mówią, że zabijają np. zdrajców, aby nikt nie odważył się więcej zdradzić. A więc?? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 17:21 ech, przecież to ściemniacz z ekipy Ćwiąkała i innych "ałtorytetuf" prawniczych (nie tylko u nas tacy są) od tłumaczenia, że wysokość kary nie gra roli... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 17:51 alez gra role, do pewnego momentu. to akurat znane z psychologii spolecznej - mniejsze kary odstraszaja, drakonskie kary zobojetniaja. kara smierci ZADEN bandyta sie nie przejmuje, bo to niemal abstrakcja. sluzy tylko takim jak ty ofiarom populistow :) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 18:35 ready4freddy napisał: > alez gra role, do pewnego momentu. to akurat znane z psychologii spolecznej - > mniejsze kary odstraszaja, drakonskie kary zobojetniaja. kara smierci ZADEN > bandyta sie nie przejmuje, bo to niemal abstrakcja. sluzy tylko takim jak ty > ofiarom populistow :) gdzie abstrakcja, tam abstrakcja. W kraju, w którym wykonują ją po 20 latach odwołań (w USA), to rzeczywiście może abstrakcja. Tylko kto to badał i w jaki sposób? Robiono jakieś sondy w więzieniach, czego osadzeni boją się najbardziej? Ciężko mówić aby były one miarodajne, bo w takim momencie można mówić różne głupie rzeczy, zwłaszcza na początku odsiadki. Ale dawniej tę karę wykonywano regularnie i abstrakcją na pewno nie była. Szczególnie tam, gdzie były egzekucje publiczne. Poza tym jest jeszcze PRAWO DO SŁUSZNEJ ZEMSTY na bandycie. Społeczeństwo ma prawo żądać jego śmierci, Sprawiedliwość ma prawo napić się jego krwi. Tak zawsze było i tak powinno być RÓWNIEŻ TERAZ> Odpowiedz Link Zgłoś
critto dla państwa KŚ to też środek walki 31.03.08, 15:33 Jeszcze jedno: dla państwa kara śmierci to też metoda walki - totalna i nieodwracalna eliminacja przestępcy, czyli wroga na froncie walki z bandytyzmem. Poza tym, jest to SŁUSZNY ODWET, SŁUSZNA ZEMSTA, mająca zaspokoić poczucie sprawiedliwości. Sprawiedliwość łaknie krwi złoczyńców, jest to normalne i naturalne. KŚ powinna być specyficznym rodzajem "broni mocnego rażenia", takiej machiny oblężniczej na fortece przestępczości, a Policjanci -Rycerzami Sprawiedliwości. Kiedy tak wreszcie będzie?? Potrzeba zdaje się kolejnego przebudzenia Europejczyków, bo wiem, że prędzej czy później kara śmierci będzie przywrócona w Europie. To tylko kwestia czasu. Prawo zależy od ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: urodziles sie wczoraj? 31.03.08, 17:18 Gość portalu: ja napisał(a): > jak komus ukradniesz 2 zlote i mu nie oddasz to cie nikt nie zabije i tu się chyba mylisz. Są przypadki zamordowania za pare groszy... nie tylko u nas... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżby Gdynia była miastem tchórzy? 31.03.08, 12:10 Setka osób a w tym pożal się Boże ochroniarze pekli przed kilkoma bandziorami. Wstyd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Czyżby Gdynia była miastem tchórzy? IP: *.chello.pl 01.04.08, 11:31 > Wstyd!!!!! głupi jesteś, od czego jest Policja? nie dziwi cię że pojawiła się post-factum, że nikt do niej nie zadzwonił. Może się bali że oficer dyżurny ma jeszcze innego szefa oprócz komendanta miejscowej PP? nie dziwi cię że wcale nie jakiś wieli bandzior (włamania+rabunek) pada ofiarą dintojry w najbardziej reprezentatywnym miejscu Gdyni? w tak spektakularny sposób czekam na konferencję ministra Ć. w sprawie następnego laptopa oczywiście ww. zdarzenia absolutnie są bez związku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 12:14 Lokal należy zamknąć, ochronie odebrać licencję. Co zrobiła ochrona lokalu aby nie wpuścić bandytów, wezwała chociaż policję? Bardziej prawdopodobne, że ochrona sama dała cynk, ze ten człowiek się u nich bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski To prawdopodobne... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:51 ale jak tam bawila sie IGLA , to mogl sie tam bawic takze STOG i SIANO. Odpowiedz Link Zgłoś
critto zamknąć lokal - popieram 31.03.08, 13:32 popieram, zamknąć lokal. Zwykli ludzie nie mają obowiązku się wtrącać (choć mają obowiązek świadczyć w sądzie - nikt nie uwierzy 100 osobom w ich "nic nie widziałem, nic nie słyszałem"; w razie czego należy ich "przycisnąć" aby zaczęli sypać). Ale ochrona MA OBOWIĄZEK zapewnić bezpieczeństwo gościom lokalu. Czy tam w ogóle była legalna ochrona, czy "bramkarz" z podwórkowej siłowni?? Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 01.04.08, 08:10 Gość portalu: xxx napisał(a): > ... ochronie odebrać licencję. Odebrać licencję i NAGŁOŚNIĆ ten fakt! Może to spowoduje właściwy dobór ochroniarzy, którzy mają CHRONIĆ, a nie tylko bić małolatów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew jan Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.08, 12:27 interesujace ile czasu potrzebowala policja na przybycie na miejsce zbrodni, a dlaczego ochrona wpuscila te osoby, a w koncu co robi Straz Miejska......jednego bandziora mniej ale dlaczego chodzil na wolnosci, kolejne pytanie? co robi prokuratura, policja chyba to racja ze DEMOKRACJA to demoluja i kradna..............??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.lear.com 31.03.08, 12:46 Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic. Granica Europy przebiega na Odrze i nie zmienia tego zadne traktaty. No chyba, ze Wschodnie Pomorze i Silesia wroca do Niemieckiej Macierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.chello.pl 31.03.08, 13:00 Gość portalu: Polak napisał(a): > Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic. > Granica Europy przebiega na Odrze i nie zmienia tego zadne traktaty. > No chyba, ze Wschodnie Pomorze i Silesia wroca do Niemieckiej > Macierzy. a to ciekawe mnie uczyli ze granica europy to URAL do szkoly miales daleko dla przypomnienia w irlandii 2 polakow zginelo od ciosow srubokretem przed sklepem zabili ich jacys gowniarze wiec jak widzisz taka dzicz jest takze w twojej kochanej zachodniej europie nie tylko u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Z ta macierza to poleciales... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:06 nawet wujek ADOLF SIE SMIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Z ta macierza to poleciales... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:06 nawet wujek ADOLF SIE SMIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 31.03.08, 17:25 Gość portalu: Polak napisał(a): > Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic. etam, całkiem niedawno zadźgano w takich niemczech pewną Turczynkę, bo chodziła z takim, co to się jej rodzinie nie podobał? Przesuwamy granice? Nb. podobne porzypadki we Francji i - o zgrozo - W Anglii... To jak to juest z tą Europą? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToHell Jasne kur... ludzie mieli bronić drecha ! :) IP: *.era.pl 31.03.08, 12:47 Gdyby to był normalny człowiek, babcia, itd. a ja byłbym w pobliżu z moim Waltherem P99 4 fredów z bejsbolami leżałoby teraz w kostnicy. Wpierw dajcie ludziom prawo do posiadania i noszenia broni w wtedy oczekujcie, że ktoś bedzie stawał w czyjejś obronie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Jasne kur... ludzie mieli bronić drecha ! :) IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:57 ość portalu: WelcomeToHell napisał(a): > Gdyby to był normalny człowiek, babcia, itd. a ja byłbym w pobliżu z moim > Waltherem P99 4 fredów z bejsbolami leżałoby teraz w kostnicy. > > Wpierw dajcie ludziom prawo do posiadania i noszenia broni w wtedy oczekujcie, > że ktoś bedzie stawał w czyjejś obronie ! i bys dostal 8 lat za przekroczenie obroy koniecznej i nieumyslne spowodwanie smierci a na twoj placz ze chciales pomoc biednej staruszce bys uslyszal mogl sie pan nie mieszac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski W demokratycznych krajach prawo bywa koslawe. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:14 W Australii NAWET POLICJANCI musieli sie tlumaczyc, ze zastrzelili bandziora bez ostrzezenia, ale do sprawy sadowej nie doszlo i policjantow nie skazano. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: W demokratycznych krajach prawo bywa koslawe. 31.03.08, 15:17 koślawe to mało powiedziane. To poprostu paranoja. Co za kretyn wymyślił takie przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 31.03.08, 12:56 I bardzo dobrze - naturalna selekcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Ważne, że lokalu pilnowali "ochroniarze". IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koroner Gdzie jest k***a kara smierci . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 13:14 Jak by coś takiego funkcjonowało to by sie Takie debile zastanowiły zanim by cokolwiek zrobiły .Co jak co ale człowiek zawsze sie będzie obawiał konsekwencji . PS:Mam głemboko w dupie organizacje przeciwne karze śmierci. Banda idiotów rozgłaszająca swoje chore poglądy .Jak by został zamordowany ktoś z ich rodziny , sami by zmienili k***a frakcje . PZDR . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Kara smierci niczego nie zalatwi. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:22 W USA ciagle ta kara jest stosowana,A BANDZIOROW WCALE NIE UBYLO. Odpowiedz Link Zgłoś
critto w takim razie farmy więzienne i obozy pracy 31.03.08, 15:24 ale też nie przybyło, prawda?? Ciężko powiedzieć, co by się stało, gdyby zniesiono karę śmierci? Może chociaż dla niektórych bandytów byłby to sygnał, że teraz wszystko wolno? Poza tym w USA mają inne niezłe rozwiązania przeciw bandytom. Np. farmy więzienne (prison farms) i obozy pracy (labor camps), gdzie skazańcy pracują ponad siły za michę kiepskiego żarcia i w ten sposób pokutują za zło, które uczynili. To nie jest los znacznie lepszy od śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: w takim razie farmy więzienne i obozy pracy 01.04.08, 09:01 critto napisał: > ale też nie przybyło, prawda?? Ciężko powiedzieć, co by się stało, > gdyby zniesiono karę śmierci? etam, powiedzieć łatwo, choć teraz trudniej. Swego czasu zniesiono KS w paru stanach, potem przywrócono, statystyki jasno wskazywały poprawę po ponownym zaprowadzeniu KS, ale baaaardzo szybko je schowano. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Tuska grupa trzymajaca wladze 31.03.08, 13:21 Wymierzaja sprawiedliwosc bez obaw i bez oporow. Policja zbiera tylko zwloki. A wszystko obok kwatery glownej PO. Widac grupa Cwiokaly juz sie zadomowila i dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 31.03.08, 14:17 Dajcie ludziom pozwolenie na broin na posuiadanie przy sobie a kazdy stanie w obronie bitego! zastrzeli napastika i juz! tak jest w USA i tam za obrone z uzyciem broni palnej nikt karnie nie odpowiada . dajcie ludziom POZWOLENIE NA POSIADANIE BRONI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! 31.03.08, 20:16 całkowicie popieram. W dodatku bandziory będą się bały atakować wiedząc, że w każdej chwili mogą zarobić kulkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dixi Re: dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! IP: 83.238.100.* 13.04.08, 16:57 Rozumiem, że w USA nic się takieg nie dzieje... Bandytów/gangów nie ma itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dam pracę w trójmieście IP: 67.159.5.* 31.03.08, 15:10 Młodych energicznych niekaranych zatrudnie. 8tys za wejście. john.smith.gdynia@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś