Dodaj do ulubionych

czy to sa objawy wzmozonego napiecia????

10.03.11, 09:27
Drogie,niezastopione Mamy,

Moja corka 4 msc,od urodzenia nalezala do tych "zywych",gdy nie spala cala soba poznawala swiat.Jest bardzo energiczna,kiedy nie spi i bawi sie na macie,raczki i nozki lataja jak opetane,zdarzyla juz pewnie obiec swiat ze 4 razywink
Ostatnimi czasy zauwazylam,ze jest bardzo niespokojna,energiczna ale tak"inaczej"bardzo pobudzona.Kiedys kiedy jadla i juz nie chciala wypluwala smoczek,teraz puszcza go gwaltownie krzyczac,wygina sie do tylu prezy i krzyczy,lapie sie za twarz,ciagnie za uszy,"bije sie" po glowie.Kiedys lubila noszenie na rekach,teraz sie rzuca,tak jakby bylo jej niewygodnie czy...sama nie wiem co.
Dzis tak byla niespokojna,marudna,nie mogla zasnac na drzemke,ze az dalam jej Virbucol (homeopatyczny czopek uspakajajacy) - inne dziecko,spokojne,usmiechniete,zadowolone.
Czy takie sa objawy wzmozonego napiecia miesniowego,czy po prostu pokazuje charakterek?
Obserwuj wątek
    • elwijj Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 10:39
      Hej, moim zdaniem Twoje dziecko jest po prostu niespokojne. MOze ząbkowanie się zaczyna jak się za uszka szarpie. Wątpię żeby to był problem z napięciem. Poza tym ma juz 4 miesiące więc pediatra na szczepieniu cos by zauważył.dzieci ze wzmozonym napięciem maja mocno zaciśniete piąstki tak że nie można ich owtorzyć i się wyginają w rogalik nie tylko jak się złoszczą. To co napisałam to bardzo ogólne objawy. Zapytaj pediatry przy szczepieniu np czy nie powinnaś jego zdaniem iść do neurologa. Na pewno Cię uspokoi i powie że wszystko oksmile
      • mummy83 Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 10:54
        to czemu jest takie niespokojne?taki charakter?nic sie nie zmienilo w naszym otoczeniu,kazdy dzien podobny do porzedniego,nie ma jakis nowych bodzcow.
        • elwijj Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 11:00
          To że nic się nie zmieniło to nie znaczy że dziecko ma być ciągle spokojne. Może zaczynają jej się wyżynac ząbki. poza tym jej układ nerwowy dojrzewa i może to byc tzw skok rozwojowy. Moja też ma czasami cały tydzień nerwowy że niczym jej dogodzić nie mogę i ciągle na rękach chce siedzieć, po czym w kolejnym tygodniu jest aniołkiem i woli leżeć i bawić się grzechotkami. A zaczęło jej się tak zmieniac jak miała 3,5 miesiąca. Takie życie. dziecko też ma czasami gorsze dnismile
          • czekolada85 Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 13:43
            U nas dokładnie to samo od jakigoś tygodnia. Twoj wpis jakby o moim dziecku, tym bardziej że są w podobnym wieku.
            Więc obstawiam albo zęby albo skok rozwojowy.
    • ilovetwins Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 17:43
      Zachowanie twojej coreczki przy jedzeniu bardzo przypomina mi zachowanie mojej. Tez nagle przestawala jesc, odginala sie do tylu, prezyła i płakała. Po jedzeniu dlugo marudziła, nie chciala spac. Miala jeszcze kilka innych objawow i lekarz stwierdzil u niej refluks. Teraz dostaje lekarstwo, ładnie je i jest zupelnie innym, spokojnym dzieckiem.
    • klubgogo Re: czy to sa objawy wzmozonego napiecia???? 10.03.11, 17:50
      Biedne dziecko, zorientowało się, że ma uszy, a jej głos ma siłę zdolną go modyfikowac. Jak viburcol nie zadziała, użyjesz relanium?
    • blue_romka nie n/t 10.03.11, 17:51
      • mummy83 klubgogo 10.03.11, 19:34
        na szczescie dziala,a jak nie pomysle nad haloperidolem,relanium jest przestarzale....Bozszszszsz..........po co sie odzywasz,co ta anonimowosc w internecie robi z mozgami ludzi...uncertain
        • rilla-m Re: klubgogo 11.03.11, 08:47
          Zawsze możesz zapytać przy okazji lekarza. Mój synek (14 m.) ma takie momenty że zaczyna tak dziwnie spinać twarz i nią trząść. Ciężko to opisać, ale jak na to patrzyłam to byłam mocno zaniepokojona... Już miałam schizę że początki padaczki, czy coś. Pediatra, której to opowiedziałam, powiedziała że moje dziecko ma bogate życie wewnętrzne wink ponieważ nie umie jeszcze się wypowiedzieć, to w ten sposób ujawnia nagromadzone w nim emocje. Dodam, że zawsze był i jest baaardzo energicznym dzieckiembig_grin A z ciekawostek - jak był chory i lekarka zaleciła mi podawanie Viburcolu, to po nim dostawał jeszcze większego "odpału" ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka