kaktusowata 20.06.10, 20:11 czy wasze dzieci chca spac na plecach z głową na wprost? ja swojego 8 dniowego synka kłade w takiej pozycji a on i tak układa głowe na boki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaklinka_k Re: sen noworotka 20.06.10, 20:18 Dziecko nie musi być ułożone z głową na wprost. To jest naturalne, że sobie przekręca główkę, także w ogóle się tym nie przejmuj nawet lepiej, bo jak się dzidziusiowi uleje to się nie zakrztusi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: sen noworotka 20.06.10, 20:22 noworodki nawet się często kładzie na boku, bo same nie potrafią odwracać głowy. Właśnie po to aby się nie zakrztusiły albo, jeżeli uleją, to poleciało na boczek a nie do gardła Dziecko wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
antyg-ona79 Re: sen noworotka 20.06.10, 20:35 od początku kładłam na boczku - raz jednym, raz drugim aby zapobiec ulewaniom. Trzeba było jednak podkładać koce/poduszki z każdej strony żeby dziecko leżało stabilnie. Wydawało mi się, że w tej pozycji córce oddycha się lepiej a poza tym pomagało to na nocne wiercenia się przy niemożności puszczania bączków. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: sen noworotka 20.06.10, 20:29 Wszystko jest oki tylko pilnuj żeby maluszek nie upodobał sobie układania główki w jednym kierunku, bo mój tak miał i teraz ma lekkie spłaszczenie główki po prawej stronie z czym walczę, ale lepiej temu zapobiegać Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: sen noworotka 20.06.10, 20:31 z tego co wiem,to w tym wieku dzieci nie potrafia jeszcze utrzymac glowki na wprost, wiec zawsze bedzie no boku napisz mi na priv jak tak z polozna przy porodzie gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: sen noworotka 20.06.10, 21:07 Noworodki uklada sie przez co najmniej 2 tygdonie po porodzie na boki, na zmiane, min z powodow ulewania jak i tego, by glowka symetrycznie sie zaokraglala. Odpowiedz Link Zgłoś