Gość: Tomek IP: *.sm-rozstaje.pl 24.07.09, 20:36 Czyli serii "miało być pięknie, a wyszło jak zawsze" ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stefan Lotnisko niższych lotów IP: 89.72.26.* 24.07.09, 20:39 Oczywiscie ze nie maja pieniedzy. Przeciez buduja w Polsce muzea, organizuja koncerty i reklamuja w maediach rozne spoleczne projekty. Poza tym sami zjadaja wiekszosc pieniedzy ktore dostaja z podatkow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Ja pier... ! IP: *.nat0.sta.nsm.pl 24.07.09, 20:44 Mam dość czytania złych wiadomości związanych z inwestycjami Euro 2012 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2 Re: Ja pier... ! IP: *.pubip208.sta.nsm.pl 24.07.09, 21:56 nie narzekaj, premie dla BIEG'u zostały wypłacone, oni z pewnością mają powody do radości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semantyk Lotnisko odważnych lotów IP: *.sopot.wirt.pl 25.07.09, 09:21 A może trzeba na to spojrzeć od drugiej strony. Lotnisko nie ma własnej kasy na inwestycje, wspólnicy nie chcą(nie mogą?) mu pomagać, nie ma dość terenu dla rozbudowy, a mimo to ktoś podejmuje odważne decyzje i próbuje coś zrobić. Przecież i nowy terminal i droga kołowania to infrastruktura publicznego transportu i koło zamachowe rozwoju całego regionu a nie tylko inwestycje na Euro. o ile wiem w całej europie takie inwestycje są finansowane w całości ze źródeł publicznych a nasi władcy zamiast znaleźć środki na rozwój lotniska myslą o zwiększeniu zarządu spółki czyli nowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helios Lotnisko niższych lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 12:09 Najważniejsza wiadomość to ta, że koleś marszałka dostanie miejsce w zarządzie. Zapewne jego nominacja spowoduje nagłe przyspieszenie procedur wywłaszczeniowych etc. :>) Będzie to jakiś "profesjonalista" z młodzieżówki PO, tak jak to już działa w Enerdze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrtja Re: Lotnisko niższych lotów IP: *.aster.pl 28.07.09, 09:39 bedzie mniejsze ale bedzie, z tego trzeba sie cieszyc jak moja znajoma miala wylot z alfastar do egiptu to musiala do wawy na lotnisko jechac, no bo jak inaczej ;/ a tak bedzie lotnisko, nawet mniejsze, ale bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Ale bełkot zarządu. Prezes z PO nie nadaje się? do IP: *.96.192.213.cable.satra.pl 25.07.09, 17:19 inwestycji? a do czego się nadaje? cała armia nieudaczników czeka na posadę w zarządzie panie marszałku. Dodajcie ze trzech do zarządu. Jeden mówi że będzie mniejszy terminal i działki JGP nie zachaczy a drugi że działkę wywłaszczą bo potrzebna na plac. Ustalcie te zeznania wcześniej bo to mataczenie wam nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx tabliczka mnożenia IP: *.chello.pl 26.07.09, 00:48 proszę zauważyć że przepustowość lotniska miała się zwiększyć z 2mln do 7mln czyli o 5 mln.pasażerów Zabrakło tylko 10'/. kwoty (całość miała kosztować 500mln. zł. a będzie 450mln. zł.) a przepustowość wzrośnie tylko o 3 mln. pasażerów czyli obcięto ok. 50'/. wzrostu przepustowości . co za niegospodarność przecież teraz wytworzenie przepystowości na każdego nowego pasażera wzrośnie aż o 50 procent ze 100zł/na nowego pasażera ( 500mln./ 5mln. pasaż. ) do 150zł/na nowego pasażera ( 450mln./ 3mln. pasaż. )!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Stop megalomanom - brawo Bank! IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.09, 09:10 Dopiero bank był w stanie zatrzymać megalomańskie zapędy władz lotniska. Budowanie wielkiego, drogiego terminala i niepotrzebnej drogi kołowania jest możliwe wbrew logice (przy malejącym ruchu lotniczym), wbrew mieszkańcom (protesty przeciw likwidacji Słowackiego) ale nie wbrew bankom. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś