Dodaj do ulubionych

3.5 miesięczny płaczek

07.02.10, 17:59
Cześć
mam mały problem z synkiem i liczę na pomoc mamsmile
Młody ma obecnie 3,5 miesiąca. Od 2 dni zaczął się koszmar z usypianiem.

Do tej pory kąpiel o godzinie 19.30, karmiony był do około 20.30, budził się o 21.30 na chwile cyca i spał już do około 6.00 z przerwą na karmienie o 3.00.
Natomiast od 2 dni od kąpieli karmiony do 21.00, a następnie budzi się co 15-30 minut z płaczem i trwa to przynajmniej do 2.00-3.00 godziny. (płacze dopóki nie dostanie cyca i momentalnie przy cycu zasypia, odkładany do łóżeczka budzi się)
Od 3.00 potrafi już pospać do 6 rano bez pobudki.
Czy któraś z mam miała podobny problem i sobie z nim poradziła, czy zwalić winę na skok rozwojowy i czekać aż przejdzie smile A może zęby?

Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: 3.5 miesięczny płaczek 07.02.10, 20:48
      zeby raczej nie...
      ma taka faze i juz... rob to co robilas wczesniej dalej i mu przejdzei z czasem.
    • ulik80 Re: 3.5 miesięczny płaczek 08.02.10, 08:54
      Moze nie odkładaj Go do łóżeczka tylko pozwól spać z Tobą w łózku. Może Mały
      właśnie tego potrzebuje. Po co ma się męczyc do 2-3 w nocy, a Ty razem z Nim? Ja
      potrafię swoją Małą trzymać wieczorem na rękach 2 godziny lub połorzyć obok
      siebie na kanapie albo bujaczku, kiedy w tym czasie oglądam tv. Mała sobie
      spokojnie śpi. Pewnie zaraz odezwą sie zwolenniczki samodzielnego zasypiania i
      nieprzyzwyczajania dziecka do wspolnego spania. Moje dziecko śpi z nami od
      urodzenia i tak jest dobrze, skoro dziecko tego potrzebuje, to nie bede na sile
      tego zmieniac.
    • malaterrorystkaa Re: 3.5 miesięczny płaczek 08.02.10, 14:47

Ja również uważam że nie powinnaś odkładać dziecka do łóżeczka ono już coraz
      więcej rozumie i skoro zasnęło przy mamie i cycu to jak się przebudzi w łóżeczku
      to nie wie co się dzieje. Jak nie chce zasypiać sam to niech śpi z Tobą w łóżku.
      Albo po prostu Dziecko jak każdy człowiek ma lepsze i gorsze dni więc może
      właśnie teraz tak jest i trzeba przeczekać.
      • mamaoli2009 Re: 3.5 miesięczny płaczek 08.02.10, 15:57
        ja mam podobny problem z moją córeczką. Ma 3 m-ce i tydzień, zasypia
        tylko i wyłącznie przy piersi albo na rączkach (choć to drugie jest
        rzadkie) martwię się bo za dwa m-ce Ola idzie do żłobka i nie wiem
        jak wówczas będzie zasypiać, uspokajać się. Jak sobie z
        tym "cyckowym" zasypianiem poradzić??? Macie może jakiś sposób?
        dodam, że smoczek to wróg Oli nr 1 smile
        • rad-aga Re: 3.5 miesięczny płaczek 08.02.10, 17:34
          U mnie też smoczek to wróg i nie ma co próbować, tez sie nieco
          niepokoje powrotem do pracy przez to cycowe zasypianie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka