Dodaj do ulubionych

Chopina 7: mieszkańcy na walizkach

IP: *.chello.pl 20.05.09, 06:12
Co to znaczy " prawnik, ktory nie dostarczyl dokumentow na czas"??-
Prawnik postapil zle i od jego wadliwych czynnosci, chyba jest
ubezpieczony! - to prawnik powinien byc obciazony wszelkimi
konsekwencjami zlego, nieprawidlowego dzialania . Czy mozna jego
pociagnac do odpowiedzialnosci?
Obserwuj wątek
    • ulapopow Chopina 7: mieszkańcy na walizkach 20.05.09, 08:15
      taka sama sytuacja i firma jak w Warszawie przy ulicy Tykocińskiej
      40! My już niestety dostaliśmy nakaz zapłaty od sądu a co
      poniektórzy, wypowiedzenie umowy najmu. Bardzo prosimy o kontakt
      mieszkańców z kamienicy przy ulicy Chopina 7 w Sopocie ze
      Stowarzyszeniem Obrony Mieszkańców Tykocińskiej w Warszawie, 03-545
      Warszawa, ul. Tykocińska 21.
      • Gość: mieszkanka Chopina Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 20.05.09, 16:00
        Dziękujemy za odpowiedź, my też otrzymaliśmy wypowiedzenia oraz
        nakazy zapłaty. Ta firma, a raczej gang to Tylec i Owsiewski. Podaje
        nr kontaktowy 693370022
    • Gość: sopocianka Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:27
      Malo tego, ten prawnik to ni mniej ni wiecej tylko rodzony brat prezydenta Gdyni
      Wojciecha Szczurka. On poszedl z jednym z mieszkancow do sadu, wszedl do
      jakiegos pokoju, wyszedl i powiedzial, ze zlozyl te papiery. Ale tego nie
      zrobil!!! Oszukal tylu bezbronnych ludzi. W glowie sie nie miesci. Facet podobno
      jest wykladowca na uniwersytecie. Po czasie ludzie dowiedzieli sie, ze to nie
      byl jego pierwszy taki numer. Podobno jest czarna owca w rodzinie. A raczej
      czarnym szczurkiem:)
    • Gość: pls Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:35
      że też nie znalazł się żaden prawnik, by pomóc mieszkańcom :(
      ale to ciekawe, jak w imieniu prawa wywala się lokatorów na bruk, a
      czy to ich wina, że dostali przydział mieszkań w tym domu?
      • Gość: prawo_jazdy jak chce sie mieszkac w centrum miasta to trzeba IP: *.range86-174.btcentralplus.com 20.05.09, 11:34
        placic, oni sie teraz poza sopot nie wyniosa.
        • Gość: zagajacz Re: jak chce sie mieszkac w centrum miasta to trz IP: *.centertel.pl 20.05.09, 16:25
          Może niech ktoś kto wynajmuje mieszkanie w sopocie powie ile płaci
          za wynajem? Myślę, że za 45 m2 w tym miejscu płaci więcej niż 1250
          zł. Dla porównania, ja wynajmuję mieszkanie w kamienicy, od osoby
          prywatnej, w centrum Warszawy - płacę za wynajem 3000 zł, obok na
          piętrze mieszka Pan z wiecznie"czerwoną twarzą" i płaci za takie
          samo mieszkanie, którego właścicielem jest miasto, 350 zł... Kiedy
          znajdzie się właściciel kamienicy zapewne Pan "czerwona twarz"
          dostanie podwyżkę i będzie wielce oburzony jak każdy inny najemca,
          któremu do tej pory się wszystko należy a miasto, ich zdaniem ma
          obowiązek zadbać o to aby mogli dalej za bezcen mieszkać w centrum
          miasta!
          • Gość: lucek lokatorzy cwaniaki IP: *.centertel.pl 20.05.09, 18:50
            dobrze napisales, cale zycie pasozytowali, mieszkali za darmo a teraz placza, ze
            im zly wlasciciel czynsz podniosl... w ogole to chore zeby do sadu chodzili, jak
            im za drogo to niech se wynajma gdzie taniej albo kupia..
            • ulapopow Re: lokatorzy cwaniaki 20.05.09, 19:55
              tak się składa szanowny panie, że niestety nie jestem żadnym
              cwaniakiem (może gdybym była taka cwana jak pan sugeruje stać by
              mnie było tak jak pana na wynajmowanie mieszkania w warszawie za
              3000 tys. złotych). mimo iz pracuję, płacę podatki tak samo jak
              pan, to mam na utrzymaniu troje dzieci, i na dodatek nie posiadam
              czerwonej twarzy!!! śmiem twierdzić, że gdybym miała się gdzie
              wyprowadzić już by mnie tam nie było, bo jest to wątpliwa
              przyjemność mieć do czynia z Panem Owsiewskim i Tylcem. ponadto
              bardzo chętnie bym wykupiła mieszkanie, którego jestem lokatorem a
              wcześniej była moja babcia ale niestety przez ponad 10 lat wykup
              lokali na tykocińskiej w warszawie był wstrzymany ze względu na
              roszczenia spadkobiercy (który odzyskał "swoją własność" na
              podstawie sfałszowanego testamentu, za co skazany). więc bardzo
              proszę mnie nie oceniać na podstawie sąsiada z czerwoną.
            • Gość: obywatel Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 19:58
              Jak debilu pasozytowali?? Cholera jasna jak? To twoj poroblem ze dajesz taki
              czynsz za wynajem mieszkania. Oni placa nizszy czynsz bo to byly mieszkania
              komunalne. Rozumiesz polmozgu?! Miasto dalo im po wojnie mieszkaniatak jak
              setkom tysiecy ludzi w Polsce. Lokatorskie, komunalne itd. Czuli sie jak u
              siebie a nie jak u kogos. I nagle okazalo sie, ze dom jednak jest prywatny. I
              dobrze, niech bedzie. Tylko tych ludzie najzwyczajniej w swiecie nie stac na to,
              zeby placic 3 tys za wynajem. Na tym polega problem. I oni sie wyniosa z tego
              slawnego centrum zadupia jakim jest sopot. Tyle, ze nie maja dokad i nie stac
              ich na kupno ani wynajem. Jestem ich sasiadka od lat i wiem, ze nie ma tam
              bogaczy. Zawistnicy zamilknijcie lepiej. Bo szlag was trafi.
              • Gość: zagajacz Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.centertel.pl 20.05.09, 21:12
                Święte słowa: "Czuli sie jak u siebie a nie jak u kogos" i taką
                postawę rozumiem, że większość z autorów postów popiera? Acha no i
                jeszcze złota myśl: "miasto DAŁO! Nic dodać, nic ująć. Niestety
                jednak, mieszkacie u KOGOŚ, a ten KTOŚ ma również swoje prawa,
                podobnie jak WY macie swoje.
                Jeśli kogoś nie stać na wynajem mieszkania w centrum, są peryferia -
                dużo tańsze, no ale zapomniałem, że skoro siedem pokoleń tam
                mieszkało to i ósme pokolenie też MA OBOWIĄZEK i się należy. Jak
                mnie nie będzie stać na 3 tys czynszu, to myślę, że nie poczuję się
                jak u siebie, z powodu spędzonych kilku lat w tym samym miejscu, i
                nie będę tłumaczył właścicielowi, że tyle lat tu spędziłem, że chyba
                już mi się należy ten najem, tylko znajdę coś tańszego. A może moja
                postawa jest błędna, to mnie poprawcie?

• Gość: upop Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.devs.futuro.pl 21.05.09, 08:22
                  rozumiem, że pisząc centrum myśli pan o sopocie. a w warszawie, nie
                  jest to walka o kamienicę w centrum tylko na targówku na pradze! a
                  czemu ktoś miałby nie podważać testamentu skoro był sfałszowany?
                  jakby pan bogoty podważał to by można było? i co pan wyskakuje z tą
                  plazmą? o co panu chodzi? bo mam wrażenie, że usiułuje pan zwalić
                  całe zło w tym kraju ma ludzi, którzy zarabiają mniej niż pan. ale
                  tak się składa szanowny panie, że ponad 90% podatku jeszcze do
                  niedawna (przy trzy stopniowomy produ podatkowym) płaconego przez
                  społeczeństwo było z naniższego 19% progu podatkowego czyli od
                  takich jak ja, czy moja sąsiadka. więc proszę mnie obrażać bo to
                  właśnie tacy jak my utrzynujemy to państwo!!!!!!!!!!
                  • Gość: pomyslowy Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:46
                    e to jak wy utzrymujecie to anstwo ...to sie zrzuccie i kupcie mieszkanka tym
                    bidakom z sopotu
              • Gość: sopocianka Re: lokatorzy cwaniaki IP: 213.17.251.* 21.05.09, 12:57
                A gdyby ci "biedni" ludzie wzięli się do pracy( mam na myśli młodych
                mieszkańców Chopina 7) i tak jak inni wzięli kredyty i kupili
                mieszkania sobie ???.Dlaczego jedni mogą mieszkać za darmo w centrum
                Sopotu a inni muszą charować i płacić??? Za pyski ich wziąść i do
                roboty,lenie!
              • Gość: znajomy Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:43
                nagle sie okazalo ze prywatny? od wojny mieszkali ??
                ... a pani filipska tez od wojny ?? to ta wojna chyba byla nie dawno...bo ona
                kolo 30 lat ma..
            • Gość: zagajacz Re: lokatorzy cwaniaki IP: *.centertel.pl 20.05.09, 21:19
              Lucek pamiętaj, że napeno ich nie stać, jak piszą, bo sąsiad ma
              plazmę to i ja muszę mieć bo jak będę wyglądał, a audi prawie nówkę
              od niemca trzeba mieć, i jeszcze setki innych życiowych potrzeb co
              chwilę się znajdzie - a mieszkanie??? nie ważne - przecież mi się
              należy, a jak ktoś będzie chciał dojść swoich praw, to będziemy go
              po sądach ciągać, podważać testamenty, a jak to wszystko nic nie da,
              to może Panią z telewizji zaprosimy i zrobimy smutną minę do kamery,
              no i zawsze jeszcze możemy wydeptać drogę po urzędach aby Z TWOICH
              CZY MOICH PIENIEDZY de facto zapewnili im dach nad głową.
              Czy mi się wydaje, czy są równi i równiejsi ?
    • Gość: businnesmen Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 20.05.09, 22:35
      wali Tylec w Owsika w owsiki od Tylca i na odwrut bo to gang geyków z wawki co
      są parobkami i żołnierzykami innych wyzej postawionych gosci,ale jak to w życiu
      bywa trafi kiedys Owsik kosa na kamien w tyle Tylca no to na Tyle tych
      Owsikowych dowcipów a tak serio to co Oni moga zrobic Tym biednym
      mieszkancom,chyba nic bo jak by mogli i byli tak mocni to juz dawno by ich tam
      nie bylo wiec kto tu mocniej stoji na nogach a raczej siedzi w kamienicy he he
      he he pozdrowienia dla mieszkancow:) oby tak dalej nie dajcie sie ani gangowi
      owsikow od tylca hahaha ani tym co z drugiej strony urzedowo mąca:)
      • Gość: koneser Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:59
        uwielbiam czytac posty takich prostakow.... szkoda tylko ze chyba przesadzil
        troche z browarem bo sie text malo rymowany robi pod koniec... notabene niezla
        "niedzwiedzia przysluga"
    • Gość: bussinesmen Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 20.05.09, 22:47
      Jakie tu leca słowa wykwintne de fakto de dupo de zagajaczo a co to ten
      zagajacz?zagaja do gaja i dupy daja?he he a czy te geye z 2 c partners wogule
      płacą podatki?albo uczciwie zarobili jeden grosz?mieszkaja w trojmiecie i nawet
      nie kryja sie z tym i nie jedni wiedza gdzie i za ile,ale to niewazne i chcieli
      by sie szybko dorobic ale jak to w zyciu bywa mozna szybko zarobic a jeszcze
      szybciej stracic,a na cudzej krzywdzie tymbardziej wiec niech sie takie buraki
      na forum nie wypowiadaja bo zygac sie chce,a co do podatkow to jestem ciekawy
      czy firma 2c partners tak zetelnie sie rozlicza z fiskusem :)wiec radzilbym tym
      panomz wc partners zamknac pyski i wsadzic morde w ogryzki ze swiniami w chlewie:)
      • Gość: polonista Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 21.05.09, 11:52
        Panie Bussinesmen! Proszę już nic nie pisać, skoro Pan nie potrafi. Straszna
        żenada!!! Winszuje Panu poziomu. Na taki też poziom sprowadza Pan to forum!
        Ps. Pisze się "wogóle" i "stoi" - to ortografia- ale Pan pewnie i tak nie wie co
        to znaczy.
      • Gość: sopocianka Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: 213.17.251.* 21.05.09, 12:46
        No pięknie, pięknie,cóż za słownictwo! i w dodatku braki z
        ortografii.A poza tym to groźby,i chyba karalne?Oj,panie mieszkańcu
        kamienicy przy Chopina 7,radziłabym rozwagi więcej.
    • Gość: bussinesmen Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 21.05.09, 12:56
      A co ma ortografia do tresci w necie pisze sie szybko a nie ortograficznie i
      chodzi o sens to po pierwsze,po drugie nie jestem mieszkancem,a po trzecie
      grozby karalne to nie sa bo nikomu nie grozilem a jesli ktos jest taki
      wyksztalcony i inteligentny to niech sprawdzi sobie w necie(czytaj internet)co
      sie zalicza do gruzb karalnych,a tak wogule to gratuluje Tym co sie skupiaja na
      ortografi a powinni na czyms innym,bo troche nie ktorym brakuje polotu:)w
      zrozumieniu tresci i tym ze wszystkiego nie da sie zalatwic bez ukladow i
      znajomosci a droga oficjalna to daleko nie zajada.pozdrawiam
      • Gość: sopocianka Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: 213.17.251.* 21.05.09, 13:03
        Polotu to może brakuje ale Panu,który zwie się buisnessmenem:)
        otografia ważna rzecz:)A poza tym takiego Prezydenta sobie
        wybraliście,co ma mieszkańców w głębokim poważaniu i czeka.....niech
        czeka.Ładnie to tak mieszkać u kogoś prawie za darmo i jeszcze na
        tym zarabiać? nie odprowadzając podatków?( wiekszość mieszkaniców
        latami wynajmuje swoje mieszkania letnikom)Kij ma dwa końce miły
        Panie.
      • Gość: sopocianka Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: 213.17.251.* 21.05.09, 13:04
        ortografia:) oczywiście.
      • Gość: polonista1 Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 21.05.09, 13:19

Drogi Panie! Tu oczywiście nie chodzi o ortografie, ale o poziom jaki Pan
        reprezentuje. Niestety z ludźmi Pana pokroju ja osobiście nie chciałbym mieć do
        czynienia, dlatego martwi mnie los mieszkańców, których Pan jest reprezentantem.
        Nie wróże tu nic dobrego! Nie widzi Pan, że Pan tylko szkodzi tym ludziom i w
        nijaki sposób pomaga. To nie jest śmieszne "ha, ha, ha" tylko strasznie przykre.
        Ps. Nic Pana moja lekcja widzę nie nauczyła "wogóle" "gróźb"....
        • Gość: sopocianka Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: 213.17.251.* 21.05.09, 13:41
          Zgoda.Poziom zerowy,pomoc nijaka,szkoda wielka:(
      • Gość: smutny Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:49
        jak tam na chopina 7 mieszkaja sami tacy debile jak ten "byznesmen" ... to rece
        opadaja
    • Gość: ciekawski Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:01
      Bardzo zaciekawiła mnie wypowiedź w artykule Pana Mecenasa Nowosielskiego. Nie
      ważne czy nawalił prawnik mieszkańcy spóźnili się z wnioskiem do sądu.Z tego
      co wiem mieszkańcy kamienicy dostali info w 2000 roku od sądu że nie znaleźli
      się właściciele tej kamienicy i wyrokiem sądu ..wyrokiem prawomocnym kamienica
      przechodzi na stan miasta. Czy w związku z tym można powiedzieć...nie ważne
      kto nawalił właściciele się spóźnili mieli na to 36 lat wyrok jest prawomocny.
      hmm pewnie to w drugą stronę nie działa:) A może się mylę i tak można. Jakie
      równouprawnienia tu działają.? Jestem pewny że mieszkańcy z tej kamienicy
      dawno nie spali zdrowym snem. Bo czy można spać dobrze gdy wyrok można zmienić
      a twoje mieszkanie może stać się nagle czyjąś własnością.?
      • Gość: Mr Q Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 21.05.09, 20:10
        Mr Ciekawski - a mnie ciekawi, to w czyich mieszkaniach teraz
        mieszkają??? Napewno dowiem się, że się czepiam, ale zrozumiałem, że
        teraz opiero dowiedzieli się, że jest jakiś właściciel ich mieszkań,
        że ich mieszkania są namacalną własnością i tworem. Bo jak rozumiem,
        to co Państwowe (tak jak do tej pory kamienica) to niczyje
    • Gość: ciekawski Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 20:51
      Mr.Q ty mi powiedz...jeżeli ustalimy opcję spóźnienia jako wykładnie to wydaje
      mi się że to miasto jest właścicielem kamienicy.Jednak czytając artykuł
      dowiadujemy się że miasto chciało kupić tę kamienicę.Czyli nie jest właścicielem
      kamienicy.Moje pytanie brzmiało czy to tak działa. Reasumując jeśli kupujesz
      bilet do kina i nie przyjdziesz na seans, mam ci zwrócić pieniądze ? Bo
      udowodnię ci że PKP nawaliło ? Masz to w nosie. I tak dzisiaj traktują
      mieszkańców tej kamienicy. Jednak gdy to właścicieli szukali i nie znaleziono
      ich na czas. Potraktowano z ulgą. A jak równe warunki to taka sama ulga należy
      się tym drugim czyli mieszkańcom.
    • Gość: Elżbieta Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 21.05.09, 22:28
      Dlaczego władze miasta tak długo czekają z decyzją pomocy mieszkańcom tej kamienicy?Jak do tej pory ludzie ci tylko cierpią przez opieszałość innych.Pomóżcie im,nie można pozwolić na eksmisję tych ludzi.Przez wszystkie lata płacili uczciwie czynsze i teraz nie będa mieli dachu nad głową.
      • Gość: JJ Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 08:04
        ale jeśli dobrze rozumiem, mogą mieć ten dach nad głową nadal,
        tylko, że teraz właścicielem dachu jest kto inny i urealnił stawki
        czynszu, do tych zbliżonych do rynkowych
        • Gość: Elżbieta Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.chello.pl 22.05.09, 20:39
          Czy urealnienie stawki czynszu oznacza pięciokrotną podwyżkę? Mieszkańcy tej
          kamienicy to w większości emeryci,czy emeryta stać na czynsz ponad 1300zł?
          Mieszkali tam od lat,płacili uczciwie,remontowali na swój koszt a teraz im to
          wszystko zabrać tylko dlatego,że ktoś inny zaniedbał formalności związane ze
          statusem tej kamienicy.
          • Gość: tczew Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:55
            to niech sie emeryt wyniesie do tczewa ..tam taniej
          • Gość: wnuk Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:56
            naszej babci tez nie bylo stac na pona 100m2 mieszkanie w gdansku. to ja rodzice
            wzieli do siebie i problem z glowy.
      • Gość: spolczenik Re: Chopina 7: mieszkańcy na walizkach IP: *.centertel.pl 22.05.09, 22:53
        mi tez niech pomoze, chory jestem glowa mnie boli, nie mam gdzie mieszkac..
        niech mi tez da.... a przepraszam, czemu nie mozna dopuscic do eksmisji??? jesli
        nie placa to eksmisja... sorki..jakbym przestal splacac kredyt za swoje tez by
        mnie bank eksmitowal...
        • Gość: Szperacz Re: Chopina 7: pusto i echo IP: *.centertel.pl 17.04.10, 08:15
          No to widze ze temat pozamiatany ? Www.chopina7.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka