Gość: TOJA IP: 195.205.232.* 21.11.03, 10:54 Uważam inicjatywę za bardzo dobrą i cenną zwłaszcza jeśli patronuje jej profesor Jassem. Jest to człowiek wielkiej wiedzy i mimo trudnych warunków lokalowych stworzył znakomity ośrodek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Pilne!!!! IP: 213.195.180.* 21.11.03, 13:53 Zachorowalność na nowotwory w naszym województwie to nie tylko kwestia trybu życia! Moi bliscy prowadzili zdrowy tryb życia i niestety ale zachorowali. To jest ogromny problem, z którym natychmiast trzeba coś zrobić. Już, teraz! Bo dla wielu będzie za późno! Jak na razie to tylko się o tym mówi ale nic!!!!! nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: Zbudujmy centrum onkologii IP: *.nsm.pl 21.11.03, 20:04 Dziwi mnie ,że budowa centrum onkologii, o konieczności budowy którego mówi się od lat nie miała i nie ma silnego lobby wsród naszych pomorskich decydentów.Chociaz dotyczy nas wszystkich.Jakoś budowa autostrady A1 ma duże większe poparcie wśród polityków,przedsiębiorców,a także dziennikarzy ze wszystkich opcji ,a bezpośrednio skorzysta na niej niewielu zwykłych mieszkańców pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka77 nonsens IP: *.amg.gda.pl 23.11.03, 14:27 Onkologią zajmują się chirurdzy, larungolodzy i wszyscy inni lekarze - samo centrum onkologii niewiele tu chyba pomoże bez poprawy w całej polskiej medycynie. Jest to dla mnie kolejny przykład myślenia hasłowego, działania na hurra. Wiem, że to ładnie brzmi "Centrum Onkologii", ale przecież już na obecne ośrodki nie ma pieniędzy, sprzęt często stoi zepsuty, bo nie ma serwisu, klisz itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Może zamiast budować nowy IP: 62.233.169.* 23.11.03, 15:04 byłoby lepiej, aby na Centrum Onkologii przeznaczyć szpital im. Kieturakisa. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie (budowy/przeróbek szpitali), ale jestem zdecydowanym pesymistą w zakresie dalszych losów tego szpitala;) Jakoś nie mogę skojarzyć pozytywnie nowego zarządcy szpitala:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
irarak Re: Zbudujmy centrum onkologii 24.11.03, 10:00 Myslę, ze budowanie nowej inwestycji w sytuacji zamykania szpitali jest bez sensu. Lepiej przeprowadzic reorganizacje istniejacych szpitali i utworzyc centrum onkologii na bazie istniejacych obiektów oczywiście po dostosowaniu. W Słupsku ponad 20 lat buduje sie szpital ! Istnienie centrum onkologii konieczne jest natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Zbudujmy centrum onkologii IP: 217.153.13.* 03.12.03, 21:54 Filut! Jesteś człowiekiem małej wiary! Nie lubisz PRAŁATA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIUTA Zbudujmy centrum onkologii IP: 217.153.13.* 03.12.03, 21:58 Toja! Chyba masz przerzuty do mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki81 Toja, daj se spokój! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 20:44 Toja, coś ty? Lepiej nie prowokuj tu większej dyskusji na ten temat, bo się zbyt dużo dowiesz o swoim idolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAS Re: Toja, daj se spokój! IP: *.futuro.pl 05.12.03, 21:49 Toja chyba zyje w nieswiadomości, alebo robi nezdrową propagandę. Osobiście uważam, że w końcu powinnismy mówić prawdę. Tolu radzę Ci zmienić idola bo Prof. J. to na pewno daba o interesy, ale głównie swoje a nie pacjentów..... Czasami pozory mylą......... Myślę, że co niektórzy wiedzą o co chodzi. Czy miałas kogoś bliskiego chorego na nowotwór, bo ja tak i kilku moich znajomych również. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkaz Dla tych co robią, a nie tylko mowią !!! 06.12.03, 09:39 Jesli jest tu ktos, kto chce cos zrobic przeciwko razkowi, a budowa nowego centrum nie jest taka latwa - proponuję cos innego, gdzie mozna dzialac. Jest miedzynarodowy projekt szukania leku na raka. Maly programik wykorzystuje niewykorzystywaną moc komputera i wykonuje obliczenia, co pozniej pozwala naukowcom na znaczne skrocenie czasu ich dzialania. Dla zainteresowanych polecam: - stronę oficjalną (w jezyku angielskim): grid.org/home.htm - oraz polską strone dotyczaca projektu: www.uniteddevices.prv.pl/ zapraszam wszystkich, ktorzy chca dzialac, a nie gadac :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś