Dodaj do ulubionych

Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia???

07.04.04, 19:11
- robic "kosi kosi Lapci"
- robic "pa pa"
- czy lubia zabawe "tu sroczka kasze wazyla..."
itp.
Moja Kasia nie przepada za tymi zabawami, ale ma mnostwo innych ulubionych smile

Pozdrawiamy
Agata i Kasia 8,5 msmile
Obserwuj wątek
    • dorotka79 Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 09:31
      Marta robi "pa,pa", czasem jej sie udaje kosi, kosi i jakis czas temu
      pokazywała jaka jest duża (podnosiła ręce do góry) ale teraz nie chce tego
      pokazywać.....
      • speni Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 10:55
        Czy naprawde Wasze dzieci robia to świadomie ? Maja córcia ma 7,5 miesiąca i
        jakoś sobie nie wyobrażam, żeby za dwa tygodnie umiała klasnąć świadomie w
        ręce, czy też komuś pomachać.
        • gagunia do speni 08.04.04, 10:59
          w tym wieku dzieci tak szybko robia postepy, ze bedziesz w szoku jak
          zaklaska smile moj synek wlasnie jak mial ok7-7,5 mies zaczal papac, a kosi jak
          skonczyl 8. wskazywania przedmiotow nauczyl sie w ciagu 2-3 dni.... i nie
          uwazam, ze jest jakims geniuszem. poprostu tak to u maluchow przebiega.
          • gemma.v Re: do speni 08.04.04, 22:50
            Zgadzam się z Gagunią, raz dwa Twoja córka zacznie naśladować to, co jej
            pokazujesz (pod warunkiem, że będziesz jej rzeczywiście pokazywać np. papa czy
            tam kosi-kosi smile). Wojtuś (7,5 mies.) potrafi to od jakichś dwóch tygodni,
            jego siostra była lepsza, bo nauczyła się robić papa i kosi kosi mając
            skończone 6 miesięcy. No ale ona to intelektualistka. wink)
            POzdrawiam smile
            gemma
      • gagunia Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 10:56
        moj synek ma 9 mies, robi papa, kosi kosi, pokazuje gdzie jest zegar, lampa,
        buty i niektore zabawki. aha i lubi zabawe w baran-buc smile
    • mamadwojga Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 11:05
      A mój Maksiu ma prawie 10 miesięcy ale z "intelektualnych" zabaw umie tylko pa pa. Ale za to pięknie chodzi! Na razie przy meblach, łóżeczku, kojcu - popyla jak szalony. I nie ma czasu (hi hi) na jakieś kosi łapci. To jest po prostu mały zdobywca! Córeczka kiedy była w jego wieku była o wiele bardziej rozwinięta intelektualnie a synek to mały "fizol".
      Całusy. Idę go gonić bo już jest na drugim końcu pokoju i podkrada kompakty smile
    • elmira_k Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 09.04.04, 21:18
      Moja Zuzka jutro skończy 8 miesięcy. Potrafi zrobić pa,pa i kosi-kosi. Dwa
      tygodnie temu brat męża nauczył ją kosi-kosi, ja myślałam ,że jeszcze za
      wcześnie i nie uczyłam jej. Kiedy okazało się ,że już można to nauczyłam ją
      pa,pa. Teraz jesteśmy na etapie "sroczka kaszkę..." smile
      pozdrawiam gorąco
      • mirra52 Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 10.04.04, 16:51
        Hmmm ja dochodze do wniosku ze moja Kasia tez nalezy do typu zdobywcow,
        bo "papa" czy "czesc" czy "sroczka.." zrobi jak tylko ma na to ochote nic na
        pokaz (ma racje!) Kasia najbardziej lubi sie wspinac po tatusiu i stawac na
        nozki, chetnie wrzuca klocki do puszek, zyrafy i wyciaga je, pokazuje gdzie
        naciska sie zabawki zeby graly, jeszcze nie pokazuje palcem gdzie jest np:
        balon (na lampie)czy motyl (na firance), ale zawsze patrzy w ich strone smile
        A poza tym uwielbia: sznurki, metki, guziki, kable, i odkurzaczsmile

Pozdrawiamy
        Agata i Kasia 8,5 msmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka