Dodaj do ulubionych

Program motywacyjny = 1 dzień - 10ml więcej

20.12.10, 16:00
Ponieważ laktacja zaczęła drastycznie siadać postanowiłam się zabrać za jej rozkręcanie. Przede wszystkim chodziło o nocne wstawanie gdy moja Mała grzecznie spała. Zasady są dwie więcej razy ściągać i każdego dnia 10 ml więcej niż dnia poprzedniego. Jak na razie się sprawdza choć nie codziennie ale sukcesów jest więcej. A ściągam już pół roku po 2 miesiącach "naturalnego" karmienia.
Dodam, że wierzę w magiczną uodparniającą moc kobiecego pokarmu i jak do tej pory nie mamy na koncie żadnego katarku ani kaszlu.
Może ktoś skorzysta z mojego pomysłu smile
Obserwuj wątek
    • mamma.go Re: Program motywacyjny = 1 dzień - 10ml więcej 21.12.10, 11:31
      U mnie na razie ilości ok, ale trzymam kciuki za Twoje sukcesysmile!!!! mi też zależy, żeby podawać swoje mleko. więc będę pamiętała o sposobie, bo nie znamy dnia ani godziny...

a skąd kryzys produkcyjny? Ile razy ściągałaś, że nastąpił spadek?
      • karolinairena Re: Program motywacyjny = 1 dzień - 10ml więcej 21.12.10, 15:29
        Max co udało mi się ściągnąć to w chwilach dobrobytu to ok 700-750ml. Od początku ściągania musiałam dokarmiać bo jestem w posiadaniu małego żarłoka.
        Zaczęłam ściągać bo mała miała asymetrię (układanie głowy w konsekwencji całego ciała na jedną stronę) i tylko z jednej piersi chciała jeść. I mam żal do pani neonatolog ze szpitala w którym rodziłam. 10 dni po porodzie byliśmy na wizycie i pani sobie obliczyła ze za mało przybiera. Tylko jak się później okazało to mieliśmy tylko masę ciała z 2 doby a do końca trzeciej jest spadek. I Mała w rzeczywistości dobrze przybierała a Pani dr kazała dokarmiać, wiec pojawiła się butelka. A po 2 miesiącach położna środowiskowa na moje pytanie o straszne wiercenie się przy piersi powiedziała mi, że trzeba się pogodzić z mniejsza ilością pokarmu i zakończeniem karmienia a ja głupia uwierzyłam. A potem trafiłam tutaj poprzez forum "karmienie piersią" i dziękuję że jesteście.
        A spadek laktacji to zbieg wielu rzeczy. A przede wszystkim bardzo długi czas nie ściągałam w nocy bo mała grzecznie spała. Teraz wstaje. I mam tendencję zwyżkową. Ale marzenie o zamrożeniu choć jednej porcji chyba na zawsze pozostanie marzeniem. Dziennie potrzebuje około 500ml (8,5 mc)
        Teraz mam około 300ml i do nowego roku postanowiłam sobie że będzie 400ml.
        Oczywiście ogromnie się cieszę z każdego dnia i każdego mililitra. Mała jest zdrowa i to chyba jest największa motywacja. A poza tym mojego mleka wypije więcej niż mm (Bebiko). I chyba też trafiłam na pediatrę która rozumie mój upór.
        Jesteśmy najlepszymi MAMI na świecie!!!!!!!!!!!!!
        • mamma.go Re: Program motywacyjny = 1 dzień - 10ml więcej 22.12.10, 09:13
          Dzielna jesteś bardzo!!!!!!
          trzymam kciuki i życzę powodzenia!!!
          p.s. jak u mnie następuje spadek to biorę ziołowe tabletki lactinatal - mi pomagają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka