lamia78 15.04.10, 14:17 po kapieli: najpierw oliwka, potem krem na odparzenia w faldkach czy na odwrot? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sssto_krotka_1983 Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:20 tam gdzie smaruję oliwką nie kremuję tam gdzie nakładam krem nie oliwię.generalnie osobiście odeszłam od kremów z tlenkiem cynku bo tylko pogarszały sprawę, używam linoderm plus, więc miejsca strategiczne smaruję właśnie tym specyfikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sssto_krotka_1983 Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:24 na każdym pisze, większość tych przeciw odparzeniom m.in sudocrem, nivea przeciw odparzeniom itd. u nas tak przesuszyły skórę w fałdce przy pośladkach że powstało odparzenie chociaż smarowałam bardzo małą ilością nie "ciapiąc" i pozwalałam się wchłonąć.Dlatego zrezygnowałam z tych kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
laura801 Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:27 używaj do kąpieli płynu z oliwka, a później ew. posmaruj pupę, ja tak robię. Tlenek cynku zawierają kremy na odparzenia np bambino, nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:34 a czy po kapieli w takim plynie z oliwka smarowalas jeszcze czyms cialko? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:26 mój syn chyba jakiś pechowy Na oliwkę Bambino uczulony, na Ziajkę uczulony Odpowiedz Link Zgłoś
sssto_krotka_1983 Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:27 przetestuj linomag i tą maść linoderm u nas po wielu wielu kosmetykach właśnie te się sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiowa_mama Re: jak smarowac? 15.04.10, 14:29 Polecam oliwkę HIPPa jest naprawdę fajna. Ja stosowałam też balsam nawilżający tej firmy. Jeśli i Hipp uczula, to warto spróbować kremu i emulsji do kąpieli oliatum. Jeśli skóra nie jest bardzo przesuszona to po emulsji Oliatum wogóle nie musisz stosowac kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczkaija Re: jak smarowac? 15.04.10, 21:28 też słyszałam że oliatum jest dobre i zaczęłam używać. Nie trzeba później smarować niczym. Jak na razie nie mam problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
minio2010 Re: jak smarowac? 15.04.10, 20:03 Polecam Płyn do kąpieli Nivea z oliwką, po nim już nie musisz smarować niczym ciałka, chociaż ja czasami smaruje mojemu Miniowi jeszcze w zgięciach i pod paszkami mleczkiem do ciała też Nivea, a pupkę smaruje Linomagiem od urodzenia i jeszcze ani razu nie miał żadnego odparzenia. Odpowiedz Link Zgłoś