mirra52 07.04.04, 19:11 - robic "kosi kosi Lapci" - robic "pa pa" - czy lubia zabawe "tu sroczka kasze wazyla..." itp. Moja Kasia nie przepada za tymi zabawami, ale ma mnostwo innych ulubionych Pozdrawiamy Agata i Kasia 8,5 m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotka79 Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 09:31 Marta robi "pa,pa", czasem jej sie udaje kosi, kosi i jakis czas temu pokazywała jaka jest duża (podnosiła ręce do góry) ale teraz nie chce tego pokazywać..... Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 10:55 Czy naprawde Wasze dzieci robia to świadomie ? Maja córcia ma 7,5 miesiąca i jakoś sobie nie wyobrażam, żeby za dwa tygodnie umiała klasnąć świadomie w ręce, czy też komuś pomachać. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia do speni 08.04.04, 10:59 w tym wieku dzieci tak szybko robia postepy, ze bedziesz w szoku jak zaklaska moj synek wlasnie jak mial ok7-7,5 mies zaczal papac, a kosi jak skonczyl 8. wskazywania przedmiotow nauczyl sie w ciagu 2-3 dni.... i nie uwazam, ze jest jakims geniuszem. poprostu tak to u maluchow przebiega. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: do speni 08.04.04, 22:50 Zgadzam się z Gagunią, raz dwa Twoja córka zacznie naśladować to, co jej pokazujesz (pod warunkiem, że będziesz jej rzeczywiście pokazywać np. papa czy tam kosi-kosi ). Wojtuś (7,5 mies.) potrafi to od jakichś dwóch tygodni, jego siostra była lepsza, bo nauczyła się robić papa i kosi kosi mając skończone 6 miesięcy. No ale ona to intelektualistka. ) POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 10:56 moj synek ma 9 mies, robi papa, kosi kosi, pokazuje gdzie jest zegar, lampa, buty i niektore zabawki. aha i lubi zabawe w baran-buc Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 08.04.04, 11:05 A mój Maksiu ma prawie 10 miesięcy ale z "intelektualnych" zabaw umie tylko pa pa. Ale za to pięknie chodzi! Na razie przy meblach, łóżeczku, kojcu - popyla jak szalony. I nie ma czasu (hi hi) na jakieś kosi łapci. To jest po prostu mały zdobywca! Córeczka kiedy była w jego wieku była o wiele bardziej rozwinięta intelektualnie a synek to mały "fizol". Całusy. Idę go gonić bo już jest na drugim końcu pokoju i podkrada kompakty Odpowiedz Link Zgłoś
elmira_k Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 09.04.04, 21:18 Moja Zuzka jutro skończy 8 miesięcy. Potrafi zrobić pa,pa i kosi-kosi. Dwa tygodnie temu brat męża nauczył ją kosi-kosi, ja myślałam ,że jeszcze za wcześnie i nie uczyłam jej. Kiedy okazało się ,że już można to nauczyłam ją pa,pa. Teraz jesteśmy na etapie "sroczka kaszkę..." pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
mirra52 Re: Czy Wasze 8miesieczniaki to potrafia??? 10.04.04, 16:51 Hmmm ja dochodze do wniosku ze moja Kasia tez nalezy do typu zdobywcow, bo "papa" czy "czesc" czy "sroczka.." zrobi jak tylko ma na to ochote nic na pokaz (ma racje!) Kasia najbardziej lubi sie wspinac po tatusiu i stawac na nozki, chetnie wrzuca klocki do puszek, zyrafy i wyciaga je, pokazuje gdzie naciska sie zabawki zeby graly, jeszcze nie pokazuje palcem gdzie jest np: balon (na lampie)czy motyl (na firance), ale zawsze patrzy w ich strone A poza tym uwielbia: sznurki, metki, guziki, kable, i odkurzacz Pozdrawiamy Agata i Kasia 8,5 m Odpowiedz Link Zgłoś