Gość: maly mi IP: *.chello.pl 30.07.08, 20:55 kiedys jakis kolezka na pewnej imprezie opowiadal mi o podobnym przypadku w tej samej komendzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SYLWEK Kamery są tez na Urzedzie Miejskim IP: *.nice.hnet.pl 30.07.08, 21:04 KAMERY TEŻ SĄ NA URZĘDZIE MIĘJSKIM I PEWNIE SIĘ NAGRAŁO KTO MA RACJĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Kamery są tez na Urzedzie Miejskim 30.07.08, 21:22 Z tymi kamerami w Gdańsku, to jakaś plaga... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kamery są tez na Urzedzie Miejskim 30.07.08, 23:51 kalinowski11 napisał: > Z tymi kamerami w Gdańsku, to jakaś plaga... *********************************** Masz na myśli ich psucie się w krytycznych momentach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop [...] IP: *.chello.pl 31.07.08, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figiel Re: policja jak bije to gdy padaja obelgi pod ich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:45 Policja jest po to, żeby pilnować przestrzegania prawa, a nie aby je łamać. Odpowiedz Link Zgłoś
przest_org_platnych_slugusow_l Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie 31.07.08, 12:34 walesal sie pijany po miescie w nocy. A jakby przypadkiem zobaczyl go jakis francuski dziennikarz to na pewno by obsamrowal ze Polsce pijacy walesaja sie po ulicach. Brawo Policja wiecej takich interwencji, spalujcie tez Angoli sikajacych na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie 31.07.08, 12:36 No brawo. To ja proponuje aby teraz na kazdym rogu stal policjant z alkomatem i sprawdzal komu mozna tak odreki dac w leb. Rozumiem, ze za takim rozwiazaniem opowiada sie Twoja opcja polityczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
przest_org_platnych_slugusow_l Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie 31.07.08, 12:47 rlnd napisał: > No brawo. To ja proponuje aby teraz na kazdym rogu stal policjant z alkomatem i > sprawdzal komu mozna tak odreki dac w leb. Rozumiem, ze za takim rozwiazaniem > opowiada sie Twoja opcja polityczna ? jesli halasuje w nocy albo sika to tak - maja szybko przyjechac, zabrac i wpieprzyc jesli jest niegrzeczny Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Nie żałuję młodego pijaczka 31.07.08, 12:54 jak sobie szedł "uczcić" to dlaczego zaraz alkoholem i nie zapewnił sobie bezpiecznego powrotu, tylko się szwędał po mieście..... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Nie żałuję młodego pijaczka 31.07.08, 12:56 jaro_ss napisał: > jak sobie szedł "uczcić" to dlaczego zaraz alkoholem i nie zapewnił > sobie bezpiecznego powrotu, tylko się szwędał po mieście..... racja. mógł w domu wypalić parę blantów i zachlać się bełciną do poduszki Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Piłkarze, a teraz niby on? 31.07.08, 13:11 Jakieś marne to naśladownictwo piłkarskich wzorów.... A dziennikarzyny mają żer.... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu PO rzadzi w Gdansku. Jak rzadzi? Jak widac 31.07.08, 13:24 Bandytyzm w samej policji. Napad przed wejsciem do budynku Policji. Jesli tego nie zrobili policjanci, to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
darkelven Re: PO rzadzi w Gdansku. Jak rzadzi? Jak widac 31.07.08, 13:52 Napewno osobiście płemieł Tusk - wszak to PO rządzi w Gdańsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: PO rzadzi w Gdansku. Jak rzadzi? Jak widac 31.07.08, 14:41 Co to się stało, poszeklu napisał sensownego posta. A chłopina sam się pobił, z bańki chciał pałkę przywalić, ale nie mógł trafić prawidłowo, czyli sklepieniem kości czaszki, to i się poobijał. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: PO rzadzi w Gdansku. Jak rzadzi? Jak widac 31.07.08, 14:46 Kamery oczywiście zepsute, strażnik oczywiście patrzył w inną stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
chirurg_szczekowy Jak dla mnie to gość ma Le Fort'a III 31.07.08, 14:57 Przynajmniej zdjęcie na to wskazuje Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak dla mnie to gość ma Le Fort'a III 31.07.08, 21:33 To już wiem, skąd się wzięła nazwa moskiewskiego więzienia "Lefortowo". Widocznie perfekcyjnie wybijali tam zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: PO rzadzi w Gdansku. Jak rzadzi? Jak widac 31.07.08, 15:38 Póki co mamy "słowo" żula przeciw "słowu" policjantów. Wersja policji jest bardziej wiarygodna. Dużo bardziej prawdopodobne jest, że pijaczyna był agresywny i dostał pałami niż że policjanci zabawili się. > Kamery oczywiście zepsute, strażnik oczywiście patrzył w inną > stronę... Kamery zepsute już ok.20dni, a strażnik podobnie jak policja wstydzą się przyznać, że agresywny żul oberwał, jakby to coś złego było. W praktyce policjanci nie ochodzą się z bandziorami jak z jajkiem (tak jak tego chcą lewacy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Czy policja powinna kłamać? IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 31.07.08, 16:08 manhu napisał: > Póki co mamy "słowo" żula przeciw "słowu" policjantów. To prawda! Ale sam również wierzysz, że wersja przedstawiona przez policję jest kłamliwa - że policja pobiła agresywnego żula. Czyli mamy kłamstwa policji przeciwko w miarę wiarygodnemu oświadczeniu pobitego. Wolę więc trzymać się z dala od Gdańska gdzie w nocy policja mnie może pobić, a ich szefowie będą ich bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh ;( Re: Czy policja powinna kłamać? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 19:02 ja mialem troszke innom sytuacje. Poszlem pic z kumplami a ocknolem sie w nocy z obitym ryjm gdzies na chodniku;( od tego czasu juz w ogole nie pije i nie mam zamiau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GD możesz przyjechać do GD w dzień, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:10 wtedy tylko pobije cię Renoma... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Nie żałuję młodego pijaczka 31.07.08, 12:58 Hej, przeciez powrot do domu mial bardzo bezpieczny - policja czuwala ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek "Kamery są, ale popsute" - ach jakze to polskie IP: *.0.251.72.1dial.com 31.07.08, 16:28 nic nie dziala, tak jak za komuny - jedyne co sie liczy to wieksza kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąbatant Re: "Kamery są, ale popsute" - ach jakze to polsk IP: *.aster.pl 31.07.08, 22:07 atam! czepiata się policji. MO to tłukła niewinnych ludzi w biały dzień jak szli z transparentamy i śpiewem na ustach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal [...] IP: *.zone3.bethere.co.uk 31.07.08, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: Nie żałuję młodego pijaczka 31.07.08, 14:15 jaro_ss napisał: > jak sobie szedł "uczcić" to dlaczego zaraz alkoholem i nie zapewnił > sobie bezpiecznego powrotu, tylko się szwędał po mieście..... Dlatego alkoholem, bo tak już na świecie jest, że są Puby, i sprzedają w nich alkohol, a to, że chłopak chciał coś uczcić to chyba normalne. Nie szwendał się po mieście, tylko chciał spacerkiem wrócić, może chciał przetrzeźwieć, a może po prostu było ciepło, a do domu nie było daleko, a taksiarz zaraz by go naciął na parę złotych, które w wyniku spaceru zostają w kieszeni. Gdyby picie alkoholu było zabronione, to co innego, ale facet wykształcony nie może sobie wypić z kolegami? I po to płaci się podatki, żeby pałować każdego, kto jest pod wpływem? Policyjne buraki pastewne, żona nie dała, to na niewinnych się mszczą, pałując na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
critto jaro_ss - jaka ksywa, takie poglądy... 31.07.08, 14:55 jaro_ss napisał: > jak sobie szedł "uczcić" to dlaczego zaraz alkoholem i nie zapewnił > sobie bezpiecznego powrotu, tylko się szwędał po mieście..... no tak, ksywa jaro_ss mówi sama za siebie... Jaka ksywa, takie poglądy.. Tyle że ta druga instytucja (SS) zabiłaby gościa na miejscu i spaliła jego zwłoki benzyną, a Polska Policja (PP, SS, p,q,r,s - pare liter różnicy) - biedna - nie może, prawda? Aber was das ihren Fuhrer wurde sagen, kamerade jaro_ss? Co powiedzialby Twoj Fuhrer, towarzyszu jaro_ss? Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki a ja nie żałuje ciebie... 31.07.08, 17:43 jaro(pi)SS napisał: > jak sobie szedł "uczcić" to dlaczego zaraz alkoholem i nie zapewnił > sobie bezpiecznego powrotu, tylko się szwędał po mieście..... ...choć przez wzgląd na humanitaryzm i zwykłe ludzkie współczucie powinienem. sorry, widać mam gorszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie 31.07.08, 12:58 Wiesz co, to moze zdefiniuj slowo "niegrzeczny", bo jak na razie z oswiadczenia policji nie wynika aby Jakub taki byl. Owszem, jest cos w tekscie oswiadczenia, ze pracownicy pogotowia zaobserwowali agresywne zachowanie, ale Ty tez pewnie zachowywalbys sie dziwnie po pobiciu ? Zauwaz - policja zadnej sprawy nie zaklada (ani o obraze ani o atak na funkcjonariusza). Dodatkowo przy stanie pobicia Jakuba (jesli to nie oni zrobili) to powinni go natychmiast do szpitala wiezc. Tak wiec kiedy to zaczyna sie bycie "niegrzecznym" ? Kiedy ma sie odmienne zdanie od policjanta ? A moze kiedy policjant Cie nie zrozumie ? A w ogole co to znaczy ze policja bije ludzi ? Co to, kajdanek nie maja ? Odpowiedz Link Zgłoś
przest_org_platnych_slugusow_l Re: jesli szedl chwiejnym krokiem to juz wystarczy 31.07.08, 13:15 by stanowil zagrozenie. Co do przebiegu zajscia to radiowoz i przynajmniej jeden policjant powinni miec wlasne kamery i wszystko sfilmowac Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: jesli szedl chwiejnym krokiem to juz wystarcz 31.07.08, 13:32 Jasne, czyli wszyscy ludzie ze schorzeniami neurologicznymi powinni prewencyjnie zostac pobici bo moga stanowic zagrozenie ? Po co sie w takim razie ograniczac - ja, Ty, ktokolwiek moze stanowic zagrozenie, przeciez tzw. aparature mamy - i wypic mozemy i dlon zwinac w piesc. Prewencyjnie, codziennie, zalecamy sciezke zdrowia pomiedzy palkami. A co do filmowania, zgoda - tyle ze popatrz, co za przypadek, kamery byly zepsute ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: jesli szedl chwiejnym krokiem to juz wystarcz IP: *.zone3.bethere.co.uk 31.07.08, 13:55 jestes idiota skonczony i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: jesli szedl chwiejnym krokiem to juz wystarcz IP: 195.69.227.* 31.07.08, 18:44 PIS-palanty i skó..syny Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie 31.07.08, 14:03 > jesli halasuje w nocy albo sika to tak - maja szybko przyjechac, zabrac i > wpieprzyc jesli jest niegrzeczny Tobie trzeba wpieprzyć idioto, i to właśnie tak, abyś miał oczy podbiegnięte krwią, i żebyś ogłuchł na jedno ucho. Imbecylu pier...ny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante1 Znasz li ten kraj ? IP: *.ukrom.umusic.com 31.07.08, 13:00 W kraju, w ktorym Prawo I Samoobrona Polskich Rodzin zdemontowala wymiar sprawiedliwosci i sluzby majace wylaczne prawo do uzycia przemocy do poziomu lat 50tych, niekotrzy Policjanci zaczeli byc jednoczenie prawem, oskarzycielem, sedzia i wykonawca wyroku. To jest demntaz struktur panstwowych i pownien byc zdecydowanie zwalczny. Dlatego zadniem mediow jest aby te sprawy pietnowac przy wykorzystaniu calego medialnego arsenalu wlacznie z propaganda publikujac zdjecia(a nie jedno malutkie i okrojone zdjecie), wywiady z poszkodowanym, jego rodzina, otoczeniem, swiadkami , lekarzami itd. bo tylko w ten sposob media beda wiargodne i beda spelnialy funkcje spoleczna a nie polityczna. Biernosc mediow i opieszalosc wymiaru sprawiedliwosci powoduje to, ze image Policji w Polsce zaczyna byc bardzo zly i coraz wiecej sprawa naruszania praw czlowieka Panstwo Polskie przegrywa w Strasburgu(ostani raport EU i AI)tylko dlatego, ze wsrod nich jest paru umundurowanych bandytow ... i co jest bardziej niepokojace - kazdy z nas albo nam bliska osoba moze byc Jakubem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALA S Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.08, 16:30 przest_org_platnych_slugusow_. Pewnie uwazasz sie za bardzo doswcipnego u inteligentnego trolla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie IP: 195.69.227.* 31.07.08, 18:34 Ciebie spałować bydlaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dobrze ze mu wpieprzyli, we Francji to by nie IP: *.pool85-50-95.dynamic.orange.es 31.07.08, 23:36 Jestes debilem albo bandyta, a moze tym i tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Wściekłe Psy trzeba uśpić. 31.07.08, 14:24 Policyjne męty biją tylko pijanych lub w dziesięciu jednego. Dobrze że ostatnio paru zdechło. A to po pijaku się rozwalił samochodem. A to w łeb sobie strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zdegenerowane spoleczenstwo 31.07.08, 12:19 Szkoda, ze nasze spoleczenstwo zmierza w zlym kierunku, ale widac zalezy na tym politykom i ksiezom, im bardziej rozpite i zdegenerowane, tym wiecej wiernych i wyborcow dla pociotkow Solidarnosci i komunistow. Gdzie sie podziali normalni ludzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qas Re: Zdegenerowane spoleczenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 14:08 Niestety juz od danwa za granica polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypadkowy gość Re: Kamery są tez na Urzedzie Miejskim IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 14:35 No to sprawa Majdana i Świerczewskiego jest w zasadzie wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 30.07.08, 21:27 Jak zwykle jesli chodzi o policje to akurat kamery sa zepsute... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante1 Pobicie pod komendą w Gdańsku - koszmar! IP: *.net-htp.de 30.07.08, 21:48 To juz jest post-komunistyczna bezczelnosc, twiedzenie, ze kamera byla zepsuta. Czy dziennikarze GW nie orietuja sie, ze sa tez inne kamery obejmujacy miejsce przestepstwa i, ze kamery policyjne MUSZA byc bez przerwy sprawne bo maja funkcje profilaktyczno-dowodowa ? Ci "sprawcy" pobicia maja szczescie, ze to nie byl moj syn. Kale: moze wrzuc fotki jakie kamery sa skierowane na to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Mysle ze masz bardzo wysokie IQ IP: *.multicon.pl 31.07.08, 01:04 Idiotism Quality . Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Mysle ze masz bardzo wysokie IQ 31.07.08, 12:33 A Ty wysoki wspolczynnik trollowania - zero tresci merytorycznej + obelgi i wycieczki personalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąbatant Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku - koszmar! IP: *.aster.pl 31.07.08, 22:14 taaa. dante, a co ty byś im takiego zrobił? podpalił komisariat? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz75 Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.chelmnet.pl 30.07.08, 21:41 Nowy Komendant w Gdańsku chce mieć wyniki - więc je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku IP: *.chello.pl 30.07.08, 21:58 Cała nasza Policja to jedna wielka kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERTY Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadze i IP: *.bb.sky.com 30.07.08, 22:21 jeszcze krzywde potrafia wyrzadzic zwyklym ludziom. Z bandziorami sie obchodza jak z jajkiem, bo sie ich boja. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz 30.07.08, 23:52 Gość portalu: QWERTY napisał(a): Z bandziorami sie obchodza jak z jajkiem, bo sie ich boja. ********************************* Przecież kumpli nie będą bić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.ai.com.pl 31.07.08, 11:05 Zgadzam się, policja chyba nie wie że jak straci zaufanie obywateli to będzie problem. Tylko z naszym narodem jest jeden problem, znieczulica społeczna nawet jak ktoś widzi to nie pomoże, a nawet nie złoży zeznań bo przecież to nie jego dotyczy. Czekam na moment kiedy faktycznie dojdzie do jakichś zamieszek z niesprawiedliwą policją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.tsi.tychy.pl 31.07.08, 11:37 wstąp do policji i ją napraw, a hasła typu, że policja to jest kpina, że ktoś jest szmaciarzem i za nic bierze pieniądze, są... śmieszne i świadczą o osobie, która to napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.08, 11:45 swiadczy raczej o tym ze za marne pieniadze przyjmuja marnych pracownikow zeby nie powiedziec gorzej bo jak nazwac kretyna z legalna bronia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezar Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.man.bydgoszcz.pl 31.07.08, 12:51 Mistrzu żeby strugać wariata i łapać dzieci na rowerach bez świateł to naprawdę nie trzeba być zbyt inteligentnym patafianem. A jak przychodzi co do czego i trzeba pokazać że ma się jaja to ogon podkulą i spieprzają po krzakach albo zaczynają pałować słabszych. Sam za mych młodych lat dostałem raz w po twarzy tak za darmo dla zasady bo wdałem się w polemikę z "panem" policjantem być może za trudne pytania zadawałem. Tylko później mu lekko zmiękła faja jak poprosiłem o numer szmaty którą przed chwileczką tak ochoczo wymachiwał.Pech chciał że sporo świadków było tak więc bardzo mnie pan policjant przepraszał i prosił żeby o sprawie zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.tsi.tychy.pl 31.07.08, 15:25 tak, a świstak siedzi i zawija sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postri Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.08, 16:54 Pamietam jak w '96 roku napadnieto nas w lesie. Mnie i koledze udalo sie uciec, dwoch innych kolego zostalo w lesie. Napadla nas banda okolo 20 dresiarzy. Bylo juz po zmierzchu. Dobieglem do postoju taksowek i porpsilem o wezwanie policji, akurat radiowoz byl w poblizu, w ciagu 5 minut przyjechala policja. Pokazalem gdzie to sie stalo i podjechalismy na skraj lasu. dalej juz nie dalo sie wjechac autem i powiedzialem ze trzeba wejsc troche w gląb lasu. 3 funkcjonariuszy spietralo sie i powiedzieli ze juz napewno ich nie ma i jest ciemno.... Ja wyrwalem jednemu latarke,ktora swiecil w sciane lasu i pobieglem tam nawolujac kolegow. Po chwili jeden wyczolgal sie z krzakow i jego odporwadzilem do policji, nastepnie ruszylem na poszukiwanie kolejnego kolegi. Panowie policjanci stali przy radiowozie i rozmawiali ze soba !!! Zas ja wykonywalem tzw. czynnosci operacyjne. Po chwili znalazlem drugiego kolege. Po tym wydarzeniu stwierdzilem ze policjanci to tchorze i jak chodzi o pierdoly typu mandat za predkosc to sa cwaniacy i odwazni, zas faktyczne dzilania typu wejscie do lasu przeciwko grupie dresiarzy jest dla nich stanowczo za duzym wyzwaniem....az przykro to jest. Chyba rozumiecie ze moj szacunek do policji spadl niemal do poziomu zerowego. Ponadto jak rozmawialem o tym wydarzeniu z ludzmi, to wielu mi opowiedzialuo swoje historie, gdzie tez policja tchorzyla wykonac jakies zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny Re: Zgadzam sie! Szmaciarze za nic biora pieniadz IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.07.08, 18:27 Przytoczę taką sytuację. W 97 ukończyłem technikum. Nie powiem, trochę z kumplami wypiliśmy. Godzina 23 wyszliśmy z knajpy, siedzimy na przystanku autobusowym (pod lasem - zero zabudowań) i śpiewamy. Podjeżdża patrol naszej kochanej policji i oznajmia, że zakłócamy spokój okolicznej ludności {jakiej ludności?! żadnego budynku w promieniu 500m.!) Oznajmiamy, że czekamy na autobus. Rozmawiamy na przyjacielskiej stopie - bez agresji. Panowie w mundur(k)ach nas spisują, mówią, że nic do nas nie mają, życzymy im dobrej służby, po czym odjeżdżają....Pół godziny później....Ten sam patrol.... "Co wy ch..e tu jeszcze siedzicie? (tekst w naszą stronę).[Odniosłem wrażenie, że mundurowi w tym czasie się naćpali (albo przynajmniej dużo wypili). Ciąg dalszy tekstu...Albo zapie..cie na pieszo, albo kolega wam pałą pomoże...I zapie..liśmy 4km. Z pozdrowieniem dla NIEBIESKICH. bezstronny. P.S. Mam kilu kolegów NIEBIESKICH i złego słowa na nich nie powiem. Mój morał...Nawet jak jesteś PSEM, bądź człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic1-only Re: Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 12:01 Dlatego po wakacjach Sejm powoła ORP. (ochotnicze rezerwy...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoleczny_gda Oficjalny raport z zajścia! IP: 62.61.44.* 30.07.08, 22:59 Oficjalny raport z zajścia: młodzieniec Jakub X. został zauważony przez przejeżdżający patrol policji, Jakub X. znajdował się już pod znacznym wpływem alkoholu i zachowywał się agresywnie wobec funkcjonariuszy a najbardziej wobec ich wyposażenie czyt.pałki policyjnej typu "Tonfa" Wspominany rzucił się na nią kilkukrotnie stąd powstały obrażenia. policjanci którzy interweniowali i uratowali pałki są pod opieką psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
martaw1 Pobicie pod komendą w Gdańsku 30.07.08, 23:03 "- Straciłem przytomność już po pierwszym uderzeniu pałą, więc nie pamiętam dokładnie wszystkiego - przyznaje. - Ocknąłem się dopiero w izbie wytrzeźwień, skąd po czterech godzinach zabrała mnie do szpitala karetka." Bardzo wygodna wersja dla ofiary brutalności Policji - widać rękę mecenasa Bafii. A prawda jest prosta - jak się po pijanemu fika policjantom, to się dostaje wpierdziel. Tak było, jest i będzie, nie tylko w Polsce. Ja to popieram, bo dla mnie pijany zataczający się po ulicy to nie jest święta krowa. A że nic mu nie złamali i skończyło się na siniakach - to i sprawy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 30.07.08, 23:55 martaw1 napisała: A prawda jest prosta - jak się po pijanemu fika policjantom, to się > dostaje wpierdziel. ****************************** Czym więc różni się policja od zwykłych bandziorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.ai.com.pl 31.07.08, 11:07 Policjanci potrafią być mniej inteligentni :D Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 12:46 1. Zwykłemu bandziorowi w dresie możesz oddać, jak cię uderzy. Najwyżej jak oddasz za słabo, to ci przylutuje ponownie. Jeśli uderzy cię bandzior w policyjnym mundurze i mu oddasz, to dostaniesz 10 lat za napaść na funkcjonariusza. 2. Jeśli napadnie cię bandzior i sam go złapiesz, są szanse, że trafi pod sąd. Jeśli napadnie cię policjant, są szanse, że sam trafisz pod sąd. 3. Bandziorom w dresach płacisz incydentalnie, gdy masz pecha zostawić samochód w niewłaśiwym miejscu. Bandziorom policyjnym płacisz co miesiąc z własnej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 14:34 1. Zwykłemu bandziorowi w dresie możesz oddać, jak cię uderzy. > Najwyżej jak oddasz za słabo, to ci przylutuje ponownie. > Jeśli uderzy cię bandzior w policyjnym mundurze i mu oddasz, to > dostaniesz 10 lat za napaść na funkcjonariusza. > 2. Jeśli napadnie cię bandzior i sam go złapiesz, są szanse, że > trafi pod sąd. Jeśli napadnie cię policjant, są szanse, że sam > trafisz pod sąd. > 3. Bandziorom w dresach płacisz incydentalnie, gdy masz pecha > zostawić samochód w niewłaśiwym miejscu. Bandziorom policyjnym > płacisz co miesiąc z własnej pensji. Bardzo merytoryczny tekst. Społeczeństwo powinno mieć broń i by bronić się przed policyjnymi bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.mysmart.ie 31.07.08, 00:20 Wiec po co to cale szkolenie? Nie ucza ich obezwladniac? To po pierwsze, po drugie ciekawe czy w raporcie jest napisane ze znalezli pobitego spiacego mezczyzne? Bo jesli nie, to znaczy ze do pobicia doszlo albo w radiowozie albo w izbe wytrzezwien. I wreszcie po trzecie, gdyby rzucal sie do policji, byl agresywny, co uzasadnialo by uzycie palki sluzbowej to policjanci postawili by mu zarzut czynnej napasci. Skoro takiego zarzutu nie postawili to znaczy, ze nie probowal ich pobic, a obraza policjanta nie uzasadnia uzycia palki sluzbowej. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 19:00 Ta sprawa może mieć dwie główne wersje 1) został pobity przez nie policjantów, ale coś go skłania do takich zeznań? 2) zostały użyte środki przymusu bezpośredniego a) był agresywny (bardzo) b) zostało złamane prawo § 5.1. Siłę fizyczną stosuje się w celu obezwładnienia osoby, odparcia czynnej napaści albo zmuszenia do wykonania polecenia. 2. Używając siły fizycznej, nie wolno zadawać uderzeń, chyba że policjant działa w obronie koniecznej albo w celu odparcia zamachu na życie, zdrowie ludzkie lub mienie. [...] § 13.1. Pałka służbowa może być stosowana w razie: 1) odpierania czynnej napaści, 2) pokonywania czynnego oporu, 3) przeciwdziałania niszczeniu mienia. 2.Nie wolno stosować pałki służbowej zwykłej i szturmowej wobec osób stawiających bierny opór, chyba że zastosowanie siły fizycznej okazało się bezskuteczne. 3. Zabrania się: 1) zadawania uderzeń i pchnięć pałką służbową w głowę, szyję, brzuch i nieumięśnione oraz szczególnie wrażliwe części ciała, a także stosowania na te części ciała blokady i zakładania dźwigni, 2) zadawania uderzeń rękojeścią pałki służbowej wielofunkcyjnej, 3) stosowania pałki służbowej wobec osób, w stosunku do których użyto kajdanek, prowadnic, kaftanów bezpieczeństwa lub pasów i siatek obezwładniających. 4. Wolno zadawać uderzenia i pchnięcia pałką służbową we wszystkie części ciała w celu odparcia bezpośredniego, bezprawnego zamachu na życie lub zdrowie własne lub innej osoby. Bez dodatkowych danych/dowodów ciężko się wypowiedzieć, pałkę białą gumową może kupić każdy (a są dalej one na wyposażeniu Policji), pałkę czarną (z uchwytem też można kupić). Osobiście nie bronię Policji (ani nie atakuję), ale sprawa wygląda dziwnie. Wśród policjantów spotkałem zarówno sympatycznych ludzi (młodych i starszych) jak i totalnych debili (z całą odpowiedzialnością), nie można oceniać Policji jako monolitu. Winę za zły wizerunek Policji ponoszą głównie jej dowódcy (to oni nie starają się promować Policji jako przyjaciela, stosują "prześladowania" normalnych obywateli, nie umieją się rozprawić z przestępczością w Policji - często broniąc jednoznacznie winnych funkcjonariuszy). Z drugiej strony policjant jako osoba stająca pomiędzy państwem a przestępcami musi mieć większą ochronę (zarówno fizyczną jak i prawną przed fałszywymi oskarżeniami) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 11:29 > Ja to > popieram, bo dla mnie pijany zataczający się po ulicy to nie jest święta > krowa. Oczywiście. Pijany to po prostu człowiek. > A że nic mu nie złamali i skończyło się na siniakach - to i sprawy nie > będzie. Bicie to nie operacja - tego nie da się dokładnie zaplanować. Jakby ofiara pobicia przez policję zeszła to szukaliby go do dzisiaj. Zastanawia mnie zepsuta kamera. Jak bandyci z Renomy zaatakowali niepełnosprawną to też kamera w tramwaju okazała się być zepsuta. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku 31.07.08, 15:41 Bo widocznie kamery są made in China. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z debilami Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 13:00 Martaw1 czyli - prawdopodobnie dziewczyna? Jak możesz pisać takie pierdy. Widzisz idiotko to zdjęcie, chłopak wygląda jak zombie, jak wyciągnięty z jakiejś katastrofy. Nic nie usprawiedliwia takie traktowania ludzi, przecież tych debili Policjantów na pewno było więcej, więc co za problem obezwładnić nawet kogoś agresywnego. Jeżeli nie potrafią to niech się zaczną dokształcać a nie dowartościowywać się w ten sposób. Poza tym nie wierzę, że świeżo upieczony mgr. ma powody do agresji, choć ludzie rożnie reagują po alkocholu, to chyba musiłaby być totalnym schizofrenikiem żeby rzucać się na kilku poli-leszczy-cjantów. Jeśli ktoś z was miał jakikolwiek dialog z Policją w Holandii lub w Niemieczech a już o Francji nie wspomnę, na pewno potwierdzi, że naszym patałachom dużo do nich brakuje... niesety... 1 zasada nie traktuj pracy osobiście, gość który mówi do ciebie wulgarnie to nie Twoja bardzo nie eufemistyczna żona, której nie możesz przyładować z przyczyn obyczajowych Panie Policjancie-terrorysto !!!! PS, wracając do mądrych uwag martyw1 = lepiej przemianuj swoją ksywkę na martwamó1 > czyli martwica mózgu 1(i sumienia też...) Jaka ściera ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox policja w 3miescie to zenada IP: 62.61.62.* 30.07.08, 23:58 mieszkam tutaj juz 1,5 roku a patrole widzialem moze kilka razy. Wczesniej mieszkalem w Wawie i tam patrole widzialem kilka razy/dzien. Widac w 3miescie wola tluc najslabszych albo rozbijac sluzbowe Audi zamiast pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Teraz nie ma obron na UG więc IP: *.chello.pl 31.07.08, 08:53 jak chlał to z innego powodu; albo bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymox Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 08:54 Moich przyjaciół spotkał ten sam los, dokładnie o tej samej godzinie dokładnie w tym samym miejscu. Na komendzie jeden z nich został pobity, przykuty do kaloryfera i kopany z buta z twarz przez przechodzących policjantów. Puścili go dopiero po dwóch dniach po interwencji rodziny. Traktowanie na komendzie po prostu nie mieszczące się w głowie. Brutalność, chamstwo i agresja. To dowód na to , że dzieje się tam coś niedobrego i nikt nie interweniuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku IP: *.pool85-53-6.dynamic.orange.es 31.07.08, 08:57 Przeciez sam przyznaje, ze byl pijany, a pijakom dziwne rzeczy strzelaja do lbow - mogl wiec znalezc jakis podobny do palki przedmiot, pobic sie nie mam, a potem wdrapac sie na budynek komendy i zniszczyc kamery, pozniej ten podstepny gagatek polozyl sie pod komenda, udajac ze zostal tak urzadzony przez dzielnych strozow prawa, na szczescie jego niecny plan zostal przejrzany!!! PS a mowiac powaznie, to drugi w ostatnich dniach podobny przypadek po sprawie imprezy pilkarzyn z mielna (mam dziwne uczucie, ze pobicie policjantow przez piotra s. polegalo na tym, ze zrobil sobe krzywde zbyt mocno go lejac...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 09:25 Wierze Jakubowi ,tez mnie pobili tylko w Rzeszowie .Zrobilem blad bo nie mam obdukcji. Policjanci skladaja falszywe zeznania. Naleza sie nam odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew jan Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.08, 09:42 moze zostal napadniety przez chuliganoe z kijami a moze faktycznie przez policjantow sprawa bedzie trudna do wyjasnienia i zostanie umorzona, mial posluchac kolege i pojechac taxi.....wspolczuje, ciekawe czym rozni sie dzisiejsza palka od tej z lat 68, 70, i 81... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginio Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 10:07 dzisiejsza jest z innego materiału ale zasadniczo nie ma duzej roznicy jak dostałes taka z lat 60 to wrzeszczales o ku r wa, jak taka z lat 70 to krzyczales oku rwa mac, jak taka z lat 80 to slychac bylo o zesz ku rwa jego mac a teraz to slychac o zesz kur wa jego zajeb na mac, takze postep jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante1 Swiadkowie pobicie pod komendą w Gdańsku IP: 167.167.96.* 31.07.08, 10:59 Zastanawia mnie dlaczego ojciec i adwokat Jakuba do tej pory nie wykupili ogloszenie w mediach lokalnych, zeby swiadkowie (bo jest duze prawdopodobienstwo, ze owi sa np. taxi, autobus idt. bo to jest jedno z glownych skrzyzowan w Gdansku) sie do adwaokata zglaszali. Trzeba szybko dzialac dopuki slad jest goracy. Co do eficjencji wymiaru sprawiedliwosci w Gdansku to ja bym nie byl tak optymistyczny dlatego osobiscie prioioryzowal bym niekonwencjonalne metoty poznania prawdy i ukarania sprawcow tym bardziej, ze jezeli byli nimi Policjanci szkodliwosc spoleczna ich przstepstwa jest duzo duzo wieksza, pozniej naturlanie mozna zadbac o to, zeby sprawcy sami przyznali sie do popelnionego przestepstwa ... dla dobra ogolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:08 Tamtą ciężko było kogoś zabić ale uderzenia były bardziej bolesne.Dobrze to ilustruje w jaką stronę zmierzają nasze "służby".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalczyk Alkohol szkodzi zdrowiu IP: *.acn.waw.pl 31.07.08, 10:45 trza było nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grv [...] IP: 193.59.95.* 31.07.08, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant ? Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku IP: 80.48.166.* 31.07.08, 10:57 Nie obrażać mi tu nazwy policja, przecież nasi to jest milicja z ery komuny, oni zawsze tak działali. Najpierw bije, potem sie cieszy, a dopiero jak mu sie koło dupy swędzi to zaczyna myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hks KAMERY - Przeczytaj ! IP: *.ists.pl 31.07.08, 11:02 Nie pierwszy to przypadek sadystów w policji i nie ostatni, jednak jeśli myślicie, że kamery coś pomogą to przeczytajcie ten post: Mamy nagranie, jak 4-5 policjantów znęca się nad obezwładnionym, leżącym na ziemi kibicem. Założyliśmy im sprawę. Wiecie co się okazało? Nie są w stanie ustalić nazwiska sprawcy Z RACJI NA IDENTYCZNE UBIORY! Pozdro 1950 Chcesz mi pomóc? klikaj.bubb.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:07 zapewne gościu jest nieduży,bo policja pałuje na ogół takich,żeby sobie rękę poćwiczyc,kiedyś widziałem jak w biały dzień pałowali faceta,co nie dał rady wstac,ale ludzie zaczeli mruczeć i policja się uspokoiła Odpowiedz Link Zgłoś
energ [...] 31.07.08, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herkus Monte Policja i bandyci to jedna banda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:12 POLICJA I BANDYCI TO JEDNA BANDA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Czyzby nowy generał pomorkiej policji pokazał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:17 ze panuje nad sytuacją - smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyxyryxy Ze jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:19 Zaraz, zaraz... Jak policja ma interwencje z pijanym osobnikiem i zauwazy na jego ciele chocby najmniejsze zadrapanie, to nie ma prawa go zabierac na zadna izbe wytrzezwien, czy komisariat. MUSI wezwac karetke, tak stanowia ich procedury. Tak wiec skoro znalezli "pijanego mężczyznę w stanie zagrażającym zdrowiu i życiu" to dlaczego go zabrali do izby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante1 Re: Ze jak? IP: 167.167.96.* 31.07.08, 11:25 @ Xyxyryxy: bardzo dobre pytanie. Nareszcie ktos mysli za "inwestygatywych" dziennikarze GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaas Kto pobił Jakuba pod komendą w Gdańsku IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 11:21 Niestety, przypadek Jakuba nie jest odosobniony. Niezbyt przyjemny kontakt z naszymi, pożal się Boże, stróżami prawa miał mój brat około 2 lat temu. Na trzeżwo, kiedy chciał dyskutować z policjantami, został przez nich brutalnie pobity i przewieziony na komendę. Tam w podziemiu uszkodzono mu słuch, odbito nerkę i zamknięto. Następnie został oskarżony o napaść na policjantów. Sprawa toczyła się 2 lata. Został uniewinniony. Sprawcy pobicia, którym wytoczono proces w `` sądzie`` I instancji zostali uniewinnieni z powodu nikłej szkodliwości społecznej. W sądzie apelacyjnym sprawa toczy się do dzisiaj a jej przebieg nadaje się do programu red. Jaworowicz. Wiem, że nie cała Policja to przestępcy, ale martwi mnie to, że w przypadku mego brata czy teraz Jakuba i wielu oób wczesniej obowiązuje ten sam schemat. Ofiara jest oskarżana przez Policję, sąd najczęściej daje wiarę ``stróżom prawa`` a ty obywatelu masz wierzyć w państwo prawa, płacić podatki i siedzieć cicho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi IP: *.devs.futuro.pl 31.07.08, 11:25 mozna wami manipulowac jak bezmozgimi debilami. chlopaczkowi pewno odjeb*alo po pijaku, ale poniewaz jest synalkiem dzianego goscia to teraz sie z niego robi niewiniatko. jak pijaczki laza wam pod oknami i robia gnoj to sie wielce oburzacie gdzie jest policja, jak ich zgarniaja to drzycie mordy, ze bandyci w mundurach. wezcie sie w koncu zdecydujcie, bo jak na razie to jaj nie macie - potraficie byc tylko mocni w gebie, a najlepiej w klawiaturze na forach ROTFL no czasem pojdziecie na kolejny bezsensowny marsz milczenia czy inn bzdet, z ktorego NIC nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 11:34 JEdyną osobą której od.. jesteś ty, jeśli myślisz że policja może bezkarnie bić obywateli. "jak pijaczki laza wam pod oknami i robia gnoj to sie wielce oburza > cie gdzie jest policja, jak ich zgarniaja to drzycie mordy, ze bandyci w mundur > ach." Bandytów trzeba karać i co do tego wszyscy są zgodni. Policyjnych bandytów również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deim0s Re: ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi IP: *.brig.cable.ntl.com 31.07.08, 11:43 ...zycze wiec aby tobie przyje..li pałką powiedzmy za ptasi móżdżek! Policja nie jest po to aby bić. Nawet jeżeli koleś był agresywny (czego nie zakładam), to był sam więc łatwo mogli go obezwładnić i zakuć. Pałką to obi mogą się zabawiać w łóżku ze sobą,jeżeli lubią takie zabawy ... Niestety Nasza policja długo będzie poza standardami europejskimi, nie tylko z powodu braku pieniędzy, ale z powodu patoligii panującej w niej. Starszy rangą uczy młodszego jak pracować (czytaj bić), zamiast prawdziwych procedur. W UK sprawa nie do pomyślenia... Dlatego patrole w Angli noszą ze sobą podręczne kamery by nikt nikumu nie wmawiał że było tak a nie inaczej... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryz Re: ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:19 wtedy nie trzeba go napier... po całej głowie tylko jeden strzał w splot i koleś leży chu...e się zdziwią gdy przy podobnej "interwencji" świadkowie przejmą inicjatywę Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi 31.07.08, 13:30 jak nie reaguje to nie reaguje jak już zareaguje to normalnie gestapo... pomyśl trochę! myślenie nie boli! i owszem dobrze by było gdyby policja reagowała na wezwania czy zakłucanie porządku publicznego.. dobrze by było ale gdy coś się na prawdę dzieje to nie reaguje ale reakcją nie można nazwać skatowania gościa! to zwykły bandytyzm! gdyby doszło do walki to w dokumentach zatrzymania napewno by sie znalazła wzmianka o tym i odpowiedni paragraf za pobicie policjanta.. ale nic takiego nie ma, za to jest łzawa bajka o pijaku leżącym na trawniku i ... o popsutych kamerach ale nawet gdyby doszło do walki to kilku policjantów powinno bez problemów obezwładnić pijanego pojedyńczego goscia.. a może gosciu kłamie? ale w jakim celu? ćzyzby wiedział że kamery nie działają? czyżby wolał liczyć na nieprawdopodobne szczeście że uda mu się wywalczyć od policji odszkodowanie, czyżby nie chciał dopaśc gości którzy go tak urzadzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny Re: ludzie ale wy jestescie poje*bani jak lemingi IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.07.08, 17:57 Skoro facet niby był agresywny to dlaczego nie ma oskarżenia o napaść na funkcjonariusza? Poza tym skoro był tak bardzo pijany chyba nie stanowił zagrożenia dla kilku policjantów? A może jakiś pan w niebieskim mundurku też przedstawi obdukcję? Np. że chłopak zadrasnął go paznokciem? To co piszesz debilu wskazuje na to, że jesteś powiązany z policją. I to tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq' Pobicie pod komendą w Gdańsku IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 11:26 Też kiedyś tak wyglądałem - najgorsza jest bezsilność. "patrol zauważył młodego mężczyznę leżącego na przystanku autobusowym. 24-latek był pod wpływem alkoholu i kontakt słowny z nim był utrudniony. Funkcjonariusze w trosce o jego bezpieczeństwo przewieźli go do pogotowia socjalnego w celu wytrzeźwienia." W takim stanie zawieźli go na izbę zamiast do szpitala?? "Nie ma podstaw, by cokolwiek zarzucić policjantom - odpowiedziała nam rzecznik policji." Mafia chroni swoich ludzi. I sprawa, jak większość tego typu, zostanie skutecznie zamieciona pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś