olcian1
17.12.08, 21:13
Jeżdże na Sopockim Hipodromie już ponad 1 rok , prawie 2. Jestem obużona tym co pani Prezes robi z Hipodromem. Aktualnie jeżdże u p. Bogdana Trepczyka. Jest to swietny instruktor, który osobiście prowadzi zajęcia. Z zajęć można wybrać coś dla jeźdźców zaawansowanych jak i początkujących. P. Bogdan ma uprawnienia do prowadzenia jazd rekreacyjnych od 12 lat są zgodne z Polskim Związkiem Jeździeckim. A p. Prezes chce zelityzowac Hipodrom. Chce,żeby Hopodrom Sopot stal sie samym sportem. Tylko gdzie mają trenować osoby których nie stać na większe koszty niż są teraz. Jeżdziectwo jest teraz bardzo kwitnącym sportem. A nikt nie rodzi się z tym, że jak pierwszy raz wsiądzie na konia wszystko potrafi. Ja jak wiele innych osób nie wyobraża sobie jeżdzić konno gdzieś indziej niż stajnia Bursztyn prowadzonej przez p. Bogdana Trepczyka. Jestem za załamana tym co się dzieje na Hipodromie. Gdzie mają się wynieść inne szkołki i to jeszcze podczas zimy. Żaden klub nie przyjnie właściciela z np. 8 koni i własną szkółką.