Gość: Franz IP: *.80-202-229.nextgentel.com 26.03.09, 20:27 Brawo Pani Jakubowska ..chce rozwazyc wycofanie sie z polityki, niech to zrobi - odetchniemy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obywatel Re: Trzymają z Karnowskim IP: 193.189.116.* 26.03.09, 20:39 Popieram. Nawet pomogę jej znaleźć pracę, byle z daleka od Sopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teno Trzymają z Karnowskim IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:40 Poza tym, pani Jakubowska nie jest z Sopotu.Ma tu owszem adres zameldowania,ale mieszka w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Trzymają z Karnowskim IP: 94.254.132.* 26.03.09, 21:44 Nazwiska słuszne - mało to prawdopodobne by tak światli ludzie się mylili. A może to tylko faktycznie nagonka na prezydenta. Należałoby dać mu sznasę - każdy na nią zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Trzymają z Karnowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:11 Rzygać się chce. A nagranie pewnie samo się zrobiło? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana43 Ale ta Jankowska jest głupia 27.03.09, 00:29 i prymitywna i niech się wreszcie odczepi od Karnowskiego, któremu zresztą bardzo dużo zawdzięcza. Tylko zbóje i malutcy z PISU nie mogą z zazdrości spać, że mamy takiego mądrego i pracowitego Prezydenta. Dzięki Niemu i jego mieszkańcom Sopot jest w czołówce najlepiej zagospodarowanych miast Polski. Wara Pisowcom od rządów w Sopocie. Za co się nie zabierzcie, to wszystko niszczycie. Niech będzie przeklęta ta partia nieudaczników ze swoimi kaczorami. Przyłączam się do Komitetu Poparcia dla Prezydenta Sopotu. Sopocianka Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Ale ta Jankowska jest głupia 27.03.09, 17:33 Ona jest niezła. Jakoś tak mi zapadło w pamięć jak podczas zeszłorocznej lipcowej sesji RM Sopot (pamiętnej) swoje wystąpienie pod UM zaczęła od słów: "te miasto". Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 sitwy rządzą nie od dziś a ludzie się z tym godzą 27.03.09, 10:32 jak niewolnicy. uważam, że i pan prezydent Karnowski jest człowiekiem głęboko uczciwym. Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Trzymają z Karnowskim 27.03.09, 12:38 "Przykro mi, że mieszkam w kraju, w którym dzieją się takie rzeczy, jak zawiązywanie komitetów poparcia dla osoby z ośmioma zarzutami prokuratorskimi - komentuje Aleksandra Jankowska, przewodnicząca PiS w Sopocie. - A przecież zarzuty ma również kierowca prezydenta, sekretarz miasta i miejska konserwator zabytków. Jeżeli wielu osobom, w tym artystom to nie przeszkadza, to muszę rozważyć, czy nie wycofać się z polityki." A mnie jest przykro, że taka masa dyplomowanych analfabetów decyduje o gospodarce miasta, które mogłoby zostać szanowanym kurortem. Pani Jankowska wraz z swoim zapleczem powinna wstydzić się w pierwszym rzędzie za PiS-owskie rozróby. Karnowskiego można rozgrzeszać za głupie pomysły inwestycyjne, nie za prowokację "pochodnych" Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Trzymają z Karnowskim 27.03.09, 12:58 Patrząc na procentowy układ wypowiedzi na tym forum (ma 9 wypowiedzi) widac od razu, jak społeczność Sopotu jest podzielona, przy czym wyznawcy Pani Gnidy - Jankowskiej sa w zdecydowanej mniejszości, i tak jest w przełożeniu na całość społeczności sopockiej. Normalini mieszkańcy rozliczaja Karnowskiego z tego co dla miasta zrobił i robi, a robi naprawdę dużo dobrego, mimo torpedowania tych realizacji przez przydupasów Gnidy - Jankowskiej. To oczymś świadczy, dlatego moim zdaniem Gnida-Jankowska niech sobie szarogęsi się tam gdzie mieszka czyli w Gdyni, aczkolwiek Pan Szczurek szybko by ją usadził. Tak samo inni wyznawcy Kaczorów i Kurusia-Kurskiego najlepiej gdyby albo zamilkli, albo wyprowadzili sie rzędem za swoja boginia Gnidą-Jankowską i jej Guru Kurusiem- Kurskim. Mieszkańcy Sopotu maja dość wojenek PO-PIS, chcą spokojnie żyć, nie byc skłócanymi przez warchołów z partii politycznych, bo zbliża sie wiosna i lato, a wojenki na szczytach odstraszają wczsowiczów, dzieki ktorym Prezydent Karnowski ma jakiś grosz na podwyższanie standardu Sopotu. Podpisuje sie rownież pod listą. A jeżeli powstanie lista zwolenników likwidacji biura PIS i struktur PIS w Sopocie, podpisze sie pod nia obiema rękami. Nie może tak byc żeby oszołomy PIS-owskie namawiały do wspólnego obalania Prezydenta zamiast namawiąc do budowy potegi naszego miasta. Wstyd, i jeszcze raz mi wstyd Pani Gnido-Jankowska. Nie pasuje pani do tej społeczności, ktorej chciałaby Pani za wszelkoa cene przewodzić, nawet we władzy wojewodzkiej sie Pani nie sprawdziła, a rządzić Sopotem Pani chce. Niech pani wraca do swojego miasta. Adijos. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofk47 Trzymają z Karnowskim 27.03.09, 13:38 Aleksandro Jankowska - wreszcie mówisz coś do rzeczy - wycofaj się, a wszystkim to wyjdzie na dobre !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
awe26 a nie można tego tematu traktować ponadpartyjnie? 27.03.09, 15:10 bo jeśli ktoś głosował za PO, a teraz nie podoba mu się, że Prezydentowi Karnowskiemu zarzuca się określone czyny (nie to, że się zarzuca, ale że istnieje pewne prawdopodobieństwo, że je popełnił) to co znaczy, że taka osoba sprzyja PIS'owi??? Może ten komitet nie powinien zapewniać o uczciwości Pana Prezydenta (przecież nie wiedzą, jak było), a naciskać na jak najszybsze wyjaśnienie sprawy przez prokuraturę? Teraz ten komiet wygląda jak grupa przyjaciół, która ma jakieś długi wdzięczności i korzystając z ze swoich znanych nazwisk chcą wpłynąć (?) na prokuraturę i zapewnić o niewinności Prezydenta. Jak dla mnie to Prezydent powinien pójść na jakiś urlop (a nie rezygnować ze stanowiska), a prokuratura powinna rozpatrzyć tę sprawę w trybie "pilnym". Gdyby przypadkiem zarzuty okazały się prawdziwe to przecież w Sopocie wciąż może rządzić PO, tyle że inna osoba. Uczciwość nie jest związana z żadną partią, to cecha osobnicza ;-) coś absolutnie ponadpartyjnego, podobnie jak nieuczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Re: a nie można tego tematu traktować ponadpartyj 27.03.09, 15:26 No nie do końca można zgodzic się z opinia mojego przedmowcy w tym temacie. Sprawa pierwsza: prokuratura, ktora sie tym zajmuje (ludzie) to pro- pisowska grupa z nadania byłego ministra Zbigniewa Z, a poza tym nacisk jest dość mocny, bo przecież sopot wg. PIS-u ma być mekka Pana prezydenta Kaczyńskiego, więc trzeba PO pogonić z wladz miasta i do tego powowałani są sprawdzeni żołnierze : Gnida-Jankowska i Kuruś-Kurski, przy pomocy oszolomów z Krakowa i warsiawki. Po drugie, nie jestem przekonany, że taki sztuczny urlop Karnowskiego to dobry pomysł. W Sopocie dzieje sie i duzo i szybko, musi to byc przez Gospodarza terenu monitorowane na bierząco. Zbytnie zakusy Pani Gnidy-Jankowskiej i przydupasa Julkego, o ktorych zaczyna sie mowic coraz glośniej, są dodatkową motywacja do monitoringu prowadzonego przez Prezydenta. Nie można pozwolić na to, żeby mala grupa oszołomów sterowana ręcznie przez też nie dużego wzrostem ale najwiekszego oszołoma powojennej Polski, rozwaliła to co Sopot "buduje" od lat, czyli nowy europejski wizerunek. Może dla propisowskiej i rydzykowej mniejszosci Sopotu, śmierdzący manhatan był pełnią szczęścia, ale nie dla mojego syna i mojej wnuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Też mi autorytety... 27.03.09, 17:35 No cholera, bo co z tego, że znany dyrygent !? Że jakiś pisarz może, artysta itd !? A co na to pani Jadzia z mięsnego i pan Lutek spod sklepu !? Autorytetami bywa się raczej w swoich dziedzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Re: Też mi autorytety... 27.03.09, 20:36 Spokojnie kolego, al czy Tuskomloty znają Pania Jadzię albo Pana Lutka ? - nie a dyrygenta znają. Co innego my mieszkańcy Sopotu, znamy Pania Jadzie i pana Lutka, ale co my mozemy.W dupe sobie nadmuchać, nas Tuskl nie zna i znac nie chce, najlepszy dowód, że wypiał sie na Sopot i przeszedł do PO Gdańsk. Ja proponuje Panu Premierowi, żeby wyprowadził sie z Sopotu wraz z rodzina. Po co nam taki sopociak, ktory dla swojej kariery szarga wszystkimi, którzy bronia swojego Prezydenta miasta. Ode mnie już Pan Tusk głosu niech nie oczekuje, oraz od mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś