stefcia31 02.01.10, 17:22 Mam 6 tyg niemowle zawsze ubieram kaftanik, bluzeczka i spioszki, a Wy jak ubieracie jak w mieszkaniu jest 21 stopni?Ile bluzeczek z długim rekawkiem lub ile warstw ubrań powinien miec niemowlak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj-78 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 17:24 Takich watkow byla juz masa, poszukaj troche Odpowiedz Link Zgłoś
ato-r-od Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 17:27 u nas w mieszkaniu mamy 21-22 stopnie Mała ubieram w body z długim rękawem,śpioszki i jakąś koszulkę chyba że ma pajacyka z długim rękawem wtedy koszulka-kaftanik jest zbędny do tego mała często leży w rożku więc nie jest jej zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 17:34 dobrze ubierasz, ja bym dodała jeszcze skarpetki. u mnie 23' ubieram w body z dł. ręk. i rajstopki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 18:22 stefcia31 napisała: > ile warstw ubrań powinien miec niemowlak? O jedną więcej niż Ty. Nie znoszę koszulek i kaftaników. Zawsze wolałam Body bo się nie ściągają i pajacyki. Ewentualnie na body bluzka, jak było potrzeba, bo tak głupio dwa body założyć Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_maya Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 18:49 ja zakladam body na ramiaczkach, t-shirt z dlugim rekawem, skarpetki i "spodnie dresowe" albo body z dlugim rekawem, skarpetki i spodnie dresowe... Odpowiedz Link Zgłoś
lola10000 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:08 body krótki rękawek, koszulka z długim rękawem, śpioszki (w mieszkaniu jest 22st. a córa ma 5 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:13 Tak ubieram że na nogach i rękach ma jedną wartwę na brzuszku dwie. Czyli np body z krótkim rekawem bluzka z długim i półśpioszki albo body z długim i śpioszki albo body z długim, półśpioszki i koszulka z krótkim na wierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:30 body z krotkim rekawkiem lub bez + pajacyk lub body z dlugim + spiochy. w mieszkaniu mamy 21 stopni, a mlody ma 2 tygodnie (jak spi to lezy pod kocykiem). Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:34 body z dlugim rekawem + spodnie/spioszki bez rekawow, lub bawelniany pajacyk ( bez body). Nie lubie przegrzewac dzieci, moje dzieci tez tego nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmieszana Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:39 ja podobnie - body i śpiochy/półśpiochy albo, o wiele częściej, tylko pajac. mam w mieszkaniu ok. 21 stopni, a podobno powinno nawet być trochę mniej, ale nie udaje mi się zbić - sąsiedzi nas dogrzewają. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 19:40 Moja miała body z długim rękawem, spodenki bawełniane w gumkę i skarpety. Temp w domu w dzień 21-22 stopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 20:19 w domu 21 stopnie, on na podłodze nosi bodziaka na długi rękaw i rajstopki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 21:08 Mój tez body z długim rękawe + półspiochy lub rajstopki albo pajac (sam, bez body pod spodem). W domu 20-21 st. Odpowiedz Link Zgłoś
gwenell Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 22:01 cytuje porade poloznej- zaloz zawsze jedna warstwe wiecej niz ty masz na sobie. co do temp. w domu-zaleca sie miedzy 18-20 stopni, ale mysle ze 21 tez bedzie ok. u mnie jest wlasnie tyle i wszyscy sie swietnie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 17:13 gwenell napisała: > cytuje porade poloznej- zaloz zawsze jedna warstwe wiecej niz ty >masz na sobie. Czyli jesli ja sama chodze po domu w t-shircie i bluzie polarowej, to dziecko powinnam ubrac w to samo plus cos jeszcze? To moze w ogole od razu w kozuch? Przemadra porada. Odpowiedz Link Zgłoś
gwenell Re: Strój niemowlaka 04.01.10, 12:49 nie przesadzaj, bo wypaczasz rozumienie zasady. nie chodzi o nakladanie kolejnej warstwy coraz grubszej tylko o ilosc warstw. rozsadne dobranie tej 3 warstwy dla niemowlaka- jesli ty masz koszulke i polar=2 warstwy, to niemowlakowi ubierasz 3- typu body z krotkim rekawem, koszulke np. z dlugim i jakis sweterek, bluza do wyboru. ja uwazam ze lepiej ubrac go w 3 lekkie warstwy niz w 2 z czego jedna jakas strasznie grubasna. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 22:35 Nigdy nie zakładałam kaftaników, niepraktyczne bo się podwijają, tylko body i pajacyk z zabudowanymi stópkami, najpraktyczniejsze, nic się nie ściąga, trzyma pieluszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Strój niemowlaka 02.01.10, 23:05 Zosia od urodzenia w pajacyku śpi a w dzień ma body długi rekaw teraz ( krótki w lecie i tyle) + spodenki + skarpetki. w mieszkaniu mamay 20/21 st, w lecie mieliśmy upał. iza Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 10:17 Body i śpioszki bądź spodenki z zakrytymi stopami. bez dodatkowych skarpetek. dziecko ma 13 dni i jak śpi to pod kołderką bądź w śpiworku. Jak nie śpi-tak jak jest ubrane w 1 warstwę ubrań-jest noszone na rękach,bądź leży sobie, bądź jest karmione. W domu mam różnie: 19-21 stopni, lub mniej jak mam nienapalone w piecu. Regularnie ma sprawdzaną ciepłotę karku-zawsze ma ciepły. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowiusienko Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 15:47 ja swojego synka zawsze ubieram "po doroslemu", nieznosze spioszkow, kaftanikow etc. ma na sobie body z krotkim rekawem, bluzke/bluze/sweterek cienki, spodnie dresowe i skarpetki. w mieszkaniu ponizej 20 stopni, jakies 18-19. w nocy spi w pajacu/pizamce i spiworku cienkim przy jakis 16-17stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 22:57 Przy 16-17 stopniach w nocy? To za mało dla dziecka. W sypialni niemowlaka powinno być 19-20 stopni. Jak już masz tak zimno, to może przykrywaj dziecko czymś jeszcze? Biedaczek pewnie bardzo marźnie. Aż mi dreszcze przeszły, ja przy takiej temperaturze miałabym lodowate dłonie i cała bym się trzęsła. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 16:28 21-22 stopni mialam w domu jak mala sie urodzila, na dworzu bywalo 15 pierwsze dni spedzila w body + skarpetki tyle teraz grubiej ubieram bo chlodniej w domu spodenki + bluzka i skarpetki body + spiochy Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 17:04 Ja ubieram tylko w Armaniego i D&G. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 19:29 Nie cierpiałam wszelkich kaftaników, koszulek, śpioszków. To tak samo przedpotopowe jak np. becik. Ubierałam dzieciaki w body z dł. rękawami i rajstopki albo spodnie i skarpetki, ew. body z krótkimi rękawami + pajac (chociaż tych też nie lubiłam). Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Strój niemowlaka 03.01.10, 22:45 Przy 21 st body z długim rękawem, pielucha i skarpetki. Jak jest zimniej to zakładam dziecku jeszcze rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Strój niemowlaka 11.01.10, 11:01 czy inaczej wasze pociechy sa ubrane w nocy a inaczej w dzień??? Odpowiedz Link Zgłoś
only_amelka Re: Strój niemowlaka 12.01.10, 10:55 a'propos ubierania niemowlaka na noc, pod czym Wasze Bobasy śpią? Kołderka, koc, rożek czy śpiworek? Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa25 Re: Strój niemowlaka 12.01.10, 11:26 Moją córcię do snu ubieram w pajacyka ze skarpetkami i śpi pod cieniutkim kocykiem. A w ciągu dnia ma bodziaka na długi rękawek + rajtuzki/spodenki. Odpowiedz Link Zgłoś