Dodaj do ulubionych

Bestialska zbrodnia w centrum miasta

• Gość: abc-gość Kuriozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:58
      Kuriozum jest to,że bandyci policyjni zawsze mówią o porachunkach
      przestępczych.Zabicie nawet więźnia jest zabójstwem,więźniem on nie był,a ja mam
      podobne problemy,z tym,że jestem całkowicie niekarany.Na uwagę zasługują też
      "polskie" "kobiety" "o czułych sercach" które d... nie ruszą i nie wezwą
      policji,chyba zresztą tylko po to,żeby Ziobro robił afery i odczyty i atakował
      mnie w gazetach.
    • Gość: kita no i wyrwali chwasta. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:59
    • wirski Gdynia miastem bezprawia!! 31.03.08, 10:07
      Tylko w mieście bezprawia bandyci odważają się na takie
      spektakularne morderstwa!!! Nawet jeżeli to były wewnątrzmafijne
      porachunki!
      Ew. niewykrycie tych bandytów kompromituje nie tylko gdyńską policję.
    • Gość: Jonek A dlaczego ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:09
      Dlaczego ktoś miałby sie wtrącić? Mój kumpel kiedyś się wtrącił, obronił kobietę
      napadniętą przez trzech bandziorów. I co? Bandziorki okazały sie nieletnie więc
      nawet im włos z głowy nie spadł a kumpel dostał 2 lata w zawieszeniu na 3 za
      naruszenie nietykalności nieletnich. Napadniętej kobiety nawet nie przesłuchano
      w sądzie mimo, że chciała zeznać kto ją obronił przed bandziorami. Od tamtej
      pory nie zwracam uwagi gdy coś sie wkoło mnie dzieje aby sobie biedy nie napytać.
    • Gość: hehe To tzw "Efekt Ćwiąkalskiego" IP: *.chello.pl 31.03.08, 10:11
      Mafia bezkarna dokonuje zbrodni na ulicach, a zwykły obywatel jest bezbronny
      • Gość: hrb Uszaszowski Zwykly obywatel nie jest bezbronny... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:37
        jest zawsze podejrzany.
      • critto Re: To tzw "Efekt Ćwiąkalskiego" 31.03.08, 13:26
        Gość portalu: hehe napisał(a):

> Mafia bezkarna dokonuje zbrodni na ulicach, a zwykły obywatel jest bezbronny

"zwykly obywatel" jest sam sobie winien. Jeżeli graficiarze - żadne bandziory -
        przy ruchliwej ulicy bazgrzą po murach, a żaden kierowca nie chce tego widzieć i
        dać znać policji przez komórkę - to o co chodzi?? No o co? Mógłby przejeżdzając
        poprostu zadzwonić, że widzi, jak grupa wyrostków niszczy cudzą własność - a
        tego nie robi. Beznadziejni ludzie i tyle...
    • Gość: ? Gdynia Gdynia IP: 92.3.184.* 31.03.08, 10:21
      Zawsze sie zxastanawialem dlaczego w tej brudnej, z calym szacunkiem
      robotniczej, brutalnej Gdyni podobno ludzie chca tak bardzo mieszkac. Kilka lat
      temu jedyna atrakcja byl tam McDonald pod ktorego cale miasteczko przybywalo
      wieczorami, czestym widokiem byli alfonsi tlukacy na uliach swoje panienki
      Gdynia Gdynia
      • Gość: dolores Re: Gdynia Gdynia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:55
        W Gdyni to akurat McDonalda w centrum nie ma. Ale innych atrakcji też nie ma.
        Alfonsów i panienek tłuczonych też nie widać.
    • rex33 Bestialska zbrodnia w centrum miasta 31.03.08, 10:22
      No i dobrze! Po co takiemu przestępcy pomagać? Niech się wybijają między sobą i oszczędzają pieniądze podatników.
      • Gość: hrb Uszaszowski Podatnicy mielii widowisko... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:23
        za ktore beda musieli slono zaplacic.Poszukiwanie tych
        bandziorow,dochodzenie i ewentualne osadzenie pochlonie sporo
        pieniedzy podatnikow.
    • krzych.korab Ottmar to Ziobro broniąc linczu dał pozwolenie.On 31.03.08, 10:25
      ich zastraszał dlatego zrobili co zrobili.
    • Gość: graf Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 10:32
      Jak można mówić że nie należy się "mieszać w gangsterskie porachunki".
      To jest podejście które w długiej perspektywie jest bardzo niebezpieczne dla
      obywateli.
      Oczywiście nie każę nikomu rzucać się z gołymi rękami na bandytów z bejzbolami -
      to byłoby samobójstwo, bo nawet gdyby z tłumu rzuciło się na nich 20 osób, to po
      pierwszym zamachu bejzoblem 15 by się rozpierzchło.
      Ale problem leży gdzie indziej - jeżeli takie brutalne zabójstwo, wykonanie
      publicznie, w środku miasta, pod okiem kamer monitoringu i na oczach "setki
      gapiów" ujdzie bandziorom na sucho, to będzie miało to katastrofalny wpływ na
      morale mieszkańców, a jednocześnie zwiększy pewność siebie bandytów. Dlatego
      NIGDY policja nie może pozwalać na porachunki bandziorów.
      • Gość: hrb Uszaszowski Policja sobie poradzi z tym problemem.... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:15
        ZATRZYMA CZTERECH INNYCH W ZASTEPSTWIE.
      • losiu4 Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 01.04.08, 08:41
        Gość portalu: graf napisał(a):

> Jak można mówić że nie należy się "mieszać w gangsterskie
        > porachunki". To jest podejście które w długiej perspektywie jest
        > bardzo niebezpieczne dla obywateli.

owszem, jest niebezpieczne, ale silnie promowane przez lewusów np.
        odmawiających prawa do posiadania broni.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: QQ Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.chello.pl 31.03.08, 10:33
      QRWA CO ZA MIASTO! 100 OSóB PATRZY JAK KOLESIOWI BIJą DZIURę W CZASZCE!!!!!SZOK.....
    • mulla_komar No sorry 31.03.08, 10:49
      Ale jesli nie mam broni palnej to nie bede wyskakiwal przciwko grupie typkow z
      bejsbolami i w kominiarkach. A jesli mam bron palna to uzywam jej tylko we
      wlasnej obronie. Strzelanie do koelsi palujacych goscia to przekorczenie zasad
      obrony koniecznej. Nie chcialbym skonczyc jak ci goscie z Wloszczowej.
      • Gość: hrb Uszaszowski Nie ma sorry... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:03
        Z BANDZIORAMI TRZEBA POSTEPOWAC UPRZEJMIE ,to wrazliwi ludzie
        dzialajacy pod stresem.To co ,ze zabili czlowieka ,widocznie mieli
        do niego uzasadnione pretensje.
        • mulka Swiadkowie zdarzenia 31.03.08, 11:24
          nie ruszyli natychmiast na pomoc, bo może mysleli, że te bandziory
          to policjanci; skoro mieli na głowch kominiarki i weszli bez
          przeszkód...
          • Gość: hrb Uszaszowski Zachowali sie bardzo profesjonalnie... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:34
            ludzie Ziobry i Jarkacza tez postepowali w podobny sposob,bywali
            rowniez zdecydowani i brutalni.
      • critto broń dla każdego i kara śmierci dla morderców!! 31.03.08, 13:25
        dlatego uważam, że KAŻDY powinien mieć broń.
        Ktoś powie, że to Dziki Zachód, a ja na to - że OK, dziki zachód był naprawdę
        bezpieczniejszy. Każdy miał broń, grupa mężczyzn nie bała się tam dołożyć
        bandziorowi, w dodatku za lincz na schwytanym bandycie nic nie groziło.
        Natomiast za bandytyzm powieszono niejednego. Wieszanie było publiczne, dzięki
        czemu naśladowcy bandytów wiedzieli, co im grozi i wielu to zniechęcało.
        Wprowadzić broń dla każdego i przywrócić karę śmierci - jedyne sensowne rozwiązanie.
        • Gość: hrb Uszaszowski Zyjesz przeszloscia... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:32
          pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE
          SLYSZALES ,CO?
          • critto w świecie bezbronnych uzbrojony jest królem 31.03.08, 15:11
            Gość portalu: hrb Uszaszowski napisał(a):

> pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE
            > SLYSZALES ,CO?

słyszałem. Tyle, że te masakry było możliwe dlatego, że ... w szkole nikt poza
            tymi szaleńcami nie miał broni!! Nawet ochrona szkoły. Gdyby ktokolwiek miał
            broń i umiał strzelać (tego trzeba się uczyć, jak wszystkiego) oraz miał zimną
            krew (tego _też_ można się nauczyć, nawet "na sucho"), być może zastrzeliłby
            szaleńca zanim ten zabił te osoby (w momencie, w którym zacząłby próbować). Tak
            to niestety jest, że w krainie ślepców jednoooki jest królem; w krainie
            bezbronnych "królem" jest ten kto posiada nóż do papieru, vide zamachy z 11.
            wrzesnia 2001, gdzie arabscy terroryści zamordowali pilotów nożami do papieru.

PS. nie krzycz, do brzydkiej-pani-matki, dobrze?? :)) ja napisałem znacznie
            więcej treści niż Ty, a ani razu nie omsknął mi się caps lock...
          • losiu4 Re: Zyjesz przeszloscia... 31.03.08, 17:13

> pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE
            > SLYSZALES ,CO?

owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA.
            Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do
            broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką
            możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował
            i ową broń posiadał. I to by było na tyle.

Podrawiam

Losiu
            • ready4freddy Re: Zyjesz przeszloscia... 31.03.08, 17:49
              owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA.
              > Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do
              > broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką
              > możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował
              > i ową broń posiadał. I to by było na tyle.

mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na uczelniach, o ktorych
              pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie zaczeli strzelac
              do innych), ktorzy MIELI bron, legalnie nabyta. teraz rozumiesz, "prawicowy"
              zacofancu? :)
              • critto lewicowy zacofaniec się znalazł 31.03.08, 18:31
                ready4freddy napisał:

> owszem, słyszałem, i to nie tylko w takich wydarzeniach w USA.
                > > Wszędzie wspólny mianownik: normalni obywatele nie mieli dostępu do
                > > broni (lewusowi postempofcy wręcz wstrząsają się z oburzenia na taką
                > > możliwość), a przestępca się jakoś zakazami prawnymi nie przejmował
                > > i ową broń posiadał. I to by było na tyle.
                >
                > mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na uczelniach, o ktorych
                > pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie zaczeli strzela
                > c
                > do innych), ktorzy MIELI bron, legalnie nabyta. teraz rozumiesz, "prawicowy"
                > zacofancu? :)

jeśli dla ciebie poprawnie sformułowana wypowiedź to "bełkot", to świadczy tylko
                o tobie, lewacki prymitywie...
                Broń mogła być legalnie nabyta, ale na teren szkoły uczelni nie można jej było
                legalnie wnosić, kumasz teraz bazę? Wiesz, baza, takie słowo 4-literowe...
                Wiesz, kumać, w slangu - rozumieć... I właśnie o to chodzi, że szaleniec nie
                przejął się tym zakazem, a uczciwi ludzie - owszem.
                Poza tym większość przestępstw jest dokonywana z użyciem NIELEGALNEJ broni, w
                krajach o restrykcyjnej polityce dot. jej posiadania, np. w Polsce. Ilu
                legalnych właścicieli używa broni nielegalnie? W Australii, gdy wprowadzono
                całkowity zakaz posiadania broni, liczba przestępstw z jej użyciem WZROSŁA O
                45%... Poczytaj sobie statystkyki np. amerykańskie, brytyjskie czy australijskie...
                W USA, w tych stanach, gdzie broń można nie tylko posiadać, ale i nosić (na
                wierzchu), np. w Arizonie, przestępczość jest NAJMNIEJSZA.
                Ale po co ja się wysilam - dla ciebie to i tak pewnie bełkot, lewicowy
                zacofańcu, co??
                Na szczęście ludzie są wystarczająco wkurzeni na bezprawie bandytów, że tacy jak
                ty mają coraz mniej do powiedzenia... Posiadanie broni to jedno, ale niedługo
                kraje Europy zaczną się wyłamywać z zakazu stosowania kary śmierci... Naprawdę
                potrzeba tylko iskry, od której wybuchnie pożar gniewu przeciw bandziorom.
                • Gość: ~~~~~~~~~~~~ broń? po co i na co? IP: *.gprs.plus.pl 01.04.08, 03:35
                  ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, by mieć w Polsce broń...

każdy inteligentny człowiek może mieć broń, więc po te przygłupie hasła "broń
                  dla każdego"... ja bym nie chciał iść ulicą ze świadomością, że każdy głupi
                  dresiarz ma teraz gnata, a w bramie stoi jakiś ćpun na głodzie, który właśnie
                  wyciągnął babci z torebki Desert Eagla... co z tego, że przestępcy się będą
                  bardziej bać - ich główna broń to twój strach i zaskoczenie kiedy atakują -
                  możesz mieć 10 pistoletów i granat ale jak jesteś tchórzem to i tak
                  zdeterminowany bandyta z nożem cię okradnie, a nikt obok nie pomoże... myślisz,
                  że taki bandzior z 5cm nożem napadający człowieka w tramwaju nie ma stracha, ze
                  inni pasażerowie mogą się postawić? przecież nóż, pistolet gazowy czy pałkę może
                  mieć praktycznie każdy - a bandycie to nie przeszkadza, bo wie że ludzie
                  spanikują...

ja prawdę mówiąc wolę dostać już w ryj albo nożem niż zostać przypadkowo
                  postrzelonym podczas szarpaniny albo zginąć od kuli jakiegoś szaleńca...

i jakieś przykłady Arizony mnie nie przekonują - tu jest Polska, inny kraj, inna
                  mentalność ludzi, inne przepisy i inna Policja... tam może jest wielu kowbojów z
                  dziada pradziada którzy potrafią się posługiwać bronią, u nas dać tym wszystkim
                  pijanym świrom broń to jak strzelić sobie w głowę... co druga alkoholowa libacja
                  połączona z kłótnią kończyłaby się strzelaniną albo w najlepszym wypadku pijanym
                  frustratem biegającym po ulicy z pistoletem... i co z tego, że inni też mieliby
                  broń? zastrzelili by go?

nie chcę w Polsce dzikiego zachodu - jestem liberałem i uważam, ze każdy
                  powinien mieć jak najwięcej swobód, ale właśnie z tą bronią jakoś jestem na nie
                  - na co dzień nie spotykam się z wielką przestępczością na ulicach, a chodziłem
                  w nocy po warszawskiej pradze, chodziłem po kilku innych ciekawych okolicach i
                  tylko raz mnie kolesie z nożami gonili, akurat w biały dzień w centrum miasta
                  50m od posterunku Policji ;) jakiegoś znajomego kiedyś okradli, innemu oko
                  podbili, sam też komuś podbiłem, ot normalna sielanka... nie wiem po co
                  wprowadzać broń, dawać ją dzieciom (jak mają rodzice to i dzieci mieć będą),
                  psycholom, pijakom, dresiarzom i chorym psychicznie słuchaczom radia maryja...
                  prawdę mówiąc bałbym się wyjść z domu - rany po nożu, butelce czy bejsbolu
                  rzadko są śmiertelne, raczej się zagoją... kulka w czasce raczej nie :/

a jak się czujesz zagrożony - możesz sobie załatwić legalną broń bez większych
                  problemów... jest sposób - nie będę mówił jaki, jak ktoś będzie zainteresowany
                  to się dowie i tak ;) tyle, że w ten sposób broń mają raczej normalni ludzie a
                  wykolejeńcy muszą się trochę "postarać" - gansterzy sobie załatwią broń, ale
                  głupi dres już nie...
              • losiu4 Re: Zyjesz przeszloscia... 01.04.08, 08:47
                ready4freddy napisał:

> mozesz jakos wyjasnic ten belkot? "autorzy" strzelanin na
                > uczelniach, o ktorych
                > pisze przedmowca, to wlasnie byli "normalni ludzie" (dopoki nie
                > zaczeli strzelac do innych),

no to nie byli normalni. Normalni ludzie nie strzelają sobie ot tak.
                Większość takich masakr spowodowanych jest przez przestępców bądź
                świrów, którzy niespecjalnie przejmują się zakazami czegokolwiek.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: hrb Uszaszowski Zyjesz przeszloscia... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:32
          pewnie o MASAAKRACH W SZKOLACH I NA UCZELNIACH W USA NIE
          SLYSZALES ,CO?
      • Gość: Gość Re: No sorry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:45
        Chyba z Włodowa.
      • Gość: Dixi Re: No sorry IP: 83.238.100.* 13.04.08, 16:48
        Obrona konieczna to także obrona innej osoby.
    • Gość: lump Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.08, 11:35
      Idę o zakład, że policja ukręci tej sprawie łeb, a prokuratura do sądu poda
      "słabe papiery". Kto z tych służb będzie sie wychylał?
    • Gość: bolo monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:35
      4 kamery i nic... właściwie po co te wydatki na monitoring??

Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087
      Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator
      www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=234&id=2867&from=gallery
      • Gość: hrb Uszaszowski Kamery zostaly czasowo wylaczone... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:42
        na czas przeprowadzanej akcji.
    • Gość: lolek Kto pałą wojuje od pały ginie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 11:37
      ...za byle co tak się człowieka nie zabija.
      • Gość: hrb Uszaszowski A jak sie zabija... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 11:46
        za BYLE CO ?
        • Gość: ja urodziles sie wczoraj? IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:13

> za BYLE CO ?
          n
          ie znasz tego stwierdzenia?
          byle co znaczy malo istotne, niewazne.
          jak komus ukradniesz 2 zlote i mu nie oddasz to cie nikt nie zabije ale jak
          ukradniesz jakiemus gangsterowi np. 200000 to licz sie z tym ze gangster cie za
          to zabije zeby nikt takiego numeru mu nie zrobil.
          • Gość: hrb Uszaszowski A jaki masz dowod... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:25
            ze to chodzilo o pieniadze ?
            • Gość: lolek Re: A jaki masz dowod... IP: *.plus.com 31.03.08, 12:32
              Moze chodzilo o dragi albo facet byl kapo. Zginal jako nauczka. Proste...
              • Gość: ja Re: A jaki masz dowod... IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:56
                to byl tylko przyklad za co mozna zginac.
              • Gość: hrb Uszaszowski Kazda mafia,nawet ta najmniejsza... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:59
                rzadzi sie jakims prawem,ktore jest swoista namiastka pojecia
                sprawiedliwosci.
                • critto mafie stosują KŚ-a i nie myśą że jest nieskuteczna 31.03.08, 13:29
                  i stosue karę śmierci jakoś nie myśląc o tym, że "to wcale nikogo nie
                  odstrasza", jak twierdzą przeciwnicy tej kary.
                  Ciekawe tylko, dlaczego gdy obywatele chcą aby ich państwo wprowadziło tę karę,
                  to zaraz podnosi się krzyk "pożytecznych (dla mafii) idiotów".
                  • Gość: hrb Uszaszowski Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:47
                    Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem
                    walki,dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA.
                    • critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 15:14

> Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii.

wobec mafii inne środki są nieskuteczne. Ogień zwalczajmy ogniem.

> Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem
                      > walki,

a strach nie jest środkiem walki? kręcisz.

>dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA.

To dlaczego sam sobie nie strzela w łeb, tylko się broni albo ucieka? Dlaczego w
                      ogóle boi się swojego szefa czy kumpli?
                    • critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 15:16

> Mafijny wyrok smierci nie ma nikogo odstraszac,jest srodkiem
                      > walki,dla kazdego czlonka mafii JEST TO RZECZA NATURALNA.

to po co mafie zabijają jeśli nie ma to - twoim zdaniem - odstraszać?? Po co
                      walczyć, jeżeli się nikogo nie odstraszy? Sami mafiosi mówią, że zabijają np.
                      zdrajców, aby nikt nie odważył się więcej zdradzić. A więc??
                      • losiu4 Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 17:21
                        ech, przecież to ściemniacz z ekipy Ćwiąkała i innych "ałtorytetuf"
                        prawniczych (nie tylko u nas tacy są) od tłumaczenia, że wysokość
                        kary nie gra roli...

Pozdrawiam

Losiu
                        • ready4freddy Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 17:51
                          alez gra role, do pewnego momentu. to akurat znane z psychologii spolecznej -
                          mniejsze kary odstraszaja, drakonskie kary zobojetniaja. kara smierci ZADEN
                          bandyta sie nie przejmuje, bo to niemal abstrakcja. sluzy tylko takim jak ty
                          ofiarom populistow :)
                          • critto Re: Panstwo nie moze rzadzic sie prawami mafii. 31.03.08, 18:35
                            ready4freddy napisał:

> alez gra role, do pewnego momentu. to akurat znane z psychologii spolecznej -
                            > mniejsze kary odstraszaja, drakonskie kary zobojetniaja. kara smierci ZADEN
                            > bandyta sie nie przejmuje, bo to niemal abstrakcja. sluzy tylko takim jak ty
                            > ofiarom populistow :)

gdzie abstrakcja, tam abstrakcja. W kraju, w którym wykonują ją po 20 latach
                            odwołań (w USA), to rzeczywiście może abstrakcja. Tylko kto to badał i w jaki
                            sposób? Robiono jakieś sondy w więzieniach, czego osadzeni boją się najbardziej?
                            Ciężko mówić aby były one miarodajne, bo w takim momencie można mówić różne
                            głupie rzeczy, zwłaszcza na początku odsiadki. Ale dawniej tę karę wykonywano
                            regularnie i abstrakcją na pewno nie była. Szczególnie tam, gdzie były egzekucje
                            publiczne.
                            Poza tym jest jeszcze PRAWO DO SŁUSZNEJ ZEMSTY na bandycie. Społeczeństwo ma
                            prawo żądać jego śmierci, Sprawiedliwość ma prawo napić się jego krwi. Tak
                            zawsze było i tak powinno być RÓWNIEŻ TERAZ>
                    • critto dla państwa KŚ to też środek walki 31.03.08, 15:33
                      Jeszcze jedno:
                      dla państwa kara śmierci to też metoda walki - totalna i nieodwracalna
                      eliminacja przestępcy, czyli wroga na froncie walki z bandytyzmem.
                      Poza tym, jest to SŁUSZNY ODWET, SŁUSZNA ZEMSTA, mająca zaspokoić poczucie
                      sprawiedliwości. Sprawiedliwość łaknie krwi złoczyńców, jest to normalne i
                      naturalne.

KŚ powinna być specyficznym rodzajem "broni mocnego rażenia", takiej machiny
                      oblężniczej na fortece przestępczości, a Policjanci -Rycerzami Sprawiedliwości.
                      Kiedy tak wreszcie będzie?? Potrzeba zdaje się kolejnego przebudzenia
                      Europejczyków, bo wiem, że prędzej czy później kara śmierci będzie przywrócona
                      w Europie. To tylko kwestia czasu. Prawo zależy od ludzi...
          • losiu4 Re: urodziles sie wczoraj? 31.03.08, 17:18
            Gość portalu: ja napisał(a):

> jak komus ukradniesz 2 zlote i mu nie oddasz to cie nikt nie zabije

i tu się chyba mylisz. Są przypadki zamordowania za pare groszy...
            nie tylko u nas...

Pozdrawiam

Losiu
    • guru133 Czyżby Gdynia była miastem tchórzy? 31.03.08, 12:10
      Setka osób a w tym pożal się Boże ochroniarze pekli przed kilkoma bandziorami.
      Wstyd!!!!!
      • Gość: A1 Re: Czyżby Gdynia była miastem tchórzy? IP: *.chello.pl 01.04.08, 11:31
        > Wstyd!!!!!

głupi jesteś, od czego jest Policja?

nie dziwi cię że pojawiła się post-factum, że nikt
        do niej nie zadzwonił. Może się bali że oficer dyżurny
        ma jeszcze innego szefa oprócz komendanta miejscowej PP?

nie dziwi cię że wcale nie jakiś wieli bandzior (włamania+rabunek)
        pada ofiarą dintojry w najbardziej reprezentatywnym miejscu Gdyni?
        w tak spektakularny sposób

czekam na konferencję ministra Ć. w sprawie następnego laptopa

oczywiście ww. zdarzenia absolutnie są bez związku
    • Gość: xxx Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 12:14
      Lokal należy zamknąć, ochronie odebrać licencję.
      Co zrobiła ochrona lokalu aby nie wpuścić bandytów, wezwała chociaż policję?
      Bardziej prawdopodobne, że ochrona sama dała cynk, ze ten człowiek się u nich bawi.
      • Gość: hrb Uszaszowski To prawdopodobne... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 12:51
        ale jak tam bawila sie IGLA , to mogl sie tam bawic takze STOG i
        SIANO.
      • critto zamknąć lokal - popieram 31.03.08, 13:32
        popieram, zamknąć lokal.
        Zwykli ludzie nie mają obowiązku się wtrącać (choć mają obowiązek świadczyć w
        sądzie - nikt nie uwierzy 100 osobom w ich "nic nie widziałem, nic nie
        słyszałem"; w razie czego należy ich "przycisnąć" aby zaczęli sypać). Ale
        ochrona MA OBOWIĄZEK zapewnić bezpieczeństwo gościom lokalu. Czy tam w ogóle
        była legalna ochrona, czy "bramkarz" z podwórkowej siłowni??
      • filut Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 01.04.08, 08:10
        Gość portalu: xxx napisał(a):
        > ... ochronie odebrać licencję.

Odebrać licencję i NAGŁOŚNIĆ ten fakt! Może to spowoduje właściwy
        dobór ochroniarzy, którzy mają CHRONIĆ, a nie tylko bić małolatów!
    • Gość: zbigniew jan Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.08, 12:27
      interesujace ile czasu potrzebowala policja na przybycie na miejsce
      zbrodni, a dlaczego ochrona wpuscila te osoby, a w koncu co robi
      Straz Miejska......jednego bandziora mniej ale dlaczego chodzil na
      wolnosci, kolejne pytanie? co robi prokuratura, policja chyba to
      racja ze DEMOKRACJA to demoluja i kradna..............???????????
    • Gość: Polak Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.lear.com 31.03.08, 12:46
      Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic.
      Granica Europy przebiega na Odrze i nie zmienia tego zadne traktaty.
      No chyba, ze Wschodnie Pomorze i Silesia wroca do Niemieckiej
      Macierzy.
      • Gość: jaaa Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.chello.pl 31.03.08, 13:00
        Gość portalu: Polak napisał(a):

> Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic.
        > Granica Europy przebiega na Odrze i nie zmienia tego zadne traktaty.
        > No chyba, ze Wschodnie Pomorze i Silesia wroca do Niemieckiej
        > Macierzy.

a to ciekawe mnie uczyli ze granica europy to URAL do szkoly miales daleko dla
        przypomnienia w irlandii 2 polakow zginelo od ciosow srubokretem przed sklepem
        zabili ich jacys gowniarze wiec jak widzisz taka dzicz jest takze w twojej
        kochanej zachodniej europie nie tylko u nas
      • Gość: hrb Uszaszowski Z ta macierza to poleciales... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:06
        nawet wujek ADOLF SIE SMIEJE.
      • Gość: hrb Uszaszowski Z ta macierza to poleciales... IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:06
        nawet wujek ADOLF SIE SMIEJE.
      • losiu4 Re: Bestialska zbrodnia w centrum miasta 31.03.08, 17:25
        Gość portalu: Polak napisał(a):

> Bo to Polska wlasnie. Kraj w ktorym zycie ludzkie ma sie za nic.

etam, całkiem niedawno zadźgano w takich niemczech pewną Turczynkę,
        bo chodziła z takim, co to się jej rodzinie nie podobał? Przesuwamy
        granice? Nb. podobne porzypadki we Francji i - o zgrozo - W
        Anglii... To jak to juest z tą Europą?

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: WelcomeToHell Jasne kur... ludzie mieli bronić drecha ! :) IP: *.era.pl 31.03.08, 12:47
      Gdyby to był normalny człowiek, babcia, itd. a ja byłbym w pobliżu z moim
      Waltherem P99 4 fredów z bejsbolami leżałoby teraz w kostnicy.

Wpierw dajcie ludziom prawo do posiadania i noszenia broni w wtedy oczekujcie,
      że ktoś bedzie stawał w czyjejś obronie !
      • Gość: haha Re: Jasne kur... ludzie mieli bronić drecha ! :) IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:57
        ość portalu: WelcomeToHell napisał(a):

> Gdyby to był normalny człowiek, babcia, itd. a ja byłbym w pobliżu z moim
        > Waltherem P99 4 fredów z bejsbolami leżałoby teraz w kostnicy.
        >
        > Wpierw dajcie ludziom prawo do posiadania i noszenia broni w wtedy oczekujcie,
        > że ktoś bedzie stawał w czyjejś obronie !
        i bys dostal 8 lat za przekroczenie obroy koniecznej i nieumyslne spowodwanie
        smierci a na twoj placz ze chciales pomoc biednej staruszce bys uslyszal mogl
        sie pan nie mieszac
        • Gość: hrb Uszaszowski W demokratycznych krajach prawo bywa koslawe. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:14
          W Australii NAWET POLICJANCI musieli sie tlumaczyc, ze zastrzelili
          bandziora bez ostrzezenia, ale do sprawy sadowej nie doszlo i
          policjantow nie skazano.
          • critto Re: W demokratycznych krajach prawo bywa koslawe. 31.03.08, 15:17
            koślawe to mało powiedziane. To poprostu paranoja. Co za kretyn wymyślił takie
            przepisy?
    • Gość: Karol Bestialska zbrodnia w centrum miasta IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 31.03.08, 12:56
      I bardzo dobrze - naturalna selekcja!
    • Gość: tolek Ważne, że lokalu pilnowali "ochroniarze". IP: *.chello.pl 31.03.08, 12:56
    • Gość: koroner Gdzie jest k***a kara smierci . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 13:14

Jak by coś takiego funkcjonowało to by sie Takie debile zastanowiły zanim by cokolwiek zrobiły .Co jak co ale człowiek zawsze sie będzie obawiał konsekwencji .

PS:Mam głemboko w dupie organizacje przeciwne karze śmierci.
      Banda idiotów rozgłaszająca swoje chore poglądy .Jak by został zamordowany ktoś z ich rodziny , sami by zmienili k***a frakcje .

PZDR .
      • Gość: hrb Uszaszowski Kara smierci niczego nie zalatwi. IP: *.253-205-39.VIC.netspace.net.au 31.03.08, 13:22
        W USA ciagle ta kara jest stosowana,A BANDZIOROW WCALE NIE UBYLO.
        • critto w takim razie farmy więzienne i obozy pracy 31.03.08, 15:24
          ale też nie przybyło, prawda?? Ciężko powiedzieć, co by się stało, gdyby
          zniesiono karę śmierci? Może chociaż dla niektórych bandytów byłby to sygnał, że
          teraz wszystko wolno?
          Poza tym w USA mają inne niezłe rozwiązania przeciw bandytom. Np. farmy
          więzienne (prison farms) i obozy pracy (labor camps), gdzie skazańcy pracują
          ponad siły za michę kiepskiego żarcia i w ten sposób pokutują za zło, które
          uczynili. To nie jest los znacznie lepszy od śmierci...
          • losiu4 Re: w takim razie farmy więzienne i obozy pracy 01.04.08, 09:01
            critto napisał:

> ale też nie przybyło, prawda?? Ciężko powiedzieć, co by się stało,
            > gdyby zniesiono karę śmierci?

etam, powiedzieć łatwo, choć teraz trudniej. Swego czasu zniesiono
            KS w paru stanach, potem przywrócono, statystyki jasno wskazywały
            poprawę po ponownym zaprowadzeniu KS, ale baaaardzo szybko je
            schowano.

Pozdrawiam

Losiu
    • poszeklu Tuska grupa trzymajaca wladze 31.03.08, 13:21
      Wymierzaja sprawiedliwosc bez obaw i bez oporow.
      Policja zbiera tylko zwloki. A wszystko obok
      kwatery glownej PO. Widac grupa Cwiokaly juz
      sie zadomowila i dziala.
    • Gość: ja dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 31.03.08, 14:17
      Dajcie ludziom pozwolenie na broin na posuiadanie przy sobie a kazdy stanie w
      obronie bitego! zastrzeli napastika i juz! tak jest w USA i tam za obrone z
      uzyciem broni palnej nikt karnie nie odpowiada . dajcie ludziom POZWOLENIE NA
      POSIADANIE BRONI!!!!
      • critto Re: dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! 31.03.08, 20:16
        całkowicie popieram. W dodatku bandziory będą się bały atakować wiedząc, że w
        każdej chwili mogą zarobić kulkę.
        • Gość: Dixi Re: dajcie ludziom pozwolenie na bron jak w USA! IP: 83.238.100.* 13.04.08, 16:57
          Rozumiem, że w USA nic się takieg nie dzieje... Bandytów/gangów nie ma itp.
    • Gość: gosc Dam pracę w trójmieście IP: 67.159.5.* 31.03.08, 15:10
      Młodych energicznych niekaranych zatrudnie.
      8tys za wejście.

john.smith.gdynia@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka