doniawet 28.07.09, 21:23 Czy ktoś się orientuje co sie dzieje z bramą wjazdową przy budynku 30 bo podobno mieszkamy na osiedlu zamknięty ale jakoś tego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamil543 Re: brama wjazdowa 29.07.09, 07:42 Brama po raz któryś nie dała rady... chyba w piątek nie miała siły się otwierać (trzeba było pomóc ręcznie), więc wspaniałomyślnie ją wyłączono w ogóle. Jeśli idzie o zamknięte osiedle to przydałoby się chyba też zamykać furtkę przy sklepie. Wracając jednak do samej bramy to uważam, że powinna zostać przebudowana, bo wcześniej czy później będzie się psuć. Nie mam tylko zielonego pojęcia jak możemy tego dokonać. Tak samo jak nie wiem gdzie zgłaszać awarie zepsutego zamka w drzwiach wejściowych do klatki, niedziałających świateł na klatce i wywalonej ziemi za ogrodzeniem w celu wyrównania terenu.... miesiąc temu ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moria8 Re: brama wjazdowa 29.07.09, 11:30 znając doswiadczenia z pierwszej bramy - ta powinna się znacznie rzdziej psuć po zakończeniu pielgrzymowania nowo kupujacych, ciekawskich, rodzin i znajomych pragnacych zobaczyć jak wyglada 28 metry kwadratowe za 200.000 pelenów, ekip remontowych, chociaz co do waszej bramy - to osobiscie widziałem eleganckiego szpakowatego pana w równie eleganckim wozie - jak ciągnął za bramę - az sie chciało krzyknąć, zeby sie sam pociągnął - nie powiem za co? Pare takich pociagnieć na sucho - silnik do przewiniecia. druga kwestia co do waszej bramy to "zasłyszane" że jest ciut dłuższa (i cięższa) niż nasza i moze silnik takiego obciazenia nie wytrzymuje. a i przepraszam, ze pisze wasza lub nasza brama, bo i tak piloty otwierają obie, i z każdej bramy można zajechać w kazdy zakatek osiedla, dzieki śmimakowi - na którym nie pojmuje po co jeszcze stoją (zwęzajac swiatło drogi) - takie betonowe zapory (jak prze Pentagonem :) ) co do bramki przy sklepiku - to przydał by się tam domofon z kodami - bo czesto nie korzystamy z kluczy i wejscie jest wygodniejsze na pin. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: brama wjazdowa 29.07.09, 12:36 moim skromnym zdaniem wejście na PIN powinno być zainstalowane przy każdej furtce:) Odpowiedz Link Zgłoś
doniawet Re: brama wjazdowa 30.07.09, 09:22 do takich spraw chyba właśnie został wybrany zarząd wspólnoty, można powiesić również informację na klatkach co sie dzieje i kiedy będzie awaria usunięta. Zauważyłem również że brama garazowa w budynku 28 jes bardzo często nie zamknięta, czy to ma jeszcze coś wspólnego z zalaniem w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: brama wjazdowa 31.07.09, 02:04 Popieram pomysł z przerobieniem wszystkich furtek na takie co by mozna było kodem otwierac. Totalnym bezsensem jest dla mnie to ze ja swoim kodem moge wejsc tylko przez furtke przy pierwszej bramie. Dlaczego jakaś glupia maszyna ma decydować którą futką mam wejsc? Jak po spacerze chce jeszcze zajsc z dzieciakami na plac zabaw to musze robić jakies idiotyczne rundy wózkiem po całym osiedlu zamiast wygodnie zjechac przy drugiej bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: brama wjazdowa 02.08.09, 11:22 Z tego co się dowiedziałam brama ma zostać wymieniona. Właściwie to już powinna być wymieniona ale jest jakieś opóźnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
emde77 Re: brama wjazdowa 30.08.09, 12:32 28 sierpień i znowu brama nie działa moim zdaniem zamontowali nam bubla słyszałem że podczas montażu na czyjąś sugestie została zamontowana brama o 2 metry dłuższa niż ta z 1-ego etapu jeżeli tak jest to mamy większą a co za tym idzie cięższa bramę której nie daje rady mechanizm i osprzęt przystosowany do standardowych rozmiarów zastanawiam sie po co nam taka szeroka brama,w której i tak się samochody nie mijają a przez to psuje się notorycznie i na osiedle wjeżdża sobie każdy kto ma na to ochotę za chwilę skończy sie okres gwarancyjny i albo zostaniemy z bublem albo przerobimy ja na własny koszt a tymczasem należało by to załatwić jeszcze w okresie gwarancyjnym proponuje na najbliższym zebraniu poruszyć ta kwestie i przyjrzeć się bliżej przyczynie notorycznych awarii bramy czy ktoś wie kto jest odpowiedzialny za odbiory bramy po naprawie i jakie są wpisy w książce gwarancyjnej? żeby się czasem nie okazało że firma serwisująca po każdej naprawie wpisuje "przegląd bramy" bo wtedy nie będzie żadnego śladu i podstawy do ewentualnych żądań przebudowy jak by się potwierdziło że wada konstrukcyjna jest winna częstym awariom czy ktoś widział żeby na inpro albo na eko-pierwszy etap była zepsuta brama ? acha... i jeszcze domofon do furtki wejściowej oszkodzony podobno przez jakiegoś małoletniego pijanego kibola ręce opadaja pozdrawiam mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
moria8 Re: brama wjazdowa 02.09.09, 17:15 o u nas też była brama zapsuta i to dość czesto, raz nawet jakaś gwiazda trysnęła sprejem po czujkach i biedactwo mrygało cały dzień aż bezpiecznik poszedł, domofony w okolicy też juz widziałem powyrywane - norma, ja tylko mogę pójść w zakłady jak długo wytrzyma lustro przed 1 bramą... to smutny zakład i wolałbym go przegrać, tak na marginesie - mam nadzieję, że w okolicach zimy nie bedzie przed kl.A w bloku nr MW 30 parkowania - zjazd jest dość stromy i śliski - z wjazdem są problemy - a zjazd w zimie może sie skończyć na tyle jednego z tam parkujacych pojazdów, więc na razie parkujcie jak chcecie - mi wystarczy 1,95 by przejechać, ale w zimie bedzie A NIE MÓWIŁEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorot145 Re: brama wjazdowa 06.09.09, 21:40 Szanowny Sąsiedzie, jest Pan właścicielem bramy garażowej w bloku 28, więc to do Pana należy zadbanie o funkcjonowanie wyżej wymienionego urządzenia. Czy płaci Pan fundusz remontowy, z którego można by pokryć koszty naprawy tej bramy? Jeśli nie, to do kogo ma Pan pretensje? Pozdrawiam, sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: brama wjazdowa 09.09.09, 18:32 jestem ciekawa czy Morenowe Wzgórze 30 i 28 mają innego administratora ?, bo jak dotąd postulaty, aby przekazywane 10 zł administratorowi stanowiły już fundusz remontowy nie zostały w ogóle rozpatrywane. Czy ktoś widział z Zarządu rozliczenie owych pieniędzy?poza tym w normalnych wspólnotach wszystkie "wspólne" opłaty liczone są od proporcjonalnie od powierzchni mieszkania. Na tym osiedlu to oczywiście nie funkcjonuje, a powinno. Ciekawe jak np. dwie osoby zamieszkujące małe mieszkanie są w stanie wyprodukować śmieci w podobnej skali jak rodzina czteroosobowa itd. Przykładów można by mnożyć. Poza tym mam nadzieję, że sprawa naprawy bramy ciągle leży w gestii gwarancji EKO a nie funduszu remontowego wspólnoty. Co na to Zarząd? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: brama wjazdowa 31.08.09, 10:36 brama na osiedle zamknięte powinna być "jednoprzejazdowa", bo inaczej traci to sens... Odpowiedz Link Zgłoś
adasko6b Re: brama wjazdowa 01.09.09, 11:55 Wedlug mnie ta brama jest za ciezka , powinno je jeszcze wspomagac kółko zamocowane na poczatku bramy ktore by ciagnelo po asfalcie. Napewno nie wpadala by w drgania i silnik nie mialby takiego obciazenia.. Ale co ja tam moge wiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorot145 Re: brama wjazdowa 06.09.09, 21:37 Szanowny Sąsiedzie, jest Pan właścicielem tej bramy i to Pan musi sobie zadać pytanie, dlaczego ona nie działa. Pozdrawiam, sąsiad z MW 30. Odpowiedz Link Zgłoś
emde77 Re: brama wjazdowa 07.09.09, 13:16 Dlaczego mam sobie zadawać to pytanie ? a co ja jestem specjalistą od konstrukcji czy obsługi serwisowej bram? od czego mamy zarzad wspólnoty i Ertę ? ja moge sie tylko wypowiedzieć na forum albo na zebraniu jeśli takowe bedzie zorganizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
adasko6b Re: brama wjazdowa 08.09.09, 18:11 Mam juz odpowiedz od EKO- jest juz nowa brama wjazdowa ma byc zamontowana w najblizszych dniach, wtej chwili jest ocynkowana. Jesli chodzi o domofon głowny- ktory jakis palant zdewastowal tez ma byc wkrotce zamontowany (ok 1 tydzien). Pojawila sie tez kwesta zamykania wejscia przy sklepie ktore jest notorycznie otwarte.Eko nawet wystosowalo pismo do wlasciciela sklepu aby nie zostawial otwrtej furtki ale jak twierdzi to wina mieszkancow.Otwarta furtka to jej nastepstawa: okradzenia samochodu na naszej ulicy + wlamanie do mieszkania + wybite szyba na parterowych mieszkaniach nie sprzedanych. Ta furtka musi byc zamykana, musimy tego wymagac nie tylko od samych siebie Odpowiedz Link Zgłoś