kamyczek12-12 23.09.10, 22:07 U mojej Kamilki podczas silnego płaczu zsiniały stópki.Nie wiem czy to jakaś choroba.,a jeżeli tak to gdzie mam iść.Może któraś z mam się z tym spotkała.Zał€ważyłam tylko raz ,przypadkiem i nie wiem czy to wcześniej występowało. Pozdrawiam[sonda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maderta Re: Sine stópki 23.09.10, 22:17 A coś więcej? Ile mała ma? Czy tylko stópki siniały? Dziwne, Odpowiedz Link Zgłoś
mamaali-1 Re: Sine stópki 25.09.10, 11:09 moja mała ma sine rączki czasem, gdy jej zimno - tak myślę, bo widzę to najczęściej pod koniec kąpieli, lub gdy ją przebieram. Pytałam ostatnio pediatry - chciała koniecznie wiedzieć, czy też podczas płaczu. Niestety trudno mi było to potwierdzić, bo mała bardzo rzadko płacze. Tak czy inaczej od razu pediatra dała mi skierowanie do kardiologa. Uważa, że może być jakiś problem z krążeniem. Na wizytę czekam jeszcze tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: Sine stópki 26.09.10, 10:43 Jak nasza mała siniała podczas płaczu, to neonatolog wysłała nas natychmiast na badanie krwi i prześwietlenie rtg. Podejrzewała, że to zapalenie płuc lub wada serca. Na całe szczęście było to tylko zapalenie płuc, 10 dni w szpitalu i po kłopocie. Dodam, że miała wtedy 3 tyg. Ale prawda, że wiele dzieci sinieje podczas silnego płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Sine stópki 26.09.10, 12:19 ''Jak nasza mała siniała podczas płaczu,'' sinienie całego dzieck a stópek to różnica. Noworodek przez pierwsze tygodnie podkurcza nożki jak podczas pozycji plodowej, to też zle wpoływa na krążenie. Do tego układ krązenia u maluchów nie jest jeszcze dostatecznie rozwinięty, maluchy mogą mieć sine stópki i to nie jest patologia. Po prostu do stóp(ktore są najdalej od serca) krew dociera nieco później niż do reszty ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
blanus2202 Re: Sine stópki 25.09.10, 17:45 Gdy moja córa dostawała kolek (czyt.pezraźliwy płacz) robiła sie sina od pasa w dół, zwłaszcza pupa, stopy... , gdy kolka ustepowała wzystko wracało do normy. Zapytalam lekarza i powiedziała ze normalne... Kolezanki tez tak miały. Aczkolwiek dalej mnie to nurtowało kolki ustąpiły, sinienie sie skonczyło! Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Sine stópki 25.09.10, 19:17 małe dzieci tak maja podczas płaczu, na pewno nie jest to nic niebezpiecznego. gdy ustanie płacz, krew zacznie krążyć jak trzeba i bedzie ok. Problemem jest sinienie wokół ust, to objaw dusznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Sine stópki 27.09.10, 13:55 jak sinieje podaczas płaczu to moze byc to objaw wady serca, mnie sie od razu pytali jak wykryli szmery w serduszku u julii Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Sine stópki 27.09.10, 21:29 Kardiolog. Kwestia problemów z krążeniem - ale to tylko mozliwość, nie martw się na zapas. Mozliwa i taka uroda córy Odpowiedz Link Zgłoś