Dodaj do ulubionych

Pytanie o ciąg laktatora Canpol

08.03.06, 12:43
Cześć, kupiłam laktator Canpol Premium (ten bez pompki, a z rączką) i wydaje
mi się, że on strasznie słabo ciągnie. Przetestowałam na piersi (wiem że nie
powinnam), to na maksymalnej sile ssania rzeczywiście wyciągał sutka, ale na
minimalnej nie zauważyłam efektu jego pracy. Czy tak ma być czy trafił mi się
jakiś felerny egzemplarz? Może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Bo
nie wiem, czy ja mam jakieś ubzdurane wyobrażenie o sile ssania dziecka (to
pierwszy maluszek), czy rzeczywiście ten laktator słabo ciągnie.
Obserwuj wątek
    • jasmin_26 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 08.03.06, 14:21
      rzeczywiście słabo ciągnie, jest ok tylko na najwyższej sile ssania, ale po
      wprawie da się nim odciągać
      • zgagunia Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 08.03.06, 14:31
        Dzięki za odpowiedż, ja już żałuje że go kupiłam, choć nie wiem czy avent jest
        rzeczywiście taki świetny, czy to reklama (kupiłam canpola ze względu na cenę).
        Jeszcze jestem w ciąży więc nie sprawdzę go czy się nadaje, ale mam nadzieje że
        jakoś sobie poradzę. Jeśli znasz jakieś "magiczne" sposoby na to żeby mleczko
        leciało to proszę o radę. Pozdrawiam
        • jasmin_26 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 08.03.06, 21:24
          laktatora używałam właściwie tylko w szpitalu, był pomocny w czasie nawału. W
          domu już sporadycznie, może troszkę z lenistwa, bo.. okazało się, że rękami
          łatwiej jest mi odciągnąć pokarm. A jeśli chodzi o to, aby mleczko leciało, to
          wystarczy jak najczęściej przystawiać dzidziusia do piersi. Jest skuteczniejszy
          niż jakikolwiek laktator :-) Innych "myków"na laktację, jak np herbatki
          mlekopędne czy piwo nie praktukuję, bo nie bardzo chce mi się wierzyć w ich
          skuteczność. Pozdrawiam
    • hajduczek2006 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 11.03.06, 19:01
      Laktator Canpola jest beznadziejny, kupiłam go i uzywałam może ze dwa razy,
      Dużo lepszy był taki tani kupiony w aptece, ale niestety strasznie ciagnął mi
      piersi więc jesgo też używałam jedynie w awaryjnych sytuacjach. Żałuję że nie
      kupiłam Aventa.
      • pentelka5 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 12.03.06, 11:29
        Zdejmij nakładkę masującą. U mnie to pomogło i całkiem dobrze udawało mi się
        później odciągać mleko. Tylko to pompownie mnie zmęczyło więc w ostateczności
        kupiłam elektryczny Medeli.
        • spik11 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 12.03.06, 11:34
          Ja także mam ten latator i muszę Ci powiedziec że ani jedna kropla mi nie leci
          jak go uzywam. Niestety pieniadze wyrzucone w błoto.
    • groszek28 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 13.03.06, 16:17
      Ja laktator canpolu wypieprzyłam w\po paru bezskutecznych próbach odciągnięcia
      pokarmu :-( Zakupiłam laktator aventu i jestem super zadowolona- pełna flacha w
      10 minut! Tak więc albo te laktatory są wszystkie do dupy albo obydwie miałyśmy
      pecha i trafiłyśmy na felerne egzemplarze.
      • mamiza Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 13.03.06, 16:49
        najlepszy jest laktator avent, jest droższy od innych, ale warto wydać te
        pieniądze, jest naprawdę super, używałam go bardzo długo, polecam
        • ag007 Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 13.03.06, 17:48
          Zdejmijcie nakładkę masujacą (tą gumową częśc) a zadziała!
    • boziaj Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 13.03.06, 18:30
      kurcze, a u mnie sie sprawdził...
      • nicol.lublin Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 15.03.06, 17:08
        cholera, czemu nie było takiego wątku miesiąc temu ???
        kupiłam canpola, bo wierzę w tę firmę, mają na prawdę fajne produkty dla dzieci
        (np. butelki balonik) no i porażka!!! prawie wcale nie ściąga, pokarm leci po
        krpoelce, nawet jeśli siłę ssania nastawi się na max. chciałam już go odesłać
        do producenta (sprzedawca odmówił reklamacji) ale podczas mycia ta uszczelka
        maleńka wpadła mi do zlewu !!! co teraz zrobić? chciałam zaoszczędzić, a
        straciłam kupę kasy (właśnie kupiłam na allegro aventa, więc koszt podwójny) a
        laktatora nadal nie mam :-(
        • przeciwcialo Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 18.03.06, 23:12
          Bez nakładki masującej na średniej sile ssania ciagnie dobrze. Wczesniej pare
          razy ściągam ręcznie a potem to juz leci. Trzeba troche poćwiczyć.
    • myszmynia Re: Pytanie o ciąg laktatora Canpol 19.03.06, 11:39
      kupilam canpola z pomka. do kitu. reka od scicskania pomki bolala mnie po 5
      minutach.mleka poloecialo mniej niz przy recznym sciaganiu. zaplacilam 50 zl i
      jedyne co uzywam z tego zestawu to buteleczka!najdrozsza jaka mozna
      kupic!!!fatalny. nie wiem czy zaryzykujejeszcze raz kupujac inny laktator, czy
      moze bede probowac recznie.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka