neftis83 19.02.11, 15:26 Przypadkowo znalezione Tekst linka Pierwsza minuta filmu wprawiła mnie w niemałe osłupienie Co tam, że krzywi stopy i 'stoi' cała napięta jak struna ale przecież SAMA stoi... Tak tylko chciałam się podzielić znaleziskiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lianis Re: półroczne dziecko SAMO stoi 19.02.11, 15:54 samo jak samo, jest wyraznie podciagane za rece Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 19.02.11, 15:59 A ja widziałam 7-miesięczniaka który sam chodził! Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 02:00 A ja będę lepsza. Moja lekarka opowiadała mi, że majmłodsze dziecko, które weszło na własnych nogach do jej gabinetu miało 6 miesięcy! A ja się wtedy chciałam pochwalić swoim chodzącym 8-miesięczniakiam i myślałam, że taki wyjątkowy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: półroczne dziecko SAMO stoi 19.02.11, 15:59 Jakie SAMO stoi - babcia podciaga. Ja bym sie tak bala robic zdzieckiem, no ale mala wyglada na zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka No i po co ? 19.02.11, 16:16 ten wątek? Nie masz nic innego do roboty jak wywoływać kolejną burzę na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 19.02.11, 16:28 Na takiej samej zasadzie mój 4,5 msc "siedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
mehil.dam Re: półroczne dziecko SAMO stoi 19.02.11, 18:54 Moja jak miała 6 miesięcy to sama stawała w łóżeczku podnosząc się po szczebelkach. A co do tego jak kto się "bawi" ze swoimi dziećmi - nic nam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 00:14 Wielka mi rzecz.... Za uszy jej na siłę nie podciągają, pewnie to samo robi w łóżeczku i przy meblach. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 00:32 Babcia pewnie dumna, nie ma to jak uszczęśliwić babcię, szkoda tylko że kosztem dziecka… Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 01:56 Przecież to dziecko jest podciągane za rączki do stania i chybocze się, wyraźnie nie jest gotowe na to. Ona SAMO nie stoi! Mój synek tak mi się podnosił za rączki w wieku 4 miesięcy! Mam nawet wpis od neuroloa w książeczce, żeby ograniczać dziecko ze staniem. Mały tak się nauczył, że na 5 miesięcy sam wstawał w łóżeczku podciągając się za szczebelki. Chodził sam pod koniec 8 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 01:58 to dziecko to samo staje: www.youtube.com/watch?v=hBo6-LXKi4c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_s półroczne dziecko SAMO chodzi! 20.02.11, 02:12 www.youtube.com/watch?v=IEk2rRx5pnU www.youtube.com/watch?v=kLC1Js5y-po&feature=related A tu jak "mądrzy" rodzice zmuszają do chodzenia 2 miesięczniaka www.youtube.com/watch?v=E6tx2ii2LS4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 12:17 Tak umie zrobić prawie każde 6-miesięczne dziecko, a wg. książki, tak powinno się zachowywać już 4-miesięczne. Samo stoi oznacza dla mnie, jak stoi bez żadnego podtrzymywania. Sonia wygląda mi na zwykłe dziecko, zacznie pewnie chodzić ok. roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaizuzia1 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 12:51 Ostatnio u ortopedy spotkałam półtorarocznego chłopca, który jak miłą 8 miesięcy zaczął chodzić, a teraz.... nogi jak pałągi, więc moim zdaniem taki rzeczy to raczej powód do niepokoju niż do radosci i dumy( Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: półroczne dziecko SAMO stoi 20.02.11, 23:05 A co ma wczesne chodzenie do kształtu nóg? Odpowiem od razu- zupełnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś