Dodaj do ulubionych

Hipodrom Sopot

17.12.08, 21:13
Jeżdże na Sopockim Hipodromie już ponad 1 rok , prawie 2. Jestem obużona tym co pani Prezes robi z Hipodromem. Aktualnie jeżdże u p. Bogdana Trepczyka. Jest to swietny instruktor, który osobiście prowadzi zajęcia. Z zajęć można wybrać coś dla jeźdźców zaawansowanych jak i początkujących. P. Bogdan ma uprawnienia do prowadzenia jazd rekreacyjnych od 12 lat są zgodne z Polskim Związkiem Jeździeckim. A p. Prezes chce zelityzowac Hipodrom. Chce,żeby Hopodrom Sopot stal sie samym sportem. Tylko gdzie mają trenować osoby których nie stać na większe koszty niż są teraz. Jeżdziectwo jest teraz bardzo kwitnącym sportem. A nikt nie rodzi się z tym, że jak pierwszy raz wsiądzie na konia wszystko potrafi. Ja jak wiele innych osób nie wyobraża sobie jeżdzić konno gdzieś indziej niż stajnia Bursztyn prowadzonej przez p. Bogdana Trepczyka. Jestem za załamana tym co się dzieje na Hipodromie. Gdzie mają się wynieść inne szkołki i to jeszcze podczas zimy. Żaden klub nie przyjnie właściciela z np. 8 koni i własną szkółką.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kunta-Kinte Re: Hipodrom Sopot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:48
      Sport też nie. Z Hipodromu mają wynieść się wszyscy, bo będzie przebudowywany -
      ale nikt wprost tego nie powie.
    • etrusek Czy Trójmiasto potrzebuje hipodromu? 06.01.09, 18:02
      Czy Trójmiasto potrzebuje hipodromu? Zwłaszcza w centrum aglomeracji?
    • Gość: mags1981 Re: Hipodrom Sopot IP: *.glfd.cable.ntl.com 11.01.09, 21:47
      Jestem zdruzgotana postawa tzw pani prezes. Niestety, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze... Ja swoje pierwsze chwile w siodle spedzilam , niestety, w jednej ze szkolek, ktora zostaje i przez 6 miesiecy niewiele sie nauczylam . Dopiero w Stajni Bursztyn ,pod okiem Pana Bogdana nauczylam sie solidnych podstaw jezdziectwa, a co najwazniejsze prawdziwej milosci i szacunku do koni. Obecnie dzierzawie konia w Anglii, jezdze trzy razy w tygodniu i nic czego nauczyl mnie Pan Bogdan nie bylo tu krytkowane, a wrecz przeciwnie. Jezeli chodzi o przeksztalcanie Hipodromu w osrodek czysto sportowy, to jest to raczej kompletny brak realizmu.Szkolki, ktore zostaja na pewno nie wytrenuja przyszlej kadry Olimpijskiej, a Pani prezes nie dysponuje ani konmi ani srodkami, ktore taki trening by umozliwily.
      • Gość: irlandia Re: Hipodrom Sopot IP: 94.78.128.* 12.02.09, 22:31
        oczywiście masz racje. ja nie wiem na co pani "prezes" liczy. bo
        jeśli usunie wszystkie szkółki to może tylko pomarzyć, że na takie
        warunki jakei są na hipodromie przybędzie burżuazja ze swoimi
        sportowcami. nie sądzę, żeby tacy ludzie tracili pieniądze na halę
        pokrytą od stóp do głów grzbem z dzurawym dachem (lustrzanka) i
        okropne ujeżdżalnie, które po małym deszczu stają się bagnem. a co
        do Pana Bogdana to też jeżdżę u niego już bardzo długo i nie
        narzekam :)
    • Gość: irlandia Re: Hipodrom Sopot IP: 94.78.128.* 12.02.09, 22:27
      jeżdże u tego samego trenera ;)
      a pani Prezes to stara zaśniedziała mątwa która nadaje się tylko na
      odstrzał! szczególnie teraz, gdy na boksach koni wiszą tbliczki z
      ich wagą :(
    • Gość: JD Re: Hipodrom Sopot IP: *.chello.pl 13.02.09, 11:27
      Ta sama pani prezes wcześniej wykończyła Kolibki.
      Teren wystawiony na 30 letnią dzierżawę.
      Teraz chce wykończyc Hipodrom.
      • Gość: kasia72 Re: Hipodrom Sopot IP: 81.190.102.* 13.02.09, 14:45
        Po wczorajszych wiadomościach w Trójmiejskiej Panoramie oraz artykule w
        Dzienniku Bałtyckim na temat tego co może czekać konie ze stajni Bursztyn
        ...moja córka okropnie płacze a nawet wyje z rozpaczy!!!Ma 15 lat i problemy z
        kręgosłupem. Dzięki jeździe konnej odzyskała lepszą sylwetkę i równowagę
        fizyczną jak i psychiczną.A to wszystko dzięki Panu Bogdanowi i grupie koników
        ze stajni Bursztyn.Dojeżdża z Gdyni kawał drogi ale nie narzeka bo jazda konna
        to jej pasja.Z resztą gdzie ma jeździć ,przecież stajnia w Kolibkach rozpędzona
        !!!Wiadomo przez kogo...W czasach gdzie młodzież nie ma celu,możliwości a
        przyszłość maluje się nie wesoło zabierać dzieciakom jeszcze to?? A co mają
        robić biegać po galeriach i wydawać resztę pieniędzy rodziców na bzdety?? Takich
        ludzi z pasją jak Pan Bogdan brakuje,cudowne konie-o każdym można wiele
        napisać,stajnia w miejscu gdzie można spokojnie dojechać kolejką czy to
        wszystko ma być zlikwidowane?? W imię czego? Znowu prywaty kilku nienażartych
        finansowo i politycznie osób?? Przecież hipodrom to historia,tradycja...ludzie
        nie zabierajcie innym jeszcze i tego!!
        • Gość: irlandia Re: Hipodrom Sopot IP: 94.78.128.* 14.02.09, 17:55
          do rzeźni nie trafią. wiem to na pewno.
        • Gość: irlandia Re: Hipodrom Sopot IP: 94.78.128.* 14.02.09, 17:55
          do rzeźni nie trafią, wiem to na pewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka