jamilka
24.02.13, 19:48
Witam :) Przeszukałam forum, ale nie znalazłam cudownej porady ;) Moja córka ma 16 miesięcy i po raz pierwszy mnie ugryzła w sutek. Ranka początkowo niewielka robi sie coraz większa. Trwa to juz dwa tygodnie. Od początku wietrzę pierś jak tylko się da, nie noszę biustonosza, smaruję swoim mlekiem, te zabiegi nic nie dają, ponieważ przy każdym karmieniu córka zjada strupek i wszystko sie zaczyna od nowa. Strasznie mi szkoda karmienia, chciałabym ją karmić dwa lata, ona jest typem dziecka, dla którego karmienie jest bardzo ważne. Kupiłam kapturki z medeli - córka na ich sam widok zaczęła strasznie płakać, absolutnie ich nie chce. Ból piersi jest okropny, boli cały czas, a przy karmieniu skaczę z bólu pod sufit. Czy jeśli będę karmić tylko jedna piersią - tą zdrową do czasu zagojenia tej pogryzionej - laktacja zaniknie w obu? Czy tylko w tej nieużywanej? Czy można taka laktację odbudować? Dodam, ze córka potrafi pić mleko modyfikowane, ale zdecydowanie woli pierś. Bardzo proszę o pomoc...